‘In de rust probeerden we elkaar op te peppen om een slachtpartij te voorkomen’

Donderdag, 14 september 2017 om 00:00

Feyenoord startte woensdagavond desastreus aan de groepsfase van de Champions League. Het team van Giovanni van Bronckhorst verloor in eigen huis met 0-4 van Manchester City. Jan-Arie van der Heijden stelde na afloop dat Feyenoord veel beter had gekund. "We hadden er veel van verwacht", erkende de verdediger.

"'Er werd veel gerefereerd aan de wedstrijd tegen Manchester United van vorig seizoen (1-0, red.), waarin we goed speelden en een goed resultaat boekten. Het strijdplan was vandaag hetzelfde. Lang de nul houden en dan toeslaan. Maar dat kon na twee minuten al overboord", verwees Van der Heijden in gesprek met FOX Sports naar de vroege 0-1 van John Stones. Daarna liep Manchester City al snel uit naar een ruime voorsprong.

"We hadden verwacht dat ze met twee spitsen zouden spelen, maar er stond er één met vier man achter hem die steeds loopacties maakte.. Dat vergt veel communicatie en dat was moeilijk." Feyenoord kwam vaak te laat, Manchester City leed weinig balverlies en zodoende was het een kansloze missie voor de Rotterdammers.

Het waren 96 prachtige seconden...

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 13 september 2017

"Ik denk niet dat we ons topniveau hebben gehaald, maar dat zegt niets over de sterkte van City. Zij zijn gewoon geweldig. In de rust probeerden we elkaar op te peppen om een slachtpartij te voorkomen. Dat is mondjesmaat gelukt. We moeten opkrabbelen, zodat we er zondag weer klaar voor zijn", zo besloot Van der Heijden, vier dagen voor de kraker tegen PSV.


Poll

Denk jij dat Feyenoord punten gaat pakken in de Champions League?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door friv)

Realistisch, het is altijd mentaal lastig als je zo snel al ongelukkig achter staat tegen een veel betere ploeg.

14 september 2017 om 08:04

Feyenoord heeft het niet eens geprobeerd en vinden het ook allemaal wel best blijkt achteraf. Met die instelling kun je nooit verassen.

14 september 2017 om 09:24

JAn Arie Jan Arie, denk dat hij niet moet spreken met zijn mond want met zijn voeten zei hij helemaal niks op het veld. Werd als een kleine jongen voorbij gelopen en leek wel of hij een zak aardappelen in zijn broek had zitten bij het springen naar de bal. Wat is hij lecht en ook Boteghin is gewoon gezakt voor de echte examen. Heel Feyenoord natuurlijk. Maar goed dat Vilhena is gebleven want hij heeft ook niks te zoeken in het internationaal voetballen. Had al verwacht dat Feyenoord voetballes zou krijgen maar zo erg binnen anderhalf minuut. Lachwekkend. Berghuis kan ook beter zijn niks meer zeggen want Feyenoord is echt zijn top. Boetius en Karim waren de enige die meekonden voor de rest is leuk voor de eredivisie en geen stap hoger. Feyenoord word ook geen kampioen meer. En derde plek is zelfs kansloos. Alle drie de teams zijn 6 klasses beter dan Feyenoord. Lachwekkend en hebben werkelijk niks te zoeken, Als Gio ook nog zijn beste en onderschatte middenvelder Toornstra op de bak zet is het helemaal mission impossible. Eindigen met 0 punten.

Die vroege tegengoal helpt natuurlijk niet mee, maar ze gingen er als makke lammetjes in. Tekenend die blunder van Vilhena, de bal door de beentjes op de doellijn, totaal geen scherpte aanwezig. 500 miljoen verschil in waarde is allemaal leuk, en de trainer helpt ook niet echt mee met zn tactische keuzes, maar probeer er een beetje strijd in te gooien en minder ontzag te tonen. Dan kom je al een stuk verder. Na 15 jaar weer een eerste CL wedstrijd spelen, je verwacht dan toch een iets andere houding van de spelers. Tegen zon tegenstander heb je toch niks te verliezen. Deze mentaliteit begint een beetje des Nederlands te worden, ook bij Oranje.

14 september 2017 om 07:02

Blinde Vogel ,

Gingen ze er echt in als makke lammetjes. Zijn ze niet gewoon volledig overklast? En was het geen scherpte maar was er toch misschien wel meer spanning dan verwacht.
En zou Feyenoord een andere uitslag hebben neer gezet als de trainer andere keuzes gemaakt zou hebben.

Ik kan je op een briefje geven dat elke nederlandse club op dit moment gewoon 4-0 of meer klop krijg van een team als dit.

Zou ik een andere opstelling gemaakt hebben ik denk het wel ,maar had de uitslag dan anders geweest? Nee dat niet. Ik vind je echt zwaar negatief en misschien reageer je nog wel uit je emotie. Maar ik denk toch dat je terug moet naar de realiteit.

Selectie Feyenoord koste 20 mil de goedkoopste speler van man citiy koste 29,5 mil. Het is gewoon de top van de wereld waar je tegen speel. Als je dit als persoon niet van te voren had ingecalculeerd dan ging je zeer naïef naare deze wedstrijd toe.

Kijk eens naar de positieve punten : Vente doet ervaring op op hoogste niveau . Ambrabat was voor mij toch wel het pluspunt. St juste speelde niet eens zo heel slecht. En dan de inkomsten nog waarmee we verder kunnen als club.

Zijn sommige spelers te traag en te slecht voor europa en is Nederland hun top? Ja dat klopt. Maar we hebben nog steeds maar een begroting van rond de 50 mil en we kunnen nog steeds niet op elke positie zomaar investeren. We hebben een hoop ellende achter ons gelaten en zijn in Nederland weer top. Denk je dat je dan Binnen een jaar europa ook mee kan? Nee we zijn nog steeds aan het bouwen...

14 september 2017 om 09:31

PSV - atletico Ajax - barca Ajax - City Ajax - united Ajax - real Madrid (2 onterecht afgekeurde goals lodeiro) Op welke briefje wil je geven dat elke Nederlandse club 4-0 klop krijgt? De afgelopen 5 jaar is juist anderzijds bewezen.

14 september 2017 om 10:04

D-Bergkamp ,

Ik wil je op een briefje geven dat elke nederlandse clubs zoals ze wer nu voorstaan klop hadden gekregen.
Feyenoord man united 1-0.

Resultaten uit het verleden bieden je geen garantie voor de toekomst. Zeker niet met de selecties hoe ze er nu voorstaan..

Slachtpartij kon op maar 1 manier voorkomen worden en dat is doordat city zelf gas terug zou nemen. En dat deden ze gelukkig voor feyenoord. Ik kijk nu heel lang voetbal, maar ik heb na duel van oranje tegen frankrijk nog nooit zo'n droge keel gehad en ik dacht dat de laatste keer was, maar vandaag moest ik het ook ontgelden. De staat van NL voetbal is die van failliet.

14 september 2017 om 07:59

Er is op dit moment geen 1 nederlandse club die weerstand had geboden aan dit Man city.

Ben het met je eens dat Botteghin en van der Heijden tegen deze spelers te kort komen en daar hoef je je niet eens voor te schamen. We moeten nog steeds niet vergeten dat de begroting van Feyenoord nog steeds ruim onder dat van ajax en Psv ligt echter als team wel het beste er voor staat.
Nog niet eens zo heel lang geleden stonden we er heel slecht voor en er word nog gebouwd. Dat wil dus zeggen dat je niet alle posities kan verbeteren dus dat je keuzes moet gaan maken.
Feyenoord haalt 2 verdedigers die voor nu prima zijn voor de eredivisie en misschien tegen iets mindere tegenstanders als man city ook in europa.

Vins ook wel leuk dat je over verleden praat van psv en ajax hoor maar daar koop je nu ook geen zak voor. Vind ook een suf vergelijk als je naar de selecties kijk en de begrotingen en financiele statussen. Makkelijk scoren

Ik snap nog steeds niet dat er mensen zijn die meer hadden verwacht of denken dat Feyenoord uberhaupt een kans zou maken tegen man city. Al zouden ze een b team opstellen staat er nog een team dat 400 mil meer gekost heeft.

Stel de trainer kiest voor wel dezelfde namen gaan ze er nog zo op.

Dit is gewoon een normale uitslag. Ik had me niets anders voor gesteld. Ik heb 2-0 handicap mancity gespeeld en feyenoord scoort niet. Als ik die bon door fey had verloren was ik niet eens kwaad geweest. Gelukkig wel gewonnen. Fey verdiende vandaag nooit om te winnen. Dit was geen daden, maar woorden avond. Al weet je dat je tegen City weinig heb in te brengen. Ik zag helemaal geen strijdlust. Napoli ook verloren dus die gaan sowieso hard komen tegen Fey. Weinig hoop voor Europees overwintering.

14 september 2017 om 01:13

Helemaal met je eens. Ik denk dat het eigenlijk al klaar is voor Feyenoord. Maar de overwinning van Shaktar op Napoli geeft wel hoop. Dan kan Feyenoord ook wel van Napoli winnen in de kuip. Maar ik vrees dat het een eenmalige off day van Napoli was. Normaliter gezien verlies je 2x van Napoli en de uitwedstrijd tegen City is ook kansloos. Dan moet je 2x winnen van Shaktar....dat zie ik ook niet direct gebeuren. Er zal toc ergens verrast moeten worden door Feyenoord.

14 september 2017 om 01:24

Dit was zeker een off day voor Napoli. Kan gebeuren. Tegen fey zie ik ze echt niet verzaken. Maximale wat fey eruit kan halen is 2 puntjes thuis pakken tegen shak en napoli. Alleen zal dat moeilijk gaan als straks blijkt dat een van de 2 nog 'n paar puntjes nodig heeft om door te gaan. Is de ene al geplaats dan is het hoogst waarschijnlijk dat ze met een B-team aan komen rennen. Maar als alles nog open is tot de laatste wedstrijden dan is er geen hoop op zelfs 'die' 2 puntjes. Sorry, maar is de keiharde waarheid.

Ja tuurlijk. Een City van nu die je vergelijkt met United van toen. Andere spelers, andere tactiek, andere coach.... Na mijn idee slechte voorbereiding. Kan best begrijpen dat het moeilijk communiceren was na evt andere tactiek van tegenstander. Maar met corners of vrije trappen is dit niet zo heel moeilijk. Jullie hebben je niveau niet gehaald juist door de klasse van City. Net als Ajax tegen United. Tactisch afgebluft en klasse verschil te groot.

Feyenoord stond stijf van de stress aan het begin van de wedstrijd. Door Toornstra buiten de basis te letten werd het loopvermogen uit het team gehaald. MC was opvallend goed op elkaar ingespeeld en wisten elkaar makkelijk te vinden. Het lijkt wel, met uitzondering van Koeman, dat Nederlandse trainers geen goed tactisch plan meer neer kunnen zetten. Met andere woorden je aanpassen aan de kwaliteit van je tegenstander. Koeman was daar in zijn tijd met Feyenoord ook al een meester in.

De wedstrijd tegen Manchester United erbij pakken is gewoon onzin net als voor Ajax de wedstrijd tegen Barcelona thuis er bij pakken onzin is je zag aan die wedstrijden dat de tegenstander niet voluit ging.

Het niveau-verschil was gewoonweg te groot. Man C. was constant in beweging, gingen meteen met 2 man op de bal af, even kijken en opbouwen zat er niet in, die tijd kregen ze gewoon niet.
En als we bij het doel kwamen, kwamen er meteen 3 man op af om het schot te kraken.

Ik vind het knap dat het maar 0-4 is geworden.

Tegen PSV weer herpakken en doorgaan!

14 september 2017 om 11:51

Dat het maar 4-0 bleef is volledig te danken aan City die het wel best vinden na de 3-0

14 september 2017 om 12:52

mee eens, neemt niet weg dat het toch nog knap is.

14 september 2017 om 13:23

In welke zin is dat knap? Je bent compleet weggetikt. Geeft 2 goals op amateuristische wijze weg. Et wordt geen strijdt geleverd. Hoe is dit knap?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

137 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord met 23 spelers naar Turkije; Van Bronckhorst mist vijftal

Feyenoord is vrijdagmiddag op het vliegtuig naar Istanbul gestapt voor de vriendschappelijke wedstrijd van zaterdag tegen Fenerbahçe. Trainer Giovanni van Bronckhorst kan nog niet over een complete selectie beschikken. Hij mist...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Er is op het moment geen concrete interesse in Nicolai Jörgensen en Sven van Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren