Ramos evenaart kaartenrecord: ‘Ze moeten meer naar Engeland kijken’

Maandag, 21 augustus 2017 om 09:07Gijs Freriks

Sergio Ramos werd zondagavond in de blessuretijd van het met 0-3 gewonnen duel met Deportivo la Coruña van het veld gestuurd. De verdediger beging in de ogen van de scheidsrechter een overtreding bij een kopduel met Borja Valle en ontving zijn tweede gele kaart. Ramos evenaarde daarmee een record in LaLiga.

De 31-jarige aanvoerder pakte namelijk zijn achttiende rode prent, evenveel als recordhouder Pablo Alfaro. “Ik ben het niet met de kaart eens, maar ik respecteer het standpunt van de scheidsrechter”, zei hij na afloop. “Sommige officials zouden echter naar het Engelse voetbal moeten kijken en zouden meer moeten toestaan. Ik houd van het systeem in Europa, want daar zijn scheidsrechters wat milder.”

Zinédine Zidane kon na afloop niet zeggen of hij het met de beslissing van de arbiter eens was of niet: “Ramos’ elleboog? Ik weet het niet, ik moet de tweede kaart nog terugzien, dus ik ga er niets over zeggen. Het is gebeurd. Ik heb het niet gezien. De scheidsrechter wel en daarmee is het ook klaar. Ik ben alleen een speler kwijt en daar ben ik natuurlijk niet blij mee.”


Poll

Ben jij het met Sergio Ramos eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door samcro)

Hij heeft een punt. Ondanks dat Ramos natuurlijk zijn streken heeft, zou hij in de PL niet eens een kwart van zijn huidige totaal aan kaarten hebben. In Spanje zijn de scheidsrechters gewoon belabberd.

Zou het wel mooi vinden als Ramos nog een paar seizoenen PL meepakt, al is dat vrij onwaarschijnlijk.

21 augustus 2017 om 10:05

Nou 'slechter' weet ik niet, maar in ieder geval veel strenger inderdaad. Ben elke keer weer verbaasd als ik na een premier League wedstrijd naar Barcelona of Real Madrid kijk en het verschil van fluiten constateer. Je zou toch zeggen zelfse sport, zelfde reglementen. Ik vind vooral dat ze in Spanje bij een klein beetje contact veel te makkelijk naar de grond gaan (niet alleen in de 16) en dit bijna altijd ook beloond wordt. Het spel ligt naar mijn mening ook echt te vaak stil omdat er wordt gesloten voor kleine onbenullige dingen. Aan de andere kant zie je in Engeland dat de meest afschuwelijke overtredingen vaak slechts met een gele of zonder kaart afgedaan worden.

21 augustus 2017 om 10:13

Dus 'beter of 'slechter' lijkt mij moeilijk te stellen. Maar het verschil van fluiten per competitie is inderdaad wel echt opvallend. Het zou misschien niet zo verkeerd idee zijn hier wat meer één lijn in te trekken door de FIFA. Is natuurlijk vreemd als clubs in Europa tegen elkaar moeten spelen met hele andere ideeën over wat je wel en niet kan permitteren. Lijkt mij echt geen gewenste situatie.

Of misschien moet Ramos zich aanpassen? Ik zou hem als ik Zidane was al een tijd terug vervangen hebben.. Hij is verdedigend niet zo goed als hij ooit was en als hij speelt is de kans aanwezig dat je eens in de drie wedstrijden met een man minder speelt..

Hij maakt vaak asociale overtredingen en pakt belachelijk veel kaarten, maar Ramos maakt ook altijd wel een belangrijke goal! Het is net wat je belangrijker vindt!

21 augustus 2017 om 09:39

Zo ik heb weer eens goed gelachen vandaag, Meen je dit nou?

Ramos is de beste verdediger ter wereld, is onwijs belangrijk met zijn ingrepen en het sturen van iedereen om zich heen, een op de 3 wedstrijd met een man minder?. Dan ben ik ook benieuwd welke associale overtredingen hij dan wel maakt?, want ik kan me er geen in herinneren in de laatste jaren.
Als je terug gaat tellen komt het neer op 16 jaar PL dus 1,1 rode kaart per seizoen. Dus dat valt echt wel mee, er zijn vele verdedigers die er meer pakken alleen doordat ze in verschillende competitie's spelen valt het niet op.

Maar als Ramos niet verdedigen kan hoe komt het dat hij al 15 jaar basis staat bij de beste club ter wereld speelt en ook hetzelfde met Spanje, en alle prijzen heeft gewonnen die er te halen zijn?

Ramos heeft wel een punt dat de scheidsrechters belabberd zijn in Spanje maar de spelers gaan ook veel meer aan dan de engelse spelers bij aanraking van elkaar (ramos zelf ook), waardoor alles erger lijkt.

21 augustus 2017 om 09:45

Ach ga weg joh, alleen in Madrid denken sommige fans nog serieus dat hij de beste ter wereld is! Zo als hier in de comments al terecht gezegd wordt was Ramos op Pepe's hoogtepunt niet eens bij Real de beste verdediger..

Ramos is erg belangrijk geweest in finales (vooral in de Champions League), maar zijn waardeloze gedrag heeft ze meerdere topwedstrijden gekost..

21 augustus 2017 om 10:03

Haha Yoeri jij bent echt zo'n grappenmaker. Ik lees vaker jouw reacties. Jij kan bijvoorbeeld het spel van Chelsea van gister nog gaan verheerlijken puur omdat het in jouw straatje past.

Je bent nooit objectief maar kijkt altijd door een bril heen. Alle spelers van Chelsea zijn het beste en de rest is minder. Ik irriteer mij persoonlijk aan zulke mensen.

21 augustus 2017 om 10:19

Het zou bijvoorbeeld niet kunnen dat ik me niet laat indoctrineren door die Nederlandse voetbalfascisten die alles wat afwijkt van de Cruyff filosofie wegzetten als voetbalhaters of iets in die trant?

Ik zou me focussen op Ramos (daar gaat het hier over), wat ik wel of niet vindt van Chelsea spelers is niet zo relevant ;-)

21 augustus 2017 om 10:39

De overtreding op messi misschien? Waar hij wederom rood voor kreeg

21 augustus 2017 om 10:43

Lol Ramos vervangen geen denken aan. Is gewoon een goeie verdediger en heeft het alleen lastig tegen Messi. Tegen elke andere aanvaller kan hij prima tegen op. Hij is aanvoerder en extreem belangrijk. Ik zou geen een verdediger in ruilen voor Ramos.

21 augustus 2017 om 11:11

owww die????, Graag ook welke wedstrijd dan anders weet je nog niks.

Off: @yoericfc kunnen we toch nog ergens over eens zijn dat de hollandse school totaal achterhaald is.

21 augustus 2017 om 11:45

Niet alleen in Madrid hoor.
Ik durf ook best wel te zeggen dat hij bij de beste verdedigers ter wereld is, ik zou hem echter niet bij Barcelona willen zien ivm zijn onvoorspelbaar rare tackles en fratsen.
Zoals gister ook, de wedstrijd was al gespeeld en vervolgens bega je zo'n domme actie.

Maar als je alleen denkt dat men in Madrid hem kunnen zien als de beste, ben je of niet objectief, of je hebt geen idee..

21 augustus 2017 om 11:57

Als je op Youtube all zijn rode kaaeten opzoekt, dan merk je dat de helft niet eens terecht is. Zoals die van gisteren ook.

21 augustus 2017 om 12:16

Hmm, dezelfde argumenten (op de kaarten na) kan je maken voor Pique. Maar toch wordt hij heel vaak als een slechte verdediger gezien.

21 augustus 2017 om 13:59

Lol, als je op youtube al zijn overtredingen zou bekijken zou je juist zien dat hij nog vaak gematst word.

Een van de beste verdedigers ter wereld die behalve verdedigen ook nog eens de kwaliteit heeft belangrijke goals te maken. Toch zou hij meer naar zichzelf moeten kijken, dit record staat niet voor niets op zijn naam. Maar in Spanje zie ik ze altijd druk om hun heen wijzen ipv verantwoording te nemen.

Misschien zouden scheidsrechters ook iets meer toestaan als ze niet 95 minuten per wedstrijden worden besodemieterd door duikelaars die met zijn zessen richting de scheids rennen om hem erop te wijzen hoe erg het allemaal wel niet is.

21 augustus 2017 om 19:47

@Markbabel.
El classico 22 april om precies te zijn.
Maar als je ramos verdedigt en niet eens een rode kaart van een paar maand geleden kan herinneren, kom je in mijn ogen niet heel geloofwaardig over

21 augustus 2017 om 12:15

Ik ben het roerend met je eens hoor. Ramos is verre van de beste verdediger ter wereld. De meest beslissende verdediger zijn is iets anders dan de beste verdediger ter wereld zijn! Verdedigend is Ramos namelijk vrij overschat in mijn optiek. Spelers als Boateng, Chiellini, Bonucci, David Luiz etc. zijn verdedigend allemaal sterker.

21 augustus 2017 om 13:44

Lol David Luiz en Boateng die verdedigen slechter dan Ramos. Chiellini, Pepe en Bonucci dat kan.

21 augustus 2017 om 13:55

Boateng verdedigend slechter ? Grappig ik denk dat je dan geen wedstrijden kijkt.

21 augustus 2017 om 14:11

Ik grijnsde bij de reactie van Youricfc, maar hier moest ik wel even om lachen
Ramos vrij overschat? David Luiz betere verdediger? Hahaha als ik het zo type begin ik gewoon weer te lachen.

Ramos 1 vd beste verdedigers vd afgelopen 5,6 jaar. Pakt in zn carriere 18 rode kaarten. Terwijl maldini in zijn tijd de beste verdediger op aarde was en 0 rode kaarten heeft gepakt in 750(!) duels. Bizar als je dat naast elkaar zet.

21 augustus 2017 om 09:18

Wat wil je hiermee zeggen, dat de verdedigers beter waren? Of de scheidsrechter nu beter/slechter?

21 augustus 2017 om 09:28

Een goede verdediger pakt geen kaart. Als je een kaart pakt dan heb je de situatie verkeerd ingeschat en ben je te laat.
Ramos pakt ook om de domste redenen een kaart, misschien deze niet terecht maar heel vaak heeft hij geen kaart gekregen voor de streken die hij levert.
Maldini is een voorbeeld voor elke verdediger , enige minpunt bij hem was dat hij bij Milan speelde

21 augustus 2017 om 09:31

Capitano

Zelfs de allerbeste pakken soms een kaart hoor? Fel overdreven dit. Soms kan je niet anders en is het net slim om op dat moment een klein offer te brengen en een kaart te incasseren.

21 augustus 2017 om 11:52

Capitano juve. "Als een kaart pakt dan heb je een situatie verkeerd insgechat en ben je te laat." Modric pakte gisteren geel om een gevaarlijke counter eruit te halen. Hij pakt er dan een voor het team. Dus dat is onzin. Verder was er niks aan de hand bij die tweede gele kaart. Dus het is een beetje makkelijk door de bocht.

21 augustus 2017 om 12:59

Slimme overtreding is anders dan die domme overtredingen van ramos

21 augustus 2017 om 09:19

Ramos mag de veters van Maldini dan ook niet strikken, Maldini is ook gewoon de allerbeste geweest, dat is Ramos nooit maar dan ook nooit geweest, zijn kompaan Pepe was op zijn top ook gewoon de betere van Ramos. Puur op individueel vlak gezien zijn er de afgelopen 5 jaar betere verdedigers dan Ramos gepasseerd, Ramos is aanvallend dan wel weer een unieke centrale verdediger, dat maakt dat hij door vele zo hoog word geschaard. Ik vind Ramos wel wereldklasse, maar een Maldini is hij niet, zal hij ook nooit worden.

21 augustus 2017 om 09:20

Ik vind hem juist niet een van de beste verdedigers om de doodeenvoudige reden dat hij in zijn villa alle kamers kan behangen met rode en gele kaarten en is een notoire schopper die niets anders kan dan dat en je maakt zelf al een vergelijking met Maldini dat was ook nog eens een wereld verdediger maar ook een hele goede voetballer wat Ramos duidelijk niet is , daarom heb ik nooit begrepen dat iedereen dat zo'n goede speler vind .

21 augustus 2017 om 09:23

Ramos is voetballend net wel goed, was niet voor niets een aanvallende back bij Sevilla, Ramos is defensief gewoon zwakker dan vele topverdedigers en hij heeft geen zelfbeheersing. Ramos in 1 zin noemen met een grootheid als Maldini is bijna heiligschennis.

21 augustus 2017 om 09:49

Dit is wel weer overdreven. Het ontbreekt de wereld aan nuances in deze tijden.

Ramos staat niet al een decennium in de basis bij de grootste club ter wereld en wint natuurlijk niet al die prijzen omdat hij 'niets anders kan dan schoppen'. Ga aub je mond spoelen.

21 augustus 2017 om 10:58

Inderdaad. Nu doe je Ramos tekort. Hij kan immers ook uitstekend knietjes en ellebogen uitdelen en is een excellente acteur.

21 augustus 2017 om 11:05

Chi7

Prijzen win je toch niet als individu? Als je bij de 'beste' club voetbalt heb je ook de beste spelers om je heen. Dat wil dan niet zeggen dat je goed bent als je veel prijzen pakt.

21 augustus 2017 om 11:13

@youngjasperrr betekend wel dat je goed bent anders kom je niet eens in aanmerking om bij die club te spelen of snap je dat niet?

21 augustus 2017 om 11:23

@youngjasperr

Het vereist een minimaal niveau om elke week te spelen bij Real. Ze laten echt niet iemand 10 jaar in de basis staan die alleen maar kan schoppen. Zo moeilijk is dat toch niet om te begrijpen?

21 augustus 2017 om 13:00

Gary neville is het niet mee eens. Was ook geen topspeler maar speelde toch basis bij united.

21 augustus 2017 om 10:12

Maldini heeft wel rood gezien sowieso acmilan - Ancona 2003.
Denk dat je in de war bent met Nesta, die pakte er geen een....

21 augustus 2017 om 11:39

Excuses, je hebt deels gelijk. Maldini heeft in alle duels (905) 2x direct rood en 1x 2e geel gepakt. Ook nesta heeft die stats maar dan in 650 totale duels. Alsnog aanzienlijk beter dan Ramos =18 direct rood 7x 2e geel in 525 duels

21 augustus 2017 om 13:40

Sowieso wereld verdedigers, Maar dacht enkel dat je je vergiste in Nesta hoor geen excuses nodig, ik dacht weer dat Nesta geen rode kaarten had ..
.maldini dus toch nog netter dan Nesta...niet verwacht

21 augustus 2017 om 11:41

Excuses, edit*= Maldini heeft in alle duels (905) 2x direct rood en 1x 2e geel gepakt. Ook nesta heeft die stats maar dan in 650 totale duels. Alsnog beter dan Ramos 18 direct rood en 7x 2e geel in 525 duels

Je kunt in blessuretijd met een 0-3 voorsprong er ook voor kiezen om de scheidsrechter geen aanleiding te geven om een 2e gele kaart te trekken. Tussen die inmiddels 18 rode kaarten zaten ook een hoop onnodige en domme prenten. Zoveel heeft het ook niet te maken met Spaanse scheidsrechters, want in Europa heeft ie er ook voldoende gehad.

21 augustus 2017 om 11:54

Maar wat deed hij dan verkeerd? Hij ging gewoon een kopduel aan.. Moet ie dan na de 85ste minuut niet meer kopduels aangaan?

Ik denk juist dat Ramos zich moet aanpassen! Wat een figuur is dat zeg bah bah!
Heb echt helemaal niks met die gast. Een aanvoerder die zo achterlijk veel kaarten pakt... Kan je nog zo'n briljante verdediger zijn, als je zoveel kaarten pakt is het niet meer briljant een aanvoerder waardig. Bij 0-3 in blessuretijd een risico nemen en je 2e gele kaart pakken, hoe dom ben je dan.
Wel of niet terecht geen idee, maar je moet de scheids ook niet de kans geven.
Als je al zo vaak rood en geel hebt gepakt, vraag ik me af of het wel altijd maar aan de scheids ligt.
Hij moet zich aanpassen met zijn idiote gedrag en niet de hele Spaanse divisie...

21 augustus 2017 om 10:41

De scheids gaf ie niet eens de kans. Hij gaat letterlijk gewoon het kopduel aan, houdt de handen netjes naast het lichaam en kopt de bal weg.

21 augustus 2017 om 16:42

Netjes naast het lichaam? Zoek de herhaling nog maar eens op... Het is geen bewuste elleboog, want hij maakt geen beweging opzij of omlaag, maar hij had zijn armen zeker niet netjes naast zijn lichaam.

Goeie verdediger, maar hij zal altijd een wildebras blijven. Er is iets aan hem waar je gewoon van moet zuchten soms. Bij Pepe dacht ik dat hij ook zo ging blijven spelen, maar die heeft dat de laatste jaren toch anders gedaan. Ramos is de 30 net voorbij, dus ik betwijfel het. Als je zoveel rode kaarten pakt moet je toch eens wat aan zelfreflectie doen.

Erg jammer hoe mensen Ramos hier afbranden, terwijl hij helemaal niks verkeerds deed bij die gele kaart. Ja Ramos heeft een winnaarsmentaliteit, waardoor hij af en toe onhandige dingen doet. En ja zijn positionering is niet altijd perfect, waardoor hij af en toe kaarten pakt. Maar hem neerzetten als een ordinaire schopper met beperkte intelligentie die niks anders kan... De beste man speelt al 10 jaar bij ons. Niet alleen bij Real, maar ook in het nationale elftal. De man scoorde afgelopen seizoen al rond de 10 goals als centrumspeler, wie doet dat hem na. Maarja, net als Pepe herrinderd men alleen de slechte dingen over hem. Ramos is zeker een van de beste verdedigers ter wereld.

Had al eerder rood moeten krijgen toen hij die speler van Depor in zijn gezicht pakte. Die man heeft geen respect en zou eens in de spiegel moeten kijken. Zou bij elke rode kaart 1 wedstrijd schorsing extra moeten krijgen. Wie weet gaat ie dan een keer normaal doen. Kan een voorbeeld nemen aan Pepe die helemaal gek was maar geleerd heeft en al een aantal jaren normaal verdedigd.

Hoewel ramos gewoon een rode kaart had moeten krijgen voor zijn duw in het gezicht zijn de scheidsrechters echt slecht in spanje. Bij barca haakte de scheids gewoon een speler van betis (bewust of onbewust maakt niet uit gewoon erg dom) en schwalbes worden vaak niet gezien hint naar die schwalbe van suarez

Mwah in Engeland geven ze sneller geel voor schwalbes en aanstellend gedrag dus daar zou Ramos er toch ook een hoop pakken.

Ramos is zo belangrijk voor Real madrid! Zeker de beste verdediger ter wereld.

Verdedigen is relatief makkelijk als alles compact in eigen 16 staat. (Godin, chielinni etc.)

Ramos speelt 9 van de 10x met 40 meter in zijn rug. Dat is natuurlijk wat moeilijker verdedigen. Daarnaast is hij goed in de opbouw en in kopduels

Als Ramos zo graag naar de scheidsrechters in Engeland wijst, zou hij ook eens naar Engelse spelers moeten kijken. Die delen uit en incasseren er eentje zonder te huilebalken. Ramos wil heel graag uitdelen maar krijst als een varken als hij moet incasseren. En natuurlijk waren al die kaarten die hij kreeg heel erg onterecht en door hele slechte scheidsrechters gegeven of de schuld van tegenstanders.
Als je al zolang speelt met deze scheidsrechters en zoveel ervaring hebt als Ramos zou je denken dat hij al wel weet hoe deze scheidsrechters reageren op bepaalde situaties en daar al van hebben geleerd.
Ramos blijkbaar niet ..makkelijk om altijd een ander de schuld te geven.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4267 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. BettoniUnknown
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
Mario GilaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

842 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Arturo Vidal staat open voor een vertrek naar Flamengo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren