Van Bronckhorst: ‘Onze status is veranderd, vorig jaar hadden we gunfactor’

Zondag, 13 augustus 2017 om 17:00

Feyenoord opende het nieuwe seizoen zondagmiddag met een overwinning op FC Twente en nam zodoende al meteen drie punten afstand van Ajax, dat zaterdagavond verrassend onderuit ging tegen Heracles Almelo. De spel van de regerend landskampioen oogde bij vlagen moeizaam, maar voor trainer Giovanni van Bronckhorst lagen de prioriteiten elders.

“Het belangrijkste is de overwinning vandaag, zeker in de eerste wedstrijd van het seizoen. Daarna komt het veldspel en wat we nog kunnen verbeteren. Ik vond ons in de eerste helft van de wedstrijd iets te statisch”, reageerde hij voor de camera’s van FOX Sports. Van Bronckhorst zag hoe de bezoekers Eric Botteghin bewust vrij lieten in de opbouw en Feyenoord kon daar met lange ballen pas in de tweede helft echt van profiteren.

Van Bronckhorst weet dat tegenstanders waarschijnlijk anders tegen de Rotterdammers gaan acteren dan vorig seizoen: “We moeten ons daartegen wapenen. Onze status is veranderd, daar zijn we trots op. Maar we moeten nog steeds elke wedstrijd winnen, week op week. Vorig jaar hadden we de gunfactor, maar het kampioenschap was verdiend. Ploegen zijn altijd gemotiveerd tegen topclubs.”

Karim El Ahmadi denkt eveneens dat het een ander seizoen gaat worden, waarin Feyenoord de te kloppen ploeg is. De middenvelder verwacht dat iedereen van de landskampioen zal winnen winnen, maar gelooft ook dat zijn ploeg genoeg kwaliteit in huis heeft om weer mee te doen om de titel: “Dat hebben we vorig seizoen niet uitgesproken, maar een club als Feyenoord moet daar altijd voor gaan. We hebben een goede selectie. Nu spreken we het vanaf dag één uit. Het wordt moeilijker dan vorig jaar, dus we moeten er goed op voorbereid zijn.”


Poll

Vond jij dat Feyenoord het verdiende om te winnen van FC Twente?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door reds1965)

Er is tegelijk ook een enorme last van de schouders gevallen met het kampioenschap. In die zin is er nu minder druk.

13 augustus 2017 om 17:13

Aan de andere kant zorgt een dergelijke druk ook voor extra scherpte. Ze hadden voor mijn gevoel nog niet die scherpte zoals vorig jaar, maar dat komt vast nog wel.

Zoals het hoort. Feyenoord moet ook elk jaar voor de titel willen gaan als het een topclub wil worden.

Gunfactor? Bij het publiek inderdaad, maar ik had niet het idee dat de overwinningen 'geschonken' waren. Als je kijkt naar Zwolle-uit, Excelsior-uit, Sparta-uit dan 'gunden' ze mss Feyenoord het kampioenschap, maar er werd (terecht) niets geschonken.

13 augustus 2017 om 17:28

Sparta dat Feyenoord de titel gunt is voor mij nieuw. Zal nooit gebeuren.

13 augustus 2017 om 18:13

Whahaha inderdaad! Een echte Spartaan is voor Ajax!

Tja, maar wat is een gunfactor nou precies. Niets meer dan een begrip dat speelt onder de supporters onder het mom van "als er iemand kampioen moet worden, oke dan zij het liefst". Maar dat betekend niet dat er ook maar 1 ploeg is geweest die de punten zomaar weggaf vorig jaar.

De uitslag valt goed uit, maar ik heb niet het gevoel dat Feyenoord vandaag veel beter was dan Ajax of PSV gisteren. De topclubs zijn nog alles behalve in vorm en met het huidige spel wordt Feyenoord met ruime cijfers ingemaakt in de Champions League. Het tempo was niet om aan te gluren. Gelukkig zijn er nog een paar wedstrijden om warm te draaien, want vooralsnog vind ik Vitesse titelkandidaat nummer 1.

13 augustus 2017 om 17:16

Op basis van? Je snapt toch hopelijk wel dat NAC thuis niet te vergelijken is met AZ thuis, of Heracles uit of Twente thuis. Want volgens jouw logica, kun je ook zeggen dat VVV Venlo om de plekken voor Europees voetbal gaat spelen. Lijkt mij, net als jouw conclusie behoorlijk voorbarig.

13 augustus 2017 om 17:22

Op basis van het feit dat Vitesse wel in vorm is. Natuurlijk is dat niet te vergelijken maar alle drie de topclubs zouden overtuigend moeten winnen van die drie tegenstanders die ze dit weekend hadden, wanneer ze in vorm zijn. Ajax heeft de verliespartij totaal aan zichzelf te wijten, PSV mag van geluk spreken dat er wat ballen uit de kruising worden gevist en dat Weghorst niet altijd even scherp was en Feyenoord speelt op een zaaddodend tempo. Niet erg, in de eerste competitieronde, maar vooralsnog overtuigt alleen Vitesse echt.

13 augustus 2017 om 17:32

Vorm ... Hoe vaak heb jij een team 34 wedstrijden lang 'vorm' zien vasthouden?

Slap argument op Vitesse op 1 te zetten.

13 augustus 2017 om 19:09

Aja, begint dat nu alweer. 'psv had geluk.' 99/100x als mensen dat aanhalen is het pure afgunst en daar lijkt mij nu ook weer sprake van. Heb je de wedstrijd überhaupt gezien? Ik zal het antwoord maar even invullen. Als je de wedstrijd had gezien, had je ook kunnen zien dat PSV nog talloze grote kansen omzeep heeft geholpen. Nog wel een paar meer dan AZ (25 doelpogingen PSV versus 15 Az). Verder is die 3-2 ook een beetje vertekend beeld, want de penalty was ook een beetje discutabel.

Ik zou de volgende keer je voorlopige conclusies op zak houden, want met deze redenatie maken ze niet bijster veel indruk.

13 augustus 2017 om 17:16

Behalve de kans van die ene rechtsbuiten heeft FC Twente geen kansen in de laatste 20 a 30 minuten gehad. Dat is ook een kwaliteit van Feyenoord, kan me bijvoorbeeld nog herinneren in de periode van Mulder. Je wist gewoon dat de zou tegenstander scoren. Dat heb ik onder Gio niet.

13 augustus 2017 om 17:17

Ik zie Vitesse totaal niet als titelkandidaat. Zeker een sterke subtopper, maar geen top-3 ploeg. Ik sluit niks uit, maar verwachten doe ik het allerminst.

13 augustus 2017 om 17:19

Feijenoord is zekers geen titel kandidaat helaas. Ze moete straks ook in CL spelen en dan weer vol erop in Eredivisie wat punten kan kosten. PSV is denk ik de kandidaat nummer een. Ze kenne zich vol concetreren op de Eredivisie zonder Europese gedoe. Dus PSV voor mij dus.

13 augustus 2017 om 17:25

Het spelen van Europese topwedstrijden zorgt er juist voor dat je sterker wordt. Niet voor niets roepen de zogenaamde kenners in Nederland altijd dat we hier meer topwedstrijden moeten gaan spelen. (door een andere competitieopzet bijvoorbeeld).

13 augustus 2017 om 17:30

Zeker geen titelkandidaat zelfs. Er worden hier wel snelle conclusies getrokken.

13 augustus 2017 om 19:20

Dat geldt voor de lange termijn. Op korte termijn zorgen Europese wedstrijden alleen maat voor extra fysieke en mentale belasting maar daar komt Feyenoord nog wel achter.

13 augustus 2017 om 20:19

Vorig jaar toch ook zes europese wedstrijden gespeeld en allen op de donderdag. Nu op dinsdag en woensdag. Meer rust dus. Daarnaast is de selectie breder dus ook dat is een verbetering. Ik zie het effe niet waar die extra belasting vandaan komt tov vorig seizoen.

13 augustus 2017 om 17:21

Hahahhahaha vitesse titelkandidaat nummer 1? Leuke ploeg, maar titelkandidaat? Dus 1 keer goed spelen in het nieuwe seizoen en je bent direct titelkandidaat. Vergeten even dat wij vorig jaar het gehele seizoen bovenaan stonden, maar alsnog niet gemakkelijk kampioen werden, maar jij roept na 1 wedstrijd titelkandidaat nummer 1??? Ajax gaat zeker degraderen?

13 augustus 2017 om 17:25

"vooralsnog vind ik Vitesse titelkandidaat nummer 1 "

Dus ja, die uitspraak is gebaseerd op deze eerste speelronde. Begrijpend lezen, vooral lezen wat er voor die uitspraak staat.

13 augustus 2017 om 17:33

Zou wel leuk zijn als bijvoorbeeld Vitesse opeens bovenaan staat aan het einde. De top drie is er afgelopen zomer niet echt op vooruit gegaan, maar denk toch dat het eenzelfde beeld als vorig jaar zal worden.

13 augustus 2017 om 17:34

Tellen de vorige seizoenen voor jou dan totaal niet meer mee?

13 augustus 2017 om 18:02

Naja oke, Huddersfield is mijn BPL titelkandidaat nr 1 op basis van deze speelronde.

13 augustus 2017 om 20:20

Voor mij niet. Iedereen stond op nul voor dit weekend (sommigen nog steeds trouwens) en alles van voor dit seizoen telt niet meer.

14 augustus 2017 om 14:22

@myvision
Vitesse heeft wel verloren van Feyenoord in de Johan Cruijff Schaal, is nu Feyenoord weer titelfavoriet...

Er valt nog behoorlijk wat te verbeteren in het veldspel. De vleugels zorgde voor de nodige dreiging maar vanuit de as werd eigenlijk niks gecreëerd. Haps en Diks moeten ook durven om dieper te staan waardoor er op het middenveld een overal situatie onstaat. Kongolo en Karsdorp konden continue schakelen vanuit de back naar het middenveld of aanval dat was vandaag toch wel een groot gemis.

Laten we hopen dat het spel en de scherpte wel verbeteren, zodat het tempo omhoog gaat en we ploegen wel kapot kunnen spelen. Simpele ballen/aannames gingen te vaak fout en/of mogelijkheden tot steek- of crosspasses durfden ze (nog) niet te benutten. Uiteindelijk wel gewoon weer verdiend gewonnen vandaag, maar hiermee hoef je in uitwedstrijden niet aan te komen.

Datmerk je inderdaad ook in de reacties hier. De'haat' is er weer. We worden weer als serieuze titelkandidaat gezien.

13 augustus 2017 om 19:05

Is Feyenoord ook aan haar stand verplicht. Vorig seizoen mocht ook wel weer eens tijd worden hè, dat ze eindelijk een keer weer echt meededen. Denk wel dat van Bronckhorst gelijk heeft. Vorig seizoen had Feyenoord zeker bij de media, maar misschien ook wel bij tegenstanders de gunfactor. Zal dit seizoen wel anders zijn en de druk is nu ook anders. Nu ze het één keer weer hebben laten zien, zullen de supporters meer verwachten en niet zomaar bij een verliespartij in het weekend na een verliespartij in Europa dat zomaar slikken. Dat brengt wel een andere druk met zich mee en ben benieuwd hoe Feyenoord daarmee omgaat.

13 augustus 2017 om 19:12

Zeker dat is ook zo, maar Feyenoord is van ver gekomen en was alleen in naam en supportersschare nog een topclub. Nu zijn ze weer een topclub en moeten ze het weer elke jaar waarmaken. Ik ben ook benieuwd of het gaat lukken, maar alles beter dan Ajacieden en Psv'ers die zeggen; ahww wat leuk voor Feyenoord ze hebben gewonnen en dat ws het af en toe wel de laatste jaren.

Nu nog wel hoor, en Ajax gun ik ook best het succes als ze het verdienen. Goed beleid moet gewoon beloond worden. Als ik eerlijk ben vind ik dat PSV met de keuzes van deze zomer een titel weinig zou toekomen. Kwaliteit inleveren zonder er voldoende voor terug te halen vind ik van een naieviteit getuigen die geen titel op hoort te leveren. Maar als Lozano, Lammers en Rigo na 34 wedstrijden een onuitwisbare bijdrage bij titelprolongatie hebben gemaakt heb ik ook graag ongelijk.

Er staat een ander team en ik denk dat de grootste opdracht is om daar weer een kampioenswaardige van te maken. De gunfactor is leuk voor de buitenwereld, maar hoort geen effect te hebben op je prestaties.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

137 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Kazim-Richards strijkt neer bij veertiende werkgever: ‘Nog niet helemaal fit’

Colin Kazim-Richards vervolgt zijn loopbaan in Mexico. Lobos BUAP heeft via de officiële kanalen melding gemaakt van de komst van de 31-jarige aanvaller, die wordt gehuurd van het Braziliaanse Corinthians. Voor...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Als Alphonse Aréola vertrekt, brengt Mino Raiola Gianluigi Donnarumma mogelijk naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren