NEC mikt op linkerrijtje binnen vijf jaar: 'Mogelijk met zo'n achterland'

Maandag, 11 september 2017 om

NEC degradeerde vorig seizoen voor de tweede keer in drie jaar tijd uit de Eredivisie, maar volgens Wilco van Schaik ziet de toekomst van de Nijmeegse club er rooskleurig uit. De algemeen directeur trad deze zomer in dienst in De Goffert en sprak de supporters van NEC maandagavond op de supportersavond ambitieus toe.

Volgens Van Schaik beschikt NEC over een groot potentieel. "Ik ben hier niet voor maar één jaar naartoe gekomen, ik kijk met een langetermijnbril en zie een mooie toekomst voor ons", wordt hij geciteerd door Voetbal International. "Over vijf jaar zie ik ons in een modern, sfeervol stadion in het linkerrijtje spelen. Want met dit achterland, in zo'n stad, is dat mogelijk."

NEC hoopt dit seizoen onmiddellijk terug te keren op het hoogste niveau. De seizoensstart verliep echter niet vlekkeloos: de ploeg van Adrie Bogers vergaarde weliswaar zeven punten uit de eerste drie wedstrijden, maar imponeerde niet tegen FC Eindhoven en ging afgelopen vrijdag met 3-0 onderuit bij FC Den Bosch. NEC eindigde voor het laatst in het linkerrijtje van de Eredivisie in het seizoen 2011/12, toen het besloot met een achtste plaats.


Poll

Zie jij NEC over vijf jaar in het linkerrijtje spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door stefano360)
11 september 2017 om 22:48

NEC heeft inderdaad slecht beleid gevoerd de afgelopen jaren maar nu de meeste rotte appels weg zijn in het bestuur heb ik er weer vertrouwen in dat ze de weg omhoog vinden. NEC heeft echt niet minder kwaliteit dan bijvoorbeeld clubs als Willem II, Nac, Sparta, Roda en Vvv.

11 september 2017 om 23:14

Dat denk ik inderdaad ook niet. Ze hebben de pech gehad na de winterstop helemaal in elkaar gedonderd te zijn. Denk dat kampioen worden nog wel een hels karwei wordt, jong Ajax , de Eagles, NEC, Cambuur, MVV, zijn allemaal kanshebbers. Ajax kan natuurlijk niet promoveren. Play offs halen en zorgen dat de derby weer terug komt. Blijft voor ons beide gewoon de mooiste wedstrijd. Succes!!

11 september 2017 om 23:23

Slecht beleid? Volgens mij is NEC wel weer gezond en dat komt niet door alleen maar slecht beleid.

12 september 2017 om 01:42

Het financiële beleid van de afgelopen 3 jaar was inderdaad uitstekend. Sportief is er 2x gewoon een wanprestatie geleverd. Een club als NEC hoort zich met de beschikbare middelen minimaal te handhaven. In de Eredivisie hadden we meestal de 12e begroting. Als je dan tot 2x toe in 3 jaar degradeert dan lever je een wanprestatie.

Geen idee of NEC wel een achterban heeft voor het linkerrijtje. Geld in elk geval niet. Dan houden de ambities toch heel snel op, want dat vervang je niet door de rotte appels eruit te gooien. NEC is helaas geen Utrecht of Groningen. Bijna elke club spreekt tegenwoordig over een hele grote achterban of het nu Cambuur heet of de Graafschap.

12 september 2017 om 01:33

Met een renovatie van het stadion moet dat geld er komen. En anders hebben we nog altijd Boekhoorn en consorten. Maar ik denk inderdaad ook dat het linkerrijtje te hoog gegrepen is voor NEC. Subtoppers zijn toch meestal clubs van een regio, zoals Utrecht, Twente en Groningen. NEC is een club van de stad Nijmegen en omstreken. En daar zal het helaas denk ik ook altijd bij blijven.

12 september 2017 om 06:51

Kap aub eens met Boekhoorn!Boekhoorn heeft al aangegeven er schoon genoeg van te hebben om iedere keer geld erin te moeten pompen en liet NEC ook aansukkelen vorig seizoen om aan te geven dat de maat vol is. Dat geluk over Boekhoorn dat hij de clib nooit zou laten vallen... hoe noem je deze degradatie dan? Toch een aardige val!

12 september 2017 om 07:46

Ben ik met je eens. Hoor dat verhaaltje over Boekhoorn die zal inspringen al 10 jaar, maar zijn grootste daad tot op heden is dat hij dit seizoen shirtsponsor is, toevallig op het juiste moment om zijn eigen panda's te promoten. Het is nu zo vaak gezegd dat men er in is gaan geloven.

12 september 2017 om 08:45

Twente en Groningen zijn geen subtoppers (meer). De enige subtoppers die we nu hebben zijn AZ, Utrecht, Vitesse en wellicht Heerenveen als die dit jaar weer aanhaken.

12 september 2017 om 12:35

Boekhoorn betaalt anders het grootste deel van de renovatie en hij is sinds dit jaar shirtsponsor. Hoezo laat hij ons dan vallen? Hij heeft inderdaad een tijd terug in een opwelling geroepen dat hij er klaar mee was maar gezien de bovenstaande investeringen blijkt dit toch niet zo te zijn. En wat betreft mijn bericht: ik zeg ook niet dat we volledig op Boekhoorn moeten leunen. Objectieff zegt dat NEC geen geld heeft terwijl we gewoon nog altijd achter de schermen onze groep investeerders hebben die bijspringen als de nood hoog is. Waaronder Boekhoorn. Er zal altijd dus geld blijven.

12 september 2017 om 12:42

Objectief heeft het over aanhang dus ik doel ook op aanhang en toeschouwersaantallen. Twente heeft na de top 3 verreweg de grootste aanhang van Nederland. Groningen en Heerenveen hebben een hele provincie voor zichzelf wat je ook terug zien in de toeschouwersaantallen. Utrecht is de laatste jaren wat minder maar die hebben gezien hun achterland ook de potentie om rond de 25000 te komen. Vitesse heeft dat niet omdat het net als NEC meer een club van de stad is dan de regio. En je hebt natuurlijk NEC en de Graafschap nabij die toeschouwers wegkapen. AZ is sportief gezien de nummer 4 van Nederland(over de laatste jaren gezien) maar hun achterban is beduidend kleiner dan bijv. Twente of Heerenveen.

12 september 2017 om 14:15

Vitesse heeft juist wel een flinke potentie. Ten westen van Arnhem heb je met Ede,Wageningen en Veenendaal flinke steden met bijna 100000 inwoners in totaal en in het noorden zit er rond Apeldoorn (150000 inwoners) ook een flinke groeimogelijkheid. Overigens blijft gek genoeg juist het aantal seizoenkaarthouders uit armhem zelf behoorlijk achter, daar is nog veel winst te behalen. Vitesse is dus juist eerder een club van de regio dan van de stad...Overigens ken ik werkelijk niemand die enigszins in de biurt van arnhem woont die liever naar de graafschap of nec gaat. Daar verliest Vitesse dus niet veel toeschouwers aan. Wel is het zo dat Vitesse helaas nog steeds een imagoprobleem heeft en dat daardoor afgehaakt fans niet zomaar terugkeren.

NEC heeft de afgelopen prima stappen gemaakt op financieel gebied en dat was ook hard nodig. Echter NEC staat al jaren stil mbt de plannen voor het nieuwe stadion. Zonder nieuw stadion kan NEC niet veel verder groeien qua begroting en zul je dus ook nooit de stap kunnen maken naar het linkerrijtje. Ondertussen hebben veel andere clubs NEC qua begroting in kunnen halen. Een paar jaar geleden stond NEC rond plek 10-11 qua begroting, afgelopen seizoen was het al plek 15 geworden voor zover ik me herrinner. En dan loop je een risico op degradatie, zeker als het technisch beleid slecht is zoals afgelopen seizoen. Nu eerst maar weer eens promoveren en zorgen dat er schot komt in het terugkopen van het stadion.

Modern sfeervol stadion? Bestaan die dan? Tegenwoordig lijken alle moderne stadions voor 10000 tot 16000 toeschouwers op elkaar en zijn ze zelden sfeervol. Zeker niet met de kritische nijmeegse achterban, die niet echt bejend staan als sfeermakers. En groter heeft nec echt niet nodig aangezien de 12000 van nu in de eredivisie alleen tegen de top 3 en ons er zaten... En dat achterland? Waar dan? Tegenwoordig begint de Betuwe steeds meer op Vitesse georiënteerd te raken en in noord-limburg wonen nou niet echt veel mensen. Dit klinkt mij allemaal meer als supporters pleasen dan realisme...

12 september 2017 om 01:38

Een stadionuitbreiding trekt altijd meer bezoekers. Dat hebben voorbeelden uit het recente verleden bewezen(Heracles, PEC) En ook bij Vitesse kwamen er met de bouw van het Gelredome opeens 21000 man. Dus ik denk dat we bij een renovatie en uitbreiding zeker over het aantal van nu zullen komen. Met uiteindelijk een maximum van 14-15000 man. Maar dan moet er wel worden gepresteerd. En is de Betuwe ooit NEC georiënteerd geweest dan?

12 september 2017 om 08:50

Je vergeet alleen een ding, die extra bezoekers kwamen er nadat die clubs al enige tijd sportief goed presteerden. Dat trekt mensen, niet zozeer het nieuwe stadion zelf. Nec kan dus wel een mieuw stadion neerzetten of het huidige uitbreiden, maar als ze vervolgens rond plaats 12 tm 14 spelen heb je daar niets aan. De enige groei die er echt te halen is met een nieuw stadion is een uitbreiding van het aantal skyboxen, en dus niet zozeer de gewone toeschouwers. En Ja, bijvoorbeeld rond Tiel was het ivm de relatief korte afstand via Druten eerder op nec georiënteerd, wat nu langzaam veranderd getuige het groeiende aantal vitessefans in die regio.

12 september 2017 om 12:59

De sleutel tot succes zit hem inderdaad in de skyboxen omdat daar verreweg de meeste inkomsten uit worden gehaald. NEC heeft er nu niet zoveel en deze zijn qua voorzieningen ook redelijk gedateerd waardoor ze er niet het maximale uithalen. Hierop gaan ze de meeste stijging in de begroting pakken naast andere stijgende sponsorinkomsten. NEC heeft wel eens aangegeven bij een uitbreiding rond de 15 a 16 miljoen te komen qua begroting. Dat moet echt wel voldoende zijn om boven die 12e plek te spelen aangezien je dan de 9e begroting van de Eredivisie hebt. Dit is natuurlijk geen garantie voor succes maar de mogelijkheden zijn er dus wel mocht NEC de uitbreiding er eindelijk een keer door krijgen. En ik heb het ook niet over 10000 nieuwe supporters. rond 2 a 3000 extra man in het stadion moet met een nieuwe begroting en sportief betere resultaten er wel inzitten.

Het klopt dat NEC een club met potentie is, maar dat zogenaamde achterland(waarvan ik me afvraag hoe groot het werkelijk is) gaat gewoon wegblijven wanneer het dat afgrijselijke voetbal van de afgelopen 3 wedstrijden voorgeschoteld krijgt. There's only so much a man can take. Ik heb an sich best vertrouwen in de huidige leiding maar er is een kapitale fout gemaakt met de aanstelling van Bogers. Totaal onverantwoord om in zo'n belangrijk jaar een lichtgewicht voor de groep te zetten. Straalt geen enkele autoriteit, plezier of urgentie uit, staat apathisch langs de lijn en ontbreekt het aan elk realiteitsbesef. Om over z'n opstellingen nog maar te zwijgen.... Smits opstellen ten koste van Delle, Dijkstra de voorkeur geven boven Bikel en het in z'n hoofd halen om Sleegers 3 wedstrijden te laten staan terwijl je Kadioglu en Schuurman hebt. Tel daarbij op dat het tactisch voor geen meter staat en je hebt een probleem, terwijl ik vind dat Oversier, mits iedereen fit, een kwalitatief en kwantitatief zeer behoorlijke selectie heeft samengesteld. Maar was hij met de keuze voor de trainer maar net zo nauwkeurig geweest. Want dit soort grappen kunnen je gewoon promotie kosten en dat is schandelijk. Kan ie lekker eigenwijs achter de trainer blijven staan, maar als er vrijdag niet gewonnen wordt dan gaat de keuze waarschijnlijk voor Oversier gemaakt worden omdat de druk dan al heel groot wordt.

Ja NEC heeft een hoop troep uit het bestuur gewerkt. Maar linkerrijtje? Dit jaar lijkt er één plek vrij te komen, die van FC Twente en die willen dat zeker terug. Daarnaast is dan je concurrentie. Heereveen/groningen/vitesse/utrecht/az Die laatste twee zie ik voorlopig niet verdwijnen. En dat is dan je directe concurrentie. Dan heb je ook nog Heracles die goed bezig zijn, PEC die jo-jo'd. En dan clubs als Roda/nac/ado die allemaal in hetzelfde schuitje zitten als NEC en, terecht, dezelfde ambitie hebben. De eredivisie is juist leuk omdat er onderin ook zoveel concurrentie is. En dan heb je clubs als Vvv/graafschaf/den Bosch nog niet genoemd die allemaal een gooi zullen doen naar een permanente plek in de ED.

12 september 2017 om 08:52

Jij ziet Vitesse weer terugvallen? Op basis waarvan? Vooralsnog lijkt de subtop juist redelijk vast uit die laatste 3 clubs te bestaan, zowel sportief als financieel.

12 september 2017 om 11:52

eigenlijk wel gelijk in ja. In ieder geval op basis van resultaten. Komt waarschijnlijk meer door het nieuws dat continue om vitesse heen hangt dat ik ze zie als minder stabiel, maar dat strookt niet met de resultaten van de laatste 5 jaar.

12 september 2017 om 14:10

Dat is helaas de (negatieve) invloed van de media. Vitesse is nooit geliefd geweest in de media zoals bijvoorbeeld een Twente was/is (waar je pas heel laat over hun financieen hoorde en nog veel minder openlijk dan bij ons na de val van Aalbers). Dat duurt tot op de dag van vandaag door aangezien er regelmatig nog dingen de media halen over bijvoorbeeld de lege plekken in het stadion (terwijl dat overal het geval is en je ze niet hoort dat er nu tegen Lazio het stadion bijna uitverkocht is) en de zogebaamde slechte financiële positie van Vitesse. Dat terwijl vandaag gebleken is dat er dit jaar gewoon zwarte cijfers geschreven worden....

Dat gelul over een ander stadion is al jaren bezig en komt gewoon niet van de grond omdat sommige supporters daar een stokje voor willen steken uit emotionele oogpunt. Populistisch praten geeft mij het gevoel dat hij snel vrienden wilt maken maar dat toch niet waar kan maken bij NEC. Ooit was er een onderzoek naar het aantal potentiële fans van NEC in de regio. Het stadion zou makkelijk 30.000 fans kunnen herbergen en daarom zou NEC de Goffert moeten verlaten. Kort na dat onderzoek degradeerde NEC en zat het stadion nog maar boor de helft vol. In het seizoen van dat onderzoek duurde het tot de laatste dag dat alle kaarten verkocht waren voor de wedstrijd tegen Vitesse. Onze aartsvijand nr1 Nee, NEC heeft geen goede toekomst omdat deze man dat zegt. NEC moet z'n stinkende best doen om niet de grootste loser te zijn eind van dit seizoen. Zoals ze spelen mag je hopen op een periodetitel want rechtstreeks plaatsen zal lastig worden! Wij (supporters van NEC) worden al jaren voor de gek gehouden door de beleidsbepalers van NEC en geloven niet meer zo snel in dat gelul. En mocht er een keer een goed plan liggen dan werkt de gemeente ons wel tegen of een stel idioten die zich supporter noemen die de Goffert niet uit willen. Nijmegen is een linkse stad. Die kiest ervoor om rust te creëren in de stad, de vogeltjes in de Goffert hun eigen plekje te gunnen en de stad te behoeden van feestende supporters. Dat gaat dus nooit gebeuren in de Goffert en dus moet je als supporter misschien alles even in perspectief zien en tot de conclusie komen dat de enige manier om te groeien is is verhuizen naar een locatie waar wél een groter stadion gebouwd kan worden en de infrastructuur voldoet aan de eisen van de stad.

Dit artikel moet je opslaan en over 5 jaar weer eens posten. Deze droom zal alleen verwezelijkt worden als er iemand met een klap geld in stapt en echt maximaal investeerd. Maar dan nog....hoelang heeft Vitesse er over gedaan om eindelijk de top5 in te komen en die speelde niet eens Jupiler league.

Ze staan toch al in het linkerrijtje?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Telstar365
9.NEC358
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. van LandschootMiddenvelder223
A. MusabaAanvaller226
J. OkitaAanvaller226
O. ter Haar RomenyAanvaller216
R. WoltersAanvaller131
E. VelikonjaAanvaller122
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Barcelona lijkt te zijn afgehaakt voor Pierre-Emerick Aubameyang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren