Update: AZ rondt verwachte huurtransfer Van Rhijn af

Woensdag, 30 augustus 2017 om 11:17Justus Dingemanse • Laatste update: 11:39

Ricardo van Rhijn is tot overeenstemming gekomen met AZ over een verhuurperiode van één jaar, zo weet Voetbalzone-verslaggever Justus Dingemanse. De 26-jarige Van Rhijn was afgelopen weekend al op de tribune gespot bij het Eredivisieduel tegen ADO Den Haag in Alkmaar en meldde zich vanmiddag in het Medisch Centrum Alkmaar voor de medische keuring. Vermoedelijk arriveert hij later vandaag op het AFAS trainingscomplex voor het tweede deel van de fysieke tests. Verwacht wordt dat AZ geen optie tot koop heeft bedongen bij Club Brugge.

Van Rhijn vertrok in de zomer van 2016 naar Club Brugge, dat hem van Ajax overnam voor een bedrag van 1,6 miljoen euro. Onder trainer Michel Preud’homme kwam hij veelvuldig aan spelen toe, maar de rechtsback raakte in de winterstop geblesseerd en had toen hij weer fit was de nodige moeite zijn goede vorm van eerder het seizoen terug te vinden. Deze zomer besloot de clubleiding dat hij niet meer mee mocht trainen met het eerste en dus kon de speler op zoek naar een nieuwe club ondanks zijn contract dat doorloopt tot de zomer van 2019.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In Alkmaar is Van Rhijn de beoogde opvolger van Mattias Johansson, die deze zomer na een vijfenhalf jarige dienst vertrok naar Panathinaikos. Hij zal de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Jonas Svensson die tijdens de eerste duels van het seizoen de positie van rechtervleugelverdediger bekleedde. Met de overgang krijgt de achtvoudig international opnieuw de kans op zich in Nederland te bewijzen en realiseert hij vlak voor het einde van de transferperiode zijn gewenste overstap. Voor Ajax kwam hij tussen 2011 en 2016 tot 117 competitieduels, negen assists en vier doelpunten.

Update 26 augustus 18.39 uur - Van Rhijn meldt zich waarschijnlijk maandag op trainingsveld AZ
John van den Brom rekent op de komst van Ricardo van Rhijn naar AZ. Vlak voor de competitiewedstrijd tegen Vitesse bevestigde de trainer bij FOX Sports dat de rechtsback zich binnenkort meldt. "Als alles goed is verwacht ik hem maandag op het trainingsveld. Ik ga ervan uit dat het doorgaat", liet Van den Brom weten. Hij verwacht ook Fredrik Midtsjö van Rosenborg BK spoedig te verwelkomen.

Update 30 augustus 11.17 uur - AZ rondt verwachte huurtransfer Van Rhijn af
Ricardo van Rhijn wordt komend seizoen door AZ gehuurd van Club Brugge, zo meldt de Alkmaarse club via officiële kanalen. De 26-jarige verdediger heeft zich per direct bij de selectie van trainer John van den Brom gevoegd en traint woensdag al mee bij de Alkmaarders. "De kans deed zich voor om Ricardo te huren en dan heb je een back-up, die kwalitatief van een heel hoog niveau is", laat directeur voetbalzaken Max Huiberts weten op de website van AZ.


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.

Poll

Is Ricardo van Rhijn een uitstekende aanwinst voor AZ?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door gerritvooijs)

Ben benieuwd. Had altijd een pesthekel aan zn manier van verdedigen. Maargoed, dat doet de huidige RB van mijn club niet veel beter

Ik vraag me alleen af of hij basis zal staan bij AZ, die jongen uit Scandinavie doet het toch ook zeker aardig. Svensson!

Maar leuk om Ricardo terug te zien in de eredivisie!

25 augustus 2017 om 15:38

Was van oorsprong altijd een centrale verdediger, dus wie weet dat AZ hem daar wel neerzet. Centraal vind ik ze namelijk vrij zwak bij AZ.

25 augustus 2017 om 16:31

Ik hoop idd ook dat hij hij centraal mag gaan spelen. Ik ben namelijk zeer te spreken over Svensson op rechtsback, ik denk eerlijk gezegd zelfs dat hij daar beter is dan Ricardo.

30 augustus 2017 om 12:27

volgens het laatste persbericht wordt hij inderdaad back-up.

Goede aankoop voor AZ. Van Rhijn heeft uitstekende seizoenen gehad bij Ajax en kan zeker slagen in Alkmaar.

Een prima versterking maar ik zie liever een nieuwe linksback en een linksbuiten komen.

25 augustus 2017 om 18:18

AZ was daar mee bezig dacht ik!

25 augustus 2017 om 20:17

Nee toch? Voor zover ik weet is AZ alleen nog bezig met Midtsjø aan te trekken en dat is een middenvelder. Of weet jij meer, want een nieuwe linksback en een nieuwe linksbuiten zou zeer fijn zijn.

25 augustus 2017 om 23:19

Ik weet dat AZ met 3 spelers uit Belgie bezig is! dat las ik laatst.

26 augustus 2017 om 00:27

Ja dat klopt, ik had ook meegekregen dat AZ bezig was met scouten in België. Ik had gelezen dat AZ interesse had/heeft in twee spelers van KV Mechelen, Cobbaut en El Messaouidi, maar dat is volgens mij niet bedoeld voor deze transferperiode. Cobbaut is inderdaad linksback, en El Messaouidi een cvm. De eventuele derde speler (linksbuiten?) heb ik gemist. Kan jij me daar meer over vertellen?

2 september 2017 om 21:21

dat scheen een middenvelder te zijn.

Hoop dat hij morgen speelgerechtigd is tegen Vitesse😉

25 augustus 2017 om 16:32

Wellicht in het centrum, dat is momenteel aan de trage en onwentbare kant

30 augustus 2017 om 11:38

Verdedigen was toch niet van rhijn zn grootste kwaliteit, dus om hem nu centraal ye zetten zou echt bizar zijn.

30 augustus 2017 om 11:39

Oeps....je bedoelt svenson centraal zeker 😁

30 augustus 2017 om 12:24

Nee van Rhijn centraal, daar speelde hij bij Ajax (jeugd) ook regelmatig geloof ik. Wie weet..

Jullie concurrent VP had zichzelf behoorlijkvoorschut gezet met een exclusief verhaal dat van rhijn terug naar ajax ging lol. Hoop dat dit wel waar is. Wel een REDELIJKE speler voor az.

25 augustus 2017 om 17:04

Dan ben ik heel blij dat ze er compleet naast zaten.

Gaat niet veel spelen ben ik bang. Die Svensson is 1 van de betere bij AZ wat ik tot nu van hem gezien heb, enorme motor zit er op die jongen.

25 augustus 2017 om 18:22

Zal gehaald zijn voor de centrale positie!

Haha, dit komt echt uit het niets. Huiberts had wel nog gezegd een rechtsback te willen halen, dus hij heeft zich wel aan z'n woord gehouden. Prima back-up voor Svensson, die het vooralsnog uitstekend doet en ik het liefste ook zie blijven staan. Maar concurrentie is nooit verkeerd. Nu hopelijk de transfer van Midtsj㸠nog een dezer dagen afronden!

Ik vind het maar merkwaardig. AZ heeft geen backup voor Svensson, maar om daar nou Van Rhijn voor te huren,die daarnaast ook niet de goedkoopste speler is, vind ik maar vreemd. Aan de andere kant is het wel weer goed voor de cuncurrentie. Positief puntje is wel dat Van Rhijn ook centraal uit de voeten kan, waar hij het in het verleden ook niet onverdienstelijk heeft gedaan.

25 augustus 2017 om 15:43

Dat verleden is alweer zo'n 10 jaar geleden. Heeft sinds die bij de profs zit amper nog een wedstrijd centraal gespeeld.

Ik kan me herinneren dat vorig jaar hier ook al sprake van was, toen is dat niet doorgegaan.
Persoonlijk ben ik geen fan van huren, je maakt een speller beter/geeft hem wedstrijd ritme voor een andere club. Liever had ik gezien dat AZ hem zou kunnen kopen (als we hem überhaupt nodig hebben). Nouja. bewijs mijn ongelijk maar Ricardo.

Blijf het raar vinden dat AZ blijkbaar haar beleid heeft aangepast. AZ huurt niet was het altijd. Vorig jaar met Krul en nu met Vejinovic en van Rhijn zijn ze hier duidelijk van afgestapt.

26 augustus 2017 om 19:41

Ik word er ook niet vrolijk van. Ik was altijd blij en stiekem een beetje trots dat AZ hier niet aan meedeed. De 1e x huren (krul) was een drama maar kan niet zeggen dat ze hun lesje hebben geleerd. Weet sowieso niet waar AZ mee bezig is. Ze hebben nauwelijks spelers gehaald en met name op het keepersvlak hebben ze zitten dromen. In plaats van een knappe keeper te halen die er volop waren hebben ze een gratis afdankertje gehaald. Ik zie het somber in dit jaar.

Wat een bizarre actie weer. AZ huurde voorheen nooit spelers en nu komen er opeens allerlei afdankertjes aanwaaien. Bovendien hebben we met Svensson al een hele goede rechtsback. Koop liever eens een linksbuiten en fatsoenlijke spits!

Lijkt me voor Az geen verkeerde speler, ook geen virtuoos natuurlijk, maar wel degelijk bruikbaar. Overigens ook treurig hoe zijn loopbaan is gelopen, mocht na amper 14 wedstrijd bij Ajax al in Oranje meedoen en kijk waar hij nu staat. Hem werd een grote toekomst voorspeld toen hij van der Wiel (cagliari nu nietwaar?) verving. Ik zou toch graag zien dat we in Oranje eens iets zorgvuldiger te werk gingen met talenten, dat laten ruiken aan Oranje slaat nergens op. Als ze bij hun club moeten banken willen ze weg met hun nieuw verworven status. Als ze bij de rondo's bij Oranje telkens in het midden staan willen ze weg bij hun club, want in het buitenland wordt je beter, kijk maar naar de andere internationals. Ik snap de stimulans niet. Nou goed, het wordt een themaatje zo. Hopelijk herpakt Van Rhijn zich.

Ik begrijp het ook niet, svensson is een prima back, wellicht een alternatief voor centraal achterin.

Ik denk dat dit zomaar eens een vervanger gaat worden voor Vlaar dit jaar. die jongen liet in de bekerfinale al en ook tegen Psv zien dat hij de drasicirkel van een vrachtwagen heeft en ik denk dat hij snel van het toneel verdwijnt....met of zonder blessure

Van Rhijn 2de rechtsachter voor de geblesseerde opdam miss als opdam fit is dat hij rechts centraal gaat spelen

26 augustus 2017 om 19:42

Opdam? If dat familie van?

30 augustus 2017 om 11:32

Nee dat niet.

Zou een Goede versterking zijn voor az, alleen in dit geval naar mijn inziens beetje onnodig. Rechtsbackpositie is met svensson ongeveer de enige positie die echt wel goed zit. Van rhijn speelde vroeger ook nog wel eens CB dus hoop dat ie daar uit de voeten kan. Kan de rest even op scherp zetten en dat is wel redelijk nodig! Overigens vind ik het wel leuk dat een keer een (ex)Ajacied een keer naar az gaat ipv andersom.

Ik had liever dat ze het geld besteden aan een goede buitenspeler. Na het wegvallen van Stengs spelen ze weer met Dos Santos en Garcia en dat is gewoon te licht.

Van Rhijn is inzetbaar zowel als rechtsback en als centraal verdediger. Heeft meer dan 100 wedstrijden in Ajax 1 gespeeld. Dan moet je toch wel goed zijn. Centraal vind ik AZ niet sterk spelen. Ik denk dat Van Rhijn daarvoor gehaald is. Zeker tegen de betere ploegen zoals Vitesse, Utrecht en de bovenste 3 is meer snelheid gewenst.

25 augustus 2017 om 23:21

Van Rhijn en snelheid hou op met me😂😂 Nee gewoon Hatzidiakos gebruiken.

26 augustus 2017 om 18:46

Ik weet niet of je het weet, maar van Rhijn is echt best wel snel, zeker als je hem als centrale verdediger gaat gebruiken!

Vond hem vroeger prima spelen, hoop dat hij zijn groei nieuw leven in kan blazen bij AZ!

Welke kenner kan mij helpen ....
Waarom Van Rhijn halen als je Svensson hebt.
Beide spelers zijn van een dergelijk niveau dat ze niet op de bank gaan/moeten zitten

Daarnaast wil ik met "scorito" Svensson erin zetten, maar of dat verstandig is..... Misschien toch maar Ouwejan..

30 augustus 2017 om 12:42

Huiberts zei net in een interview dat van Rhijn als backup gehuurd word en hiervan op de hoogte is.

30 augustus 2017 om 19:40

Ben alleen bang dat Svensson vaak gewisseld zal worden om van Rhijn tegemoet te komen.
Misschien toch maar Ouwejan erin...

Leuk dat hij weer in de Eredivisie terug is en lijkt me een goede versterking voor AZ.
Je hebt wel het gevoel dat het er bij hem niet helemaal uit is gekomen. Het begin bij Ajax was toch veelbelovend, maar op een gegeven moment leek het allemaal wat minder te worden. Ik geloof dat hij ook nog NL elftal heeft gespeeld.

Dit is de 3e speler in 2017 die gehuurd wordt.
1) Krul was een absoluut drama. -- kostbare mislukking die AZ Europees voetbal heeft gekost.
2) Vejinovic lijkt de al jaren vacante leidersrol van Rasmus Elm uitstekend in te vullen. Eindelijk weer een speler met een afgemeten trap en het bijbehorende overzicht. Tilt het aanvalsplan van AZ naar een beter/hoger niveau -- geslaagd.
3) Van Rhijn wordt voor 1 jaar gehuurd als Back-up voor Svensson en Vlaar. Volgend jaar moeten Opdam achter Svensson en Hatzediakos ipv Vlaar dit gaan invullen.

Kortom, het lijkt mij een goede oplossing om de jeugdspelers iets meer tijd te geven naar het gewenste niveau te groeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. WijndalVerdediger341
J. KarlssonAanvaller3211
C. StengsAanvaller307
D. KunstAanvaller00
M. BizotKeeper330
Elber EvoraKeeper00
A. KrulKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

170 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
AC Milan denkt aan James Rodríguez als vervanger van de naar Internazionale vertrokken Hakan Calhanoglu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren