‘We waren niet de winnaar qua punten, maar ik vond ons uitstekend spelen’

Dinsdag, 19 september 2017 om 10:28

Feyenoord ging afgelopen zondag in Eindhoven voor de tweede keer op rij onderuit. PSV was met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Giovanni van Brocnkhorst, die de gehele tweede helft met tien man speelde. Komende woensdag krijgen de Rotterdammers alweer een kans om zich te revancheren als ADO Den Haag in de eerste ronde van de KNVB Beker naar De Kuip komt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Gaat Feyenoord woensdag winnen van ADO Den Haag?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door ipswichtown)

Over de hele wedstrijd gezien waren jullie niet de betere ploeg, Gio.
Beetje objectief blijven Tweede helft was van jullie, eerste voor PSV

19 september 2017 om 10:43

Voeg daarbij de Europese wedstrijd en dat we erna met 10 man stonden dan mag PSV zich schamen dat ze met billenknijpen net winnen maar goed.

19 september 2017 om 10:46

De ploeg die drie punten heeft, hoeft zich eigenlijk nooit te schamen. Tenzij jij liever een helft goed voetbalt en vervolgens met niets achterblijft. Want, meer dan een helft goed voetbal was het ook weer niet. Eerste helft, die Gio bewust niet noemt denk ik, was het niet veel van de kant van Feyenoord.

19 september 2017 om 10:56

Is ook zo maar het zegt wel wat voor de toekomst vind ik. Bij Ajax moeten we altijd maar horen dat ze Europees hebben gespeeld na een verloren pot maar nu zie ik dit nergens, maak je die optelsom met 10 man vind ik dat PSV gewoon mager speelde over de hele wedstrijd maar goed, dan hadden ze Feyenoord met 3-0 kansloos naar huis moeten sturen vind ik.

19 september 2017 om 10:59

Feyenoorders die vrijwel nooit lang Europees spelen riepen altijd dat je EL niet als excuus moet gebruiken en nu doen ze het zelf...

Het enige wat er te schamen valt is 1 kampioenschap in 18 jaar

(En Berghuis met z'n overtreding)

19 september 2017 om 11:23

Voorlopig de enige club deze eeuw die zowel in Nederland alle prijzen gewonnen heeft die er te winnen zijn en een Europese hoofdprijs binnen gehaald heeft, dat allemaal de laatste 18 jaar. Geen club in Nederland kan dat Feyenoord nazeggen.

19 september 2017 om 11:51

Dus iets wat ze 15 jaar geleden 1x gelukt is maar Ajax 4x gelukt is in een eerder stadium telt niet?
Maar PSV moet zich wel "kapot schamen" omdat ze tegen 10 man 1 helft niet weten te domineren?

Lekkere logica in Rotterdam

19 september 2017 om 12:14

Tornado,

Dan is Ajax de enige club in Nederland die de CL wist te winnen als je de tijdspanne nog ietsjes vergroot. De enige echte hoofdprijs in Europa

19 september 2017 om 12:44

Het enige wat telt is de eerste toch? Dan is Feyenoord weer de eerste

Vreselijke non-discussie. Mosselmart komt met bepaalde niet ter zake doende wijsheden, onnozel lullen kan ik ook hoor en daar doe ik ook vrolijk aan mee.

19 september 2017 om 10:48

Over de gehele wedstrijd behaalde feyenoord 1,93 aan expected goals, psv 0,9. Over 90 minuten vertellen de stats dus een ander maar flink objectief verhaal.

19 september 2017 om 10:48

Feyenoord was in de tweede helft dominanter dan PSV in de eerste. Maar goed, koop je niet voor en het is nu wel klaar. Niet meer op terugkijken.

19 september 2017 om 11:17

Feyenoord had anders wel een stuk hogere xG dan PSV. PSV had de eerste helft, maar zetten dit weinig om in grote kansen.

19 september 2017 om 12:08

Moet je nagaan als die zogenaamde expected goals zo heilig was geweest dan had PSV meer goals gescoord en Feyenoord tot in het oneindige geen goals gemaakt. Vind het instrument nutteloos. Enige wat telt zijn goals.

19 september 2017 om 13:24

Het instrument is verre van nutteloos. Blijkbaar heb je je er niet in verdiept. Binnen 1 wedstrijd geeft het een realistische weergave van de doelpogingen. Een team kan 20 keer op doel schieten zonder gevaarlijk te worden, tegenover 3 serieuze doelpogingen. Dan heb je fans die roepen: 20-3, ze zij weggespeeld, terwijl het tegendeel waar is. Op lange termijn betaalt een hoge expg zich uit. Je kunt best 2 wedstrijden op deze manier winnen, maar cijfers wijzen uit dat een team dat niet volhoudt.

19 september 2017 om 14:26

Mijn enige conclusie hieruit is dat PSV afgelopen weekend een betere conversie had dan Feyenoord. Op de lange termijn is de conversie het enige wat telt of jij gaat er voor zorgen dat er een extra teletekstpagina komt met een expgr rangschikking, weet niet wat je eraan hebt.

Als we dan toch bezig zijn. PSV had in de 1e helft een hoger xg dan Feyenoord. Niet veel mensen dachten dat Feyenoord beter uit de rust zou komen. Dat is juist de factor die het verloop van een wedstrijd en op lange termijn het seizoen beinvloedt. Stel je haalt nu een torenhoog xG, welke conclusie kan je trekken voor het verloop van het seizoen? Niet veel, hooguit een benadering die misschien uitkomt.

19 september 2017 om 15:05

Inderdaad goodoold11. Ik zie steeds vaker mensen die dit soort statistieken als exG en weet ik veel hoe ze allemaal heten, als leidend gebruiken. Het kan in sommige gevallen best een handig hulpmiddel zijn hoor, maar wat uiteindelijk telt is het aantal doelpunten dat je zelf in een wedstrijd maakt en het aantal dat je er in zo'n wedstrijd tegen krijgt.

19 september 2017 om 17:09

Nou, het mooie is dat op lange termijn de conversies elkaar nauwelijks gaan ontlopen. In een enkele wedstrijd zit er inderdaad een verschil in, maar op de lange termijn dus nauwelijks. Daarom is de xG een betere leidraad dan conversie op de lange termijn.

19 september 2017 om 12:16

De doorslag gaf toch echt de strijdlust en duelkracht, individueel en als team. Dat zag je heel duidelijk.

19 september 2017 om 12:38

Feyenoord moet gewoon 4-3-1-2 spelen met Vilhena, El Ahmadi en Ambrabat op het middenveld, Toornsta op 10 en JP-Boetius samen met Berghuis/Jorgensen de twee aanvallers voorin. Dan heb je de perfecte formatie wat mij betreft.

Feyenoord was gewoon niet goed. De eerste helft toen ze nog met 11 man speelde werden ze overklast. Psv was slecht en angstig. Heb het idee dat ze bij Feyenoord tegen beter in maar roepen dat ze zo goed zijn. Deze ploeg gaat ook van Utrecht Az en Heerenveen verliezen hoor. Feyenoord heeft geen wereld ploeg

19 september 2017 om 11:19

Feyenoord zal best nog punten laten liggen maar dat doen PSV en Ajax ook. Het gaat er uiteindelijk om welk team de minste punten morst. Feyenoord was de eerste helft niet goed maar de tweede helft hebben zich uitstekend herpakt, het mag een wonder heten dat Feyenoord niet scoorde.
Feyenoord roept niet dat ze zo enorm goed zijn maar ze zijn zeker niet minder dan Ajax en PSV en zeker een kandidaat voor het kampioenschap.

19 september 2017 om 11:51

Hahahahaha, grapjas. Feyenoord is duidelijk het sterkste van de top 3. Overigens werd Feyenoord niet overklast in de eerste helft hoor, PSV was beter, dat wel.

19 september 2017 om 12:14

Haha grapjas Fey sterkst? Ik zeg niet dat Psv goed voetbal speelt maar Psv heeft al tegen de gehele top 4 gespeelt en daar komt Utrecht komend weekend nog bij.ik wil wel is zien wat Fey tegen Az en Heerenveen doet.

19 september 2017 om 12:48

Heerenveen staat natuurlijk voornamelijk in de top vier omdat ze tegen PSV punten pakte..........
Het programma van PSV is tot nu toe idd zwaarder geweest, Feyenoord heeft een ijzersterk middenveld, ik denk de sterkste van de eredivisie maar het is nog veel te vroeg om conclusies te trekken.

19 september 2017 om 13:58

Voila dank u. Ik weet zelf dondersgoed dat als de 2e helft de maatstaaf is van de rest van het seizoen dat psv geen kampioen word. Maar tot nu toe benk ontevreden over het spel maar blij met de punten. Daarom ben ik benieuwd hoe Feyenoord en Ajax die wedstrijden gaan beleven.

De nederlaag was vooral te danken aan de slappe instelling in de eerste helft, als Feyenoord gelijk agressief begonnen was dan had Feyenoord waarschijnlijk niet verloren. Het was bijzonder om te zien dat een team wat het eerste halfuur eigenlijk niets goed doet en met tien man komt te staan zich zo kan oppeppen voor de tweede helft en de tweede helft PSV volledig overloopt met een man minder. Ik kan me voorstellen dat het vertoonde spel in de tweede helft van Bronckhorst hoop geeft aan de andere kant moet hij ook koken van woede over de dramatische instelling in de eerste helft. Een nederlaag met perspectief...

Feyenoord heeft mij het hele seizoen (op 2de helft tegen PSV na) nog niet overtuigd.
Vorig jaar speelde PSV veel beter dan Feyenoord thuis, maar verloren ze met 0-1. Cocu had toen dit zelfde praatje kunnen houden, maar wie werd er uiteindelijk kampioen? Morele winnaar etc is allemaal leuk en aardig, maar PSV was de enige winnaar zondag.

19 september 2017 om 17:12

Feyenoord speelde de eerste helft tegen Heracles ( op kunstgras) en uit tegen Willem II de eerste helft erg overtuigd hoor. Feyenoord houdt het nog geen hele wedstrijd vol maar zeker de power op het middenveld heb ik al regelmatig gezien dit seizoen.

19 september 2017 om 17:13

Thuis tegen Willem II uit tegen Heracles.....

Het wordt wel een beetje treurig zo.. iedereen die PSV maar zwakt blijft noemen en Feyenoord de complimenten geeft.. PSV heeft gewoon gewonnen, klaar!

19 september 2017 om 12:18

Is toch geen woord aan gelogen? PSV was de uiteindelijke winnaar, maar Feyenoord verdient absoluut complimenten voor de 2e helft, waar ze met 10 man speelden en domineerden. Dat biedt ook gewoon veel perspectief i.p.v. een overduidelijke nederlaag. Terwijl ik PSV nog steeds niet overtuigend vind.

19 september 2017 om 15:27

Dat Feyenoord de tweede helft goed spel liet zien oké.. PSV heeft Feyenoord echter overdonderd in de eerst helft, daarvoor verdiend ook pav een compliment.. Feyenoord was niet beter, ze waren gelijkwaardig in mijn ogen.. dan zouden juist de complimenten naar PSV moeten gaan, want die waren duidelijk de underdog.. geen van de teams is overigens overtuigend geweest, PSV niet, Feyenoord niet en ook Ajax niet

De 2de helft deed feyenoord het goed maar Gio vergeet te melden dat ze de 1ste helft overklast zijn door een PSV dat zeker nog niet de vorm heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

137 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord laat ‘zeer talentvolle speler’ rijpen in Keuken Kampioen Divisie

Emil Hansson zal dit seizoen te bewonderen zijn in de Keuken Kampioen Divisie. RKC Waalwijk communiceert via de officiële kanalen dat men de twintigjarige aanvallende middenvelder op huurbasis overneemt van Feyenoord....Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Barcelona heeft een bod van dertig miljoen euro uitgebracht op Aleksandr Golovin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren