AC Milan neemt afscheid van spits: koopoptie van twintig miljoen

Donderdag, 31 augustus 2017 om

M’Baye Niang heeft AC Milan verlaten. Torino maakt donderdagavond bekend dat men de aanvaller voor de rest van het seizoen op huurbasis overneemt en een optie tot koop heeft bedongen. De 22-jarige Niang heeft in het San Siro nog een contract tot de zomer van 2021.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een geschikte club voor M'Baye Niang?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door paaschkaal)

Hij moet het nu is een keer gaan laten zien want hij heeft al zat kansen gehad.

Kan een Milan fan mij uitleggen waarom hij weg moet? Ik vind hem zeker niet minder dan Borini, in tegendeel veel beter.

31 augustus 2017 om 18:49

Niang is niet slecht, maar laat het bij Milan gewoon niet genoeg zien. Zijn werkhouding is ook zeer slecht. Terwijl Borini, hoewel hij de techniek mist, wel een echte werker is. En dat is in de oefen- en Europa League duidelijk naar voren gekomen met assists en zelfs een goal.

31 augustus 2017 om 19:12

Aha! Jammer toch dat zulke jongens niet alles eruit halen. Naja Milan zal hem in ieder geval niet missen. Goede transfers gedaan en Cutrone (sorry als ik het verkeerd heb gespeld) doet het naar behoren.

Het is geen optie, maar een obligatie. Dat is ook terug te vinden in het officiele statement op de website van Torino. Verder, goed nieuws. Hij is geen 20m waard. Ik denk dat we in principe nu ook mogelijkheden hebben in de winter transfer periode qua budget.

31 augustus 2017 om 20:01

Wat is precies het verschil dan? Ik weet wat een staatsobligatie is maar een obligatie in de voetballerij, wat houdt dat in?

Betekent deze transfer dan dat Belotti weer een optie is?

31 augustus 2017 om 20:24

Volgens mij is een obligatie dat je geen keuze hebt, ze moeten aan het einde van de huur 20 miljoen betalen.

31 augustus 2017 om 21:34

Obligatie is een beetje een ouderwets woord voor verplichting, vandaag de dag inderdaad vooral gebruikt bij de handel in effecten in de zin van de staatsobligatie. In het Engels wordt wel gewoon nog van een "obligation" gesproken, dus ik heb dat gewoon letterlijk zo naar het Nederlands vertaald, ookal had ik net zo goed (of beter) verplichting kunnen gebruiken.

Belotti is voor het komende jaar geen optie meer. Torino wil hem niet kwijt. Ik kan me niet voorstellen dat ze midden in het seizoen in de winter transfer periode daar anders over zullen denken. Daarnaast verwacht ik niet heel veel vuurwerk in de winter. Mogelijk een extra middenvelder of buitenspeler die zo tussen de 15-30m in zit. Heel veel hangt af van of we Champions League bereiken voor wat betreft de financiele mogelijkheden. Zo ja, dan zou het volgende zomer heel goed kunnen dat we, afhankelijk van of hij dit seizoen weer zo goed presteert, weer bij Belotti aan kloppen.

Ging het hierbij niet om een verplichte optie tot koop? Andere bronnen vermelden dat wel namelijk; 2 mil voor een jaar huur, 15 mil verplicht na een jaar en nog evt. bonussen tot 2/3 mil.

Kan een leuke versterking blijken maar heeft denk ik niet de makkelijkste persoonlijkheid. 20 miljoen is dan best veel geld voor weinig bewezen kwaliteit maar in deze markt zijn talentvolle aanvallers gewoon erg veel waard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Torino

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Torino100
11.Bologna90
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Torino.

30 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Internazionale zag Alexis Sánchez onlangs wegvallen met een forse blessure en denkt aan Olivier Giroud als vervanger van de Chileen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren