Asensio weigerde Oranje: ‘Ik werd gebeld door Ruud van Nistelrooij’

Dinsdag, 12 september 2017 om 07:28

Marco Asensio Willemsen heeft zijn debuut in de nationale ploeg van Spanje al lang en breed gemaakt, maar de 21-jarige linksbuiten van Real Madrid had ook voor het Nederlands elftal mogen spelen. Asensio is namelijk de zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. De Spaans international zegt via Ruud van Nistelrooij benaderd te zijn voor Oranje, maar over zijn keuze voor la Roja heeft hij geen enkel moment getwijfeld.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Marco Asensio wint binnen drie jaar tijd de Ballon d'Or


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door gunnero)

Dit vind ik dan ook weer net zo raar als de hele kwestie Ziyech. Die jongen heeft voor zover ik weet z'n hele leven in Spanje gespeeld en in de jeugdelftallen van Spanje gespeeld.. Waarom dan nu ineens voor NL kiezen? Spreekt die jongen uberhaupt Nederlands? "We willen je hoe dan ook hebben"??

12 september 2017 om 07:46

'Goh, laten we niet proberen een van 's werelds grootste talenten voor Nederland uit te laten komen. We barsten immers al van het talent...' Als je het niet probeert, krijg je het gezeik dat je het geen eens geprobeerd hebt. Daarnaast heeft Marokko exact dezelfde handelswijze en zijn er genoeg andere voorbeelden waarbij iemand die maar zelfs een kwart of 1/8e van een nationaliteit heeft, wordt gepolst voor een ander nationaal elftal.

Verder raakt je argument over de jeugdelftallen kant noch wal. Ayoub was bijvoorbeeld ook vaste klant bij de NL'se jeugdelftallen en speelt nu voor Marokko.

12 september 2017 om 08:13

De mensen die kwart buitenlands zijn, weten dat ze bij hun echte land geen kans maken op een selectie of iets dergelijks. Daarom zie je veel franse ook kiezen voor hun Afrikaanse land ipv Frankrijk.

12 september 2017 om 08:06

Ik snap het verband tussen die twee kwesties niet? Als bondscoach moet je de grootste talenten en spelers met de grootste kwaliteiten in je elftal samen willen brengen die voor het land kunnen uitkomen. Bij Ziyech is daar destijds in gefaald, omdat ik nog steeds geloof dat hij voor Nl was uitgekomen als hij gewoon (terecht) opgeroepen was geworden. Hij maakte nota bene al een keer deel uit van de selectie maar moest toen met een blessure afhaken. Bij Assensio hebben ze wel de moeite gedaan om hem zover te krijgen dat hij voor Nederland ging spelen. Vanuit bondscoach perspectief heel logisch, want het is een zee groot talent. Bij hem is het alleen niet gelukt omdat zijn binding met Spanje logischerwijs veel groter is.

12 september 2017 om 09:39

De kwesties worden vergeleken omdat ze bij die Spanjaard wel de moeite nemen even te bellen en te polsen en bij Ziyech niet. Daar gingen ze vanuit dat ie wel effe voor oranje ging spelen, het resultaat is bekend. Maakt me nog steeds pissig trouwens, die arrogantie van de trainers indertijd.

12 september 2017 om 09:51

Tja ik zou ook eerder Asensio bellen dan Hakim Ziyech

12 september 2017 om 10:08

Tja, met als resultaat dat Asensio afzegt en de niet gebelde Ziyech ook, met lege handen staan heet dat. Asensio is in tegenstelling tot Ziyech ook geen Nederlander natuurlijk, laten we eerlijk zijn.

12 september 2017 om 08:15

Ziyech woonde ook zijn hele leven in Nederland, speelde voor jeugdelftallen van Nederland en die koos uiteindelijk voor een kwalitatief minder land waar zijn hart ligt.

Je kent de situatie niet bij Asensio. Zijn moeder is Nederlands en voor hetzelfde geldt is hij weliswaar in Spanje opgegroeid, maar met Nederlandse normen en waarden. Niet zo gek dat ze het geprobeerd hebben.

12 september 2017 om 11:02

Je kent de situatie dan ook niet van Ziyech. Die wilde wel spelen voor oranje, echter hebben ze (Blind en co) geen contact met hem opgenomen. Dit heeft Blind zelf toegegeven..

12 september 2017 om 09:10

Dat vind ik een goeie, spreekt die jongen uberhaupt Nederlands.
De helft van Oranje spreekt geen fatsoenlijk Nederlands!

12 september 2017 om 09:51

Dus datte. Hij heeft alle jeugdelftallen van spanje doorlopen en nooit geselecteerd. nooit door Ajax of PSV naar nederland gehaald. maar man tekent een contract bij Real en meteen gaan ze hem bellen te triest voor woorden terwijl ze Ziyech al veel eerder hadden kunnen benaderen maar nee. Maar Oranje begint echt een lachertje worden het is klaar. Dat je D. Advocaat terug haalt zegt genoeg ze willen niet vernieuwen terwijl landen als Belgie Duitsland Frankrijk Spanje Italie steeds verder uitlopen. Ajax Feyenoord PSV AZ halen allemaal spelers uit het buitenland we leiden ze op voor onze buurlanden. Zoveel nederlandse spelers maar we doen het met Kasper Dolber en Younnes Feyenoord heerft Jorgenssen psv Lazano Utrecht Dessers.

Hoe jammer ook voor Nederland, maar een begrijpelijke keuze. Waar Blind + Van Nistelrooij bij Ziyech wellicht gefaald hebben, hebben ze bij Assensio goed gehandeld. Blijkbaar geldt bij Spanje (of in dit individueel geval) nog wel dat men wil uitkomen voor het land waar ze al praktisch hun hele leven wonen.

12 september 2017 om 07:46

Assensio zal ook wel gezien hebben dat er momenteel met dit Nederland geen successen te behalen zijn. De 4 beste van Nederland ( Van der vaart, Sneijder, Robben en Van Persie) zijn ook niet meer wereldtop op Robben misschien na. Daar tegenover heb je bij Spanje op elke positie een wereldtopper. Assensio heeft een goede keuze gemaakt.

12 september 2017 om 08:03

Los van dat hij zijn hele leven daar woont zijn niet beide ouders Nederlands. Zou het raar vinden als jij voor Oranje had gekozen.

12 september 2017 om 08:25

De situaties van Asensio en Ziyech zijn ook op geen enkele manier te vergelijken. Ziyech heeft twee Marokkaanse ouders, is opgegroeid in een leefomgeving met andere migrantenkinderen, spreekt Marokkaans en gaat (net zoals elke Marokkaanse Nederlander) zeer regelmatig naar Marokko om familie te bezoeken. Asensio heeft echt helemaal niets met Nederland. Hij kent het land niet, spreekt de taal niet en is hier in zijn hele leven slechts een paar keer geweest om zijn moeder's familie te bezoeken. Als Asensio voor Nederland zou hebben gekozen zou dat echt heel raar zijn geweest, waar het bij Marokkaanse Nederlanders veel begrijpelijker is als ze voor Marokko kiezen. Overigens zal dit waarschijnlijk niet voor Ziyech gelden, aangezien ik nog steeds denk dat hij gewoon de intentie had om voor Nederland uit te komen, zij het niet dat er een persoonlijke kwestie (Blind die hem na zijn blessure passeerde) in het spel kwam.

12 september 2017 om 08:31

Je moet uitkomen voor het land waar je hart ligt. Niet voor het land waar je denkt het meeste minuten te kunnen maken of waar je denkt de grootste kans op prijzen te hebben. Daar gaat het -mijn inziens- om bij interlandvoetbal. Alleen als je hart de keuze maakt kun je je 100 geven voor dat land (vaderlandsliefde).

Ik heb misschien makkelijk praten, want ik heb de keuze niet hoeven en kunnen maken (100 Nederlandse ouders en al mijn gehele leven woonachtig in Nederland), maar Ziyech en Assensio hebben die keuze wel kunnen maken. En waarschijnlijk ligt hun hart meer in respectievelijk Spanje en Marokko. Dat is hun goed recht.

12 september 2017 om 08:32

Ziyech spreekt geen Arabisch en zeker niet op het moment dat hem voor het eerst selecteerde. Marokkaans is geen taal btw.

12 september 2017 om 08:43

@vlugge Dat is precies wat ik duidelijk probeerde te maken. Bij Ziyech is vaderlandsliefde er veel makkelijker in te krijgen dan bij Asensio. De enige band die Asensio heeft met Nederland is dat het de geboorteland van zijn moeder is, terwijl Ziyech is opgevoed door twee Marokkanen in een Marokkaans huishouden in een land waar heel veel andere Marokkanen wonen (veel meer dan dat er Nederlandse emigranten in Spanje wonen, die zijn er eigenlijk nauwelijks).

12 september 2017 om 08:58

@FcExclusief Ziyech komt uit het rifgebied, dus Arabisch praten doet hij sowieso niet. Als Ziyech niet eens een klein beetje steenkolen-berbers beheerst, zou hij de eerste Marokkaan in Nederland zijn die geen woord 'Marokkaans' spreekt, maar ik denk niet dat hij echt zo'n bijzonder geval is. Hij zal de taal nog altijd beter beheersen dan dat Asensio Nederlands beheerst (Spanjaarden zijn over het algemeen een stuk slechter met vreemde talen). Met Marokkaans bedoel ik overigens gewoon een taal die ze in Marokko spreken. Ik hou het gewoon simpel en ga hier geen spoedcurses taalgeschiedenis geven onder een VZ-artikel. Niemand is geinteresseerd in die informatie, en iedereen snapt wat ik bedoel, dus er is geen enkele reden om het ingewikkelder te maken dan het hoeft te zijn.

12 september 2017 om 09:19

Ziyech heeft niet met zijn hart gekozen. Hij koos eerst NL en raakte geblesseerd. Hierna kreeg hij gezeur met blind en ging naar Marokko. Via een journalist hoorde hij later dat hij niet meer voor Oranje mocht uitkomen en zijn reactie was veel zeggend.

Hi Marco, Ruud van Nistelrooij hier. Luister, dat Spanje is allemaal leuk en aardig maar waarom spelen met Piqué en Ramos als je kan spelen met Bruma, De Vrij en Martins Indi? Wat moet je met Iniesta als je ook kan spelen met Klaassen? Luister, kom gewoon naar ons. Het weer is hier ook nog eens beter! Niet? Nou dan niet... doei! Geen rare keus, buiten dat het Spaanse voetbal er beter voor staat is deze jongen toch in alles veel meer Spanjaard dan Nederlander, geheel logisch.

12 september 2017 om 09:00

Wie niet waagt wie niet wint. Al zou ik hem helemaal niet benaderd hebben. Ik ben nooit zo'n fan van voetballers paaien van andere landen. Het is graag of niet.

12 september 2017 om 10:33

Ja dat klopt allemaal wel. Mag je het daarom niet proberen? Net alsof een bondscoach het zo druk heeft. Niet geschoten , altijd mis.

Hoe Blind het Nederlandse voetbal kan verpesten. Ongelofelijk! Bijna al zijn keuzes waren fout. Logisch dat zn talent niet voor oranje wilt uitkomen. Een beetje jammer dat hier wel moeite voor genomen werd, maar ik wed dat wanneer Ziyech eerder voor Ajax speelde dat Blind hem wel uit had genodigd. Die man keek echt alleen naar je wanneer je een Ajax shirt had. Ben benieuwd waar al die Ajax debutanten van hem zijn... Naar aanloop van het volgende EK moet er een nieuwe wind waaien. Ronald Koeman zou de ideale oplossing zijn voor deze puinhoop waar Blind 80% aandeel in heeft! Zo iemand moet nooit meer betrokken worden bij voetbal.

Houden jullie een x op met die 'Willemsen' die jongen heeft een Nederlandse moeder maar heeft zich nog nooit nederlands gevoeld.

12 september 2017 om 09:03

Maar Marco Willemsen is een geweldig talent. Willemsen zou wel eens tot de beste spelers van de wereld kunnen gaan horen. Ik snap wel dat men Willemsen benaderd heeft.

12 september 2017 om 11:57

En ik ben een keer klaar met dat soort mensen zoals jij. Hij noemt zichzelf op social media ook gewoon Marco Asensio Willemsen. Dat het vervolgens jouw gevoelens kwetst interesseert niemand vverder. Voetbalzone zelf noemt hem gewoon bij zijn volledige naam.

13 september 2017 om 09:41

Whahahaha hij heet nergens op social media Willemsen 😂

Ach goed dat Oranje het heeft geprobeerd om deze jongen te vragen. Je weet maar nooit.. Dat Asensio uiteindelijk voor Spanje kiest lijkt me logisch, gezien ie daar zijn hele leven heeft gewoond.

Logisch dat ie voor Spanje kiest, is immers een gigantisch voetballand. Wel grappig dat ie dit zogenaamd volgens iedereen met z'n hart doet. Denk dat als hij half Luxemburgs was en daar z'n hele leven had gewoond en gevoetbalt hij zich toch wat Nederlandser zou voelen op dit gebied

Dit vind ik misschien wel de meest verschrikkelijke ontwikkeling in de voetballerij. Het paaien van talenten om voor een land uit te komen waar betreffende speler 'nauwelijks' binding mee heeft, omdat het een tactische beslissing zou zijn. Zoals Motta, onder de Grandfather Rule, of Diego Costa.

Ziyech vind ik wel een lastig verhaal. Die heeft een directe verbondenheid met Marokko via zijn ouders, maar is wel gewoon in Dronten geboren.

12 september 2017 om 11:29

Hoe kun jij oordelen of hij zich wel of niet ook Nederlander voelt? Deze jongen kiest voor Spanje voor waarschijnlijk meerdere redenen. Veel mensen in Spanje voelen zich geen Spanjaard maar zelf een Catalaan die half Nederlander is zou kiezen voor Spanje....het is niet anders. Geeft ook niet; hij blijft gewoon half Nederlander (wellicht zelfs met NL paspoort en dus gewoon ons landgenoot, net als Ziyech)

12 september 2017 om 15:52

Ik snap niet wat je hier allemaal probeert te zeggen. Maar Asensio is gewoon in Spanje geboren, heeft de hele jeugdopleiding in Spanje doorlopen en speelt nog steeds in Spanje. Daar komt vrij weinig 'nederland' bij kijken. Ga spelers niet paaien terwijl ze hun keuze allang gemaakt hebben, laat hem lekker spelen waar hij zich thuis voelt: Spanje.

12 september 2017 om 16:56

Ik ben blij dat Zyech niet voor Nederland speelt. Is een hele moeilijke jongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2185 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

56 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Als Alphonse Aréola vertrekt, brengt Mino Raiola Gianluigi Donnarumma mogelijk naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren