Update: Barcelona laat Samper seizoen afmaken bij Las Palmas

Donderdag, 24 augustus 2017 om 16:06Gijs Freriks • Laatste update: 16:09

Catalunya Radio meldde donderdag dat Ajax interesse heeft in Sergi Samper, maar de club uit Amsterdam lijkt geen kans te maken op zijn komst. Barcelona heeft volgens Marca namelijk een akkoord bereikt met Las Palmas en zal de 22-jarige middenvelder het seizoen op huurbasis laten afmaken bij de geelhemden.

Las Palmas en Barcelona zullen de deal woensdag bekendmaken, zo klinkt het. La UD heeft dan eindelijk zijn gewenste opvolger voor Roque Mesa te pakken, want men verkocht laatstgenoemde eerder deze zomer voor 12,5 miljoen euro aan Swansea City en slaagde er sindsdien niet in om een geschikte controleur vast te leggen.

Samper, international van Jong Spanje, komt uit de jeugdopleiding van Barcelona en speelde tot dusverre twaalf wedstrijden in het eerste elftal. Daarin scoorde hij niet. Hij werd vorig seizoen uitgeleend aan Granada en speelde er 23 duels, maar nu lijkt hij dus aan de slag te gaan bij Las Palmas. Samper ligt in het Camp Nou nog tot medio 2019 vast.

Update 16.06 uur - Barcelona laat Samper seizoen afmaken bij Las Palmas
Sergi Samper maakt het seizoen af bij Las Palmas. Zowel de club van Gran Canaria als Barcelona maakt donderdagmiddag melding van een huurovereenkomst. Het is onduidelijk of Las Palmas een optie tot koop heeft bedongen op de 22-jarige middenvelder.


Poll

Een geschikte club voor Sergi Samper?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door paaschkaal)

Wie begrijpt Overmars nog? Geen Samper of een Larsson(of een middenvelder met kwaliteit) halen maar wel Siem De Jong! Een speler die al jaren niks meer presteerd op het middenveld en constant geblesseerd is. Die vind Overmars wel goed genoeg voor Ajax!
De eigen fans worden keihard in de maling genomen!

23 augustus 2017 om 11:26

Jij denkt dat een Spaanse voetballer kiest voor Ajax / Nederlandse competitie ipv de Primera Division en nog wel op een mooi eiland? Voor Sam Larsson zijn vooralsnog genoeg alternatieven in de selectie. Lekker makkelijk ongefundeerd Overmars bashen.

23 augustus 2017 om 11:36

Larsson kan ook op het middenveld spelen. En heeft waarschijnlijk ook meer rendement dan Younes en Cerny.

23 augustus 2017 om 11:41

Je kan veel over cerny zeggen maar niet dat hij geen rendement heeft..

23 augustus 2017 om 11:56

Mooi eiland is het zeker.... maar waar het stadion van Las Palmas staat... in het Noorden is het niet veel beter weer (op de temperatuur na) dan in Nederland... Vaak veel regen en stormachtig. Al zit je natuurlijk met 50 minuten al wel +3 graden in de heerlijke zon.

Daarnaast heeft Las Palmas met Vitolo nu een leuke speler erbij maar verder zou sportief gezien Ajax toch leuker zijn. Vorig seizoen zelf nog naar Las Palmas - Osasuna geweest waar ze 5-2 wonnen...en 11e stonden maar daarna hebben ze niets meer gepresteerd en kwamen ze op een troosteloze 14e plek.

23 augustus 2017 om 13:33

Oké roda en dan ben jij Samper, een 22-jarige Spanjaard. Dan kan je kiezen tussen of naar een vreemd land gaan met koud weer, andere taal, etc. of je kan in je eigen land blijven. Keuze Spanje. Je kan in Bernabeu, Camp Nou, Vicente Calderon, etc. voetballen of je mag naar woudensteijn, afas stadion of het philips stadion. Keuze Spanje. Je kan bij Ajax 1 miljoen bruto verdienen of daar waarschijnlijk minimaal 1 miljoen netto. Al jou reacties lijken op die van iemand die denkt dat je FM in het echt kunt spelen en dat alle spelers zonder probleem komen en dat alle spelers ook wel ff 10 jaar blijven. Dit is de echte mensenwereld waar Sanchez een salaris vervijfvoudiging krijgt en waar een talentvolle Spaanse speler kan kiezen tussen kunstgras of echt gras, Barcelona of psv, Sevilla of twente, Real of feyenoord, etc.

23 augustus 2017 om 19:35

Een Sanchez, Neres, Cassiera en Orejuela komen wel Geldt dan opeens het klimaatargument dan niet meer?

23 augustus 2017 om 11:27

Je hebt gelijk wat betreft Sergi Samper en Siem de Jong, maar Larsson is geen toevoeging voor dit Ajax hoor.

Anyway, ik snap heel goed dat het moeilijk is om een goede versterking te halen voor het middenveld. Helemaal als je op zoek bent naar een speler met ervaring. Maar ik heb liever dat Ajax een jong talent die wél kan voetballen haalt als nieuwe middenvelder, dan Siem de Jong. Met alle respect, maar Siem heeft gewoon niets toe te voegen aan dit Ajax.

23 augustus 2017 om 11:28

Misschien moet je lekker Feyenoord fan worden als je zo graag Larsson ziet komen.

Meningen verschillen, dat begrijp ik, maar menig Ajacied had Larsson helemaal niet naar Amsterdam willen zien komen. En zeker niet voor dat bedrag.

Ik ben blij met Siem de Jong. Zeker wanneer Van der Beek een dipje gaat krijgen (dit gaat dit seizoen zeker nog gebeuren), staat er een adequate vervanger klaar. De Jong zal niet voor de directe basis worden gehaald, maar is wel een geweldige voetballer als twaalfde man. Hij kent Ajax, het spelletje dat Ajax speelt en is geliefd onder de fans. Ook nog eens alweer een jaar blessurevrij en brengt zeker de nodige ervaring mee.

Dan Samper: zonde, maar het heeft niks met het halen van De Jong te maken. Volgens mij was Ajax hoe dan ook vrij kansloos en waren het vooral geruchten. Dat je hier Overmars de schuld van geeft, vind ik vrij makkelijk Rodedegrote.

23 augustus 2017 om 11:30

Samper zal zelf wel geen zin hebben gehad in Ajax, Larsson daar in tegen had ik er graag bij gehad, maar overmars denk dus blijkbaar (misschien ook wel terecht) dat Larsson niet beter is dan wat we nu rond hebben lopen in de naam van younes/cerny/Kluivert/Neres. De tijd zal het ons leren .

23 augustus 2017 om 12:08

Sorry hoor we hebben genoeg middenvelders die ook nog is beter zijn dan Larsson.
Komt bij leuke voetballer hoor die Larsson maar kan alleen excelleren tegen het rechter rijtje, ik heb hem nog nooit een goede pot zien spelen tegen de top 6

23 augustus 2017 om 12:08

Jullie kijken ook nooit naar de prijs.. Larsson voor 7 miljoen op een plek waar je Cerny en Younes voor hebt of Siem de Jong voor 2 miljoen op een plek waar je nog een middenvelder kan gebruiken met scorend vermogen. Snap niet wat jullie in Larsson zien, is erorm wisselvallig net zoals Kluivert/Younes.

23 augustus 2017 om 12:16

Het gaat om de uitspraak van Overmars dat hij Larsson niet goed genoeg vind voor Ajax. Dan sta je gewoon voor lul als je dan zelf met Siem aan komt zetten wat geen betere speler is dan Larsson. En ook al is Siem goedkoop, Ajax heeft behoefte aan kwaliteit als het weer prijzen wilt winnen. En voor kwaliteit moet je meer geld voor neerleggen.

23 augustus 2017 om 12:19

Hij is ook niet goed genoeg dat is mijn mening, te wisselvallig en alleen goed spelend tegen de kleintjes en siem de jong heeft meer gepresteerd, laat hij dat nog maar is zien dan

23 augustus 2017 om 14:22

Overmars wilde 'm dus halen, maar hij wilde niet.
Dus haal je iemand die wel wil en wat kan toevoegen?
Echt, bizar inderdaad. Die Marc kan zo logisch nadenken, het zou verboden moeten worden! Ik snap dat je er helemaal van in de war bent.

De fans overschatting zichzelf. Als je de informatie mbt de Ajax transfermolen gevolgd hebt, dan heeft Marc gewoon ook heel veel pech gehad. Spelers bijna binnen, maar dan weggekaapt enzo.
Het is echt niet zo makkelijk in de huidige markt om nog een echt talentje te spotten die niet meteen met koffers geld richting 1 van de top 10 gaat of waar je zelf de hoofdprijs voor moet betalen met 3 agenten ertussen.

En wat doe je dan? Dan doe je in ieder geval geen paniekaankopen die niks toevoegen. Of dat voor Siem geld moet nog blijken, maar een groot risico is 't niet. Sowieso een echte Ajacied met een goeie kop erop en geen herrie zal schoppen.

Ik heb nog nog steeds alle vertrouwen in Marc, ook al hoop ik op 1 of 2 extra spelers zoals iedereen. Maar dat moeten dan wel spelers zijn die echt direct wat toevoegen.

En Larsson is dus niet zo'n speler. Die had nog moeite om 't consequent bij Heerenveen te laten zien en zijn niet beter dan de huidige Ajax vleuegels. Snap niet waar die Larsson hype vandaan komt. Door die 2 aardige acties en goals van 'm? En dat voor 7 miljoen.

23 augustus 2017 om 14:33

Wat kan Siem toevoegen? Geblesseerd toekijken vanaf de tribune? Of op het middenveld laten zien dat hij 89 van de 90 minuten er niks van kan? Overmars had een beter lijstje met middenvelders moeten hebben.

23 augustus 2017 om 16:52

Wat ik ermee wil zeggen is: lekker makkelijk lullen vanaf de zijlijn.
Gaat je goed af.
Hij had al meerdere betere middenvelders op 't oog, waaronder dus Samper, maar die wilt niet. Zoals de meeste anderen tot zover.
Niet zo moeilijk te volgen toch?
Zeggen dat het beter moet kan altijd, lekker makkelijk. Ik vind dat Marc verstandig is en geen gekke dingen doet.
Gelukkig heb jij een glazen bol waarmee je al zeker weet dat de Jong niks gaat toevoegen. Hell, zelfs bij PSV voegde hij met die paar invalbeurten wat toe.
Haal je een Richarlison of zo nog een paar, dan ben je een held. Komen ze niet dan ben je de schlemiel. Zo klein zijn die verschillen. En dan hoor je 't meeste nog niet. Ik vind 't dan zo makkelijk om iemand zonder echte kennis van wat er echt gebeurt dan af te serveren. Alsof jij 't dus beter weet met je chippie op de bank.

Tja was te verwachtten natuurlijk dat een jongen Spaanse goede voetballer liever in zijn lekkere warme en vertrouwde thuis land wilt voetballen dan bij ons aller Ajax in de eredivisie, in het voor hun koude Nederland.

23 augustus 2017 om 11:24

Op kunstgras en met nog beperkt perspectief op Europees voetbal

Jezus, schandalig hoe er met Samper wordt gegaan het beste talent sinds Thiago.

23 augustus 2017 om 11:40

Vroeger, toen Barca eigen spelers nog de kans gaf... Mooie tijden, helaas vervlogen door het huidige bestuur.

23 augustus 2017 om 11:58

Hoezo vroeger? Weet je op welke leeftijd spelers als Xavi, Iniesta en Busquets zijn doorgebroken in het eerste elftal?

23 augustus 2017 om 12:02

Omdat vroeger, lees een paar jaar terug, zelfs jongens als Cuenca, Bojan en Jefren de kans kregen, en het vaak niet eens onverdienstelijk deden. Zo goed werkte het systeem toen, en zo goed stond het team.

23 augustus 2017 om 12:04

Haha wat een onzin. Heb regelmatig bij Barcelona spelers uit de jeugd zien spelen die daarna weer ergens bij de subtop zijn beland en daar ook niet weten te imponeren. Het zijn gewoon niet zo'n grote talenten en zie daar maar is wat spelers uit de basis te spelen er zijn weinig 20 jarige in de wereld die bij Barcelona met het niveau van de basis mee kunnen.

23 augustus 2017 om 12:10

Bojan was een toptalent in de jeugd, waar hij uitzonderlijke statistieken optekende. Hij kreeg dan ook erg vroeg een kans bij het eerste team, maar al snel bleek dat hij (vooral fysiek) veel tekort kwam voor het niveau dat Barca nastreefde. Getuige hoe ver hij nadien ook is afgezakt.
Dat je die andere twee als voorbeelden noemt, begrijp ik niet zo goed. Weet je wel hoeveel wedstrijden zij bij het eerste hebben gespeeld?

23 augustus 2017 om 12:23

Leuk hoor, allebei hebben een seizoen of twee enkele wedstrijden mogen meespelen, voornamelijk om de basisspelers wat rust te gunnen en hen zogezegd 'een kans' te geven. Waar zijn ze uiteindelijk beland?

23 augustus 2017 om 12:47

Aan wie zou dat liggen waar ze beland zijn aan Barcelona of aan die spelers zelf? Xavi, Messi en Iniesta zijn spelers die de geschiedenisboeken ingaan zie daar maar is op te leiden dat is gewoon geluk hebben dat je grote talenten hebt. Barca geeft genoeg jongens een kans en dat dat dan als wissel is of om een speler rust te geven maakt in principe niks uit. Als je jaren lang de beste spelers op vrijwel alle posities hebt staan dan is er ook weinig reden tot wisselen.

23 augustus 2017 om 13:20

Je doet nu net of Barca een club is waar veel eigen jeugd door stroomt, maar er zijn volgens mij maar een handje vol spelers geweest die direct vanuit de jeugd het eerste hebben gehaald en ook echt iets hebben toegevoegd. In de absolute top kun je nu eenmaal weinig jeugd laten doorstromen omdat die zo'n exceptionele kwaliteit moeten hebben om direct op het gewenste niveau mee te kunnen, dat de kans klein is dat je daar iedere lichting meerdere spelers van rond hebt lopen.

Het feit dat aan jongens als Cuenca en Bojan wordt gerefereerd zegt al genoeg. Die hebben er helemaal niets van gebakken.

23 augustus 2017 om 13:23

Mijn punt is, dat er vroeger zelf dit soort jongens de kans werd gegund om zich te ontwikkelen, dat het er dan niet geheel uitkomt, jammer. Nu koopt met liever een Paco Alcacer voor dik 30 miljoen, dan een Munir of Sandro de kans te geven zich te ontwikkelen. Die hadden het beide (zeker Sandro) echt niet slechter gedaan.

23 augustus 2017 om 14:08

Helemaal met je eens! Het team stond toen zo goed dat zelfs spelers als Cuenca, Bojan, Jeffren, maar ook Munir en Sandro (de eerste zit nog bij de club, maar ik vrees dat hij door de komst van Paco en Deulofeu niet meer in de plannen voorkomt. Zal wel weer een jaar verhuurd worden. De tweede heeft zich goed herpakt!) goed rendeerden. Het team was toen sterk genoeg om de aanwezigheid van enkele mindere spelers te kunnen 'verbloemen'. Nu staan er teveel spelers wiens aanwezigheid eigenlijk verbloemt dient te worden.

Het begint bij de keeper. Ter Stegen is een goede keeper, maar hij heeft zich niet ontwikkelt tot de puntenpakker die Barcelona nodig heeft en op had gehoopt. Ondertussen was hij wel vervelend bij contractonderhandelingen en heeft hij zo Bravo weggewerkt. Ik vind dat hij de club minstens net zoveel punten kost als dat hij voor de club uit het vuur sleept.

Piqué en Umtiti (die zich echt goed ontwikkelt!) zijn een heel goed centraal duo, maar worden overwerkt door het gebrek aan kwaliteit rondom hun. Vidal is verdedigend niet goed genoeg, dus ik hoop dat Semedo zich goed ontwikkelt en dit seizoen al zijn basisplaats claimt. Linksachter Alba speelt bijna altijd een sterke pot, met name aanvallend. Digne is een prima back-up. Mascherano is voor dit jaar nog wel een goede vervanger (ook een echte leider) maar Barcelona zal toch nog een talent moeten halen om samen met Santos te strijden om Piqué op te volgen.

Busquets speelt nog geweldig. Iniesta ook maar niet meer elke wedstrijd en niet 90 minuten lang. Rakitic brengt de laatste maanden te weinig (en is ook niet meer de jongste), Paulinho is ook niet het antwoord (zeker niet voor de lange termijn) en Gomes lijkt helemaal niet te passen (tot nu toe echt een miskooop). Roberto, Denis, Rafinha, Samper en Alena krijgen te weinig kansen om zich te ontwikkelen op dit drukke middenveld en zijn nog niet in staat de kar te trekken.

Voorin behoren Suarez en Messi nog steeds tot de absolute wereldtop (ik durft echt niet na te denken over hoe Barcelona deze twee, met name Messi natuurlijk, ooit moet opvangen als ze stoppen/vertrekken). Deulofeu en Munir zou ik dit seizoen nog wel kansen willen geven om hun meerwaarde en groei te bewijzen, maar ze zijn absoluut niet goed genoeg voor de basis. Alcacer lijkt tot nu toe ook echt een miskoop te zijn. Turan is net als Paulinho te oud, zullen niet meer groeien en kunnen beter plaats maken voor de jongere spelers.

Al met al is Barcelona de laatste jaren keer op keer wereldsterren kwijtgeraakt (puyol, Xavi, Alves, Neymar) en daar is veel te weinig bewezen kwaliteit voor in de plaats gekomen. Alleen Umtiti zie ik nog wel een echte topper worden.

23 augustus 2017 om 14:11

Ik begrijp je punt, maar je argumenten ontbreken.

Je hebt gelijk, een Munir zou het op dit moment niet slechter doen dan Alcacer, maar binnen 2-3 jaar kan Alcacer zich veel meer hebben ontwikkeld, terwijl bij Munir al duidelijk is dat hij niet veel beter zal worden. Dan lijkt het mij beter om te investeren in de toekomst, in plaats van eeuwige talenten 'kansen' te blijven geven, wetende dat ze toch nooit goed genoeg zullen worden.

En wat trouwens met Sergi Roberto en Deulofeu? Is dat geen eigen jeugd die een kans krijgt? Of ben je ook vergeten dat er in het verleden ook vele miljoenen werden uitgegeven voor nutteloze spelers als Keirisson, Song en noem maar op?

Mijn punt is dat je zomaar wat roept om op het bestuur te bashen. Je mag dat doen van mij, met veel plezier zelfs, maar gebruik er de juiste argumenten voor en wees niet zo opportuun. Wat je hier zegt, klopt gewoonweg niet (de feiten nakijken is niet zo moeilijk, je moet het maar willen).

23 augustus 2017 om 11:43

Ik snap er ook werkelijk waar niks van. Had verwacht dat hij dit seizoen vaak de kans zou krijgen.

23 augustus 2017 om 11:57

Kan hij dan werkelijk al het niveau van Barca aan? Ik denk dat het geen kwaad kan om hem nog een jaartje of twee te laten rijpen bij een iets mindere club, zodat hij misschien ook fysiek wat sterker wordt.

23 augustus 2017 om 12:09

Als er niets verandert ben je hem volgende somer kwijt hoor, dan wil ie niet bijtekenen en moet men hem ook voor een fooi verkopen

23 augustus 2017 om 14:13

Dat vrees ik dus ook. Barcelona kan al niet onderhandelen (bij aankopen en verkopen) en als een speler dan zelf niet meer wil bijtekenen is het helemaal afgelopen. Thiago voor 25 miljoen, Tello voor 4 miljoen en zoveel andere spelers die gratis zijn vertrokken na jarenlange huurperiodes. Allemaal bewijs voor de incapabiliteit van dit bestuur. Als hij geen potentie ziet in het eerste elftal (wat ik me goed kan voorstellen als je je minuten moet delen met veel te veel medetalenten en dan ook nog eens met overbodige aankopen als Gomes en Paulinho) zal hij zeker niet willen blijven, maar ik zou over 3 jaar graag een middenveld zien met Denis, Roberto en Samper. Dat zou Barcelona weer terugbrengen naar de gloriedagen, gedragen door de eigen jeugd. Die 3 zijn geen Iniesta, Xavi en Busquets maar hebben zeker de potentie om een compleet, dominant en gebalanceerd middenveld te vormen qua creativiteit, passing, diversiteit en controle.

Zonde toch weer voor Ajax. Zou toch een beste versterking zijn geweest.

Is het nou zo moeilijk om N.de Jong en Vermaelen te contracteren? Lijkt me toch niet zo lastig.
+ nog 1/2 goede backs (tremoulinas is transfervrij) en een vleugelspeler. Dan heb je echt een top selectie als Ajax zijnde.

23 augustus 2017 om 11:32

Ik verwacht eerlijk gezegd dat Vermaelen er nog bij komt dan hebben we in ieder geval weer in elke linie een echte Ajax speler met ervaring wat iedereen zo graag wou en waar om geroepen werd. (Huntelaar, Siem, Vermaelen )

23 augustus 2017 om 11:34

Ik zou ook blij zijn met vermaelen. Als hij fit is, echt een prima speler. Nigel kan het bij ajax volgens mij niet meer belopen.

23 augustus 2017 om 11:35

Ik dacht ook Nigel bij lange na niet wrdstrijd fit was?

23 augustus 2017 om 11:41

Middenveld heb je Schone toch?

23 augustus 2017 om 11:42

Klopte schone was ik effe vergeten maar is idd ook een ervaren rot ondertussen!

23 augustus 2017 om 13:22

Vermaelen is natuurlijk een enorm risico. Die man is toch wel een heel groot deel van zijn carriere geblesseerd geweest. Desalniettemin kunnen de jonkies bij ajax genoeg van hem leren. Maar ja, heveel nemen die bijdehandjes tegenwoordig aan van een speler die zelf niet wekelijks uitblijnkt?

23 augustus 2017 om 11:32

Nigel de Jong die is net naar Amerika, denk niet dat hij na een half jaar al terug wil

De beste keus voor deze jongen. Het huidige middenveld (waar hij 9 concurrenten heeft rondlopen) is overvol. Hij moet niet alleen strijden met de gevestigde orde (iniesta, Busquets, Rakitic) strijden, maar ook met overbodige breedteaankopen (paulinho, Gomes) en zijn mede talenten uit de eigen jeugd (roberto, Rafinha, Denis, Alena).

Ook het beste voor Barcelona, dat haar eigen middenveld zo vol heeft laten worden dat ze allemaal te weinig minuten krijgen om zich echt te ontwikkelen en te kunnen aantonen of ze het verdienen om te mogen blijven. Nu kan hij tenminste (hopelijk) een seizoen lang constant spelen in de Spaanse competitie, ervaring opdoen en groeien.

Ein-de-lijk. Jammer dat Samper weer minimaal een seizoen moet wachten tot hij een kans in het eerste krijgt, maar dit is voor nu het beste. Nu snel doorschakelen en spelers als Turan en Rafinha ook verkopen of uitlenen. Van wat ik las wil Turan graag blijven, maar Valverde heeft geen plannen met hem..

Als Barcelona een optie tot koop heeft laten bedingen zijn ze ontzettend dom. Weet eerlijk gezegd ook niet of de speler zelf dat wel zou willen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

10 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren