Cocu laat talenten wachten: ‘De spelers moeten iets afdwingen’

Donderdag, 21 september 2017 om

PSV neemt het donderdagavond in de eerste ronde van de KNVB Beker op tegen SDC Putten. Phillip Cocu is niet van plan om zijn elftal zodanig om te gooien dat hij vooral met jeugdspelers gaat spelen, zo vertelt hij aan De Telegraaf. De talenten moeten de kans eerst verdienen, zo benadrukt de trainer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door 100% meijer)

Volkomen terecht !! Je moet als talent goed genoeg zijn , van deze 3 vind ik alleen Rosario dat niveau aantikken. Lammers heeft een mooie techniek en Rigo een prachtige passing maar beide missen de fysieke en mentale hardheid die ook nodig is in de top. Onlangs nog in actie gezien tegen Jong Ajax , waar ze het verschil zouden moeten maken maar ze werden volkomen weggepoetst.

21 september 2017 om 07:45

Dat mag jij vinden, maar dan moeten ze niet verbaasd zijn dat de jeugd naar Amsterdam vertrekt. Een Hendrix en een Lammers zijn imo wel erg langzaam gebracht. En als ze er allemaal geen vertrouwen in hebben, moeten ze misschien maar eens meer investeren in de jeugdopleiding. Dit is namelijk de enige manier hoe een Nederlandse club winstgevend kan zijn op lange termijn.

21 september 2017 om 10:32

Welke jeugd is er allemaal naar Amsterdam vertrokken dan? Alleen Bazoer volgens mij. En met alle respect maar Lammers en Rigo zouden bij Jong Ajax gewoon op de bank zitten.

21 september 2017 om 11:41

Dan moeten ze dus meer in de jeugdopleiding investeren als hun beste jeugd bij Jong Ajax niet eens basis zou staan.
Ofschoon ik het er niet mee eens ben wat Lammers betreft. Ik heb die jongen een aantal keer zien voetballen en die zou best wat meer kansen in het eerste mogen krijgen.

21 september 2017 om 13:50

Maat, ze hebben zojuist acht miljoen euro geïnvesteerd in de verbouwing van de Herdgang. Dus ze investeren wel degelijk in de jeugdopleiding. Het zal alleen op termijn een effect hebben. Je moet niet verwachten dat het van de ene op de andere dag fundamenteel verandert.

21 september 2017 om 16:01

Dan moeten ze wel iets meer vertrouwen in de jeugd gaan hebben he maatje. Anders is het weg gegooid geld....

21 september 2017 om 07:50

Dan reken je ze af op een westrijd. Laat consistentie nou net geen eigenschap van de meeste jeugdspelers ziin. Lammers viel tegen Feyenoord ook niet super in, al lag dat meer aan de rest van de ploeg, daar rekenen we hem toch ook niet op af?

21 september 2017 om 08:08

Nee ik heb beide spelers al meer dan 8 x aan het werk gezien , en steeds kwam hetzelfde naar voren.

Heeft weinig met kados te maken denk. Het elftal draait nog niet en dit zijn wedstrijden om vertrouwen te kweken bij je basis .
Als ze vanavond een grote overwinning neerzetten zal er steeds een klein beetje vertrouwen terug komen in de ploeg.
Als je dit met wissels ga doen heeft je basis er uiteindelijk niks aan.

Ten tweede is Cocu te poeperig om talenten de kans te geven. Lammers scoorde vorig seizoen super veel in de jupiler maar kreeg die een kans toen de Jong heen half jaar liep te prutsen?
Nee.
Afgelopen zondag toevallig maar toen had hij zijn 2 spitsen al in gebruik ern kon hij niet anders meer.

21 september 2017 om 09:00

lammers had als spits 12 goals in de jupiler league..super veel goals zijn dat niet zeker als je bedenkt dat de linksbuiten gudmonssen er 19 inlegt.lammers is gewoon niet goed genoeg en gaat door zowel piroe als malen voorbij gestreefd worden die hebben gewoon veel meer talent.mauro jr zou ik wel graag keer op rechts buiten willen zien dat lijkt echt een parel in psv 019 en jong. ik zou ook obispo de kans geven in het centrum achterin om zich te bewijzen.

21 september 2017 om 13:26

Ryan030, je statistieken heb je niet helemaal op orde...

Lammers scoorde vorig seizoen in omgerekend 27 wedstrijden maar liefst 17 doelpunten.
Hij heeft daarbij wel een tijd drooggestaan. Dat kwam omdat hij tot twee keer toe bij het eerste werd gehaald, maar geen seconde speeltijd werd gegund, wat nogal frustrerend werkte en hem uit zijn ritme bij Jong PSV haalde.

En vergeet vooral niet zijn doelpunten in het eerste aan het eind van dat seizoen. Heeft van de drie spitsen (luuk, Locadia, Lammers) het hoogste gemiddelde.

21 september 2017 om 14:18

mijn statistieken kloppen gewoon in al zijn wedstrijden in de jl vorig seizoen heeft hij 12 goals gescoord dat is de enigste statistiek die ik gebruikte in mijn vorige comment.je ziet gewoon aan alles dat lammers niet de kwaliteiten heeft om een topspits te worden.zijn looplijnen zijn nog niet goed,traag,geen geweldige techniek en voorlopig lijkt het erop dat hij veel voordeel haalde uit zijn lengte maar nu hij tegen mannen speelt is hij fysiek helemaal niets bijzonders.het lijkt gewoon een luuk de jong,venegoor of hesselink 2.0 dus naar mijn mening verdient hij de kans in de spits helemaal niet.snap zowiezo niet waarom cocu er niet voor koos om ramselaar in te brengen toen luuk eraf moest.en dan gewoon voorin te spelen met ramselaar locadia en bergwijn was veel logischer geweest.

ben gewoon geen fan van lammers en ook hendrix komt gewoon te kort voor die positie waar hij nu speelt.

Allemaal leuk en aardig, maar een jongen als Lammers kan je prima inpassen vanavond. Ik begrijp dat je kiest voor continuiteit als je elftal niet lekker draait. Maar accenten kan je echt wel aanbrengen.

En als er nu in het 1e zoveel kwaliteit is (en het probleem dus alleen in de hoofden zit), kan ik het ook nog wel begrijpen. Maar dat is er juist te weinig in mijn ogen, en dan kunnen talenten je wellicht aanvullen. Het is gewoon niet Cocu zijn ding (eigenlijk heel PSV als je naar het verleden kijkt) om met talenten te spelen. Dat vind ik wel jammer.

Daarom breekt de jeugd door van is Ajax, Feyenoord, Az enz en bij PSV niet want die geven de jeugd geen kans. Kijk naar bv Lammers er goede spits en scoren op de lopende band en nee laat je nog een falende de jong spelen

21 september 2017 om 08:03

Lammers heeft toch al een paar kansen gehad en bijvoorbeeld afgelopen weekend het grootste deel van de wedstrijd gespeeld maar daarin bijna niets laten zien. Dan kun je wel roepen dat hij kansen moet krijgen maar het werkt vooral andersom namelijk dat je kansen moet pakken en moet laten zien dat je een volwaardig alternatief bent en een kans verdient. Dat kan op trainingen en in de minuten die je krijgt maar de bal ligt vooral bij jezelf!

21 september 2017 om 08:08

En wie heeft volgens jou wel in de 2e helft laten zien afgelopen zondag? Op basis van de 2e helft zou iedereen voor zijn basisplaats moeten vrezen.

21 september 2017 om 08:39

Verschil is alleen dat een jeugdspeler kansen moet afdwingen en moet laten zien dat hij een goed alternatief is voor de basis. Lammers zal dus in trainingen of wedstrijden moeten laten zien dat hij een volwaardig alternatief is voor De Jong of Locadia en hoe leuk die jongen het ook gedaan heeft bij Jong-PSV, hij zal wel de volgende stap moeten maken om ooit basisspeler bij PSV te worden. Aan middelmaat heeft niemand iets en daarvan heeft PSV er in het verleden al genoeg zien komen en gaan.

21 september 2017 om 09:03

enigste 2 spelers die stabiel de hele wedstrijd waren was zoet en arias de rest viel wel heel erg terug in de 2de helft.lammers word niks veel ste statisch geef dan piroe of malen de kans die zijn voetballend en technisch een stuk beter en ook beide veel sneller.

21 september 2017 om 08:26

" scoren op de lopende band" ... Jupiler is ook wel van een iets ander niveau dan de eredivisie, dat zie ik hem niet AAN😉 de lopende band scoren. Tegen putten zou je hem gerust kunnen opstellen, dat is een mooi potje voor hem.

21 september 2017 om 08:30

Feyenoord vind ik ook behoorlijk tegen vallen met de jeugd. Ze deden het vooral toen er geen geld meer was maar als je op dit moment naar het 1e kijkt is het vooral een bij elkaar gekocht team. Boetius en Vilhena dat is het. Het is wel is meer geweest. Toch zonde voor een club die bekend staat om haar goede opleiding

21 september 2017 om 08:37

PSV heeft anders best veel eigen jeugd in de basis staan. Zoet, Brenet, Paal, Locadia en Bergwijn.

21 september 2017 om 09:15

Gisteren ajax gezien ? Daar kreeg 1 jeugd speler van het 2de de kans wat te laten zien. Dus ook dat valt qua aantallen heel erg tegen.

Ik heb het idee dat Cocu niet zoveel vertrouwen heeft in de reserve spelers of ze komen kwaliteit te kort.
Psv heeft natuurlijk geen Europees voetbal maar een paar talenten (indien aanwezig) laten ruiken aan het eerste elftal kan volgens mij geen kwaad.

Ik snap het best dat Cocu niet met jong PSV wil gaan spelen, maar ik denk dat de trainer totaal niet in de jeugd geloofd. Iemand als Lammers kan toch vandaag makkelijk spelen? De tegenstander is Putten!?! Vorig seizoen zagen we dit gedrag van Cocu al op de laatste speeldag. Toen stond er helemaal niks op het spel en weigerde hij wat jeugd de kans te geven. Ik vraag me af of er binnen de club geen discussie aan het ontstaan is over deze kwestie.

Deze man moeten ze zo snel mogelijk de deur uit doen. Waarom geven de andere (grote) ploegen de jeugd wel een kans? Met Cocu aan de roer zullen de jeugd weinig kansen krijgen en zal blijven teren op de basisspelers (wel of niet uit vorm). Er is vaker geroepen dat er genoeg talenten rondlopen in de 2e elftal. Cocu heeft totaal geen visie en speelt geen duidelijk systeem. Hierdoor zullen spelers nooit beter worden en zullen nieuwe spelers nooit makkelijk ingepast worden. Ik hoop wel dat vanavond o.a. Room, Maher, Lammers, Rigo en Rosario een basisplaats hebben.

Het is een kwestie van tijd dat er geen talent meer naar Psv wil door deze houding. Onder Cocu krijgt geen talent de kans. Beter doeken ze die jeugdopleiding op dat scheelt toch een hoop geld en dat kunnen ze dan in echte versterkingen steken. Ongelofelijk!!!!!!

21 september 2017 om 09:06

je kan ook overdrijven.afgelopen wedstrijd hebben er 7 spelers uit de jeugdopleiding gespeeld tegen feyenoord.als talent goed genoeg is moeten ze de kans krijgen niet zomaar voor de leeuwen gooien en dan het team erdoor achteruit laten gaan.wat is ajax nou opgeschoten met de basisplaatsen van een menig,lukoki,kluivert helemaal niets en er ligt ook meteen veel meer druk op die spelers en verwachtingen waar ze nog niet aan kunnen voldoen.

Altijd komt de vergelijking om de hoek kijken met Ajax en Feyenoord als het gaat om talenten van PSV. Ik vind dat onterecht, als je kijkt waar psv vandaan komt met de jeugdopleiding is het niet gek dat er nog niet veel doorgebroken zijn. Dit kost tijd, veel tijd! De talenten die nu zo nu en dan meedoen zijn potienteel wel psv1 materiaal. Ook Gudmundson komt erbij voor de kerst. Ik denk als we nog 2-3 jaar wachten de verwachte 50% van de selectie eigen jeugd wel haalbaar kan zijn. Er lopen bij jong en onder 19 een paar pareltjes rond die dan klaar zijn voor het grote werk. Cocu moet geen cadeautjes uitdelen want met 1 goede wedstrijd is heel Nederland zeer positief over de speler en als hij een fout maakt 2 wedstrijden erop worst hij weer afgeslacht. Nee dankje, stippel een traject uit zoals nu gedaan wordt dat is de beste manier om talenten klaar te dromen, niet voor de leeuwen gooien

Men moet ook niet vergeten dat bijvoorbeeld een Ajax ook heel veel 'talenten' brengt die uiteindelijk gewoon door de mand vallen en weer wegvloeien. Die spelen dan 3 leuke wedstrijden, worden opgehemeld, zakken flink weg en eindigen bij Willem II of een onbekende club in het buitenland. Het klopt dat spelers van dat niveau bij PSV de kans niet krijgen.
Ben het wel eens met degenen die zeggen dat dit voor talenten uiteindelijk de keuze voor Ajax kan bepalen.

Het is momenteel geen cadeau om voor Psv1 te spelen. De taak van de trainer is te selecteren en doorselecteren. Te werken naar een stabiel en eredivisie waardig team. Daarbij horen geen hindernissen als je hebt het al wel of niet verdiend. Het individuele belang van spelers en het verdienen van een basisplaats als individu is nooit aan de orde. Er zijn spelers die in aanmerking komen doorgeselecteerd te worden aan de trainer om dat moment te bepalen. ( Links CV, verdedingend middenveld rechts middenveld ( aanvoerder). ook onze rechter verdediger staat laatste tijd wel heel vaak aan de verkeerde zijde.
Als je niet doorselecteerd ( de ratrace niet van boven tot onder doorvoert krijg je in het team een probleem. Beste Philip ajb niets laten verdienen; dat kan niet in een team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1821
2.Ajax1310
5.AZ119
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

94 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Fenerbahçe
2013-2018 PSV
2012-2013 PSV U19
2012-2012 PSV
2007-2008 Al Jazira
Laatste voetbalnieuws

‘De Boer deed iets soortgelijks, blijkbaar vond Cocu dat nog niet kinky genoeg'

Na de beschamende 4-1 nederlaag in de eerste Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb is de druk op Phillip Cocu bij Fenerbahçe verder toegenomen. De oefenmeester won met de Turkse topclub slechts...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 september
Eusebio Di Francesco presteert momenteel niet goed met AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren