Huntelaar hekelt kunstgras: ‘Kunnen we net zo goed op zand gaan spelen’

Woensdag, 20 september 2017 om 09:44

Klaas-Jan Huntelaar keerde afgelopen zomer bij Ajax en maakte tot dusver drie doelpunten in het shirt van de Amsterdammers. De spits vindt het naar eigen zeggen op alle vlakken goed om terug te zijn in de Eredivisie, maar hekelt het kunstgras. Met Ajax speelde hij reeds drie wedstrijden op plastic: tegen Heracles Almelo, VVV-Venlo en ADO Den Haag.

“Dat kunstgras is verschrikkelijk, waardeloos en je reinste competitievervalsing”, zegt Huntelaar in gesprek met Voetbal International. “De bal stuitert anders, krijgt een ander effect mee, het is gewoon een ander soort voetbal. Jaren geleden dachten bepaalde mensen en clubs dat het de toekomst zou hebben, maar we kunnen toch met z’n allen concluderen dat dit onzin is.”

Huntelaar hoopt daarom dat de KNVB snel ingrijpt. “Daarom snap ik de KNVB ook niet. Waar wacht je op? Jullie zijn de voetbalbond. Dat de KNVB niet optreedt, vind ik ongelofelijk. Toon eens gezag en leiderschap, dit kan toch niet langer?! Als er geen eenduidige regel voor ondergrond bestaat, kunnen we net zo goed ook op gravel of zand gaan spelen”, stelt de aanvalsleider van Ajax, die deze situatie in Duitsland ondenkbaar acht.

“Daar bepaalt de bond de regels en moet iedereen ze volgen. Hier gebeurt er niets. En intussen is er een competitie gaande zonder gelijke componenten”, besluit Huntelaar. Ajax liet dit seizoen op kunstgras al de nodige punten liggen. Bij Heracles Almelo werd er verloren, terwijl ADO Den Haag de Amsterdammers afgelopen weekeinde op een gelijkspel hield. Alleen op bezoek bij VVV-Venlo werd er gewonnen: 0-2.


Poll

Ben jij het met Klaas-Jan Huntelaar eens?


Gerelateerd

119 reacties (laatste reactie door finalvoetbal)

Hehe eindelijk iemand die het uitspreekt: toon een gezag en leiderschap. Precies waar het de Knvb aan ontbreekt; zoals wel vaker bij bestuurlijk Nederland. Het pluche is beter dus vooral niks proberen.

20 september 2017 om 10:00

Hoezo eindelijk? Kuyt riep dit de afgelopen 2 seizoenen ook al. Zeker als je grote namen als Kuyt en Huntelaar terug wil laten keren in onze competitie, zal het echt weg moeten dat kunstgras!

20 september 2017 om 10:48

Blijkbaar niet, want die zijn beiden teruggekeerd.

20 september 2017 om 10:09

"stelt de aanvalsleider van Ajax, die deze situatie in Duitsland ondenkbaar acht. Daar bepaalt de bond de regels en moet iedereen ze volgen. Hier gebeurt er niets."

Snapt hij niet dat de bond hier juist wel regels voor heeft opgesteld. Alleen bevallen de regels Huntelaar niet. Kunstgras is goedgekeurd. Dat is toch een regel?!

Lekker makkelijk ook om Duitsland erbij te halen. Waar een beetje club in de derde divisie meer geld heeft, een groter stadion en en veel grotere achterban dan 90% van de Eredivisieclubs. Daarnaast moet Huntelaar ook weten dat in Duitsland heel veel op Gravel wordt gespeeld. Niet in de Bundesliga nee. Maar bijna elke profclub in Duitsland heeft wel een gravelveld en een kunstgrasveld.

als laatste. Huntelaar traint 's winters trouwens met Ajax ook gewoon op kunstgras. Die indoor hal die ze hebben voor trainingen is namelijk gewoon voorzien van 'nepgras'.

20 september 2017 om 10:25

Dus mag Huntelaar zen punt niet maken omdat hij van de winter misschien een paar keer in een hal op kunstgras gaat trainen? De man is 34 en heeft nooit anders dan wedstrijden op gras gespeeld. Als hij constateert dat dit dan een ander soort voetbal is dan mag hij dat toch gewoon zeggen?

20 september 2017 om 10:34

Hij mag dit zeker zeggen. Maar na de 68e keer mag ik het toch ook zeuren noemen van deze 'wereldtoppers'? Of oncollegiaal vinden?

Hier moet je in andere sporten mee aankomen zeg. Voetballers staan binnen de sportwereld al bekend om hun aanstellerige vedettegedrag. Ze trainen niet hard, maken schwalbes, zijn overbetaald, hebben altijd aanmerkingen op de leiding en tegenwoordig zeuren ze ook al over de ondergrond.

ps Had Ajax gewoon hun plicht gedaan en van Ado en Heracles gewonnen, dan zou deze discussie helemaal niet in deze toonaarden gevoerd worden onder de Ajacieden.

20 september 2017 om 11:17

Dat mag je vinden. Ik vind het oncollegiaal en onsportief dat een aantal clubs wedstrijden op velden blijft spelen waarop een ander soort voetbal gespeeld wordt en zij in het voordeel zijn en die waarschijnlijk ook nog extra blessures opleveren. En dat met als enige reden dat ze dan een linksback extra aan hun selectie kunnen toevoegen. Het is topsport daar gaat het om details. Blijkbaar hoor jij Usain Bolt ook geen kritiek hebben op het startblok op het WK Atletiek, schaatsers over de kwaliteit van het ijs en hoor jij wielrenners nooit praten over gevaarlijke afdalingen in de tour de france.

20 september 2017 om 11:36

Het is niet oncollegiaal of onsportief zolang de regels het toelaten. Tijdrekken, lopen janken als je voorstaat is onsportief! En als het dan op kunstgras en onsportief aankomt dan zou dat alleen het sproeien van de helft van de tegenstander zijn omdat de bal daar dan beter rolt..
Ik vind ook de vergelijking met andere sporten niet opgaan. De kwaliteit van ijs verschilt per hal, iedere etappe is weer anders. Waarom zou dat in voetbal niet kunnen dan? Is toch topsport, dan moet je je ook gewoon kunnen aanpassen. Het hele programma voor dit jaar staat al vast, dus voor iedere wedstrijd kun je er ook op trainen.

20 september 2017 om 11:45

Goedgekeurd! Door wie? Een paar clubs die echt gras niet kunnen veroorloven of onderhouden?

20 september 2017 om 12:24

Oncollegiaal? Man man, waar heb je het allemaal over? Support jij een van de kunstgras clubs?

20 september 2017 om 12:28

Rugnummer

Ik zie je in ongeveer 68 berichten in dit topic zeggen dat het oncollegiaal is van Kjh. Dat kunnen we ook bestempelen als zeuren.

En naar wie is het oncollegiaal wat Huntelaar roept , naar Vvv, Zwolle, Excelsior? Moeten clubs als deze een hand boven het hoofd gehouden worden terwijl ze de ED op een twijfelachtige manier beïnvloeden? Terwijl ze als profclub niet eens een natuurgrasveld kunnen maar vooral willen onderhouden?
Voordat je het me verwijt; de Knvb heeft hier volledige schuld aan en niet de clubs die op hierop voetballen, zij hebben het toegestaan nl. maar clubs als deze zijn natuurlijk wel de uitdrager van het probleem. Ik persoonlijk heb al moeite met het kijken naar wedstrijden op kunstgras omdat ik me al erg snel irriteer aan het hoger opstuiteren en harder doorrollen van de bal, daarbij dragen die onnatuurlijk witte zijlijnen die op je netvlies branden niet bij aan een leuke voetbalbeleving, en dan ben ik nog niet eens een speler. Dat verschrikkelijke plastic is tegenwoordig erg overheersend en daar mag Huntelaar als herintreder in de ED toch een mening over hebben?
Overigens heb je gelijk dat we in andere sporten uitgelachen worden hoor, vooral door de theatrale vaak zuid-europese en zuid-amerikaanse spelers. Moet je nagaan dat we in NL dus door de rest van die sneue voetbalwereld uitgelachen en zelfs ontweken worden om het kunstgras.

Ik vind dat de Knvb hier volledig door het stof moet en de her-omschakeling moet financieren. Het is toch van de zotte dat clubs die op echt gras spelen hiervoor op moeten draaien door bijv. een deel van de tv gelden in te leveren?

20 september 2017 om 13:01

@damsko Goedgekeurd door de Knvb. Je weet wel

20 september 2017 om 13:09

@twenteov als hier reageren zeuren is, dan zeuren we blijkbaar allemaal.

En op een twijfelachtige manier beïnvloeden? Omdat ze ervoor gekozen hebben om volgens de regels van de Knvb te kiezen voor kunstgras? Daar is niets twijfelachtig aan.

Door zo'n gekke uitspraken voel ik me geroepen om telkens te reageren. er wordt namelijk heel veel onzin geroepen. Volgens jou is kunstgras een twijfelachtige manier van competitievervalsing, volgens iemand anders is gras spotgoedkoop en verdienen spelers bij VVV 250.000 euro per jaar, dus kunnen zo ook wel echt gras betalen etc. etc.

De competitie is de afgelopen jaren maar door 1 club twijfelachtig beïnvloed in Nederland. Je weet zelf ook wel wie ik bedoel denk ik. Kan me niet voorstellen dat jij toen stond te springen elke keer wanneer de naam van jou club negatief in het nieuws kwam. Ondanks dat het toen wel terecht was. Dit gaat over een ondergrond die is goedgekeurd door de Knvb. alleen hebben enkele clubs hier moeite mee.

20 september 2017 om 13:21

Rugnummer

Wauw, betrek het anders even op Fc Twente. Heeft er lekker veel mee te maken in deze zaak. Overigens volledig terecht dat we toen negatief in het nieuws kwamen, leuk of niet. Persoonlijk stond ik daar niet van te juichen nee, maar ik was zelf net zo pissig en had een verplichte degradatie ook terecht gevonden.

Verder rep ik nergens met het woord 'competitievervalsing'. Ik ben het nl. met je eens dat dit de fout van de Knvb is aangezien zij het toegestaan hebben, dus geen competitievervalsing. Het kunstgras draagt niet bij aan het omhooghouden van het imago van de Nederlandse competitie, dat ben je vast met me eens toch? Verder zijn er tal van spelers die op kunstgras echt een stuk minder sterk (kunnen) spelen. Het is gewoon anders voetballen omdat de bal anders is op echt gras dan op kunstgras. Zal voor de algehele kwaliteit van de ED niet goed zijn toch? Dat bedoel ik ermee te zeggen. Jij neemt dit Huntelaar kwalijk, terwijl hij alle recht van spreken heeft. Nog meer dan jij en ik. Dat mag jij oncollegiaal en niet zo lief voor kunstgrasclubs van hem vinden.

Hoe dan ook, zoals ik al zei: de fout ligt bij de Knvb, dan moeten die ook door het stof wat mij betreft en de knip trekken.

20 september 2017 om 13:34

@twenteov

Zoals Rugnummer al aangeeft kun jij beter je mond dichthouden als het gaat om het zogenaamd beinvloeden van de competitie.

Als PEC supporter ben ik persoonlijk blij dat de grotere broer uit het oosten nog bestaat maar ga ons niet lopen verwijten dan we vanwege financiele redenen voor kunstgras kiezen.

Plus ik zou als ik jou was me eens verdiepen in de situatie van een club als bijvoorbeeld PEC Zwolle, waarom ze op kunstgras spelen en hoe onmogelijk het wel niet is om dat eventjes binnen een jaar te veranderen.
Of wil jij toevallig wel dat een club als PEC failliet verklaard wordt?

20 september 2017 om 13:54

Twenteov, sorry, bedoelde het niet kwaad.

20 september 2017 om 13:57

@consy Inderdaad. Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen waarom een club kiest voor kunstgras.

Nu weet ik dat Stadion de Koel letterlijk is gebouwd op puinresten van de tweede wereldoorlog. Bewapend beton dus. Hierdoor is er geen natuurlijke afwatering, waardoor echt gras amper goed kan groeien. Het resultaat was dat de mat er 's winters altijd slecht bij lag. De keuze voor kunstgras is dus niet alleen vanuit financieel oogpunt.

20 september 2017 om 14:05

Nu weet ik waarom jouw naam "rugnummer" is zonder nummer. Jij hoort buiten de selectie. Jij mag niet op plastic maar al helemaal niet op gras spelen. In een wedstrijd moet je zeker 100% kunnen geven. Maar als jij door het veld je beperkt voelt in het bewegen. Of misschien niet en blessures oploopt. Of juist door beperkt bewegen blessures oploopt. Daar is het voetbal niet voorgemaakt. Je moet je voor de volle 100% moeten kunnen geven, anders blijft de eredivisie altijd de slechtste competitie waar je kan spelen. Je wordt alleen beter door 100% er voor te gaan.

20 september 2017 om 14:39

Rugnummer, Ik denk dat ik mezelf vannacht alsnog in slaap moet huilen, maar bedankt voor je opbeurende reactie.

20 september 2017 om 14:56

Hertog, als Germaanse legeraanvoerder moet jij toch wel weten dat wanneer je bang bent om een schaafwondje op te lopen, je absoluut niet geschikt bent voor profvoetbal. Dan moet je gaan synchroonzwemmen. Lekker goed voor de gewrichten.

Het probleem is inderdaad dat onze juffertjes tegenwoordig drukker zijn met hun haartjes en plakplaatjes en niet meer tot het gaatje gaan. Bij een beetje regen gaat het dak dicht en bij gebrek aan een dak wordt er in de rust een volledig nieuw en droog tenue aangetrokken. En o wee als je deze prinsjes aanraakt. Dan vallen ze als stervende zwanen op hun bibs.

Wellicht moet eerst deze mentaliteit veranderen voordat er weer eens succes geboekt wordt?!

20 september 2017 om 15:02

consy

Is het voor mij nu nog wel toegestaan dan om te reageren op je? Of heb ik dat recht als Twente supporter ook verloren, zijne koninklijke hoogheid?

Hoe dan ook: kunstgras moet er wat mij betreft uit, dat hoeft niet eventjes binnen een jaar zoals jij het nu dramatisch stelt. Je gaat mij zeker niet vertellen dat omschakeling naar echt gras het failliet van Zwolle betekent. Dat hoeft toch niet zo te zijn met hulp van de Knvb? En als dat bij andere clubs wel het geval zou zijn dan zeg ik ook dat de Knvb die clubs de helpende hand moet bieden (financieel). Zeg ik nu iets geks?

Overigens hoop ik nergens dat Pec of welke kunstgrasclub failliet gaat, ik ben alleen fel tegenstander van kunstgras.
Als mijn club kunstgras zou hebben, zou ik (met hand op het hart) dezelfde mening hebben.

20 september 2017 om 15:22

Wat is hier oncolegiaal aan?

20 jaar geleden speelden iedere profclub op gras, en tegenwoordig KAN het ineens niet meer?

Er zit een groot verschil tussen kunnen en willen. Ik snap dat het goedkoper is maar dat ze het niet zouden kunnen is onzin, dan maar een speler minder kopen. Zeker in de eredivisie kan er geen excuus zijn, als je geen 2 ton kan vrijmaken voor zo ongeveer het belangrijkste onderdeel van het spelletje dan houdt het wat mij betreft op.

20 september 2017 om 16:21

Pfffffff, @consey, PEC moet zelf niet zo klagen dat mensen klagen over kunstgras. Het voetbal dat erop gespeeld wordt is totaal anders. Onze lichtvoetige voetballertjes halen hier zoveel voordeel uit, dat lichtvoetigheid de basis van het team vormt. Het is gewoon compleet een ander soort voetbal. Wat mij hierbij nóg meer stoort is dat de helft waar PEC aanvalt wordt gesproeid en de helft waar Heracles speelde niet. Dat is ook gewoon van grote invloed en zou in mijn ogen verboden moeten worden. Net als al dat plastic in de eredivisie. Het is echt droevig. Er bestaat gelukkig geen grote club die op kunstgras voetbalt, maar slechts kleine clubjes die net zo goed lekker samen in een kunstgrascompetitie kunnen gaan voetballen. Dat is leuk voor iedereen die van kunstgras houdt (5% van de voetbalfans). Dan kan de overige 95% elke week genieten van plaggen, polletjes en slidings. Oftewel, echt voetbal....

20 september 2017 om 16:23

Panerai Ook jij weet dat clubs verplicht 18 profspelers in dienst moeten hebben.

Daarnaast kopen? De meeste clubs in de eredivisie kunnen niet eens kopen. Die moeten het hebben van transfervrije spelers of huur. Als ze per transfer window 1 speler kopen, dan is het veel.

En 2 ton? Daar kunnen clubs als Excelsior en VVV 3 basisspelers een jaarsalaris van betalen!

20 september 2017 om 10:17

Eindelijk? De laatste maanden hoor je niets anders. Heb jij onder een steen gelegen?

20 september 2017 om 13:30

Het komt over als zoeken naar excuses van een slechtdraaiend Ajax, Huntelaartje heeft dit vorige maand toch ook al gezegd? Nu mekkeren na het gelijkspel tegen ADO is niet geheel toevallig natuurlijk. Als ik speler van Ajax was, zou ik me eens focussen op het winnen van wedstrijden i.p.v. je bezig te houden met het beleid, ongeacht het veld!

20 september 2017 om 13:38

Huntelaar moet net zoals de andere spelers gewoon zijn mond dichthouden en voetballen, een baan waar hij een miljoen per jaar voor opstrijkt. Wie de fuck is Huntelaar om te zeiken over de financiele positie van clubs. Want daar gaat het uiteindelijk om, elke club in de eredivisie wil wel spelen op natuurgras maar dit is simpelweg niet mogelijk vanwege de financiele consequenties.

20 september 2017 om 14:51

consy

Volgens jou moeten alle criticasters waaronder ik de mond maar houden.
Huntelaar is een speler die op dat zogenaamde voetbalveld moet voetballen en heeft dus alle recht om daar wat van te zeggen. Ongeacht zijn salaris. Hij valt hier ook nergens een club aan, dus ook niet de financiele positie van Zwolle of wie dan ook. Bijzondere conclusies trek jij uit het verhaal van Huntelaar.

Je hebt het verder over de financiele consequenties bij het spelen op natuurgras; daar gaat de hele discussie ook over. Daar moeten clubs als Zwolle inderdaad voor gecompenseerd worden als natuurgras verplicht wordt. En wat mij betreft door de Knvb zelf, die hebben het immers toegestaan.

20 september 2017 om 16:26

Ik ben blij dat de publieke opinie de doorslag lijkt te gaan geven. Kunstgras kan gewoon echt niet. Bedenk maar iets anders of pak de bus naar een kunstgras voetbalveld. Is niet zo ingewikkeld hoor, zeker niet met al die weilanden achter het PEC stadion.

Ongeacht de financiele situatie van clubs is het gewoon een schande dat het voetbal in Nederland zo naar de knoppen wordt geholpen. Ik haak persoonlijk af bij studio sport wanneer 3 vd 4 wedstrijden op plastic plaats vinden. En met mij meer en meer mensen. En uiteindelijk zullen ook sponsoren niet met dit product meer willen worden geassocieerd, puur omdat kunstgras momenteel wordt afgeserveerd....

20 september 2017 om 20:43

Huntelaar is een ervaren speler die in een aantal grote competities gespeeld heeft, en terug in Nederland hiermee geconfronteerd wordt,

Net zoals Kuyt na een mooie internationale carrière terugkomt in Nederland en hetzelfde roept.

Beide spelers zijn geen "jankerds" a la Neymar maar juist spelers van de categorie "niet lullen maar poetsen" dus jouw verhaal raakt kant noch wal...

We kunnen beter luisteren naar dit soort ervaren spelers, er zijn nu al spelers die bewust niet voor Nederland kiezen omdat hier plastic gras ligt.

Ook de grote clubs zien dat de kleine clubs hiér financiën voor nodig hebben, en willen hier best tv geld voor inleveren maar dan moet dit geld wel gebrandmerkt worden voor de grasmat.

Juist met het tv geld hebben veel clubs de verkeerde investeringen gedaan

Het blijft stil vanuit de Knvb. Het geklaag over kunstgras blijft doorgaan en ik denk dat de voetballers en supporters willen horen waar we de komende jaren heen gaan. Je kunt het niet simpelweg aan de clubs overlaten, want vooral de kleinere clubs hebben baat bij een kunstgrasveld (zowel sportief als financieel gezien) en dus blijft dit probleem.

En ook nu gaat er niks veranderen, let maar op. Een werkgroep oprichten die gaat uitzoeken hoe de clubs in deze discussie staan en wat er veranderd kan worden; typisch het oerhollandse "pappen en nathouden". Echt ongelooflijk! Elke idioot kan zien dat het voetbal heel anders is op dat nepgras..

20 september 2017 om 16:52

Eens. Ik heb het al eerder gezegd hier, maar kunstgrasvoetbal boeit mij veel minder. Ik haak langzaam af bij alle samenvattingen waarbij op kunstgras wordt gespeeld. Dit is geen voetbal. Ik ga toch ook niet voor mijn lol zaalvoetbal zitten kijken? Of beachvoetbal? Bah. Geef ons ons voetbal terug!

Tsja....lekker makkelijk roepen vanaf de zijlijn. Feit is dat (door slechte keuzes in het verleden) nu 7(!!) clubs op kunstgras spelen. Onmogelijk om nu na speelrond 5 een oplossing voor te verzinnen. Of wou je deze 7 allemaal uitsluiten?

20 september 2017 om 09:57

Iedereen begrijpt dat je het niet gelijk na speelronde 5 kunt aanpassen, daar gaat de discussie ook niet over.

20 september 2017 om 10:09

Volgens mij zegt hij dat hij hoopt dat Knvb snel ingrijpt en begrijpt hij ook niet waarop we nog wachten. Nou...dat zeg ik dus...we zitten nu in speelronde 5 en er kan dus niks veranderd worden.

20 september 2017 om 10:54

Snel ingrijpen kan ook door te besluiten dat er vanaf 2020 niet meer op kunstgras gespeeld mag worden op de 2 hoogste niveaus in Nederland.
Dan kan elke club hier rekening mee houden met hun begroting.

20 september 2017 om 12:36

Dan denk ik dat jij "snel" hier verkeerd interpreteert, genieterr. Als er over 1 of 2 jaar een oplossing is, is het ook relatief snel.

20 september 2017 om 10:01

Hij staat binnen de lijnen vriend. Dat laatste is helemaal niet wat hij zegt, het kan natuurlijk niet tijdens het seizoen veranderen maar pas na het seizoen.

20 september 2017 om 10:10

Niet bij de Knvb vriend. Het is een uitdrukking....mensen van buitenaf, dus buiten de Knvb weten het allemaal beter. Overigens heeft hij enkel kritiek maar geeft hij ook geen oplossing. Heel makkelijk praten zo.....

20 september 2017 om 11:22

Nou ja, profvoetballers zijn wel een belangrijk onderdeel van de Knvb en hebben zeker meer te zeggen hierover dan jij en ik. De oplossing is grasvelden.

Nu weten we het zo onderhand wel. Het is niet nodig om elke dag bepaalde clubs in een kwaad daglicht te stellen. Lees alleen maar over het slechte veld van Vvv. Niemand die iets positiefs schrijft over de knappe prestaties van deze gepromoveerde club. Leuk. Je zult maar al je tijd en energie in zo'n club steken en door overbetaalde vedetten elke dag door het slijk worden gehaald.

Heeft Klaas ook een mening over spelen in gesloten een sporthal? De scheve tv inkomsten? 2e elftallen in de JL? Het ondermaats presteren van onze zogenaamde toppers?

20 september 2017 om 10:01

"heeft Klaas ook een mening over spelen in gesloten een sporthal? De scheve tv inkomsten? 2e elftallen in de JL? Het ondermaats presteren van onze zogenaamde toppers?"

Waarschijnlijk wel. Maar zijn prioriteit ligt bij die rukvelden.

20 september 2017 om 10:05

De clubs worden niet in een kwaad daglicht gesteld. Klaas-Jan heeft het over de velden en gebrek aan actie van de Knvb.

20 september 2017 om 10:14

@jelle Ik lees elke dag nieuws over VVV en Excelsior, maar zelden is het positief nieuws. Terwijl deze twee het toch vrij aardig doen. Dus ja, ze worden in een kwaad daglicht gesteld. Of vind jij dit goed voor de marktwaarde en naamsbekendheid?

@dvs Dan is dat aardig hypocriet om wel elke dag de kleine clubs af te kraken, maar blijkbaar niet zelfkritisch te zijn en je mening te geven over je eigen fouten. Lekker makkelijk.

20 september 2017 om 10:56

Hij kraakt kunstgras af, hij noemt geen enkele club. Of dat nu het kunstgras van Vvv, Excelsior of Heracles is. Alle kunstgras vindt hij niets en zou graag zien dat het niet meer mag.

20 september 2017 om 11:02

Het is niet goed voor de status van de clubs, dat klopt. Maar dat is een zaak voor clubs en niet voor de voetballers die gewoon op een beter veld willen spelen.
Het gras van Feyenoord daarentegen krijgt alleen maar lovende kritieken en doet de club juist goed, dus het kan ook andersom werken.
Je kunt het dus zo zien: investeer in je grasmat en het zal de status van je club goed doen. De eerste club die van kunstgras naar natuurgras overstapt, zal echt een hoge gunfactor krijgen van de media en supporters.

20 september 2017 om 11:29

Speelt Huntelaar in gesloten sporthallen? Krijgt hij persoonlijk alle tv gelden? Is hij de dupe van jeugdelftallen in de JL? Nee, hij heeft er niets mee te maken dus daar gaat het niet om... toen hij in 2008 vertrok speelde alleen Heracles op kunstgras. Na 9 jaar in het buitenland terugkomen en dan al 3x op kunstgras spelen... voor spelers die het niet gewend zijn en daardoor eerder pijntjes hebben is het gewoon klote. Maar Huntelaar mag zijn mening niet geven...

20 september 2017 om 11:50

Jelle Elke club wil investeren in goed gras, als ze daar het geld voor hebben.
Als je echter vanuit financieel oogpunt moet kiezen tussen een kunstgrasveld wat volgens de regels goed is, of een een veel scorende spits waardoor je niet degradeert, dan is de keuze toch snel gemaakt!

Dit is niet meer dan keuzes maken.

nogmaals, verdeel de tv gelden iets eerlijker en overal ligt goed gras. Maar dat willen enkele niet nader te noemen clubs ook niet.

Dus wat willen ze nu?

En nee, soms is het geen optie om dan maar een speler minder in de selectie te nemen. Want je bent namelijk verplicht om een x aantal spelers in dienst te hebben mét profcontract.

En nee, goed gras onderhouden is niet goedkoop. Alleen de veldverwarming draaiende houden in de wintermaanden kost 50.000 euro per week. Stel dat het slechts ander halve maand vriest in de winter, dan kost dat een club toch nog 300.000 euro. Op een begroting van amper 4 miljoen is dat een gigantische kostenpost!

20 september 2017 om 11:53

@thijs Dus omdat hij er geen last van heeft doet het er niet toe? Nou, VVV heeft gen last van kunstgras. Dus het doet er niet toe!

Beetje een gekke redenering he, dat iets er alleen toe doet wanneer je er zelf last van ondervindt.

En als Huntelaar het zo erg vindt, dan had hij lekker in het buitenland moeten blijven. Maar daar wilden ze hem niet meer. Ja, als bankzitter. Denk dat kunstgras nog net iets beter aanvoelt dan een houten zitvlak met splinters. Ander had hij daar wel voor gekozen.

20 september 2017 om 12:00

Als je zo redeneert zouden alle clubs op kunstgras spelen. Maar dat is niet zo. Dus de meerderheid kiest nog altijd voor een grasveld ipv die veel scorende spits.

En met een begroting van 4 miljoen kun je ook eigenlijk geen eredivisie spelen.

20 september 2017 om 12:14

Wat heeft Huntelaar gedaan dat je zo vel reageert op iedereen?

20 september 2017 om 13:15

Als je de vele reacties zou lezen, dan zou je ontdekt hebben dat ik het een beetje overdreven vind dat elke dag meerdere malen artikelen verschijnen waarbij enkele kleinere clubs onterecht worden afgefakkeld vanwege de financiële keuze voor kunstgras. Wat hun goed recht is!

De hypocrisie. Toen Feyenoord verloor op kunstgras van Excelsior stonden Ajacieden op de bank. Nu verliezen ze twee keer punten op kustgras en is alles ruk en moeten we dit elke dag opnieuw lezen. Lijkt wel een hetze.

Maar als iemand iets negatiefs roept over tv gelden, jong teams in de JL, een gesloten dak, dan moeten we niet zeuren.

Randstedelijke arrogantie noemen we dit in de rest van Nederland.

20 september 2017 om 14:19

Kunstgras is altijd ruk. Met of zonder puntverlies. Na 1 jaar op kunstgras spelen was het direct over met voetballen. Meniscus operatie gehad aan beide knieen. Daarvoor nooit knieklachten gehad. Clubs moeten niet zeuren over 200.000 in het jaar om een veld te onderhouden. Mijn oude amateurclubje onderhoud het veld 2 keer in de week met vrijwilligers. Bijna een biljartlaken. Nou als een amateurclub uit de 3de klasse een goed veld kan hebben. Dan moet een profclub het helemaal wel kunnen. Kunstgras kunnen ze best op trainen.

20 september 2017 om 15:04

Hertog, ben ik weer. Amateursclubs en vrijwilligers. Ja, Das war einmal. Helaas zie je tegenwoordig bijna geen vrijwilligers meer, omdat de jongere generatie toch niet voor niets gaat werken!

Bij ons in de gemeente werd het gras altijd door de gemeentelijke plantsoendienst onderhouden. Helaas moet elke gemeente bezuinigen en is dit een van de dingen die sneuvelden.

Profclubs hebben inderdaad nog wel vrijwilligers, maar die gaan geen grasveld in de eredivisie onderhouden. Buiten het feit dat de omstandigheden in een stadion natuurlijk niet te vergelijken zijn met een grasveld ergens buitenaf in de natuur (wind, zon, regen etc.) heeft de gemiddelde vrijwilliger de expertise niet om gras goed te onderhouden. Kijk, bij PSV zetten ze er in de winter groeilampen op en wordt het veld afgedekt met speciale doeken. Super, prima natuurlijk. Maar PSV heeft/had dan ook geld zat. (mompelt iets over competitievervalsing en gemeentelijke gelden).

Die anderhalve paardenkop die bij VVV als vrijwilliger de stoeltjes in het stadion poetst zie ik nog niet zo snel groeilampen installeren en de zuurgraad van de grond stabiliseren.

20 september 2017 om 10:02

VVV doet het zeker goed, maar dat komt dus ook deels door deze vorm van competitievervalsing En het zou gek zijn als Klaas-Jan wordt gevraagd naar zijn ervaringen naar kunstgras en vervolgens van wal steekt over de prestaties van Vvv, vind je niet?

20 september 2017 om 10:15

VVV heeft 2 thuiswedstrijden gespeeld.
1 keer winst tegen Sparta, dat ook kunstgras heeft en er dus geen voordeel van het kunstgras is geweest.
1 keer verlies van Ajax, dat thuis op natuurgras speelt.

Ze wonnen uit bij Twente, dat op natuurgras speelt en speelden gelijk tegen Groningen en Vitesse, die ook beiden natuurgras hebben liggen.

Stellen dat VVV het goed doet door 'deze vorm van competitievervalsing' is dus je reinste onzin.

20 september 2017 om 10:17

@caeser Echt? VVV heeft alleen tegen Sparta thuis gespeeld en tegen Ajax. Maar die ging verloren. De rest van de punten zijn allemaal buitenshuis behaald. Iets klopt er dus niet aan je veronderstelling.

20 september 2017 om 12:01

Door dit kunstgras kunnen ze waarschijnlijk meer geld in de selectie steken. Dus het helpt ze wel. Vervalsing is het niet, want het is helaas toegestaan.

20 september 2017 om 13:16

Omdat Ajax meer sponsor inkomsten genereert, een groter stadion heeft (gemeente), meer tv gelden krijgt kunnen ze ook betere spelers kopen. Wat is je punt?

20 september 2017 om 10:04

Hij gaat echt niet zelf naar een journalist hoor. Word hem iets gevraagd en daar geeft hij eerlijk antwoord op, iets wat op dit moment heel belangrijk is. Leuk hoor die resultaten van VVV, maar dat is voor het nederlandse voetbal niet belangrijk, van die plastic velden weghalen, dat is belangrijk!

20 september 2017 om 10:20

Het is natuurlijk ook niet voor te stellen dat hij dan zegt: Sorry, maar daar ga ik niet over.

Het feit blijft dat elke dag 'nieuws' naar buiten komt waarbij kleine clubs met een smalle beurs worden gedemoniseerd, terwijl ze niets fout doen. En altijd zijn het grotere, invloedrijke personen die dit doen. Dat moet stoppen! Ongeacht of er naar gevraagd wordt of niet. Ze krijgen het podium en maken daar gretig gebruik van. Oncollegiaal is dat.

20 september 2017 om 11:00

Inderdaad! Want wij zijn klein en zij zijn groot en dat is niet eerlijk... bijna nergens in Europa spelen ze op kunstgras. Makkelijk om te zeggen dat kleine clubs geen geld hebben. Alsof bv de clubs in België bulken van het geld. Of Schotland. Het is gewoon een heel ander soort voetbal. Zelfde als tennis op gras of kunstgras / gravel. Of hockey op gras of kunstgras.

20 september 2017 om 11:56

Dit Calimero gedrag komt toch écht van de veronderstelde grotere clubs hoor!

20 september 2017 om 10:06

Ze doen het juist mede zo goed door het eigen belabberde kunstgrasveld waar niemand op kan spelen, maar zij zelf dagelijks op trainen en er aan gewend zijn.
Dat is gewoon competitievervalsing.

20 september 2017 om 10:21

Jij kijkt blijkbaar helemaal geen voetbal. VVV won thuis namelijk alleen van Sparta dat ook kunstgras heeft. De rest van de punten haalde ze in uitwedstrijden op echt gras.

als je denkt een punt te maken, doe het dan wel goed. anders kom je nogal dommig over.

20 september 2017 om 14:24

Je kan makkelijker van kunstgras naar gras schakelen dan andersom.(spreek uit ervaring,zoals iedere voetballer op dit moment) Nu jij weer!!

20 september 2017 om 10:30

@ Rugnummer, zolang het kunstgras er nog ligt mogen ze wat mij betreft daar iedere dag om klagen ja. Als die kleine clubs te weinig geld hebben voor een fatsoenlijk veld moet je jezelf afvragen of je wel in de ED wil uitkomen.

Overigens slaat het nergens op om andere topics erbij te halen of Klaas daar ook een mening over heeft. Wellicht heeft die dat wel, maar werd het niet door de journalist gevraagd. Maar dan nog. We hebben het nu over het kunstgras en focus je je dan ook op die discussie.

Als jij je bijvoorbeeld op het werk uit over een slechte en trage computer met Windows 95.

Moet je dan ook meteen een mening hebben over de inkomsten van het bedrijf, de afdeling klantenservice en het ondermaats presteren van de directeur? ;-)

20 september 2017 om 10:49

Jij snapt werkelijk niet hoe het zit he! ik zal het nog éã©n keer opsommen:

- de tv gelden worden onevenredig scheef verdeelt in Nederland
- elke club moet een x-aantal profspelers onder contract hebben, minder spelers opnemen kan dus simpelweg niet
- Talenten huren van grotere club kan niet meer vanwege deelname tweede elftallen in de Jl
- Over de grens scouten heeft ook weinig zin vanwege non-EU salarissen of werkvergunningen (die tegenwoordig niet snel worden uitgegeven)
- Heb je echt gras, dan ben je verplicht veldverwarming aan te leggen, dit is peperduur in aanleg en onderhoud

Zo maar een aantal punten waar de kleine club mee moeten dealen. Het is geen onwil, ze kunnen vaak niet anders dan kiezen voor kunstgras. op een andere manier bezuinigen zorgt er namelijk al snel voor dat de in de onveilige categorie worden ingedeeld.

Dus nee, stellen dat ze anders maar moeten stoppen in de eredivisie is echt iets te makkelijk en getuigd van weinig inzicht en inlevingsvermogen.

Bovendien houd je dan geen eredivisie meer over. Maar misschien is het sommige hier ook wel om te doen. De helft van de Nederlandse clubs laten afvloeien en dan samengaan met de Belgische... horror.

20 september 2017 om 11:00

Maar die zaken worden niet gevraagd. Hem wordt gevraagd wat hij van kunstgras vindt.
Als je mij vraagt wat ik van kunstgras vind ga ik toch ook niet beginnen over de TV-gelden enz. Dan moet je mij daarom vragen dan zal ik daar mijn menig over geven.

20 september 2017 om 11:03

Elke oorzaak heeft een reden toch! Nou, ik geef de oorzaken aan waarom clubs zijn aangewezen op kunstgras. en raad eens, dit komt mede voort uit gedrag van onze topclubs.

Bovendien zeg ik nergens dat Huntelaar deze punten had moeten benoemen of dat hem dit gevraagd werd. Snap je hele opmerking dus niet zo goed.

21 september 2017 om 08:48

Dat ik een andere mening heb, wil niet zeggen dat ik de reden niet snap. Maar leuk al die argumenten, maar waarom kunnen de kleine clubs in kleinere landen wel overleven?

En een Sparta bijvoorbeeld die hebben v Drongelen voor een mooie prijs verkocht. Voor dat bedrag kan je een prima veld neerleggen en de komende jaren goed onderhouden.

Overigens zijn die kunstgarasclubs echt wel vervangbaar. Het is echt niet zo dat de ED niet zonder hen kan. Het zijn voornamelijk de topclubs en de subtoppers die landelijk veel kijkers trekken. Zet er 6 andere JL elftallen (of nog lagere divisies) die wel gras hebben en haast niemand zal die kunstgrasclubjes missen.

20 september 2017 om 10:48

Vooral het laatste is mij een doorn in het oog. Ik vind het slecht presteren in Europa van sommige clubs vele malen erger dan dit zogenaamde gezeur omtrent kunstgras. Natuurlijk heb ik het liefst dat elke club op gewoon/hybride gras speelt, maar er zijn veel grotere problemen. Want als ze hier zo nodig over willen zeuren: Nice en Rosenborg spelen allebei op gewoon gras, en daar hebben jullie ook niet gepresteerd.

20 september 2017 om 11:56

Dat is dus het punt, Waagplein. In de Eredivisie speel je bijna de helft van je uitwedstrijden op kunstgras. Dan heb je dus minder ervaring op gewoon gras. Lekker slidings maken en je vermannen op echt gras, om in een lastige wedstrijd toch nog de punten te pakken, dat komen we in Nederland dus minder vaak tegen dan elders. Maar dat was dus wel wat we tegen Rosenborg nodig hadden.

Overigens zijn er genoeg andere redenen waarom Ajax zwak presteert momenteel, dus het is niet bedoeld als excuus. Maar als je objectief naar de zaak kijkt dan snap je de voetballers toch wel als ze dit zeggen?

20 september 2017 om 13:30

Eerlijk gezegd vind ik het eerder het verleggen van een problem. 'we presteren slecht door kunstgras' in plaats van 'we presteren slecht omdat we geen goede spelers/cohesie/whatever hebben'.

Het is een vervelende factor dat kunstgras, maar ga nou niet de schuld daar leggen, en dat is iets wat hier wel wordt gedaan door Huntelaar. Hij legt in principe de schuld van hun fallen in Den Haag afgelopen weekend niet bij zichzelf maar bij het gras. Dat vind ik een zwaktebod.

20 september 2017 om 10:58

Nee hoor, we weten het onderhand nog niet. Mij betreft iedere dag aanhalen en betreffende clubs dagelijks aanspreken op hun verantwoordelijkheid om normale randvoorwaarden te scheppen voor een pot voetbal op het hoogste niveau.

Haal hier nou niet de prestaties van VVV in de (ook al ten dode opgeschreven) JL aan. Heeft er niks mee te maken. Gaat gewoon om het zorgen voor een normale mat. En als je dat als club niet kunt regelen, ga je toch weer lekker fantastisch presteren tegen tweede elftallen?

20 september 2017 om 12:28

Ja, jouw onsamenhangend off topic gezeik over VVV en Excelsior is lastig te lezen. Heeft er niks mee te maken. Je reageert zoveel dat je en geen baan hebt en het zelf niet meer snapt.

On topic: Huntelaar heeft goed recht om dit aan te kaarten wanneer hij wil, net als alle andere voetballers die zich er druk om maken. Het gaat om de essentie van Nederlands voetbal. Ik hoop dat ze er niet mee stoppen en er dagelijks mee doorgaan en zonodig de licentie intrekken van inferieure clubjes die het NL voetbal naar een dramatisch niveau halen.

20 september 2017 om 12:36

Of begin lekker een kunstgrasdivisie en een apart topic over de geweldige prestaties van VVV en Excelsior op plastic gras tegen tweede elftallen.

20 september 2017 om 13:21

De tekst gaat over VVV en Excelsior, dus het is allesbehalve off-topic (zie je wel dat je niet kunt lezen).

Ik heb overigens wel een baan. Een vrij goede zelfs. Ben alleen mijn eigen baas en kan dus mijn eigen tijden inplannen. En jij? Onder werktijd stiekem reageren? Of zit je nog op de basisschool? Dat verklaart misschien het feit dat je niet kunt lezen.

Hoe wil je de licentie intrekken van clubs die alles netjes volgens de regels van de Knvb doen? Je bent niet erg snugger he?

20 september 2017 om 15:28

Loopt wel storm bij je bedrijf dan 😂😂 Wat wil je met een eigenaar die de hele dag de pedante voetbalprofessor uit probeert te hangen met een kansloos pleidooi voor kunstgras en meer respect vragen voor de fantastische prestaties van vvv in de jupiler league. Hoe heet je bedrijf? Ben wel nieuwsgierig. Licentievoorwaarden kunnen gewoon bijgesteld worden, maar dat zal je als groot voetbalkenner en befaamd ondernemer wel ontgaan zijn.

Ik heb in een ver verleden regelmatig op gravel getraind en dat is beter voetballen dan kunstgras en waarschijnlijk een stuk voordeliger.
De Knvb is uiteindelijk de hoofd schuldige dat er op plastic gespeeld wordt, zij zijn ook de enige die dit kunnen aanpakken. Laat de bobo's er een keer geen 5 jaar over doen met ellenlange vergaderingen en uitgebreide lunches maar laat ze aan het werk gaan en spijkers met koppen slaan.
Betaal clubs een vergoeding om hun grasmat te vervangen en een jaar te onderhouden dan hebben de clubs de tijd om hun begroting aan te passen. Clubs moeten zelf met gemeentes overleggen over de trainingsaccommodatie, er zijn vast wel amateurclubs waar tegen een kleine vergoeding getraind kan worden. Gelijk actie ondernemen.

20 september 2017 om 14:34

Gewoon maar eens een jaartje gratis een nieuwe sponsor aan de eredivisie koppelen... iets met natuurgras misschien?

En ondertussen die vreemde Jan Smit, die maar wat graag goede sier maakt met sterke quotes, maar dit kunstgrasdossier direct van zich afschuift en bij de clubs legt. Ik snap dat de clubs akkoord moeten gaan met een verandering van de regels, maar de Knvb had al lang een concreet voorstel klaar moeten hebben om naar de clubs te sturen. Duurt allemaal zo vreselijk lang dit, nergens voor nodig.

Huntelaar heeft gewoon gelijk op dit vlak. Willen we de Eredivisie nog een beetje serieus houden voor 't buitenland dan moeten die kunstgras velden zsm weg. Alle voetballers geven aan dat het spel anders is op kunstgras en het vergroot de kans op blessures. De Knvb steekt hun kop weer in 't zand wanneer ze daadwerkelijk actie moeten ondernemen..

20 september 2017 om 10:28

Als we de eredivisie een beetje serieus willen houden, dan zullen de zogenaamde topclubs beter moeten presteren. Schuif de schuld van de teloorgang nou toch niet steeds af op de kleine clubs. Het zijn echt de traditionele topclubs die het al jaren laten afweten.

Of is het de schuld van Sparta Rotterdam dat Ajax, Psv, Utrecht geen Europees voetbal spelen en dat Feyenoord werd afgeslacht in de CL?

Nu kom jij natuurlijk met de stelling dat toppers niet naar Nederland willen komen omdat er kunstgras ligt. Ja, dat zal het zijn. Het heeft natuurlijk niets te maken met het feit dat ze in andere landen 10x zoveel kunnen verdienen en dat het niveau simpelweg vele malen hoger is.

Nee, kunstgras is de duivel!

20 september 2017 om 12:08

Het is niet of of, maar het is en en. Topclubs moeten beter presteren en het kunstgras moet eruit. Voetbal speel je op gras, net als overal in Europa.

20 september 2017 om 15:12

hahaha het scheelt iig dat onze topclubs de eer nog een beetje hoog kunnen houden voor ons vaderlandse voetbal. gelukkig behaalde ajax een simpele thuis en uit zege bij respectievelijk rosenborg bk. en ach dat een psv dan verliest van een nummer 4 uit de kroatische competitie, tja dat kan gebeuren aangezien de Prva HNL Liga, (niet te verwarren met een andere zeer sterke comptitie uit denemarken) een topcompetitie is. helaas moeten dan de clubs met kunstgras het weer verpesten door ons werkelijk voor schut te zetten met competitievervalsing dat door de Knvb gewoon is goedgekeurd. en daarom er geen enkele redelijke buitenlandse spelers meer naar onze supercompetitie willen komen...
gelukkig gaat het kunstgras binnenkort misschien wel weg en dan kunnen we ons als eredivisie eindelijk weer meten met Laliga, de BPL en de Serie A. met een beetje geluk komen we in de buurt van de Prva HNL Liga uit jawel kroatie en de deense nationale competitie

en dat het kunstgras eruit moet ben ik trouwens wel met je eens hoor, ik vind het ook niks maar om nou elke dag erover te gaan zeiken en zeuren word het niet veel beter van. maar we moeten het er nu nog gewoon mee doen. en over die topspelers, die zijn hier al jaren niet meer

Kijk nou maar uit KjH voor je het weet krijg je een schorsing voor zulke uitspraken. Daar zie ik de knvb wel voor aan.

Een echt veld is één van de charmes van het voetbal, dus ik ben het met Huntelaar eens.

20 september 2017 om 10:42

Ik denk dat heel Nederland het er mee eens is dat echt gras vele malen beter is. Ik vind het nu alleen een beetje gênant worden dat er elke dag een item over kunstgras moet komen.

Het is heel simpel. De Knvb heeft kunstgras goedgekeurd, dus moeten we het er nu mee doen.

Gaan ze kunstgras verbieden, dan moet er iets tegenover staan. Je kunt clubs namelijk niet van de een op de andere dag verplichten om hun investering weg te gooien en nieuwe, enorme kosten te maken.
Ik heb het hier al eens eerder gezegd. Maar clubs doen dit om nog enigszins concurrerend te kunnen zijn. Door de vele regels is het namelijk voor de kleintjes niet mogelijk om creatief te werken.

- Huren van de grotere clubs kan al niet meer sinds de tweede elftallen in de JL spelen.
- Talenten scouten uit bijvoorbeeld Nigeria gaat niet, want ze moeten een vast non-EU salaris krijgen, of ze ontvangen geen werkvergunning
- Clubs moeten minimaal een x aantal profcontract spelers in dienst hebben, dus minder spelers aannemen is geen optie
- De tv gelden worden onevenredig scheef verdeelt
- Vanwege financial fairplay mogen externen niet meer zomaar het salaris van een speler ophoesten
- Ben je creatief in je financiële huishouding, dan wordt je in de onveilige categorie gezet

Met andere woorden. Alles is zo ingericht dat de kleine clubs steeds kleiner worden en de grote clubs groot kunnen blijven. Pak het probleem aan bij de wortel ipv heel hard te roepen dat kleine clubs hun ondergrond moeten vervangen/ Want dat is echt niet het ware probleem in Nederland!

20 september 2017 om 11:07

Als veenkoloniaaltje heb ik meegemaakt wat er met Veendam gebeurd is, en daar zit eigenlijk niemand op te wachten. Ik ben het met je eens dat het probleem of liever gezegd problemen groter zijn. dat kunstgras een noodmiddel is begrijp ik, maar ik zie het liever niet. Ik hoop dat er bij de Knvb een aantal wijze mannen opstaan die er voor zorgen dat de kleinere clubs het wat makkelijker krijgen zodat er uiteindelijk ook een normaal grasmat voor hun is weggelegd.

20 september 2017 om 12:00

Dat is ook wat er nu plaatsvindt. Er is een commissie die kijkt wat er gedaan kan worden.

Zou het dan ook niet meer dan logisch vinden wanneer de media niet elke dag dit onderwerpt aansnijdt en even afwacht wat hieruit komt.

Goed dat hij ook durft een sneer naar de Knvb te geven. Die stellen zich inderdaad veel te passief op. Er wordt maar een beetje aangerommeld daar en niemand die het aandurft om een echte beslissing te nemen.

Ala je over competitievervalsing praat snap ik niet dat er ooj eenheid in voetballen moet komen. Het is heel vreemd dat los van ajax en Feyenoord allemaal dezelfde bal gebruiken. Ajax en feyenoord hebben hierdoor ook een extra voordeel in thuiswedstrijden.

Kunstgras moet verboden worden. Niet vanwege competitievervalsing of om aansluiting te krijgen met de top van Europa. Nee het moet weg omdat de werknemers (de spelers van de ED) er hinder van ondervinden.
Het is toch te belachelijk voor woorden dat de spelers van de ED niet op kunstgras willen spelen maar dat dit door de clubs door de strot wordt geduwd.

Duidelijke en terechte conclusie van Klaas aangaande kunstgrasvelden.maar om het puntverloes daar aan te verbinden gaat veel te ver.het puntverloes is vrnl te wijten aan het eigen falen.

Het uitfaseren van kuntgras is tijdrovend en is niet zo makkelijk als men hier denkt. Ik vind het prima als het een jaar of 5 duurt voordat alle plastic velden verdwenen zijn, als het maar gebeurd.

Maar de opmerking; geef ze maar een vergoeding om een echt veld aan te leggen is natuurlijk veel te simplistisch gedacht. Clubs als Willem 2 en NAC hebben al jaren een prachtige "dure" mat die ze zelf onderhouden en betalen. Kunstgras clubs hebben al jaren sportief en financieel geprofiteerd van dat plastic ding en die geef je nu zomaar een paar ton om en nieuwe mat neer te leggen? Dan willen clubs als Willem 2 en NAC ook gecompenseerd worden.

Klaas Jan for President!

Ik weet of dit in werkweigering valt, maar het zou fijn zijn als er een speler die niet alleen met woorden maar ook daden zou doen. Soort een statement naar de bond of voor zijn eigen veiligheid. Het is maar net hoe je het bekijkt.

20 september 2017 om 11:35

ja, en dan? Dan benadeel je in het geval van Ajax je eigen club.

20 september 2017 om 12:15

Oké dat begrijp ik, maar dan nog. Als een speler denkt ik wil niet op kunstgras spelen ivm blessures kiest hij dus op dat moment 'Veiligheid staat voorop' ! Alleen jammer dat er meerdere eredivisie clubs zijn die op kunstgras spelen. Anders mis je per seizoen één wedstrijd. Dat is wel te doen om je punt duidelijk te maken niet op kunstgras te voetballen.

TV-opbrengsten delen door 18, kunstgrasvelden laten vervangen door gewoon gras. Klaar toch?

20 september 2017 om 14:02

Gewoon eisen dat men op natuurgras moet spelen, geen reden om er een slaatje uit te slaan voor ED clubs. TV-geld doet er niets eens toe, je moet het uiteraard financieel steunen, maar TV-geld gaat over meerdere jaren terwijl dit met name een eenmalige investering is, mocht je dat niet kunnen betalen, dan ben je BVO onwaardig en moet je bij de amateurs gaan voetballen. De Graafschap, GAE kunnen het ook.

20 september 2017 om 14:23

De opmerking dat je, wanneer je geen natuurgras kan betalen maar bij de amateurs moet gaan voetballen is eigenlijk net zo dom dan roepen dat voetballers die niet op beide types gras kunnen voetballen maar naar de amateurs moeten gaan. Dat is een argument wat iedereen loopt te roepen die van kunstgras af wil.

Voor wat betreft de vergoeding zijn het inderdaad 2 discussies die los van elkaar gezien kunnen worden. Aan de andere kant is er nu wel een mooie mogelijkheid om ze gezamenlijk te behandelen.

Ik weet eerlijk gezegd niet precies waar de kosten dan in zitten. Is dat nu eenmalig de afschrijving en vervanging van het veld? Of is het structureel omdat de onderhoud van een natuurgrasveld duurder is?

20 september 2017 om 15:49

Argument? Er is helemaal geen argumentatie nodig, voetbal doe je op natuurgras en daarmee basta. Kun je dat dat niet, voldoe je niet aan de voorwaarden voor betaald voetbal in NL.

Als we de TV geld gaan behandelen, dan zou ik als Ajax zijnde zeggen, we verkopen onze eigen rechten, dan verdienen we stukken meer. Men vergeet nog wel eens dat Ajax maar ook Feyenoord en andere clubs met een grote hoeveelheden fans de clubs met minder fans al sponsort.

Denk dat we aan kunstgras onze handen al vol hebben en vind dat er te makkelijk wordt gezegd, de grotere clubs betalen de kleine maar, Ajax is al jaren bezig om elke euro om te draaien zodat we er fin. wat meer kunnen op een markt waar we toch al het onderspit delven. Dan maak je het gat dus weer groter en het topniveau is juist een groot probleem voor het NL voetbal, kost ons EU plekken die geld op zouden kunnen leveren.

De enige discussie je met kunstgras moet combineren is het opzetten van een Benelux competitie, dan krijgen alle clubs meer fin. middelen namelijk.
Ja de eenmalige kosten zitten daar met name, de structurele in het onderhoud, maar dat moet je gewoon kunnen als Bvo.

Afgezien ik Huntelaar sowieso een goeie aanwinst vond voor Ajax, ben ik ook zeer te spreken over hoe hij over voetbal en al die faciliteiten er omheen denkt. Hij is blijkbaar zelfs een verijking voor het hele Nederlandse voetbal. Natuurlijk is het nu punt 2 om er wat aan te doen. Maar hoe hij het nu aankaart daar kan niemand omheen. Dit is puur de waarheid en niets anders dan de waarheid. Want voor dat je het weet stoppen 's winters met voetbal buiten en gaan we zaalvoetballen. Laat mannen die weten wat voetbal betekent en hoe het spelletje is best gespeeld kan worden de boel overnemen daar. En niet 'n paar gasten die toevallig gekozen zijn omdat ze een goeie cv-tje hebben meegenomen elders uit het bedrijfsleven. Vind je het gek dat we achterblijven op alle vlakken van het voetbal. Ik persoonlijk vind dat je niet iemand bij de Knvb kan zetten die nooit het spelletje gespeeld of ervaren heeft om vervolgens de regels te gaan veranderen. Omdat het in jou ogen goed is. Nogmaals het bedrijfsleven en voetbal gaan totaal niet samen. Je zou iemand van het bedrijfsleven hoogstens bij de afdeling marketing kunnen gooien enkel voor puur financiele aanwinsten. Maar dat is nou hoe het in Nederland werkt. Heren word wakker!!!

20 september 2017 om 12:02

"want voor dat je het weet stoppen 's winters met voetbal buiten en gaan we zaalvoetballen."

Nou wil ik niet heel vervelend doen. Maar Ajax en Vitesse hebben 's winters toch een gesloten dak?
Dat lijkt qua eigenschappen dan verdacht veel op zaalvoetbal...

20 september 2017 om 14:26

Ja, en buiten dat om heeft Ajax jaren gespeeld op een natuurgrasveld wat ook om te janken was. Hadden we toen ook wel kunnen roepen dat wanneer je niet een normaal veld kunt leveren in je stadion dat je dan maar bij de amateurs moet gaan voetballen

20 september 2017 om 14:29

Ik vind eigenlijk dat jij maar niet meer moet reageren, hoop tekst en slaat helemaal nergens op. Dat is de waarheid en niets anders dan de waarheid.

Wat heeft Zaalvoetbal hier in hemelsnaam mee te maken? Misschien ben je er nog nooit wezen kijken, maar daar ligt toch echt geen kunstgras in. Hebben waarschijnlijk de volleybal en/of turnverenigingen over geklaagd. Wilden een normale vloer in plaats van kunstgras in de zaal.

20 september 2017 om 15:14

Bi wijze van spreken bedoel ik ook he.

Ik zie KJH nog wel een belangrijke rol in het voetbal spelen na zijn actieve carrière. Hij heeft veel ervaring, druipt van de ambitie en is gek op het spelletje. Hij is slim en innemend tegelijk. Vind hem ook iemand die boven de partijen zou kunnen staan als het moet, denk dat als hij bij de Knvb zou werken niet per se als Ajacied zou worden gezien maar veel meer als Nederlandse routinier met hart voor de zaak. Net zozeer als bijvoorbeeld Gio - in Nederland als speler vooral een Feyenoorder, maar uiteindelijk een echte klasbak waar de Knvb veel aan zou kunnen hebben.

Met de huidige poppetjes die bij de Knvb aan het roer staan verwacht ik niet het benodigde leiderschap om dit kunstgras z.s.m. de stadions uit te gooien

Dat spelers er een hekel aan hebben is al genoeg reden om het af te schaffen, nog los van alle wetenschappelijke onderzoeken. Kuijt, Sanchez en Huntelaar, toevallig goede voetballers voor de ED, zien het bv. allemaal niet zitten.

Vanaf nu mijn held. Voetbal hoort op gras of zand. Nooit op pastic

Hij heeft gewoon gelijk, punt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

534 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
2016/2017 Schalke 04 16 2 1 0
2015/2016 Schalke 04 31 12 2 0
2014/2015 Schalke 04 28 9 5 1
2013/2014 Schalke 04 18 12 5 0

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Barcelona heeft een bod van dertig miljoen euro uitgebracht op Aleksandr Golovin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren