Guardiola geniet in De Kuip: ‘Een van de beste spelers die ik ooit heb gezien’

Donderdag, 14 september 2017 om 07:50

Josep Guardiola kreeg woensdagavond zijn gewenste start in de Champions League. In de eerste groepswedstrijd maakte Manchester City korte metten met Feyenoord: 0-4. Kevin De Bruyne, die afgelopen weekeinde indruk maakte tegen Liverpool (5-0), was de leider op het briljante middenveld van the Citizens. Guardiola was na afloop zeer lovend over de opmars van de Belgisch international.

"Kevin is een van de beste spelers die ik ooit heb gezien", vertelde Guardiola na afloop in De Kuip. "Hij is tot alles toe in staat. Hij kan de voetballer worden die hij wil, een topvoetballer met heel veel klasse. We zijn zo trots en blij dat hij voor ons speelt." De Bruyne wacht dit seizoen weliswaar nog op zijn eerste goal, maar was in de eerste duels bij tal van doelpunten van collega's de aangever.

De Bruyne ontkende dat het voor Manchester City een eenvoudige wedstrijd was. "Het was toch negentig minuten bikkelen. Feyenoord heeft niet opgegeven", zei De Bruyne in gesprek met Ziggo Sport. "Een trainingspartij was het niet. We zijn heel sterk gestart en als je die twee, drie doelpunten maakt, wordt het heel moeilijk."

"We moesten heel geconcentreerd blijven spelen en dat hebben we heel goed gedaan. We hebben weinig weggegeven aan Feyenoord, hadden twee goals meer kunnen scoren, maar hebben heel goed gecontroleerd." Manchester City speelt de komende Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk, dat tegelijkertijd met 2-1 van Napoli won.


Poll

Kevin De Bruyne is de beste speler van Manchester City


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door gooner4)

Het is niet iemand waar je bang van word als ie naast je staat in de spelerstunnen. Maar op het veld is hij echt monsterachtig goed.

Snel vergeten weer dit. Feyenoord gaat straks met 0 puntjes europa uit. Want een armoe. Vitesse gaat natuurlijk ook linea recta de bietenbrug op. Nederland is officieel uitgespeeld en te arm om europees mee te doen. Dankjewel KNVB!

14 september 2017 om 08:23

Wat heeft de KNVB daar mee te maken

14 september 2017 om 08:35

Zooooooo...dat is een vraag. Daar gaan we dan, van kwaad naar erger. Ten eerste jarenlang de materie van de 'Nederlandse school' promoten en de stof in de jeugdopleidingen van BVO's verplicht stellen. Ten tweede de helft van de eredivisie op kunstgras laten spelen. Als derde, buitenlandse investeerders weren door een financieel en sportief ongunstig klimaat te creeren. En als grootste fout, die nog door het gros wordt verdedigt ook: niet eens de intentie hebben om te fuseren met een andere competitie. Lijkt me duidelijk dat de Beneliga het antwoord is op enige vorm van aansluiting. Meer geld, meer kwaliteit, meer allure etc. Spelers gaan minder snel weg, europees competitiever, en een stuk interessanter voor sponsoren en andere vormen van investeringen.

14 september 2017 om 08:40

@ceesjelok: Frankverlaat3 geeft al een aantal punten aan. De Knvb heeft de laatste jaren zeker liggen slapen. Het is er al jaren een rotzooi. Als je dan kijkt hoe het bij onze Oosterburen geregeld is dan kun je daar enkel jaloers op zijn. De DFB heeft enkele jaren geleden wel een plan opgesteld om het algehele niveau van opleiden omhoog te schroeven. Gezien het laatste EK en WK hoef ik je niet te vertellen hoe zich dat heeft uitbetaald. Met een duidelijk plan kun je dus wel degelijk ver komen en laat dat nou net het punt zijn waar de Knvb in gefaald heeft de laatste jaren: een duidelijk plan maken.

14 september 2017 om 09:28

Er zit zeker een kern van waarheid in je verhaal en dan vooral de Beneliga. Feit is wel dat bijvoorbeeld Duitsland en Engeland (voor het gemak gebruik ik deze twee voetballanden als voorbeeld) respectievelijk 82 en 53 miljoen inwoners hebben, dit is natuurlijk een achterland waar je u tegen zegt waardoor een achterstand bijna onvermijdelijk is op de lange termijn. Natuurlijk is het mogelijk om tijdelijk aan te haken maar als er structureel meer mensen kijken zijn de televisieinkomsten structureel hoger en meer inkomsten betekend ook een hoger niveau. Daarbij is het in Duitsland en Engeland mogelijk om over de breedte veel meer bezoekers aan te trekken, kaartverkoop inkomsten hoger en dan geldt weer hetzelfde als net. Daarom ben ik het zeker eens met het punt dat er een Beneliga dient te komen maar om vooral de Knvb de schuld te geven van de achtstand die het nederlands voetbal op europees niveau heeft gaat me ook weer te ver.

14 september 2017 om 09:52

Ik vind ook dat de arbitrage in het algemeen voor verbetering vatbaar is.
Niet alle scheidsrechters fluiten consequent hetzelfde en te veel scheidsrechters halen het benodigde niveau gewoon niet, maken zich er af met de mededeling: "sorry, ik kan nu eenmaal niet alles zien", maar blijven wel gewoon fluiten.
De aanwijzing is ook vaak tenenkrommend te noemen, alhoewel Kuijpers op PSV-Feyenoord gelukkig goed is gedaan.

14 september 2017 om 10:01

@frankverlaat3

Het is altijd makkelijk om te wijzen naar een ander. Maar de Nederlandse clubs kunnen alleen maar naar zichzelf wijzen. Nederland heeft de afgelopen jaren gefaald om punten te halen tegen B-C landen. Dat heeft niets met de Knvb te maken. Ik zal eerlijk toegeven dat ik mijn vraagtekens heb naar de Knvb, maar Nederland had nooit in deze positie gezeten als Ajax en PSV niet steeds faalden tegen niets zeggende clubs.

Om nog maar te zwijgen over FC Utrecht, Feyenoord, Vitesse etc met hun prestaties in de Europa League. FC Utrecht wat ooit werd uitgeschakeld door een team uit Luxemburg. Dat heeft niets met de Knvb te maken. Nederland had meer punten kunnen pakken. Clubs zijn nog altijd verantwoordelijk voor hun eigen beleid. Dat het Nederlandse elftal slecht draait daar kun je over discussieren.

14 september 2017 om 11:23

@arjan4ajax Het voordeel van onze oosterburen is natuurlijk wel dat zij een van de grotere competities waren en dat is bij ons niet het geval. Elke goed opgeleide speler zal 9 van de 10 keer naar het buitenland gaan omdat hier het niveau niet hoog is. In de bundesliga zal de speler sneller in eigen competitie blijven.

14 september 2017 om 12:01

Kunstgras en de eis om 433 te voetballen, hollandse school. Het aanstellen van Dick advocaat die erom bekend staat niet graag met jonge spelers werkt

14 september 2017 om 08:25

Hahah typisch Nederlands dit! Het verleden heeft toch aangetoond dat Nederlandse teams kunnen stunten tegen topteams, ook al is de kans niet groot, gelijk afschrijven is weer typisch Nederlands.. geniet lekker van je azijn man

14 september 2017 om 08:38

Het verleden toont aan dat we structureel afglijden, met als huidig dieptepunt 2017/2018. Het jaar dat Ajax en Psv niet eens europa league haalden, Feyenoord hopeloos de CL uit vliegt, en Vitesse vanaf het begin kansloos was. Twee teampies in europa is gewoon triest.

14 september 2017 om 09:34

Ik vind het vooral triest dat jij Vitesse al kansloos noemt terwijl ze de bal in hun toernooi nog moet gaan rollen.

Dat Feyenoord er kansloos af gaat tegen City mag geen verrassing zijn. Ze zitten gewoon in een loodzware poule en financieel behoren ze ook gewoon op plek 4 te eindigen.

14 september 2017 om 10:47

Maar Tommy, hier geef je het aan: Nederlandse teams kunnen stunten. Dat is eigenlijk ook het probleem, structureel wordt er niet gepresteerd. Leuk dat Ajax, PSV of Feyenoord incidenteel een goed jaar of goede wedstrijd hebben. Maar over langere periode haak je gewoon af.

14 september 2017 om 08:34

Pfff wat een defaitisme.

Nederland is officieel uitgespeeld als Feyenoord een derde plek niet meer kan halen en als Vitesse niet bij de eerste twee komt., dus niet na 1 wedstrijd van Feyenoord en nul (0) wedstrijden van Vitesse.

14 september 2017 om 08:41

Realisme. Voorbarig kan je het noemen, maar als het financiele gat groter wordt, volgt het sportieve gedeelte ook. De kans is enorm groot dat er straks in 2018 geen team meer in europa te bewonderen is.

14 september 2017 om 08:44

Feyenoord eindigt hoogstwaarschijnlijk 4e in de poule, of dat met 0 puntjes of 1 of 2 is weet ik nog niet.

Gisteren werd wel weer duidelijk dat niet alleen Feyenoord, maar de overige "topclubs" uit de Mickey Mouse League helemaal niets te zoeken hebben in de CL.

14 september 2017 om 09:51

@batuhan

Ik denk dat de ''overige'' topclubs in Nederland wel hebben aangetoond dat er genoeg mogelijk is tegen de grotere clubs in Europa de afgelopen jaren. Omdat feyenoord gisteren gedeclasseerd wordt door een goede ploeg is geen schande, maar heeft nu niets met Ajax en of PSV te maken.

14 september 2017 om 10:18

Onzin, op CL niveau doet Nederland niet meer mee. Maar op EL niveau is er meer dan genoeg eer te halen.

14 september 2017 om 10:32

2,3 jaar terug scheelde het anders maar bar weinig en PSV had de kwart of halve finale kunnen halen, en vorig jaar heeft Ajax nog de finale van EL gehaald. 1 potje CL van Feyenoord doet daar niets aan af, vorig jaar heeft Feyenoord het ook verdienstelijk gedaan tegen AS Romaanse en thuis tegen United. De waan van de dag regeert hier op VZ. Kom op man het is allemaal veel rooskleuriger dan hier op VZ word gesuggereerd, Feyenoord heeft nu zijn vuur doop in de CL gehad en gaat echt nog wel wat puntjes pakken.

14 september 2017 om 10:49

Dat zijn incidentele successen, structureel wordt er simpelweg niet gepresteerd. Leuk dat wij eens wonnen van United, en goed speelden tegen Roma. Maar hoevaak heeft Feyenoord Europees overwintert afgelopen 10 jaar?

14 september 2017 om 12:10

Dus met incidenteel succes doen tellen wel gewoon nog mee!! En structureel niet nee, maar dat is al wel een tijdje zo.

Vriendelijke woorden van de Bruyne, maar is niks van waar natuurlijk. City speelde op 60-70% van hun kunnen en had nog steeds 72% balbezit en heeft slechts één schot op doel moeten incasseren.

Feyenoord heeft zichzelf volkomen belachelijk gemaakt. Allereerst door vooraf hard te roepen dat in de Kuip niks onmogelijk is, dat ze voor niemand ontzag hebben en dat ze vol gaan voor een stunt. Helemaal niks van teruggezien. Beginnen met een 5-4-1 opstelling is natuurlijk te triest voor woorden als je vooraf zo stoer doet. Dan halverwege Berghuis eruit voor de technisch gemankeerde maar wel altijd bikkelende Toornstra is eigenlijk het zwaaien van de witte vlag door Gio; "sorry Champions League, doe ons alsjeblieft niet teveel pijn".

Ik zie dit Feyenoord zomaar met 6 nederlagen op de 4e plaats eindigen. Het leek nergens op.

14 september 2017 om 10:44

Speelden ze maar met een 5-4-1. Als je een beetje opgelet had was het een 5-2-3 en daardoor werd het middenveld overlopen. Maar Feyenoord krijgt te snel de 1-0 tegen waardoor alles in de kast kon.

Je hebt namelijk altijd een kans. Maar soms moet je je meerdere erkennen. Daar is niets mis mee.

14 september 2017 om 14:16

Wat is er niet van waar wat hij zegt?

Toekomstige Gouden Bal winnaar. Wat een geweldenaar is dit zeg. Ben benieuwd naar de komende jaren

14 september 2017 om 08:28

Dat betwijfel ik met spelers als neymar en mbappe voor de toekomst en in het heden kunnen die andere twee in Spanje ook wel een aardig balletje trappen, en meestal wint een aanvaller de gouden bal, maar wat een voetballer is die kdb toch, van mij mag hij die gouden bal wel een keer winnen, assists zijn net zo belangrijk als doelpunten en daarmee toont hij zich ieder jaar weer de mvp van iedere competitie waar hij speelt.

Geweldige speler die steeds beter en beter wordt! Nette reactie van hem maar als hij eerlijk was had hij moeten zeggen dat Feyenoord een klein hobbeltje was, dat de spelers enige kwaliteit de inzet was en dat het voor Man City toch wel degelijk een trainingspartij was. Is ook geen schande als de begroting 10 x zo hoog is. Hopen dat Feyenoord het in de volgende wedstrijden beter doet en ze inderdaad met geheven hoofd het toernooi kunnen verlaten. Word lastig!

Vind hem helemaal niet zo goed, wel snelheid en een goed schot, maar kan totaal niet voetballen als hij onder druk staat, of in kleine ruimtes. De Bruyne is vooral iemand die ruimte nodig heeft om meters te kunnen maken.

14 september 2017 om 09:43

Kijk jij ooit naar City? Zelden een speler gezien die zo vaak zo'n goede keuzes maakt. Snelheid heeft hij helemaal niet zo. Totaal niet kan voetballen onder druk? Haha komop man.

14 september 2017 om 10:06

Voor een middenvelder is hij vrij snel. De Bruyne is voetballend helemaal niet zo goed, vooral in kleine ruimtes.

14 september 2017 om 11:04

Hahaha, grapjas. Kevin kan zo mee in Barcelona. Hoe hij vaak de bal in 1 keer kaatst, tussen verschillende spelers door of 1-2-tjes opzet en dan de diepte in gaat is niet veel spelers gegeven. Hij is ook perfect tweevoetig, dus maakt niet uit op welke voet je hem toespeelt.

14 september 2017 om 16:52

Je zit er enorm naast Kluivert. De Bruyne is een van de beste spelers ter wereld op zijn plekkie.

14 september 2017 om 10:06

hahaha hou toch op man, in mijn 14 jaar dat ik City nu volg en na er meerdere keren zijn geweest kan ik je vertellen dat ik nog nooit zon fantastische middenvelder heb gezien als De bruyne. momenteel schat ik hem samen met Iniesta, Modric, David Silva en Kroos tot de beste middenvelder ter wereld. die man kan werkelijk alles, hij is welliswaar niet de snelste maar wat een geweldig inzicht en een fantastische passing heeft die man in de benen zeg. dan nog niet eens te beginnen over zn schot...

14 september 2017 om 10:20

Niet goed in de kleine ruimtes? Man, als je een aanvallende speler bent in het systeem van Guardiola (gebaseerd op balbezit waardoor de ruimtes op de helft van de tegenstander vaak heel klein zijn) en niet goed bent in de kleine ruimtes... nou veel succes dan! Hij is er dan zelfs nog één van de sterspelers. Hij heeft zeker wel zwaktepunten, maar zijn overzicht in de kleine ruimtes is juist zo fenomenaal.

14 september 2017 om 11:51

Hahahaha whut? Heb jij De Bruyne uberhaupt ooit zien spelen? Domste reactie van de week dit. Alles wat jij hier zegt is precies het tegenovergestelde van kdb. Hij is niet snel maar net heel technisch en goed onder druk, omdat hij altijd in 1 tijd de beste oplossing kan vinden en onder de druk uit kan voetballen. Hij hoeft helemaal geen meters te maken, zeker niet onder Pep, daar speelt hij vaak in een Kroos rol, de leider op het middenveld. Echt, misschien eerst een potje kijken?

De Bruyne is een heerlijke speler. Alhoewel ik moet zeggen als hij zijn dag niet heeft ook echt alles mis gaat. Maar dat hij "een van de evaluaties is van deze generatie uit België, dat lijkt me duidelijk.

Als de Bruyne in 1 tijd die bal 50meter verder legt in de voeten van zijn medespeler is wel indrukwekkend.
Guardiola begrijpt op welke positie De Bruyne zijn hoogste niveau kan halen. Wanneer hij zowel spelverdeler als spelmaker is, is hij het gevaarlijkst. Vroeger was hij te veel de man achter de spitsen, waardoor je zijn loopvermogen en overzicht in het spel te weinig gebruikt.

Wat een mooie speler is dat om te zien. Puntgave techniek, een keer raken, no look pass, snelheid, dynamiek alles wat er in Nederland ontbreekt qua middenvelders.

Geweldige speler. Echt het prototype van een complete middenvelder. Inzicht, passing, techniek, loopvermogen, knokken. Die jongen heeft en geeft alles. Is wat anders dan kijken naar een ploeterende Strootman of Wijnaldum. Ik ben in ieder een groot fan. Ik had niet verwacht dat hij zo goed zou worden toen hij bij Chelsea werd afgeserveerd. Daarbij breken zijn beste jaren als het goed is nog aan. Zaak voor hem is om nog constanter te worden, dan is het gewoon de absolute wereldtop. Momenteel schaar ik hem daar nog net onder.

Samen met Silva. Die twee speelden, samen met Fernandinho, echt met het middenveld Feyenoord. Dat misschien wel het beste middenveld heeft van de Eredivisie met Vilhena en Kea.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
John StonesVerdediger10
Kyle WalkerVerdediger10
Vincent KompanyVerdediger10
Nicolás OtamendiVerdediger10
Leroy SanéMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

189 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Manchester City 37 8 2 0
2016/2017 Manchester City 36 6 4 0
2015/2016 Manchester City 25 7 2 0
2015/2016 VfL Wolfsburg 2 0 1 0
2014/2015 VfL Wolfsburg 34 10 3 0
Laatste voetbalnieuws

Belgische media: ‘Ze lieten heel België vooral een maand lang dromen’

België is er niet in geslaagd wereldkampioen te worden, maar keert huiswaarts met een bronzen plak. De trootstfinale werd zaterdag overtuigend gewonnen van Engeland (2-0). Het uiteindelijke doel is niet gehaald,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Er is op het moment geen concrete interesse in Nicolai Jörgensen en Sven van Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren