‘Messi, Piqué en Suárez: allen hebben ze Neymar onder druk gezet’

Zondag, 27 augustus 2017 om

Paris Saint-Germain telde deze zomer na een lange transfersoap 222 miljoen euro neer om Neymar los te weken bij Barcelona, maar de Braziliaanse superster voldoet vooralsnog aan alle verwachtingen. Nenê is lovend over zijn landgenoot en denkt dat hij er goed aan heeft gedaan zijn loopbaan voort te zetten in het Parc des Princes.

De 36-jarige spits is momenteel in eigen land weer actief voor Vasco da Gama, maar speelde in het verleden twee seizoenen voor PSG. Hij sprak met Neymar over de transfer. "Ik heb alle voor- en nadelen afgewogen en hem verteld dat dit de beste keus was", geeft Nenê aan in gesprek met Le Parisien. "Neymar kan bij PSG uitgroeien tot de beste speler ter wereld, hier kan hij geschiedenis schrijven."

Met Neymar in de gelederen kunnen de hoofdstedelingen volgens Nenê een serieuze gooi doen naar de eindzege in de Champions League. "PSG heeft die competitie nog nooit gewonnen. Het is een uitdaging voor Neymar om de club eraan te helpen", vervolgt hij. "Ze hadden al een goed team, maar hij kan samen met Dani Alves het verschil maken. Ik ben erg blij met zijn keuze, hij zal er geen spijt van krijgen."

Bij Barcelona was men aanvankelijk geenszins van plan mee te werken aan een vertrek van de flankspeler. "Lionel Messi, Gerard Piqué, Luis Suárez: allen hebben ze Neymar onder druk gezet", claimt Nenê. "Het is geen gemakkelijke situatie, maar je moet in zo'n situatie aan jezelf denken. Hij heeft getwijfeld, dat is normaal, maar uiteindelijk is hij dapper geweest."


Poll

Denk jij dat Neymar binnen drie jaar de Ballon d'Or wint?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Neymar speelt tot nu toe echt geweldig. Ik pik soms wel een wedstrijd van PSG mee en het is genieten hoe hij nu de ster daar is.

27 augustus 2017 om 13:34

Vergeet niet wat zelfvertrouwen met een speler doet, helemaal zo iemand als Neymar. Ik ben benieuwd of hij nog van die acties maakt om tegenstanders bewust te vernederen als ze straks tegen de grotere jongens spelen. De tegenstand tot nu toe was ook erg zwak. Ben benieuwd hoe hij reageert als het PSG straks niet meer zo makkelijk af gaat en als ze tegen echte toppers moeten spelen in de Champions League.

27 augustus 2017 om 14:15

Het blijft wel de franse competitie he... ik denk dat dat veel te makkelijk is voor hem. Ik snap zijn beweegredenen voor de overstap wel, maar ik had hem toch liever in een grotere competitie gezien.

27 augustus 2017 om 15:02

Franse competitie is makkelijker als spaanse competitie spaanse dat ga je ook zien hoeveel neymar gaat scoren in ligue 1 dat zou meer moeten zijn als in la liga

27 augustus 2017 om 15:02

Franse competitie is makkelijker als spaanse competitie spaanse dat ga je ook zien hoeveel neymar gaat scoren in ligue 1 dat zou meer moeten zijn als in la liga

27 augustus 2017 om 15:06

Hij is nu ook meer een leider en eist meer ballen op dan bij Barca, waar hij toch ook veel moest afgeven.

27 augustus 2017 om 15:49

Hij is er nog geen maand, heeft amper 3 wedstrijden gespeeld en jij kijkt Soms een wedstrijd en het is dan genieten hoe hij de ster daar is?

Of het belooft de grootste voetballer die we ooit hebben gezien te worden of het is een vrij overdreven een veelte voorbarige reactie

27 augustus 2017 om 18:10

Zozo je wordt positief over Neymar als hij weg is bij Barca. Eerst was hij een jongen die aardig goed was maar "hij speelde vals door z'n Schwalbes. En nu hij weg is bij Barca, ja dan zijn ze (de real fans) allemaal positief

27 augustus 2017 om 19:38

Dat is omgekeerd ook zo, Barcelona fans hebben hem nu laag zitten en de club die zo veel moeite heeft gedaan om hem binnen te halen probeert hem nu voor van alles aan te klagen. Dit werkt van beide kanten.

Onder druk om te blijven ja, als het al om druk gaat. Je kan namelijk ook gewoon met je ploeggenoten overleggen of zelfs ruziã«n. Vond hem altijd al een aparte persoonlijkheid dus uiteindelijk is Barcelona hem als persoon liever kwijt dan rijk denk ik (hoewel die Dembele me ook geen ideale schoonzoon lijkt met zijn staking voor het tweede jaar op rij om een transfer te forceren) maar als voetballer is het een enorm verlies.

27 augustus 2017 om 13:42

Suarez heeft 2 keer op rij iemand gebeten om een transfer te maken... maar goed het lijkt wel een clan dat Barcelona iedereen is toch vrij om te gaan. Om dan elkaar onder druk te zetten vind ik wel erg ver gaan.

27 augustus 2017 om 13:47

Waar haal jij vandaan dat het zou gaan om druk zetten? Betwijfel of ze hem hebben omsingeld en met fysiek geweld hebben gedreigd om te blijven. Je kan gewoon met je ploeggenoten overleggen, discussieren en zelfs ruzien.

Verder stond het bijten van Suarez absoluut los van zijn transfer en uberhaupt van FC Barcelona. Suarez was juist bang, heeft hij meerdere keren aangegeven, dat de beet zijn kans op een transfer juist totaal had weggevaagd (vond het destijds ook niet het juiste moment, ethisch gezien, financieel natuurlijk wel, om Suarez te halen).

Waar je verder op baseert dat 'iedereen vrij is om te gaan' weet ik niet, maar er zijn net als bij elke club gewoon regels waar spelers zich aan dienen te houden.

27 augustus 2017 om 13:55

In De laatste alinea staat er dat er druk gezet is. Ben ook benieuwd op wat voor manier.

27 augustus 2017 om 15:01

Journalisten maken er nog weleens de gewoonte van om dingen erger te maken dan het is. Door een woord "druk" geeft een artikel een andere lading. Tuurljk hebben deze spelers geprobeerd om hem te overtuigen om te blijven, dat hebben ze zelfs toegegeven. Maar ik denk zelf niet dat ze hem onder druk hebben proberen te zetten.

27 augustus 2017 om 13:49

Ik denk dat Barcelona niet zoveel geeft om goede persoonlijkheden met spelers als Suarez en een aantal beroeps zeikerds / duikelaars.

27 augustus 2017 om 14:30

Ja want er lopen niet bij elke topclub vervelende jongens rond? Bij Barcelona duiken ze meer, bij Real spelen ze veel gemener: Ramos, Pepe, Arbeloa allemaal slagers die soms bewust een tegenstander de wedstrijd op een gemene manier uit proberen te schoppen. Overigens zag ik gisteren nog een filmpje over Carvajal die ook kleinzerig was op een training. Natuurlijk zijn er meer spelers die niet ideaal zijn qua persoonlijkeid, bij alle topclubs in Europa.

27 augustus 2017 om 17:28

Waarom moet je Real er bij betrekken? Het gaat toch over Barca

Hij wint de ballon dor voorlopig nog jaren niet, Dybala is beter!

27 augustus 2017 om 13:56

Haha heerlijk, Dybala maakt een hattrick en meteen is ie beter dan Neymar. Kerel toch

27 augustus 2017 om 14:17

Interessant om te zien hoe heel veel Madrid fans hem nu opeens zo geweldig vinden en het durven te zeggen ook. Blijkbaar kan het nu wel, nu hij uit Barcelona vertrokken is.

27 augustus 2017 om 15:05

Ik denk dat veel Real Madrid fans dit erkenden, iedereen ter wereld ziet gewoon hoe goed Neymar is.

Zelfs Chiellini noemt hem top 3, boven Dybala, dus ja... dat zegt genoeg.

27 augustus 2017 om 19:23

Neymar staat al anderhalf jaar in mijn top 3, en daarvoor in m'n top 5. Maar goed. Het eerste seizoen van James vond ik hem persoonlijk nog beter, maar sindsdien heb ik Neymar altijd beter gevonden dan iedereen bij Madrid op Ronaldo na.

Als we het over offensieve spelers hebben dan natuurlijk. Er zijn ook topverdedigers en middenvelders maar dat valt moeilijk te vergelijken

27 augustus 2017 om 14:06

Dybala is een geweldige speler en is ook een toekomstige Ballon dor kanidaat maar je kan niet zeggen dat hij beter is dan Neymar

27 augustus 2017 om 14:06

Lol Dybala beter dan Neymar? Dat is de grap van de dag.

27 augustus 2017 om 14:31

Dybala en Neymar zijn totaal andere spelers. Dybala is meer doelgericht en centraal gevaarlijker, Neymar creatiever en meer aan de zijkant. Allebei geweldenaars maar niet te vergelijken. Ik ben benieuwd hoe ze zich blijven ontwikkelen maar op dit moment is Neymar beter en sowieso een grotere ster.

27 augustus 2017 om 14:57

Dybala is helemaal niet meer doelgericht dan Neymar.

Neymar is een klasse of twee beter dan Dybala.

27 augustus 2017 om 15:07

Neymar doet ook genoeg acties voor het spektakel en is minder in de spits te zien dan Dybala.

27 augustus 2017 om 15:02

Neymar is op dit moment veel verder dan Dybala. Maar de toekomst staat niet vast en er spelen natuurlijk meerdere factoren mee.

Waarom is deze mening van een niet zo succesvolle spits die helemaal niets met de situatie te maken heeft ook maar in enige zin relevant?

Neymar is een fantastische voetballer en genot om naar te kijken wanneer de ploeg draait. In de Ligue 1 was dit voor mij sowieso al vanzelfsprekend wegens het toch wel beduidend zwakkere niveau en de overmacht van Psg. Dat hij dus dolt tegen Saint Etienne en dergelijke hoeft niet echt te verbazen. Het is afwachten voor de Champions League, daar gaat Neymar iedereen moeten overtuigen dat dit de juiste stap was.

27 augustus 2017 om 14:33

Hij dolde niet tegen Saint-Etienne.... Maximaal een zesje. Hij speelde eergisteren echt niet goed. Daarvoor wel erg goed tegen Toulouse.

Geweldige voetballer. Dat is ook de reden dat ik de overstap enigzins snap, maar aan de andere kant weer niet. Tuurlijk hij wilt uit de schaduw stappen van messi om de beste te zijn, maar waarom ga je dan naar zo een slappe competitie.. Je ziet tot nu toe dat het veel te makkelijk is voor hem, dus ik vind het ook moeilijk om te hem nu al te beoordelen. Men kan hem pas beoordelen wanneer hij het ook kan in de CL tegen ploegen van formaat. Bayern is een uitgelegen kans voor hem om zich te bewijzen!

27 augustus 2017 om 15:57

Kans op CL glorie met minder inspanning (kans op blessures) en 30 miljoen? Snap jij de keuze niet?

Lekker fit Cl wedstrijden spelen en uitgerust aan het WK beginnen, hoe makkelijk kan het zijn haha

Ik vind Neymar geweldige speler! Alleen hij is te goed voor ligue, en met zo'n team en tegenstanders tot nu toe kan ook niet anders dan dat je met duidelijke cijfers wint. Ik ben zeer benieuw hoe ze in champ gaan doen.

Ik vind het echt bizar dat mensen blijkbaar denken dat je de beste ter wereld "wordt" door een stapje achteruit te nemen. Dan kan ie net zo goed in de Jupiler League gaan spelen, er 100 inleggen en iedereen gek dribbelen

Lekker wekelijks oefenen in de ligue 1 voor een paar grotere wedstrijden in de ligue 1 en voor de rest vol focussen op CL wedstrijden. Daarbuiten verdient Neymar 30 mil per jaar.

Ik vind het allemaal niet zo bijzonder en beoordeel zijn toekomstige prestaties dan ook op basis van deze gegevens, want ik heb toch meer respect voor spelers die wekelijks hun keiharde best moeten doen voor elk punt dat ze binnen halen in de competite / CL en dan ook nog eens mooie dingen laten zien.

De keuze is simpel voor Neymar met het salaris strookje, maar respect/aanzien gaat hij er niet mee krijgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Rennes367
4.Nantes321
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Á. Di MaríaMiddenvelder196
Pablo SarabiaMiddenvelder162
M. VerrattiMiddenvelder140
K. MbappéAanvaller1413
K. NavasKeeper150
I. GueyeMiddenvelder131
MarquinhosVerdediger161
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

4 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Olympique Lyon neemt Tino Kadewere voor vijftien miljoen euro over van Le Havre. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren