Koeman: ‘Ik vond het onterecht dat hij een aantal keer niet bij Oranje zat’

Zaterdag, 19 augustus 2017 om

Everton betaalde begin vorige maand 28,5 miljoen euro om Jordan Pickford op te pikken bij Sunderland, waardoor de kans op speeltijd voor Maarten Stekelenburg dit seizoen minimaal lijkt. Trainer Ronald Koeman geeft echter aan dat Nederlander, die door Dick Advocaat op is genomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, echter niet kansloos is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Maarten Stekelenburg eerste keus moet worden bij Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door el chicharito)

Dat zal allemaal best, maar er zijn een aantal middelmatige keepers die allemaal kans maken op een uitverkiezing voor Oranje, Stekelenburg is daar een van.

19 augustus 2017 om 13:30

Advocaat kan beter alle routiniers selecteren. Persie, Sneijder, Stekelenburg en N. De Jong...laat de rest zich aan die gasten optrekken, dan leren ze misschien nog wat.

19 augustus 2017 om 14:56

Precies. Nederland heeft iets van 6 redelijke doelmannen die allemaal in Oranje zouden kunnen spelen.
Op Zoet na speelt er geen éã©n wekelijks bij z'n club over de afgelopen jaren.
Ik denk overigens wel dat een bondscoach er goed aan doet als er twee vaste doelmannen zijn die in principe altijd opgeroepen worden.

19 augustus 2017 om 15:27

Eigenlijk erg dit. Een paar jaar geleden leek het er op dat Oranje er echt dik in zat met goede keepers (de ene wat ouder dan de andere) en dan zie je dat het allemaal net niet is en ze vaak een rol kiezen (wat ik verder niet afkeur, ik zou het ook doen) waardoor ze niet meer elke week keepen.

Vorm - bank
Stekelenburg - bank
Cillessen - bank
Krul - zelfvertrouwen ontbreekt/duurt lang voordat hij weer op niveau is - ...
Zoet - speelt maar overtuiging ontbreekt

Stekelenburg speelt niet. Daarom wordt je ook niet opgeroepen. Simpel!

19 augustus 2017 om 13:34

Er zijn genoeg spelers opgeroepen bij Oranje die niet speelden.

19 augustus 2017 om 13:40

Kom je dus weer uit bij Zoet als keeper...

19 augustus 2017 om 15:13

Zo simpel is dat niet als cilessen en vorm ook niet spelen en krul nog niet op zijn niveau zit. Als je Zoet op doel moet gaan zetten dan ga je nog wel een keer alle alternatieven langs om dat te voorkomen.

Je zou zeggen dat hij nig steeds de meest complete en beste doelman is, echter kun je je ook afvragen waarom hij dan al langere tijd zo weinig speelt.

19 augustus 2017 om 14:23

Ben ik het mee eens, kan ook niet zo zijn dat hij zijn niveau van 2010 waarbij hij echt wel tot de top 5 van de wereld behoorde helemaal verloren is. Het is tenminste wel een keeper met uitstraling. Kwa kwaliteit niet veel beter dan cilessen, maar heeft zo veel meer uitstraling. Zoet heeft die uitstraling ook wel, maar ben niet overtuigd van zijn kwaliteiten. Daarbij spelen cilessen en Stekelenburg ook bij veel grotere clubs. Dat ze daar niet basis staan zegt me niet zoveel, ze trainen iedere dag wel met betere spelers.

19 augustus 2017 om 16:51

Stekelenburg speelde gewoon een uitstekend toernooi. Maakt je nog niet meteen een wereldkeeper. Anders had hij zich wel bewezen bij elke club die hij na Ajax gehad heeft. Stekelenburg was een toernooihype, niet meer niet minder.

19 augustus 2017 om 17:25

Toernooihype zou ik het niet noemen, bij Ajax deed hij het uitstekend. Roma was gewoon een hele slechte keuze..

En de schedelbreuk door die vieze Lucio heeft ook niet echt geholpen..

Nog altijd zonde hoe zijn carrière is verlopen. Rond het WK 2010 was het zo'n goede keeper. Moment wat me altijd bij blijft is toen die de bal van Kaka net uit de kruising tikte, geweldige redding was dat. Jammer dat het daarna niet meer echt is uitgekomen en ongeluk had bij zijn clubs.

Erg eigenlijk dat de keus in Nederland tussen Zoet Stekelenburg en Cillessen gaat. Alle drie absolute middelmaat. Alle drie zijn de categorie grabbelaar maar net ontstegen.

19 augustus 2017 om 13:38

Heel overdreven wat je nu stelt. Stekelenburg heeft finale WK gestaan en Cillessen halve finale WK. Persoonlijk vind ik het jammer dat Cillessen ervoor gekozen heeft om ergens bank te gaan zitten. Bij een subtopper in het buitenland had hij basis kunnen staan en zich echt goed kunnen door ontwikkelen.

19 augustus 2017 om 13:56

De Stekelenburg van 2010 is 7 jaar geleden toen was hij een Oranje waardige keeper. Nu niet meer. Ik heb Cillessen nooit een geweldenaar gevonden. De Nederlandse keepers zijn middelmaat niet meer.

19 augustus 2017 om 15:03

Cillessen is de beste optie die we hebben ook al speelt hij weinig. De wedstrijden die die keept zijn sterk zie oa optreden tegen Real en de Spaanse beker. Zoet vind ik niks voor Oranje.

19 augustus 2017 om 15:55

Misschien is Cillessen de minst slechte keus van de drie maar het blijft armoede.

19 augustus 2017 om 16:47

Als Krul ooit zijn niveau van bij Newcastle haalt dan is hij de beste optie imo. Jammer dat Vorm voor de bank bij Tottenham gekozen heeft, kon zich makkelijk doorontwikkeld hebben bij een Engelse middenmotor en vandaag bij een Liverpool in de basis staan.

Leuke woorden van Koeman, maar stel hem dan op! Pickford speelde alle afgelopen wedstrijden.

Goeie zaak dat Stekelenburg de voorkeur heeft gekregen boven Padt. Padt moet tot en met 31 augustus eventjes uit de picture blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Burnley 18-8
14.Everton17-9
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. KeanAanvaller110
T. WalcottAanvaller110
J. PickfordKeeper160
C. TosunAanvaller41
L. BainesVerdediger10
S. ColemanVerdediger90
L. DigneVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

140 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren