Cultkeeper wordt geschorst na eten van pasteitje tijdens duel met Arsenal

Woensdag, 6 september 2017 om 21:02Gijs Freriks

De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond heeft Wayne Shaw een boete van 410 euro opgelegd en hem voor twee maanden geschorst. De 45-jarige keeper is inmiddels gestopt met zijn actieve carrière, maar mag de komende acht weken dus ook geen andere voetbalgerelateerde activiteiten uitvoeren van de FA.

Shaw werd aangeklaagd vanwege het overtreden van de gokregels. Hij kreeg landelijke bekendheid nadat hij als speler van Sutton United een pasteitje at tijdens het duel met Arsenal (0-2) in februari in het FA Cup-toernooi. Door gokkers was er geld ingezet op de vraag of Shaw in de dug-out een pie zou eten en dat deed hij dus.

Omdat ‘bet fixing’ verboden is, besloot Sutton om de samenwerking met Shaw te verbreken en de FA stelde een onderzoek in en het resultaat daarvan is woensdag bekendgemaakt. Shaw ontkende in een interview met The Sun overigens dat hij financieel heeft geprofiteerd van de bijzondere weddenschap.

“Ik ben er niet voor betaald om dat pasteitje te eten. Ik heb ook niemand verteld dat ik het zou gaan doen. Ik heb me vooral laten meeslepen door de geweldige ambiance.” Shaw doelde met dat laatste op de songteksten van de supporters: “De fans van Arsenal zongen Who ate all the pies? Ik dacht daarom dat het wel leuk zou zijn om een grapje uit te halen. Ik nam een grote hap en zwaaide met het pasteitje naar de supporters. Ik heb nooit kwaad in de zin gehad.”


Poll

Een passende straf?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door scotsman)

Die engelsen zetten ook echt overal geld op in he. Ben benieuw wat de quotes waren van het eten van een pie in de dug out...

Wat een onzin. Wordt alleen maar geschorst omdat dit in het nieuws kwam. Heb begrepen dat die man wel vaker een stukje taart zat te eten in de doug out. Toen vonden ze het prima maar omdat het in het nieuws kwam kan het opeens niet.

6 september 2017 om 23:51

Geen idee of het iets te maken heeft met dat het in het nieuws kwam. Feit blijft dat er geld op ingezet kon worden, dat ook gebeurde en hij een bijdrage leverde door die taart te eten. Prima schorsing wat mij betreft, zolang ze dat ook maar op het hoogste niveau toepassen.

7 september 2017 om 16:40

Het lijkt me heel sterk dat er bij die andere wedstrijden van Sutton, waar hij ook een pasteitje at, geld op ingezet kon worden. Sutton speelt semi-prof voetbal. Indien er uberhaupt ingezet kan worden op zulke wedstrijden, zal het aanbod niet verder gaan dan een weddenschap wie de winnaar van de wedstrijd wordt. Andere gedetaileerden weddenschappen, zoals doelpunten, kaarten, corners, etc. heb je op dat niveau al niet, en een weddenschap of iemand wel of geen taart eet zal dus al helemaal niet bestaan. Dat was een eenmalige, commerciele stunt van (ik geloof) The Sun, die sponsor was van deze wedstrijd, de eerste wedstrijd van Sutton die op nationaal televisie werd uitgezonden. Het was gewoon een komische actie om een lokale cultheld op nationaal niveau te eren. Het zou natuurlijk te belachelijk voor woorden zijn als bookies wekelijks weddenschappen zouden aanbieden of Shaw wel of geen taart gaat eten. Het zou mijn inziens ook een hele makkelijk manier zijn om geld te verdienen. Dit heeft dus niets te maken met het feit "dat dit in het nieuws kwam". Er is een heel duidelijk verschil tussen dit incident en alle andere keren dat hij taart at.

Haha ik vond het hilarisch en 1 van de redenen dat die wedstrijden nog leuk kunnen zijn tegen de 'kleintjes', samen met het zien van de talenten van topclubs. Gelukkig is de boete en straf symbolisch en zal hij er geen broodje minder om eten

Schandalig die boete. Die man wordt eigenlijk belachelijk gemaakt met zon wedje, en wanneer hij er lekker in meegaat wordt hij gestraft voor 'betfixing'. Als hij het niet had gedaan, was het dan ook betfixing? Hij kiest er immers voor om het niet te doen, en daar had hij ook op kunnen inzetten. Ik moest lachen toen ik las over dit wedje, maar met deze gevolgen zou het eigenlijk verboden moeten worden.

Hoe kun je hiervoor gestraft worden? Als ik inzet dat aguero een goal maakt en hij doet het wordt hij toch ook niet gestraft? Het is niet verboden om te scoren, net zo min is het niet verboden om taart te eten in de duc out. Als ik erop inzet dat de reservekeeper na de wedstrijd van de bank opstaat en naar binnen gaat, wordt hij toch ook niet gestraft als hij dat doet?

6 september 2017 om 22:32

Als jij in dienst zou zijn van City dan wel. Ik geloof nog wel dat deze man oprecht een geintje uit wou halen. Echter kan men niet vaststellen of hij zich nu verrijkt heeft met geld van gokkers, Dit kan uiteraard naar een belasting paradijs gestuurd zijn. Ver gezocht ik weet het, echter vind ik dat autoriteiten dit wel als mogelijke optie moeten meenemen en dus actie moeten ondernemen.

Want je mag volgens mij niet gokkken op wedstrijden (ik weet niet of dit wet en regelgeving is) als sporter. Ik weet ecchter wel heel zeker dat, je dat niet mag op wedstrijden waar jezelf invloed op kan uitoefenen en dat kon hij dus. Hij wist dat er gegokt werd op dat pastijtje en eet deze op, er zijn dus mensen die daar op ingezet hebben en dus ook gewonnen hebben. Misschien wel vrienden van hem, wie zal het zeggen.

Waar moet je de grens leggen? Als het maar ludiek is? zou dat de grens moeten zijn? Dan kunnen we volgens mij nog heel wat creatieve en ludieke acties langs of op het veld zien gebeuren.

Waarschijnlijk was dit gewoon dommigheid en verder niks, maar het incident is wel een signaal
naar anderen. Dat hoe leuk ook bedoeld het gewoon niet kan.

6 september 2017 om 22:56

Als ik het me goed herinner werd hij ervan verdacht dat het afgesproken werk was. En ja dan is het gewoon illegaal als er genoeg bewijs voor is.

Is Shaw dat op die foto?? Vergeleken met hem is Jeroen Verhoeven een slankie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sutton United


0 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. BeautymanMiddenvelder145
C. EastmondMiddenvelder142
D. BouzanisKeeper140
T. Sho-SilvaAanvaller142
R. MilsomMiddenvelder120
J. BardenVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Sutton United.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren