‘Overbodige Ajax-aanvaller kan voor EL-voetbal kiezen in Portugal’

Woensdag, 30 augustus 2017 om 21:12Robin Bruggeman • Laatste update: 21:37

Robert Muric gaat mogelijk vertrekken bij Ajax. De Kroatische aanvaller staat in de belangstelling van Sporting Braga, zo meldt O Jogo woensdagavond. De rechtsbuiten van Jong Ajax, die vorig jaar werd verhuurd aan Pescara, staat nog tot medio 2018 onder contract in de Johan Cruijff ArenA.

Naar verluidt ligt er een vijfjarig contract klaar voor de 21-jarige Muric, die bij het juiste bod lijkt te mogen vertrekken van Ajax. In Amsterdam heeft hij geen uitzicht op een doorbraak in de hoofdmacht. Muric heeft nog maar twee wedstrijden als invaller in het eerste gespeeld, in het voorjaar van 2016, tegen Excelsior en Willem II. Bij Jong Ajax maakte hij dit seizoen twee doelpunten in de eerste twee Jupiler League-wedstrijden.

Abel Ferreira, trainer van de Portugese subtopper, zou in Muric een welkome versterking voor de vleugels zien. De buitenspeler moet bij Braga, dat Europa League speelt, de concurrentiestrijd aangaan met onder anderen Pedro Neto. Muric heeft in totaal 48 wedstrijden bij Jong Ajax gespeeld, waarin hij 15 keer scoorde en 16 assists afleverde. In Italië ging het minder voorspoedig: bij Pescara kwam hij tot slechts zes wedstrijden en één doelpunt.


Poll

Vind jij dat Ajax Robert Muric moet laten gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door leeuw087)

Desnoods verhuren maar niet verkopen.

30 augustus 2017 om 21:25

Ligt nog 1 jaar vast en is op dit moment slechter als Neres, Kluivert en Cerny op rechtsbuiten, dus gewoon verkopen en accepteren dat het helaas niks geworden is. Als hij het daar goed doet is het pech voor ons (al is dat op te lossen met een 20 procent doorverkooppercentage), maar op dit moment is hij overbodig en is het zonde om hem nog 1 jaar JL te laten voetballen.

30 augustus 2017 om 21:36

Hij is zeker niet slechter dan Cerny. De jongen krijgt ook nauwelijks kansen. Dat terwijl die vaak ze klasse liet zien bij jong Ajax.

30 augustus 2017 om 21:43

Cerny is 2 jaar jonger dan Muric en war ik van ze gezien heb de afgelopen tijd is Cerny zeker wel beter. Misschien geen 5 klasses, maar Cerny is wel beter en nog 2 jaar jonger.

30 augustus 2017 om 21:56

Ik vind Kluivert ook helemaal niet zo speciaal. Leuke acties weinig rendement.

30 augustus 2017 om 22:10

Waar noem ik Kluivert speciaal dan?

Met zoveel heisa binnen gehaald en vervolgens is het 10x niks. Appart.

30 augustus 2017 om 21:20

Dat was Muric niet. Dat was Meleg.

30 augustus 2017 om 23:56

Er was toch wel heisa met zijn oude club. Die wilde hem niet laten gaan. En Ajax heeft toen vol gehouden. Met als resultaat dat de media maar berichten bleef produceren...dat was de heisa volgens mij. Anderzijds, was Ajax toen wel afgehaakt door het gedoe en het was een wereldtopper geweest dan had je iedereen eens moeten horen. Gewoon blijven proberen...er zit vroeg of laat wel weer een Dolbergje ofzo tussen.

30 augustus 2017 om 21:50

als je alles van tevoren weet zou Almere de Champions League kunnen winnen...

30 augustus 2017 om 21:52

Muric is gratis binnengehaalt en wilde vorig jaar al niet zijn contract te verlengen.

Dit is dus een manier om nog wat aan hem te verdienen, 5 jarig contract is natuurlijk ook voor hem een stuk zekerheid.

Gaat het niet redden bij Ajax.

Ajax doet er goed aan om hem en Menig nog te slijten morgen. Zou zonde zijn als ze 1 jaar in Jong Ajax verpieteren en onder hun niveau gaan spelen.

30 augustus 2017 om 21:31

Muric heeft nog niet aangetoond een hoger niveau aan te kunnen. Hij is in mijn ogen Jong Ajax nog niet eens ontgroeid. Hij mist de drang om zich te willen bewijzen op een hoger niveau.

30 augustus 2017 om 21:41

48 wedstrijden, 15 goals en 16 assists en dat allemaal op zijn 18de-19de in de JL. Vind ik wel redelijk ontgroeid. Nu is hij 1 jaar en 3 maanden verder en de laatste wedstrijd van Jong Ajax deed hij mee en scoorde 2 maal en gaf 1 assist. Denk dat deze jongen op dit moment wel te goed is voor Jong Ajax.

30 augustus 2017 om 21:31

Is Menig er nog?? Traint/speelt hij mee? Heb hem echt volkomen gemist in de voorbereiding.

30 augustus 2017 om 21:37

Jep Menig is er nog. Had geen uitzicht op de selectie dus zit bij Jong Ajax volgens mij en houd daar zijn conditie op peil.

30 augustus 2017 om 22:26

Toch wel lullig voor die jongen. Beetje Lukoki verhaal. Hij is natuurlijk ook niet goed genoeg voor Ajax, maar deed het bij vlagen toch leuk bij Zwolle. Hoop dat een club het met hem aandurft en dat Ajax hem gewoon laat gaat naar de club waar hij naar toe wil. Niet te hopen dat hij straks ergens in Oost Europa op de bank terecht komt zoals zoveel andere jongens..

30 augustus 2017 om 22:49

Eens. Spelers als Menig en warmerdam maken de pecs sterker, dus Ajax doet er goed aan ze te verkopen aan die clubs. Voor Ajax komen ze vooralsnog te kort en het is inderdaad beter om ze in Nederland te houden ipv dat ze vertrekken naar de koploper uit Bulgarije ofzo.

Ik denk nog steeds dat deze jongen kan slagen bij Ajax. Alleen heeft die op dit moment nog wel minimaal 2 flankspelers voor zich op de rechterkant. Ik zou als Ajax zijnde contract verlengen en verhuren aan een goede ED club of als hij dat niet wil voor een goed bedrag verkopen aan Braga.

Ik vind dat Ajax Menig of Muric moet behouden voor de breedte. Als dalijk bv. Cerny en Kluivert voor een lange tijd geblesseerd zijn heb je alleen Neres, Younes en Johnsen beschikbaar. Met Menig/Muric kan je dat opvangen.

30 augustus 2017 om 21:29

Dan moeten er dus eerst 2 geblesseerd raken en dan heb je nog 3 opties. Verder heb je ook nog Ylatupa, Jensen en Nunnely uit de o19 die er uit de voeten kunnen, dus mocht het zo ver komen dan heb je nog 3 redelijke opties die wel toekomst hebben. Zonde om Menig dan te behouden. Daar doe je die jongen geen plezier mee. Speelde vorig jaar prima bij pec op het hoogste niveau en dan mag hij nu op vrijdagavond bij telstar of oss voetballen.

Was dit geen 'toptalent' dat het ging maken? Ik ben soms door predicaat toptalent echt zicht kwijt op wat er allemaal doorbreekt en faalt bij ajax...

30 augustus 2017 om 21:31

Volgensmij was dat Meleg.

30 augustus 2017 om 21:35

Tja toptalent wordt tegenwoordig aan elk talent gegeven bij de top 3. Vanochtend nog een artikel over el hankouri bijvoorbeeld waar deze discussie ook over was. De echte toptalenten zijn alleen spelers als Sanchez en Dolberg die op stonden in belangrijke Europese duels imo op hun 19/20de. Niet de Bergmas en schuurmans die dan met pijn en moeite nog geen 7de wissel kunnen worden bij Ajax en feyenoord, maar dan wel de stempel toptalent krijgen van VZ. Die stempel in een titel zorgt waarschijlijk wel voor extra clicks dusja.

30 augustus 2017 om 22:07

En Dolberg heeft (geen) te weinig progressie geboekt om hem nog toptalent te noemen. Talent zeker, maar hij ontwikkelt zich niet bepaald stormachtig, zoals bv een Mbappe, die ook nog maar een jaar op het hoogste niveau acteert.

30 augustus 2017 om 22:30

Ik ben het met je eens dat Dolberg (te) weinig progressie toont. Vooral qua werklust vind ik het af en toe tenenkrommend om naar te kijken, heeft weer een schop a la Bosz onder z'n kont nodig. Maar Mbappe speelde natuurlijk wel in een fantastisch draaiend elftal met net even betere spelers om zich heen dan bij Ajax. Heeft volgens mij zelfs een half seizoen maar echt basis gestaan (sinds CL tegen man city dacht ik). Zit dit seizoen ook al hele seizoen op de bank vanwege de transersoap. Moeilijk te zeggen hoe deze twee zich tot elkaar verhouden vind ik. Voor hetzelfde geld valt Mbappe totaal door de mand.

30 augustus 2017 om 22:41

Als Mbappé de maatstaaf is voor "toptalent" dan zijn er maar max. 5 op het moment. Voor Eredivisie begrippen is Dolberg zo'n beetje de enigste.

Overmars wordt geroemd om het halen van onder andere Sanchez, Dolberg en Milik maar laten we ook niet blind zijn voor alle miskleunen die hij gehaald heeft!!
Hier een grote lijst met alle spelers die (vooralsnog) te weinig toevoegden:

Heitinga
Westermann
VdHoorn
Dijks
Sinkgraven
Muric
Cerny
Meleg
Duarte
Zimling
Sana
El Ghazi
Gudelj
Zivkovic
Cassierra
Sanogo
Cuenca
Bojan
Neres
Hoesen
Andersen

21 spelers maar liefst!!!

En dan vind ik Younes nog een twijfelgeval ook.

30 augustus 2017 om 21:38

Kijk dan ook even wat hij uitgeveven heeft voor die spelers en wat hij alleen al aan Sanchez heeft verdiend voor Ajax. En Sinatra kon natuurlijk wel goed zingen...

30 augustus 2017 om 21:54

Als vanouds heb je weer waardeloos je huiswerk gedaan Rodadegrote. Wat een misperen. Op 6 juli 2012!! werd bekend dat Overmars bij AFC Ajax door de directie en raad van commissarissen werd aangesteld als directeur voetbalzaken.

Boilesen zat al in 2010 bij Ajax, Sigthorsson 2011, Fischer 2011, Serrero Ajax Cape Town jeugd, bovendien al in 2011 naar Ajax.

Verder: de oudjes die jij noemt kostten vrijwel niks, de jonkies zijn merendeels met winst verkocht. Dijks komt uit de Ajaxjeugd en is middels spelersruil teruggekomen.

30 augustus 2017 om 22:03

Klopt niet wat je zegt. Alleen El Ghazi is echt met winst verkocht.

30 augustus 2017 om 22:07

Had jij verwacht dat je huurspelers en Heitinga en Westermann met winst ging verkopen dan? Verder mag je dan ook nog Onana, Cillessen, Viergever, Frenkie De Jong, Younes, Ziyech en Schone nog toevoegen bijvoorbeeld.

30 augustus 2017 om 22:26

@myvision Ok een paar hoorden dan niet op de lijst te staan maar 21 spelers is nog steeds een hele grote lijst!!

30 augustus 2017 om 22:41

rodadegrote,

Weer het zelfde lijstje, ongenuanceerd als altijd. Heb je al een keer voorzien van een antwoord en daar nooit een reactie van je op gehad.

30 augustus 2017 om 23:07

Wat voor antwoord?

30 augustus 2017 om 23:26

Is precies het antwoord wat ik al van je verwacht.

Zie nu weer allerlei mensen die op je reageren, een keer onderbouwen zou prettig zijn.

Heb al eerder gezegt dat je maar eens je complete lijstje moet onderbouwen, voordeel is dat je je dan in de spelers moet verdiepen die op je lijstje staan.

Misschien blijft er dan nog maar weinig van je overzicht overblijft, had me voorgenomen om niet meer op je suggestieve reacties te reageren maar ja ben ook maar een mens.

30 augustus 2017 om 22:01

El Ghazi gratis gehaald en voor €10 miljoen verkocht.... Sinkgraven en Cassierra kun je nog niet afschrijven. Sinkgraven speelde prima onder Bosz en Cassierra is gehaald met het plan om hem 1 jaar te laren ontwikkelen bij Jong. Van der Hoorn en Gudelj hebben zeker goed gespeeld en zijn beide zonder verlies verkocht en Van der Hoorn zelf mer winst. Fischer, Sightorsson en serero zeer belangrijk geweest voor titels en Fischer met €4 miljoen winst verkocht. Hoesen, Zimling, Sanogo, Westermann, Heitinga, Bojan, Cuenca, Sanogo, Sana, Meleg, Muric en Boilesen is bij mekaar nog geen €1 miljoen voor betaald. Alleen duarte en Zivkovic waren echt weggegooid geld.

30 augustus 2017 om 22:07

Van der Hoorn was als basisspeler gehaald maar maakte dit nimmer waar. Hij kostte Ajax 4 miljoen maar werd verkocht voor 2,5 miljoen dus verlies. Gudelj maakte er een potje van in zijn tweede seizoen. Weliswaar waren transfersommen (of transfervrij) laag voor bepaalde spelers maar toch hebben ze onnodig salaris gekost wat toch veel miljoenen aan onnodige geldverspilling is geweest.

30 augustus 2017 om 22:09

En de rest dan? El Ghazi, Younes, Cerny en Fischer dan? Hoe zijn dat "miskopen"? Of is Cerny een "miskoop"wederom gratis) omdat hij op zijn 19de nog geen basisspeler is? En Younes omdat hij nog "maar" 5 interlands voor Duitsland heeft gespeeld en nog geen 20?

30 augustus 2017 om 22:29

Gewoon uit nieuwsgierigheid was jij niet een PSV fan? In ieder geval moeten Brands en van Geel nog hun eerste Milik of een Sanchez vinden en verkopen. Ajax verkoopt hun bankspelers met gemak voor de zelfde prijs als bijvoorbeeld absolute vedette Propper bij PSV.

30 augustus 2017 om 22:32

Ik zeg niet dat Cerny een miskoop is maar wel dat hij vooralsnog te weinig toevoegd aan Ajax wat ook geld voor Sinkgraven en Cassierra. Younes vind ik nog een twijfelgeval. Deed het zeer goed in de EL vorig seizoen maar in de eredivisie is zijn rendement veel te laag.

30 augustus 2017 om 22:45

Oké. Je hebt nu je reactie aangepast, maar er stond eerst "hier alle miskopen", dus daar was mij reactie op gebasseerd mbt Younes, Cerny, Cassierra. Niet op je "spelers die vooralsong te weinig toevoegen".

30 augustus 2017 om 23:05

Maar je bent het dus met me eens dat die spelers vooralsnog te gaan weinig aan Ajax hebben toegevoegd?

30 augustus 2017 om 23:07

Rodadegrote,

Je praat over miskleunen? De betekenis voor miskleunen is o.a.:

1) Blunderen 2) Mislukken 3) Misslaan 4) Zich erg vergissen.

Ga eerst maar een keer een onderbouwing geven voor al de spelers die jij miskleunen van Marc vind.

Is dan voor jou een stuk makkelijker om zinvolle reacties, te beantwoorden.

30 augustus 2017 om 23:26

Ehm deels. Cerny voegt te weinig toe op het moment, maar dat kereltje is 19. Zelfde voor Cassierra, maar dat kan je nog niet als miskoop bestempelen wat je eerst deed en waar mijn reactie op gebasseerd was. Dat ze nu nog niet onze sterren zijn ziet iedereen, maar nogmaals je draait zelf je eigen woorden terug en brengt het nu genuanceerder. En so what dat een jochie van 19 Ajax nog niet naar de CL heeft geschoten. Hun tijd komt nog wel, maar jij noemde ze al een miskoop.

30 augustus 2017 om 22:24

@Rodagrote. Lachwekkende reactie minimaal de helft van die lijstje heeft als Basis speler meegedragen aan titels voor Ajax. Als je dan ook even zo vriendelijk wil zijn om de absolute miskopen van Brands en Geel er naast wil leggen?

30 augustus 2017 om 22:29

Die helft schijnt niet te kloppen want Overmars is pas sinds 2012 TD bij Ajax. Dus de meesten hebben niet meegeholpen aan het winnen van landstitels.

30 augustus 2017 om 22:31

Ja maar ik heb het over die spelers in het algemeen jouw zogenaamde black list. Dat jij Overmars erbij wil betrekken is jouw zaak. Puur naar die spelers gekeken heb je het wederom zoals zo vaak mis.

30 augustus 2017 om 22:34

De lijst die er nu op staat klopt gewoon en zijn allemaal gehaald door Overmars.

30 augustus 2017 om 22:44

Dan nog blijf je het volledig mis hebben? Dat weet je zelf ook wel. Al die spelers zijn in ieder geval prof voetballers geworden. En als jij nu al voetballertjes van 19,20,21 compleet afschrijft dan ben je in mijn ogen niet goed wijs. Zie een Loacadia die is nu wel mooi basis speler terwijl hij al 3 keer is afgeschreven. Kan raar lopen in voetbal

30 augustus 2017 om 23:05

Nogmaals, ik schrijf spelers als Sinkgraven en Cerny niet af maar ik vind wel dat ze vooralsnog te weinig toevoegden aan Ajax. Wat klopt daar niet aan?

30 augustus 2017 om 23:28

Omdat je je reactie heb aangepast als mensen zeggen dat ze GEEN MISKOOP zijn. Nu breng je het veel genuanceerder, maar 50 minuten geleden waren het nog miskopen waarschijnlijk de reden waarom Jake (en de rest) reageerde.

Was hij die jongen met die malafide zaakwaarnemer of was het een clubeigenaar die dwars lag? Er was wat controverse om hem. Had hoge verwachtingen maar hij heeft het niet waar weten te maken. Zijn cijfers in de JL zijn voor een buitenspeler best aardig. Ik denk dat ze hem moeten verkopen, misschien een doorverkooppercentage afdwingen. Hoop dat hij slaagt in Portugal, gun ik hem wel. Leek een toptalent maar ze kunnen het niet allemaal redden, helaas.

Bij Joegoslavische talenten is de roem hen dikwijls vooruitgesneld en gaat het uiteindelijk helaas vaak mis. Modric is wat dat betreft een toonbeeld van evenwichtigheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

11 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren