Jong Oranje slaat modderfiguur en verliest tweede kwalificatieduel

Dinsdag, 5 september 2017 om 22:20Demen Bulbul • Laatste update: 23:11

Jong Oranje loopt na twee wedstrijden al achter de feiten aan in zijn kwalificatiepoule voor het EK 2019 in Italië. Nadat het team van bondscoach Art Langeler vrijdag op eigen veld niet voorbij de leeftijdsgenoten van Engeland (1-1) kwam, ging het dinsdagavond onderuit op bezoek bij Schotland: 2-0.

Het verschil werd door de Schotten gemaakt in de tweede helft. Oliver Burke tekende na een uur spelen voor de 1-0 met een verwoestende uithaal, waarna Stevie Mallan dertien minuten voor tijd het duel op slot kon gooien na geschutter in de defensie van Oranje. De ploeg van Langeler maakte een zwakke indruk in Paisley, ondanks de aanwezigheid van spelers als Rick van Drongelen, Jerry St. Juste, Bart Ramselaar, Frenkie de Jong en Steven Bergwijn.

Nederland is in groep 4 ingedeeld met verder ook nog de leeftijdsgenoten van Oekraïne, Letland en Andorra. De groepswinnaar plaatst zich onmiddellijk voor het EK, terwijl de vier beste nummers twee de laatste twee tickets onderling zullen gaan verdelen in een play-offronde. Italië is als gastland reeds geplaatst.


Poll

Denk je dat Jong Oranje zich plaatst voor het EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door master d)

Wat is dat voor speler, die Rosario. Ik heb in mijn leven nog nooit zo'n gestuntel gezien. Ongekend.

5 september 2017 om 22:40

Heb 'm bij jong PSV wel eens beter zien ballen, maar vandaag leek het wel een extreem onbeholpen houthakker inderdaad

Ik heb zin in de toekomst van Nederlands elftal

5 september 2017 om 22:32

Ach ja. Kan me nog een elftal van Jong Oranje herinneren dat Europees kampioen werd met de namen in de selectie als:
Zuiverloon, De Ridder, Maduro, Drenthe, Bakkal, Rigters, Babel, Bruins, Jenner, Beerens.

Niet echt allemaal hoogstaande spelers geworden uiteindelijk,

5 september 2017 om 22:42

Daar was ik toentertijd al niet kapot van. Behalve Drenthe. Daarvan kon je echt wel zien dat zijn potentie oneindig was, mits gecombineerd met juiste mentaliteit. En dat laatste ontbrak bij hem.

5 september 2017 om 23:02

Jong Oranje heeft het naar mijn weten ook nooit goed gedaan en toch komen de beste spelers altijd wel bovendrijven. Maak je daar geen zorgen over. Uitzondering was inderdaad de generatie die het wel goed deed, die zijn gek genoeg wel zowat allemaal geflopt later

Na duel tegen engeland was mijn reactie hier: dit is weer een generatie om over te slaan. Helaas maar waar, maar deze jongens gaan ook geen deuk in pakje boter schoppen zodra ze in grote oranje zitten. Het is allemaal volgens het boekje, eenheidsworstjes, zonder durf en lef. De jeugdopleiding moet op de schop en dat moet gauw gebeuren wil ik voor 2030 nog een groot toernooi zie waarop grote oranje aanwezig is.

5 september 2017 om 22:40

Deels met je eens. Maar als ik naar de jeugdopleiding van ajax kijk zie je in de jeugd durf en lef. Zodra ze echter in 1 komen is dat na het eerste jaar vaak helemaal weg. Ligt dat dan aan de opleiding terwijl het in de jeugd wel te zien is? Eerlijke vraag, want ik weet zelf niet waar het dan wel fout gaat.

5 september 2017 om 22:45

In A1 van ajax vind je volgens mij 9 nationaliteiten. Waar gaat dit over? Bovendien krijgen ze daar veel te weinig weerstand en eenmaal in ajax 1 moeten ze ineens meer dan 3 duels achter elkaar 100% zijn. En dan zakken ze door het ijs.

5 september 2017 om 23:04

De Nederlandse jongens worden aan de lopende band door de grote clubs bij Ajax weg geplukt. Logisch dat Ajax die verloren kwaliteit weer ergens anders probeert te halen.

5 september 2017 om 23:25

Alleen de huidge A1 heeft op dit moment een zwakke lichting, vandaar het grote aantal aangetrokken talenten van buitenaf. Daaronder komt er weer veel goeds aan. Ik vind overigens dat het traject van talent naar Ajax 1 uitstekend is, doordat ze eerst 1 of twee jaar in de jupiler league kunnen voetballen tegen volwassen kerels.

6 september 2017 om 05:30

Met spelers als Neres en Cassierra is die uitdaging niet zo groot hoor. Verder zitten er in Jong Ajax bijna allemaal jeugdinternationals die her en der weggeplukt zijn door ze een flink salaris fe bieden. Met spelers als Cerny, Muric en de Jong destijds heb je nogal wat binnengehaald hoor.

6 september 2017 om 07:55

Het ging over creativiteit. Je kan ook creatief zijn als je drie keer in de week speelt.

5 september 2017 om 22:59

Voorbarig. Dit waren de eerste twee wedstrijden, zat kansen om dit te herstellen.

5 september 2017 om 23:04

Ik kijk niet of ze het gaan halen of niet. Ik kijk of ze kunnen voetballen en in deze tijden vraag ik me ook af en toe af: als ze zo slap en ongeïnteresseerd blijven ballen, wat betekent dat voor het grote oranje? Dat ze naar toernooi gaan is overigens wel mooi meegenomen voor de ervaring.

5 september 2017 om 23:50

Hoezo voorbarig? Nederland heeft gewoon niet zulke grote talenten. Waren deze zomer ook op geen enkele eindtoernooi aanwezig.

6 september 2017 om 00:18

Doe je huiswerk eens beter AZE. Nederland O19 stond bijna in EKfinale dit jaar. De eindstations van Oranje u19 op het EK, ik zie een stijgende lijn. 2017: halve finale 2016: poulefase 2015: poulefase 2013: poulefase 2010: poulefase

6 september 2017 om 00:29

Ja dat toernooi was ik idd vergeten, mijn fout. Verder wel WK onder 20, EK onder 21 en dat toernooi in Toulon gemist.

Meer dan terecht. Wat was dit sloom en misplaatst. Een keeper die een minuut de tijd neemt om uittrappen te nemen, een centrale middenvelder die allergisch is voor de bal.. Het wordt echt tijd dat ze binnen de Knvb eens de juiste trainers gaan aanstellen die spelers selecteert op basis van voetballende kwaliteiten. Spelers als Rosario en Drommel zijn echt een belediging voor het Nederlandse voetbal. Je haalt de angel uit je beste spelers als je vertragers opstelt die niet in staat zijn om een snelle simpele pass te spelen.

5 september 2017 om 22:51

Haha, en te bedenken dat heel wat mensen roepen dat rosario richting psv 1 moet....ik denk dat cocu het toch beter dan menig schreeuwer langs de lijn ziet door de jeugd geen kans te geven.

Schandalig niveau. Heb alleen de 2e helft gezien, niet om aan te zien. Wat een instelling. Die Rosario, zo slecht. Alleen f de Jong heeft niveau, de rest is echt b niveau

5 september 2017 om 22:40

De Jong ook alleen maar balletjes zien brengen als een postbode

5 september 2017 om 22:44

Eerste helft was stukken beter. Nog steeds geen oogstrelend totaalvoetbal, maar in vergelijking met de tweede helft was het best acceptabel. Zonder veel kansen overigens.

Dumfries, Rosario en van Drongelen hebben zichtbaar moeite met de bal aan de voet. Pas de tactiek aan op hun of stel ze gewoon niet op. Hollandse school is helaas niet voor hen weggelegd, en de jongens waarvan je het wel verwacht, lieten het ook na.. Overklast door Schotland!

Jongens accepteer nou gewoon: het Nederlandse voetbal is dood en begraven. Er zal de aankomende tiental jaren geen eindronde meer gehaald worden. Helaas niet meer de mentaliteit (denken dat je een ster bent terwijl je niet de kwaliteiten bezit) omdat ieder talent direct de hemel in geprezen wordt na 1 goede wedstrijd. Zijn fysiek niet sterk genoeg en alleen gewend op kunstgras te voetballen. Dit resulteert weer in een slechte jeugdopleiding. Het is gewoon klaar..

5 september 2017 om 22:45

Alleen door deze reactie alleen al hoop ik dat Oranje zich plaatst. En moet je dan eens zien hoe snel jouw soort de polonaise dan weer meeloopt. Triest figuur.

5 september 2017 om 22:49

En toch kan het ook zomaar waarheid worden. Vergeet niet dat vanaf nu onze lotingen zwaarder gaan worden. Vroeger waren wij groepshoofd. Nu zak je al terug naar pot 3. Dus kwalificaties worden zwaarder en ons niveau is zakkende.

5 september 2017 om 23:16

Nederland zat in Pot 1 bij de loting voor de kwalificaties voor 2018 en nog loten we Frankrijk en Zweden dus wat maakt het uit? Ik ben die negatieve houding wel eens beu, ja het voetbal is niet best maar dat weten we nou wel. Om kots misselijk van te worden, dat zogenaamd realisme terwijl het niets minder is dan gal lopen te spuwen. Negativiteit is populair, dat stoort me mateloos.

6 september 2017 om 06:10

Het probleem is dat mensen de problemen wel erkennen, maar de oplossingen niet bedenken

6 september 2017 om 10:03

Alsof die zomaar even voorhanden zijn. Je gaat gewoon nu merken dat het geld de voetbalwereld in een aantal landen definitief verpest.

5 september 2017 om 23:31

Dat is juist het Nederlandse probleem,,Hollandse school, dat werkt niet meer on deze tijd met deze lichtingen. In het moderne voetbal worden andere dingen gevraagd en dat leert men niet.

We moeten ook een keer andere landen de kans geven om aan de top te staan he. Anders is dat ook zo sneu voor die landen die nooit naar een ek of wk gaan.

Iedereen die van Drongen maar weer ophemelen en zie....ook gewoon niet goed genoeg.

5 september 2017 om 22:47

Van Drongelen

5 september 2017 om 23:05

Gaat te ver om hem af te rekenen op 1 wedstrijd. Maar begrijp niet dat mensen hem als een linksback zien want speelde eigenlijk het meest in het centrum. Daarnaast had ik hem wel genomen als AZ, PSV, Feyenoord of Ajax zijnde goede linksbenige verdedigers zijn schaars.

6 september 2017 om 10:04

Maar is hij wel zo goed? Of is het gewoon weer zo'n hype.

Jeetje wat heeft iedereen liggen slapen met het halen van vDrongelen zeg haha, wat beperkt aan de bal.

5 september 2017 om 23:45

Sinds wanneer mag een 18 jarige geen slechte wedstrijd meer spelen? Misgunnertje nummer zoveel.

6 september 2017 om 07:03

Sinds dezelfde periode als waarin Ajax en PSV verwijten krijgen dat ze een 18jarige speler niet hebben vastgelegd voor 3 miljoen, nadat ie 2 leuke wedstrijden voor HSV heeft gespeeld.

6 september 2017 om 10:05

Nou ik zag wat beelden van die wedstrijden maar vond dat nou niet echt super wat hij liet zien.

Vroeger had ik nog wel eens zin om jong oranje te kijken toen spelers als Sneijder, Vd Vaart, Van Persie enz er inspeelden waarvan je wist dat het grote gingen worden. Daarna nog de lichting waarvan niemand veel is geworden die kampioen werden met Drenthe enz. Maar die hadden echt een spirit en mentaliteit in het veld wat leuk was om na te kijken. Maar tegenwoordig interesseert het mij vrij weinig meer omdat ik geen 1 speler op kan noemen die zich onderscheidt en het niet leuk is om te kijken omdat er geen beleving is.

6 september 2017 om 07:31

Tegenwoordig worden de "goede" al helemaal de hemel in geprezen bij hun clubs omdat daar ook verval is. Ze worden opgeroepen voor het grote oranje maar laat ze lekker in jong oranje meedoen. (De Ligt, Fosu Mensah, Vd Beek). Benieuwd of de Schotten ook zoveel spelers missen omdat ze al zijn dootgeschoven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: EK Onder-21
SpelersPositieW
D. ZeefuikVerdediger112
D. de WitMiddenvelder1011
M. BoaduAanvaller109
F. KadıoğluMiddenvelder91
L. ReisMiddenvelder90
C. GakpoAanvaller95
M. BakkerVerdediger90
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland U21.

16 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren