Bizar overstapje bij Bournemouth - Watford gaat viraal: ‘Het was naïef’

Maandag, 21 augustus 2017 om 09:55Dominic Mostert

Nathaniel Chalobah steekt de hand gedeeltelijk in eigen boezem na een bizar overstapje in de Premier League-wedstrijd tussen Bournemouth en Watford. De middenvelder van the Hornets werd bediend door Nordin Amrabat en stond klaar om uit te halen, maar liet de bal langs zich heen gaan.

Later bleek dat Harry Arter van Bournemouth de schuldige was. De middenvelder van de thuisploeg stond achter Chalobah en deed zich voor als een van zijn teamgenoten. Dat is in principe niet toegestaan, maar arbiter Roger East had het niet door en dus ging een goede kans voor Watford voorbij. Uiteindelijk wonnen de bezoekers wel met 0-2, waardoor Chalobah na afloop niet zwaar tilt aan het incident.

Twee dagen na de wedstrijd bevestigt hij de analyse die eerder in Match of the Day werd gepresenteerd. "Arter zei: 'laat los!'. Ik dacht dat het Tom Cleverley was, want die stond achter me. Maar ik geef toe: het was een beetje naïef en ik had gewoon moeten schieten", citeert de Watford Observer. De beelden van het incident leidden tot hilariteit en werden breed gedeeld op sociale media.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Wist niet dat dit niet mocht haha, grappig om te zien maar niet echt sportief. Valt nog in het niet bij een Veltmannetje tegen Sparta maar goed en dat is dan ok gezien de regels.

Waarom is het in godsnaam verboden om 'laat los' te roepen? Lijkt me toch geen overtreding? Je misleidt je tegenstander op deze manier op een eerlijke manier lijkt me en je doet er niemand kwaad mee. Op de amateurvelden hoor ik dit soort geintjes praktisch elke week, ben ik ben er zelf ook niet vies van om iets soortgelijks te roepen.

21 augustus 2017 om 10:06

Jij hebt nog nooit een les spelregels gehad in je leven? Er is maar 1 iemand in het veld die los of laat los mag roepen en dat is de keeper. Dat is al zo sinds ik voetbal 20 jaar geleden en dat is nu nog steeds zo.

21 augustus 2017 om 10:07

Ik weet wel dat je 'ik' niet mag gebruiken in het veld...

21 augustus 2017 om 10:08

@Elsjorro, Vlugge zegt toch ook niet dat dat niet zo is? Hij vraagt zich alleen af waarom het niet mag.

21 augustus 2017 om 10:28

@ El sjorren,

Ik voetbal zelf nu 12 jaar, vanaf de B-tjes, en weliswaar op een zeer bedenkelijk niveau.. maar heb van deze regel nog nooit gehoord. En heb hem ook nog nooit toegepast zien worden. Jij wel?

Vind het daarnaast een onzinregel, maar daarin mogen we van mening vershillen.

En ik begrijp dus goed dat je ook niet tegen een medespeler 'los' mag roepen als je wilt dat hij de bal laat lopen voor jou?

21 augustus 2017 om 10:40

Klopt. Alleen de keeper mag los of ik roepen ja. Spelers kunnen bv hun naam roepen als zij de bal willen controleren

21 augustus 2017 om 12:04

Dan schort er toch wat aan de kennis van je trainer en de scheidsrechters waar je mee te maken hebt. Je mag inderdaad geen los roepen tegen je medespelers, juist om dit soort taferelen te voorkomen. Zoals ik zei is dit al een regel zolang al ik voetbal. En @harrie, volgens mij heeft hij zijn opmerking aangepast er stond namelijk eerst iets in de trand van dat het überhaupt niet verboden was.

21 augustus 2017 om 11:10

Ook bij de amateurs is dit verboden. Dat de scheids er niets meer aan doet is wat anders.

21 augustus 2017 om 11:54

Het is verboden omdat dit tegen de regels is. De knvb zet het in de spelregels neer als een verbale overtreding en moet worden bestraft met een indirecte vrije trap.de scheids kan er ook nog voor kiezen om dit onder onsportief gedrag te zetten.

Dat dat niet mag wist ik niet, doe hetzelf ook meermaals per wedstrijd. Dan hoop je altijd op zo'n effect want dit is effectief.

Onsportief. Als we het op die manier gaan doen krijgen we bagger wedstrijden. Zelf ook ooit meegemaakt, maar wist niet dat het tegen de regels was.

Vind ik een Veltman actie om zoiets te roepen.

Alleen een keeper mag dat roepen als ik me niet vergis maar desondanks best dom Ja, gewoon uithalen.

Het is een ongeschreven regel. Zoals de bal terug geven nadat de tegenstander hem uittrapt. Gewoon fatsoen. Ach Ja, het heeft niet veel geholpen want ze verloren alsnog 😂😂

21 augustus 2017 om 10:57

Het is niet eens een ongeschreven regel. " What Arter did is entirely illegal within the laws of football, with verbal distractions amounting to unsporting behaviour under Law 12 of the ‘Fouls and Misconduct’ section"

Tja is gewoon humor op de werkvloer ik zie het probleem niet.

21 augustus 2017 om 11:57

Het is tegen de regels. Je beinvoedt op ongeoorloofde regels de wedstrijd en je bent onsportief bezig. Zie je het probleem nog niet?

Herinner me "hip-hop" Pinto nog die met zijn mond de fluit van de scheids nadeed, met als gevolg dat de tegenstander dacht dat hij buitenspel stond terwijl hij 1 op 1 richting Pinto kon lopen.
Pinto is hier vervolgens wel een paar wedstrijden voor geschorst

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Watford

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Everton39-23
17.Leeds United38-37
18.Burnley 35-19
19.Watford23-43
20.Norwich City22-61
Voor de complete stand: Premier League

7 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren