‘Ik weet dat grote spelers als Arjen Robben en Luis Suárez hier speelden’

Dinsdag, 22 augustus 2017 om 11:01Robin Bruggeman

FC Groningen maakte bijna twee weken geleden de komst van Uriel Antuna al bekend en de Mexicaan werd maandag officieel gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever. De Trots van het Noorden huurt de twintigjarige Mexicaan voor twee jaar van Manchester City en heeft ook nog eens een doorverkooppercentage bedongen. Antuna zelf wil gewoon graag aan de slag in de Eredivisie.

“Ik heb me verdiept in de club, al ken ik mijn teamgenoten natuurlijk nog niet. Ik verheug me erop ze snel te leren kennen”, laat hij optekenen op de officiële website van de Groningers. “Ik weet wel dat grote spelers als Arjen Robben en Luis Suárez hier hebben gespeeld. Het is een club met een goed idee over voetballen. De Eredivisie is een competitie die ik van huis uit al met veel interesse heb gevolgd.”

Antuna, die zichzelf omschrijft als een snelle buitenspeler, kwam pas deze zomer vanuit zijn vaderland, waar hij speelde voor Santos Laguna, naar Europa. Manchester City nam hem voor een niet bekend gemaakt bedrag over: “Zoals iedereen in Mexico ben ik op straat begonnen bij ons in de wijk. De laatste vijf jaar heb ik bij Santos Laguna gespeeld.”


Poll

Denk jij dat Uriel Antuna een versterking is voor FC Groniningen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door ypuh)

Ben benieuwd naar deze jongen, interessante deal voor 2 jaar en een percentage zodat ze kunnen profiteren van een latere verkoop. Kan me wel voorstellen dat het wellicht dit jaar nog niet echt van de grond komt want hij had nog maar net zijn debuut gemaakt in Mexico.

Off: Luuk de Jong zal waarschijnlijk niet naar Hannover gaan, Hannover heeft Jonathas (de ex-Az speler) voor 9 miljoen aangetrokken

Ik snap deze constructie niet helemaal. Ze huren hem dus dan blijft hij eigendom van City toch? Waar komt dat doorverkoop percentage dan vandaan?

22 augustus 2017 om 11:34

"waar komt dat doorverkoop percentage dan vandaan?"

Ik neem aan dat je dat in dit geval moet zien als een soort opleidingsvergoeding.

22 augustus 2017 om 11:45

Blijft inderdaad eigendom van City, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is om ongebruikelijke afspraken te maken, laat dat nou net iets zijn dat aan Hand Nijland wel is toevertrouwd.

Hoe kort Suarez (en in mindere mate Robben) hier ook gespeeld heeft, het werkt natuurlijk fantastisch voor de naamsbekendheid. Ik merk het zelf ook dat op verschillende plekken op de wereld mensen toch wel eens van Groningen hebben gehoord als ik erover begin dankzij deze twee.

22 augustus 2017 om 12:03

Nou ze zeggen eigenlijk: we kopen hem voor een x bedrag jullie huren hem voor x bedrag. Wanneer we hem voor meer doorverkopen profiteren jullie daarvan mee.

Dan moet je er wel ook echt tekenen en je niet laten verhuren door Man City. Dan kun je ook een mooie stap in NL maken naar de top en je daarmee goed ontwikkelen, deze jongen zit totaal niet op dat pad.

Haha, dit lijkt me wel een geniale innovatie van Groningen (ik heb er in ieder geval nooit eerder van gehoord). Doorverkoop bij een huurdeal.

Normaal gesproken ben ik een tegenstander van huren voor clubs als Groningen. Wanneer een speler 1 jaar goed speelt wordt hij onhaalbaar, en bakt ie er niks van dan had je beter een jeugdspeler op kunnen stellen.

Bij een 2 jarig huurcontract en/of optie tot koop ben ik als iets realistischer. 2 jaar en een doorverkooppercentage is gewoon top, want langer dan 2 jaar zijn de toppers toch niet houdbaar.

22 augustus 2017 om 15:03

Ik geloof dat NAC dit ook al doet met een paar van de City talenten.

24 augustus 2017 om 15:05

In dat geval, bedankt Nac!

Dit lijkt me wel een mooie tussenoplossing voor de Eredivisie t.o.v. al dat transfer/huur geweld van City en Chelsea de afgelopen 10 jaar.

Op deze manier kunnen we blijven genieten van de C-garnituur van de PL (wat gewoon top is) en zijn we niet alleen de clubkas in Engeland aan het spekken. Ook de 2 jaar huurdeals laten zien dat ze wat langere termijn zijn gaan denken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. BalkerVerdediger
W. DammersVerdediger
D. DankerluiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren