Koeman: ‘Verzoeken van Eredivisie-clubs met kunstgras zijn kansloos’

Zaterdag, 19 augustus 2017 om

Ronald Koeman heeft bij Everton een grote selectie tot zijn beschikking. Dat bewijst ook het aantal verzoeken van Nederlandse clubs voor het huren van jonge talenten, zo verklaart de oefenmeester zaterdag in zijn column in De Telegraaf. Enkele clubs uit het betaald voetbal maken echter geen schijn van kans.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door fr12jules)

En volkomen terecht. Voetballen op kunstgras is een andere sport. De bal stuit anders, heeft een andere snelheid etc. Dat voor trainingen kunstgrasvelden worden gebruikt is prima dan kan altijd worden getraind, maar inmiddels is in Nederland een hele generatie die nooit anders dan op kunstgras heeft gespeeld. Ook daarmee lopen we achterstand op ten opzichte van de rest van Europa.

19 augustus 2017 om 09:23

Helemaal mee eens. Maar wat een oplossing is: Zet ze voor schut. Maak het per direct verplicht om op een paars veld te spelen als ze zo nodig op kunststof willen spelen. Niemand neemt ze dan nog serieus.

Dit maakt mij blij, tot vlinders in de buik aan toe. Gaan we eindelijk gewoon weer terug naar echt gras, echt gras dat ruikt en gewoon veel beter voelt onder de voeten!? Ik mag hopen dat dit snel doorgevoerd wordt. Ook het feit dat club elkaar financieel moeten ondersteunen is belangrijk, uiteindelijk moeten we onze competitie samen staande houden.

Top dit, eindelijk actie. Pastoor gaf zelfs aan dat een aantal spelers niet wilde komen naar sparta vanwege het kunstgras. Van Polen vertelde gisteren nog bij VI dat hij vorig seizoen de dag na een wedstrijd helemaal verrot was. Dit kan echt niet langer zo, de eredivisie heeft het al moeilijk genoeg zonder dat ellendige kunstgras.

Ze moeten de clubs die op echt gras spelen belonen. Elk jaar worden de tv gelden verdeeld op basis van diverse factoren zoals ranglijst, populariteit, bezetting stadion etc. De clubs met natuurgras zouden bij de verdeling van de tv gelden extra punten moeten krijgen, zodat ze bijvoorbeeld € 200.000 extra tv gelden ontvangen. De kunstgras clubs krijgen dit bedrag niet en worden dan gestimuleerd om weer over te stappen naar natuurgras.

19 augustus 2017 om 09:05

Het is niet uit luxe dat clubs op kunstgras spelen. Voordeel van kunstgras is dat je in je eigen stadion kunt trainen zodat je geen eigen trainingscentrum nodig hebt. Niet iedere club in Nederland heeft geld voor een eigen trainingscentrum. Simpelweg zeggen dat ze dan maar een kleinere selectie aan moeten houden is te makkelijk want dan straf je ze ook sportief.
Ik ben tegen kunstgras, niets ruikt zo lekker als vers gemaaid gras.maar ik snap ook waarom clubs voor kunstgras kiezen. Minder geld voor een goede selectie omdat clubs op echt gras moeten spelen helpt de eredivisie ook niet vooruit.

19 augustus 2017 om 09:08

Daarom moeten de clubs die op natuurgras spelen worden beloond. Zonder financiele stimulering stappen clubs als Heracles nooit over op natuurgras.

19 augustus 2017 om 09:37

Als je het als club financieel niet kunt opbrengen, wat heb je dan te zoeken in het BETAALD voetbal?

19 augustus 2017 om 09:37

Als je niet in staat bent om aan bepaalde eisen te voldoen vanwege financiële redenen heb je geen recht om in de eredivisie te spelen. Eerlijke concurrentie is de enige manier om te over de gehele eredivisie te ontwikkelen en op dit moment hebben kunstgrasveld clubs een thuisvoordeel in wedstrijden en een financieel voordeel in het feit dat ze minder kosten hebben aan onderhoud.

19 augustus 2017 om 10:22

Financieel voordeel omdat ze minder kosten hebben aan onderhoud, vaker het veld kunnen belasten (denk een veld verhuren voor evenementen etc) en het niet nodig hebben van een trainingscomplex(trainen kan in het stadion). Zo gerekend zouden grasclubs juist extra geld moeten krijgen omdat hun wel de financiele middelen in hun mat stoppen

19 augustus 2017 om 11:01

Als een club als Heracles kunstgras wij houden dan moeten ze maar lekker in JP gaan voetballen

19 augustus 2017 om 11:32

Waarom een hele trainingscentrum.. het is geen real madrid. Je kunt gewoon een kunstgrasveldje naast het stadion aanleggen en daarop trainen. Het is bij de amateurs geen probleem maar in de eredivisie waar meer geld is is het wel een probleem?

Ze moeten kunstgras gewoon verbieden. Ik denk ook dat de andere clubs wat bij moeten springen, maar een club is ook zelf verantwoordelijk voor zijn grasmat. De Knvb zou licenties kunnen intrekken.

19 augustus 2017 om 10:21

Gewoon de TV-gelden evenredig verdelen en daar tegenover eisen dat er minimaal een hybride mat ligt die voor de wedstrijd en in de rust fatsoenlijk wordt gesproeid.

19 augustus 2017 om 11:36

Is heel leuk dat je de tv gelden eerlijk wilt verdelen maar ik heb gister niet de wedstrijd van vitesse tegen roda gekeken en dat deed ik bewust omdat het niveau is gewoon slecht. En dan moet fox meer gaan betalen aan bijv. Roda? Nou sorry de meeste nederlanders kijken naar de top 3 en miss af en toe utrecht az heerenveen maarthats it. Er gaan geen 3 miljoen mensen naar vvv tegen excelsior kijken, dit zijn de feiten

19 augustus 2017 om 12:24

Renatofly

Maar dan ook geen moord en brand schreeuwen als de sterspeler ( of welke dan oo ) uit jou team geblesseerd raakt door de mat van bijv Zwolle,heracles etc etc
dan had je liever ook wat minder tvgeld gehad zodat er echt gras kwam.
en ter info ik ben tegen kunstgras in betaald voetbal

19 augustus 2017 om 12:56

Nee, Fox gaat niet meer betalen. Stel Fox betaalt 18 miljoen voor de Eredivisie. Dan krijgt iedere club 1 miljoen, in plaats van Ajax, Feyenoord en PSV 10 en de overige 15 8.

19 augustus 2017 om 14:13

@fr12jules

Wat een onzin zeg, omdat een andere club zijn begroting niet dicht krijgt maar wel eredivisie wil spelen, moeten andere clbus voor hun grasmat betalen?

Ik wil ook een dure auto riujden maar ik kan het niet betalen. Krijg ik nu een deel van jou salaris zodat ik ook een mooie auto kan rijden?

19 augustus 2017 om 16:15

@speedyafc

Zo bekijk jij het, maar het is maar om de TV-gelden eerlijk te verdelen. Dat hebben ze in Spanje ondertussen ook gedaan en in de premier league gebeurt dit ook.

Er wordt hard geroepen dat ze in de spaanse en engelse competitie geen kunstgras hebben. Maar als ik zeg dat daar TV gelden veel eerlijker worden verdeelt hebben de kleine clubs maar pech?

Vorig seizoen kreeg Ajax 9.3 miljoen aan TV gelden, terwijl de nummer 18 op deze lijst (sparta) 'maar' 1.6 miljoen kreeg. Dan zijn de verhouding toch compleet krom?

Geef iedere clubs een basis bedrag + een bedrag dat wordt bepaald adhv de prestaties (of de hoeveelheid kijkers?). Eis daarvoor terug dat een clubs als Sparta gewoon echt gras neerlegt.

19 augustus 2017 om 10:47

Het probleem is alleen bij hoeveel clubs moet je dan wel niet licenties in gaan trekken. Sparta, Pec, Excelsior, Roda, Ado, Heracles, VVV en in de jupiler leageu denk ik meer dan de helft. Vooral voor clubs uit de jl zal het moeilijk zijn een goede grasmat te onderhouden financieel voor de eredivisie zou het voor bijna alle clubs wel moeten lukken.

19 augustus 2017 om 11:31

Als ze gewoon normaal gras gaan gebruiken hoeft je niets in te trekken. Ze hebben zelf de keus hoor. Willen of kunnen ze het niet, horen ze gewoon niet thuis in de eredivisie.

Alleen ajax zou dat met al die miljoenen makkelijk moeten kunnen financieren. Spelers kopen ze er toch niet van. Feyenoord kan dan kosteloos de "know how" leveren, zij hebben al jaren de beste grasmat in NL en omstreken. PSV kan wellicht gratis de Philips lampen leveren voor de belichting. Goed plan vind ik zelf.

19 augustus 2017 om 09:21

Laten we Ajax gewoon betalen voor een soort kortingskaart op transfers. Eredivisie Bonuskaart: 25% korting op alle talenten (in de daluren/niet de transferwindows). Philips gaat daar never nooit aan meewerken geeft al geen geld meer aan Psv.

19 augustus 2017 om 09:22

En anders kan Ajax iedere afgetrapte mat leveren. Geintje natuurlijk. Misschien moeten de clubs de grasmat-pot in het leven roepen. Inleggen naar percentage van het tv geld. Daaruit wordt dan de aanleg en onderhoud van de grasmatten betaald.

19 augustus 2017 om 09:31

Dat manifest. Leuk, maar waarom alleen voor het betaalde voetbal. Flikker dat plastic nou eens voor eens en altijd uit de gehele voetballerij. Als trainingsveld kan ik het begrijpen als wedstrijdveld moet het van top tot bodem verboden worden

19 augustus 2017 om 09:41

Uit de hele voetballerij ga je dat never nooit meer krijgen. Er zijn voldoende clubs die zonder kunstgras opeens een capaciteitsprobleem zouden krijgen aangezien kunstgrasveld veel belastbaarder is dan een natuurveld. In deals met gemeenten hebben clubs grond ingeleverd in ruil voor de plastic sprieten.

19 augustus 2017 om 09:42

@gshumway
Ben het grotendeels met je eens, maar dan zou ik alleen selectie-elftallen op gras laten spelen en recreatief voetbal op kunstgras, ook in de amateurs en de jeugd.

19 augustus 2017 om 10:44

Zelden zulke onzin gehoordkink1984.
Ik zie geen enkele reden waarom andere clubs de broek moeten ophouden van de plastic clubs. Iets met blaren en er op zitten.

Zo snel mogelijk verbieden die troep. En wat ik al meer heb gezegd. Ga als plasctic club je kostenbesparingen maar elders vandaan halen in je organisatie. Minder dure spelers, directie, whatever.

PEC gaat dit weekend nog de speler Oscar Freire voor 2 jaar huren van Manchester City dus leuk geprobeerd Ronald, de zuurheid spat er weer vanaf. De discussie begint vrij zielig te worden, excuses proberen te zoeken om de "teloorgang" te verklaren moet je niet willen.

19 augustus 2017 om 10:18

@ Consy - Zo'n reactie als van jou kan toch alleen maar van een supporter van een plasticveldclub komen. Overigens heeft Oscar altijd heel hard gefietst, wellicht dat je zijn (bijna) broer Nicolas bedoeld?

19 augustus 2017 om 10:47

Ja en daar zit nu de crux. Als Zwolle een gewoon grasveld had gehad, hadden ze deze speler mogelijk niet kunnen huren. Dus kiezen ze er zelf bewust voor om hun selctie d.m.v. plastic kunstmatig te versterken.

In mijn beleving twee opties
1. Per 2018-2019 je kunstgras weg uit Zwolle.
2. Per 1 juli 2018 terugezetten naar eerste divisie.

Goed bezig Koeman. Eigenlijk zouden clubs uit de toplanden moeten volgen, waarna de top-3 volgt. Speel je op kunstgras? Dan kom je niet in aanmerking spelers te huren. Belachelijk dat het nog wordt geaccepteerd in de Eredivisie. Feyenoord speelt morgen bij Excelsior, schijnbaar is er afgesproken met de kunstgrasclubs dat er verplicht gesproeit moet worden. Nu blijkt dus dat de mat bij Excelsior maar de capaciteit heeft om 1(!) keer te sproeien. Voor de wedstrijd óf in de rust. Hup KNVB, doe er iets aan. Wanneer je vanaf seizoen 2020 nog op kunstgras speelt dient de licentie te worden ingetrokken. Simpel.

19 augustus 2017 om 10:37

Zolang heb je toch niet nodig om die nepzooi te vervangen voor echt gras. Hoop echt dat het er serieus door komt en het gewoon verdwijnd, bij VVV was toch een grote grap wat je daar zag. Kan je met 2 man op de keeper af lopen, een schopt er bij de keeper paar kunstgras korrels in zijn ogen en de ander scoort makkelijk. Nog even en dan zie je een keeper met een duikbril

19 augustus 2017 om 11:16

2020? Laten we alsjeblieft niet eerst tot de bodem gaan om vervolgens weer omhoog te zwemmen. Per direct alles op alles zetten om die zooi te vervangen.

19 augustus 2017 om 12:58

Per direct omzetten is nogal een switch. Vooral om et financieel recht te trekken. Tevens kan je het in een lopend seizoen niet veranderen. Ajax heeft al bij heracles op kunstgras gespeeld, zou toch dikke vervalsing zijn wanneer Feyenoord en PSV hier op een gewone grasmat mogen spelen.

Nog deze winter er uit die troep in de totale eredivisie!

Het voetbal gaat naar de kloten door de commercie. Zo ook door kunstgras, want het is alleen te doen vanwege de financiã«n. Piepende clubs die dan beweren hun begroting niet rond krijgen? Jammer, dan is er voor jou geen plaats in de Eredivisie! Ga je kostenbesparing maar elders in je organisatie vandaan halen.

Nederlandse clubs kiezen voor Kunstgras uit kosten overwegingen. Maar dat is een onzin argument. Een goede grasmat komt met kosten, maar kunstgras ook! Daarnaast ga je me niet vertellen dat het onderhoud van een grasmat (inclusief de mensen die hier verantwoordelijk zijn) en de kosten hoger zijn dan het gemiddelde salaris van een speler bij een doorsnee club (dan laten we de top 5 betalende clubs even buiten beschouwing).
Daarnaast spelen in Rusland ook ploegen op kunstgras maar dat heeft te maken met het klimaat, niet met de kosten.
Het grote probleem met kunstgras is dat het het complete voetbal beinvloed: de bal stuiterd anders, het loopt anders en maak er maar eens een sliding op... Het gaat nergens over.
Ik vind gewoon dat de Knvb moet zorgen dat de kleinere clubs een subsidie krijgen voor een natuurlijk grasmat (en daarbij aan kwaliteitseisen moeten voldoen). Voer het in als een verplichting voor alle clubs in Eredivisie t/m de Derde Divisie en misschien zelfs de Hoofd -en Eerste Klasse Zater- en Zondag

wat denkt die koeman nu dan ,dat alle clubs gelijk het kunstgras er uit gooien,want meneertje koeman roept iets,pec huurt wel van andere clubs

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Everton135
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DoucouréMiddenvelder60
J. RodríguezMiddenvelder63
G. SigurðssonMiddenvelder60
D. Calvert-LewinAanvaller67
J. PickfordKeeper60
A. IwobiMiddenvelder50
L. DigneVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

1487 fans
Middenvelder, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Groningen 2 0 0 0
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Strand Larsen en Van Hintum schitteren voor winnend FC Groningen

FC Groningen zet de goede reeks van de laatste weken voort. Het team van Danny Buijs zegevierde zondagmiddag met 1-3 over Fortuna Sittard, hoofdzakelijk dankzij Jörgen Strand Larsen en Bart van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren