Update: Doodschop tegen Mateo Cassierra levert drie duels schorsing op

Maandag, 21 augustus 2017 om 16:46Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 16:46

Marinus Dijkhuizen was na afloop van de 1-2 nederlaag tegen Jong Ajax woest op Marvin Peersman. De verdediger van SC Cambuur deelde diep in de extra tijd een ongelooflijke schop aan Mateo Cassierra uit, waarna hij met rood mocht vertrekken. Peersman verzekerde dat hij de bal speelde, maar hij raakte het leer op geen enkel moment en was zichtbaar gefrustreerd.

"Ik heb het nog niet teruggezien, maar ik zag het gelijk al. Ik heb hem gelijk veroordeeld in de kleedkamer en hem een boete gegeven", vertelde Dijkhuizen tegen FOX Sports. "Dat hoort niet thuis op een voetbalveld en zeker niet bij Cambuur. Dit soort rode kaarten is zo dom."

"Deze kon ik zonder beelden wel beoordelen, want ik had zicht op de situatie." Jong Ajax kwam in Friesland voor rust al op een 0-2 voorsprong door treffers van Cassierra en Darren Sidoel. Ondanks een aansluitingstreffer van Matthew Steenvoorden was het team van Dijkhuizen niet meer in staat om een gelijkspel te forceren.

Update 21 augustus 16.46 uur – Doodschop tegen Mateo Cassierra levert drie duels schorsing op
SC Cambuur kan drie duels geen beroep doen op Marvin Peersman, die vrijdag in het duel met Jong Ajax zwaar over de schreef ging. De tuchtcommissie van de KNVB deed Peersman maandag een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. Cambuur accepteerde dat meteen. Peersman plantte in de slotfase van het met 1-2 verloren duel zijn noppen vol in het scheenbeen van Mateo Cassierra. Scheidsrechter Erwin Blank stuurde Peersman naar de kleedkamer, waarna trainer Marinus Dijkhuizen hem een boete uitdeelde: "Dit hoort niet thuis op het veld, en het hoort zeker niet bij Cambuur."Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door toss)

Ik begrijp daar nooit wat van, van de Eredivisie tot en met de amateurvelden waar ik zelf op speel. Sommige mensen kunnen het contact met het gezond verstand en de werkelijkheid zo verliezen als ze gefrusteerd zijn dat ze zich schandalig misdragen. Waar is het in hemelsnaam goed voor om een tegenspeler, overduidelijk bewust, zo hard mogelijk te raken waarmee je hem het ziekenhuis kan inschopen? Je komt er eigenlijk nooit mee weg en zelfs als dat zou lukken wat ben je ermee opgeschoten? dat je wat minder boos de kleedkamer in loopt?

Volslagen krankzinnig, terecht dat Dijkhuizen hem aanpakt. Zijn team schiet er niks mee op, zijn trainer kan hem waarschijnlijk een wedstrijd of 5 missen vanwege een schorsing en hij komt alleen maar bekend te staan als idioot die zich niet kan beheersen op het veld.

19 augustus 2017 om 05:04

Waar het vandaan komt is dat clubs en begeleiders spelers altijd direct beschermen,het is gewoon pure opvoeding niks anders. Bij profclubs komt er nog bij dat geld een rol gaat spelen of dat het een goede speler is die je liever niet wil missen. In Nederlandse profwereld is denk ik meest bekende gebeurtenis Suarez, waar die idioot van een Jol het nog goed probeert te praten met een "liefdesbeetje". Als nota bene zulke mensen met een behoorlijke status dat soort uitspraken gaan doen over ziekelijk gedrag. Dijkhuizen doet dat goed door ook gewoon een directe boete op te leggen. Maar dit had in de jeugd al opgelost moeten zijn en wat mij betreft zou er een systeem zijn waarbij je 1 of 2 keer, na een schorsing uiteraard, wegkomt met dit gedrag in de profwereld en bij 3 is het over en ga maar een opleiding volgen. Het is ook nog wel een verschil of je een harde tackle maakt of een keer te laat bent of puur voor de man gaat zoals hier.

21 augustus 2017 om 16:53

@rickv

Ik ben het er van harte mee eens dat het vergoelijkende gedrag van medespelers en coaches een hele slechte invloed heeft.

Maar daarnaast denk ik dat er een andere reden is dat mensen zo over de schreef gaan. En dat is dat ze gewoon niet nadenken. Adzevedo vraagt zich terecht allerlei dingen af, zoals "wat schiet je er mee op". Maar die vragen doen er alleen toe als je nadenkt bij wat je doet. Bij veel mensen is het gewoon pure frustratie, dus dan doen al die vragen en rationele argumenten er niet toe. Jij noemt het "pure opvoeding", en ik denk dat dat aardig in de buurt komt. Als je nooit hebt geleerd om eerst even na te denken voor je uithaalt, of om dingen met woorden op te lossen, dan ga je dat op het voetbalveld ook niet leren.

21 augustus 2017 om 18:51

Om 3 slagen is uit in te voeren moet je wel het verchil tussen een harde tackle of voor man gaan kunnen maken en dat is natuurlijk altijd gebaseerd op een mening. Dat kan je dus nooit goed beoordelen.

19 augustus 2017 om 06:26

Ik vind dit een aanslag op iemand en een vorm van mishandeling. Hier kan je eigenlijk een zaak van maken en wat mij betreft krijgt zo'n mafkees een werkstraf.

21 augustus 2017 om 17:43

Je kunt ook overdrijven. Een boete en een schorsing is voldoende.

21 augustus 2017 om 16:57

Je voelt je vernederd en dan wil je wraak om jezelf wat beter te laten voelen en de tegenstander wat te straffen voor hun superioriteit.

En als je dan ondertussen ben afgekoeld, dan schaam je je eigenlijk toch rot dat je jezelf mentaal gezien in zo'n zwakke positie kan neerzetten.

Sommige mensen hebben dat. Hoe je dat verwijdert? Therapie? Zware consequenties? Combi van beiden? Verplichte cursus van woedemanagement? En moet dat komen vanuit de club of is het iets wat de Knvb iets voor moet opzetten, om het op jonge leeftijd al een hal toe te roepen? Geen idee eigenlijk.

22 augustus 2017 om 10:45

Daar is niet direct 1 antwoord op, er zijn verschillende mogelijkheden. Duidelijk is dat Peersman begrensd moet worden en vervolgens (door zelf doelen te stellen en dus gemotiveerd te zijn) dmv een plan van aanpak of een signaleringsplan met zichzelf aan de slag te gaan. Bewustwording en stapje voor stapje willen leren om een wat liefdevoller mens te worden en jezelf niet te laten gaan in boosheid of verdriet.
Dit moet ieder mens leren op aarde, helaas staat het zelden centraal in deze maatschappij.

Ook dat gebaar naar de scheids vlak daarna was lachwekkend, wilde duidelijk maken dat hij toch echt de bal speelde hhaa!

19 augustus 2017 om 07:34

Het gekke vind ik dat zo'n dwaas niet leert van z'n 'fouten'. Die Peersman heb ik vaker dit soort achterlijke dingen zien doen. Goed teken dat Dijkhuizen hem meteen aanpakt, ook al zal het kwartje waarschijnlijk nooit vallen bij deze speler.

Dom? Dit is niet dom, dit is gewoon anti-voetbal. Dit soort jongens horen toch niet op een veld te staan. Voor dit soort dingen hoor je een speler minstens 10 wedstrijden te schoren, het is echt een idiote actie.

Wow.. wie kan mij vertellen hoe het met Cassierra gaat na deze idiote overtreding???

19 augustus 2017 om 02:05

Reiziger zei na afloop dat Cassiera nog pijn had, niets over te zeggen dus nu. Hoop dat het niets ernstigs is. En ga ervan uit dat de knvb Peersman voor 10+ wedstrijden straft! Niet alleen voor zijn actie op Cassiera, maar ook voor zijn gebaar naar de scheids en dat hij zonder berouw het veld afstapt en nog bijna op Cassiera stapt. Deze dorpsidioot hoort niet op een professioneel voetbalveld.

19 augustus 2017 om 04:34

Zoveel zal die niet gaan krijgen denk ik. Al slaat die overtreding helemaal nergens op. Over dorpsidioten gesproken, Suarez heeft 3x iemand gebeten en staat nog steeds op het voetbalveld. Gelukkig kunnen we steeds vaker van hem genieten en haalt hij steeds minder malle fratsen uit. Wie weet gaat deze jongen het ook ooit nog inzien.

19 augustus 2017 om 08:33

Zeker een idiote actie, maar 10+ wedstrijden? Ben jij wel helemaal lekker? Over het algemeen wordt hier 4-5 wedstrijden voor gegeven wat ook terecht zou zijn.

19 augustus 2017 om 09:02

Nee, meer zou terecht zijn. En dat komt door zijn directe acties erna. Wordt boos op de scheids en toont 0 berouw. Dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd en mag de rest beschermd worden tegen deze gek.

19 augustus 2017 om 09:27

Suarez werd 3 maanden geschorst na zijn bijtactie. Dit vind ik persoonlijk nog erger. Dit is bewust iemand het ziekenhuis in proberen te schoppen. Dus 10 wedstrijden zou zeer passend zijn. Jammer voor een club als Cambuur dat ze zijn salaris in deze periode moeten doorbetalen.

19 augustus 2017 om 09:32

Ik weet niet wat Suárez hiermee te maken heeft maar persoonlijk vind ik 1 tackle van dit kaliber (incl ik raak de bal gebaartjes etc) ook oprecht erger dan 1 bijtincident (suarez deed het natuurlijk 3 keer dan loopt het wel de spuigaten uit haha). Veel mensen zullen dat misschien niet met me eens zijn maar dit is echt een bewuste poging om Cassierra fiks te blesseren waar de beet eigenlijk nauwelijks pijn/blessures oplevert, vabdaar dat ik dit erger vind. Op beide hoort een stevige schorsing te staan uiteraard, don't get me wrong!

21 augustus 2017 om 16:57

Wat ik zelf als kader hanteer, is of zo'n actie nog iets met voetbal te maken heeft. Zo'n bijtactie staat totaal los van het voetbal en mag alleen om die reden al extra bestraft worden. Een veel te harde en onverantwoordelijke trap als deze heeft nog vaag iets met voetbal te maken, al kan je ook hier op een gegeven moment zeggen dat de bal al te lang weg is en de trap alleen bedoeld is om de tegenstander zo hard mogelijk te raken.

Hij heeft nu 3 wedstrijden gehad, deze gast. Daar komt hij erg goed mee weg. Ik hoop dat de trainer hem dicht op de huid blijft zitten.

21 augustus 2017 om 19:04

Ik vind het een aanfluiting. Zo'n doodschop alleen al zou ik 5 wedstrijden vinden. Maar zijn gedrag erna vind ik nog veel erger. Het lijkt of de aanklager hier 0 rekening mee heeft gehouden, wat ik een kwalijke zaak vind. Dit is ook nog eens een recidivist, we hebben het niet over de eerste zware overtreding van deze idioot.

Een half jaar schorsen vind ik. Het zou goed kunnen dat zo'n man agressie problemen heeft en eigenlijk even met iemand moet praten. Ik hoop dat het goed gaat met Cassiera want dit was vol op de scheen.

21 augustus 2017 om 16:59

Het is helaas 3 wedstrijden geworden. Maar ik denk dat je de spijker op zijn kop slaat. In het strafrecht kan je dan een anger management cursus opgelegd krijgen, dat lijkt me in deze situatie ook zo gek nog niet. Maar ja, in het voetbal bestaat dat niet.

Prima reactie van de coach. Gewoon duidelijk. Ik moet wel zeggen dat ik het zorgwekkend vind dat deze jongen zo ver kan gaan in z'n frustratie. Dit was echt een benenbreker... Met een beetje pech schopt ie Cassiera echt de vernieling in (denk aan Kokmeijer). Gelukkig leek het op het eerste oog redelijk goed te gaan. Schandalig gedrag.

Echt een domme actie. Ook vooral omdat hij het tegen een Ajacied doet. Dan ligt alles toch meteen onder een vergrootglas. Wanneer de Knvb consequent is schorsen ze hem voor hooguit 4 wedstrijden onvoorwaardelijk. Al zou het ook zomaar hoger kunnen uitvallen wanneer de media zich er nadrukkelijk mee gaat bemoeien. Dan lijkt de Knvb vaak toch anders te gaan handelen.
Als het aan mij ligt kunnen zo'n spelers niet lang genoeg geschorst worden. Spelers die bewust iemand de vernieling in proberen te trappen, bijten, slaan, elleboog geven, kunnen wat mij betreft beter stoppen met voetballen.

Zieke actie. Zulke spelers hoef ik niet meer op het veld te zien. Wat een zielige afgang. Terecht besluit van de trainer.

En nu maar hopen dat er een goede psycholoog bij Cambuur is aangesloten

Ontslaan die gek. Zo een wil je niet in je selectie hebben. Wat als hij dit ook op de training doet. Bah walgelijke actie

En daarna als speler ook nog verontwaardig reageren he, wat een mafklapper die gast.

Eindelijk eens wat zelfreinigend vermogen bij een voetbalclub. Fijn dat het nog kan.

Drie duels???!!! Je breekt bijna iemands been, maakt meerdere wegwerpgebaren, stapt zonder na te kijken over jouw slachtoffer heen en nog doen alsof je de bal speelde.

Belachelijke schorsing dit.

21 augustus 2017 om 17:01Drie wedstrijden is te kort. Helaas, deze gast komt er goed vanaf.

21 augustus 2017 om 17:37

Slap gedoe van de knvb. Ik hou van hard spel, maar het moet wel met voetbal te maken hebben. Dit gedrag zouden ze moeten uitbannen.

3 wedstrijden, zoooo standaard
het dubbele had gekund / gemoeten, dan leren ze 't misschien es af

Lachwekkend. Dit was doelbewust iemand het ziekenhuis in te trappen. Peersman kwam niet iets te laat bij de bal of zo. Dit was een hele bewuste actie. Dit had zwaarder gestraft moeten worden. Het feit dat Cambuur niet in beroep gaat zegt genoeg.

De doodschop was een schande.
Maar deze strafmaatregel ook..... wat een aanfluiting !

Belachelijk lage straf zeker als je zijn reactie na de actie meeneemt bij het bepalen van de strafmaat. Ik heb dit weekend meerdere van dit soort schandalige charges gezien waarbij de scheids het niet eens waarnam. Ik mag hopen dat dit niet een nieuwe trend gaat worden.

Heeft Peersman zijn excuses al aangeboden aan Cassierra, het is gebeurt is bestraft( mogelijk te laag) hopelijk heeft Marvin er van geleert want het had niets met voetballen te maken.

Trouwens hij mag ook wel zijn excuses aanbieden aan alles van Cambuur, hij heeft hun ook zwaar benadeelt en een slechte naam bezorgt.

Nog een wonder te noemen dat die scheids direct rood uitdeelde. Tegenwoordig durven ze die kaart amper aan te raken.

21 augustus 2017 om 17:42

Hij stond er gelukkig heel dichtbij, anders was ie misschien weggekomen met geel en kon ie helemaal niet meer bestraft worden. Ik vind 3 wedstrijden erg licht, maar blij dat ie in ieder geval gestraft is.

Dit was geen doodschop. Gewoon een domme onbesuisde trap uit frustratie, recht naar voren tegen de scheenbeschermer.....gewoon een domme actie die rood verdient en zeker deze 3 wedstrijden. Kans op hooguit een blauwe plek als het net naast zijn beschermer was.
Maar ik moet zeggen dat ik soms overtredingen gemaakt zie worden door een sliding waarbij het hele lichaamsgewicht er achteraan mee komt. dat zijn doodsschoppen omdat je zo iemand echt doormidden kunt schoppen. Vaak met slechts geel bestraft, of helemaal niet...
Ook hier zou de videoscheids moeten opletten en de scheids moeten influisteren.
Zoals ook bij die worstelpartijen in de 16 bij vrije trappen en corners, zoals Kanon en Vlaar.... en bij Botteghin tegen Excelsior....enz enz

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.SC Cambuur39-17
10.RKC Waalwijk38-11
11.NEC38-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. HaarUnknown
I. KallonAanvaller325
T. BoereAanvaller226
S. StevensKeeper290
A. BanguraVerdediger273
R. UldriķisAanvaller217
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

Nederland
5 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren