Zege van Bulgarije op Zweden betekent ‘goed nieuws’ voor Oranje

Donderdag, 31 augustus 2017 om 22:44Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:53

Bulgarije heeft donderdagavond een belangrijke zege in de kwalificatiereeks voor het WK van volgend jaar zomer in Rusland geboekt. Voor eigen publiek werd concurrent Zweden met 3-2 aan de kant gezet. Door de overwinning komt Bulgarije nu op twaalf punten uit zeven duels, één minder dan nummer twee Zweden. Nederland, dat kansloos verloor van Frankrijk en nog tegen zowel Bulgarije als Zweden moet, heeft zodoende baat bij de zege in Sofia.

Na elf minuten nam Bulgarije reeds de leiding: Stanislav Manolev kopte raak uit een voorzet van Georgi Milanov vanaf de linkerkant. Luttele minuten later kreeg Zweden een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Georgi Kostadinov hing na een corner aan Andreas Granqvist en de arbiter wees naar de stip. Plamen Iliev raadde echter de intenties van Emil Forsberg, stopte de elfmetertrap en had ook een antwoord op de rebound van Marcus Berg. Na een half uur spelen kopte Andreas Lustig alsnog de 1-1 binnen, nadat hij bij een corner ruimte kreeg van Manolev.

Het antwoord van Bulgarije volgde vier minuten later. Kostadinov kon bij de tweede paal ongehinderd binnenkoppen uit een vrije trap van Ivelin Popov: 2-1. De voorsprong verdween echter weer vlak voor rust, toen Berg een voorzet van Lustig tegen de touwen kopte. Ook na rust was er sprake van weinig goed voetbal, maar het hoge tempo en de strijdlust zorgden ervoor dat het toch een vermakelijke wedstrijd bleef.

Zweden had enkele goede kansen via Berg en met name Forsberg, maar Iliev hield Bulgarije op de been. De thuisploeg leek liever op een gelijkspel te specularen dan meer risico's te willen nemen, maar tien minuten voor tijd verscheen toch de 3-2 op het scorebord. Popov bediende Ivaylo Chorchev, die met een bekeken poging vanaf de rand van het strafschopgebied het derde doelpunt liet aantekenen. Een slotoffensief van Zweden leverde nog enkele gevaarlijke momenten op, maar de 3-3 bleef uit.


Poll

Wie gaat hoger eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door paaschkaal)

Nu alles winnen..
Maar ik heb er toch zo'n hard hoofd in dat we of gaan verliezen of 1..2.. teveel gelijk gaan spelen, maar laten we zeggen we halen het WK, we worden daar echt zo uitgespeeld..

1 september 2017 om 03:15

Ik zal er waarschijnlijk wel niet te veel van begrijpen, maar Nederland staat toch gewoon vierde in de groep vandaag? Ik zie niet direct in wat daar zo geweldig aan is.

1 september 2017 om 06:49

Als Zweden van de Bulgaren had gewonnen had NL derde gestaan maar was het uitgeschakeld voor het WK. Door de zege van de Bulgaren is er in elk geval nog een kans want als alles winnen, we hebben beide landen nog thuis, kunnen we die twee landen nog voorbij. Al zal het nog een klus worden om niet als slechtste nummer 2 te eindigen straks.

Het is dus het verschil tussen volstrekt kansloos en een hele kleine kans.

1 september 2017 om 07:58

Stop met Promes en Vincent.. Tegen Bulgarije start je tevens met Vilhena en Strootman heeft gelukkig een rode kaart dus daar zijn we van af.. van Persie lekker met Dost in de spits. Hoge ballen want het loopt voor geen meter..

We denken toch niet dat wij zo maar eventjes van de Bulgaren en de Zweden winnen....

31 augustus 2017 om 22:59

Het is allicht makkelijker dan uit winnen van Frankrijk.

Goed nieuws? Als nederland het wk haalt gaan ze zichzelf alsnog voorschut zetten. Zou me niets verbazen als ze met 0 punten eruit vliegen.

31 augustus 2017 om 22:49

Dat dacht ik ook in Brazilië, ze kunnen er maar beter heen gaan. Niet geschoten is altijd mis

31 augustus 2017 om 23:02

Hoop het niet schaam me kapot als Nederlander bah en dat mensen nog naar dat wk willen .. schande dat we een kans hebben nog .

31 augustus 2017 om 23:15

Ik schaam me kapot om reacties zoals die van jou. Tuurlijk moet en wil je naar het WK. Is goed voor de jonge spelers en goed voor Nederland en de samenhorigheid. En als we dan meer tijd hebben om aan een team te werken met automatisme dan weet je nooit wat er gebeurt.

1 september 2017 om 00:09

Gadverdamme zeg, een slechte periode en gelijk zo praten over je land. Deze lichting is nou eenmaal niet zo goed als wat we x jaar geleden gewend waren, maar als je je kapot schaamt en het een schande vindt dat we nog kans maken ben je gewoon een nepper! Successupporter op en top. Natuurlijk, wij hadden Nederland allemaal geplaatst willen zien, maar blijf achter je lans staan droeftoeter! Als we nog 3x winnen en het toevallig halen sta jij weer vooraan te schreeuwen in je oranje pakkie zeker? Bahh!

ik zie het toch heel anders! ze staan nu 4de en moeten de andere matchen eerst zien te winnen

Blijf, ondanks dat het twee jaar al nergens op lijkt, het elke keer weer even pijnlijk vinden om oranje zo machteloos te zien.

Goed nieuws? Bulgarije staat zelfs hoger dan Nederland en is zelfs bij 3x winst ook wellicht geplaatst voor de playoffs. Ik zie dit eerlijk gezegd somber in alhoewel ik hoop dat het Nederlandse elftal alle 3 de wedstrijden wint

31 augustus 2017 om 23:06

Ja, 'goed' nieuws. Nederland speelt nog thuis tegen zweden en bulgarije. Mocht het wonder gebeuren en je wint je laatste 3 partijen kun je 2e worden. Wanneer Zweden een punt had gepakt tegen Bulgarije hadden zij 4 ptn voorsprong genomen tegen Oranje. Dan hadden we dus moeten winnen van Zweden en hopen dat ze een misstap zouden begaan.

Ja die laatste 2 gratis goaltjes kunnen ons nu dus ook fataal worden, mocht het op doelsaldo aankomen.

Tja we mogen de Bulgaren op blote knieen bedanken!

Hoe je het ook ziet, we willen naar dat WK en hoe we er komen boeit me vrij weinig.

Nu aan Oranje om het af te maken, ze hebben een kans gekregen en die moeten ze met beiden handen aanpakken. En oja Danny Blind bedankt he grote vriend. Jij bent het slechtst wat Oranje ooit is overkomen.

31 augustus 2017 om 22:55

Nee het is allemaal Danny blind zijn schuld! Als je al deze spelers op een enkeling na, rond ziet lopen denk je bij jezelf wtf moeten we hier mee. Wijnaldum, strootman en promes etc. Top spelers bij hun club en drama bij nl elftal, spelers die team moeten leiden met hun kwaliteiten. En advocaat was ook drama vandaag Door strootman te laten staan, niks goeds gedaan. Vandaag gewoon compleet, maar dan ook compleet overklast met nul inzet!

31 augustus 2017 om 23:10

Tuurlijk is het zijn schuld! Vriend, hij begint zo slecht. Je kan verliezen van Frankrijk, maar hij had er totaal geen team van gemaakt en het is nu allemaal uit elkaar gevallen. Daar is hij gewoon verantwoordelijk voor.

31 augustus 2017 om 23:42

En Blind heeft die bende overgenomen van Hiddink vriend! Die heeft dan dus die pleuris bende veroorzaakt met jou logica...

31 augustus 2017 om 23:03

Het is eerder Guus zn schuld. Hij deed het niet minder slecht dan Blind, maar hij krijgt alle hoon over zich heen. Onterecht!

31 augustus 2017 om 23:05

Guus? Dat was de EK kwalificatie.

31 augustus 2017 om 23:22

Klopt alleen begon daar wel alle drama. 7 okt heeft ie behaald en dat was een makkelijke poule. Onder Hiddink heeft Oranje maar 4x gewonnen en toen is wel echt alle puinhoop ontstaan en mocht Blind aan de slag met die rotzooi. Zeg niet dat Blind het toen goed heeft opgepakt maar hij moest wel werken met verslagen spelers zonder enig vertrouwen. En ik weet 100% zeker als Blind met deze spelers en opstelling had gekomen en Strootman ook niet had gewisseld was hij geslacht door iedereen.

31 augustus 2017 om 23:14

Ja dankzij die rot Blind verliest nederland vandaag met 4-0 van Frankrijk en werd compleet kapot gespeeld.. oh wacht...

Dus blind deed het evengoed als Hiddink voor hem, en tot nu toe zelfs beter dan advocaat... misschien wat objectiever naar Blind gaan kijken??

31 augustus 2017 om 23:53

Haagse Koerd, wat een domme opmerkingen maak jij! Blind had precies dezelfde spelers tot zijn beschikking, maar toch vind jij dat het zijn schuld was? En Advocaat die Strootman niet wisselt is de reddende engel? Wow! Over stupide opmerkingen gesproken!

1 september 2017 om 10:12

Jullie begrijpen mij niet. Denk je dat ik de nederlaag van gisteren aan Blind geef? Nee!! Ik doel meer de wedstrijden uit tegen Zweden, Bulgarije etc. Daar geef je het weg en daar zat Blind bij. Die heeft tijdens een nieuwe kwalificatie genoeg de tijd gehad om er iets moois van te maken. Dat is hem niet gelukt, nu kunnen we niet opeens van Advocaat verwachten dat die het opeens goed kan maken. Ook met Mourinho of Guardiola hadden we verloren van Frankrijk en dat is echt geen schande. Hoe goed zij zijn is niet normaal !

Waarom doet men bij de NPO alsof Nederland Bulgarije even pakt. Volgens mij staat Bulgarije voor Nederland en is dit helemaal geen goed nieuws. Denk zelfs dat Bulgarije er nu veel meer voor gaat dan als ze er geen uitzicht was op een 2e plek.

31 augustus 2017 om 22:49

Het is en blijft goed nieuws dat Zweden verloren heeft.

31 augustus 2017 om 22:49

Omdat NL anders al was uitgeschakeld en nu mogen we nog hopen. Het is echt geen hogere wiskunde.

31 augustus 2017 om 22:59

Ik heb het toch niet over winst van Zweden of wel. Ik heb namelijk het gevoel dat men doet alsof Nederland Bulgarije wel even pakt en al helemaal nu ze zelf ook kans zien om een 2e plek te halen zie ik het veel somberder in.

31 augustus 2017 om 23:04

Nogmaals al had Zweden gewonnen had het gedaan geweest, en had de wedstrijd er helemaal niet toe gedaan. Nu maken ze nog een kans. Waarom zie je het nu somberder in?

31 augustus 2017 om 22:49

Oranje is gewoon aan zijn stand verplicht gewoon te winnen van Bulgarije. Welke Bulgaarse spelers kan jij ff opnoemen die op een beetje hoog niveau spelen? Ik geen een!

31 augustus 2017 om 22:53

Zo ver ik weet, heeft oranje van dit elftal verloren de heenwedstrijd. Dus aan welke stand zijn zij dat verplicht. Er moet een beetje worden opgehouden met het onderschatten van tegenstanders, want op het moment is Nederland geen haar beter dan Bulgarije en dat soort landen.

31 augustus 2017 om 22:54

Chochev van Palermo onze held heeft nog een uurtje voor een grote transfer 😉

31 augustus 2017 om 23:51

@HaagseKoerd

Matig argument, het opnoemen van Bulgaarse spelers. Ik denk namelijk ook niet dat de gemiddelde Bulgaar meer dan 3 spelers van Oranje op kan noemen.

Nederland wint op dit moment van geen enkel land makkelijk, als we de San Marino's en Liechtensteinen van deze wereld even buiten beschouwing laten.

31 augustus 2017 om 22:51

De NPO doet zo, omdat ze gelijk hebben. Had het 2-2 gebleven, dan had Zweden 4 punten voorsprong, dus had Zweden naast een eventuele overwinning van Nederland nog een wedstrijd punten moeten verspelen (dus in 2 v/d resterende wedstrijden). Had Zweden gewonnen, dan had het WK definitief uit zicht geweest, dus ja het is goed nieuws dat Bulgarije heeft gewonnen.

Zelfs dit armoedig Oranje zie ik zonder al te veel moeite van Wit-Rusland winnen, dus dan blijven er nog twee thuiswedstrijden tegen Bulgarije en Zweden over die allebei gewonnen moeten worden. Lastig, maar verre van onmogelijk. Hoop op deelname aan het WK is na vanavond niet kleiner geworden. Integendeel...

Nu 3x winnen. Best mogelijke uitslag dit voor Nl.

Volgens mij maakt het allemaal geen bal meer uit. Als je alles wint ben je waarschijnlijk de slechtste nummer 2.

Zul je net zien dat NL laatste 3 wedstrijden wint en dan toch bij de allerslechtste nr 2 hoort en zo dus toch niet naar Rusland gaat..

31 augustus 2017 om 22:58

Dat is dan gewoon dikke pech, kan natuurlijk gebeuren. Mocht dit gebeuren, dan mogen we best trots zijn dat we alsnog 2e zijn geworden vind ik.

31 augustus 2017 om 23:07

En wat hebben we precies aan die trots?

31 augustus 2017 om 22:59

Die kans is helaas nog aardig groot inderdaad.

We moeten maar "gewoon" de komende 3 wedstrijden proberen te winnen. Ons elftal is redelijk jong en kan alleen maar beter worden. Als we het WK al halen komen we sowieso beter voor de dag dan vandaag. Frankrijk is gewoon het beste team van Europa en wij waren heel zwak. Doe je niks aan...

Wat een pijnlijke titel.

Hoezo is dit goed nieuws? Bulgarije staat boven oranje nu. Denk je nou echt dat we het nog gaan redden. Ik zeg al jaren dat we snijder stroman en robben weg moeten doen. Altijd alleen maar die dure spelers opstellen die totaal geen mentaliteit hebben. Alleen omdat ze in het buitenland voetballen. Wat er onzin. Stel nou eens gewoon spelers op die in vorm zijn . Vooral die uit de eredivisie. Die hebben tenminste de wil om wat te laten zien. Waarom geen toornstra, kongolo en elia?

31 augustus 2017 om 23:02

Heel simpel hoor. Nu heb je het in eigen hand, mocht Zweden niet verloren hebben dan had je alles kunnen winnen en nog 3e geeindigd kunnen zijn. Dus het is gewoon goed nieuws. Daarnaast; Toornstra is gewoon niet een toegevoegde waarde voor (zelfs dit) Nederlands Elftal. Elia had zeker gekund en Kongolo wat mij betreft ook. Is Willems eigenlijk opgeroepen? Die speelt wekelijks in de basis.

Hoe halen we Zweden nog op doelsaldo in als het verschil nu al +4 is en zij mogen nog tegen Luxenburg?

31 augustus 2017 om 23:02

Volgens mij is het op onderling resultaat toch?

31 augustus 2017 om 23:05

Dit vond ik erover, weet alleen niet of het klopt:

-Meest behaalde punten
-Beste doelsaldo
-Als ook het doelsaldo gelijk is, dan telt het meest gescoorde doelpunten.
- Is er op basis van bovenstaande regels nog steeds een gelijke stand, dan geldt:
– wie heeft er het meeste punten op basis van het onderlinge resultaat
– is dat gelijk, wie heeft in de onderlinge wedstrijden het beste doelsaldo
– is ook dat gelijk dan telt wie het meest gescoord heeft in de onderlinge wedstrijden.
– Als ook dat gelijk is, dan telt ieder uitdoelpunt dubbel.

31 augustus 2017 om 23:07

Nee doelsaldo

31 augustus 2017 om 23:12

En de slechtse nr 2 gaat ook niet naar de play-offs. De kans is ook best groot mocht NL toch 2e worden dat het de slechtste nr 2 is. De resultaten tegen de nr 6 worden ook weggestreept. Dus 6 punten tegen luxenburg waarschijnlijk gaan er nog af.

31 augustus 2017 om 23:15

Dus hoezo hebben wij het nog zogenaamd in eigenhand? Gekke media.

Je verdiend het niet eens om door te gaan .. ik gun het ze ook echt niet bah goed dat ze worden afgestraft. Misschien krijgt het Nederlands voetbal en heel de KNVB eens te zien wat wij voorstellen door de keuze die worden gemaakt

31 augustus 2017 om 23:57

Welke keuzes? Zou het kunnen zijn dat ons spelersmateriaal gewoon niet meer dan middelmatig is en de tijd dat Nederland zich nog kon meten met de groten al lang geleden?

Denk dat je moet wennen aan het feit dat we, net als in de jaren '80 van de vorige eeuw, opgescheept zitten met een zeer matige generatie. Op zich ook niet zo raar voor een klein landje, maar daarom niet minder pijnlijk.

Er moet gewoon wel wat gaan gebeuren nu. Nu is gewoon voor ongeveer de 10de keer aangetoond, dat de 532 van 2014 noodzakelijk voor ons is, mits goed uitgevoerd. Spelers als Strootman, Jansen, Promes moet je gewoon even bij hun club houden en laten weten wat het is om voor een uitnodiging te knokken. Maar, iedereen kan nu wel gaan roepen dat Frankrijk zo goed is, maar wij waren gewoon ook weer heel slecht in de communicatie en organisatie. Frankrijk barst van de prachtige voetballers en kunnen nog jarenlang voort, maar hun hoogmoed is hun val. Ze kunnen zomaar uitgeschakeld worden door een b ploegje als het er echt om gaat in de KO fase van een WK. Nederland moet gewoon nu ophouden met allerlei verplichtingen aan jeugdspelers en ze te vermoeien met tactiek en spelopvattingen. Het moeten kerels worden, die alles zelf hebben uitgezocht. WIj zijn gewoon een beetje een brintaland of Kellogscornflakesland geworden, want wij kouwen alles voor. Daar moeten we nu direct mee ophouden.

Hoop doet leven zegt men, dus zo lang er theoretisch nog een kans is moeten we er vol achter blijven staan. Juist nu. We zijn jarenlang ontzettend verwend geweest met verscheidene prachtige lichtingen, prachtige momenten meegemaakt. Dus ook nu verdienen ze onze support.

Zoals hierboven wordt gezegd. Stoppen met het onderschatten van tegenstanders, dit geldt zowel voor Bulgarije als Zweden. Wit-Rusland ook.

Wit-Rusland speelde een jaar geleden gelijk tegen Frankrijk thuis, ja gelijk en ze wonnen van Bulgarije thuis 2 maanden geleden. We moeten rustig blijven en deze wedstrijden domineren en felheid creëeren.

1 september 2017 om 06:31

Wit Rusland speelde vorig jaar idd gelijk tegen de Fransen thuis. Wonnen overigens ook nog oefenduels tegen bv Mexico. En Oranje heeft het traditioneel moeilijk in Minsk. Zelfs in de succesvolle jaren. Ik zie het persoonlijk dan ook juist daar fout gaan

Het is realistischer om naar beneden te kijken. Belarus verliest, Luxemburg wint. Zorgen dat je geen laatste wordt sowieso. Met Zweden en Bulgarije nog als tegenstanders!

Het gaat van veel verschillende factoren afhangen... te beginnen met zelf drie keer winnen (heb hier een hard hoofd in) en hopen dat onze Zuiderburen komend weekend winnen in Griekenland.

Bizar die Bulgaren. Alle 4 de thuiswedstrijden gewonnen en alle uitduels verloren.. er is nog hoop voor Oranje zondag

Knap van de Bulgaren, die op papier een zwakker elftal hadden dan de Zweden. Heel erg bedankt. Als we onszelf nou niet met 4-0 hadden laten afdrogen was het echt een mooie avond geweest voor de kansen van NL op het WK.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zweden

FIFA ranking: 20
13 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. QuaisonAanvaller40
K. NordfeldtKeeper00
R. OlsenKeeper40
L. AugustinssonVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Zweden.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Zweden.

47 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren