Update: Galatasaray heeft selectie na binnenhalen doelman compleet

Vrijdag, 8 september 2017 om 13:39

De wegen van Arda Turan en Barcelona scheiden tijdelijk, zo verzekerden diverse media in Spanje in de nacht van donderdag op vrijdag. De spelmaker uit Turkije vertrekt naar verluidt voor twee seizoenen op huurbasis naar zijn ex-werkgever Galatasaray. De Turkse transfermarkt sluit vanavond om 23.59 uur zijn deuren.

Het wachten is op een officiële mededeling van Barcelona en Galatasaray. Arda, die in de zomer van 2015 voor een bedrag van minimaal 34 miljoen euro overkwam van Atlético Madrid, komt niet in de plannen van Ernesto Valverde voor. De dertigjarige Turk speelde geen enkele seconde in de eerste vier officiële duels van de Catalanen.

Zodra de vermeende huurdeal met Galatasaray ten einde is, loopt het contract van Arda met Barcelona nog een seizoen door. De Turks international, die Galatasaray medio 2011 inruilde voor Atlético, kwam in het Camp Nou moeizaam uit de verf. Hij moest door het transferverbod van Barcelona eerst een half jaar wachten om speelgerechtigd te zijn en daarna kwam hij in anderhalf jaar tijd tot 55 optredens, 15 goals en 10 assists.

Update 8 september 11.44 uur – ‘Arda Turan gooit kont tegen de krib en weigert Galatasaray’
Het is nog allerminst zeker dat Arda Turan op huurbasis vertrekt naar Galatasaray. De zaakwaarnemer van de middenvelder heeft aan Sport laten weten dat zijn cliënt helemaal niet wil vertrekken bij Barcelona. Zijn contract in Camp Nou loopt door tot medio 2020. Galatasaray heeft tot vrijdagavond 23.59 uur om de huurdeal af te ronden.

Update 8 september 13:39 uur - Galatasaray heeft selectie na binnenhalen doelman compleet
Galatasaray heeft zich op de valreep versterkt met Cédric Carrasso, die na zijn vertrek bij Girondins de Bordeaux transfervrij was. De Franse sluitpost heeft een eenjarig contract ondertekend bij Cimbom, zo maakt de club via officiële kanalen bekend. Voorzitter Dursun Özbek laat weten dat Carrasso de laatste zomeraanwinst is: "Dit was het qua aankopen, ik wens mijn spelers succes." Dit lijkt te betekenen dat Arda Turan deze zomer niet terug zal keren bij Galatasaray.


Poll

Een wijze beslissing van Barcelona


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door 10_alex_10)

Wat heb je nou aan een huur constructie buiten dat je meestal geen salaris hoeft te betalen? Je zou deze jongen moeten verkopen.

8 september 2017 om 07:58

2 jaar geen 4 miljoen betalen. Is toch 8 miljoen besparen op een bank speler. En na 2 jaar nog een paar miljoen transfersom vangen. En een onruststoker is weg. Snap Barcelona dus wel.... maar wel (te) laat

8 september 2017 om 08:03

Ik denk dat er weinig interesse is om deze man te kopen gezien zijn leeftijd, redelijk beperkte skillset, mogelijke vedette neigingen, hoge salariseisen en dan dus ook nog eens een transfersom betalen. Barcelona heeft hem (net als Mathieu, Vermaelen en Paulinho) gewoon een veel te lang contract gegeven voor zo'n oude speler.

Maar dan kan je hem toch beter verkopen? Dan "komt hij terug" en kan je hem nauwelijks nog voor een leuk prijsje slijten met zijn leeftijd en 1 jarig contract. Weer eens wanbeleid van de club met deze huur periode voor 2 jaar.

8 september 2017 om 08:07

Haha Spaanse clubs snappen er gewoon niks van. Precies hetzelfde met James en Bayern. Waarom verkopen ze Arda en James niet voor de volle pond?

8 september 2017 om 08:36

Was je er bij aan de onderhandelingstafel? Heb je alle info ter beschikking? Misschien was er simpelweg niemand die James in een keer over wilde nemen over het bedrag dat Real voor hem verlangde. Dan is verhuren voor een som van 13 miljoen toch een prima optie. Zeker omdat je zijn salaris bespaart, hij in de etalage blijft doordat hij speelt, en doordat hij zijn contract nog heeft verlengd nog steeds verbonden blijft en later doorverkocht kan worden. Tevens kan je niet zeggen dat Real het niet goed heeft gedaan met uitgaande transfers. Tweede spits Morata voor rond de 62 - 80 miljoen weg, Danilo voor 30 miljoen en dan nog 'jeugdspelers' als Mariano en Llorente voor respectievelijk 10 en 7 miljoen weg. Nee Perez weet precies wat hij doet.

Gewoon verkopen. Of willen ze hem als backup voor de toekomst? Waarschijnlijk wat ik denk wilde niemand hem kopen en aan zijn salariseisen voldoen en heeft Galatasaray alleen het geld om zijn salaris te betalen.in dat geval verstandig want dan bespaar je een duur salaris uit over 2 jaar

De superturk. Na het behalen van zijn doel (barcelona) geen deuk in een pakje boter meer gespeeld. Zowel bij de nationale ploeg als bij Barcelona. Zonde, zo'n mentaliteit. Zou toch leuk zijn om nog eens een echte Turkse wereldtopper te mogen meemaken..

8 september 2017 om 11:50

Hij zat al bij Barca toen hij er medeverantwoordelijk voor was dat Turkije het wk haalde? Schoot een flinke deuk in de oranjeboter niet?

Helaas een te vaak voorkomend beeld. Deze jongen had mooi op de plek van Neymar kunnen spelen, bij blessures van de MSN deed hij het nooit onverdienstelijk. Dembele had je dan soms uit de luwte kunnen halen. Helaas heeft Arda net als veel ander ingekocht spelers materiaal nooit een reeks neer kunnen zetten om daarna niet meer uit de basis gehaald te worden. Het lijstje met dit soort spelers is helaas erg lang, ik noem bijvoorbeeld een Rafinha, Denis Suarez, Digne, Andre Gomes, Vermaelen maar ook Sergi Roberto op zijn favoriete positie. Het zijn zeker geen slechte spelers, maar ik vrees dat ook op hen nooit een mooi transferbedrag verdient zal worden, break even zal er niet gespeeld worden in ieder geval. Arda bedankt voor je inzet, jammer dat je niet langer mocht blijven!

8 september 2017 om 09:08

Eh, de meeste van die jongens zijn eigen jeugd, geen aankopen. Maar idd, Barcelona zit met twee problemen - de eigen jeugd is niet erg goed (daar heb je niet eens zoveel invloed op), maar veel aankopen ook niet.

8 september 2017 om 10:39

Aan de top van de piramide is verkopen niet het uitgangspunt.. probleem is het zien van kwaliteit

Arda heeft al op een Turkse voetbalprogramma aangegeven dat hij niet naar gs zal gaan aangezien de gs supporters hem daar niet willen.

Ik snap wel niet dat valverde arda niet eens de minuten gaf in pre season om zich te tonen als de voorlopige opvolger van neymar totdat dembele beter in de selectie kwam. Vorig seizoen toen neymar bij de olympische spelen was, speelde arda zeer goed mee op de flanken (zijn beste positie). Zelfs als hij niet in zijn plannen was gewoon speelminuten geven om zo een club te proberen overtuigen om arda over te nemen.

Goed dat Barcelona, mocht dit doorgaan, in elk geval tijdelijk van hem verlost is. Mooi om te zien hoe het bestuur niet leert van haar eerdere fouten van te oude spelers van te laag niveau voor te hoge bedragen aantrekken (mathieu, Vermaelen en nu weer Paulinho) en ze vervolgens een te lang contract aanbieden zodat je ze aan de straatstenen nog niet kwijtraakt. Mathieu zijn contract moest worden ontbonden, Vermaelen is na een verhuurperiode weer terug zonder schijnbaar veel interesse te hebben gewekt, Turan raakten ze (mede door zijn lange contract en hoge salaris) ook al niet kwijt en hetzelfde zal over één of twee jaar gelden voor Paulinho vrees ik. Het beste Arda, een erg goede voetballer die van grote waarde kan zijn in de juiste situatie. Ik hoop dat hij in Turkije weer op kan bloeien, ik vind hem daar beter passen, zoals hij laatst ook speelde met de Turkse ploeg. Daar lijkt hij op zijn plek wat mij betreft.

8 september 2017 om 09:14

Da's wel een beetje selectief kijken - Rakitic en Suarez zijn ook oudere spelers, en zitten op langere contracten dan Vermaelen, Mathieu en Paulinho. Het probleem is niet lange contracten, het is de kwaliteit van de spelers.

8 september 2017 om 09:26

Rakitic ligt inderdaad ook nog 'te' lang vast. Het probleem is de combinatie van te slechte spelers met te lange contracten.

Ben benieuwd of dit echt waar is. Heb je zoveel geinvesteerd in een speler en dan verhuur je hem op deze manier? Verkoop hem desnoods. Voor GS vraag ik me echt af of dit de geschikte kandidaat is. Komt natuurlijk binnen als vedette en zal zijn eisen stellen in het team, wat weer voor onrust zal zorgeb. Veel GS fans zitten hier ook niet op te wachten aangezien ze het seizoen goed zijn gestart met de huidige selectie.

Weet eerlijk gezegd niet wat ik hiervan vind, verschillende gevoelens. Dat is omdat ik in mijn optiek informatie mis. Het is nooit echt duidelijk geweest of we hem konden verkopen. Begin juni werd nog 25mil geweigerd vanuit Arsenal volgens een paar betrouwbare bronnen. Nu denk ik dat het meer onzin was. Maargoed, ik ben blij dat hij toch weg is. Zo zouden jongens als Deulofeu en Denis meer speeltijd krijgen. De slectie is nu nog steeds veel te groot, maar vol met 'net niet' spelers. Dit is een stap in de goede richting. Alleen vrees ik dat Barca ook een deel van zijn salaris nog moet betalen.

Arda was eigenlijk de zoveelste net niet speler maar ik heb voor die jonge om èèn of andere reden toch een zwak hopelijk kan hij daar zijn vorm weer een beetje terug vinden en die mee terug nemen naar Barca

Arda deed het prima op de positie van neymar. Hij begon zelfs hattricks te scoren hier en daar. Daarna lang geblesseerd. Mocht eindelijk weer invallen van enrique maar dat kwam te vroeg. Daarna raakte hij weer geblesseerd. Zo raakte hij steeds meer uit het beeld. Ik heb zoiets van daar kan hij toch niets aan doen. Probeer hem gewoon weer uit. Misschien komt hij weer in goede flow.

Ik lees hier allemaal teksten als: 'mooi, dan zijn ze van hem verlost' of 'nu hoeven ze hem niet meer te betalen'. Mind you: dat zijn dezelfde mensen die op moment dat een demble, van dijk en co willen vertrekken roepen: 'ja, maar hij heeft toch een contract? Dat heeft ie met volle bewustzijn getekend'. Nou arda, ik zou het gewoon niet doen. Gewoon tot 2020 cashen. Want barca heeft toch met vol verstand dat contract opgesteld.

8 september 2017 om 13:01

Barcelona en vol verstand is laatste jaren überhaupt geen succes met dit bestuur.

8 september 2017 om 13:52

Wat versta je onder laatste jaren? Volgens mij heeft barca laatste jaren meer successen geboekt dan de andere grote club in spanje. Hoe lang moest bijv. een real wachten op een titel nadat ze bijna miljard hadden gepompt in het elftal. Maar ik geef je wel gelijk als je bedoelt: gunfactor voor dit bestuur is weg. Tijd voor nieuwe wind.

Deze man had gewoon bij Atletico moeten blijven, bij die knokploeg was ie perfect op zijn plaats

Was te verwachten. Vraag me af wat zijn plan nu is, gewoon de komende jaren uitzitten zonder uitzicht op speelminuten? Hij is verreweg de minste optie op de flank voor Barcelona daar hij weinig snelheid biedt en niet echt een individuele actie heeft. Daarnaast is hij natuurlijk al op leeftijd en strijkt hij vast een rijk salaris op.

De ''turkse'' club Galatasaray met 11 buitenlanders in de basis gaat naar mijn verwachting wel kampioen worden in de competitie.

BJK en FB zullen moeten strijden om plek 2.

8 september 2017 om 15:11

Jullie mogen van mij met 11 Turken spelen, liggen wij namelijk niet wakker van.

8 september 2017 om 17:42

Krijg je zulke verhalen weer haha.

8 september 2017 om 17:56

Zowel Fenerbahce als Galatasaray hebben 15 buitenlandse spelers in hun selectie. Dus ik weet niet wat je probeert duidelijk te maken met je reactie, buiten het feit dat je Galatasaray eerder kampioen ziet worden dan je eigen club.

8 september 2017 om 23:02

Ja maar het gaat om de eerste 11. Bij GS niet 1 Turk. Af en toe Serdar Aziz maar thats it... Het is gewoon typisch Turks om te denken dat elke buitenlander wel beter moet zijn dan een Turk.

Dit is ook een signaal dat men ook 0,0 wilt investeren in Turkije en zijn jeugdopleiding. Het boeit ze geen ene moer. Dat is zorgwekkend. Het Turkse elftal moet nu nog meer hopen op de buitenlandse Turken. En dat de 3e generatie nog wilt spelen voor Turkije is gelukkig prima. Maar de 4e en 5e generatie Turken zullen nooit meer kiezen voor Turkije.

Tenzij hun geboorteland hen niet wilt. Zoals bij Oguzhan. Die wilde dolgraag voor Nederland spelen maar koos Turkije als plan B.

Ik kan me niet voorstellen dat een land van 80m inwoners niet eens 3 Turkse spelers kan leveren bij een topclub van Turkije. En een land waar 3.8m Turken wonen wel continue toppers levert.

Blijf maar geilen en het geweldig vinden dat gs met 11 buitenlanders speelt.

Ik vind het altijd mooi dat bijv. nu RM een beresterk elftal kan opstellen waarin er 7 van de 11 een Spanjaard is. Daar kan ik meer van genieten. Net zoals men dat in Italie altijd heeft zoals nu bij Milan of Juve bijv.

Maar goed kritisch kijken naar je club blijft lastig. Of je geeft geen ene moer om het Turkse elftal, dat kan ook!

En het is gewoon een feit dat GS dit jaar de nr 1 titelkandidaat is. Er is fors kapitaal geinvesteerd door de verkoop van onroerend goed en geleend geld. Men heeft schulden mogen maken omdat men niet Europees speelt.

9 september 2017 om 00:39

Mij gaat het niet om de eerste 11. Mij gaat het om het totaal beeld. Want waarom zou je dan een buitenlandse speler op de bank willen plaatsen? Vrijwel elke buitenlandse voetballer is beter dan een Turkse voetballer die alleen in Turkije heeft gevoetbald. Je kan niet zeggen dat Galatasaray 0,0 investeert in de jeugd. Je hoort te weten dat Galatasaray hofleverancier was van de Turkse eftal u21 op het EK. Ik geef geen moer om de meeste Turkse spelers die willen dat er weer een buitenlandse regeling komt, simpelweg omdat ze dan minder werk moeten verrichten. Wil jij voor spelers als Tarik Camdal en Mehmet Topuz miljoenen meer betalen, puur omdat ze Turks zijn? Over je laatste alinea, het verkoop van onroerend goed is niet gebruikt om transfers te verrichten. Het is niet eens 100% bekend wat het oplevert. Er is een verschil van circa 15 miljoen euro tussen gekochte en verkochte spelers. Voor een topclub hoort 15 miljoen euro verschil niet een probleem te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4864 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

253 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Als Alphonse Aréola vertrekt, brengt Mino Raiola Gianluigi Donnarumma mogelijk naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren