Schandalige charge op Alli: ‘Van captain naar clown in paar seconden’

Maandag, 14 augustus 2017 om 00:15Gijs Freriks

Tottenham Hotspur won zondag met 0-2 van Newcastle United, nadat Jonjo Shelvey het the Spurs erg gemakkelijk had gemaakt door een rode kaart te incasseren. De 25-jarige middenvelder ging onder toeziend oog van de scheidsrechter op de enkel van tegenstander Dele Alli staan en kon vervolgens inrukken. Oliedom, vindt Graeme Souness.

"Hij gaat van captain naar clown in tien seconden", begint de oud-manager van Newcastle zijn relaas tegenover Sky Sports. "Hij is geïrriteerd omdat Alli de bal behield. Hoe dom kan je zijn? Newcastle zat lekker in de wedstrijd en dan doet hij dat recht onder de neus van de scheidsrechter." Souness, die tussen 2004 en 2006 manager was van the Magpies, begrijpt de keuze van arbiter Andre Marriner.

"Die had geen andere keus dan hem wegsturen. Je kan het niet hebben dat iemand zoiets doet bij je club." De Schot erkent dat Tottenham de betere partij was, maar is van mening dat Newcastle goede papieren had om punten te pakken, tot aan de rode kaart van Shelvey. "Hij heeft de wedstrijd verloren voor Newcastle. Ik zeg niet dat Tottenham niet had gewonnen, maar dan zou het in ieder geval spannender zijn geweest."

Geen vuiltje aan de lucht voor Newcastle United, totdat Jonjo Shelvey voor het oog van de scheidsrechter op de enkel van Dele gaat staan... 😯

Geplaatst door voetbalzone op zondag 13 augustus 2017

De Engelsman is al twee keer eerder onder Rafael Benítez weggestuurd bij Newcastle. Te vaak, stelt Souness. "Dit moet zijn laatste kans zijn geweest. Ze degraderen wellicht met een of twee punten verschil. De rode kaart had wellicht niet uitgemaakt, maar zijn ploeggenoten hebben alle recht om heel boos te zijn op hem." Benítez heeft overigens laten weten dat Shelvey inmiddels zijn excuses heeft aangeboden. Of hij een andere aanvoerder gaat kiezen, dat liet hij in het midden: “Daar is het nu nog te vroeg voor.”


Poll

Moet Jonjo Shelvey de aanvoerdersband worden afgenomen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door chanfan)

Terecht rood voor Shelvey, maar wat een theater van Alli. Nergens voor nodig om zo overdreven te gaan rollen en dan vooral gelet op wat voor geintjes Alli zelf al heeft uitgehaald bij Spurs (gent/wba).

14 augustus 2017 om 00:25

Theater? Als iemand op je enkel gaat staan, dan doet dat verschrikkelijk veel pijn.hier was totaal geen sprake van theater maar van een zeer gemene, bewsute overtreding die echt pijn deed.

14 augustus 2017 om 00:48

Ja, theater. Het kan en deed misschien pijn, maar als er iemand op je voet/enkel gaat staan, dan is er geen enkele reden om zo te rollen. Kijk gewoon naar de herhaling en dan zie je dat Alli zich moet inspannen om te rollen (kijk het filmpje een paar keer, want het is overduidelijk). Terecht rood, maar Alli overdrijft en jij ook. Verschrikkelijk veel pijn? Ik weet niet of je wel eens een stap op je enkel hebt gehad (waar het zelfs lijkt dat hij niet eens op zijn enkel, maar op zijn voet stapt in de eerste herhaling) en een flinke schop, maar daar zit een flink verschil tussen. Van het tweede heb je sowieso pijn, het eerste kan ook pijn doen, maar niet van wat Shelvey hier doet. Dat blijkt ook wel, want hij kon lekker voetballen de rest van de wedstrijd. Het is terecht rood voor Shelvey laat dat duidelijk zijn.

14 augustus 2017 om 01:13

Ik heb veel voetballers overdreven zien rollebollen en huilen op het veld, maar hier is de reactie echt niet zo overdreven hoor. Ik denk meer omdat het Alli is dat je het benoemd, maar ik weet zeker dat elke voetballer in ieder geval gaat rollen als iemand expres op zn enkel gaat staan. Noem jij er eens een die dat niet zou doen. Dele Alli heeft soms rare fratsen, maar dit is echt geen overdreven reactie van hem.

14 augustus 2017 om 01:33

@lfc11

Ben het echt totaal met je oneens, op iemand enkel gaan staan is echt heel pijnlijk en kan zelfs een zware blessure veroorzaken aan de banden.

Ook Newcastle prominten zoals Alan Shearer vinden het een schandalige overtreding, hij noemt Shelvey zelfs 'pathetic'. Vele fans zijn laaiend op Shelvey, de sociale media staan er vol van. De FA gaat hem vrijwel zeker een zware schorsing opleggen. In Engeland houden ze totaal niet van dit onsportieve, idiote gedrag.

Ook de pers laat zich niet onbetuigd, Shelvey wordt echt compleet afgebrand. Op de foto's die ze erbij plaatsen zie je een van pijn vertrokken gezicht van Alli, dat kan je echt niet spelen, die pijn was er gewoon.

14 augustus 2017 om 01:37

Rollen nog wel, hij rolt net een halve keer en zit direct rechtop. Overdrijf niet zo man. Hoop theater maak je..

14 augustus 2017 om 02:03

Volgens mij vergeet je ergens wel dat hij misschien 80 KG weegt en dat ze ijzere noppen hebben en geen normale schoenen. Dat doet echt wel even pijn hoor.

14 augustus 2017 om 09:45

Ho, begrijp me niet verkeerd. Shelvey trapt zeker schandalig na en het is bovenal een belachelijke actie van hem en hij verdient een dikke schorsing. Verschil van interpretatie over Alli. Ik vind dat halve rolletje overdreven, jullie niet. Prima.

14 augustus 2017 om 09:51

@XaviHernandez De eerste keer dat je hem naar achter ziet vallen en gelijk weer rechtop gaat zitten is omdat de scheids de vrije trap tegen Alli geeft ipv mee. Meer een verbijsterde reactie dan dat hij wilde doen alsof iemand een overtreding op m maakte. Ook niks aan de hand dus. Laat Alli toch lekker met rust, hij deed in deze niks geks of verkeerds.

14 augustus 2017 om 10:22

En als Alli niet was gaan rollen was er waarschijnlijk niets gebeurd. Wat moet hij gaan doen?

Zal ik eens met opzet mijn voetbalschoenen op je enkel gaan staan Wil ik wel eens zien hoe jij gaat reageren.

14 augustus 2017 om 10:46

Alli is inderdaad een speler die de grens opzoekt en er soms overheen gaat maar het is en blijft een briljante voetballer.
Zulke types heb je ook nodig,en zitten bij elk team wel.
2e Gazza heerlijk( op sommige acties na)

Denk dat tottenham sws had gewonnen. Als ze 2e helft de druk gaan opvoeren en iets meer de lange bal op kane gaan spelen is er geen houden meer aan. En ze kunnen nog altijd onze goaltjes dief janssen inbrengen. Heb nog altijd vertrouwen in die jongen. Die word gezien zijn leeftijd ook elk jaar nog beter. Wat hij op zo een jongen leeftijd bij az heeft laten zien zegt veel over zijn potentie. Topspits in wording.

Is gewoon een rattenactie. Met je volle gewicht op iemand zijn enkels staan puur omdat die je te kijk zet. Dit toont zwakbegaafdheid aan. Eigenlijk zouden dit soort "overtredingen" een andere benaming moeten krijgen "expres rood" ofzo en vervolgens standaard 1 maandsalaris inhouden van de speler. Clubs zijn hier nl de dupe van.

14 augustus 2017 om 18:09

Gelukkig voert u geen beleid bij een club. Dat zou wat zijn, een maand geen salaris vanwege een rode kaart.. Expres of niet, gewoon schorsen en een gesprek aan gaan. Daarna klaar en zand erover. Ik heb tevens het gevoel dat Shelvey niet onmisbaar is. Tenslotte neemt het niet weg dat dit gewoon een stomme actie is.

Diep en diep triest dat je zo op iemands voet/enkel gaat staan echt een teken van zwakte. Ik neem aan 2 tot 4 wedstrijden schorsing?

Het was overduidelijk een bewuste actie en dat pal voor de ogen van de scheids. Met hem op het veld was Tottenham nog wel de bovenliggende partij, maar vond Newcastle niet machteloos. Erg jammer dit.

Een paar minuten later komt Ritchie ook goed weg met een gele kaart voor zijn tackle van achteren. Had m.i. ook prima rood voor gegeven kunnen worden want er was totaal geen intentie of mogelijkheid om de bal nog te pakken.

Overigens is Alli natuurlijk ook geen lieverdje, maar ik vind hem wel echt een geweldige voetballer. Sowieso vind ik dit team van de Spurs heerlijk, met Eriksen als grote dirigent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Arsenal3-8
19.Burnley 1-5
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. AlmirónMiddenvelder50
S. LongstaffMiddenvelder50
J. MurphyMiddenvelder51
M. RitchieMiddenvelder50
A. Saint-MaximinMiddenvelder52
JoelintonAanvaller50
J. WillockMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

10 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren