wk2018

Real Madrid deelt Barcelona klap uit; Ronaldo pakt rood

Zondag, 13 augustus 2017 om 23:51

Real Madrid heeft uitstekende zaken gedaan in de eerste ontmoeting met Barcelona in de strijd om de Supercopa. De Koninklijke boekte zondagavond een 1-3 overwinning in het Camp Nou en de return staat voor komende woensdag op het programma. Invaller Cristiano Ronaldo maakte in de slotfase de 1-2 en werd daarna met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd, nadat hij een vermeende schwalbe had gemaakt.

De Clásico kende een tumultueuze tweede helft en het contrast met de eerste helft was daarmee groot, want daarin gebeurde er weinig noemenswaardigs. De eerste mogelijkheid diende zich na tien minuten aan toen een volley van Luis Suárez eenvoudig opgeraapt kon worden door Keylor Navas. In het vervolg kreeg onder anderen Gareth Bale nog een kans, maar ook hij had het vizier niet op scherp staan. De wedstrijd kwam pas na de pauze tot ontbranding, na het eigen doelpunt van Gerard Piqué.

VIDEO | Voor deze schwalbe werd Cristiano Ronaldo met zijn tweede geel bestraft. En vervolgens duwt hij de scheidsrechter...

Geplaatst door voetbalzone op zondag 13 augustus 2017

De verdediger gleed een voorzet van Marcelo achter zijn eigen doelman Marc-André ter Stegen. Real maakte daarmee voor de 67e keer op rij een doelpunt in een officiële wedstrijd; die reeks houdt al sinds april 2016 aan. Real probeerde daarna door te drukken en kwam bijna op 0-2, ware het niet dat Jordi Alba een inzet van Dani Carvajal bij de doellijn weghaalde. Trainer Ernesto Valverde greep in en bracht Denis Suárez binnen de lijnen voor de tegenvallend spelende Gerard Deulofeu.

Valverde zag Sergio Busquets een goede kans missen en zag hoe Suárez even later, na 75 minuten, een strafschop verdiende na contact met Navas. Lionel Messi ontfermde zich over de bal en maakte geen fout: 1-1. Real stapte echter toch nog als winnaar van het veld: Ronaldo scoorde na 80 minuten na een counter de 1-2 en Marco Asensio bepaalde het slotakkoord op 1-3. Daarvoor had Ronaldo nog rood gekregen: hij kreeg geel omdat hij zijn shirt uittrok bij zijn doelpuntenviering en moest even later inrukken nadat hij een schwalbe zou hebben gemaakt.


Poll

Een terechte zege voor Real Madrid?


Gerelateerd

303 reacties (laatste reactie door macereal)

Onze twitterheld Pique is echt Nep. Waarom de gespannen Vidal op rb speelt ipv Semedo is ook apart. Suarez is al een half jaar uit vorm. Deze coach gaat niets veranderen, alles op Messi. Suarez en Deulofeu zweten al voor ze de 16 komen. En tot slot, schorsing voor Ronaldo voor de duw? Gefeliciteerd Madrid fans terechte overwinning..

13 augustus 2017 om 23:55

Twitterhelt.. haha. On: Idioot van Ronaldo van de eerste kaart, maar tweede was geen kaart. Schorsing had wellicht ingetrokken kunnen worden als hij niet zo idioot was om de scheids te duwen.

13 augustus 2017 om 23:56

Ronaldo verdient wel een schorsing op grond van de aanval op de scheids...

13 augustus 2017 om 23:58

De aanval.... Klein zetje van komop man. Niet slim om te doen, maar ga nou geen rare dingen roepen. Belachelijke rode kaart, prachtige goals Madrid. Suarez verdient overigens wel een schorsing voor die vieze schwalbe, in Engeland is dat gelukkig voorbij.

13 augustus 2017 om 23:58

Ronaldo is geobsedeerd bezig met zijn sport en dan komt er zo'n flapdrol van een scheids hem een return ontnemen. Die scheidsrechter komt er met een duwtje nog goed vanaf, op de amateurvelden had hij het waarschijnlijk op een lopen moeten zetten. Maar vermoedelijk gaat hij alsnog een langere schorsing krijgen voor dit onrecht.

14 augustus 2017 om 00:00

Ronaldo komt er mee weg! Daarom blijft de spaanse bond pussy's. Laat staan hard in grijpen

14 augustus 2017 om 00:00

Nee. Schwalbe dus terecht 2e geel. En scheids duwen, wedstrijdje of 5?

14 augustus 2017 om 00:02

Waarom Ronaldo zo graag schorsen? Zonder Ronaldo is Madrid alsnog oppermachtig, ik zie zo'n speler er toch wel graag bij. Al vind ik real Madrid zonder Ronaldo vaak beter spelen dan met.

14 augustus 2017 om 00:03

Ga toch weg man, hij wordt toch gewoon uit balans gebracht op volle snelheid dan is hartstikke normaal dst die valt

14 augustus 2017 om 00:03

Dat zal wel meevallen, de bond zal echt wel goed kijken wat er gebeurt is vanavond. Suarez kreeg voor minimaal tot geen contact gewoon een penalty en de keeper van Real zelfs geel. Aan de andere kant is er duidelijk contact wanneer Ronaldo op snelheid ligt en dan geeft de schiedsrechter een vrije trap aan Barcelona voor een vermeende penalty en Ronaldo een tweede gele kaart voor een schwalbe.

Dat is op zijn minst zeer dubieus te noemen. De bond zou deze scheidsrechter goed moeten onderzoeken om de onderste steen boven te krijgen waarom hij dit deed.

14 augustus 2017 om 00:04

Wat een trieste reactie, je hoort ten alle tijden van de scheidsrechter af te blijven. Als hij geen camerageile obsessie had dan had hij geen geel gekregen voor het shirtje uittrekken. Lekker professioneel.

14 augustus 2017 om 00:05

Ronaldo heeft een voortbeeldfunctie. Jonge voetballertjes kijken ook en gaan ervanuit dat dat gedrag normaal is. Naar mijn mening mag het een erg zware schorsing zijn.

14 augustus 2017 om 00:07

Schwalbe!?!? Het was geen penalty maar wel overduidelijk een fout. Die duw moet/mag niet. Maar die kaart is op zich voledig onterecht!

14 augustus 2017 om 00:10

Niet overdrijven, je doet net alsof hij crimineel bezig is. Niet goed te praten natuurlijk, hoort gestraft te worden. Net als Suárez.

14 augustus 2017 om 00:10

Die 2e geel was onterecht, maar je moet altijd van de scheids afblijven. Hier dupeert hij zichzelf alleen maar mee, anders was zijn schorsing denk ik gewoon teruggedraaid. En als hij niet zo dom was geweest zijn shirt uit te trekken, was het nooit zo'n drama geworden. Scheids heeft 2 slechte momentjes gehad, voor de rest was hij gewoon top hoor.

14 augustus 2017 om 00:13

Gaat daar nie om. Gaat erom dat je van de scheids afblijft

14 augustus 2017 om 00:14

Zet je bril eens af man. Suarez maakt een schwalbe en krijgt een penalty..Ronaldo valt en ik vond dat geen penalty maar ook geen kaart. Volgende keer wel je shirt aanhouden..

14 augustus 2017 om 00:28

Van mij had de scheids die tweede kaart in eerste instantie ook op zak mogen houden. Maar C. Ronaldo vraagt om een penalty. Dus hij geeft aan ten val te worden gebracht. Op dat moment veinst hij een overtreding en dus een kaart, mogelijk zelfs rood, voor Umtiti. In mijn optiek juist gehandeld door de scheids.

14 augustus 2017 om 00:32

Hij werd ten val gebracht, het contact was er wel degelijk, Dan mag je als scheidsrechter besluiten dat je het contact te weinig vind voor een penalty maar het was zeker geen schwalbe. Er werd geen overtreding geveinsd want het contact was er wel degelijk.

Vergelijk je het met de situatie daarvoor met Suarez, dan was ook in die situatie het contact echt minimaal, als het er al was. Dat is wat het dubieus maakt, of twee keer niets, of beide een schwalbe en een gele kaart of allebei een penalty. Dan fluit de scheidsrechter eerlijk, nu werd er duidelijk met twee maten gemeten.

14 augustus 2017 om 00:39

Dat hij ten val werd gebracht in jouw constatering. Evenals dat het geen schwalbe zou zijn. Ten tweede ga je de fout in door compleet verschillende situaties met elkaar te vergelijken. Met twee maten gaat hier dan ook niet op.

14 augustus 2017 om 00:44

Nee de situaties zijn iet verschillend, in beide gevallen is er al dan niet sprake van minimaal contact. Kijk de beelden maar terug. Dan is de reactie van de schioedsrechter niet te verklaren, ze zijn compleet tegengesteld. De een een penaly voor plus een gele kaart voor de keeper. Dat is echt heel strikt gefloten. De ander een vrije trap tegen plus een gele kaart wat zelfs de tweede gele kaart was en daarme rood.

Het is echt duidelijk meten met twee maten, in het ene geval zeer strikt en bij minmaal contact direct een penalty, het andere geval zeer losjes en zelfs bestraffend naar de aanvaller toe omdat hij te makkelijk naar de grond gegaan zou zijn.

14 augustus 2017 om 00:51

Je mag mensen best op de fouten wijzen was gewoon een ligt duwtje. Het is niet zo dat ronaldo hem helemaal inrlkaar slaat ff normaal doen

14 augustus 2017 om 01:25

Dus omdat in beide gevallen het contact minimaal is, is het dezelfde situatie.. Kom op man, hoe lang ben je al actief op dit forum. Iedereen met een beetje voetbalverstand weet dat het niet zo is.

14 augustus 2017 om 01:48

2e gele kaart is onterecht okal ben ik voor barca maar het was ook sowieso geen penalty maar een kaart dat gaat ook wel weer te ver vind ik en van ronaldo ook dom dat ie zen shirt uit doet

14 augustus 2017 om 03:18

Shirt uittrekken en showen is ala tegenreactie wat messi ook heb gedaan in madrid. Volkomen begrijpelijk dus.

14 augustus 2017 om 03:19

@xavihernadez_

De situaties behoren hetzelfde beoordeeldt te worden. Indien aan de ene kant een minimaal contact voldoende is voor een strafschop en een gele kaart voor de keeper, dan kan je aan de andere kant een situatie waarbij wel degelijk contact is, nimmer uitleggen als een schwalbe. Dat is een diametrale beslissing, de scheidsrechter gaat van het ene uiterste naar het andere uiterste in dezelfde wedstrijd.

Dat is meten met twee maten, voor Suarez goldt een andere maatstaf dan voor Ronaldo. Dat heeft niets met voetbalverstand te maken maar alles met eerlijkheid. En ja ik weet het, thuisfluiten komt helaas vaak voor in het voetbal maar dat is iets wat we niet willen, we willen eerlijke scheidsrechters. En de scheidsrechter was afgelopen avond niet eerlijk, dat was pijnlijk duidelijk.

14 augustus 2017 om 06:04

Filmpje gezien... welbekende Ronaldo valletje, het is duidelijk een schwalbe. Waarom keek hij meteen om na een val...

14 augustus 2017 om 08:32

Het was wel weer een klassieker om over na te praten. Real is als ploeg duidelijk verder en beter dan Barcelona.

Suarez krijgt voor minimaal contact een penalty. Volgens mij niet terecht, al wordt hij heel licht geraakt, maar de overdreven manier van vallen maakt voor mij duidelijk dat het overdreven is.

De extreem domme gele kaart van Ronaldo voor shirt uitdoen. Het blijft toch ook een rare flapdrol die elke gelegenheid aangrijpt om zijn lichaam te laten zien.

De 2e gele kaart vind ik veel te zwaar gestraft. Ja, hij valt extreem overdreven, dus er zit een groot showelement in, maar er is licht contact, dus hij kan erdoor vallen. Ik vond het geen penalty, maar ook geen geel waard voor een schwalbe. Dat hij daarna de scheidsrechter een duwtje geeft is wederom oliedom en dat mag van mij zwaar bestraft worden. Dat is gedrag dat we zo snel mogelijk uitboet voetbal moeten verbannen en zeker bij een voorbeeld als Ronaldo, diende grootste fanbase ter wereld heeft onder jongeren/kinderen.

Overigens Real op basis van deze pot de terechte winnaar.

13 augustus 2017 om 23:55

Gefeliciteerd real wat een speler is asensio zeg pfff.Maar serieus wen fout van de scheids het is gelijk oh de scheids is betaald.Man u vs real buitenspel doelpunt of Bayern in de CL.Wag ik wil zeggen is dat het kan gebeuren

13 augustus 2017 om 23:57

Maestro je zag zeker dat het gelijk buitenspel was. Was voor het menselijk oog bijna onmogelijk. Bij twijfel fluit je niet.

14 augustus 2017 om 00:01

Nee helemaal gelijk. Doet die scheids ook niet opzettelijk. We hebben de scheids ook vaak genoeg mee, vandaag maakt ie helaas wat fouten in ons nadeel maar dat kan gebeuren. Uiteindelijk komt Madrid er nog erg mooi van af

14 augustus 2017 om 01:16

Met tranen in mijn ogen, leg ik me er uiteindelijk maar bij neer dat het gouden (tiki taka) tijdperk dan nu toch echt afgelopen is. La masia brengt geen grote talenten meer voort en onder bartomeu word de ene na de andere miskoop gedaan en ook de ene na de andere flapdrol word aangesteld als coach. Hoe bijzonder het ook is dat we mochten genieten van voetballers als xavi, iniesta, messi, pique, busquets, puyol, luis enrique, guardiola enz enz (la masia) en aankopen als figo, ronaldinho, rivaldo, Romario, koeman, stochkoiv enz enz En geweldige tot in de puntjes verzorgde coaches zoals cryuff en guardiola, des te pijnlijker dat zulk mooi buitenaards voetbal waarschijnlijk nooit meer terug komt. Waar vroeger Barça nog de grootse aankopen kon doen, rond om de eigen opgeleiden la masia spelers, zijn het nu de clubs met rijke eigenaars die de macht overnemen. Maar goed met spelers als bellerin, Thiago alcantara, balde keita, jordi mboula had je ook al aardig wat talent voor de toekomst gehad maar ze hadden allemaal het geduld niet meer. Barça is teveel een koopclub geworden waar het traditionele la masia de grootste talenten al vroeg verliest aan clubs die meer kansen/geld bieden. En terugkopen lukt niet meer omdat de clubs vragen wat ze willen op deze bizarre transfermarkt! Droom stiekem dat Barça suarez verkoopt en Thiago alcantara, bellerin, pedro, hazard en mbappe koopt. Deels la masia met grote aankopen... net als vroeger. En dat messi de laatste paar jaren van ze carrière nog kan laten zien dat het de beste speler allertijden is, bij de allermooiste club. Maar... die dromen lijken voorbij

14 augustus 2017 om 02:05

Xavi simons komt er nog aan over een aantal jaar. Heb geduld, jullie tijd van toptalenten komt wel weer. Real had ook heel lang geen echte toptalenten meer en nu heb je asensio en carvajal.

14 augustus 2017 om 03:06

Je zegt Barça is een koop club geworden en dan noem je vervolgens 5 spelers waar je van droomde die ze moeten kopen. Dan kan het hele La messia wel weg waar in het verleden zulke goeie spelers uit kwamen. Het beleid mag wel anders en moet duidelijk om gegooid worden bij Barça.

14 augustus 2017 om 01:34

Ik vond het zelfs soms lijken alsof Suárez er helemaal geen zin in had vanavond..

Schorsing voor deze scheids lijkt me? Gelukkig wel een erg open/leuke wedstrijd. Prima uitslag

14 augustus 2017 om 00:29

Ik word echt doodziek van scheidsrechters die weer moeten laten zien dat ze schwalbes bestraffen.. Je kan als speler toch ook uit balans worden gebracht zonder dat het dan een overtreding zou zijn?! Dat Ronaldo valt bij die 'schwalbe' is best logisch, echter betekent dat niet dat het een overtreding is, maar scheids moet zich bewijzen. Dit was gewoon doorspelen voor de rest geen gedonder

14 augustus 2017 om 08:17

@N-AFCA Jouw verhaal klopt idd als hij niks had geclaimd. Op het moment dat hij op de grond ligt doet hij gelijk bijde handen in de lucht kijkend naar de scheids. Dat lijkt me duidelijk genoeg.

14 augustus 2017 om 09:40

Deed Suarez ook, alleen kreeg die een penalty. Kan toch niet man.

14 augustus 2017 om 02:58

Deze scheidsrechter was juist erg sterk. Verademing in het Spaanse....

Schoonspringer Suarez doet weer waar die goed in is. Barca was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar Real Madrid was dodelijk efficient en heeft dus terecht gewonnen. Tweede gele kaart voor Ronaldo was zwaar overdreven, maar desalniettemin vind ik het ergens wel terecht dat een speler een keer wordt afgestraft voor dat shirtje uittrekken. Ik erger me altijd mateloos aan dat soort ongein. Verder denk ik dat Real dit niet meer weg gaat geven in de return, ook al spelen ze dan zonder hun sterspeler, die vandaag overigens een schitterend doelpunt scoorde...

14 augustus 2017 om 00:05

Ik was dat shirtje uittrekken in 1e instantie vergeten, waardoor ik dacht dat hij direct rood kreeg voor een schwalbe. Was voor een paar seconden eigenlijk positief verbaasd, tot ik dus de beelden terug zag en me ook bedacht dat hij al geel had.
Toch mogen ze inderdaad zulke ongein wat vaker en harder bestraffen.

14 augustus 2017 om 00:06

Hele wedstrijd??? Tot de 50e minuut was niemand beter en niemand creëerde toen wat. Heb een grote kans kunnen onthouden van barca; Messi en busquets, Thats it. Verder was real clinish en scoorde uit de weinige kansen ma opgeteld vond ik dit een gelijkgaande pot met een efficiëntere Madrid

14 augustus 2017 om 00:36

Real had toen nog Assensio en Ronaldo op de bank. Dus als de wedstrijd in evenwicht was, kon Real met die twee wissels een nieuwe impulsen brengen en daarmee de wedstrijd naar zich toe trekken. precies wat er gebeurde.

Bij Barcelona is de selectie kwalitatief smal geworden, de beste spelers staan al op het veld dus kan de coach nauwelijks wisselen zonder aan kwaliteit in te boeten of hij moet gelijkwaardige spelers wisselen zoals de rechtsback. Extra kwaliteit kan niet meer gebracht worden omdat die niet op de bank aanwezig is.

14 augustus 2017 om 01:26

Toch wel begrijpelijk dat Neymar weg wou. Ik zou als linksbuiten ook niet me hele loopbaan naast Suarez willen spelen.

1-3 verdiend gewonnen en dat met 10 man (onterechte uitsluiting voor ronnie) - titel 2018-2019 is nu al binnen

14 augustus 2017 om 00:04

En wat zijn de lotto nummers voor volgende week? Barça speelt woensdag op hun trainingsveld. Alles is nog mogelijk. En dat 10 man verhaal.. voor 10 hele minuten. Scheid toch uit.

14 augustus 2017 om 00:39

Nee hoor, niet is meer mogelijk. Volgende week is ook Modric er weer bij. Barcelona is op dit moment gewoon minder dan Real Madrid. Ze zullen de Neymar miljoenen echt moeten aanwenden om een kwaliteits aankoop te doen, anders wordt het een zwaar seizoen voor Barcelona.

14 augustus 2017 om 01:57

Tot de 80ste minuut of langer was het 11 tegen 11 ga me nou niet zeggen dat je bedoelt dat real 1 helft met 10 man heef gespeeld

14 augustus 2017 om 13:09

Ajax_fan10 dus, Barca had 10 minuten lang de tijd om een doelpunt te maken en dus er 2-2 van te maken (wat voor Barca meer dan prima geweest zou zijn tegen zo'n Real....) maar dat lukte hun niet. Ze kregen zelfs een doelpunt tegen van de 10-man...... de 10 van real waren gewoon sterker dan de 11 van Barca

Barca loopt steeds in de zelfse val, wat een hwerlujke counters en goals waren dat zeg, om van te watertanden!

Wat een wedstrijd met alles erop en eraam. Mooie doelpunten, foute beslissingen en een echte voetbalshow.

Wat waren beide ploegen slecht. Barcelona is gewoon kansloos nu, als ze zo thuis spelen, wat moet ik in Bernabeu verwachten. Real speelde ook zwak hoor, maar ze hoefden niet veel te doen tegen dit zwakke Barcelona. Klasse van Ronaldo en Asensio was eigenlijk genoeg.

Deleufeu: ik dacht dat hij het van zijn acties en snelheid moest hebben, niks daarvan gezien. Een speler, die bang was om een run te maken en clearly 2niveau's onder top liegt. Jordi alba en Iniesta speelden wel goed. Jammer, dat Semedo geen basis speelde. Neymar was duidelijk misbaar op het veld. Ik had liever Denis vanaf het begin gezien, zeer goed ingevallen en overduidelijk veel beter dan Deleufeu.

Er liep wel een master op het veld: Isco. Wat had hij bij Barca-spel gepast. Man of the match zonder twijfel.

Barcelona heeft echt een heel zwak team zeg. Ik denk dat Barca niet eens tegen Atletico Madrid gewassen is. Het ziet er echt somber uit. Dan maar een tussenjaar en hopen dat we volgend jaar een beter bestuur hebben.

B.t.w. Ik vond het wel een terechte rood. En goed gedaan Suarez, gewoon die contact zoeken, soms moet je alle middelen gebruiken Het doet me echter pijn dat Barca van zo'n momenten moet hebben.

Dit team moet eigenlijk verbodem worden. Wat spelen ze toch FENOMENAAL! Zidane moet niet langer aarzelen maak Isco een vaste basis speler. Heerlijk weer dat Barcelona verloren heeft.

14 augustus 2017 om 00:05

Zal wel weer een real hater zijn, maar ze speelden eigenlijk helemaal niet zo bijzonder. Al helemaal niet fenomenaal.

14 augustus 2017 om 00:42

De goals waren echt werelds, goede snelle counters met een prachtige afronding. Gewoon om te watertanden. Het waren echt fenomenale wereldgoals.

14 augustus 2017 om 00:19

Zeker weten. Isco is aan de bal echt geweldig. Hij kan zo enorm goed dribbelen, heeft alles in de gaten en ziet iedereen. Bepalende speler voor dit Real, meer dan Bale in ieder geval.

Jammer dit, ik zag Barca bij vlagen echt goed voetballen. De kansen werden helaas niet benut. Maar wat een pegels van Cristiano en Asensio. Het is nog niet gespeeld, in Bernabeu naar eerherstel zoeken.

13 augustus 2017 om 23:58

Ben blij dat barca verloren heeft laat nu de ankopen maar komen en laat E spelen (Semedo) vidal slecht iniesta kan het niet meer belopen raki dramatisch slecht suarez al maanden uit vorm delefeu en D.suarez kunnen het niveau gewoon niet aan is leuk als ze tegen 1 of andere laagvlieger spelen ben er helemaal klaar mee bestuur moet echt opstappen of dit pro leem.oppakken

Gefeliciteerd real wat een speler is asensio zeg pfff.Maar serieus wen fout van de scheids het is gelijk oh de scheids is betaald.Man u vs real buitenspel doelpunt of Bayern in de CL.Wag ik wil zeggen is dat het kan gebeuren.

14 augustus 2017 om 06:09

Nogmaals de goal van casemiro tegen Man U was geen buitenspel

Real was beter, Barca had het overwicht in de wedstrijd.

2e geel voor Ronaldo was zwaar onterecht. Maar die duw die hij daarna de scheids gaf is natuurlijk oerdom. Die gaat nu (terecht) hard gestraft worden. Als hij zijn shirt niet uit had gedaan na zijn goal, was het sowieso geen probleem geweest. Allemaal erg dom van hem.

De goal van Ronaldo was erg mooi, maar die van Asensio nog meer! Wat een speler en wat een goal!

14 augustus 2017 om 01:46

Die tweede gele kaart is even terecht als de eerste. Hij gaat liggen na zo goed als geen contact en vraagt om een penalty. Daar krijg je gewoon geel voor. Instant karma was dat.

COUTINHO
OUTINHO
UTINHO
TINHO
INHO
LINHO
ULINHO
AULINHO
PAULINHO

Is het enige waar ik de afgelopen uren alleen maar (pijnlijk) over kan nazinderen.. (vind ik deze nederlaag niet eens zo erg) Maarja dat komt er natuurlijk ook nog eens bij. Ik denk dat we ons stilaan moeten opmaken voor nostalgie en dan doel ik vnl. op eind jaren '90 of Bartomeu zou gewoon de eer aan zichzelf houden en opstappen want hoe kan je een club met zoveel filosofie, mooi voetbal en etc. zo ten gronde richten met fraude, nederlagen, slecht jeugdbeleid, slecht transferbeleid, slecht sponsorbeleid, ... en ga zo maar door, het houd gewoon niet meer op.

Madridistas, proficiat met de cup! Jullie tijdperk kan zo stilaan beginnen.

13 augustus 2017 om 23:57

Denk het ook.. maar Messi blijft de beste en zal het nog meer dan ooit moeten gaan doen

Terechte overwinning voor Real. Onterechte penalty gegeven voor een schandalige schwalbe van Suarez. Daarna onterecht rood voor Ronaldo. Verder wel een aardige wedstrijd gezien. Heerlijke goals van Ronaldo en Asensio.

Barca heeft op elke linie een nieuwe speler nodig, anders gaan ze weer een zwaar jaar tegemoet.

14 augustus 2017 om 01:48

De verdediging zag er best strak uit vandaag. Pique en zeker Umtiti gaven niets weg. Alba heel aanwezig acherin en voorin. Enkel Vidal ... dat kan beter. Op de andere twee linies mag er wel wat bij.

14 augustus 2017 om 06:30

Vooral Piqué niet (ironie). Die Umtiti speelt wel bijna altijd sterk.

Wat een wedstrijd met alles erop en eraam. Mooie doelpunten, foute beslissingen en een echte voetbalshow.

Gerechtigheid noemen ze dit.

Wat een spel weer van Real. Barca mag zijn borst nat maken dit seizoen. Scheids tegen? Prima. Rode kaart? Ook goed. Niks houdt ons tegen dit seizoen. Hala Madrid!

14 augustus 2017 om 01:49

Vond je Real dan echt goed spelen?

Bale? Nergens. Benzema? Nergens. Tot de innbreng van Ronaldo en Asensio was het voorin huilen met de pet op.

14 augustus 2017 om 11:34

Dat is de tactiek. Bale en Benz maken Pique moe en dan komen Ronaldo en Asensio daarvan profiteren . Elke goal was via Pique. Umtiti is wel fit genoeg dus daar bleven ze weg. Pique werd elke keer het bos in gestuurd.

Real heeft Barca gewoon met twee counters, allebei door fouten afgedwongen en een eigen doelpunten de das omgedraaid. We missen gewoon kwaliteit voorin. Met Deulofeu red je het niet. Dembele is gelukkig al onderweg, Semedo mag wel gaan spelen in plaats van Aleix Vidal. En nu nog een breker op het middenveld, type Nzoni en dan moet het wel lukken. Liefst nog Eriksen, maar die kans acht ik zeer klein.. Gefeliciteerd madrid fans, de wissels winnen het voor jullie, heerlijke selectie, ben er zeer jaloers op...

14 augustus 2017 om 00:00

Nzonzi komt niet. Paulinho is er al

Effectief Real gezien tegen een slordig Barcelona. Isco, Asensio, mijn god wat zijn dat toch twee goddelijke spelers. Zo ontzettend veel klasse en potentie. Belachelijke tweede geel voor Ronaldo overigens, hij valt omdat hij uit balans is en niet omdat hij duikt. Maar goed, het niveau van de arbitrage in Spanje is bekend. Dit tweeluik is gespeeld, Real gaat dit thuis niet meer weggeven.

14 augustus 2017 om 01:51

Waarom vraagt hij dan een penalty als hij gewoon valt. Kan hij niet gewoon recht staan en doorpselen?

Als hij die pingel niet vraagt, is het geen geel.

Asensio is gewoon de opvolger van Ronaldo over 3 jaar. Wat een gruwelijk talent. Laat het keer op keer weer zien.

14 augustus 2017 om 00:14

Ja en dan heeft Real ook nog James uitgeleend aan Bayern. Tesamen met Isco zijn dat de sterren voor de toekomst. Real heeft echt een goed beleid, ze kopen altijd jonge talentvolle spelers. Daarmee is de continuiteit gewaarborgt. Zeker als het zo ook nog zou lukken om Mbapp te kopen.

Marco Asensio. Garantie voor een doelpunt in een debuut van een nieuwe competitie. Wat een heerlijke vlam was dat zeg.

Verder een belachelijke pingel voor Barcelona en een onterechte tweede gele kaart voor Ronaldo.

Veel kansen heen en weer, tweede helft was een hele leuke om naar te kijken. Real Madrid duidelijk de verdiende winnaar.

de score is geflatteerd maar dit barca is ook zwak, de stijl veranderd maar niet, ze kunnen beter zonder coach spelen want her is het zelfde als vorig jaar saai

14 augustus 2017 om 00:00

Sorry ma delofeu ofzo heb ik nog nooit zo zonder zelfvertrouwen zien spelen! Het is normaal een egoïstische speler ( positief bedoeld ) die acties maakt en kansen creëert, ma dit wauw. Verder heeft Madrid gewoon een betere selectie en bank dan Barcelona en dan krijg je dit. Oh en ik twijfelde aan Zidane, maar wauwie wauwie

14 augustus 2017 om 00:29

De stap van Everton naar Barcelona is ook vrij groot, het is te vroeg om Delefue daar nu al op af te rekenen, die jongen heeft tijd nodig om te groeien. Daarnasat is hij meer een middenvelder dan eenbuitenspeler.

Barcelona moet gewoon een echte linksbuiten kopen, ze hebben genoeg geld om een (potentiele) topper aan te trekken.

Heerlijk!!!! Wat een goals van Ronaldo en Asensio en wat een flapdrol die scheidsrechter

13 augustus 2017 om 23:59

Hij deed het goed tot hij ineens begon gek te doen rond de 70e minuut, k dacht ik geef je alle complimenten en ineens wordt ie gek en strafschop en dan rood Ronaldo, al moest Ronaldo slimmer zijn en niet zijn shirt uittrekken

Wat een goal van misschien wel een van de grootste talenten die er rondloopt, Asensio. NOG mooier dan die van Ronaldo. Dit Barca, en ik been een Barca fan, gaat 0 prijzen pakken met deze selectie en met dit RM tegenover ze. Verdediging is niet goed genoeg. Bank is niet goed genoeg en missen een speler van wereldformaat voorin. Suarez speelt zo zwak. Messi kan t ook niet alleen. Iniesta wordt ook ouder. Halen ze verdomme Paulinho als toevoeging. Voegt niks toe. Hebben echt Dembele EN Coutinho/verratti nodig.

Dit Real is het beste team ter wereld en heeft zo veel ervaring en talent in het elftal. Gaan denk ik Barcelona van 2009 evenaren door alle 6 de prijzen te pakken dit seizoen.

Over de wedstrijd, RM is dodelijk effectief en was de betere ploeg, verdiende overwinning. Kovacic verving Modric uitstekend en Isco, wat een speler is dat. By far de uitblinker vandaag.
Suarez een van de zwakste wedstrijden die hij gespeeld heeft voor Barcelona.
Smerige schwalbe, wat wel lastig te zien was voor de scheids, was geen pingel.
Umtiti de uitblinker aan Barca zijde wat mij betreft.

Ronaldo verdiende de 2e gele kaart niet, was geen pingel maar ook geen schwalbe.

Al met al terechte overwinning en dit Barcelona gaat niks klaar spelen dit en de komende jaren, zeker aangezien Messi, Suarez, Pique, Busquets en Iniesta allemaal 29+ zijn, de Masia niet meer gebruikt wordt en het bestuur waardeloos is.

14 augustus 2017 om 00:10

Umtiti was inderdaad erg sterk. Hoe hij daar in de eerste helft op een hoge, diepe bal van Marcelo met gezicht naar eigen doel het duel met Benz aangaat en in 1 tijd zo wegdraait magisch verdedigd. Daarna ook even rustig een dribbeltje doen en de fout uitlokken, wauw

Had het tegen man u gezegd barca en man u kampioen van de voorbereiding en nu?? Pot was lastig, alles verliep rustig aan beide kanten. Dan komt die scheids ineens gek doen met strafschop voor barca. Gelukkig staat het top bij ons. Ronaldo tja geweldig dan domme gele kaart en dan naait de scheids hem. Daarna tja Haha man die in elke finale scoort Jezus Mina, ik hou van je!!! Real heeft toekomst en kan er niet op wachten. Het is nog niet voorbij, tot in Madrid, slaap lekker! Oh ja en wij zouden Pepe missen toch?? Mensen hun kritiek is nu tegenwoordig zo vroeg dat men zeikt in de voorbereiding Haha hou op hoor

Nou nou VZ, 2e helft was prachtig, mag wel in de titel hoor.

1ste helft saai en teveel kaarten. Kroos slordig in de 1ste helft..

2e helft... wauw, wat een voetbal, van beide kanten kwam er dreiging en alles kwam uit se kast; kaarten, penalties, opstootjes... goals etc... Heerlijk.

Penalty was onterecht imo maar ook de 2e geel van Ronaldo, ook wel dom van hem om zijn shirt uit te trekken, het is geen CL finale maarja pech... ook heel dom om die scheids te duwen...

Motm: Isco... Asensio was ook heel goed en die goal pffff. Clausule naar 1 miljard pls.

Prachtige wedstrijd, met name de tweede helft! Scheids eerste uur prima, daarna aardig wat steekjes laten vallen. Busquets had tweede gele kaart moeten krijgen voor overtreding op Carvajal, rode kaart Ronaldo op z'n zachtste gezegd zeer discutabel. Penal voor Barca had nooit gegeven mogen worden, Suarez kon die bal nooit meer halen. Verder prima vermakelijke wedstrijd, op naar woensdag!

14 augustus 2017 om 00:16

Was geen overtreding op Carvajal. Hij raakte de bal.

Deze scheidsrechter heeft bijna geen enkele goede beslissing gemaakt, bizar

13 augustus 2017 om 23:59

Scheids was prima alleen die 2 penalty momenten ging het mis.

14 augustus 2017 om 00:21

En die beide momenten hadden beslissend kunnen zijn voor de wedstrijd. Dan kan je met de beste wil van de wereld deze man toch niet prima noemen?

Uiteindelijk is een van de allerbelangrijkste dingen van een scheidsrechter consequent zijn. Gezien bij beide (vermeende) penalty gevallen minmaal contact was, is het zeer opmerkelijk om de een uit te leggen als een strafschop en geel voor de keeper en aan de andere kant te fluiten voor een strafschop en de speler met zijn tweede gele kaart van het veld te sturen.

De Spaanse bond zou dit echt goed moeten uitzoeken waarom deze man tot deze beslissingen gekomen is.

14 augustus 2017 om 02:08

Die rode kaart voor Ronaldo was gewoon terecht.

Die pingel voor Barcelona was natuurlijk belachelijk. Dat gedrag van Suarez moet er echt uit, maar dat zie ik niet snel gebeuren.

Schitterende 2e helft gezien. Ben blij dat ik na de 1e helft niet ben gaan slapen. Ik ben neutraal maar denk dat deze wedstrijd voor Real fans echt genieten is: 1-3 winnen, Pique die meehelpt door in eigen doel te scoren en de tegendoelpunt die ze krijgen is geen penalty. Wat Barca betreft: kan wel eens een heel moeilijk seizoen gaan worden ben ik bang

Ronaldo beste speler ter wereld. Klaar. Uiteindelijk met 10 man tegen 12 van Barca alsnog kapot gemaakt. Schwalbekoning Suarez vieze speler. Wat een werelddoelpunten van Ronaldo en Asensio. O M G

13 augustus 2017 om 23:58

Altijd mooi dat Ronaldo alleen maar op de goal hoeft te wachten om ineens weer de beste te zijn.

14 augustus 2017 om 00:04

"Ineens" ? Hij is al jaren de beste en bewijst dat keer op keer op keer.... man man man wat een doelpunt! Kan je straks wel slapen vannacht? 😘

14 augustus 2017 om 00:18

Vandaar dat Benzema, Morata, Diaz, Varane ook 30+ goals maken. Hij schoot em geweldig in.

14 augustus 2017 om 04:20

ronaldo beste afmaker, messi beste voetballer..

15 augustus 2017 om 00:49

Messi is een betere afmaker dan Ronaldo.

16 augustus 2017 om 00:04

10 tegen 12 hoe kom jin daarbij?

Eerste helft was echt verschrikkelijk bijna geen enkel schot op doel. Tweede helft daarentegen was echt genieten en twee prachtgoals van Ronaldo en Asensio beslissen de wedstrijd! Terechte overwinning voor Madrid!
Ow ja en barca moet echt heel snel dembele of Coutinho halen anders gaan ze al punten verspelen in la Liga, want Deolofeu en denis suarez op linksbuiten kunnen echt niet.

Laat ik de discussie maar gelijk sluiten; nee, Real en Barça fans mogen nooit over de scheids klagen. Vandaag ook niet. Daarbij, laten we ook even rustig aan doen, ja Real scoort veel (lucky eerste goaltje) maar Barça was grotendeels de betere ploeg op het veld. Het scheelde aan de afwerking. Schitterende goal van Ronaldo maar wel een koud kunstje voor hem in die situatie. Asencio knlat hem er pas lekker in.

14 augustus 2017 om 00:09

Hahahahahaha, ik ga echt altijd stuk om jouw reacties. Wie ben jij om discussies te openen of te sluiten? Je weet dat de scheids overduidelijk barca probeerde te helpen, en om dat te relativeren, ga jij doen alsof we allemaal wel wat mee en tegen hebben. NIKS ervan! Walgelijke beslissingen! Suarez past mooi in de acteerschool die FC Barcelona heet.

14 augustus 2017 om 00:20

Scheids was goed tot de 75ste minuut. Probeerde niemand te helpen maar je weet dat het op ten duur fout gaat hier in een kolkende camp nou, waar heel de wereld kijkt, hoog niveau wordt gespeelt en zoveel emoties komen kijken.

14 augustus 2017 om 00:37

Ik probeer niets te relativeren, ik zeg alleen niet klagen, dat recht heb je namelijk allebei al lang niet meer. Ronaldo gooit er trouwens ook wekelijks een schwalbe uit.

14 augustus 2017 om 04:23

vandaag werd barcelona geholpen door de scheids. Maar kijk maar eens naar Bayern münchen - Real Madrid ;-)

Hier wordt je toch gewoon ziek van als Valverde zijnde?! Je komt op achterstand en kijkt dan naar de bank, niemand die een wedstrijd voor je kan kantelen op de bank. Hoewel Denis Suarez in zijn invalbeurt meer liet zijn dan Deulofeu is iedereen er toch over uit dat er aanvallende versterkingen bij moeten. Ik heb alle hoop in de Motie van wantrouwen in het bestuur. Bartomeu eruit, Fernandez eruit! Tijd voor Laporta om de glorie tijden weer te laten herleven! Forca Barca

Wat een woede ondanks de overwinning. Ik heb in tijden niet zo'n partijdige scheidsrechter gezien. Echt een schandalige vertoning. Wat betreft de wedstrijd. Ik denk dat Real weer La Liga zal domineren. Ze spelen veel beter dan de nummer 2 van vorig seizoen. Barcelona mist Neymar en die zullen ze niet zo snel kunnen vervangen. Ook niet met Dembele.

14 augustus 2017 om 00:09

Weer La Liga? Zijn op 2 of 3 punten kampioen geworden afgelopen jaar, al ben ik t met je eens dat ik denk dat ze het dit jaar wel gaan domineren.

Over de scheids. In tijden niet zo'n partijdige scheids gezien? Beetje heel erg overdreven vind je niet?!
Ja was geen pingel, was Heel moeilijk te zien in eerste instantie, omdat het been van Navas wel degelijk Suarez Leek te raken. Pas in de herhaling zal je dat dat niet het geval was.

Ja Ronaldo maakte geen schwalbe, al was het ook geen pingel. 1 grote fout die ja, dat andere kan gebeuren. Heb zo veel slechtere en partijdigere scheidsrechters gezien in Clasico's. Aan Barca en RM zijde.

14 augustus 2017 om 00:18

@blink182: Wat een onzin over de scheids. 2 momenten had ik anders gedaan, namelijk de pingel van Suarez (had niets gedaan aan die situatie, want er was wel iets van contact, maar Suarez viel al) en de 2e geel van Ronaldo (werd uit balans gebracht). Voor de rest deed de scheids het helemaal top. Real heeft terecht gewonnen, waren dodelijk effectief met wereldgoals van Ronaldo en Asensio.

14 augustus 2017 om 01:07

Je doet alsof dat twee kleine momentjes zijn in de wedstrijd. Dat zijn 2 beslissingen die een wedstrijd kunnen beslissen. Dat je dan de rest van de wedstrijd prima fluit...

14 augustus 2017 om 08:19

Zonder Videoref waren deze situaties gewoon erg moeilijk in te schatten en kan ik me voorstellen dat je beide beslissingen neemt. Dit is anders dan dat iemand een meter buitenspel staat ofzo. En uiteindelijk heeft het niet heel veel gedaan met de uitslag op de goal van Barca na. Real was gewoon beter en drukte dat uit in de score.

Ik reageer ook op het bericht hierboven van blink182 die zegt dat hij 'in tijden n iet zo'n partijdige scheidsrechter heeft gezien'. Dat vind ik schromelijk overdreven, tenzij hij de afgelopen tijden helemaal nooit voetbal heeft gekeken, welke kans me niet zo groot lijkt.

Onterechte penalty aan Barcelona's kant, Suarã£â©z had een schwalbe wat wel moeilijk te zien was voor de scheids op snelheid.

Ronaldo's 2e geel was wel heel zwaar bestraft maar geen penalty waard en zijn reactie erna was ook niet wenselijk.

Verder vind ik Asensio en Isco heerlijke spelers om naar te kijken. Hoop dat Asensio vaker speelt ipv Bale zou een verademing zijn.

Voor Barcelona hoop ik dat het bestuur nu eruit wordt geflikkerd, liefst nemen ze Arda Turan, Douglas, Vermaelen en Rakitic mee. Hoop dat Dembele komt en een goede controlerende middenvelder, hoop altijd nog stiekem op Thiago. Als je bereid bent om 100 miljoen te bieden op Coutinho waag eens een gok bij Bayern zou ik zeggen. Als Thiago niet haalbaar is zou ik Seri willen zien.


Edit:

Zonder dollen, is het wel tijd voor Messi om weg te gaan. Messi's laatste jaren moeten niet worden herinnerd aan een incompetent bestuur, elke val die Barcelona nu meemaakt wordt op Messi geschoven. Ongelooflijk hoe Barcelona al 7 jaar geen sportieve plannen meer heeft, dit bestuur zal Barcelona de grond in werken om het te zien eindigen als Liverpool.

Overigens zullen de aankopen Coutinho en Dembele helemaal niks oplossen, het zal alleen verbloemen wat er achter de schermen gebeurd. Toen Barcelona de treble won was het al een zwarte dag dat Bartomeu werd aangesteld als president. Een 3-1 vernedering in Camp Nou is al erg, maar het zal alleen veel erger worden. Noem me maar pessimistisch.

Edit v2:
Pep Segura: "It was a good game. We had control and played our style, but Piquã©'s error changed the whole game. It destroyed our flow."

Jezus, serieus?

14 augustus 2017 om 00:33

Lieve reactie😜 Ik meen het! Jij probeert altijd wel objectief te zijn, ik hoop vooral dat je meent wat je zegt... Verder over Barcelona? In mijn ogen missen ze een echte balafpakker, Busquets kan het niet belopen en word aan alle kanten voorbij gelopen door al die kleine dribbelaars... Messi blijft apart, hoe hij zo snel van richting kan veranderen, niet normaal explosief... Maar toch redelijk eendimensionaal, de echte Ronaldo kon twee kanten passeren, voor mij blijft dat het meest unieke speler die ik gezien heb... Desalniettemin is Messi zo constant, weet bij elke doodschop goed te staan, waardoor hij geen blessure (ernstige) oploopt(gelukkig), wat Ronaldo wel de pech had... Casemiro en Messi is nooit een goede match, daar is Casemiro te lomp voor, een kovacic en Modric zouden Messi beter bijhouden, omdat zij ook explosief zijn...

14 augustus 2017 om 00:42

Dank.

Barcelona heeft meer dan nieuwe aankopen nodig, prestaties verbloemen alleen wat er achter de schermen gebeurd. Wat een ongelooflijke puinhoop is.

14 augustus 2017 om 01:08

Linksbuiten komt er sowieso wel... Ik roep dit al jaren, Messi en Neymar zijn de nummer 1 en 2 beste spelers, maar Suarez? Erg overschatte spits, technisch zo beperkt en een rommelaar, Benzema is de enige spits die meekan met het niveau van Neymar en Messi.

16 augustus 2017 om 00:07

Perspectief helemaal gelijk geen speld tussen te krijgen

Toch nog een heerlijke overwinning, na die fopduik van Suarez.

Achteraf niet slim van Ronaldo om zijn shirtje uit te trekken. Maar het was ook absoluut geen schwalbe. Scheidsrechter was het sowieso volkomen kwijt na de 0-1, daarvoor vond ik hem prima fluiten.

Het is nog zeker niet gedaan. Maar je ziet wel dat Barca erg zwak is aan de linkerkant.

Gaat het trouwens op CL-systeem? Barca zal er hoe dan ook 3 moeten maken willen ze nog de Super Copa pakken toch?

Schwalbe koning Suarez verdiend een pingel en Ronaldo valt echt... en krijg 2de gele kaart... waren beroerde scheids... ben blij dat real zulke goeie spelers heb. Zoals asensio... wat een goal... real is the best.... barca blijf hun speelstyle hanteren zonder dejuiste spelers te hebben. Zo gaan ze komende periode niks meer winnen.

Wat een matige pot, qua verdediging zit het prima (opkomende backs), maar er moet echt nog een middenvelder bij komen die het verschil maakt, zoals Asensio (geweldig). En natuurlijk een nieuwe linksbuiten want delefuo is dramatisch. Ik zelf hoop op eriksen als eerste prioriteit maarja, die zal wel onhaalbaar zijn. Verder een leuke classico met weer wereld goal van die 7. Gefeliciteerd real fans

14 augustus 2017 om 09:24

"qua verdediging zit het prima (opkomende backs)"

Echt?
Vidal vond ik echt dramatisch.
Was continue zijn man kwijt , liep telkens van zijn positie weg om centraal mee te helpen (wat op die momenten niet nodig was) en ook aanvallend vond ik hem niets toevoegen

Real qualitatief veel sterker, Barcelona lijkt wel een wesp zonder angel. Ze hebben teveel spelers die het verschil niet kunnen maken. Spelers als Aleix Vidal, Deulofeu kunnen echt niet, we moeten echt een impuls krijgen. Real verdient gewonnen. Gefeliciteerd Real fans

1. Schwalbe van suares... 2. met gevolg onterechte penalty... 3. Rood voor CR7... Het viel niet op hoor... En dan tege 10 man nog niet kunnen winnen... UEFALONA was weer sterk vandaag... Zelfs met hulp zat het er niet in... Hier laag kan je gaan...

Haha wat is dit? Eerst duikt Suarez overduidelijk naar de grond, gewoon een penalty als cadeau.. Daarna valt Ronaldo met zeer licht contact (is inderdaad geen strafschop) en die krijgt geel voor een duik? Duidelijk dat die scheidsrechter niet op het niveau is waar hij hoort te staan. Waar is die videoref in Spanje?

Over de wedstrijd: Wat ik ervan heb gezien, misschien wel het matigste Barca in jaren. Zowel qua selectie als voetbal. Real Madrid overduidelijk gewoon beter, had eerder 0-3 moeten zijn in de plaats van 1-3.

14 augustus 2017 om 00:07

Barcelona is heel slecht op dit moment. Ik had het eigenlijk nooit verwacht dat het zo zou zijn. Ik wist ook wel dat de Pep Guardiola era niet voor eeuwig zou zijn, maar ze beginnen toch wel verder af te zakken. Ze moeten uitkijken dat zij niet de nieuwe AC Milan worden.

14 augustus 2017 om 00:38

Dit is al aan de gang sinds 2012.

Scheidsrechter helemaal de weg kwijt.. zwaar in het nadeel van Real. Jammer dat Ronaldo de scheids nog tikt op zijn rug anders was de kans groter dan zijn kaart kwijtgescholden kon worden.

Isco MoM , Assensio is een Parel, Ronaldo is de opper koning der mondjes snoeren , verdediging stond sterk vandaag. Middenveld was een beetje de grijze muis, kova en kroos speelden niet slecht maar ook niet geweldig, maar ons aanval (bale en Benzema) wauw....extreem slecht gepresteerd, ik zou zeggen Bale verkopen nu er nog een gekke Mufc 98mil wilt betalen. Bale is echt waardeloos ik irriteer me al zo lang aan zijn speelstijl. Doet werkelijk bijna niks goed in een match.

Dit overwinning is zeer goed nieuws voor alle teams waar Barcelona bij wilt shoppen. Barca is nu nog wanhopiger om die links voor positie te vervangen. Ik denk dat Dortmund de volle jackpot gaat ontvangen.

14 augustus 2017 om 00:07

Compleet waarheid. Bale is gewoon geen goede voetballer, ik snap niet wat daar zo moeilijk aan is om dat te zien met je ogen. En laat me nou al helemaal niet beginnen over zijn blessures -__-

14 augustus 2017 om 00:13

Denk je nu echt dat Zidane hem met plezier opstelt?? Perez heeft de volle pot betaald en wilt absoluut nietr dat Bale onder zijn waarde komt, dit ten koste van spelers zoals Assensio

Ongelooflijk dit. Die strafschop van Suarez was er absoluut geen, hij tikt de bal al over de achterlijn voor ie naar de grond gaat. En dan duikt ie al voor Navas 'm zelfs maar raakt in de hoop dat er contact komt, daar geef je nooit of te nimmer een pen voor als scheids, als de VAR er al was had hij 'm ook niet gegeven. Aan de overkant wordt er dan een overtreding gemaakt op Ronaldo en daar krijgt hij geel voor schwalbe?

Niet dat het een penalty was, Ronaldo wordt weliswaar geduwd door Umtiti maar dat was overduidelijk 2 meter buiten de 16. Maar een schwalbe was het zeker niet, ook als je daar als ref besluit dat het geen overtreding was, simpelweg omdat de duw van Umtiti redelijk licht was. Ronaldo wordt wel degelijk tot val gebracht.

Uiteraard enorm dom dat ie al op geel stond op dat moment, en dus deels zijn eigen schuld. Maar dat had nooit mogen gebeuren.

Natuurlijk gelukkig dat Madrid alsnog 1-3 wint door goede afronding voorin, anders had je de poppen helemaal aan het dansen. Naja, laten we het er op houden dat iedereen een slechte dag kan hebben, ook de scheids en dat je soms geluk en soms pech hebt. Vandaag had Madrid een beetje van beide.

Benz en Bale weer geen knikker geraakt... Laat Asensio volgende week woensdag maar starten. Jammer dat Ronaldo geschorst is, dat betekend dat een van die 2 slappe ventjes alsnog mag spelen

14 augustus 2017 om 00:10

Als Ramos Suárez laat liggen wordt er niet gefloten- n scheids fluit voor zoiets. En Ronaldo, onterecht natuurlijk. Maar met 1-3 en je spel moet je niet klagen. Jullie hebben verdiend gewonnen

14 augustus 2017 om 00:10

Benzema is idd slap. Bale vond ik niet eens zoooo slecht maar hij kwam gewoon niet vooruit, Real heeft voorin 1 speler nodig die voor alles gaat, een Lewa of Aubameyang ofzo, met een Ronaldo en Asensio erbij is het helemaal goud.

14 augustus 2017 om 02:29

Die Asensio is echt smullen. Veel beter dan Bale en Benzema op dit moment.

Heerlijke pot van Real Madrid, Ronaldo laat zien waarom hij de beste speler van de wereld is. Jammer dat die scheids zo partijdig moest zijn, die tweede gele kaart was echt onterecht. Maargoed, hala madridd

Terechte overwinning van Real Madrid. Ze hebben de wedstrijd mooi uitgespeeld. Ik vond het einde wel jammer daarin heeft de scheidsrechter toch wat fouten gemaakt. Suarez had geen penalty verdiend maar geel. En Ronaldo had geen rood verdiend want hij werd uit balans gehaald. Ronaldo in de korte tijd dat hij erin was liet zien dat hij de beste atleet ter wereld is. Volgens mij is de beste man niet van plan om af te takelen. Marco Asensio maakte een schitterende goal. Dit is een potentiã«le ballon do'r winnaar.

Barcelona fans mogen zich best zorgen maken over hun team. Barcelona heeft de afgelopen jaren teveel kwaliteiten ingeleverd en niet goed versterkt. Deulofeu, Denis Suarez,aleix Vidal etc zijn niet goed genoeg. En dan hebben ze vandaag Paulinho voor 40 miljoen gehaald. Volgens mij kan een gemiddelde voetbalzone lid Barcelona nog beter runnen dan het huidige bestuur.

Veel mensen hebben het over dat voetbal verpest is, maar ik heb deze weekend onwijs veel genoten van verschillende wedstrijden. Dit beloofd een mooi voetbal seizoen te worden.

Geweldige selectie heeft real verdiende overwinning. Ja die scheids is niet goed bij zn hoofd. Flop van suarez ik zei nog het was slim en het hoort erbij maar toen zag ik wat er aan de andere kant gebeurde met ronaldo. Toen had ik liever dat dat niet gebeurt was maar hier kan van geleerd worden dat je niet altijd je shirt moet uitrekken. Tgenwoordig kan je al een kaart krijgen voor adem halen. Als vidal nou een normale voorzet kon geven had barca een paar keer een kans gehad om te scoren. Ronaldo geweldenaar net als asensio die wel weet hoe je moet schieten in tegenstelling tot denis die nog minder kracht heeft dan mijn nichtje van 3.

Ik hoop dat Real Madrid beroep gaat tekenen tegen die onterechte rode kaart. Ronaldo is op volle snelheid en wordt licht uit balans gehaald. Zeker geen penalty en absoluut geen shwalbe. Verder heb genoten van het spel van Real Madrid. Prachtig hoe er een gebalanceerde elftal staat.

Ronaldo toont waarom hij de beste voetballer allertijden is uiteraard. Asensio met een Asensiotje, elk debut een goal. Bale is echt een matige speler, verkopen die nietsnut. Asensio mag van mij de basis in hoor. Die is er helemaal klaar voor. Isco ook geweldig natuurlijk. In het eerste helft had Real geen aanvallers op het veld staan. (benz en bale zijn geen aanvallers). Tweede helft hadden we Ronaldo en Asensio in de aanval, dat zie je ook direct aan de scorebord. Waarom ziet Zidane en Perez dit niet in. Benzema en Bale zijn gewoon matige spelers. Shit joh

14 augustus 2017 om 00:49

Dat ziet Zidane ook wel in echter Real gaat een lang seizoen te gemoed. Als je Bale nu op de bank zet, terwijl de transfermarkt nog open is en er al belangstelling uit Engeland is, dan krijg je onrust rond hem en wil hij hoogst waarschijnlijk weg. maar Assensio gaat echt genoeg speelminuten maken dit jaar, net zoals Isco al komt Modric er wel weer bij natuurlijk.

Ronaldo wordt langzaam erug gebvracht omdat hij achterloopt in de voorbereiding. Real neemt daarom geen risico met hem, straks in maart / april moet hij weer helemaal top zijn, dus is het niet traar om nu geen risico's met hem te willen nemen. De selectie is breed genoeg.

Benzema willen ze overigens al gaan vervangen door Mbappe echter het is niet makkelijk om Monaco te overtuigen om Mbappe te laten gaan. Dus houdt Madrid vooralsnog vast aan Benzema, een betere spits trek je niet zo makkelijk aan heden ten dage.

Wat begon als een nuchtere Clasico, is in de tweede helft helemaal omgeslagen naar hoe we ons een echte Clasico kunnen voorstellen. Wat heb ik genoten van de strijdlust waarmee onze jongens speelde, maar wat frustreerde ik mij tegelijkerijd aan de wanvertoning van Bale en Benzema. Dit soort voorstellingen zijn onacceptabel. En dan zit daar zo'n diamant op de bank, genaamd Marco Asensio, die moet toekijken hoe Bale kans na kans verprutst, passes geeft waarin totaal geen motivatie zit, en het nog vertikt om de bal terug te veroveren. Til je shirtje maar op bij iedere goal die je maakt jongen, de hele wereld mag weten hoe jij heet geweldenaar. Al met al een heerlijk resultaat voor de return natuurlijk! Hala Madrid!

Barca verliest zo hard van zichzelf door alle onrust binnen in de club. Geweldig afgemaakt van Real Madrid ook alle kansen waren gevaarlijk en slecht verdedigt van Barcelona.

Allereerst vond ik de scheids goed fluiten tot de 2e geel van Ronaldo. Het was een moedige beslissing maar als je weet dat hij al een gele kaart heeft zal je hem eigenlijk niet moeten geven. Daarnaast is het denk ik gevaarlijker met Asensio in de rol van Ronaldo dan dat Ronaldo er wel bij is. Als ik Perez was lekker Bale verkopen en Ronaldo en Asensio en MBappe kopen(van Ronaldo een grapje) Bij Barca heb ik op het moment het idee dat Pique ineens kan uitglijden en het 4-0 staat ineens en dat gevoel begint bij de verdediging. Pique ging vandaag paar keer flink de mist in vandaag en Ter Stegen straalt niet het uit ofzo van ik ga vandaag even die Ronaldo pakken! Ook vond ik Suarez zeer irritant vandaag, zodra hij de bal niet kreeg druk gaan lopen doen. Wat Barca mist is Coutinho en een creative spelmaker van onder de 20 die het niet erg vind routatie speler te zijn (Is misschien Halilovic niet iets?) We hebben nu teveel CMtjes op de positie Rakitic en niet voor de positie Roberto

14 augustus 2017 om 00:15

Ehh daarvoor gaf hij een penalty om niks dus vanaf dat moment was het slecht gegaan daarvoor had hij oke gefloten.

14 augustus 2017 om 13:24

Precies, maar vanuit onze bank is het makkelijker beslissen of duikelaar Suarez een penalty verdiend. Net zoals bijv die buitenspelval van Real tegen Bayern moeilijk tot niet te zien.

Ahhh voetbal is helemaal terug. Real heeft echt een geweldig team. Ronaldo's situatie is grappig maakt een geweldige goal (vidal mag wel wat sneller Pique komen helpen) maar dan ook al is het geen 2de geel ben je zo dom om de scheids te duwen. Marco Asensio is honderd procent een wereldspeler in spe als hij dat al niet is wat een heerlijke voetballer, Bale heeft absoluut geen rechr op een basisplaats, die is voor hem

Wat een vraag zeg, of het terecht was dat Real won. Of was het als grap bedoeld?

Nou heb je die scheidsrechter op de pay roll en dan krijg je nog met 3-1 op je flikker. En dat in eigen huis.
Niet Ronaldo zou geschorst moeten worden voor de volgende wedstrijd maar die scheids voor de rest van het seizoen.

Ik had toch echt gehoopt dat met het achter tralies verdwijnen van Juan Maria Villar het wel over zou zijn met die scheidsrechtelijke dwalingen in het voordeel van Barcelona.
Ik ben benieuwd of het dit seizoen nog erger kan dan vorige jaar tegen Psg.

Heb enkel de 2de helft gezien en op basis daarvan heeft Real verdiend met 1-3 gewonnen. Was trouwens geen penal. Hopelijk krijgt Barca een pak slaag er nog eens bovenop in Madrid en komt er een nieuw bestuur. Zie dit Barca toch niets meer forceren in Madrid dus dan heb ik liever dat Madrid ook eens wint met 4-0 of 5-0 cijfers zolang we dan met een nieuw bestuur dan in 2018 terug alles op orde kunnen stellen ! Schande om Barca zo aan te zien. Alba deed echt niets op de counter van Assensio. Het was eerder snelwandelen en met de handjes schudden zoals een janet. Ik ben geen supporter voor Real maar ze zijn gewoon beter en dat is nu al 2 jaar zo en met dit bestuur gaat Barca nog dieper wegzakken.

Ronaldo verdient een zware schorsing. Van een scheidsrechter blijf je af. zeker gezien zijn voorbeeldfunctie tegenover jonge voetballers. Door Ronaldo zijn actie kunnen er wel eens jeugdspelertjes in hun hoofd prenten dat een duw geven aan een scheids normaal is.

14 augustus 2017 om 00:12

Wat ben je toch triest, je doet net alsof ronaldo hem net 20 keer in nek heeft gestoken en daarna een granaat in het publiek heeft gegooid.

14 augustus 2017 om 00:19

Agressie tegenover scheidsrechters is de laatste 10/20 jaren op de jeugdvelden al serieus toegenomen. Zo'n actie zal het niet verbeteren. De impact wordt onderschat, omdat blijkbaar niemand iets van psychologie kent in de voetbalwereld.

14 augustus 2017 om 00:28

Moet je luisteren professor, je gaat me niet geloven wat ik nu zal zeggen, maar ook ronaldo is een mens met gevoelens die wel is fouten maakt. Klein duwtje zo van "doe is niet zo gek joh". Die agressieve jongetjes op het veld krijgen gewoon slechte opvoeding, daar hebben prof voetballers helemaal niets mee te maken. Misschien dat je dat hoofdstuk hebt overslagen

14 augustus 2017 om 00:14

Wow ho even. Dus ze moeten allemaal maar lekker naar Suarez of Busquets kijken die constant op de grond liggen en smerig spelen? Sorry hoor maar dat doen ze wekelijks, zo'n Ronaldo duwt de scheids licht en hij moet meteen zwaar geschorst worden? lol.

14 augustus 2017 om 00:22

Akkoord, maar fysieke agressie (hoe licht ook) is gewoonweg niet goed te praten.

ahahhaha heerlijk dit barcelona suporters zeggen gelijk ronaldo schorsen voor 5 wedstrijden hebben jullie die suarez van jullie wel gezien die word nooit geschorst voor de swalbes die hij zet dacht ik even eindelijk zijn we van die andere speler van jullie die vaak valt af maar hebben jullie die andere ook nog en die kan het goed ook. ronaldo speelt 20 minuten en overschaduwd messi helemaal in de 90 minuten die hij gespeeld heeft en asensjo ja wat een heerlijk speler is dat toch en kovacic speelde heerlijk en isco ook geweldig dit ahahahhahahhaha

Real zeker verdiend gewonnen. Eerste helft was van beide kanten slecht, maar tweede helft was het een prachtige wedstrijd. Ronaldo en Asensio met schitterende goals, terwijl Barcelona helemaal geen penalty hoorde te krijgen. Jammer dat Suarez viel, hij hoorde gewoon geel te krijgen.
Dan over Ronaldo, eerste geel is terecht en gewoon onnodig. Tweede geel was naar mijn mening ook terecht. Het was geen overtreding en naar mijn mening een schwalbe omdat Ronaldo daarna om een penalty vraagt. Had hij dat niet gedaan dan kreeg hij ook geen tweede gele kaart.
Ik heb het vaak gezegd maar die Asensio is een toekomstige ballon dor kandidaat. Wat een talent heeft die man! Om jaloers van te worden als barca fan. Overigens geldt hetzelfde voor Isco. Die is gewoon de opvolger van Iniesta voor het Spaanse elftal.
Ik hoop dat het met dit nederlaag en de nederlaag die er aangaat komen in bernabeu, Bartomeu ontslagen wordt. Ik herken Barca totaal niet meer. Het is gewoon leunen op Messi, die vandaag naar mijn mening weer heerlijk speelde.

Heerlijk dat die walgelijke, onsportieve en lelijke Suarez de basis legt voor de 1-3 van Asensio.
Even daarvoor had hij wederom een schwalbe. Gadverdamme! Wat walg ik van dit soort spelbedervers!
Over het geheel was het vooral theater wat Barcelona speelde, want voetballend kon het gewoon niet genoeg brengen tegen dit Real.

Alsjeblieft nooit meer deze scheidsrechter. De zoveelste thuisfluiter in Camp Nou. Ik word er gewoon gek van. Waar sloeg die penalty op en waarom Ronaldo een tweede gele kaart geven voor iets wat wel een (lichte) overtreding was op hem? Ik mag toch hopen dat de Spaanse bond hier ingrijpt en deze kaart kwijtscheldt.

Maar goed. Real stond hier gelukkig boven en scoorde, wederom met een man minder, tegen Barcelona. Prachtige goals van Ronaldo en Asensio. Die van Piquã© mocht er trouwens ook zijn
Nu over drie dagen een tweede pak slaag geven aan die vreselijke onsportieve Catalanen en de Supercopa is binnen!

14 augustus 2017 om 00:25

Sorry maar Real heeft ook patent op buitenspel doelpunten te maken. Twee keer in de cl finale tegen Atletico en deze week in de Europese super cup finale. Wat een haat trouwens, een beetje onnodig.

14 augustus 2017 om 00:41

Lebuffon,

Klopt, maar buitenspel is niet de schuld van de scheidsrechter. Ik vind dit fluiten met volstrekte willekeur te walgelijk voor woorden.

En onsportief gedrag roept inderdaad haat bij mij op, want ik vind dat de laagste vorm van spelbederf. Een ploeg met klasse (zoals dit Real Madrid) heeft dat gelukkig niet nodig.
Werkelijk bij elke overtreding werd er weer een hoop theater gemaakt. Messi met dat kaartgebaar, Suarez die doet alsof zijn knieschijf doormidden is. Busquets, Rakitic..
Ik zie dat al jaren gebeuren bij Barcelona, vooral in Clasico's, en ik ben dit meer dan zat.
Elke keer hoop ik tegen beter weten in op een competente arbiter, maar die Spaanse arbiters kunnen er werkelijk niets van en zij gaan hier derhalve in mee.
Het haalt de hele glans weg van wat de mooiste derby van de wereld zou moeten zijn.

14 augustus 2017 om 00:52

Je praat nu wel op een hele subjectieve manier. Jullie hebben met Ronaldo een schwalbe koning, terwijl andere spelers ook wel eens een schwalbe willen inzetten.
En het maakt niet uit dat buitenspel niet de schuld is van scheidsrechter, want Real werd hier wel mee bevoordeeld. Wat wel tot de scheidsrechter behoort is het uitdelen van kaarten en nou is Casemiro juist vaak weggekomen met roode kaarten. Real en Barca mogen naar mijn mening niet klagen over de scheidsrechter.

16 augustus 2017 om 11:57

Als Ronaldo de schwalbe koning is, is Suarez de schwalbe keizer.

Als ik de reacties lees lijkt het alsof real barcelona compleet domineerde en vernederde. Real was inderdaad wat beter maar het had net zo goed 3-1 voor barcelona kunnen worden als je kijkt naar de gemiste kansen.

14 augustus 2017 om 00:18

Als als als, Carvajal kon er ook gemakkelijk 0-2 van maken dan was het al heel snel over en uit voor Barcelona. Als telt niet in het voetbal helaas.

14 augustus 2017 om 00:23

nee klopt we hebben inderdaad terecht verloren. Ik bedoel meer dat mensen nu al denken dat het komende seizoen beslist is, terwijl de teams redelijk aan elkaar gewaagd leken.

14 augustus 2017 om 00:28

Nergens had je het gevoel dat dat zou gaan gebeuren.
Ik heb voor het eerst sinds tijden achterover geleund terwijl ik een Clasico keek.

Nu zie ik pas hoe belangrijk Neymar was. Hij creërde ruimte en was een constante bedreiging. Deulofeu en Denis Suarez zijn gewoon lachertjes.
Messi speelde wel OK, maar ook hij is met de jaren minder gevaarlijk geworden.
Een 3-1 in het voordeel van Barcelona was behoorlijk onwaarschijnlijk geweest.

14 augustus 2017 om 01:02

Natuurlijk is Messi minder gevaarlijk geworden, heb je de selectie van Barcelona wel gezien? Er werd gezegd dat Messi niet zonder Xavi en Iniesta kon spelen maar speelt nu als Xavi, Iniesta en zichzelf.

Iedereen die zegt dat Ronaldo zijn 2e gele kaart terecht was of dat Real onverdient gewonnen heeft snapt er echt helemaal niks van. Zeg dan gewoon niks Ronaldo werd geduwd en raakte uit balans. Het was uiteraard geen penalty. En trouwens wat is Asensio toch een geweldige speler. Vorig jaar al maar werd niet zo opgemerkt door analytici. Real behoort op dit moment echt tot de beste teams aller tijden.

Oke mijn eerdere reactie is verwijderd. Was ook een beetje uit emotie dus daar mijn excuses.

Scheids was echt heel slecht vond ik hoor. Daarvoor best wel oke maar daarna kom op zeg. Die penalty van Suarez schwalbe wauw. Dan rood geven omdat Ronaldo uit balans wordt gezet dat sloeg nergens op maar ja hij had dan daarvoor ook niet zijn shirt uit moeten trekken. Hij wordt helaas denk ik geschorst omdat hij de scheids een duw gaf.

Verder over de wedstrijd Real heel erg effectief. Asensio met een prachtgoal en die van Ronaldo was ook genieten. Op naar de Return met een goed Resultaat!

Hala Madrid.

14 augustus 2017 om 00:27

Inderdaad jammer van de rode kaart en de duw terwijl beide acties niet eens zo heftig waren.

14 augustus 2017 om 00:29

Misschien moet ik de beelden opnieuw bekijken, maar Ronaldo ging zelf uit balans. Daarna vroeg hij om een penalty/vrije trap en dan kan je het als een schwalbe zien en dus een gele kaart.

14 augustus 2017 om 02:11

Ik ben er zeker van dat als Ronaldo die kaart niet vraagt, dat hij geen geel krijgt. Het is normaal dat hij valt, het was een duel, maar waarom moet hij daar om een penalty vragen als hij al geel op zak heeft? Dat snap je toch niet...

Wat een heerlijke pot vooral als Real supporter! Jammer van de saaie 1ste helft, maar de 2de maakte hem helemaal goed. Suarez neemt de taak van Neymar 'dive' over tja.. wat moet ik er van zeggen. Scheids floot horrible in de 2de helft. Ronaldo had geen 2de geel moeten krijgen maar een penalty had het ook niet moeten zijn. Ook uitermate onsportief terwijl Real met de bal wacht door het opstootje die Alcacer gewoon de bal afpakt en lekker verder gaat voetballen. De scheids mocht wel een keer tijdens een opstootje het spel neerleggen.

Verder.. Asensio top spelertje aan Real zijde met Isco, Kovacic en Marceo de uitblinkers, ik blijf hopen dat Bale zijn vorm herpakt zoals die speelde op het Ek.

Bij Barca Umtiti en Pique (op OG na) de uitblinkers aan Barca kant.

Al dat gezeik kan makkelijker worden vermeden door die video ref, alleen als dat zo gaat als de Conf CUP dan schiet je daar ook niks mee op. Penalty of niet kijk dan desnoods naar de herhaling voordat je hem geeft.

Hala Madrid Y Nada Mas, Hala Madrid!!

Heerlijk dit , vooral omdat weer (net als tegen Man U ) te zien was dat de tegenstander alles uit de kast haalde daar waar Real nieteens voluit ging . Mooi gescoorde penalty van Suarez chapeau,,typisch suarez actie.
Scheids geeft terecht eerste geel aan cr maar die daarna was onzin.. je ziet duidelijk dat Cr wel moet vallen in de situatie maar de scheids bestempeld het als veinzen. Maar goed,dan krijgt barca 10 van Real tegen zich maar speelt Real het met speels gemak uit. 2 zware counter goals ook.
Deze selectie van Real is heavy,en dan bedoel ik voor zeker de komende 5 jr.
Barca is aan het stagneren, ze hadden sws al eerder moeten doorselecteren maar goed dat kan nu niet meer, ney ook kwijt.
Een Pique hoelang zal hij er nog zijn?
Als je probeert voor te stellen een barca zonder messi en een real zonder cr, dan denk ik dat men al gauw snapt wat ik bedoel?

Maar het was wel duidelijk dat barca nogsteeds een geweldig team en chemie heeft ondanks deze nederlaaag . Ze behoren zonder meer nog bij de top 4.
Ik zie ze echter dit niet ombuigen in de return.niet in deze fase dan.
Maar wie weet.
Men kan iig niet echt zeggen dat Real deze match bevoordeeld was ofzo.. de 1-3 inclusief man minder situatie is aardig terecht.

Ik zal zeggen let the games begin.. may the best win...

ps: bij vlagen had dit duel echt hoog tempo, de scheids kon het zowaar niet volgen en stond geregeld in de weg merkte ik op.

Na bovenstaande comments gelezen over Bale en ik begrijp het volkomen. Bale speelt niet naar behoren maar ik heb 1 ding altijd al gezegd vanaf dag 1 dat hij kwam.. hij moet op links.
Het probleem is.. CR staat daar al.
Ik ben zelfs zoiemand die Bale zelfs LB zou zetten maar goed ik ben geen Zidane.' .maar het is geen verkeerde speler maar het rendement kan hoger lijkt me als hij vanaf links vaker komt
Doordat dat niet het geval is is imo de rede waarom hij " ons " teleurstelt zo nu en dan.

Verdiende zege voor Real. Mag toch hopen dat Barça snel Coutinho/Dembélé haalt want het was echt een beetje pijnlijk hoe slecht die Deulofeu was op links.

Het wordt nu echt tyd om aankopen te doen ,anders ziet het er heel slecht uit komende jaren .bestuur doet maar wat en wij fans moeten maar toekijken.belachelijk Paulinho . Greatieve spelers heeft barca nodig .

Dit real is het beste Real ooit. Heb zelden zo'n verdediging gezien die aanvallend en verdedigend geweldig is

Die Supercups zijn leuke potjes zo aan het begin van het seizoen. Zonder veel belang, maar je kan na deze wedstrijd toch al enkel conclusies trekken.
Barcelona was gedurende het merendeel van de wedstrijd minstens de evenknie van Real, maar het is duidelijk dat er zonder Neymar voorin weinig beweging is. Messi en Suarez waren ok, maar Deulofeu was nergens. Al het gevaar op zijn flank kwam van Rakitic en Alba. Die spelen beiden een goede pot, maar zijn in de zone van de waarheid toch wat minder. Dembele moet absoluut komen of we kunnen de prijzen vergeten dit seizoen.
Umtiti was superieur aan de Real-aanval gedurende 70 minuten.
Isco en Asensio zijn twee topspelers.
Bale en Benzema hopeloos uit vorm.
Casemiro weer met een oerdomme zware overtreding.
Ronaldo heeft deze zomer elke dag zitten trainen in de All Men's Club en moest zonodig weer zijn gebruinde lijf tonen. Daarna valt hij zonder dat er veel gebeurt en vraagt hij een penalty. Terecht tweede geel. Instant karma.
Deulofue is echt niet het niveau wat Barcelona moet willen.
Het zag er af en toe goed uit bij Barcelona maar als er gaan topspeler bijkomt gaan we het hele seizoen achter de feiten aanlopen.

14 augustus 2017 om 04:42

Terecht 2de geel?? Sorry maar jij moet echt ander sport gaan volgen. Het idee een strijder tussen die 2 clubs. Ronaldo heeft een prachtig goal gescoord en hij heeft recht om zijn T-shirt uit trekken. Dat is zijn keus maar 2de geel is zeker onrechte. Suarez hoort geel te krijgen maar Ronaldo viel door een lichte tackle. Jij spreekt puur uit haat.

16 augustus 2017 om 12:06

Leuk dat je Ronaldo loopt af tekafferen maar de zoveelste schwalbe van Suarez negeert. Laat ook gelijk zien dat je zwaar subjectief bent.

Jonge Wat ik me erg zorgen om barca. Messi kan onze niet elke wedstrijd dragen dat is begrijpelijk en kijk naar onze bank en kijk naar die van Real zoveel jonge talenten hebben hun

Ik lees sommige reactie over Ronaldo en draaide om puur haat. Hij heeft een prachtig goal gemaakt en het is normaal dat hij zijn T-shirt uit trekt. Dat is zijn keus maar de 2de geel is zeer onterecht. Ronaldo moest de scheidsrechter niet duwen maar op dat moment ben je zo boos dan doe je domme dingen. Dat kan gebeuren maar ik vind echt schandalig in zo belangrijk wedstrijden niet eens videocamera's zodat de scheidsrechters terug kunnen zien.

14 augustus 2017 om 09:48

"het is normaal dat hij zijn T-shirt uit trekt."

Nee dat is al 14 jaar niet meer normaal op de velden,
valt onder onsportief gedrag en daarom krijgt hij ook een gele kaart
Net als iedere speler ter wereld

2e gele kaart is idd niet 100 terecht,hij probeert nog bij de bal te komen maar valt daardoor

Echter in zijn val naar de grond draait hij zich meteen om naar de scheidsrechter en vraagt hij meteen om een penalty.
youtube.com/watch?v=MYDcdp-VNmQ

Vanwege juist die reactie
zijn er scheidsrechters die dan direct een kaart geven voor een schwalbe,
omdat ze van hun assistent al duidelijk te horen hebben gekregen dat er geen contact was en het geen penalty is.

Videoref zou idd vooral in Spanje geen overbodige luxe zijn

Zou ook beter zijn voor Casemiro zijn knieen
hoeft hij namelijk niet meer dagelijks God op zijn blote knieen te danken,
dat het nog steeds niet ingevoerd is

Dom van Ronaldo, Real wint terecht!!

Ben verbaasd om Deulofeu terug te zien bij barca! Tijdje weggeweest op vakantie, had verwacht dat barca hem opnieuw zou verhuren, ik volg hem al sinds zijn jeugd, wellicht nog steeds wel zijn beste jaren. Deulofeu is zeer rap, heeft een hele goede en technische passeerbeweging, maar lijkt vaak een beetje laks, positioneert matig en hij maakt vooral vaak de voorspelbare beslissingen. Zou m zelfs bij Everton niet opstellen in de basis, laat staan als vervanging van een veelscorende vleugelspits als neymar. Nog steeds vanwege die berisping mbt fair play? Zo krom ook dat barca nog gestraft wordt voor fair play terwijl het hele systeem en hoe het functioneert al bewezen is linksom en rechtsom te kunnen worden omzeild, en dan ben je eigenlijk voornamelijk de clubs aan het beperken die zich wel aan de regels houden ( heb het niet over barca), terwijl psg straks gewoon een gedeelte van haar boete terug kan zien omdat ze zich 'keurig' aan de ffp reglementen heeft gehouden, Bah!

14 augustus 2017 om 11:05

Deulofeu was echt heel slecht. In tegenstelling tot Neymar die wel een actie in huis heeft durfde Deulofeu helemaal niks hij wou eigenlijk gewoon zo snel mogelijk van de bal af zo leek het. Hij passde altijd terug of naar de zijkant zonder 1 actie te hebben gemaakt. Hij is echt barcelona onwaardig.

Wie vond het eigenlijk een goed idee om Real Madrid in een net andere blauwtint te laten spelen dan Barcelona?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4864 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3746 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
2013/2014 Real Madrid 30 31 4 1
Laatste voetbalnieuws

‘Real verkocht Beckham en Raúl, dus ze overleven ook zonder Ronaldo wel’

Antonio Cassano is bijzonder enthousiast over de transfer van Cristiano Ronaldo naar Juventus. De 36-jarige spits, die officieel nog geen punt heeft gezet achter zijn loopbaan maar zijn laatste wedstrijd als...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren