‘Van Bronckhorst verrast met twee namen in opstelling Feyenoord’

Woensdag, 13 september 2017 om 07:00

Feyenoord treedt woensdagavond aan tegen Manchester City in de Champions League en Giovanni van Bronckhorst laat zijn elftal met vijf verdedigers starten, zo meldt het Algemeen Dagblad. De trainer geeft stopper Jerry St. Juste een basisplaats.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Feyenoord - Manchester City?


Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door frgiooo)

Goeie beslissing van de trainer. Alles dicht gooien en schade beperken. Hopen op een punt vanavond

13 september 2017 om 07:40

zeker goede beslissing, en het ziet er gebalanceerd uit.

13 september 2017 om 07:45

Ben ik het niet helemaal mee eens. Je speelt op deze manier eigenlijk met maar 2 middenvelders. Zou het niet nog beter zijn om 5-3-2 te spelen, met Toornstra als toevoeging op het middenveld en Boetius, Berghuis die het samen voorin moeten gaan doen. Kramer gaat toch niks toevoegen in wedstrijden op dit niveau.

13 september 2017 om 07:46

Maar waarom Toornstra op de bank... Toch beter dat je dan Boetius en Berghuis voorin zet en Toornstra daar net achter.

Voor de rest ben ik het er ook mee eens.

13 september 2017 om 08:03

Inke Ik denk dat de bedoeling is dat Amrabat het middenveld gaat versterken in aanval ..

Ik had ook liever 532 gezien met Toornstra achter Berghuis en Boëtius

13 september 2017 om 08:16

Ben het helemaal met je eens. Toornstra heeft bewezen, in de Kuip iig, voldoende scorend vermogen te hebben.

13 september 2017 om 09:18

Exact. Alleen wel zorgen dat Kramer geen stoorzender wordt als hij weer gepasseerd wordt, zie post hieronder. Daar had ik nog niet over nagedacht maar is mi een goed punt?!

13 september 2017 om 09:25

Ik vind het niet een geweldige beslissing...

Ik hoop dat dit is om je tegenstander op het verkeerde been te zetten en dat je daarna gewoon met je eigen systeem komt.
De reden dat Nederlandse clubs het heel vaak goed doen tegen engelse is omdat ons spel gehakt maakt van kick and rush.

Door je nu als lafaards in te graven roep je straks de onheil over jezelf af.
Uitgaan van kwaliteit en aanvallen ipv laf achterover leunen, alleen dan kunnen we wat bewerkstellige!
Daarnaast heb je straks ook nog een paar duizend man te vermaken

Vind dat als dit geen afleidingsmaneauvre is, dat gio enorm stom bezig is......

13 september 2017 om 09:28

Alleen speelt Guardiola totaal geen kick and rush.

13 september 2017 om 09:54

Zoals theRazer ook al aangeeft, Guardiola speelt totaal geen kick and rush. Ik ben ook van mening dat je tegen Engelse ploegen 'gewoon' 4-3-3 moet spelen, zoals we in Nederland gewend zijn. Echter is City geen Engelse ploeg meer, maar een Spaanse ploeg. Helaas worden Nederlandse ploegen vaak helemaal scheel getikt (vermogen heeft City uiteraard) en kan je beter vanuit een gesloten verdediging spelen en er snel uitkomen. Ik zou dan ook 5-3-2 spelen met Berghuis en Boëtius inderdaad.

13 september 2017 om 10:15

Niet verkeerd gedacht van hem maar wat je ook doet, dit Feyenoord met een Nelom en Amrabat achterin gaan het 100% niet redden tegen de klasbakken van Man C,. Denk dat ze ook een paar toeschouwers erbij kunnen gooien achterin en op goal. Verliezen ga je toch. Aguero en Jesus zullen alle 2 een goal maken. Wellicht meerdere. Maar goed van Gio om toch compact te spelen hij weet ook dat er niet veel te pakken valt tegen Man City

13 september 2017 om 11:03

@therazer

Geloof mij, op deze manier laat je je afslachten. Stel dat je nu niet wint heb je dat volledig aan jezelf te wijten en zou gio zich aan mogen rekenen.

Mochten we een valse start hebben vanavond snijden we onzelf in zo'n poule onnodig in de vingers. Zal je zien dat je de 2 punten die je vanavond eventueel misloopt (of zelfs 3!) je straks gaan opbreken in het overwinteren.

13 september 2017 om 07:45

Ik zou nooit met Kramer starten, maar meer dynamiek in de ploeg brengen, bv met Toornstra.
Kramer is in de ED vaak al eenvoudig te verdedigen, laat staan door de miljoenenverdedigers van City.

13 september 2017 om 10:43

Denk dat we starten met:

Jones

St. Juste Botteghin Scharie

Amrabat Toornstra El Ahmadi Vilhena Nelom

Berghuis Boetius

De statische Kramer op de bank en inzetten op snelheid en dynamiek

Dit jaar ziet het r niet echt rooskleurig uit voor Nederland mbt coëfficiëntenlijst, wat hoop ik graag dat feyenoord op t minst punten gaat pakken voor ons

13 september 2017 om 10:30

Die punten moet je niet verwachten van de CL-deelnemer. Ajax en PSV hadden daar dit jaar voor moeten zorgen. Maar we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

13 september 2017 om 10:53

Punten worden niet opgebouwd uit een seizoen. Om sterk in de rankings te staan moet een club jarenlang achterelkaar constant hebben gepresteerd. Psv en Ajax hebben dat jarenlang goed gedaan. Maar we weten allemaal hoe dat bij andere clubs is gegaan.

13 september 2017 om 11:12

psv valt ook wel mee. die hebben vaak zat met de pet er naar gegooid of reserves opgesteld. terwijl jullie in de CL speelden in loodzware poules waar jullie elke keer toch overwinterde en zelfs een paar keer bijna 2e werden.

Het is jammer dat jullie nooit geluk hebben met lotingen, zowel dit jaar met 2x de sterkst mogelijke opponenten als voorgaande jaren.
Dan komt ook nog eens de pech erbij van Nouri en de pech dat jullie vorig jaar een loodzwaar programma hadden waardoor jullie nu voorrondes speelde in een uitermate rot periode omtrent Nouri.
Wij hebben gelukkig dan wel weer kunnen profiteren van jullie zware seizoen, waardoor wij direct CL spelen voor het eerst sinds jaren..

Hopelijk kunnen we jullie voorbeeld volgen en dit jaar veel punten voor Nederland winnen! Zonde dat jullie hele situatie rondom appie niet alleen jullie maar ook ons (lees Nederland) duur is komen te staan. Mega duur, want ik verwacht altijd veel van jullie Europees.
Hadden we samen met Vitesse op punten jact kunnen gaan!

13 september 2017 om 11:18

hoezo niet frgioo?

Zeker in onze poule moet je punten kunnen pakken.
We hebben hartstikke gunstig gelood man, als je ziet wat er allemaal had kunnen komen. Uit elke pot hebben we gemazzeld, daar moeten we van profiteren en Nederland trots maken, zoals dat vorig jaar ook gebeurd is door onze Amsterdamse vrienden.

Zoals ik zei blijft het doodzonde dat vooral Ajax (psv was bagger tegen Osijek) niet door is.
Vind persoonlijk dat je je wat laatdunkend uitlaat jegens hun.
Als ze die ellende met Nouri niet hadden gehad hadden ze zich met 2 vingers in hun neus geplaatst. Maar sowieso al als die Peter Bosz vorig jaar niet zou koppig vast bleef houden aan zn pionnetjes. Hij had net als Mourinho een konijn uit zn hoed moeten toveren. Een plan B maken. Dat had hij helaas niet, waardoor Nederland een beker misgelopen is EN (misschien wel belangrijker) een 2e CL deelnemer,...

14 september 2017 om 18:53

Je hoeft mij niet uit te leggen hoe de opbouw van de punten gaat hoor haha. Bedoel alleen maar hiermee aan te geven dat wij het moeten hebben van clubs die actief zijn in de Europa Leauge. Dus dit jaar is het hopen dat Vitesse wat puntjes bij elkaar kan sprokkelen.

Ik begrijp Gio wel, dit is een hybride opstelling waar je moeiteloos tussen systemen kan wisselen. Wel ongelofelijk jammer dat Haps er niet bij is. Want Nelom in de CL dat zie ik echt niet zitten. Kramer tjah wat moet ik erover zeggen.

13 september 2017 om 08:11

Ongelofelijk? Is gewoon nog geblesseerd dus weinig aan te doen.

13 september 2017 om 09:16

Dat Feyenoord met Nelom als vervanger van Kongolo vorig jaar gewoon haar wedstrijden won en kampioen is geworden misschien. En Kramer is vervanger van Jorgensen. Moet je Kuyt dan weer terug vragen, of Peter Houtman uit de omroepkamer vandaan halen?

13 september 2017 om 09:29

Mag ik vragen wat in hemelsnaam een hybride opstelling is? En moeiteloos wisselen tussen systemen?
Hoe lastig is het dan om met 4-3-3 over te schakelen naar 3-4-3 of 4-4-2 enz enz.?

13 september 2017 om 09:59

Een hybride formatie is een formatie die tijdens de wedstrijd continu veranderd. Amrabat zal vanaf rechtsback elke keer naar het middenveld schuiven, waardoor je een soort veredelde 4-3-3 hebt tijdens aanvallen. Zo wordt het middenveld versterkt als Boetius en Berghuis aan het aanvallen zijn.

Lijkt mij sterk dat Toornstra er niet in staat en Kramer wel. Feyenoord gaat echt geen 5-2-3 spelen hoor.

13 september 2017 om 07:56

Ik geloof het ook niet...het befaamde rookgordijn tactiek voor de wedstrijd.

13 september 2017 om 09:34

Nou als ik zo naar de poppetjes kijk is het helemaal zo gek nog niet. Snelle buitenspelers (boetius, Berghuis) voor de counter en twee man die de hele flanken kunnen bestrijken (nelom, Amrabat) met in de as een sterk blok (vilhena, Karim) die ook nog kunnen Voetballen.

En achterop een mannetje extra centraal om de 16 dicht te gooien... met een eenzame spits die zijn kansjes moet afwachten en scherp moet blijven in de 16. Want echt meevoetballen kan onze vriend Kramer natuurlijk niet. Vind het wel een realistische manier van spelen. Beter dan als Ajax je lekker arrogant, met een 4-3-3 formatie en aanvallend voetbal, laten afslachten. Want dit City is wel even een stap verder, beter en sterker dan een paar jaar terug toen Ajax er tegen mocht...

Amrabat als rechtsback? Kunnen de Feyenoorders mij hier meer over vertellen?

13 september 2017 om 07:58

Daar heeft Amrabat vaker gespeeld zowel bij Feyenoord als bij Utrecht. Daarbij is Nieuwkoop al een tijdje geblesseerd en maakt Diks niet een al te stabiele indruk momenteel dus is die keuze niet zo heel raar.

13 september 2017 om 17:39

Thanks. Wist niet dat Amrabat ook als rechtsback kon spelen. Ik als Psv'er heb in iedergeval zin in de wedstrijd

13 september 2017 om 09:32

En daarnaast denk ik dat Amrabat naar het middenveld schuift tijdens aanvallen, om zo het middenveld te versterken. Anders zou je namelijk met 2 middenvelders spelen, omdat Berghuis en Boetius voorin lopen. Zie het als een hybride opstelling die tijdens de wedstrijd van 5-4-1 naar 4-3-3 switcht. Erg vervelend voor de tegenstander die zich daarop aan moet passen. Ook begrijp ik de keuze voor Kramer wel zeker! Je hebt toch een aanspeelpunt nodig die de bal even vasthoudt om aan te kunnen sluiten. En daarnaast heb je bij Kramer altijd wel de kans dat hij gewoon die bal inkopt, want dat kan hij wel.

13 september 2017 om 10:07

Hij kan voor de tegenstander ook een behoorlijke lastpak zijn. Hoop alleen niet dat hij zich laat provoceren en dom rood pakt zoals diverse Feyenoord-spitsen in het verleden.

13 september 2017 om 10:29

Ik krijg ineens flashbacks naar Mitchell te Vrede tegen AS Roma. Dat was ook zo'n aanfluiting. Gelukkig is Kramer toch wel een klasse beter dan hij. Te Vrede zou het in de 1e klasse al moeilijk hebben.

13 september 2017 om 15:58

En ik flashbacks naar Kazim tegen Roma. Voetballen kon ie niet,maar hij maakte de verdedigers van Roma helemaal gek met zn irrante gedrag. Als ze hem toen niet uit de wedstrijd hadden geschopt hadden we die wedstrijd niet verloren.

Ai, geen Toornstra? Die gaat gemist worden, ik denk niet dat die twee buitenspelers veel in het spel betrokken gaan worden. Maar goed we zien wel...

Defensieve opstelling met een eenzame, maar supersnelle, spits voorin. Go Feyenoord!

Iedereen negatief over Kramer.. totdat hij scoort.. Ik heb vertrouwen in die jongen! Hopen op een puntje!

Waarom Kramer en Nelom??? Speel 3-4-1-2, Van der Heijden als Lcv en Botteghin als Rcv en dan St.Juste als Cv. Dan Vilhena als Lm, Amrabat als Lvm, El Ahmadi als Rvm, Toornstra Rm. Dan krijg je Larsson als Cam en Boëtius als Ls en Berghuis als Rs

Ik denk dat Gio Kramer wel moet opstellen. Als hij hem nu passeert terwijl Jorgensen geblesseerd is, dan heb je kans dat Kramer zich nog wel een hele tijd gepikeerd gaat voelen, en dan kan het volgens mij best wel een stoorzender in de groep zijn. Laat hem maar spelen, en nadat hij 60 minuten geen knikker heef geraakt haal je hem eruit. Kramer gaat echt nog wel zijn waarde voor Feyenoord hebben dit seizoen in lastige uitwedstrijden als breekijzer, maar dan moet je hem wel het gevoel laten hebben dat hij echt volwaardig lid van de selectie is. Laten we wel wezen, wie we ook opstellen in de spits, die gaat het altijd moeilijk hebben vanavond. Prima opstelling wat mij betreft.

13 september 2017 om 09:17

Daar heb je dan ook wel weer (helaas) een goed punt. Bigger picture.

Goed zo Gio, dit gaat ons punten kosten want nu zijn we helemaal kansloos. Je hebt spelers zoals Jens nodig. Hij is onopvallend, onzichtbaar, met die gespannen schoudertjes en opeens duikt ie uit het niets op tussen de linies. Net als Robben, je weet dat hij gaat komen maar de vraag is; Wanneer? Nu wordt het helemaal voorspelbaar met onze egoistische Amrabat.

De middenlinie is hierdoor wel erg uit balans. Wat doet kramer in zijn eentje in het strafschopgebied ?

Vreemde opstelling; 5-3-2 was veel logischer geweest. Nu gaat Feyenoord dus echt tegen de eigen 16 spelen, hopende dat de schade beperkt blijft. Uiteindelijk verlies je toch...

13 september 2017 om 09:34

Ik denk dat Amrabat af en toe naar het middenveld schuift tijdens aanvallen. Dan heb je dus verdedigend 5-4-1 en aanvallend 4-3-3.

Whahah deze opstelling heeft hij van Kenneth Perez gejat bij natafelen op fox gister. Naja beter goed gejat dan slecht bedacht zullen we maar zeggen. Ik vind het maar een rare opstelling en denk ik dat het weinig uitmaakt of je met 5 of 10 verdedigers gaat spelen.

13 september 2017 om 09:26

Dit is waarschijnlijk helemaal niet de opstelling, het AD heeft het elke week fout en zeker met zo veel veranderingen verwacht ik niet dat ze het nu wel goed hebben. Gio maakt het nooit vooraf bekend dus het zijn altijd voorspellingen.

Ik snap wel dat mensen kritiek hebben op Kramer, maar ik denk dat hij toch wel handig is om er vanavond bij te hebben. Stel je een middenvelder op dan hebben de verdedigers van Man City vrij spel om aan te sluiten, iets dat je nou net niet wilt. En Kramer kan ook zomaar een doelpunt maken, wie weet onze slechtste wedstrijd de afgelopen jaren nog tegen Ajax eerder dit jaar, uit het niets trapt hij er wel eentje in.

Ik verwacht aardig wat duelkracht op het middenveld, en ben erg benieuwd. Al doen de resultaten van gisteren me wel wat vrezen, een 0-3 lijkt standaard in wedstrijden tussen kleinere clubs en de puissant rijken.

13 september 2017 om 09:08

Ja tegen Ajax kan dat misschien nog omdat hij hem toevallig voor zn voeten kreeg maar tegen Man City lijkt me dat sterk. Kramer is een luciver stokje voor de verdedigers van City. Ik denk niet dat ze heel erg onder de indruk zullen zijn

13 september 2017 om 10:10

Daarom is die geweldige Otamendi ook nog niet eens zeker van het WK...

13 september 2017 om 09:16

Ben bang dat Kramer de verdedigers niet genoeg bezig zou houden en al helemaal niet voorkomt dat de backs opkomen. Toornstra heeft dat gif en loopvermogen naar mijn mening wel...

13 september 2017 om 09:29

Omdat je compleet tureluur wordt gespeeld wil niet per definitie zeggen dat je een slechte wedstrijd speelt, ze werden op alle fronten zwaar overklast, het kan natuurlijk ook aan de tegenstander liggen he, hoe moeilijk het ook is om toe te moeten geven. Het is maar waar je jezelf het prettigste bij voelt, welk excuus het dan ook is..

Ik vond Feyenoord bijvoorbeeld tegen Excelsior (0-3?) toch nog veel verder door de ondergrens zakken.

Kramer moeten ze niet opstellen, die kan in Nederland al moeilijk mee komen, laat staan tegen Manchester City. Hopelijk gaat het thuisvoordeel voor een stuntje zorgen en trekken ze er een gelijkspel uit, maar ik ben er bang voor..

13 september 2017 om 11:15

Ik denk dat Excelsior en Ajax vergelijkbaar niveau was van Feyenoordkant, diep en diep door de ondergrens. Dat Ajax een van zijn beste wedstrijden in jaren speelde wil ik ook wel in meegaan, anders win je niet zomaar van de landskampioen die al het hele jaar aan kop gaat.

13 september 2017 om 12:56

Noem je Juventus nou een kleine club?

13 september 2017 om 13:09

Nee, maar het is wel veelzeggend dat zij het niet redden gisteren.

Kramer!! Ik denk dat ze daar bij City enorm van hebben wakker gelegen. Ik zou met 2 snelle voorroedespelers spelen en daarachter 2 blokken van 4 of zelfs verdediging van 5 man!

Michiel Kramer in de Champions League. Hoe is het mogelijk. Kan Boã«tius niet als zwervende spits spelen? Of Toornstra eventueel als lopende?

Ik zou alleen Toornstra ipv Kramer laten spelen. dus 1-5-3-2 ipv deze 1-5-2-3. Aangezien Amrabat naar mijn mening meer middenvelder dan verdediger is zou je zelfs van een 1-4-3-3 nu kunnen spreken en dat lijkt me NLs naïef. Dus, iets meer verdedigend en Toornstra brengen voor meer druk op middenveld. Hij scoort genoeg in de kuip... Hoe dan ook mooie avond, hoop alleen dat het geen afstraffing wordt, al het andere is genieten, ervaring opdoen en nogmaals genieten voor spelers en supporters.

Gewoon Toornstra in de spits. Scorend vermogen heeft hij, loopvermogen ook en de juiste mentaliteit.

Niet dat ik twijfel of Kramer wel gemotiveerd is, die is op en top gemotiveerd. Echter is Kramer heel afhankelijk van de aanvoer en ik verwacht dat dat nou juist gaat ontbreken tegen een ploeg als Mancity...

13 september 2017 om 10:12

Kramer moet vooral niet opgefokt raken en zijn team duperen met rood. Want daar zie ik hem helaas wel voor aan.

Als Kramer zich vanavond maar niet in het rijtje Pierre van Hooijdonk, John van Loen en Mitchell te Vrede plaats. Feyenoord-spitsen die in een belangrijke Europacup-wedstrijd dom rood pakten.

Kramer moet weg uit de spits en maak er een 5-3-2 van met Berghuis en Boëtius voorin.
waar is Toornstra?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

137 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Danny Ward lijkt Liverpool op korte termijn te gaan verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren