wk2018

‘Als Neymar net zo geliefd wil worden als Messi, moet hij daarmee stoppen’

Donderdag, 14 september 2017 om 12:42

Paris Saint-Germain won dinsdagavond met speels gemak van Celtic (0-5), maar na afloop van het Champions League-duel ging het vooral over het gedrag van Neymar. De Braziliaan had tijdens de wedstrijd mot met verdediger Anthony Ralston en produceerde tevens een duidelijke schwalbe, waarvoor hij geel kreeg. Mikael Lustig denkt dat Neymar zijn gedrag moet aanpassen om net zo geliefd te worden als Lionel Messi.

"Hij is waarschijnlijk nu al net zo goed als Messi en Cristiano Ronaldo, hij is zo scherp en zo'n geweldige voetballer", citeert de Daily Mail de verdediger van Celtic over Neymar. "Maar als hij net zo geliefd wil worden als Messi, moet hij daarmee (schwalbes, red.) stoppen. Het is altijd hetzelfde liedje met Neymar. Het is zo'n ongelooflijke voetballer, maar we hebben zijn strapatsen eerder gezien, en we gaan het ook nog wel vaker zien."

Lustig noemde Neymar eerder al 'de grootste acteur van het voetbal' en de Zweeds international benadrukt dat na het duel met PSG. "Ik heb het eerder gezegd dat dat nou eenmaal bij zijn spel hoort. Hij overdrijft weleens, zodat de verdediger wordt gestraft. We gaan het echt nog veel vaker zien", besluit de dertigjarige verdediger zijn relaas over Neymar.


Poll

Wie is de beste van de drie?


Gerelateerd

72 reacties (laatste reactie door millonario)
14 september 2017 om 15:08

Dat denk ik ook... Hij komt er een keer een tegen die m te grazen neemt.. die die geintjes niet pikt. Dat betreft... Misschien komt ie Suarez nog es tegen... Die bijt m gewoon ! Of zo'n bikkel als Stam of Matterazi.. die m gewoon gruwelijk hard aanpakken. .. Maar ff, 'zo goede als Messi/Ronaldo'? Neymar is een prachtvoetballer. Zonder meer. Maar hij moet toch even langer meedraaien op t hoogste niveau. Z'n team jaren en jaren dragen. Meer scoren.. pas als hij op de leeftijd zit van Messi en Ronaldo nu , kan je gaan vergelijken. Hij kán daar komen... Maar dan moet hij niet gaan grollen. Nogmaals een vd betere..zeker weten. Maar geen status én niveau van 'de twee grote'...

Te laat voor Neymar. Ook al zal hij vandaag nog zijn gedrag veranderen. Wat hij de afgelopen jaar qua acteerwerk, aannaaien en kinderachtig gedoe heeft laten zien heeft een stempel gezet.

Waar zijn die tijden van de echte Brazilianen zoals Ronaldinho, Ronaldo, Roberto Carlos en Cafu ( noem er maar een paar). Dit waren de spelers waar ik tegenop keek. Misschien is Neymar zelfs beter dan sommigen, maar. dat respect verdwijnt met het kleuter achtige gedrag van Neymar.

14 september 2017 om 13:50

Dat is allemaal nostalgie. Toen jij jong was keek je tegen die mannen op, dat waren je helden en je wilde net zoals zij zijn. Tegenwoordig hebben jonge kinderen nieuwe helden in de vorm van neymar. Die vinden dat extravagante/ mode/ maniertjes weer mooi en doen dat na. Vraag het aan je grootouders en die vinden Ronaldinho maar slap en wijzen je op mensen als Gullit en neeskens. Iedere generatie heeft zo z'n persoonlijkheden

14 september 2017 om 14:02

Je reactie klopt voor geen meter. Dat komt misschien omdat je mijn intentie totaal niet begrijpt.

Ten eerste:
Het verschil is met de helden van toen is dat dit geen jankerds waren zoals Neymar dat nu wel is met zijn fratsen. De spelers die ik noemde zijn stuk voor stuk echte kerels en deden niet zo laag als Neymar wel vaak laat zien.

Ten tweede:
Je zegt dat jonge kinderen de mode en extravagante maniertjes mooi vinden. Dus het is normaal om meer een toneelspeler te zijn dan voetballer en iedereen constant uit te lopen dagen?

Ten derde:
Volgens mij ben je dan de psycholoog van mijn grootouders, want je kent ze blijkbaar beter dan ik. Mijn opa volgt voetbal gewoon nog op de voet (zit ook soms in zijn luie stoel) en kan ook zijn geweldige verhalen kwijt over Ronaldinho en Zidane.

Nogmaals het gaat niet om nostalgie of waar ik tegen op keek. Het gaat erom dat fluwele voetballers van die ik noemde niet zo kinderachtig waren, maar gewoon zich gedroegen als op en top professional en na (en ook tijdens) een wedstrijd gewoon respect had voor de tegenstander.

Ik kots werkelijk van de spelers die zo lopen te naaien en te janken. Suarez, Busquets, Di Maria, Pepe, Suarez, Alba en vooral Neymar kan je hier uren beeldmateriaal van maken en zo opsturen naar Hollywood.

14 september 2017 om 15:13

Maar dat is (t grootste gedeelte) van de jeugd van nu ook. Mode poppetjes is strakke broekjes en geepileerde wenkbrauwen. En een v hals tot op de navel... Zeg nou zelf... Kijk als je daar van houdt prima. Maar keep IT real on these field. Neymar heeft die rompslomp niet nodig om een vd, zo niet de beste te worden. Maar tis tvaard vh beestje..

14 september 2017 om 15:45

Onzin bijna elke opa praat ovet hoe geweldig zidane wel niet was en wat een fair player hij was.

14 september 2017 om 16:46

A yo Oak, doe niet zo moeilijk. Het gaat erom dat je mee moet gaan in de tijd. Voor de ene generatie is Queen de beste band aller tijden en is alles erna slecht. De huidige generatie zweert bij Justin Bieber. Dingen/ instellingen/ hot-items veranderen nu eenmaal in de loop der tijd. Vroeger had je voetballers in het kader van 'bier drinken en kut roepen', niet lullen maar poetsen. Tegenwoordig zijn het andere karakters (kaarten aannaaien, schwalbes). De extreme salarissen werken daar natuurlijk ook aan mee. Maar het is naief om te denken dat alles hetzelfde blijft.

14 september 2017 om 16:57

Het is nogal een aanname dat ik je intentie niet begrijp, maar ik zal proberen om het te verduidelijken (aan de hand van je top 3 punten).
Ten eerste:
Die helden van toen waren geen jankerds zoals Neymar. Maar wat ik bedoel is dat die helden van toen, leven in de tijd van toen. Ik ga er dan ook vanuit dat jij jong was in diezelfde tijd. Vroeger had je ‘heren’ voetballers en alle jeugdspelers willen zijn zoals zij. Waarschijnlijk vind jij dat ‘echte kerels’ (zoals je zegt) omdat jij in die tijd bent opgegroeid en tegen hen aankijkt. We hebben het nu over het hedendaagse voetbal (waar overigens veel meer geld in omgaat dan vroeger). En tegenwoordig lopen voetballertjes (en de jeugd) rond met strakke broeken, modedingen en vinden ze ‘kaarten aannaaien’ prachtig. Nogmaals: een oude generatie zal dat verschrikkelijk vinden, de nieuwe generatie vindt dat prachtig.
Ten Tweede
Dat hangt dan toch samen met elkaar? Jonge mensen/ jeugd vind dat tegenwoordig prachtig. Voetballers zijn niet anders dan de normale jeugd. Dus dan is dat vrij logisch. Het geef toe dat dat gedrag weer wordt versterkt doordat (een Neymar) dat gedrag vertoont en kinderen dan weer datzelfde gedrag na gaan doen (de vicieuze cirkel). Neemt niet weg dat het kerels zijn. Het (buiten de camera) schoppen en spugen van een tegenstander kan tegenwoordig namelijk ook niet meer (gebeurde vroeger weer vaker).

Ten Derde
Als ik een vergelijking met vroeger maak, dan ga ik er vanuit dat jij kan begrijpen dat het om een metafoor of voorbeeld gaat.

Jij kan kotsen van de spelers van vandaag (en veel generatiegenoten met jou), maar dat neemt niet weg dat we tegenwoordig in een andere tijd (met andere spelers/ karakters) leven.

14 september 2017 om 18:23

O die had je wel degelijk hoor. Vooral de Duitse voetballers van toen (vandaar ook dat Duitsland vroeger zo gehaat werd) als Lothar Matthaus, Rudi Voller, Frank Mill........en wat te denken van de Mexicaan bij Real Madrid Hugo Sanchez......een verschrikkelijke lastpak! En Stoichkov kon er volgens wijlem mijn tante er ook wat van........

14 september 2017 om 20:09

Of je kan ook gewoon normaal doen in het veld met respect. Er zijn zat spelers in het hedendaagse voetbal die dat namelijk wél doen en daarnaast werelds spelen.

Het gaat niet om social media, om zijn haar dat geverfd is, de roze voetbalschoenen. Het gaat om het acteren van hem en je collega alles aan te naaien.

Tja waarom geliefd worden net als Messi? Sommige mensen zullen je eeuwig haten ondanks je wereldprestaties. Kijk maar naar Cristiano Ronaldo. Het belangrijkste voor Neymar is om veel prijzen te winnen en die gouden bal.

Schwalbe dat is 'n woord dat bij het voetbal hoort. Iedereen doet het overal waar er gevoetbald word op de wereld. Dat is amper uit te roeien. Ik zeg niet dat het netjes is of wat. Maar je kan 'm altijd verwachten als je voetbal kijkt. Die speler die zo'n schwalbe maakt moet ook beseffen dat hij 'n keer tegen de lamp kan lopen. Daarmee bedoel ik dat hij een goed stootje van iemand kan verwachten. Dat kan een schop zijn maar net zo goed een goeie elleboog of wat dan ook. Dat zit in het pakket. En diegene zelf die uitdeelt zal dan echt niet malen om die gele of rode kaart en de gevolgen daarvan. Die neemt hij met genoegen zelfs. Dat jij een zware blessure mogelijk te pakken hebt. Tja je wist van tevoren waarmee je begon. En vooral als je er om bekend staat. Im just saying ...

14 september 2017 om 13:47

Dat is toch krom, degene die een schwalbe maakt die kan een keer een goed stootje verwachten, maar degene did schopt of elleboog geeft zal niet malen om een kaart... Mag degene die schopt en non stop overtredingen maakt, dan niet een keer verwachten dat hij gepakt wordt met een schwalbe? Dat zit in het pakket. Allebei en beide kanten op. En een neymar neemt een kaart voor een schwalbe ook met alle liefde on ontvangst, omdat hij ook weet dat die de tegenstander ermee kan verzwakken als het wel lukt. En dan vinden mensen het gek dat schwalbes voorkomen.

14 september 2017 om 15:44

Ja maar als Neymar dat wil doen moet hij dat gewoon doen. Ik zeg nergens dat het niet mag of wat. Ik zeg alleen dat het niet netjes is. Verder moet hij lekker doen wat hij wil. Al pakt hij 3x keer het wk met "de hand van God". Dan zal de scheids maar beter moeten opletten.

Ach, zo zag ik dat Messi overduidelijk een kaart liep te vragen bij de arbiter tegen Juventus. Dat is net zo'n misselijk gedrag.

14 september 2017 om 14:18

Als jij 20 keer per match op je enkels wordt getrapt, ga je ook wel om uitleg vragen bij de scheids.

15 september 2017 om 11:50

Uitleg vragen of echt een beweging maken van 'geef een kaart'. Prachtig hoe Messi vervolgens geel kreeg en een aantal andere selectiespelers kwamen janken bij de arbiter.

16 september 2017 om 03:28

Tja, who cares. Dat gebaartje wordt 100000x gedaan per match, doet Messi het is de wereld te klein.

14 september 2017 om 14:34

Hoe Messi word aangepakt snap ik dat af en toe wel. Dat die jongen nog 2 werkende benen heeft is opzienbarend.

14 september 2017 om 15:47

Overdrijven is ook een vaak. Die schoppen zijn niet eens zo erg. Vooral die in la liga niet. Heb maar 2 echte zware overtredingen bij hem gezien die echt gevaarlijk waren. Dat was die ene van ramos en die van del horno van chelsea

14 september 2017 om 14:41

Helemaal met je eens Fr12jules,
Messi is nou ook niet echt een lieverdje de afgelopen 2 seizoenen.

En tjsa... zo geliefd worden als Messi. Neymar die lacht z'n billen bloot als die elke maand z'n salarisstrookje weer binnen krijgt, zal hem wat interesseren.
Ondertussen wordt hij in Brazilië op handen en voeten gedragen, en verwacht niet dat Neymar erg vaak in Schotland te vinden zal zijn

14 september 2017 om 15:45

Dat het precies net zo misselijk. En hoewel ik moet toegeven dat ik zeker een Messi supporter ben, was ik blij dat hij die gele kreeg. Hij heeft dat wel vaker vind ik. Dat is wel minder van hem. Hij heeft dat weer niet nodig.

Zoals ik al eerder. Ik vind die Neymar helemaal niet zo goed. Hij is veel te nonchalant en dus vaak ook niet functioneel. Mbappe is gewoon 2 keer zo goed.

Mensen vergeten dat naast het zakelijke we ook voetballers moeten hebben die laten zien wat voetballen is. Neymar laat dat keer op keer zien. Ronaldo en Messi pakken idd veel prijzen en de een rent makkelijk over het veld dan de ander maar Messi heeft wat mij betreft behalve dribbels niet laten zien dat hij alles met een bal kan. Ronaldo deed dat vroeger en Neymar blijft laten zien dat hij alles met een bal kan op het hoogste niveau. Zeldzaam!
En wat mij betreft hoeft een voetballer niet geliefd te zijn want ik wil kunst zien als ik een speler aan de bal zien net als dat ik een acteur afbreken voor acteerwerk. Na Kluivert zat het nederlands elftal vol van ideale schoonzonen maar de voetbalcultuur was in 1 oogopslag gesloopt

Hij heeft wel gelijk , Neymar moet indd met die trekjes stoppen maar Ronaldo en Messi hebben ook zo hun trekjes dusja. Laatst om een gele kaart vragen voor de tegenstander is ook iets wat zo onnodig is en Messi ook niet nodig heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AS Monaco8040
5.Rennes586
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarquinhosVerdediger20
Thiago SilvaVerdediger20
Layvin KurzawaVerdediger20
Dani AlvesVerdediger20
Ángel Di MaríaMiddenvelder20
Marco VerrattiMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1274 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
2013/2014 Barcelona 26 9 6 0
Laatste voetbalnieuws

Directeur PSG verzekert: ‘Neymar heeft besloten te blijven’

Neymar wordt de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid en met de overstap van Cristiano Ronaldo naar Juventus zijn de geruchten alleen maar toegenomen. Luis...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 17 juli
TSG Hoffenheim wil Justin Hoogma aankomend seizoen op huurbasis elders stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren