‘Real gaat strijd aan met Tottenham en meldt zich met 45 miljoen’

Donderdag, 17 augustus 2017 om 10:30

De overgang van Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur leek eerder nog een kwestie van tijd, maar de kans dat de verdediger van Ajax naar Londen vertrekt wordt met de dag kleiner. Donderdagochtend meldde De Telegraaf al dat de Amsterdammers en the Spurs nog steeds een behoorlijk eind uit elkaar liggen en dat de kans groot is dat de onderhandelingen (al dan niet tijdelijk) worden afgekapt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat de kans groter is dat Davinson Sánchez naar Real Madrid gaat dan naar Tottenham Hotspur?


Gerelateerd

148 reacties (laatste reactie door zlatan65)
17 augustus 2017 om 10:42

Kijk tv naar leeftijd cv 's spurs. Misschien voor volgend jaar alvast ze sanchez is 21! En kan nog jaren mee.

17 augustus 2017 om 10:43

Spurs wil blijkbaar 3-5-2 gaan spelen dus dan zou Sanchez gewoon in aanmerking komen voor een basisplek.

17 augustus 2017 om 10:43

Waarschijnlijk wel basis als ze met 3 verdedigers gaan spelen

17 augustus 2017 om 10:43

Zo beetje iedereen wil tegenwoordig blijkbaar 3-4-3 spelen. Zelfs een ploeg die niet kan voetballen zoals Palace...

17 augustus 2017 om 10:48

3-5-2
En het mooie is, voor 3-5-2 hoef je niet te kunnen voetballen, alleen hard en veel lopen. Massaal inzakken (5 verdedigers) en dan zo snel mogelijk counteren (2 van de 5 verdedigers rennen zich kapot aan de zijlijn).

17 augustus 2017 om 11:53

Maar pochetino speelt toch altijd aanvallend voetbal met veel balbezit? Dan lijkt 532 mij niet de beste opstelling.

17 augustus 2017 om 13:15

Het is eigenlijk een soort 3-4-2-1 bij ons. Waar het op neer komt is dat de centrale middenvelders vooral krachtpatsers zijn (wanyama/dier, Dembele) en dat de centrale verdedigers eigenlijk een soort van de-facto controleurs zijn die het spel verdelen. Vertonghen, Alderweireld en Dier hebben allen een goede lange pass in huis dus werkt het. Het vleugelgevaar komt voornamelijk van de backs die bijna als vleugelaanvallers opereren: veld breed houden, opkomen en voorzetten afleveren. Maar waar het vooral om draait is om een soort vrije zone te geven waar Eriksen en Alli in kunnen opereren en van daar het spel maken.

Voor Nederlandse begrippen eigenlijk een vrij defensieve opstelling met weinig voetbal erin, maar Pochetinno denkt ook veel meer verdedigend dan je zou verwachten. Hij kiest vooral op het middenveld heel erg voor zekerheid en zal niet snel een rauw, technisch, maar verdedigend nog niet zo sterk talent als N'koudou de kans geven. Het ziet er uiteindelijk leuk uit vooral vanwege het hoge drukzetten. Twee stofzuigers halen alle ballen op en brengen die dan naar onze aanvallers die dan ruimte hebben en dingen creëren.

17 augustus 2017 om 13:22

Natuurlijk wel. als je er 3-5-2 van maakt is dezelfde opstelling ineens een stuk aanvallender. Het ligt er maar net aan welke taken je als trainer je spelers meegeeft.

17 augustus 2017 om 10:45

In 4-3-3 eerste backup en in 3-5-2 basisspeler, Spurs speelde vorig seizoen 20 PL wedstrijden met 3-mansverdediging en wil dat naar verluid nog meer gaan doen dit jaar. Met de 2 bekertoernooien en Europese wedstrijden erbij zal er in de 60 wedstrijden die een jaar telt dus sowieso vaak zat plaats zijn voor Sánchez.

17 augustus 2017 om 11:11

Spurs heeft nu alleen Vertongen en Aldewereld die het niveau hebben op die positie. Dier zou het ook kunnen maar die vind ik beter op verdedigende middenvelder. Ik snap wel dat ze een goede jonge verdediger willen hebben om Vertongen (die ook een dagje ouder wordt) op te volgen in de toekomst. Bovendien speelt spurs waarschijnlijk rond de 50 wedstrijden dit jaar en dat ga je niet redden met 2 verdedigers.

17 augustus 2017 om 11:22

Kijk alleen al hoeveel City betaalde voor 2 rechtsbacks. Als topclub is het niet gek om 3 gelijkwaardige Cv's te willen hebben. En uiteindelijk is hij dus inzetbaar op 2 posities, dus hij zal nog voldoende minuten maken.

17 augustus 2017 om 11:26

Ik snap niet dat mensen spreken over 'back up centrale verdediger'. Hij komt gewoon op gelijke tred te staan met Alderweireld en Vertonghen en voornamelijk die 3 gaan dan rouleren. Of ze kunnen met zijn 3en spelen indien ze met 3 centrale verdedigers spelen natuurlijk.

17 augustus 2017 om 13:15

Ik snap het ook niet maar als je 50 miljoen kan krijgen dan ben je gek als he dat niet doet ondanks dat de kans dat je kampioen wordt een stuk kleiner is. De kassa van Ajax zal weer rinkelen, de afgelopen twee jaar zijn er weg gegaan ik miljoenen: milik 31, El Ghazi 7, cilissen 13, Riedewald 9, gudelje 5.5, Tete 6, bazoer 12, Klaassen 27....en nu Sanchez voor pak en beet 45? Bizar.

Mooi! Erg benieuwd of Tottenham hem nu echt zo graag wil hebben of niet. Anders hebben ze voor niks onrust gestookt.

Haha wat is dit toch ongelooflijk lekker. Marc doet het hier toch wel prima.

17 augustus 2017 om 10:56

Qua verkoop kun je Overmans idd weinig verwijten. Vwb inkoop is het een drama. Sanchez is in dat opzicht ook echt het enige goeie dat hij op dat vlak gepresteerd heeft.

17 augustus 2017 om 11:06

Onana is toch ook prima, Dolberg, Ziyech ook uitstekende aankopen.

17 augustus 2017 om 11:09

Milik vond ik een weinig bijzondere aankoop, als je zijn verkoop niet meerekent. Was bij Ajax niet eens onomstreden.

17 augustus 2017 om 11:11

zlatan65.

Je vergeet wel een boel spelers te noemen zeg. Ik denk als je alle aankopen van Overmars op een rijtje zet er uiteindelijk meer geslaagd dan gefaild zijn. Het enige probleem is dat hij vaak te laat met spelers aan komt zetten, en veel spelers aan trekt die zich nog moeten ontwikkelen tot een goede speler.

Dr.mario
Dat hij niet onomstreden was sloeg ook nergens op. De Boer bleef lievelingetje Sigthorsson maar opstellen, niemand die dat begreep. Maar goed voor Milik is onverwacht wel veel meer gecashed dan hij echt waard was ja.

17 augustus 2017 om 11:27

@inke,

Eens hoor, ik snapte ook nooit dat Milik niet gewoon het vertrouwen kreeg. Was toen al overduidelijk dat hij meer potentie had dan Sigthorsson. Had hem graag nog wat langer gezien ook, zijn begin bij Napoli was veel belovend en daar kon je ook wel zien dat hij absoluut meer krediet bij Ajax had mogen krijgen.

17 augustus 2017 om 11:46

Onana , Dolberg, Ziyech en Milik, zijn natuurlijk allemaal drama aankopen hou op zeg hij heeft uitstekende aankopen gedaan er zullen er vast ook een paar miskleunen bij zitten maar drama aankopen pff

17 augustus 2017 om 13:38

Zelfs degenen die als grootste miskopen bestempeld werden (vd Hoorn, Viergever) waren uiteindelijk nog nuttig voor Ajax.
En jongens als Heitinga, Sanogo en Zimling zijn natuurlijk niet geslaagd nee maar die zijn dan ook 1. niet voor de basis gehaald, 2. kostten geen drol.
Enkel Duarte was echt een grote miskoop voor mij, misschien vergeet ik er nog een paar.

Het is ook zo lachwekkend dat mensen Westermann mislukt noemen, terwijl ie überhaupt niet voor de basis is gehaald, maar meer als backup die ook met zijn ervaring nuttig kon zijn.

Wat betreft Sanchez. Ja hij is een geweldenaar maar hij is echt niet veruit de beste verdediger die Ajax heeft. Viergever was vorig seizoen makkelijk Ajax' beste verdediger, ondanks dat het dit seizoen vooralsnog wat minder gaat. Sanchez is in duels enorm sterk ja maar hij heeft nog relatief veel positionele foutjes die de doorsnee kijker niet snel zal opvallen. Wat doet Sanchez bij de 2-2 tegen Nice bijvoorbeeld? Had de pass er wel uit mogen halen, het is zijn man die scoort.

18 augustus 2017 om 12:08

Dolberg is ze gewoon overkomen. Dat hij zich zo zou ontwikkelen had niemand verwacht. Ook Overmars niet. En Ziyech vind ik geen prestatie van Overmars. daar is 11 mln voor betaald en die hadden jij en ik ook gehaald als we TD van Ajax waren geweest. Maar Onana is idd een goede aankoop. Nou goed, 2 goede aankopen dan. Maar iemand die met droge ogen durft de beweren dat Overmars goed werk verricht bij Ajax, heeft zn ogen in zn zak zitten. Kijk eens wat er gisteren op de bank zat. En dan was je 3 maanden geleden nog finalist EL.

17 augustus 2017 om 12:10

Ik betwijfel of dit bedrag op de conto van Overmars kan worden geschreven. Alsof er geen interesse zou zijn in Sanchez met een andere technisch directeur. Goed, hij heeft hem wel gekocht maar puur naar deze situatie kijkende is dit gewoon een redelijk marktconforme prijs. Overmars moet gewoon afwachten en kijken wie Sanchez het meest wilt hebben.

17 augustus 2017 om 12:54

Een andere td had gedacht; 'oeh we kunnen 28 miljoen voor hem vangen. Snel verkopen. En anders wordt de speler ontevreden. Beter pakken we dit geld nu zo snel mogelijk' Terwijl overmars zegt; 'belangrijke speler, we hoeven niet te verkopen voor het geld, dus áls de speler weg wilt en een clib wil hem graag hebben dan alleen voor de absolute hoofdprijs' En laten we wel wezen. 40 a 50 miljoen is al een record voor nederland. En dat dan voor een verdediger. Was sanchez een aanvaller geweest dan praatten we nu over bedragen rond de 70 miljoen minimaal. Dus meer dan uitstekend zoals Overmars het nu doet. Liever de speler houden, maar als het niet tegen te houden is dan alleen voor recordbrekend bedrag.

17 augustus 2017 om 13:54

Niemand weet wie die andere td zou kunnen zijn, maar jij weet zelfs al dat hij bij 28 miljoen zou denken weg met Sánchez 😂😂😂

Mooie stap. Alsnog 5 miljoen te laag. 50 is 50 klaar.

17 augustus 2017 om 11:13

Inderdaad, en ik zou naarmate de tijd verstrijkt ook gewoon steeds mee vragen. 50 miljoen nu, 55 miljoen volgende week.

17 augustus 2017 om 11:23

50 = 50. Ik zou wel de optie open houden om Sanchez een jaar te huren na verkoop. Kan met Real misschien beter worden geregeld dan met Tottenham.

17 augustus 2017 om 12:16

Dat zou helemaal perfect zijn 50 miljoen verkopen aan Real en een jaar huren zodat je rustig kan zoeken voor een opvolger. Denk niet dat Real daar in zal trappen die zullen hem wel willen als backup cv voor hun vaste cv's. Toch denk ik dat Sanchez beter naar Tottenham kan gaan voor meer speeltijd.

als real madrid komt mengen dan denk ik dat de keuze snel gemaakt is. Real speelt om elk prijs en de klimaat is lekker en je speelt gewoon bij Real wat elk jonge voetballer wel zou willen

17 augustus 2017 om 11:00

Maar waarschijnlijk geen basisplaats. Daar waar je die bij Tottenham wel kunt verwachten.

17 augustus 2017 om 11:01

En dan vergeet je nog iets heel belangrijks.. De taal..😜

17 augustus 2017 om 11:02

Daarnaast is het als verdediger erg belangrijk om goed te kunnen communiceren en coordineren. Omdat hij fysiek superieur is aan alle andere Ajax verdedigers, kwam hij al snel in de basis terecht en werd hij een steunpilaar. Maar bij de stap naar de absolute top is er meer nodig. Dus als spaanstalige zal de stap naar Real, ondanks de stevige concurrentie bij die clubs, wellicht nog gemakkelijker zijn dan die naar Spurs.

Zou mooi zijn. Ramos wordt sowieso nog wel een paar wedstrijden geschorst as usual en zidane is de ook de trainer die wisselspelers gewoon 40 wedstrijden geeft.

17 augustus 2017 om 10:43

Ze hebben toch nog nacho fernandez en vallejo zoiets

17 augustus 2017 om 10:49

Vallejo is nog maar 20 en heeft ook nog redelijk wat blessures gehad en pepe is weg. Van nacho kan sanchez wel winnen

17 augustus 2017 om 10:53

Vind sanchez niet veel beter als er een groot verschil was snap ik wel dat ze dat zouden betalen nu vind ik het zelf een beetje onodig

17 augustus 2017 om 11:00

Nacho is al 27 dus die zit al aan zijn top. Vallejo sws afgelopen 2 jaar iets van 7/8 blessures gehad. Momenteel ook weer geblesseerd trouwens

17 augustus 2017 om 11:18

Dan onderschat je Nacho man. Nacho was vorig seizoen uitstekend naast Ramos toen er zoveel cv's geblesseerd waren. Nacho is beter dan Sanchez.

17 augustus 2017 om 11:28

Nog wel, maar er gaat een moment komen dat Sanchez beter wordt dan Nacho en een centrum met een 24-jarige Sanchez en een 28-jarige Varane over een aantel jaar zou, mits hij z'n potentieel waarmaakt, voortreffelijk zijn.

17 augustus 2017 om 11:38

Varane zou dan 27 zijn en dan zou je nog ramos hebben die dan 32 is. Perfecte leeftijdsopbouw

Ik vind Sanchez nog veel tekort komen in spel inzicht. Hij zet vaak druk op de bal dit kan in de ED maar op hoog niveau wordt je zo uitgespeeld. Sanchez is nog jong en heeft wel potentie als hij meer rust in zijn spel kan brengen en beter het overzicht leert te behouden en met een goeie leider naast hem die hem kan coachen zie ik hem wel uitgroeien tot een uitstekende verdediger. Ik vind de waarde van Sanchez rond de 35 miljoen

17 augustus 2017 om 13:06

Jij vind de waarde 35 miljoen op basis van wat? Heb je wel door dat er al 40 is geboden? Zijn waarde is dus al 40 en voor Ajax nog meer. Sanchez is een uitzonderlijk talent. Er zijn maar weinig jongens die uit een ander continent komen en het al meteen laat zien. Dat weten de scouts ook en deze jongen heeft een mooie toekomst als hij bij de juiste club komt die hem ook laat spelen.

17 augustus 2017 om 15:16

Hij kan toch best een persoonlijke waarde aan Sanchez hangen? Een speler is waard wat de koper wil betalen. Als Barca_001 de koper was zou hij dus 35 miljoen willen betalen. Niets mis mee toch? Ik zou me aansluiten bij hem. Meer dan 35 miljoen zou ik namelijk niet uitgeven aan een verdediger die nog niet veel bewezen heeft. Maar de Spurs willen dat blijkbaar wel betalen. Prima voor Ajax, toch?

Bij 45 miljoen direct verkopen. Des te langer de soap duurt des te meer onrust en te minder tijd om een vervanger te halen.

17 augustus 2017 om 10:55

Het is wel zaak dat Marc de transfer over het tweeluik met Rosenborg weet te tillen. EL is een must als Ajax nog een speler van naam wil halen als vervanger voor Sanchez. Maar een vertrek is niet tegen te houden als er zulke bedragen worden geboden.

17 augustus 2017 om 11:08

Stel dat Ajax vanavond geen goed resultaat neer zet dan gaan ze er in de volgende wedstrijd echt alles aan doen om dat wel te halen. Ook Sanchez laten spelen blijft dan een optie. EL is te belangrijk voor Ajax.

17 augustus 2017 om 11:04

Jij snapt het niet. Nu krijg je partijen die tegen elkaar op gaan bieden en dan wil jij gelijk bij de eerste partij die hoger biedt al akkoord gaan. Lijkt me handig om als Overmars zijnde nu eens rustig in de leunstoel te gaan kijken hoe Tottenham reageert op het bod van Real. Ajax heeft al genoeg geld om nu een vervanger aan te trekken, dus daarvoor hoeven ze ook niet snel te verkopen.

17 augustus 2017 om 11:10

@inkemontana
Precies en als het een beetje meezit komt er ook nog een derde partij bij zoals Barca of zo. Het valt me altijd weer op dat mensen op dit forum zo makkelijk praten over geld van een ander. Tubes wil zomaar minimaal 5 miljoen door de gootsteen spoelen. Wat als het zijn eigen geld is? Is hij dan ook zo makkelijk?

17 augustus 2017 om 11:51

Conte speelt ook 3-4-3, dan past Sanchez ook in het systeem. Dus hoop dat Chelsea ook langs komt snuffelen. Die kunnen makkelijk 50-55 betalen, aangezien zij afgelopen seizoen flink hebben geoogst. Al met al de jackpot gaat vallen.

17 augustus 2017 om 11:42

Als we jouw redenatie volgen was Sanchez dus al weg geweest voor een bedrag onder de 30 miljoen euro? Tot dusver lijkt Sanchez met de dag een miljoen meer op te leveren en nu gaat ook R Madrid er zich mee bemoeien. Ajax moet achteroverleunen en kenbaar maken dat Madrid nu 45 miljoen bied in de hoop dat Spurs daar overheen gaat en dit vervolgens melden aan Madrid in de hoop dat zij daar weer overheen gaan. Net zo lang totdat er een zich terug trekt.

17 augustus 2017 om 11:44

Onzin !!! Onderste uit de kan halen. Vervanger kan je immers nu ook al halen. Enige wat kan gebeuren is dat Ajax tot de winterstop Sánchez nog heb. Ajax heeft geld zat dus hoeft echt niet te wachten tot er geld binnen is

17 augustus 2017 om 12:19

Mag toch hopen dat ze al een lijst spelers hebben liggen en al aan het polsen zijn wat er mogelijk is van die lijst. Daar zullen ze echt niet voor wachten tot hij definitief weg is. Nu lekker poot stijfhoofden en laat ze tegen elkaar opbieden 50 miljoen moet zeker lukken als Real nu al aanklopt met 45 miljoen.

Ik heb liever dat Vallejo zijn kansen krijgt en het zou ook jammer zijn om een speler als Sanchez voor de bank te halen.

Volgens mij wilt Sanchez zelf liever naar Engeland dan naar Spanje. Zei hij laatst in een interview

17 augustus 2017 om 10:50

Zodra Madrid of Barca aan de deur klopt zal hij vast snel van mening veranderen.

17 augustus 2017 om 10:56

Hij kon vorig jaar al naar Barca...

17 augustus 2017 om 11:04

Hij kon vorig jaar naar Barca B en koos voor zijn ontwikkeling voor Ajax. Mocht Barcelona nu interesse tonen zal dat vast niet voor het B elftal zijn. Kan mij niet voorstellen dat Sanchez die kans dan vervolgens laat lopen, omdat hij het vorig jaar niet zag zitten om in het B elftal minuten te maken.

Tja, ik hoop uiteraard dat hij 'gewoon' blijft. Maar als dit echt waar is zie ik Overmars nog wel akkoord gaan. 45 is een geweldig bedrag.. probleem is wel dat er waarschijnlijk geen geschikte vervanger gehaald zal worden en de titelkansen slinken enorm.

50 Miljoen = wegdoen, met pijn in het hart. Denk dat we sinds tijden geen speler meer met dit potentieel hebben gehad in NL. Mag alleen hopen dat er bij het zetten van de handtekening die beloofde twee verdedigers meteen vastgelegd worden. De verdediging hangt nu als los zand aan elkaar met spelers die allemaal net niet dat niveau aantikken wat we vorig jaar hebben gezien.

Lekker banken bij real. Jaar daarna verhuurd worden aan een degradant uit de serie a. Jaar daarna 2 optredens in de hoofdmacht en uiteindelijk verkocht worden aan newcastle united ofzo. Wat een carriere is dat dan

17 augustus 2017 om 10:49

Real heeft al 4 cb dus dat is zeker niet de beste optie voor sanchez

Het kan maar beter snel afgerond zijn, want deze soap word inmiddels wel langdradig en er moet ook snel een vervanger komen. Ik snap sowieso niet waarom er op ze minst geen centrale verdediger is aangetrokken. Riedewald is weg, Sanchez gaat zeker weg en je hebt al miljoenen ontvangen voor Klaassen, Riedewald en Tete dus dat er nou nog geen nieuwe centrale verdediger staat is echt te laks voor woorden. Veltman of Viergever centraal met De Ligt moet je niet willen.

17 augustus 2017 om 11:01

Zou zeggen laat deze soap nog even duren. Heeft Overmars nog tijd om een vervanger aan te trekken.

17 augustus 2017 om 11:05

Vergeet onze rots in de branding Westermann niet. Die is ook weg.

En hoppa, mocht dit daadwerkelijk waar zijn krijgt Tottenham de neus op de deksel op dezelfde manier als Ajax zelf bij die linksbuiten. Te lang blijven steggelen over de prijs en een ander gaat er met de speler vandoor.

Zou ook wel erg mooi nieuws zijn voor Ajax want dan verkopen ze eindelijk weer eens een speler aan de absolute top.

Maar eerst maar ff wachten in hoeverre dit bericht op waarheid berust.

Nou deze deal meteen maar aftikken met Real. Duidelijkheid voor alles. Wellicht kunnen de ontbrekende via een bonusregeling geregeld worden...

Spurs heeft gegokt en gaat wellicht verliezen.

En nu zal Ajax met spoed op zoeken moeten naar een Rcv, Linksback, ervaren 6, Linksbuiten. Succes, want ook daarvoor dringt de tijd...

17 augustus 2017 om 12:01

@nufc_u2

Het is onderdeel van het transferspel om geruchten de wereld in te sturen om de onderhandelingen in een bepaalde richting te duwen. Het feit dat een Colombiaanse krant dit meld en niet een hijgende op primeurs jagende journalist van de T., terwijl die veel dichter bij het vuur zit, zegt m.i. voorlopig genoeg. Zolang het niet officieel bevestigd is of door 1 van de Nederlandse sportkaternen of websites is vermeld zonder dat het tussen aanhalingstekens staat, neem ik het in ieder geval uitsluitend ter kennisgeving aan. Wordt ongetwijfeld vervolgd, maar hopelijk niet over te lange tijd waardoor er niet meer op de transfermarkt gehandeld kan worden. Beter zou nog zijn als een club zich meldt met interessant huur- of ruilmateriaal.

En dan komt die waarschijnlijk op de bank te zitten echt bizar, voor dat geld heb je een echte topverdediger...

Wel mooi om te zien dat een Nederlandse club eindelijk eens flink geld pakt zoals die Portugezen dat al jaren flikken.

Als ik Barcelona was had ik me ook even gemeld voor Davidson , die kunnen hem achterin beter gebruiken dan Real Madrid.

17 augustus 2017 om 10:57

Nee die kan barca niet goed gebruiken.
Sanchez komt veel tekort komen in spel inzicht. Hij zet vaak druk op de bal dit kan in de ED maar op hoog niveau wordt je zo uitgespeeld. Sanchez heeft ook de rust en het overzicht niet. Ik heb liever dat ze inigo martinez halen of gimenez ook al gaat die laatste niet gebeuren

17 augustus 2017 om 11:05

Als ik moet kiezen tussen Inigo of Davinson, dan kies ik toch voor Davinson... Barça haalt Yerri Mina op in januari. Dat is zowat Davinson 2.0

Ajax moet een keer voor het team gaan en niet voor het geld. Ze zijn alleen bezig met geld verdienen ipv de club groot maken.

17 augustus 2017 om 11:04

Ajax is gewoon beter in opleiden van jonge spelers dan menig andere clubs, waardoor deze spelers al snel worden weggeplukt door grotere clubs met meer geld. Maar dat wil niet zeggen dat Ajax geen club is. Een vereniging dat alleen maar koopt, koopt, en hun jeugdspelers laat gaan, noem ik geen club.

17 augustus 2017 om 11:32

Ik vind Sanchez vooral goed gescout. Hij had al een behoorlijk hoog niveau bij zijn eerste wedstrijden bij Ajax. Hij zal ongetwijfeld wat bijgeleerd hebben, maar voor deze speler is Ajax geen (nauwelijks) een opleidingsclub gebleken.
Daar staat een uitstekend succes van de scouting tegenover.
Linksom of rechtsom maakt dus niet zoveel uit.

17 augustus 2017 om 11:32

Met geld verdienen maak je de club juist groot.... Zou jij Sanchez nu niet verkopen dan? Je hebt dan een speler die ongemotiveerd is en je laat vreselijk veel geld lopen.

Let the game begin!
Mooi laten opbieden!

Real Madrid kan beginnen om naast het geld ook Vallejo en of Alvaro Tejero te betrekken qua huur al dan niet koop.

Als dit waar is hebben Ajax en Real Madrid binnen no-time een akkoord bereikt en zal alleen Sachez samen met zijn zaakwaarnemers nog een akkoord met de club moeten sluiten. Als dat gebeurd dan heeft Daniel Levy de deksel op de neus gekregen, hij had een paar dagen om met Ajax de deal rond te maken. Was dat hem gelukt dan zou alles afgerond zijn voordat een andere clubs een bod zouden uitbrengen. Hij kan nog altijd naar Tottenham gaan, maar dan zal Tottenham snel moetenen handelen en over de brug moeten komen. Ajax zal nu in geen enkel geval richting het bod van Tottenham bewegen, zolang als er een beter bod van Real Madrid ligt.

Onbegrijpelijk dat Liverpool zich hier ook niet in mengt, aangezien Van Dijk toch schier onhaalbaar lijkt. Liverpool kan qua salaris en transferbedrag makkelijk mee en bovendien voor Sanchez de beste keuze met het oog op een basisplaats.

Gewoon tegen elkaar oplaten bieden. Als Real Madrid echt 45 miljoen heeft geboden en als Tottenham hem echt wilt hebben, dan zullen ze vast en zeker met een hoger bod dan 45 miljoen komen en misschien dat ze dan een bod van pakweg 48 miljoen uitbrengen en hopelijk komt Real er dan wederom overheen met een bod van 50 miljoen of iets dergelijks en dan weer Tottenham dat aanzet zal zijn met een bod van 51- of 52 miljoen en dan zal Ajax echt de jackpot binnenhalen.

Ik verwacht als Ajacied ook dat Sánchez deze transferperiode zal vertrekken. Helaas, maar dat geld kan Ajax dan echt wel mooi gaan herinvesteren in nieuwe aankopen en met name de verdediging heeft wel versterkingen nodig, ook als Sánchez blijft.

Geld heeft Ajax sowieso al genoeg, ook als Sánchez blijft en ik hoop echt dat Ajax deze posities versterkt:

- Een centrale verdediger. Ook als Sánchez blijft, hoop ik op de komst van een centrale verdediger. De naam Cuesta wordt sinds kort genoemd en ik zie hem graag komen. Dat is een 18-jarige Colombiaanse verdediger, die bij Atlético Nacional (de oude club van Sánchez) de opvolger van Sánchez was en Cuesta zou ik dit seizoen dan rustig laten wennen, met Orejuala als rechtsback en Veltman op de plek van Sánchez spelen en ik sluit niet uit dat Veltman volgend jaar zomer zal vertrekken en dan kan Cuesta mooi doorschuiven naar de basiself en de plek van Veltman.
- Een linksback. De naam van Angulo wordt sinds kort genoemd. Ik heb de naam Arana vaak genoemd en die zie ik ook graag komen, maar Angulo lijkt mij ook een prima kandidaat. Viergever zie ik liever centraal, Sinkgraven liever op het middenveld en Dijks speelde tegen Heracles wel goed en was zelfs een van de betere aan de kant van Ajax, maar desondanks heb ik toch liever een andere linksback en dan Dijks als stand-in. Angulo is een 21-jarige back, die bij Deportivo Cali (de club waar Ajax Orejuala en Cassierra van overnam) speelt en ik denk dat hij een uitstekende back voor Ajax zal zijn.
- Een middenvelder. Ik heb vaak de naam Nigel de Jong genoemd en die zie ik ook graag komen, maar Ayoub (komt natuurlijk ook uit de jeugd van Ajax) van FC Utrecht lijkt mij ook een prima kandidaat. Speelde (net als heel Utrecht) tegen Zenit een ijzersterke wedstrijd en ik zeg dit niet alleen op basis van de wedstrijd tegen Zenit, nee, ik zie Ayoub graag komen en hij presteert al 3 of 4 jaar erg goed in de basis bij Utrecht en het verbaasd me dat Ajax, PSV of Feyenoord zich de afgelopen jaren niet hebben gemeld bij Utrecht voor Ayoub. Is echt een kleine bijtertje en een harde werker, die zowel verdedigend als aanvallend prima is en zo'n speler kan Ajax nog wel gebruiken op het middenveld.
- Een vleugelaanvaller. Zoals ik al aangaf: geld heeft Ajax genoeg, ook als Sánchez blijft. Als vleugelaanvaller hoop ik op Pavón en het schijnt dat Boca Juniors een paar weken geleden een bod van 17 miljoen van Zenit heeft afgewezen en dat ze een vraagprijs van 23 miljoen hanteren en Zenit heeft sindsdien geen poging meer ondernomen. Als Ajax-zijnde zou ik me melden met een bod van 20 miljoen en dan onderhandelen over bonussen betalen bij bepaalde prestaties van Pavón zelf, of een doorverkooppercentage van maximaal 15 procent, als hij in de toekomst verkocht zal worden door Ajax en ik weet zeker dat Pavón echt een meesterzet voor Ajax zal zijn. Is pas 21, maar oh zo goed. 20 miljoen is veel geld, maar ik ben ervan overtuigd dat Ajax minimaal het dubbele aan hem terug zal verdienen als ze hem in de toekomst gaan verkopen, zeker met de transferbedragen van tegenwoordig en Younes die speelt ook best vaak als een natte krant, maar desondanks denk ik dat Pavón toch echt wel minimaal 1 klasse beter is als Younes.

Dan moet dit dus in mijn ogen de vaste opstelling worden (zie opstelling, ervan uitgaande dat Sánchez vertrekt). Op rechtsbuiten zou ik voor Neres kiezen, want die is in mijn ogen momenteel toch wel wat verder in z'n ontwikkeling (en doelgerichter) als Kluivert en Kluivert heeft ook talent, maar zijn tijd komt echt nog wel en Kluivert zal, net als spelers als Frenkie de Jong, de Ligt, Younes, Huntelaar, Cuesta (zou ik dus rustig brengen), etc. echt wel genoeg wedstrijden meepikken.

Onana
Orejuela
Veltman
Viergever
Angulo
Ayoub
vd.Beek
Ziyech
Neres
Dolberg
Pavón
17 augustus 2017 om 11:27

Ik zie dat je heel erg veel moeite hebt gedaan om een reactie te plaatsen, maar ik ga alleen maar op je opstelling in. Ik heb niet het idee aan je reactie te zien dat je de buitenlandse spelers ooit hebt zien spelen, aangezien het inhoud mist.

Kijkend naar de 2 centrale verdedigers die je opstelt denk ik dat je één grote fout maakt en dat is niet gek aangezien Ajax die fout al 10 jaar maakte. Wil je druk zetten vooruit dan kan dat alleen maar als het voor de tegenstander geen enkele zin heeft om de bal lang te spelen. Wanneer je met Viergever en Veltman centraal gaat spelen dan geef je de tegenstander alle reden om de lange bal te spelen aangezien zij ieder kopduel verliezen. Je hebt 2 verdedigers nodig die zowat alle kopduels winnen en atletisch genoeg zijn om met ruimte in de rug te voetballen.

17 augustus 2017 om 12:01

@fcemmen23 Met alle respect voor jou mening, maar het klopt niet wat je zegt.

Sinds wanneer moet je 2 Cv's hebben die allebei het kopduel aangaan met de spits?? Daar maak je afsrpraken over, tevens is Viergever prima in de kopduels.

Los daarvan, als het zo simpel is om ajax te verslaan met het spelen van de lange,hoge bal bij balverlies van ajax, waarom winnen er dan niet met meer regelmaat clubs van ajax dan nu het geval is?

17 augustus 2017 om 12:19

@ Fcemmen23,

Jij denkt dat ik de buitenlandse spelers nooit heb niet spelen? Over Angulo heb je gelijk, die heb ik nooit zien spelen en zijn naam die noem ik, omdat toevallig zijn naam 'n paar dagen geleden werd genoemd bij Ajax en idem dito bij Cuesta.

Pavón heb ik wel regelmatig zien spelen en dat is wel echt een goede speler voor Ajax. Zou echt moeiteloos een topspeler voor Ajax zijn en ik ben zelf Surinamer en aangezien Suriname zelf in Zuid-Amerika (en naast Brazilië) ligt en ik nog veel familie in Suriname heb wonen, krijg ik vooral heel veel (het meeste) mee van de Braziliaanse competitie, terwijl ik regelmatig ook wat meekrijg van de competities uit Argentinië en Mexico, dus ja, ik volg (vooral) de Braziliaanse competitie, dankzij familie, maar krijg ook aardig wat mee vanuit de Argentijnse en Mexicaanse en dan ook precies in deze volgorde.

17 augustus 2017 om 13:09

@ Ricardo

Allereerst heb ik nooit beweerd dat het makkelijk is om Ajax te verslaan. Ik sprak in de verleden tijd mbt tot slechte koppers in het centrum, aangezien Sanchez en De Ligt uitstekende koppers zijn. Ik vind Viergever echt een drama als het gaat om hoge ballen, hij duikt er per wedstrijd wel 2 á 3 keer onderdoor. Prima stand-in voor de backpositie, maar niet goed genoeg voor het centrum.

En sinds wanneer je 2 cv's nodig hebt die het duel kunnen aangaan, sinds je met 2 zoneverdedigers speelt in plaats van een voorstopper en een laatste man. Het hoeft geen probleem te zijn dat je éã©n voetballende verdediger hebt ipv een pure verdediger, maar het blijft een zwakte als de spits bewust op de voetballende verdediger gaat spelen.

@ Rochester
Het ging mij er meer om dat reageren op de opstelling voor mij alleen mogelijk was, aangezien ik de genoemde versterkingen zelf niet ken. Uit jouw analyse bleek al dat jij dit ook niet wist, aangezien er niets speltechnisch in stond. Het was niet hatelijk bedoeld, ik waardeer de moeite die je neemt voor een reactie juist heel erg

17 augustus 2017 om 11:36

Ik heb sterk het idee dat je elke dag het grootste gedeelte van deze reactie kopieert en plakt. Elke dag post je hetzelfde lange verhaal met een klein nieuw stukje tekst erbij zodat het allemaal maar OT is. Ook verander je per week van opstelling. Je keuze voor Ayoub heb je ook puur gebaseerd op de wedstrijd van gisteren, is vrij doorzichtig als je elke dag dezelfde reactie plaatst want heb je de afgelopen dagen nergens over Ayoub horen praten...

17 augustus 2017 om 12:26

@ Sergiogreene,

Nee, ik kopieer mijn reactie niet. Als je telkens dezelfde doelwitten hebt, dan lijken je stukken ook veel op elkaar. En ik verander niet elke week mijn opstelling, dat heb ik pas sinds vorige week gedaan, omdat toen in 1x werd vermeld dat Tottenham belangstelling voor Sánchez had en ik ervan uit ging (en nog steeds ga) dat Sánchez zou (zal) vertrekken en sinds vorige week noem ik ook de namen Pavón (eerst noemde ik altijd Everton Felipe) Cuesta en Angulo (sinds een paar dagen, noemde altijd eerst Arana), want dat zijn de spelers die worden genoemd bij Ajax (pavón, Arana en Everton Felipe dan wel minder).

En het klopt inderdaad dat ik Ayoub eigenlijk nooit heb genoemd en nee, dat zeg ik niet alleen op basis van de wedstrijd tegen Zenit. Dat ik nu de naam van Ayoub noem, is dat hij al meerdere seizoenen prima presteert bij Utrecht en ik denk dat hij wel toe is aan een nieuwe stap, ook al heb ik zijn naam nooit genoemd in mijn reacties en het verbaasd me eerlijk gezegd wel dat Ajax, PSV of Feyenoord zich de afgelopen jaren nooit hebben gemeld voor Ayoub.

Voor de rest zou ik de reactie lezen die ik hierboven als reactie op Fcemmen23 heb geplaatst.

17 augustus 2017 om 12:17

@rochester

Ik vraag me af waarop dat bedrag is gebaseerd. Hij heeft net een nieuw contract getekend en ligt tot 2022 vast, waardoor ik me afvraag hoe je aan dat bedrag komt en of hoe realistisch dat is. Niet dat het iets uit zal maken, want Overmars krijgt te nooit en te nimmer toestemming van de RvC om een dergelijk bedrag aan 1 speler uit te geven. Ik kan me bovendien ook niet voorstellen dat een speler die zo goed is dat hij zoveel moet kosten, bereid is om voor 6 of 8 ton netto in NL te komen voetballen. Waarom die naam toch maar steeds genoemd blijft worden, is me een raadsel.

17 augustus 2017 om 12:32

@ Scepticus,

Het klopt inderdaad dat Pavón vorige week zijn contract heeft verlengd en voordat hij zijn contract verlengde, had Zenit een bod van 17 miljoen op hem gedaan, maar dat werd afgewezen door Boca Juniors en toen werd er vermeld dat Boca Juniors een vraagprijs van 23 miljoen hanteert.

Waarschijnlijk zal hij nu wel wat meer gaan kosten door zijn contractverlenging, maar desondanks dat zou ik het als Ajax-zijnde toch proberen en zoals ik hierboven al aangaf: hij zal het geld dat Ajax aan hem uitgeeft, dubbel en dwars waard zijn.

En Neymar verlengde ongeveer een halfjaar geleden ook zijn contract bij Barcelona, maar zit nu bij Psg, Sneijder verlengde zijn contract bij Ajax en zat ruim 1 week later bij Real Madrid, van Dijk en Coutinho verlengde 'n aantal maanden geleden ook hun contract, maar willen nu ook een transfer maken en ik zeg niet dat Pavón hetzelfde moet gaan doen als bijvoorbeeld van Dijk en Coutinho, integendeel zelfs, ik zou dat echt niet toejuichen, maar langdurige contracten/pas verlengde contracten zeggen tegenwoordig helaas niet veel meer in de voetballerij, zoals momenteel ook te zien is bij Sánchez.

Hahaha dat zou een grap zijn. Levy is een intrigant die partijen tegen elkaar uit speelt en transfers liefst vlak voor deadline wil doen. Ondertussen spelers gek maken pffff Hoe vaker hij deksel op zn neus krijgt hoe beter. (Hoewel t jammer is van t leuke team)

Barcelona gaat 60 miljoen bieden. Dat zou mooi zijn voor Ajax. al is het jammer dat deze jongen nu al gaat. Ik hoop voor hem dat hij kan aanhaken bij de toppers, maar ik heb nog twijfels.

Blijf het eeuwig zonde vinden dat hij nu al weggaat, maar als hij gaat.. dan voor de absolute hoofdprijs. En die hoofdprijs komt er wel, Real zal 'm voor die 'louzy' 5 miljoen niet laten lopen.

Ik heb trouwens het idee dat Overmars zich wellicht enigszins vergaloppeerd heeft mbt 50 miljoen. Denk, gezien de huidige gekte, dat het bedrag beter 65 miljoen oid had moeten zijn om clubs af te schrikken.
Er vanuit gaande dat dat de intentie was van zijn uitspraak, aangezien er al geld genoeg is.

Ik hoop stellig dat Overmars de bieders hun gang laten gaan en dat hij zijn energie richt op versterking(en). Regeren is vooruitzien en als je vorig seizoen bekijkt moet Ajax geen ezel zijn en zich twee keer aan dezelfde steen gaan stoten (als dat al niet is gebeurd met wederom de eerste wedstrijd verliezen).

Ook nog een doorverkooppercentage van 10/15 procent erbij graag. Dan krijgt Ajax uiteindelijk zo'n 60 miljoen voor Ajax. Dan is hij de duurste centrale verdediger ooit.
En dat voor een reservespeler voor Real die slechts 1 seizoen in de eredivisie heeft gespeeld haha.

Ideaal scenario voor Ajax, 2 clubs die wellicht tegen elkaar gaan opbieden.

Zonder Sachez kan ajax ook gewoon kampioen worden, zijn vervanger zal ongetwijfeld minder goed zijn maar met Veltman/viergever/de Ligt + aankoop is er voldoende kwaliteit om in NL kampioen te worden.

Met 2, max 3 aankopen heeft ajax mijn inziens zeker voor de Eredivisie nog steeds een prima selectie welke goed genoeg is om voor kampioenschap te spleen.

Verdediging: LB is een absolute Must aangezien Viergever simpelweg geen LB is en Dijks niet goed genoeg is voor de basis. Zonder op namen in te gaan lijkt me dat ajax wel een Zuid Amerikaan voor 5-8 miljoen moet kunnen halen.

Als optie voor CV zou ik poging wagen bij Letschert, Gouweleeuw. Wat ook een zeer geode en talentvolle CV is, Simon Deli: Ivoriaans international en speelt bij Slavia Praag. Fysiek erg sterk met meer dan gemiddelde techniek en voetballend vermogen. Zeker als Slavua Praag niet zich niet kwalificeert voor de CL zou hij haalbaar moeten zijn voor 5-7 miljoen.

Middenveld: Siem de Jong! Ik denk dat ajax behoefte heeft aan een sterke persoonlijkheid op het middenveld EN iemand voor de positie van Klaassen,. Persoonlijk ben ik van mening dat vd Beek beter tot zijn recht komt op de positie van Schone dan op de positie van Klaassen.

Middenveld zou dan zijn met punt naar achteren: vd Beek, Ziyech en de Jong met backups Schone,de jong, Eiting en Sinkgraven.

Voorhoede; Geen versterkingen nodig mijn inziens. Rouleren tussen Youness,kluivert,neres en Cerny is genoeg kwaliteit om in Eredivisie kampioen te worden.

Maar wilt Sanchez eigenlijk wel reserve zijn? Hij sloeg eerder Barcelona af omdat hij daar geen basisplek kreeg.

17 augustus 2017 om 12:37

Hij sloeg Barca af omdat hij in het tweede terecht zou komen.

Wauw hypocrieten , eerst was het voor richardlizio ofzo "beter" om naar Ajax te gaan dan watford. Nu zeggen dezelfde mensen laat ze maar tegen elkaar bieden. Alles draait om geld. Is maar dat de eredivisie geen geld heeft anders...

17 augustus 2017 om 12:04

waar heb je het in godsnaam over?????? Ajax en Watford hebben helemaal Niet tegen elkaar opgeboden!!!! Het had te maken met salaris van de speler en andere condities, niet het feit dat Watford zoveel meer bood dan ajax!!!!!

17 augustus 2017 om 12:33

empirejbl,

Zo zit het nu eenmaal in de voetbalwereld, Ajax hield voet bij stuk terwijl ze genoeg financieele middelen hadden en grepen mis.

Met Tottenham dreigt hetzelfde te gebeuren bij Sanchez, zij hebben voldoende middelen om Sanchez binnen te halen maar Levy trekt een grens.

Je moet eens op twitter kijken hoe woedend de Tottenham supporters zijn, als hij de 10 miljoen op tafel had gelegt was sanchez al binnen geweest.

Tottenham heeft heel veel TV geld, heeft aan transfer al ruim over 50 miljoen binnen.

Kunnen Delli Alli verkopen voor meer dan 150 miljoen en ook bij Ericksen komen al biedingen van meer dan 90 miljoen binnen.

Zitten dus eigenlijk in dezelfde situatie als Ajax, lijkt momenteel stuk te lopen omdat Levy niet doet aan doorverkooppercentage's.

Waar ligt de grens? Zie Real er alsnog met de hoofdprijs vandoor gaan.

17 augustus 2017 om 16:17

En wie waren dan diezelfde mensen waar jij het over hebt?

Hier heb je 't al "back up" dat is toch niet wat je wilt. En nu is Sánchez nog jong maar als ik naar sommige acties van hem zie vind ik hem beter dan Varane

Niet kopen, nergens voor nodig, met Nacho en Vallejo als backups prima toch?

In het desbetreffende artikel wordt heel erg gesproken in termen van "real zou een bod kunnen uitbrengen" komende dagen. Dat klinkt niet heel concreet. Ik denk dat Overmars vooral de prijs probeert op te drijven door te doen als of er interesse is van andere clubs. Het zou helemaal geen zin hebben voor Real of Chelsea om Sanchez te halen gezien ze al genoeg verdedigers hebben. Waar ik echt bang voor zou zijn is interesse van Liverpool, die hebben nog harder een CV nodig dan wij. Zij kunnen ook meer betalen, zowel in transfersom als salaris.

Maar nog geen nieuws over een vervanger. Wanneer je vanavond geen goede stap zet richting EL kan een fatsoenlijke vervanger wel helemaal vergeten worden en is de uitstroom wellicht nog niet ten einde.

Ik lees net dat hij niet in het hotel is, waar de rest wel verblijft. En vervangers horen we niks over, van de week stond er dat er 2 of 3 zouden komen deze week toch?

Dat wordt Madrid, Taal, reputatie en stad. Hopelijk kunnen ze tegen elkaar op bieden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

63 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Paris Saint-Germain mengt zich in de strijd om Frenkie de Jong. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren