‘Ik ga daarom nog liever bij de amateurs spelen dan in de Jupiler League’

Dinsdag, 29 augustus 2017 om 08:24Yanick Vos

Frank van der Struijk heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden. Het contract van de verdediger bij Dundee United werd niet verlengd, waardoor hij transfervrij is. De 32-jarige speler hoopt snel een nieuwe werkgever te vinden, maar zegt er ook vrede mee te hebben als er geen nieuwe club komt. Clubs uit de Jupiler League hoeven zich sowieso niet te melden bij de rechtsback.

De ex-speler van onder meer Willem II en Vitesse houdt zijn conditie momenteel op pijl bij ODC. "Ik zit niet hopeloos te wachten op een nieuwe club, hoor. Als het komt, dan komt het. Als er geen club komt, dan ga ik wel iets anders doen”, zegt hij in gesprek met de NOS. Voorlopig wil hij zich wel op voetballen blijven richten. Aan een maatschappelijke loopbaan denkt hij nog niet. "Dan ga ik bij de amateurs spelen. In de topklasse of hoofdklasse. Ik ben niet zo happig om in de Jupiler League te spelen. Dan speel je bijna iedere week op kunstgras.”

Elf van de twintig clubs uit de Jupiler League spelen op kunstgras, terwijl er in de Eredivisie zeven clubs zijn met eenzelfde ondergrond. "In de Eredivisie is het nog te overzien, al vond ik het veld bij VVV-Venlo er wel heel armoedig uitzien. Ik ga daarom nog liever bij een amateurclub spelen dan in de Jupiler League. Qua financiën is er niet zo'n groot verschil en je hebt ook nog eens minder verplichtingen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door alkatorian)

Volgens mij speelt praktisch elke amateurclub ook op kunstgrasvelden tegenwoordig. Ik speel persoonlijk meestal op veld 4 of nog lager, en die zijn vaak nog wel van gras (al hoef ik jullie de conditie van dat gras vast niet toe te lichten), maar bij praktisch elke club waar ik kom is het hoofdveld van kunstgras tegenwoordig. En dat zijn toch vaak de betere amateurclubs in de provincies Utrecht/gelderland.

Ik weet dat de kleinere clubs (met pakweg 1 of 2 velden) vaak nog wel normaal gras hebben liggen, maar clubs met 10 velden of meer (de grotere clubs) hebben vaak gewoon een paar plastic veldjes liggen.

29 augustus 2017 om 09:01

Helemaal mee eens, weet niet hoelang hij niet meer in Nederland is geweest, maar zelfs in de 2e en 3e divisies gaan ze tegenwoordig uit financieel oogpunt al over op dat ku(ns)tgras.

29 augustus 2017 om 09:12

Is het gras nu ineens 200 procent duurder dan vroeger ofzo dat ze alemaal zeggen jaa de kosten. Waarom kan het in engeland wel al 100 jaar schitterende biljartlakens

29 augustus 2017 om 09:22

In de lagere regionen is het met regelmaat ook kommer en kwel hoor. Alleen in de Premier League en Championship heb je nagenoeg een garantie op een goed veld.

29 augustus 2017 om 09:40

En ook in Engeland ligt bij amateurs kunstgras..dat gedoe met die korrels kwam overwaaien vanuit Amerika en Engeland.

29 augustus 2017 om 10:04

Het zit hem niet zo zeer in de aanschaf maar in het onderhoud

29 augustus 2017 om 10:09

@renatofly: er is tegenwoordig ook een verplichting voor veldverwarming bij echt gras, dat is ook duur.

29 augustus 2017 om 11:45

Amateurs ja. Premies league tot aan de hoofdklasse van Engeland of Duitsland daar echt niet! Afschaffen!!!

Tsja, 'frankie maak me gek' is natuurlijk geen wereldvoetballer. Bij ons in Arnhem was hij cult. Maar op voetballend niveau hield het vaak niet over. Wel een harde werker. Ik gun hem sowieso een mooie club !!

Gek dat je niet in de Jupiler wilt spelen vanwege kunstgras maar wel in de Eredivisie waar zoals gezegd 7 van de 18 clubs op dat akelige kunstgras spelen. En op amateur-niveau zal dat ook vaak voorkomen.

Het is sinds 3 maanden wel erg hip om zo anti-kunstgras te zijn. Waar was iedereen toen massaal die velden in de Eredivisie en Jupiler werden aangelegd ? Ben benieuwd, welke club als eerste de ballen heeft om weer op écht gras te gaan spelen...

29 augustus 2017 om 08:39

Frankie was zo cult in Arnhem dat hij een pispaaltje werd. Die fluitconcerten waren onterecht. Op echt gras spelen heeft niet meer de toekomst wat wel de toekomst is zoals het veld er in Arnhem bij ligt, dwz hybride gras.

29 augustus 2017 om 08:46

Ja maar hybride is maar 5-10% kunstgras? Waarbij het ingeweven is in echt gras. Dus nog steeds 90% echt gras. Daar moeten alle clubs voor gaan!

29 augustus 2017 om 09:22

Dat gaat nog wel veranderen. Het mooie van kunststof, ofwel plastics, is dat het er zo ongelofelijk veel zijn. Vroeg of laat komt er een perfecte mat uit. Ze hebben er voor vele sporten al een maat van gemaakt die superieur is aan de normale sprieten.

Maar wat ik mij wel af vraag, spelen voetballers nu met kunstgras schoenen of normale schoenen.

Beste Frank het is 29 augustus, clubs weten al 8 maanden dat je vanaf de zomer transfervrij bent. Je mag je handen dichtknijpen als er een JL club is die jou een contractje aanbiedt.

29 augustus 2017 om 08:41

Hoezo? Hij speelde eerder voor Vitesse en Willem II hoor. Waarom moet hij dan blij zijn voor een Jupilair League club? Ik zou juist jammer vind, dus ik snap je comment niet helemaal.

29 augustus 2017 om 10:14

Nogmaals al die clubs zijn op de hoogte van zijn situatie en niemand heeft in al die tijd geen interesse getoond.Dan heb je weinig te eisen als het eind augustus is.

In de Topklasse verdient ie net zoveel als bij pakweg Fortuna Sittard.

Bij een vereniging als Rijnsburgse Boys - Ijselmeervogels verdien je al gauw tussen de 2000 en 4000 per maand. 3 of 4x in de week 'sa vonds trainen en op zaterdagmiddag een wedstrijd. Altijd een paar duizend man publiek. Bij een gemiddelde jupiler league club verdien je dat salaris niet.
Moet ik wel zeggen dat je bij steeds meer amateurclubs ook het hoofdveld vervangen ziet worden door kunstgras. Bij Katwijk is dat inmiddels al gedaan en veel meer clubs in de stappen over. Misschien niet altijd vanwege de kosten, maar wel uit praktische redenen. Met elke week tientallen wedstrijden en trainingen krijgen die velden veel te verduren, daarom werkt kunstgras daar gewoon veel beter. Ik voetbal dan op een kelderklasse niveau maar ik ben toch wel blij op kunstgras te voetballen. Als je al op echt gras mag voetballen is het veld dramatisch.

Vind wel dat we niet moeten doorslaan met het commentaar op kunstgras. Zeker bij de "grotere' amateurclubs ligt vaak een erg fijne kunstgras mat. Het liefst speel ik ook op een mooie echte grasmat, maar dat krijgen veel amateurclubs gewoon niet voor elkaar. Dan is het naar mijn idee wel beter om een zachte goed gesproeide kunstgrasmat te hebben in plaats van een knollenveld.

Wel grappig, tegenwoordig speelt bijna iedere goede amateurclub op kunstgras hahaha.
En 11 van de 20 vind ik nog meevallen, dacht eerlijk gezegd dat veel meer Jup teams op kunstgras speelde.

29 augustus 2017 om 13:21

Bedenk wel dat Jong Ajax, Jong Utrecht, en Jong AZ volgens mij allen op "echt" gras spelen. Dus dan blijven er 6 clubs over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
4 fans
Verdediger, 37 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren