Hoofdprijs verwacht voor Sánchez: ‘Uiteindelijk ga je naar 50 tot 55 miljoen'

Zondag, 13 augustus 2017 om 16:45

Davinson Sánchez lijkt zijn laatste wedstrijd voor Ajax reeds gespeeld te hebben. De Colombiaanse centrumverdediger ontbrak zaterdagavond in de selectie van de Amsterdammers voor de seizoensouverture met Heracles Almelo en volgens Valentijn Driessen heeft Sánchez de intentie om zo snel mogelijk een breuk te forceren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij Davinson Sánchez meer dan 50 miljoen euro waard?


Gerelateerd

102 reacties (laatste reactie door ajaxwestham)

Denk dat het toch rond de 40 miljoen zal zijn maar weg is ie geheid.

13 augustus 2017 om 17:15

Hoezo? Er zijn meerdere clubs geïnteresseerd en hij heeft nog een langlopend contract. Er is echt wel een club die 55 mln neer wilt leggen

13 augustus 2017 om 19:10

Uiteindelijk is de transfersom bij uitgaande transfers van Ajax altijd lager dan in de media in eerste instantie gesuggereerd wordt.

13 augustus 2017 om 17:19

Denk het niet, verwacht dat Marc eerst van alle clubs het bod afwacht, ze tegen elkaar opzet dat de ander veel meer wil betalen. Waarom met 40 genoegen nemen als er een potentiële bidding-war zal ontstaan. Ajax zal echt wel al vervangers op het oog hebben en kan met meerdere gegadigden wel goed bluffen. 50M moet toch wel haalbaar zijn in deze situatie.

13 augustus 2017 om 17:48

Klopt inderdaad, lijkt me ook niet meer dan logisch. Ik vind het wel veel geld voor een speler van de eredivisie. Maar als je niet mee gaat in deze gekte komen ze alleen maar vaker langs om spelers op te halen. Daarnaast moet Ajax nu alvast zijn vervanger halen, anders wordt de transferwaarde van die speler ook automatisch hoger. Daarnaast kan er best een CV bij, want zonder Sanchéz is de verdediging van Ajax "zo lek als een mandje".

Als hij dan weg moet gaan , haal dan wat versterkingen en dat lijkt het probleem te zijn. Zoveel win je niet met dit geld .

Ik vind het enorm veel geld voor een speler die een goed competitieseizoen heeft gedraaid. In Europa vond ik hem nogal eens in de fout gaan. Nog niet klaar voor de echte top.

13 augustus 2017 om 16:58

In Zuid-Amerika toch hun champions league gewonnen Europese finale. Zeer jong sterk en groot. Zeer veel talent ook. Dus ajax mag met een 21 jaar en een lang contract en genoeg geintreseerde clubs genoeg vragen. En dan hopen dat t veel meer is dan 45 mil. weel grote clubs uot engeland hebben zeer veel geld. Zelfs de kleinere clubs. Psg etc rijke eigenaren. Als ze willen laat ze maar eens betalen. Al jaren leiden we in nederland op voor de grote clubs. Laat ze maar is betalen. Kijk eriksen mega goedkoop voor spurs en de ster daar nu.

13 augustus 2017 om 17:07

Man hou toch op!! Enorm veel geld??
De nieuwe norm is gezet, sommigen noemen 222 voor Neymar al een koopje.
nou, dat is ruim 2 keer zoveel als Pogba (vorige recordhouder).

Ajax mist binnen en buiten het veld de kloten om gewoonweg te zeggen: die jongen blijft hier!
En dan hoor je al die betweters zeggen, "ja maar voor 40 miljoen is hij niet te behouden"..
Het kapitaal behoort op het veld te staan, en niet op de bank.

Die jongen heeft bij zijn volle verstand een contract bij Ajax getekend, hou hem er gewoon aan.

Minachting voor de echte supporter vind ik het, en de aandeelhouders zijn uiteindelijk -samen met Overmars- degenen die hier mee in hun handen wrijven.

45 mijo, pffff.
Welk talent krijgen we daar dan voor terug?

13 augustus 2017 om 17:19

Wat jij niet begrijpt is dat 1. Je ziet bij de jong en propper hoe hard het kan gaan in de voetbalwereld. De ene zomer 20 of 25 miljoen en een jaar later nog maar de helft of zelfs minder. 50 miljoen voor een Eredivisie verdediger is echt bizar hoor. 2. Sanchez zelf ook wat te willen heeft. Hij kwam niet naar Ajax omdat hij er van gedroomd had, maar omdat hij het als opstap naar de absolute top zag. 3. Het financieel onverantwoord is om tegen 45 miljoen winst nee tegen te zeggen.

13 augustus 2017 om 17:20

Helemaal mee eens Jc63

Geld hoort op het veld te staan, tenminste.. het overgrote deel ervan.

Ajax moet leren dat de supporters de club zijn en dat je die niet elk seizoen onder de noemer " hij viel niet meer te houden, dus verkocht" zoet kunt houden.

Tuurlijk, dit is ook wel echt een lastige situatie als clubs later tegen de deadline komen aankloppen en je wellicht ontevreden spelers krijgt, maar hey... spreek dat af met de speler, hij heeft immers met vol verstand getekend. Ajax boven alles.

Nu gaat Ajax weer zitten knutselen met spelers die qua transferbedrag boven het gedachte budget uit stijgen, omdat clubs weten dat je net gruwelijk hebt lopen crashen met Sanchez en dus komt het argument weer: " ja voor dat bedrag vonden wij de beoogde speler weer te duur"

En dus gaan ze weer voor de makkelijke oplossing Eigen Jeugd en leg je die eigen jeugd zoveel druk op, dat ze waarschijnlijk bezwijken daaronder..... einde titel aspiraties.....

13 augustus 2017 om 17:23

Als tot nu toe de duurste speler uit de Eredivisie 32-35 miljoen was dan is 40+ natuurlijk erg veel geld. De vergelijking Neymar en Pogba slaat ook de plank mis. Dat zijn wereldtoppers die door rijke derden worden gebeerd. De algemene prijsstijgingen zetten zich niet evenredig door naar de lagen daaronder. Natuurlijk hebben de prijzen van bijvoorbeeld Neymar zijn doorwerking naar onder maar het is natuurlijk niet zo dat ook die spelers opeens 2x zoveel waard zijn, simpelweg omdat de vraag daar minder groot naar is. Daarbij moet je niet vergeten dat Sanchez een verdediger is, stel je voor iemand bied 45 miljoen, dan zou ik daarmee al een van de duurste verdedigers aller tijden zijn. Duurder dan bijvoorbeeld een Hummels.

Ajax is nou eenmaal een beursgenoteerd bedrijf. Bij Ajax zitten daarom bepaalde machten in die erop toeziet dat er verantwoorden bedrijfsvoering geleidt wordt. Volgens mij als ik me goed herinner bestuur zelf juridisch strafbaar als er onverantwoord beleid gevoerd wordt (correct me if I'm wrong). Dit zit natuurlijk wel wat gecompliceerder in elkaar dan jij doet voorkomen.

Stel je voor Sanchez had gister meegedaan en zijn kruisbanden afgescheurd op dat vreselijke kunstgras, dat had je de aandeelhouders inderdaad niet uit kunnen leggen. Daarbij is het ook in het belang van de aandeelhouder dat er bij Ajax kwaliteit op het veld staat. Het is niet zo dat voor de aandeelhouder voor elke miljoen die er binnenkomt is meegenomen.

Neemt overigens niet weg dat er inderdaad flink wat bij moet komen, vooral ervaring en kwaliteit. Door selecteren, Viergever eruit, Schone eruit, Younes weg doen nu hij nog wat waard is. En gewoon eens even 3/4 spelers van de categorie Sanchez/ziyech halen.

13 augustus 2017 om 17:24

"financieel onverantwoord om nee te zeggen tegen zo'n bedrag"??

Wat nou?

Ik vind het sportief onverantwoord om ja daarop te zeggen.

Wat zijn we nou geworden, waar streven we eigenlijk naar?
sportieve successen of de hoogst mogelijke winst per aandeel???

13 augustus 2017 om 17:27

alleen bij hoge geldnood laat je het financiële aspect prevaleren.
Die hoge nood is er alleen op het sportieve vlak

13 augustus 2017 om 17:31

Ajax is een NV lieve schat. Het is niet zo zwart wit dat je of streeft naar sportieve succes of een zo hoog mogelijke winst per aandeel. Daar zal Ajax zolang het op de beurs zit altijd een balans in moeten vinden.

13 augustus 2017 om 17:35

Rugu...
De vraag rest mij, hoe zie jij de AFC Ajax?
Als een voetbalclub, of als een beursgenoteerd handelshuis??

Ik vind het een beetje gemakkelijk allemaal, wat jij beweert.
Voor hetzelfde geld(t) verkopen we Sanchez over 2 jaar voor een bedrag wat weer miljoenen boven de prijs van nu ligt.

En bovendien is dat een luxeprobleem, per slot van rekening is er maar 5 mijo voor betaald!!

13 augustus 2017 om 17:48

Beide, dat is het feit. Ajax is zowel een voetbalclub als een beursgenoteerd bedrijf. En ik geloof best dat dat, ook omtrent de wet en regelgeving, het lastig is om hier een goede balans in te vinden. Ik weet niet precies wat Ajax nu op de bank heeft staan, maar ik zou het niet onverstandig vinden als ze van de beurs af gaan.

Ik vind het juist een beetje gemakkelijk wat jij zegt. Zeiden we dat ook niet toen Fischer voor 27 miljoen weg kon, heeft uiteindelijk 5 miljoen oplevert. Bazoer kon volgens de betrouwbare bronnen volgens 28 miljoen weg en is uiteindelijk voor 12 miljoen weg gegaan. Dat is dus 38 miljoen wat verdampt is. Er vanuit gaan dat je Sanchez over 2 jaar voor veel meer gaat verkopen is natuurlijk niet zo waarschijnlijk. De markt is nu ontploft, wie weet is hij over 2 jaar weer gestabiliseerd en krijg je er nog 25 miljoen voor.

Het is altijd makkelijk praten voor mensen als jij. Als ik jou nu zeg dat je nu 2 miljoen van mij kan krijgen. Of je wacht nog even 2 jaar dan krijg je of 1 miljoen of 3 miljoen. Dan pak jij die 2 miljoen toch ook wel neem ik aan? Zolang het niet je eigen geld is is men altijd bereid flink te gokken.

Daarbij moet je niet vergeten dat als Sanchez bij bijvoorbeeld Tottenham 5,5 miljoen salaris biedt en bij Ajax zou hij 1,5 miljoen krijgen en Ajax krijgt een marktconform bod dat de rechter hem 999 van de 1000 keer in het gelijk zou stellen.

Neemt overigens niet weg dat Ajax nu eens kwaliteit moet halen en moet doorselecteren. Is met Riedewald al goed gedaan, nu doortrekken.

Tot slot, is er maar 5 miljoen voor betaald. Je snapt zelf ook wel dat het niet zo werkt. Je kan nu 40 miljoen krijgen. Dat is de actualiteit, die 5 miljoen doet er niet meer toe.

13 augustus 2017 om 17:50

Slotconclusie (en ik ben er echt ziek van):

Op basis van deze parameters kan je er op wachten dat Dolberg/ Ziyech zo dadelijk ook de deur uit vliegen. Waarom zouden zij wel te behouden moeten zijn wanneer er een club komt?

Wat rest is mijn club, die het afgelopen seizoen echt weer eens stappen leek te maken, weer helemaal uitgehold opnieuw moet gaan bouwen.
Met een coach (alweer zo'n zuinige oplossing) die in record tijd zijn onvermogen heeft gedemonstreerd op tactisch gebied en enkel weet uit te kramen dat "dit een mokerslag is, en niet de eerste", daarmee zich perfect manoeuvrerend in een slachtofferrol.

Op deze wijze groeit het eigen vermogen nu nog gestaag, maar ik hou mijn hart vast vwb het sportieve gedeelte.

13 augustus 2017 om 17:53

Tja JC63 je zag het met Milik. Die scheurde zijn kruisbanden af bij een interland. Vervolgens was Dolberg basis gekomen en had je nooit meer 33 miljoen ontvangen. Nou dan waren hier ook de rapen gaar voor wanbeleid. 50-55 miljoen is gewoon niet te weigeren en met dat geld kan je echt wel een goede cv halen en je hele linkerflank vervangen (wat ik zelfs liever heb dan Sanchez, want Dijks-Younes is echt 3x niks en 2 goede vervangers zullen echt een kwaliteitsimpuls geven). Tuurlijk kut dat Sanchez gaat, maar voor 50-55 miljoen moet je er een strik om doen. Niet voor de aandeelhouders, maar ook voor je eigen clubkas en selectie. Verder moet je zo'n jongen zo'n mogelijkheid ook gunnen. Hij kwam niet naar Ajax omdat dit zijn droom was.

13 augustus 2017 om 17:54

Verstand van boekhouden?
Sanchez staat in de boeken voor 5, en niet voor 40.

13 augustus 2017 om 17:55

@jc63

Je schrijft: "ajax mist binnen en buiten het veld de kloten om gewoonweg te zeggen: die jongen blijft hier!"

Het verschil tussen jou en Ajax is dat jij met je kloten denkt en Ajax met het verstand. Als een speler weg wil, hou je hem niet tegen en is het beste wat je kunt doen er zoveel mogelijk geld uit peuren en de transfer zo snel mogelijk afronden. Zodat je weer verder kunt en met het ontvangen geld de transfermarkt op kunt voordat deze weer sluit.

13 augustus 2017 om 18:04

Ik baal er ook flink van hoor. Ik heb verder ook geen aandelen in Ajax dus ik zit hier ook niet voor eigen parochie te preken.

Dat is nou eenmaal het lot van een voetbalclub. Op misschien Chelsea, City, United, Barcelona, Real Madrid, PSG en Bayern na is geen enkele speler onder alle omstandigheden houdbaar. Want als United Alli of Kane wil hebben, ze bieden een topsalaris en een marktconform bod dan is Alli of Kane gewoon weg hoor.

Verder ben ik het met je eens hoor. Ik maak me ook zorgen en vind het eeuwig zonde dat alles wat vorig jaar is opgebouwd zo uit elkaar valt. Nogmaals er moet door geselecteerd worden. Voor Viergever is interesse uit Duitsland, probeer hem nog voor 4 miljoen te slijten. Probeer Younes voor 12 miljoen te slijten nu hij nog een beetje in de markt ligt. Haal Pavon op bij Boca Juniors voor 20 miljoen is hij te halen. Haal Benedetti op bij Deportivo Cali voor 8 miljoen, haal Cuesta op bij Nacional. Haal nog een vervanger van rond de 27/28 voor Schone en een ervaren verdediger. De hele Argentijnse competitie loopt er vol mee en zijn goed te betalen.

Ik ben het helemaal met je eens als Sanchez nu echt weg gaat dan zal je nu echt grote jongens ervoor terug moeten halen. Want inderdaad, de middelen zijn aanwezig.

13 augustus 2017 om 18:06

Ik snap dat Sanchez in de boeken staat voor 5 miljoen. Dat heeft echter niks ermee te maken dat hij nu een waarde van 40 miljoen vertegenwoordigd. We staan hier niet met een paar honderd euro in het casino he. Met een instelling van ''ik begon met 100, ik sta nu op 500, dus als ik met 300 weg ga heb ik alsnog 200 winst.'' Dit is een serieuze wereld.

Ik snap dat je gefrustreerd bent, maar hou je emoties een beetje onder controle.

13 augustus 2017 om 18:12

Misschien heb je gelijk, Scepticus.

Misschien ben ik wel een hopeloze romanticus die nog altijd gelooft in mijn club, en nog altijd hartstochtelijk wacht op een tijd dat wij weer een rol van betekenis kunnen spelen, met name aan het Europese front.
Misschien geloof ik nog in een stel jongens dat durft de handen in elkaar te slaan, en onvoorwaardelijk te strijden voor hun club.
Misschien geloof ik in een clubleiding die datzelfde doel nastreeft, en het aandurft de financiële belangen ondergeschikt te doen laten zijn aan de glorie vd club.

Ergo, misschien ben ik wel heel erg naïef..

Maar in dat geval?

Dan hou ik dat liever zo.

13 augustus 2017 om 18:26

Bij Ajax is dat vrij simpel vanwege het feit dat ze beursgenoteerd zijn. En uiteraard, zonder sportief succes wordt de kans op winst per aandeel lager. Maar zo ver zijn we nog niet.

13 augustus 2017 om 19:26

@JC63

Je hebt niet alleen te maken met wat de club wil, maar ook wat de speler wil. Grote clubs kunnen spelers voorwaarden bieden (zowel financieel als sportief) waar Nederlandse clubs niet aan kunnen tippen. Sanchez kan na een transfer waarschijnlijk 5 keer zoveel verdienen en speelt op een hoger niveau. Als Ajax weigert mee te werken aan een transfer zou hij dus best een arbitragezaak kunnen starten en winnen. Dan hebben we het niet eens over het feit dat hij natuurlijk op zijn zachtst gezegd niet blij is als deze kans hem door de neus wordt geboord. Als spelers van Engelse ploegen (Coutihno, vDijk) al hun kont tegen de krib gooien, dan kunnen Nederlandse clubs toch moeilijk spelers tegen elk beding behouden als grote clubs komen. Dat is de trieste realiteit. En heel veel loyaliteit hoef je ook niet te verwachten van een Zuid-Amerikaan die een jaar bij de club is.

13 augustus 2017 om 17:22

Ik zie hem ook nog veel dingen fout doen, ook in de voorronde Cl. Begrijp daarom best dat ze nu een groot bod accepteren want we hebben allemaal bij PSV kunnen zien wat de marktwaarde met een speler doet die een matig seizoen heeft gedraaid. Jammer maar ben er niet rouwig om aangezien ik verwacht dat er vervangers op de lijst klaar staan om aangetrokken te worden

13 augustus 2017 om 18:37

Dus, 50+ miljoen halo. Never nooit voorgekomen in de ED. En bijna1000 procent winst....

13 augustus 2017 om 22:39

Je moet niet vergeten dat hij een lang seizoen gedraait heeft. Nog maar net klaar in Zuid-Amerika , of hij stond al op de vijverberg tegen de Graafschap te voetballen. Niet echt verwonderlijk dat hij aan het einde van het seizoen wat minder was.....

Groot gelijk heeft Ajax, gewoon maximale eruit halen! Wel een groot verlies voor ajax, nu is het een stuk minder stabiel. Ze moeten aankopen gaan doen.

13 augustus 2017 om 17:03

Ik zelf hoop dat stel ze verkopen ook dolberg voor 35 mil ze goede spelers terug kopen. Pavon binvoorbeeld. Duur maar ajax heb 130 mil verdiend deze zomer dan met de verkoop van dolberg klaasen tete riedewald en sanches. Laat ze 40 investeren dan zijn de fans ook weer eens rustig. Ik heb een seizoenskaart maar voel me gewoon weer genaaid. Niet alleen door Overmars die zegt dat niemand te koop is aar vooral door de rvc die geen geld uit geven wil. En helaas is dit al jaren zo. Einde van het seizoen voel ik elke keer t zelfde op komen. Op t laatst sterren verkopen om flut of niks terug te halen. Het is nooit een keer in begin augustus klaar bij ajax. Helaas bij psv zelfde ook. Feyenoord heeft t goed gedaan.

13 augustus 2017 om 17:47

Ik zie liever hoe het nu gaat, veel talenten halen richting de toekomst en die klaarstomen. Pavon is niet alleen qua transfersom lastig, ook qua salaris en bereidheid dat zag je ook met Richarlison. Johnsen vind ik dan ook een prima aankoop, het is de kunst om weer een nieuwe Dolberg te vinden voordat die weggaat.

Die fans moet je niks van aantrekken, verwachten te veel en realiseren niet dat Ajax gewoon geleefd wordt op de transfermarkt zolang die niet gesloten is. Overmars kan er niks aan doen dat de transferdeadline niet een maand eerder is en er nu nog van alles kan gebeuren. Tot die tijd zal het altijd zo gaan.

Het is niet uitgesloten dat er straks nog iemand voor bv. Jorgensen komt en verder hebben ze hun cash cows al verkocht. Al maakt het een verschil of je CL speelt of niet.

13 augustus 2017 om 17:52

Het probleem is dat je als Ajax zijnde straks best twee aankopen van 20-25 miljoen zou kunnen doen. Het probleem is echter dat 1) Ajax hun salaris niet zal kunnen betalen en 2) dat die gasten niet naar de Eredivisie willen. Dus wat Ajax eerst zal doen, denk ik, is het salarisplafond een stuk omhoog gooien. En dan kan je hopelijk je interesse verleggen naar spelers van 22/23 die 10-16 miljoen kosten. Maar komend jaar zal je denk ik echt geen gigantische versterkingen zien die het vertrek van Sanchez of Dolberg zomaar kunnen opvangen. Maar een transfer van 50 miljoen van Sanchez kan in de toekomst wel heel positief werken voor Ajax. De toon is dan ten minste gezet.

13 augustus 2017 om 18:52

de competitie kan de meeste spelers niet eens wat schelen maar het salaris ligt bij ajax met 1 miljoen per jaar gewoon een miljoen lager dan wat eventuele vervangers ongeveer verdienen en je gaat natuurlijk geen miljoen inleveren per jaar om naar de eredivisie te verkassen

Levy staat bekend als een goede onderhandelaar die altijd van de prijs weet af te snoepen. Toch denk ik dat de druk op hem groter is (i.v.m. nog niks uitgegeven deze transferwindow en schreeuwende fans) dan op Ajax. Ajax hoeft niet verkopen en Sanchez heeft nog een langdurig contract.

Ik verwacht wel dat hij zal worden verkocht maar dan wel voor 50 miljoen mits je de rest van de clubs een beetje mee hebt qua concurrentiebiedingen. En ook een flink doorverkooppercentage vragen, want ik denk dat Sanchez zal over 2-3 jaar bij Real of Barcelona belanden voor het dubbele van wat de Spurs nu zullen betalen.

Als Ajax een goede vervanger kan halen ben ik echt wel content met deze zak geld. Vertonghen terug zou fantastisch zijn, maar dit lijkt me nog te vroeg in zijn carriã¨re.

Maximale eruit halen. Jaren lang wordt het voetbal gedomineerd door geld waardoor we achteruit zijn gegaan, dus alleen maar goed dat zulke bedragen weer onze kant op komen.

Ik weet niet hoe het precies zit met de nieuw aangekochte rechtsback, maar ik zou Veltman terug naar het centrum zetten. Desnoods Zeefuik als vaste RB zetten.

13 augustus 2017 om 17:13

Je hebt er alleen niet veel aan dat je flinke bergen geld hebt als je geen gelijkwaardige vervanger terug kunt halen zonder zelf veel neer te moeten tellen. Het wordt erg lastig voor Ajax een gelijkwaardige speler terug te halen op twee weken tijd.

13 augustus 2017 om 17:26

Tja zoals ik al tegen je zei: met 90 miljoen op de bank (incl Klaassen, Riedewald, Bosz en Tete) kun je wel een fatsoenlijke linksbuiten, linksback en verdedigende middenvelder halen. Dan verlies je kwaliteit op rcv, maar win je wel op 3 andere posities (veel) kwaliteit. Hoop stiekem dat er nog een club voor Younes en Veltman (tenzij ze hem van rechtsback halen) langs komt.

13 augustus 2017 om 17:42

Je hebt nog 17 dagen te gaan. Andere clubs gebben dus nog minder tijd als je daar een speler weghaalt. Daarnaast heb je het geld wel maar willen die spelers naar Nederland komen?
Als ze willen heb je nog geen garantie dat het wat wordt (kijk naar Neres die nog steeds niet goed genoeg bevonden wordt).

13 augustus 2017 om 17:58

Tja dat is een ander verhaal. Als je nu 10-15 miljoen neer legt voor Mina bijvoorbeeld dan komt hij echt wel. Clubs in Zuid-Amerika willen ook van dit Europese geld profiteren. De meeste toptransfers vinden pas 3 weken voor het einde plaats. Zo simpel is het.

Oei, heerlijk bedrag maar je zal niet makkelijk een bewezen gelijkwaardige speler vinden die naar nederland wil zonder champions leagur.

13 augustus 2017 om 17:07

Die vind je niet... ik Denk veltman en de ligt centraal met daarachter het nieuwe colombiaanse talent van 18 jaar... die moet volgend jaar met de ligt het centrale duo gaan vormen. Ajax moet al het geld uitgeven aan een ervaren snelle creatieve middenvelder met veel loopvermogen de opvolger van klaassen. Voor deze man moet het salaris plafond maar een keer omhoog Donny op 6. Dan ben je rond.

13 augustus 2017 om 17:26

En dan het hele jaar aanpappen met Viergever en Younes op de linkerflank?

13 augustus 2017 om 17:37

Younes of Kluivert op links. Younes moet je nog niet afschrijven. Hij had ook weer veel kansen gecreëerd gisteren plus een assist. En ze hebben dat talent van heerenveen binnen ook een linksbuiten. Sinkgraven moet natuurlijk daar achter spelen als hij weer fit is. Die heeft wel een voorzet een dribbel en is wel goed in de combinatie met de linksbuiten.

13 augustus 2017 om 17:37

Younes of Kluivert op links. Younes moet je nog niet afschrijven. Hij had ook weer veel kansen gecreëerd gisteren plus een assist. En ze hebben dat talent van heerenveen binnen ook een linksbuiten. Sinkgraven moet natuurlijk daar achter spelen als hij weer fit is. Die heeft wel een voorzet een dribbel en is wel goed in de combinatie met de linksbuiten.

Je Huid zo duur mogelijk verkopen Gewoon meegaan in de gekte van vandaag!!.

13 augustus 2017 om 17:04

Dat zeg jij goed, nieg als AJAX zijnde en de rest van de Nederlandse clubs je laten afzeiken gewoon de jackpot vragen dus meer dan 40 want geld hebben ze daar in die belachelijke landen die andere competities op deze manier verpestte

13 augustus 2017 om 17:05

Nieg is niet

Wat denkt ie sanchez nou wel niet, gij heeft bij spurs toby en jan voor zich

13 augustus 2017 om 17:23

Die willen met 3cv's gaan spelen, zal dan RCV gaan spelen als ik het goed heb begrepen.

13 augustus 2017 om 20:17

waar heb je ooit gelezen dat spurs met 3 cv's wil gaan spelen???
ze spelen nu al 3 jaar ( of op zijn minst 2 ) hun eigen systeem en raken behoorlijk ingespeeld
dan alleen door de eventuele komst van Sanchez opeens alles omgooien terwijl ze dat niet willen/gewend zijn

13 augustus 2017 om 17:23

Die vind ik allebei ook nog eens beter ook. Sanchez wel een groot talent, maar aan de bal zal die nog flink moeten verbeteren.

13 augustus 2017 om 18:07

Die zijn beide ook 8-10 jaar verder in hun carrière.. nogal wiedes. Daarbij waren t ook twee veelbelovende spelers. Mét zoals Sanchez. Jan en Toby waren in hun debuut seizoen nooit zo aanwezig als Sanchez was.

13 augustus 2017 om 17:24

Precies dit. Daar komt bij dat Toby en Jan twee compleet andere verdedigers zijn dan Sanchez, namelijk voetballend veel en veel beter. Sanchez is een fantastische verdediger, maar voetballend is hij bij Ajax toch een paar keer goed door de mand gevallen. Dan herinner ik me een wedstrijd tegen Excelsior (werd hij ook gewisseld na 45 minuten) en de Europa League finale. Mourinho liet expres Sanchez aan de bal en we weten hoe dat is afgelopen. Een na de andere bal zo ingeleverd.

Voor zijn ontwikkeling zou het juist goed zijn nog bij Ajax te blijven en zich in dit opzicht verder te gaan ontwikkelen. Voor de Premier League is het een fantastische verdediger, maar ik ben benieuwd of hij wel past bij de filosofie van Tottenham.

Ajax is al te laat als ze nu nog spelers willen kopen als Sanchez vertrekt. Als je 45 tot 50 miljoen voor hem krijgt moeten we zeker 10 miljoen betalen voor een redelijke vervanger. We willen allemaal een linksback en een centrale verdediger, een ervaren middenvelder en eventueel een leuke buitenspeler erbij. Alleen zie ik deze alle 3 niet komen hooguit 1 speler als het aan Overmars ligt. Zal wel een speler zijn die niemand kent. Verder was het gister echt dramatisch slecht vond Dolberg ook erg matig lijkt wel of die ook met een transfer bezig is. Heb persoonlijk op dit moment liever Huntelaar spits dan Dolberg ookal miste Huntelaar 2 goede kansen gisteren. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren maar het gebeurd altijd te laat wanneer Ajax merkt dat ze slecht spelen en meteen punten verspelen in het begin van het seizoen. Ik vind dat Feyenoord goede aankopen doet laatste tijd, wij hadden dat soort spelers ook kunnen halen en doel ik op Haps als linksback en St Juste. Dus ik heb weinig hoop dit seizoen, ook de wissels die Keizer toepaste gister waren gewoon slecht. Uit het niets 1-1 en vervolgens ga je met 3 verdedigers middenvelders en 4 aanvallers spelen en krijg je de 2-1 tegen.. Tactisch erg slecht en ik vind dat het verlies ook komt door Keizer zn wissels. Sorry voor mn lange verhaal maar er zit gewoon veel frustratie in op het moment door het zwakke begin en het zwakke transferbeleid.

13 augustus 2017 om 17:16

Ik zou informeren bij Tottenham voor Wimmer! Huren met optie tot koop. Nu dat sanches komt is zijn kans op speeltijd wel weg.

proberen voor maximale te verkopen, goede verdediger maar geen 50 miljoen waard, weet ook niet op basis waarvan, goed seizoen in de ED en niet altijd gelukkig in Europa.

Voor dat geld moet Ajax toch een goede verdediger voor kunnen aantrekken! Ze hebben achterin een leider nodig. Kijk voor die speler dan eerst in Europa, en koop vervolgens nog andere goede spelers of talenten uit andere werelddelen. Denswil misschien terughalen als back up?

Mooi zo.weer wat geld voor in de oude sok van Marc en de aandeelhouders.

Was slim geweest om Hoogma of die jongen v Sparta op te pikken (vDrongelen?) naam ff kwijt. Ook met Sanchez had je dan goede concurrentie gehad en een paar gasten die ver kunnen komen. Nu heb je eigenlijk ook 2 nodig, incl een senior. Aja heeft echter niet heel veel inzicht bij last minute aankopen.. Daarnaast is iig NL markt beetje leeggehaald op die jongen v Fortuna na. Wellicht is er nog iets in de enorme selecties van PL om te huren. Lijkt me slimmer dan paniek aankopen

13 augustus 2017 om 17:25

Cuesta zou ideaal zijn, word enorm hoog aangeschreven in Zuid-Amerika, hoger dan Sanchez dat werd op die leeftijd. Is haalbaar qua prijs en salariskosten en met plekje van Sanchez dat vrijvalt is er ook sportief iets te halen. Misschien Wober nog eens proberen nu daar sportief ook iets te halen valt wil hij misschien wel nu, allebei minder dan Sanchez maar in potentie beter dan top Eredivisie.

13 augustus 2017 om 18:32

Ik verwacht sowieso dat die Colombiaan komt en Vermaelen ?

Als dit door gaat is het klaar met het so called salarisplafond.... dan Moet je wel gaan investeren in hogere salarissen, want het is niet meer te verantwoorden naar je achterban om strikte voorwaardes te houden aan wat je spelers geeft, dan komt er niemand van enige importantie meer.

13 augustus 2017 om 18:10

Het probleem is dat dit niet kan. Transferopbrengsten mag je niet opnemen in je begroting en zal altijd winst/verlies achteraf zijn. Dus hoeveel Ajax ook ontvangt de opbrengsten van transfers worden nooit in de begroting opgenomen waardoor de kosten ook niet mogen stijgen. Als Ajax bijvoorbeeld Pavon koopt voor 25 miljoen, 5 jaar contract geeft met salaris van 2 miljoen. In totaal kost deze jongen dan maximaal 35 miljoen. Qua geld kan Ajax dit wel betalen maar deze speler komt dan in een totale begroting van 70 a 80 miljoen per jaar voor 7 miljoen aan kosten dat is dus 10 van de totale begroting voor 1 speler! Namelijk Ajax moet elk jaar 5 miljoen opnemen aan afschrijvingskosten (25 miljoen aankoopkosten / 5 contractjaren) en 2 miljoen aan salaris. Dit is voor Ajax boekhoudkundig (ffp stelt dat de begrootte kosten de begrootte opbrengsten niet mogen overstijgen) niet te verantwoorden ondanks dat zij het geld wel op de bank hebben. Ajax mag winst niet jaarlijks vrij laten vallen om zo de jaarlijkse begrootte inkomsten te vergroten waardoor de jaarlijks begrootte kosten ook mogen stijgen.

14 augustus 2017 om 11:26

Dank voor deze uitleg, boekhouden was nooit mijn sterkste kant

Als hij wordt verkocht, hoeft er van mij ook geen afscheid meer te komen. Als je na een jaar Ajax het al niet meer op kan brengen om een wedstrijd voor die club, die je naar deze positie heeft gebracht, te spelen, dan laat je die club in de steek. En dus de supporters. Ik hoop dat Ajax maximaal aan hem verdient en dat we hem niet meer terug zullen zien.

13 augustus 2017 om 17:33

Had jij dan club liefde verwacht. Zeker de buitenlandse spelers komen vooral om te cashen.

13 augustus 2017 om 21:04

Wat een onzin. Ajax heeft hem ook gewoon weggekocht uit Colombia en hij heeft een prachtig jaar gespeeld. Om dan direct clubliefde te verwachten en te denken dat hij nee zegt tegen de nummer 2 van de premier league is wel heel optimistisch.

Dat zou toch echt geweldig koopmanschap zijn, ja tuurlijk is het jammer als hij weggaat, maar aan de andere kant, wie zou vorig jaar al zeggen dat we hem zo zouden gaan missen en dat hij richting de 50 miljoen gaat.

Veltman is beter in het centrum die mag de concurrentie met de Ligt aangaan, rechts kan Orejuela zomaar de nieuwe Sanchez worden op RB en heb je met Zeefuik en Mazraoui prima talenten. Viergever vind ik ook beter in het centrum, maar als het aan mij ligt komt er daar een concurrent bij met snelheid en kracht, want dat lever je vooral in al Sanchez weggaat. En zorgt voor een zwakte in de defensie.

Dijks is een prima tweede LB, Bakker is een prima talent. Sinkgraven vond ik het prima doen in de basis, zeker voor de ED een fijne speler maar kan ook goed op het middenveld spelen. Ik zie wel graag een ander type middenvelder komen voor de verdediging dan heb je eigenlijk een prima selectie staan.

Sanchez gaat dus zo'n 50-55 miljoen opleveren. Nu Ziyech en Dolberg nog verkopen voor 35 miljoen per stuk en dan heeft Ajax deze zomer 170 miljoen (Ajax verkocht Klaassen voor 27, Tete 4, Riedewald 9, Zivkovic/Menig 5) aan transferinkomsten binnen geharkt. En vooralsnog nog maar 6,4 miljoen uitgegeven. Bizar!!!
Bovenop de 140 miljoen die Ajax al op de bank heeft staan komt dus nog een bedrag bij van 164,6 miljoen. Waardoor Ajax een bankrekening krijgt van ruim 300 miljoen bij verkoop van Sanchez, Ziyech en Dolberg.

13 augustus 2017 om 18:15

Vergeet niet dat er ook gewoon belasting betaald moet worden. De vennootschapsbelasting is 25% dus ruim 41 miljoen gaat naar de staat mocht jou berekening uitkomen

13 augustus 2017 om 18:21

Dan moet Marc ook nog even Onana en Younes verkopen om die bankrekening van zo'n 300 miljoen te krijgen

13 augustus 2017 om 18:58

dit is niet van toepassing weet waar je over spreekt.
venootschap belasting gaat alleen over winst

13 augustus 2017 om 21:21

En waar denk je dat die transferresultaten uiteindelijk belanden? Precies, in het bedrijfsresultaat waarover belasting betaald moet worden. Dus je hebt gelijk dat er direct geen belasting wordt betaald over de transfersommen maar indirect wel via de positieve bijdrage van de transfers aan het bedrijfsresultaat.

Ik snap niet waarom ajax snel hapt terwijl er nog zoveel clubs zijn die hem willen.. Real en barca willen echt wel meer betalen dan 33 miljoen exl. Bonussen. Ajax is gewoon weer dom bezig om minder te vangen en met een constructie te gaan werken. Spurs hebben toch geld van walker ontvangen. Gewoon meer vragen excl. Bonussen....ajax is weer even dom bezig zoals altijd....dom beleidt daar bij Ajax.

13 augustus 2017 om 18:03

Weliswaar dom bezig maar Marc zit straks wel met een bankrekening van ruim 300 miljoen. Dat is belangrijker voor Overmars. De vraag is alleen wat is Ajax toch met al dat geld van plan?

13 augustus 2017 om 18:21

Wie zegt dat Ajax hapt dan? Ajax hapt juist niet omdat ze 40 miljoen hebben afgewezen. Wat een slecht beleid zeg Sanchez halen voor 5 mil en verkopen voor 40 miljoen. Wat ontzettend dom inderdaad :s

Echt belachelijk. Trapeer Sanchez nog vaak op fouten. Prima voor de bankrekening van ajax. Blijft echter keer op keer hetzelfde verhaal. Veel pieke op de bank maar wederom staat er nog geen team. Jaloers op de bankrekening van ajax, maar totaal niet wat ze er uiteindelijk mee doen. Dit gaat ajax punten kosten, gisteren alweer de harde waarheid.

13 augustus 2017 om 18:13

Als Ajax er nou wat nuttigs mee deed zoals bijvoorbeeld het stadion volledig overnemen in eigen bezit en het salarisplafond zou verhogen dan zat er nog tenminste een idee achter. Maar er gebeurt vooralsnog helemaal niks!
En het elftal wordt weer verzwakt waardoor het zeer waarschijnlijk wordt dat Ajax ook voor het 4e jaar op rij geen kampioen wordt.

13 augustus 2017 om 18:21

Het probleem is dat dit niet kan. Transferopbrengsten mag je niet opnemen in je begroting en zal altijd winst/verlies achteraf zijn. Dus hoeveel Ajax ook ontvangt de opbrengsten van transfers worden nooit in de begroting opgenomen waardoor de kosten ook niet mogen stijgen. Als Ajax bijvoorbeeld Pavon koopt voor 25 miljoen, 5 jaar contract geeft met salaris van 2 miljoen. In totaal kost deze jongen dan maximaal 35 miljoen. Qua geld kan Ajax dit wel betalen maar deze speler komt dan in een totale begroting van 70 a 80 miljoen per jaar voor 7 miljoen aan kosten dat is dus 10 van de totale begroting voor 1 speler! Namelijk Ajax moet elk jaar 5 miljoen opnemen aan afschrijvingskosten (25 miljoen aankoopkosten / 5 contractjaren) en 2 miljoen aan salaris. Dit is voor Ajax boekhoudkundig (ffp stelt dat de begrootte kosten de begrootte opbrengsten niet mogen overstijgen) niet te verantwoorden ondanks dat zij het geld wel op de bank hebben. Ajax mag winst niet jaarlijks vrij laten vallen om zo de jaarlijkse begrootte inkomsten te vergroten waardoor de jaarlijks begrootte kosten ook mogen stijgen. Het stadion overnemen betekent ook alle kosten en risico's overnemen dus dat zal Ajax hopelijk niet doen. Ze nemen waarschijnlijk een belang van de gemeente over van 23% en krijgen een huurverlaging van 75%. Wat die 23% moet kosten is nog onduidelijk maar de gemeente heeft haar totale aandeel van 48% op dit moment in de boeken staan voor 6 miljoen.

13 augustus 2017 om 18:27

@Ben Ajax wat is er volgens jou mogelijk om wat nuttigs met die gigantische bankrekening te doen waar Ajax voordeel uit kan behalen?

13 augustus 2017 om 21:12

Allereerst lijkt mij het verstandig dat ze een deel van het belang in de Arena overneemt van de gemeente. Er moet een marktconform bedrag worden betaald maar het is tot op heden onbekend hoeveel dit is. Gezien het bedrag waarvoor het belang in de Arena in de boeken staat bij de gemeente en Ajax eigenlijk de enige partij is die de Arena haar waarde geeft verwacht ik niet dat dit tientallen miljoenen gaat kosten (maar dit is koffiedik kijken). De huurverlaging van 75 betekent meer ruimte in de begroting van 7,5 miljoen (als ik uitga van 10 miljoen huisvestingslasten volgens het jaarverslag Ajax NV 2016)

Een andere mogelijkheid is om Ajax van de beurs te halen. Dit kost ongeveer 60 miljoen. Dit kan interessant zijn als dit leidt tot kostenvoordeel en/of snellere besluitvorming door een eenvoudigere organisatiestructuur (bijvoorbeeld bij transfers). Ik Vind het moeilijk in te schatten of deze investering op dit moment verstandig is.

Deze twee opties zijn op dit moment alleen realistisch. De laatste optie die iedereen het liefst ziet (inclusief ikzelf) is dat het kapitaal op het veld staat. Als Ajax dit wil realiseren moeten ze eerst zorgen dat de regels van de Knvb/ffp veranderen waardoor opgebouwde winstreserve (deels) in toekomstige begrotingen mogen worden verwerkt als inkomsten.

Laat ik voorop stellen dat het terecht is dat toekomstige transferbedragen niet mogen worden opgenomen in de begroting. Deze inkomsten zijn onzeker dus dit betekent een te groot financiã«le risico. Beetje hetzelfde verhaal als dat clubs nu enkel EL begroten i.p.v. CL. Het (financiã«le) risico van mislopen CL is een stuk groter dan het mislopen van EL.

Door de visie/verdienmodel van Ajax en de gekte van de markt is er nu echter een situatie ontstaan dat we nog niet eerder hebben gezien. Ajax is financieel zo succesvol dat het geld jaarlijks met bakken binnenstroomt. Echter omdat er in de begroting geen rekening wordt gehouden met deze bedragen betekent dit dat er jaarlijks enorme winsten ontstaan. Omdat Ajax in principe geen dividend uitkeert (zoals normale bedrijven wel doen) aan de aandeelhouders verdwijnt alle winst in het eigen vermogen. Ajax had op 30 juni 2016 een eigen vermogen van ruim 108 miljoen waarvan 70 miljoen aan liquide middelen (de zogenaamde zak geld waar Overmars op zit volgens veel supporters).

Het zou mijn inziens zo moeten zijn dat een deel van het eigen vermogen, in de vorm van de winstreserve, jaarlijks in toekomstige begrotingen geã¯nvesteerd mag worden (hierdoor stijgen de inkomsten). Bijvoorbeeld Ajax investeert 5 jaar lang jaarlijks 10 miljoen uit de winstreserve in de begroting. De begroting wordt dan de aankomende 5 jaar bijvoorbeeld 80/90 miljoen i.p.v. 70/80 miljoen. Deze tijdelijke financiã«le ruimte die je deze jaren creã«ert kan je dan gebruiken in de vorm van duurdere transfers (meer afschrijvingskosten) en/of salarissen. Nadeel is dat de 50 miljoen na 5 jaar weg is en de begroting in principe weer terug moet naar het oude niveau. Het doel van Ajax moet tijdens deze 5 jaar zijn om weer dusdanig veel eigen vermogen op te bouwen waardoor je tijdens jaar 6-10 weer 10 miljoen (of misschien wel meer) per jaar uit de winstreserves in de begroting kan verwerken enzovoort. Zo kan Ajax financieel verantwoord blijven groeien en tijdig ingrijpen (krimpen) als het financieel minder zou gaan

13 augustus 2017 om 18:17

Men vergeet dat door de verkopen van Milou en Sanchez je bedragen kan betalen voor Neres en mee kan bieden met Watson voor een aanvaller van rond de 12 miljoen. Gisteren heeft niets te maken met een Sanchez of een slechte selectie maar met een kak voorbereiding en slechte instelling en dat gebeurt vaak begin vd competitie. Die 2 dingen moet je echt los zien van elkaar. Denk dat we een prima RB erbij hebben en een goede 2e spits. Als Sanchez gaat komt daar zeker een vervanger voor maar er heerst na 1 verlies meer paniek op VZ dan bij de club gelukkig. Waan vd dag.

Enorm veel geld natuurlijk, zeker voor een jongen die het nog maar 1 seizoen heeft laten zien in de Eredivisie en Europa League. Maar goed, dat boeit niet. 50 mln binnen krijgen voor een verdediger van Ajax, die je voor 5 mln hebt binnen gehaald. Haha, geweldig toch? Meer dan genoeg geld om een meer dan capabele vervanger te halen + nog een vleugelverdediger.

13 augustus 2017 om 18:32

Ik denk dat Marc het gewoon weer goedkoop oplost door Cuesta te halen als vervanger van Sanchez voor 2 miljoen. De backposities zal hij waarschijnlijk voldoende bezet vinden.

13 augustus 2017 om 18:38

Mwah, denk het niet. Hij haalt Neres voor 15 mln, hij wou die Richardlson of iets halen voor een hoog bedrag. Ik denk dat hij niet bang is om te investeren, in ieder geval niet meer.

13 augustus 2017 om 18:52

Voor verdedigers gaat hij niet zulke bedragen neerleggen.

Sneu eigenlijk dat de meest besproken man op voetbalzone Marc Overmars is. We dwalen steeds verder af vanwaar het eigenlijk om gaat. Mede dankzij de UEFA uiteraard die het noodzakelijk vind om meerdere transfer periodes te hebben per seizoen welke ongeveer zo lang zijn als het seizoen zelf.

Voor dit soort bedragen moet je hem zelf gaan wegbrengen. Het is een heel groot talent en een hele goede verdediger, maar voor dit bedrag kun je je elftak zo dusdanig versterken, sat je het MOET doen... Ik vind het echter belachelijk dat je na zo'n seizoen weet dat er veel interesse komt in je spelers en dat je daar zo slecht op voorbereid bent. Je hebt toch minstens 5 opties voor iedere positie klaar liggen? Volgens mij heeft Ajax echt nog niet 10 pogingen gedaan bij CV's en backs...

Denk rond de 45 miljoen plus doorverkooppercentage en bonussen... in totaal dan 60 miljoen schat ik..hoop ik.. hebben we toch 1 speler die meer waard is dan de begroting van de andere clubs..zaak wordt dan wel dat Marc Netto ook eens wat meer uitgeeft

13 augustus 2017 om 18:42

Met grote aankopen als Zyech en Neres en laatst bijna Richarlison kan je die bijnaam Marc Netto wel wegstrepen...
Uitgeven wil die volgens mij echt wel maar naar mijn mening wordt die teveel gehinderd door o.a. van der Sar.

Wat die ook zal opleveren, Ajax heeft een waar goudmijntje in handen, dat staat ook als een paal boven water....
En kijkend naar de selectie zal hij niet de enige wezen die zo'n bedrag zal gaan opleveren...

Sportief is het natuurlijk wel een grote aderlating, het is toch een rots in de branding. De scouts van Ajax zijn tegenwoordig goed en zeer actief bezig, ik heb wel vertrouwen dat er een gelijkwaardige vervanger voor in de plaats terug zal komen.

Groot gelijk. Als het bovenin gekte is, mag dat onderin ook gemerkt worden. Sanchez is een van de grootste verdedigende talenten die er in Europa rondlopen. Voor een beest als hij mag Engeland ook gewoon het maximale betalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

63 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Als Alphonse Aréola vertrekt, brengt Mino Raiola Gianluigi Donnarumma mogelijk naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren