‘Messi is echt ongelofelijk goed, een speler van een andere planeet’

Woensdag, 13 september 2017 om 10:02

Met twee treffers was Lionel Messi de grote man in de wedstrijd tussen Barcelona en Juventus. Ernesto Valverde, trainer van Barça was na afloop in gesprek met de Spaanse pers lovend over de Argentijnse spelmaker. “Met hem in het team weet je altijd dat er iets goeds gaat gebeuren voor ons”, liet de oefenmeester weten.

“Toen ik coach van de tegenstander was, heb ik veel geleden door Messi. Maar nu geniet ik van hem, hij is overal bij betrokken. Het eerste doelpunt vlak voor rust veranderde de wedstrijd. We hadden problemen met de tegenstander, ze maakten het ons voor rust erg moeilijk”, zei Valverde over de wedstrijd tegen Juventus. “Niemand kon een gat in de defensie van Juventus vinden, maar Messi kreeg het wel voor elkaar.”

“Hij is één van de beste spelers in de geschiedenis van deze club, het is normaal om zo over hem te praten. Daarnaast heeft hij ook een geweldig tactisch inzicht”, aldus de oefenmeester van Barcelona. Ook tegenstander Rodrigo Bentancur was zeer onder de indruk van Messi, zo vertelde hij tegenover JTV. “Hij is echt ongelofelijk goed, een speler van een andere planeet. Het is teleurstellend dat we hebben verloren, maar we hebben alles gegeven. Het was gewoon niet genoeg.”


Poll

Gaat Barcelona dit seizoen de Champions League winnen?


Gerelateerd

67 reacties (laatste reactie door dani17)

Messi is ook echt een voetbalgod... het is en lijkt allemaal zo makkelijk...messi is een levende legende... Ben geen Barca fan, maar het is werkelijk een genot naar messi te kijken.

13 september 2017 om 10:36

Het is wel grappig hoe clubs als Bayern en Barca wereldwijd worden afgeschreven en opeens PSG de grote favoriet is. Barca gaat zonder Neymar alleen maar beter voetballen. Met Messi en Suarez heb je het meest dodelijke koppel wat er bestaat. Ik denk dat Messi getergd is om nog een keer de CL te winnen.

13 september 2017 om 10:41

Begrijp je. Ik hoor het elke dag barca is niks meer barca is niks meer. Geloof me mensen gaan echt zwaar de mist in let maar oo

13 september 2017 om 10:53

Ik geloof je niet. Wel denk ik dat ElPhenomeno gelijk heeft dat de echte kracht van Barca op dit moment ligt bij Messi - Suarez, die geen last hebben van geforceerde bewijsdrift maar gewoon heel erg graag goed willen voetballen en winnen. Geweldig duo!

13 september 2017 om 10:57

En Barca is dit seizoen vooral in de verdediging sterker. Het middenveld wordt steeds iets minder.

13 september 2017 om 12:02

We zullen het gaan zien straks wanneer het er echt toe doet. Dan kuinnen we zien waar Barca staat en waar PSG staat. Persoonlijk zet ik mijn geld op Psg, geeft hun echt een goede kans dit jaar de CL te winnen.

13 september 2017 om 14:41

Heb je iniesta gisteren zien spelen, voor de rest is het wel zo dat het middenveld ouder wordt.

Hij was idd geweldig gisteren. Dat tweede doelpunt laat ook weer zijn klasse zien, ook al deed Benatia geen klote. Het is voor Barca hopen dat hij zijn topvorm door kan zetten, dan zijn ze 'gewoon' weer een van de favorieten.

De jaren gaan voorbij, de dag dat hij als een snotneus op zijn 18de een basisplaats veroverde is al heel lang geleden. Twaalf jaar later houdt hij het nog steeds vol op een niveau waar niemand ooit van durfde dromen.

Het lijkt alsof hij eeuwig verbonden is aan Barcelona, alsof hij nooit zal stoppen met voetballen. Maar we weten allen goed genoeg dat de dag dat hij z'n schoenen aan de wilgen hangt dichter en dichter komt.

En wat zal Barcelona een gigantisch gemis meemaken die ze hoogstwaarschijnlijk nooit meer zullen kunnen opvangen.

13 september 2017 om 10:33

Hij was geen. 18 maar 16

13 september 2017 om 10:39

Serra, verdiep je even in de geschiedenis. Messi veroverde pas op zijn 18de een basisplaats. Op zijn 16de speelde hij nog bij Barca B.

13 september 2017 om 12:02

Haha "pas" op zijn 18e een basisplaats bij Barcelona.

Messi was gister weer fantastisch.
Maar wat voor uitspraak is dit: “met hem in het team weet je altijd dat er iets goeds gaat gebeuren voor ons". Ik heb vaak genoeg Messi (bij Barcelona) zien spelen terwijl er geen goede dingen gebeurden voor Barcelona.

13 september 2017 om 17:23

Hij is een levende legende, een fantastische voetballer. Maar ik krijg ook schijt van dat van "een andere planeet", een dwergplaneet misschien😂. Moest hij effectief geen mens zijn maar 1 of ander buitenaards wezen, dan zou hij toch zoals jij zegt, dat soort wedstrijden kunnen vermijden.

Met Neus achterin had Messi helemaal niks gecreeerd

Wat is die Benatia slecht zeg. Hoe die er bij staat te kijken en zo makkelijk op het verkeerde been wordt gezet door Leo. Duidelijk minder ervaring tegen jongens als Iniesta en Messi als andere topverdedigers. Als je kijkt naar bijvoorbeeld Godin en Pepe hoe die zijn gegroeid in hun carriere door tegen zulke spelers te spelen en je kijkt dan naar zo'n Benatia... Pijnlijk aan de ogen. Wanneer Juve compleet is winnen ze van Barca. Je zag het vorig seizoen al. Maar nu misten ze gewoon teveel spelers. Maar als we de wedstrijd beoordelen zoals die was dan had Juve helemaal niets in te brengen en waren Iniesta en Messi zoals wel vaker weer de beste 2 op het veld. Wat is die Iniesta toch zo belangrijk voor de Catalanen

13 september 2017 om 10:35

Het is inderdaad wat geflatteerd. Veel belangrijke spelers waren er bij ons niet. Als sturaro rb gaat spelen weet je wel hoe laat het is. Maar neemt niet weg dat Barca terecht had gewonnen. Dit was op papier onze lastige wedstrijd, we hebben deze nu maar gehad, prima dima. Over 3/4 maanden komen ze naar ons toe, mits alle spelers bij ons fit zijn gaan we ze op zekers verslaan. Tot slot wil ik nog zeggen dat het nu niet zo veel uitmaakt of je nou eerste of tweede wordt, een topclub loot je sowieso wel.

13 september 2017 om 10:36

Het is inderdaad wat geflatteerd. Veel belangrijke spelers waren er bij ons niet. Als sturaro rb gaat spelen weet je wel hoe laat het is. Maar neemt niet weg dat Barca terecht had gewonnen. Dit was op papier onze lastige wedstrijd, we hebben deze nu maar gehad, prima dima. Over 3/4 maanden komen ze naar ons toe, mits alle spelers bij ons fit zijn gaan we ze op zekers verslaan. Tot slot wil ik nog zeggen dat het nu niet zo veel uitmaakt of je nou eerste of tweede wordt, een topclub loot je sowieso wel.

13 september 2017 om 10:36

Vorig seizoen zagen we een Barca zonder enige strijdplan. Een Barca met een clown als coach en een stripfiguur als assistent-coach. De wedstrijden van vorig jaar kan je niet vergelijken met afgelopen wedstrijd. En met Neus bedoel je Neuer? Als dat is wat je bedoeld, dan wil ik je even eraan herinneren dat Leo Neuer meerdere malen voor schut heeft gezet. Een doelpunt daarvan is om hem voor Neuers gezicht in doel te lobben nadat hij Boateng liet ijsschaatsen.

13 september 2017 om 10:43

@benelegendary Speelt neuer bij Juventus dan?? Nee, Niet zo een slimme vraag dan toch. Hij bedoelt natuurlijk chiellini.

13 september 2017 om 10:43

Liet ijsschaatsen, hahaha. Geniaal

13 september 2017 om 10:43

Met de neus bedoelt hij Chiellini lijkt me haha. We misten inderdaad een echte leider achterin, ach ja. Snel deze wedstrijd maar vergeten en de de overige 5 winnen.

13 september 2017 om 10:51

Mijn fout dan. Laat de neus maar eens zien wat hij in zich heeft in de return. Diezelfde neus die moeite had met een Asensio en een Isco in de finale en er vervolgens 4 om de oren kreeg. Chiellini, Bonucci, Barzagli... allen verloren ze toch wat respect van mij nadat ze gedold werden door de talentjes van Madrid. Wat Messi gisteren deed, zal hij ook met de 'Neus' en co. doen. Messi dolde met legendarische verdedigers die toch wel beter zijn dan de 2 leiders achterin bij Juventus.

13 september 2017 om 11:29

Dan heb jij voor veel spelers respect verloren, diezelfde talenten die je noemt speelde barca helemaal aan vlokken over 2 wedstrijden. Messi had tot gisteravond nog nooit gescoord tegen buffon, dus denk dat het stuk spelen wel meevalt.

13 september 2017 om 12:03

Je redenatie klopt langs geen kanten. Maar is niet erg, zal wel verbeteren met de jaren. Juventus werd beschouwd als de titelfavoriet en daarnaast hadden ze de beste defensie. Zowel op papier als praktisch. Barca's defensie is een van de slechtse in de wereldtop. Dus dat die verdedigers gedold werden, kan geen kwaad. Maar dat ervaren Italiaanse verdedigers gedold werden in de finale door spelertjes als Asensio en co.,... man man, daarvoor moeten ze zich toch echt wel diep schamen. En daarbij, buiten die twee geweldige doelpunten van Asensio tegen Barca, had hij niets op te brengen voor de rest vd twee wedstrijden. Hetzelfde geldt voor Isco. De beste op het veld was Modric, zoals bijna altijd.

13 september 2017 om 12:23

Mijn redenatie klopt beter als die van jou, Messi heeft die 3 verdedigers nog nooit kapot gespeeld, dat is 1, dan begin je over neuer die helemaal niets met dit onderwerp te maken heeft, en als men praat over achterin word de verdediging bedoelt, helemaal als vervolgens een vergelijking met benatia word getrokken. Begrijpend lezen zal wel komen met jaren...

13 september 2017 om 12:31

Ironisch dat je aan het einde van je reactie zegt dat begrijpend lezen met de jaren komt. Jij hebt er werkelijk waar niets van begrepen!

13 september 2017 om 12:35

Ik weet anders wel dat het over chielini gaat, een afwezige speler van de tegenstander van gister, jij begint over spelers van een ander team. Vervolgens haal je spelers van real er bij, lekker on topic. Wie begrijpt er nou niets van, jijzelf

13 september 2017 om 10:46

Je hebt letterlijk niks goed gezegd over Barcelona, je praat met haat dat is echt duidelijk te lezen. Dan heeft benatia geen ervaring en dat zie jij wel en Bayern en Juventus niet wauw. Dan moest chiellini erbij zijn had Messi nooit wat gedaan. Dat je vorig jaar van een team hebt verloren betekend toch niet gelijk dat ze elk jaar beter zijn?? Ik zou graag willen weten hoe je over Levante denkt maar goed

13 september 2017 om 11:14

Mooi dat jij daar zo zeker van bent. Iets doet me vermoeden dat je toch wat een gekleurde mening hebt....wat zou dat toch kunnen zijn?

Andere topverdedigers hebben idd geen moeite met Leo. Het is niet dat bijvoorbeeld Sergio Ramos regelmatig gedold wordt door Messi en daarom rechtstreekse rode kaarten moest pakken uit frustratie...

13 september 2017 om 11:25

REALFCMA, MESSI heeft vaak ieder tegenstander kapot gespeeld incl Pepe en Godin. Ieder keer als hij top heeft gespeeld en heeft laten zien dat hij de aller beste is komen jullie met een smoes. Maar als Ronaldo 2 buitenspel goals maakt dan is hij wel de beste. Ik kan me nog herringeren dat in een jaar 4 spelers van Real de gouden bal moesten krijgen volgens Real fans. Ieder keer als een speler goed speelt in een wedstrijd moest hij de gouden bal krijgen. Zo moest toen Ranks, Pepe, Modric en Ronaldo de gouden bal krijgen. MESSI laat het vanaf zijn 18de zien en nog steed. Nee hij leunt niet alleen op goals maar juist een complete speler ever. Ik blijf het maar zeggen en herhalen. He is the best one ever in football history.

13 september 2017 om 13:09

benatia is gewoon een goede verdediger, speelde goed op een fout na! messi zet bijna elke verdediger te kijk denk maar aan boateng pepe ramos marcelo...

Messi is kunst. Een meesterwerk. Puur talent. Wat hij op zijn 17de kon kon hij ook op zijn 30ste. Een doelpuntenmachine en een pure rasvoetballer in 1. Ik vond alleen Maradona beter maar die scoorde niet zoveel doelpunten als Leo. Pele die scoorde veel ja maar die speelde bijna zijn hele leven in de Braziliaanse competitie. Die neem ik minder serieus. Conclusie Messi is de beste aller tijden. Op basis van zijn scorend vermogen. Voetballend vermorgen en inviduele prijzen.

13 september 2017 om 11:44

"conclusie Messi is de beste aller tijden"
Zoiets heet een mening die jij probeert voor te doen als feiten.
Ik ben het namelijk al niet met je eens.

13 september 2017 om 12:08

Beste speler leukste stadion, mooiste doelpunt etc. is altijd een mening, zolang er geen objectieve criteria voor iets is lijkt het mij vrij voor de hand liggend dat het een mening betreft.

13 september 2017 om 13:41

spelers van verschillende tijden met elkaar vergelijken heeft geen enkele zin.want omstandigheden zijn gewoon heel anders.spelers als messi en ronaldo nu worden veel meer beschermt door de scheidsrechter en het spel is veel minder hard als vroeger.

dat neemt niet weg dat elke generatie heeft 1-2 toppers die ver erboven uitsteken.

je opmerking pele neem je niet serieus is nog al een statement voor iemand die 3wks heeft gewonnen en over de 1000 goals heeft gescoord.als het zon snotneus was die het alleen in brazilie kon hoezo speelde hij en garrincha dan alle andere landen ook helemaal weg?

altijd koffiedik kijken maar van wat ik zelf heb gezien zijn maradonna en fenomeno voor zijn eerste zware knieblessure de beste die ik heb zien spelen.daarna messi,zidane,c ronaldo ,ronaldinho,van basten

13 september 2017 om 14:42

@ryan030
Die opmerking dat Pele het nooit in Europa heeft laten zien hoor ik hier regelmatig en ik verbaas mij er ook nog steeds over. In de tijd van Pele was het nog heel gebruikelijk dat spelers hun hele loopbaan in hun vaderland bleven; slechts een enkeling zocht zijn heil in het buitenland. Wanneer je kijkt naar de elftallen die Brazilie in die tijd op de been bracht lijkt het mij heel aannemelijk dat de Braziliaanse competitie een van de sterkere competities in de wereld was en dat er dus ook geen enkele aanleiding voor Pele was om een sterkere competitie op de zoeken. De meeste mensen denken volgens mij dat de verhoudingen altijd zo zijn geweest zoals ze nu zijn maar dat is natuurlijk niet zo.

Ik heb Pele nooit live zien spelen en ik voel dus ook niet de behoefte om hem te vergelijken met de spelers die ik wel live aan het werk heb gezien. Aan de hand van videobeelden kun je natuurlijk wel zien dat hij uitzonderlijke kwaliteiten had. Fysiek enorm sterk, heel snel, fenomenale balcontrole, tweebening, enz.

Ik krijg een beetje jeuk van die uitspraak onderhand.. "hij is van een andere planeet". Het is natuurlijk de beste voetballer die er op het moment is maar dat gegeil op die Argentijn komt me ook wel een beetje de neus uit. Desalniettemin speelde hij weer top gisteren!

13 september 2017 om 11:01

Ach ja, dat komt enkel omdat hij Man Utd tweemaal degradeerde tot een Championship club in de finales van de Champions League. Begrijpelijk.

13 september 2017 om 11:47

Dat is minder vaak dan dat Messi is gedegradeerd in z'n geweldige interland carrière.

13 september 2017 om 12:56

Haha, in bijna 120 interlands bijna 60 doelpunten is natuurlijk helemaal niks. Daarnaast Argentinië ongeveer eigenhandig naar de finale van wk geholpen ect ect. Stelt allemaal niks voor inderdaad. Moet je is nagaan dat je zo pessimistisch kijkt omdat je nog meer van hem verwacht. Dat komt dus omdat die zo goed is. Geniet jij niet van deze man? Mijn ogen gaan al tranen als ik denk aan de dag dat deze man gaat stoppen. Ik ga het mijn kinderen vertellen echt waar. Deze man doet dingen die niemand anders kan! Legend!

13 september 2017 om 12:58

4 finales... Dat zie ik niet vaak...

13 september 2017 om 14:58

"mijn ogen gaan al tranen als ik denk aan de dag dat deze man gaat stoppen. Ik ga het mijn kinderen vertellen echt waar. Deze man doet dingen die niemand anders kan! Legend!"

Jezus wat overdreven. Ronaldinho deed dingen die Messi niet kan, als je er toch over begint. Tranen?...

Messi Argentinië eigenhandig naar de finale geholpen? Laat me niet lachen man. Hij kon geen potten breken en werd volledig tegen de verhouding in speler van het toernooi.
Ze hebben nu al meerdere wedstrijden geen punten gepakt, maar in dat geval ligt het natuurlijk aan de rest en niet aan Messi.
Maakt hij de winnende is het de koning.

13 september 2017 om 15:11

Haha, heeft Messi jouw clubbie ten schande gebracht of wat? Zoveel onzin en zoveel haat in 1 post. Ronaldinho deed dingen die Messi niet kan. Daarmee bedoel je de tegenstander voor schut zetten geloof ik. Nou, Messi doet dingen die niemand kan. Ik heb liever iemand die bijna 600 goals en 250 assists heeft, dan iemand die het publiek entertaint met legendarische dribbels. Wat Messi doet en hoe hij zijn teamgenoten wegstuurt is ongezien voor een flankspeler van nature. Messi is de koning, punt. De koning van het voetbal, in Barcelona en in Argentinie. Daarvoor hoef je geen voetbalkenner te zijn.

13 september 2017 om 15:42

Grappig hoe er geen schrijntje kritiek geleverd mag worden over Messi of iets wat daar mee te maken heeft zonder dat dat geridiculiseerd moet worden. Kleuter

Clubs als Barcelona en Real moet je gewoon nooit onderschatten. Ik vind het grappig om te zien dat wanneer er iets niet goed gaat mensen dat altijd gaan roepen, maar dan denk ik het is wel Real of het is wel Barca waar je het over hebt. Deze twee clubs hebben de laatste jaren alle andere clubs kapot gemaakt en de belangrijkste prijzen meer dan 2x zelfs gewonnen en dan gaat het even slecht roepen mensen gelijk weer dat Barca geen topclubmeer is dat vind ik echt belachelijk. Er hoeft maar een iets goed te gaan en ze maken het elke andere club weer moeilijk. Als je kijkt naar spelers als Samedo en Dembele' ik weet niet of jullie het zien maar dat zijn echt spelers die Barca die draai weer kunnen geven die ze nodig hebben' ze hoeven alleen maar te wennen dan kan alles gewoon perfect lopen met Messi Iniesta Busquets in de team dan hoef je maar een paar extra spelers met kwaliteiten toe te voegen en ze kunnen zo weer kans maken op de CL. Real was ook minder een tijdje terug, maar minder in Spanje omdat daar Barcelona is' maar in de CL maken deze twee clubs bijna altijd alle andere topclubs gewoon af en dan snap ik niet dat mensen opeens gaan roepen dat Barca geen topclub meer is sjezus het ie geen Ajax of Feyenoord of weetikveel. Die clubs zijn pas geen top meer.

13 september 2017 om 15:09

Dembele is ook nog piepjong en valt in een zekere mate nog te vormen voor het Barca spel. Ik denk niet dat Barcelona dit seizoen gelijk potten gaat breken in de eindfase van de verschillende competities, maar komend seizoen moet alles wat beter op elkaar zijn ingespeeld en zie ik ze zomaar weer boven Real eindigen.

Messi is gewoon een stap of 2 verder dan zijn tegenstander. Hij weet precies wat zijn tegenstander gaat doen en dat is geen inzicht meer dan ben je echt geen mens meer ongelofelijk dat je 12 jaar lang niet te stoppen bent alleen als hij een mindere dag heeft en dat komt ook weinig voor. Messi staat altijd op grote kleine wedstrijden maakt voor hem niks uit zolang zijn team genoten doen wat ze moeten doen dan zie je een Messi met vuur in z'n ogen. Als zijn team genoten er niks van bakken dan speelt hij met frustratie. Ik hoop echt dat hij ons verrast en gewoon nooit stopt Haha, je voelt het steeds dichterbij komen.

Hoe kan het toch dat we het elke x alleen over Messi hebben. Ik merk zelf dat ik het echt niet door heb. Busquets is zo belangrijk voor dit elftal als hij weg valt dan is het echt klaar. Iniesta Werd ook door vele afgeschreven en ik zelf als ik gewoon eerlijk ben ik zag het ook niet meer zitten in hem na vorig seizoen. Ik zie nu gewoon een iniesta die in topvorm is en gewoon echt de ouwe iniesta met zijn acties inzicht en hopelijk houd hij dit tot de einde van het seizoen vol waar ik wel vertrouwen in heb omdat Valverde veel zal gaan rouleren. Dan heb je semedo die ik al een beetje ken van Benfica maar echt veel op Youtube zag. Ik wou bellerin er gewoon niet bij hebben toen ik deze mannetje zag. Semedo is nog zo jong maar je ziet hoe hij explodeert met zijn snelheid acties top top top aankoop. Ik wil wel nog 1 centrale verdediger erbij als piqué of Umtiti wegvallen, want die 2 samen gewoon beest‼️ 4 wedstrijden 12 goals 0 tegen.

Messi is de beste maar ik zie hem de laatste tijd ook om kaarten vragen voor tegenstanders en hij verliest zo wel sympathie, wat ik ook niet veel heb voor Neymar , zie gisteravond maar weer. Maar om te winnen kun je niet altijd sympathiek blijven.....

Nou, laten we Ff eerlijk zijn met zn allen! Dat Messi een goede 2e helft gespeeld heeft Oke, Maar wat was hij de 1ste helft slechtttt zoveel balverlies zo veel slechte passen.

Het is eigenlijk iets dat we vorig seizoen ook al zagen, Messi start het seizoen als een komeet en speelt de pannen van het dak. Vorig seizoen in de groepsfase van de CL was hij ook al fenomenaal. Zo goed dat aan Nieuwjaar al heel wat mensen verkondigden dat Messi wel weer een gouden bal aan zijn collectie zou toevoegen. Maar zo werkt voetbal nu eenmaal niet. Je moet pieken in april en mei want dan gaat het om de knikkers. Barcelona kende een collectieve terugval in april en weg waren beide hoofdprijzen. Ondertussen was er een bekende Portugees, die tot februari werkelijk geen knikker goed had geraakt, die in de belangrijkste fase van het seizoen het ene belangrijke doelpunt na het andere maakte. Of het nu intikkers waren of buitenspeldoelpunten, maakte niet uit, ze hingen tegen de touwen. Iedereen kent het gevolg ondertussen, Real wint de CL en La Liga en plots is Ronaldo de enige die aanspraak mag maken op de individuele prijzen en heeft Messi een slecht seizoen gespeeld.

13 september 2017 om 11:33

Ben het niet helemaal met je eens. Barcelona had vorig jaar in de eerst seizoenshelft ontzettend veel punten verspeeld en stond bij de zomerstop al ver achter op real (die toen ook al veel punten hadden verspeeld). Heb toch een stuk meer vertrouwen in dit seizoen dan vorig jaar

13 september 2017 om 11:48

Luis Enrique heeft idd heel wat punten verspeeld met zijn overmatig roteren. Ik herinner mij 1-2 verlies thuis tegen Alaves in het begin van het seizoen omdat ik jammer genoeg zelf in het stadion zat haha.
Maar laat ons wel wezen, Barcelona heeft zijn la liga kansen vooral vergooid tegen malaga en deportivo uit, beide matchen waren in maart-april. Deportivo was bijvoorbeeld de match na la remontada. Het volgende is een gedurfde uitspraak van mij, maar ik denk dat als Barcelona werd uitgeschakeld door PSG in de CL, ze misschien wel la liga hadden gepakt. Maar ja, zo redeneringen gaan uiteraard niet op, dat besef ik maar al te goed.

Ik vraag me soms af hoe mensen hem durven te vergelijken met Cristiano, misschien omdat die het dichtste in Messi zijn buurt komt...

13 september 2017 om 12:01

Als ManU fan heb ik weinig met Madrid en weinig met Barcelona. Moet wel aangeven dat de gehele vergelijking tussen beide spelers totaal onzinnig is. Messi staat 10 lichtjaren bij Ronaldo vandaan. Dat wil niet zeggen dat ik Ronaldo niet weer graag op Old Trafford had willen zien voetballen. Denk dat het er alleen niet meer van zie komen aangezien we voorin momenteel heel ruim in onze jas zitten.

13 september 2017 om 12:51

Sorry maar Messi komt niet eens in de buurt van Ronaldo... Ronaldo heeft laten zien wat hij doet bij United, Madrid en Portugal. Messi enkel bij Barca en dat met mindere prestaties.

13 september 2017 om 13:47

Ja hoor tuurlijk, jij wel joh. Gelukkig ben jij een van de weinige die dit vind. Mindere prestaties, laat me niet lachen aub. Weer met die stompzinnige dingen komen zoals wel bij United laten zien en messi niet. Messi heeft tegen elke ploeg in de cl van Engeland een show opgezet, Ronaldo deed dat niet eens zo vaak tegen de mindere tegenstanders. Dus wat nou laten zien.

ja hoor messi staat altijd ver boven ronaldo ja joh messi kan al jaren niks bij argentinie en bij Barcelona lijkt hij goed door dat hij spelers om zich heen heeft ronaldo heeft dit jaar bewezen dat hij beter is dan messi klaar

13 september 2017 om 13:50

Gelukkig ben jij een van de weinige die dit vind, Ronaldo komt voetballend niet eens in de buurt van Ronaldo, je lult over betere spelers maar toch hoor ik jou vaker zeggen dat real selectie de beste is met de beste spelers. Spreek je jezelf behoorlijk tegen? Jij bent ook degene die vaak zegt dat de barca spelers al jaren niet meer zo goed zijn, maar toch is messi dan niet zo goed?

Volgens mij is Messi topscorer aller tijden bij Argentinie dus zo slecht is dat nu ook weer niet dacht ik zo. Bovendien was hij vorig seizoen ook Europees topscorer ( net voor Dost ). De gouden bal is een prijs voor individuele prestaties dus in principe komt Messi daar de afgelopen jaren - net als Ronaldo overigens- altijd voor in aanmerking.

Wederom stond hij er toen Barcelona hem nodig had. Vind het jammer dat Valverde hem aan de bal 'forceerde' te krijgen door hem als valse 9 op te stellen en Suarez op te offeren door hem naar links te halen. Hoop dat dat geen voorbode is voor de rest van het seizoen want zo moet Messi meer tegenstanders voorbij, heeft hij centraal voorin geen aanspeelpunt meer om de combinatie mee op te zetten of weg te sturen met een geweldige pass en offer je bovendien een van de beste doelpuntenmakers op de voetbalvelden (suarez) op door hem naar de linker flank te verbannen. Barcelona deed het eerder met Henry en Villa maar ik denk toch echt dat je er dan niet het maximale uit haalt.

Ze hadden dan ook een linksbuiten moeten halen i.p.v Dembele. Zelf vond ik Mertens wel een goede optie. Scorend vermogen, goed in de combinatie, en genoeg ervaring op het hoogste niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4864 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3574 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
2013/2014 Barcelona 31 28 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘De Argentijnen zijn geïnteresseerd, ze vragen ook naar Ajax’

Nicolás Tagliafico blikt met gemengde gevoelens terug op het WK. Voor Argentinië werd het een pijnlijke ervaring, maar de linksback is wel trots op het feit dat hij mocht deelnemen aan...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Als Alphonse Aréola vertrekt, brengt Mino Raiola Gianluigi Donnarumma mogelijk naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren