Feyenoord neemt laat afstand van ADO Den Haag en bekert verder

Woensdag, 20 september 2017 om

Feyenoord heeft zich woensdagavond in de KNVB Beker weten te ontdoen van ADO Den Haag. De Rotterdammers hadden het lang lastig met de ploeg van Alfons Groenendijk, maar liepen in de laatste twintig minuten toch nog uit naar een 2-0 overwinning. Steven Berghuis brak de ban voor de thuisploeg, terwijl Michiel Kramer vanaf elf meter definitief het vonnis velde over zijn oude ploeg.

Giovanni van Bronckhorst gunde Sam Larsson zijn eerste basisplaats bij Feyenoord, terwijl Tonny Vilhena op het middenveld plaatsmaakte voor Sofyan Amrabat. Deze nieuwkomers slaagden er echter niet in om Feyenoord in de eerste helft naar grote hoogten te stuwen, aangezien de Rotterdammers en ADO een povere voorstelling op de mat legden. Waar het eerste gevaar nog van de thuisploeg kwam, was het Brad Jones die na tien minuten spelen goed wegkwam toen een poging van Elson Hooi voor zijn doel langs rolde.

Ook Björn Johnsen kreeg een goede mogelijkheid, maar de zomeraanwinst schoot uiteindelijk wild over. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf kwam Feyenoord wat beter in de wedstrijd en kreeg het via Eric Botteghin een aardige kans. De kopbal van de Braziliaan verdween echter een halve meter naast het doel van Robert Zwinkels. De doelman moest op slag van rust nog een keer alles uit de kast trekken bij een kopbal van Michiel Kramer, die het bijna voor elkaar kreeg om zijn oude werkgever pijn te doen.

Feyenoord Rotterdam heeft moeite met ADO Den Haag, maar neemt toch afstand! ⚽

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 20 september 2017

Feyenoord slaagde er in de beginfase van de tweede helft wat meer in om zijn wil op te leggen aan de Hagenaars en kreeg via Kramer opnieuw een goede kopkans. De poging van de spits miste echter net wat precisie om tussen de palen te eindigen. ADO bleef ook gevaarlijk en kreeg via Johnsen een flinke mogelijkheid. De Noorse Amerikaan raakte het leer na een goede voorzet van Édouard Duplan echter compleet verkeerd waardoor de aanval op niets uitliep.

Met Bilal Basaçikoglu in de ploeg voor Larsson slaagde de thuisploeg er een kwartier voor tijd wel in om een goede aanval op poten te zetten en Berghuis schoot op aangeven van de invaller de 1-0 tegen de touwen. Feyenoord kwam vlak na de openingstreffer goed weg toen Abdenasser El Khayati een vrije trap op de paal vuurde en ook Erik Falkenburg kreeg nog een aardige kans op de gelijkmaker. In de slotfase was het echter over en sluiten: Donny Gorter moest met direct rood inrukken na hands op de doellijn en Kramer schoot de penalty onberispelijk binnen.


Poll

Vind jij dat Feyenoord het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door ruudos)

Vreselijk matige wedstrijd, bijna iedereen bij Feyenoord speelde onder zijn niveau. Snel vergeten.

Zet toch St Juste rechtsback totdat Nieuwkoop weer fit is, die Diks dat kan toch niet meer. Die is na dit seizoen (hopelijk) weg, en St Juste maakt op die manier toch zijn minuutjes.

20 september 2017 om 22:41

Ja Diks heeft nu genoeg tijd gehad, het ziet er gewoon echt niet uit. Nieuwkoop zit gelukkig wel tegen wedstrijdfit aan, dacht ik.

20 september 2017 om 22:45

Dat kan niet snel genoeg gebeuren. Diksie positioneert zich vreselijk, loopt als een bang kleutertje voorovergebogen op het veld. Echt onbegrijpelijk dat een club als Feyenoord dan niks beters uit de eigen jeugd kan halen, wie komt er bijvoorbeeld na Nieuwkoop? Zeer matige voetballer.

20 september 2017 om 22:49

Nou ja dat is Nieuwkoop dus en vorig jaar Karsdorp. Het is niet dat het rechtsbacks regent ofzo.

20 september 2017 om 22:55

Het regent geen rechtsback nee, toch zit er in elk jeugdteam wel 1.

21 september 2017 om 00:29

Ja vooral die van c1 is goed en bruikbaar

20 september 2017 om 22:42

Die Diks is zo ontzettend slecht. Echt onthutsend. Aanvallend voegt hij veel te weinig toe en verdedigend laat hij ook genoeg steken vallen. Echt een enorm verschil met Karsdorp vorig jaar, waar hij vaak als extra aanvaller fungeerde door over Berghuis heen te komen. Diks durft amper de middellijn over..

20 september 2017 om 23:13

Amrabat speelde als een van de weinige goed

Slecht, slechter, slechtst. Bilal die het verschil maakt zegt wat dat betreft genoeg.

20 september 2017 om 22:39

Is toch juist de kracht van Bilal met zijn snelheid? Laatste 20 minuten invallen om wat te forceren. Bilal lijkt me geen absolute basispeler voor feyenoord

20 september 2017 om 22:41

Daar heb je ook wel weer gelijk in. Maar dat Bilal de beste is aan Feyenoord zijde is wel tekenend.

21 september 2017 om 08:47

Dat jij Bilal als beste zag ligt meer aan jouw kijk op het spelletje dan denk ik.

20 september 2017 om 22:39

Is toch juist de kracht van Bilal met zijn snelheid? Laatste 20 minuten invallen om wat te forceren. Bilal lijkt me geen absolute basispeler voor feyenoord

21 september 2017 om 10:32

Hij gebruikt die snelheid alleen nog steeds te weinig. Bij die voorzet deed die dat wel goed maar later probeerde hij weer langs twee man binnendoor te gaan terwijl die met zijn snelheid beter had kunnen kiezen om buitenom te gaan.

21 september 2017 om 00:34

Ik was blij met Bilal. Hij is een speler die wel altijd alles geeft. Dat hadden we vandaag even nodig.

21 september 2017 om 08:54

Dat is juist geweldig, laat hem maar uitblinken in dit soort wedstrijden.

Leek alsof Feyenoord geen idee had waar zij met bezig waren. Extreem slecht spel en de meest simpele dingen gingen verkeerd. Vond het toch knap dat Kramer de penalty zo makkelijk inschoot. Wat moet daar een druk op gestaan hebben. Als hij die gemist had was het definitief voorbij

20 september 2017 om 22:51

Echt belangrijk dat hij die maakte ja. Rentree van Jorgensen duurt niet heel gek lang meer, dus aan een gebroken Kramer op de bank heb je dan ook niks. Die komt gewoon zwaar tekort als basisspeler, maar tegen de mindere clubs kan hij in de slotfase nog wel van waarde zijn door wat te forceren. Vorig seizoen deed hij dat prima.

Wat een vertoning Feyenoord schandalig. Dit jaar zeker geen kampioen.

20 september 2017 om 22:42

Kom op zeg, vandaag was slecht maar we blijven een van de titelkandidaten, zo niet de grootste. Met supporters als jij heb je geen vijanden meer nodig.

20 september 2017 om 22:44

Haha, dat is dan wel weer heel voorbarig.

20 september 2017 om 22:44

Groot contrast met die tweede helft zondag. Dat gaf juist hoop.

20 september 2017 om 23:06

Zulke potjes dien je gewoon te winnen. Niemand die het er volgende week nog over heeft. ADO had misschien wat meer verdiend, maar ging slecht met de kansen en mogelijkheden om. Helaas, als ajacied zijnde, is Feyenoord gewoon titelkandidaat nummer 1 vooralsnog. Dat komt ook omdat ik totaal niet onder de indruk ben van mijn eigen ploeg evenals van Psv. Van Feyenoord ook niet hoor, maar die winnen vooralsnog wel gewoon bijna alles. Ofwel het algehele niveau daalt gewoon met rasse schreden achteruit. Wie er ook kampioen wordt, diegene wordt in Europa uitgelachen.

20 september 2017 om 23:43

Uiteindelijk win je wel gewoon 2-0. Doe dat het rest van het seizoen en je wordt kampioen ;-)

21 september 2017 om 06:41

Psv geen kampioen na een dramatische wedstrijd tegen Heerenveen. Ajax geen titel na de nederlaag tegen Heracles. Feyenoord geen kampioenschap na een slechte vertoning tegen Ado. Utrecht kan een eventuele titel vergeten na de veegpartij tegen Twente. AZ is al kansloos sinds de nederlaag tegen Psv. Ik ben benieuwd wie er kampioen wordt.

21 september 2017 om 06:50

Heerenveen, die zijn nog ongeslagen 😂

21 september 2017 om 07:12

Zet er 100 euro op en je verdiend een lekker zakcentje 😉

Nieuwkoop, red me aub, Diks kan echt niet. Sowieso een matige wedstrijd waarbij je nog meermaals goed wegkomt. Kramer viel me ook tegen, hoop dat hij dit weekend niet speelt.

21 september 2017 om 07:14

Kramer weten we inmiddels. Larsson en Amrabat die de kans kregen zich te bewijzen die vielen tegen.

Zwak feyenoord , vooral in de kuip moet het veel beter. Maar ze zolang we winnen hoor je mij niet al veel klagen😉. Maar zonder dollen het spel moet echt verbeterd worden.

Het lijkt me gunstig voor toornstra dat berghuis geschorst is, want toornstra was bijzonder zwak en onnauwkeurig weer in zn passing. Kan Larsson mooi op rechts of Boetius of Bilal.

Wat een belachelijk slechte vertoning van Feyenoord. Toch uiteindelijk lekker gewonnen, maar van een dergelijke instelling (onderschatting?) mag dit seizoen geen sprake meer zijn.

20 september 2017 om 22:48

Ik vond het begin ook weer slap en onzeker, na tien minuten had je gewoon weer achter gestaan tegen een iets scherpere tegenstander. Waarom dat weifelende begin steeds, hebben ze dan toch een zwaardere mentale tik gehad van ManC dan gedacht?

21 september 2017 om 00:33

Ado onderschatten? Serieus?

Wat een droevige vertoning was dit zeg, echt heel slecht, geen beleving, geen strijd. Feyenoord had geen zin vandaag, schandalig. Daarnaast heb ik genoeg gezien van Diks en Kramer, die 2 zijn niet Feyenoord waardig. Heel slecht die 2. Overigens complimenten aan ADO ze hadden meer verdient vandaag dat zat er ook in, maar dan moet je er wel gebruik van maken.

Feyenoord heeft geluk dat het vrijwel altijd thuis mag spelen in de beker. Dit niveau in een uitwedstrijd was echt een probleem geweest.

20 september 2017 om 23:01

Daarentegen als Feyenoord tegen amateurs had mogen spelen was het ook met dit niveau een walk over geworden. Een bekerseizoen beginnen tegen een eredivisionist is zeker niet de gelukkigste loting.

20 september 2017 om 23:09

Natuurlijk wel joh. Dit soort potjes win je thuis altijd omdat je niet zal onderschatten en gewoon beter bent. Ajax ligt er vaak vroeg uit omdat ze een eenvoudige uitwedstrijd met een B-ploeg willen oplossen en dat gevaar heeft Feyenoord niet.

20 september 2017 om 23:30

Hahaha hou op zeg Antigua, ja er zitten altijd verassingen in de KNVB beker maar natuurlijk speel je liever tegen amateurs dan tegen profs, en liever tegen Jup dan tegen Eredivisieteams. Ajax hoeft niet een compleet andere selectie tegen een amateurploeg in te zetten zoals ze vaak doen. Bovendien zou je vetwachten dat ze ervan leren als ze meerdere keren vroeg uit de beker liggen door amateurteams en wel 100% de wedstrijd in gaan.

21 september 2017 om 09:37

Dit is wel echt de omgekeerde wereld, de zwaardere tegenstander loten is fijner dan de amateurs loten.. ajax moet ook met een B ploeg gewoon winnen.

20 september 2017 om 23:45

Ik had het vorig seizoen uitgerekend en het aantal thuis versus uitduels lag op 51% tegen 49%. Dus vrijwel altijd thuis is overdreven. ;-)

21 september 2017 om 07:40

Feyenoord in de beker 2016 - 2017
3 x thuis, 3 x winst. 1 x uit, 1 x verloren.

Feyenoord in de beker 2015 - 2016
6 x thuis, 6 x winst. 1 x uit, 1 x winst

Feyenoord in de beker 2014 - 2015
1 x uit, 1 x verloren.

Feyenoord in de beker 2013 - 2014
2 x thuis, 2 x winst. 2 x uit, 1 x gelijk (na 90 min.) en 1 x verloren.

Feyenoord in de beker 2012 - 2013
0(!) x thuis. 4 x uit, 1 x winst (amateurs), 2 x gelijk (na 90 min.) en 1 x verloren.

Het valt wel op dat ze de laatste 4 jaar in ieder geval veel thuis spelen, dus ik snap de gedachte van Antigua wel. Zodra ze uit spelen wordt het ook gelijk een lastige pot.

21 september 2017 om 08:50

Dat is leuk, maar ik keek over een langere periode dan 4 jaar. Daar blijkt uit dat het gewoon rond het 50/50 lag. Dat we nu wat vaker thuisspelen betekent dus dat we eerst vaker uit speelde

21 september 2017 om 21:32

En mijn punt is dat je uit sneller verliest, ook van mindere goden. ADO-thuis is beter dan bijvoorbeeld MVV-uit.

21 september 2017 om 00:11

En vrijwel elke keer een eredivisionist als tegenstander.

Onvoorstelbaar dat het merendeel nog zegt dat Feyenoord het verdiende om te winnen. Grootste kansen voor Ado, ze maken het alleen niet af. Feyenoord speelde gewoon slecht!

20 september 2017 om 23:28

Onzin, Feyenoord speelde slecht, maar Ado ook. Feyenoord heeft naast de doelpunten ook meer kansen gehad dan Ado. Een slechte, maar verdiende, overwinning.

21 september 2017 om 00:08

Dit is dus precies wat ik bedoelde met onvoorstelbaar. Zet je feyenoordbril af en kijk naar de wedstrijd. Hij verdiende geen winnaar en als dat wel het geval was was het Ado op basis van de beste kansen. Veel moeilijker is het niet.

21 september 2017 om 00:12

ADO heeft ongetwijfeld de grotere kansen gehad inderdaad, moeten ze die natuurlijk wel afmaken.

21 september 2017 om 00:21

Ado heeft een aantal kansen gehad en Feyenoord NAAST de doelpunten ook. Feyenoord heeft gewoon verdiend gewonnen. Dat jij schijnbaar liever een andere uitslag had gezien, staat daar verder los van.

21 september 2017 om 08:57

Toch had ik gisteravond niet sterk het idee dat Feyenoord niet ging winnen, en dat idee leefde zondag wel bij Ado Ajax bij mij, dat Ajax het nog uit handen zou geven. Misschien slaat het nergens op, maar ik zat rustig op de bank hoor, komt wel goed.

Er is slecht gespeeld vanavond en men mag blij zijn dat de overwinning mede door Bilal over de streep is getrokken. Met name Diks hoop ik snel naar de bank te zien verkassen, laat daar St Juste of Amrabat maar eens voor de dag komen zolang Nieuwkoop nog niet fit is.

ADO heeft lang stand kunnen houden en heeft in mijn ogen een prima team maar de overwinning van Feyenoord was toch iets verdiender en makkelijker dan de tekst hier op voetbalzone doet vermoeden. De uitslag had nadeliger uit kunnen pakken als ADO 1 van de kansen had afgemaakt want die kregen ze vooral nog bij een 0-0 tussenstand. Maar daartegenover staan misschien wel 7 levensgrote kansen van Feyenoord die ze al eerder op voorsprong had moeten zetten. Kramer had wel 5 keer kunnen scoren vandaag waarvan er 3 gewoon 100 procent een doelpunt hadden moeten zijn. Ook EL Ahmadi mist 2 kansen die haast niet te missen zijn. Het is te hopen dat Jorgenson en Nieuwkoop snel fit zijn want Kramer en Diks zijn de zwakke schakels. Feyenoord speelt in balbezit al in een steeds hoger tempo en in de omschakeling zijn ze helemaal snel maar met Kramer als eindstation levert het weinig op. Met die 2 positie wisselingen gaat Feyenoord weer een topjaar tegemoet. *Edit Haps, Amrabat en Berghuis zijn echt top aankopen! Onbegrijpelijk dat Haps te licht werd bevonden door Ajax en PSV. Die is echt 10x beter dan wat daar nu staat.

Gelukkig weer een interland break daar ben ik meestal niet blij mee maar Jorgensen kan niet snel genoeg terug keren. Toch ben ik niet helemaal ontevreden. De knvb beker is belangrijk maar de eredivisie en de CL zijn belangrijk na een drukke week toch een 2-0 overwinning terwijl spelers als Larsson, Bilal, Haps, Kramer en Amrabat ook weer wat minuten maken.

Dit is een stapje naar een beter functioneren elftal. Hopelijk ook Boetuis er snel weer bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

40 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 5 1 0 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
2015/2016 Watford 9 0 2 0
2014/2015 AZ 22 11 3 0
Laatste voetbalnieuws

Berghuis: ‘Ajax en PSV zijn goed begonnen, maar het seizoen is nog lang’

Steven Berghuis hoopt dit seizoen met Feyenoord nog mee te doen om het kampioenschap. De buitenspeler beseft dat koploper PSV en achtervolger Ajax de twee favorieten zijn voor de landstitel, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Sébastien Haller mag hopen op een toptransfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren