Update: Maicon overweegt juridische stappen: ‘Ik was nooit dronken’

Zaterdag, 16 september 2017 om

Maicon stond tussen 2006 en 2012 onder contract bij Internazionale. Voormalig ploeggenoot Ianis Zicu onthult in gesprek met Digi Sport dat de Braziliaan geregeld dronken op de training verscheen. Trainer José Mourinho moest volgens de Roemeen zelfs de training daardoor naar de avond verplaatsen.

“Mourinho had bij Internazionale met Maicon een speler die op maandag vaak dronken op de training verscheen”, zegt Zicu, die weet dat Mourinho het probleem met de selectie op wilde lossen. “Hij riep de jongens bij elkaar en vroeg: Hoe kunnen we Maicon weer in het gareel krijgen?

“Hij besloot daarna om voortaan ’s avonds te trainen, zo is het gegaan”, vervolgt de Roemeen zijn verhaal. “Ze trainden voortaan niet meer in de ochtend, maar later op de dag. Daardoor kon Maicon fit op de training verschijnen. Dat soort dingen kunnen gebeuren in een team, het elftal moet een keuze maken in dit soort situaties.”

Update 16 september 13.44 uur - Maicon overweegt juridische stappen: ‘Ik was nooit dronken’
Ianis Zicu vertelde vrijdag over Maicon dat de Braziliaan geregeld dronken op de training verscheen bij Internazionale. De huidige rechtsback van Avaí zegt in een interview met UOL Esporte niet te begrijpen waarom de Roemeen zoiets zegt: “Ik ken hem niet en heb nooit met hem gespeeld. Hij wil waarschijnlijk gewoon publiciteit. Ik ben nooit dronken op de training verschenen, anders had ik ook niet zoveel prijzen gewonnen bij Inter. Ik onderzoek de mogelijkheden om juridische stappen te ondernemen”, aldus Maicon.


Poll

Snap jij dat José Mourinho de training naar de avond verplaatste?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door falcao)

Misschien is dit de reden dat veel spelers Mourinho op handen en voeten draagt? Mocht dit waar zijn tenminste. Lijkt me sterk dat je voor 1 persoon de tijd verandert van de training, maar misschien wouden meer mensen uitslapen op maandag?

15 september 2017 om 11:39

Omdat Maicon destijds één van de beste en belangrijkste spelers was en als je als trainer prijzen wilt winnen dan moet je ervoor Zorgen dat je sterspelers tevreden zijn.

15 september 2017 om 11:42

Dank voor de toelichting! Zal er zeker mee te maken hebben gehad, maakte in die tijd ook fantastische goals. Vind het altijd wel leuk om dit soort verhalen te horen.

15 september 2017 om 12:19

Ach man wat een onzin. Ga je er echt vanuit dat een hele selectie bereid is om een avond met het gezinnetje op te geven omdat 1 speler zich kapot zuipt? Ik geloof hier echt niks van. En anders is dit waarschijnlijk zwaar overdreven en misschien eenmalig voorgekomen.

15 september 2017 om 12:54

Het zegt mij eigenlijk meer dat Mourinho zijn spelers laat mee denken. Misschien lijkt dit voor de buitenwereld onprofessioneel, maar de spelers voelen zich simpelweg gehoord en de sterspelers houd je zo tevreden. Men moet durven buiten de kaders te denken.

Dat is een oplossing. Was misschien slimmer en humaner geweest om professionele hulp voor hem te regelen.

15 september 2017 om 16:09

Uiteindelijk moet je leren functioneren met elkaar. Een paar gesprekken in een kliniek hebben niet hetzelfde effect zoals mensen in de werkelijkheid op je reageren. Goede zet van Mourinho denk ik z'n spelers mee laten denken. Komt steeds meer informatie naar buiten over deze ploeg van Inter. Interessant hoe goed ze met elkaar omgingen. Verklaart waarschijnlijk ook het succes!

Frank de Boer had hem uit de selectie gezet, zo zie je maar weer dat je je beste spelers in de watten moet leggen wil je resultaat halen.

15 september 2017 om 12:07

Lekker makkelijk scoren dit. Alcoholisten moet je hulp bieden in plaats van aansporen om door te gaan met waar ze mee bezig zijn

15 september 2017 om 12:46

Maar wie zegt dat Maicon een alcoholist is? Je bent een alcoholist als je dagelijks 2 glazen bier/wijn/borrels drinkt per dag. Dat hij op maandag vaak dronken was heeft niets met alcoholisme te maken. Juist voetballers moeten vaak in het weekend werken. Als je bijvoorbeeld op zaterdag of zondag moet spelen vind ik het niet meer als normaal dat hij op Zondag, na zijn verplichtingen lekker geniet van een alcoholisch drankje. En doordeweeks hield hij zich wel keurig in, anders waren alle trainingen savonds en niet sochtens of in de middag.

15 september 2017 om 12:48

Het maakt je geen alcoholist als je op een aantal maandagen - alle maandagen is gewoon simpelweg weer overdreven door de media - 'dronken' (lees: waarschijnlijk gewoon z'n roes nog niet goed uitgeslapen door een korte nacht) op de training verschijnt. Het is pas makkelijk scoren wat jij doet.. Iemand een alcoholist noemen op basis van een verhaal van een destijds verhuurde speler.

15 september 2017 om 13:16

Kennelijk lukte hem niet om nuchter op de training te verschijnen. Alcoholist was misschien niet het geval, maar de lans dat dit wel zo was is groter. Als iemand het niet kan opbrengen om maandag nuchter op het werk te verschijnen, spreek je op zijn minst van een probleemdrinker.

15 september 2017 om 13:18

Een alcoholist is wel even iets anders, maar goed ik wil niet zeggen dat ik dit gedrag goedpraat. Sterker nog, dit is een voorbeeld van hoe erg de voetbalwereld naar de klote gaat door het feit dat presteren boven alles staat. De druk is zo enorm dat normen en waarde niet meer belangrijk gezien worden.

15 september 2017 om 14:43

Inderdaad Benjamins, je kan een semantische discussie gaan voeren over de vraag wat de definitie van alcoholist is, en of het wel zeker is dat Maicon aan die definitie voldoet.

Maar dat is niet de kern van de zaak. Maicon is een topsporter, en dan is maandagochtend dronken verschijnen een duidelijke aanwijzing dat er een probleem is. Als ik een keer teveel drink, dan kan ik een dag later functioneren op mijn werk, maar voor topsporters is dit anders. De vraag is dan wat je als trainer doet.

Maar laten we verder niet vergeten dat dit een verhaal is van slechts 1 oud-speler, die de indruk wekt lekker wat aandacht te willen genereren. Op basis daarvan kunnen we echt niet beoordelen of Maicon een alcoholist of probleemdrinker was, of dat dit misschien een eenmalig incident was, waar Mourinho ludiek mee om ging. We weten het simpelweg niet.

15 september 2017 om 16:09

Mee eens! Altijd maar hypocriet de moraalridder spelen en jezelf ontlasten. Hup de diepte in, daar zit het goud!

Apart verhaal maar nog aparter is dat deze Zicu in de drie jaren dat hij bij Inter onder contract stond alle 3 seizoenen heeft doorgebracht bij andere clubs en het enige seizoen dat hij bij Inter met Maicon samenspeelde was dan zijn laatste maar het lijkt me stug dat Maicon al zo begon toen hij binnenkwam in de zomer want daarna was deze man verhuurd vanaf 1 Juli al.

Hij is dus geen moment echt speler van Inter geweest toen Maicon er ook speelde, Brazilianen zijn flamboyante voetballers dus het verhaal kan zeker wel kloppen maar dat deze man er daadwerkelijk bij was is klein.

Ik blijf zulke acties verbazingwekkend vinden, ook al ben je op dat moment een belangrijke speler.

Je bent topsporter, dan mag je best zuipen in je vrije tijd, maar zorg ervoor dat je op je werk enigszins fris en fit verschijnt. Hoeveel moeite is dat nou?

15 september 2017 om 14:37

Dat is nou de ellende van verslaving. Dan maak je je keuzes niet meer op basis van rationele afwegingen. De verslaving neemt het dan over.

Edit: dit is algemeen bedoeld. We weten natuurlijk niet of Maicon ook echt verslaafd is, en zelfs niet of dit verhaal wel klopt.

Tja, wat is 'dronken'. Een begrip dat moeilijk te objectiveren is, of je moet een blaastest als maatstaf kiezen. Kan achteraf nauwelijks bewezen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1023 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan2313
4.Juventus1711
5.Napoli1710
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
I. PerišićMiddenvelder91
A. VidalMiddenvelder90
L. MartínezAanvaller95
R. LukakuAanvaller87
A. SánchezAanvaller72
C. EriksenMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

851 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren