De Ligt: ‘Ik wil het geen fout noemen, het lag niet alleen aan mij’

Zondag, 13 augustus 2017 om 12:15

Ajax beleefde zaterdag met de transferperikelen rond Davinson Sánchez en de nederlaag tegen Heracles Almelo een valse start van het nieuwe seizoen en liep zodoende al vroeg averij op in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers kwamen in Twente nog wel op voorsprong, maar leden door doelpunten van Paul Gladon en Brandley Kuwas uiteindelijk een 2-1 nederlaag.

Voor Matthijs de Ligt had de nederlaag een extra wrange bijsmaak aangezien zijn man Gladon de gelijkmaker langs André Onana werkte. De achttienjarige verdediger vindt echter niet dat het doelpunt enkel hem aan te rekenen is: “Fout… ik wil het geen fout noemen. Het is een fout als je een rare bal geeft of de tegenstander te makkelijk voor je laat komen. Natuurlijk, hij scoort en ik kan er meer aan doen, maar het is niet dat het alleen aan mij ligt…”, vertelt hij in gesprek met Ajax Life.

“Je moet kijken wat je zelf beter kunt doen en ik denk dat ik daar zeker wat anders had kunnen doen.” De Ligt baalt er het meest van dat Ajax na de uitschakeling door OGC Nice er opnieuw niet in slaagde om in gewonnen positie de genadeklap uit te delen: “We verzuimen het om ‘m te killen. We hebben genoeg kansen gehad, denk ik. Dan kom je 1-0 voor en moet je het zien vast te houden.”


Poll

Vind jij dat Matthijs de Ligt in de fout ging bij de goal van Paul Gladon?


Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door beastman)

Als de ligt het echt zo zegt als in dit artikel wordt aangegeven, zou ik het echt jammer vinden. Dan is hij het volgende talent zonder zelfreflectie. Bij het eerste doelpunt liet hij echt zijn man te vrij lopen. Jammer ik had van hem namelijk een hoge pet op.

13 augustus 2017 om 12:23

Hij heeft wel zelfreflectie, aangezien hij aangeeft dat hij hier inderdaad gewoon meer aan had kunnen doen. Alleen hoe hij een "fout" omschrijft, is wat anders. In de zin dat Gladon helemaal vrij had kunnen staan. Dit is in zijn ogen dus 'gewoon' niet goed genoeg verdedigd en dat weet hij (en zegt hij). Maar hij is ook terecht kritisch op de rest (Dijks?), die ook niks deed om de voorzet er ook maar een beetje uit te halen.

13 augustus 2017 om 12:29

Hij omschrijft fout als het te makkelijk voor de man laten komen. Je kan toch niet ontkennen dat dat hier gebeurde. Het komt op mij over als een onhandige uitspraak. Daar moeten we verder niet direct conclusies aan gaan hangen over zijn zelfreflectie, zoals Rubje doet.

13 augustus 2017 om 12:39

Ja, hij omschrijft het inderdaad wat onhandig. Maar denk dat hij een fout echt ziet als dat hij een man helemaal kwijt is. In dit geval zat hij er wel bij, alleen niet fel/kort genoeg en is het volgens de Ligt niet een "echte (keiharde) fout", als ik het zelf zo lees. Zelfreflectie heeft hij in elk geval wel.

13 augustus 2017 om 12:24

Ik weet niet of het daar per se aan ligt, die jongen moet ook een beetje zelfvertrouwen opbouwen en dat is lastig als je om de wedstrijd het boetekleed moet aantrekken. Er gaat nog erg veel mis bij De Ligt, maar kan je het hem kwalijk nemen? Ik denk dat zijn leeftijdsgenoten dezelfde fouten maken, maar die doen het op een achterafveldje zonder camera erbij. Het is lovenswaardig dat Ajax hem de kans geeft, maar hij zal dit jaar nog wel een aantal maal verantwoording moeten afleggen voor een fout die hij maakte. Dat hoort bij de leeftijd en de ontwikkeling.

13 augustus 2017 om 12:28

tuurlijk kan je het hem kwalijk nemen wat een onzin.hij speelt bij de grootste club van nederland dan mag je toch verwachten dat hij het juiste niveau heeft als hij in de basis staat.hoeveel fouten mag hij maken op cb voordat je het hem wel kan aanrekenen?

het is gewoon een blunder van de coach om met een back te spelen die je gewoon nog punten kost.hij is nog zo jong en heeft nog zoveel te leren hoezo moet hij nu al persee in de basis?

13 augustus 2017 om 17:57

Een back of een CV? Is gewoon een goede verdediger, dat heeft hij al laten zien. Kan in de omschakeling nog veel leren. Dat leer je alleen door te spelen. Je doet net alsof De Ligt ervoor heeft gezorgd dat de westrijd verloren ging.

13 augustus 2017 om 18:24

back is gewoon verdediger. nee maar hij had wel een groot aandeel erin.hij is gewoon nog niet goed genoeg kan je zo 7 wedstrijden opnoemen dat hij gewoon een grote fout heeft gemaakt en dat je punten kost.

13 augustus 2017 om 12:43

Nou die bal gaat recht onder Onana door. Is nou ook niet bepaald sterk gekeept

De ligt hoort helemaal nog geen basis te zijn bij ajax. Die hoort nu in de schaduw van een grote sterke ervare centrale verdediger te staan en daarvan te leren.
Af en toe in vallen bij een schorsing of blessure. Die jongen speelt vaak 2 wedstrijden goed en dan de 3de een grove fout, of zelfs blunder. DAt kost gewoon punten.

Kluivertje zelfde verhaal alleen dan andersom die speelt 1 wedstrijd leuk en dan 3 wedstrijden alleen maar balverlies en onzichtbaar. Snap niet dat Neres zo weinig kansen krijgt.

13 augustus 2017 om 12:28

Neres moet leren meeverdedigen was het antwoord van Keizer, misschien moeten we in Nederland eens een rasvoetballer een rasvoetballer laten zijn en hem ook niet vermoorden met allerlei opdrachten op het veld.

13 augustus 2017 om 12:54

Met 80% balbezit valt er weinig mee te verdedigen. Ipv meeverdedigen zou hij misschien wel betere voorzetten afleveren en scoren. Als je 3-0 voorstaat stort een elftal als Heracles helemaal in een wil alleen nog maar de schade beperken.

13 augustus 2017 om 12:35

Zelden ben ik het zo eens geweest met iemand. Toch heeft ajax momenteel geen betere CV dan De ligt en Sanchez. Misschien viergever, die is wel constant maar blinkt dan weer zelden uit.

13 augustus 2017 om 13:06

Viergever blinkt juist uit als er een een goeie cv naast hem staat. Naast Sanchez was hij echt goed omdat hij alle schoonheidsfoutjes van Sanchez herstelde en bouwde op. Sanchez was juist 1 op 1 erg goed en daarom dekte hij de spits. Dat werkte perfect.

De Ligt is niet zo'n iemand maar dat kan want hij is jong. Als 3e cv hoort hij te zijn want dan kan hij veel leren en dingen meenemen en dan het jaar daarop gaan knallen.

13 augustus 2017 om 13:07

Als ik eerlijk ben vond ik Viergever vorige seizoen echt bizar sterk naast Sanchez. Dat was een bijzonder goed duo waar vrij weinig doorheen kwam. Dit was de periode van vlak na de winterstop tot iets na de kwartfinales. Ik vind dat Viergever terug moet naar het centrum en die aankoop mag wel gaan backen.

14 augustus 2017 om 10:32

Viergever dekt vooral lucht dat hebben we tegen Heracles weer gezien. Als er dan geen Sanchez staat die de spits te snel af is ligt ie zo in het mandje. Er moet gewoon feller gedekt worden en dat doet Viergever niet omdat hij te langzaam is en bang is om uitgespeeld te worden op snelheid. Daarnaast is hij te klein. Er moeten gewoon 2 nieuwe centrale verdedigers komen als Sanchez weggaat.

13 augustus 2017 om 12:44

Die tijd dat dat kon is in Nederland al lang voorbij. Het enige wat we hebben zinn talenten en geen geariveerde spelers.

13 augustus 2017 om 12:48

Precies. Als Sanchez blijft hoop ik stiekem op Orejuela, Sanchez, Veltman, Viergever. Veltman liet tegen Ivoorkust zien veel beter als cv te zijn en Orejuela is een echte back (iets wat Veltman totaal niet is). Dan los je al 2 problemen op De Ligt die nog te jong is en Veltman op rechtsback. Neres vind ik ook veel overtuigender dan Kluivert. Dan heb je in principe alleen nog een fatsoenlijke linksbuiten nodig en een middenvelder en verdediger voor de breedte.

Een fout is dat je een tegenstander te makkelijk voor je laat komen, aldus De Ligt. Iets wat hij ook deed bij de treffer van Gladon. Maar het is geen fout volgens hemzelf? Apart.

"Fout… ik wil het geen fout noemen. Het is een fout als je een rare bal geeft of de tegenstander te makkelijk voor je laat komen." Dat tweede was precies wat er gebeurde. In eerste instantie liep hij goed mee, maar bij de zestien liet hij Gladon eenvoudig voor hem komen, waardoor die kon scoren. Dus in zijn eigen woorden: het was wel een fout. Al was hij inderdaad niet de enige die een fout maakte.

Tsja een fout mag je dit wel noemen. Maar de Ligt is nu eenmaal niet zo wendbaar. Trouwens hij verdiende toch echt een rode kaart voor die trap. Maar ja klasse begint met zelfinzicht.

Als een spits zo kinderlijk eenvoudig voor zn tegenstander kan kruipen en scoren dan mag je gerust van een dekkingsfout spreken. De Ligt is natuurlijk niet alleen verantwoordelijk voor het tegendoelpunt en de daarop volgende nederlaag maar de 1-1 was zwak verdedigd.


maar ik hoor al weken berichten alsof ajax al kampioen is dit seizoen.
Dan moet er toch echt uit een ander vaatje getapt gaan worden, je kan wel 80 balbezit hebben, en 150 miljoen op de bank, voetbal gaat nog steeds om de punten, lijkt af en toe wel of dat niet meer relevant is!
Geef mij maar strijd, dodelijke effectiviteit en een razend snelle omschakeling, juiste ingrediã£â«nten om dit seizoen weer een feestje te vieren, het tweede feestje alweer.
On: Kuwas mag van mij vandaag nog tekenen in Rotterdam, verbeterde uitvoering van Manu, heerlijk onbevangen en een dodelijk schot!

13 augustus 2017 om 12:47

Ik las voor de wedstrijd ook allemaal Ajaxieden dat Ajax de beste selectie heeft en gewoon kampioen wordt. Als Sánchez ook weggaat, wordt het nog knap lastig voor Ajax.

13 augustus 2017 om 12:52

Vindt het opmerkelijk dat Sanchez niet speelt tegen Heracles, ben je hem dalijk en kwijt en geen punten..
Niks mis met een beetje ambitie, maar ga niet op matchday over motivatie piepen, waardoor Dijks van wie iedereen weet dat hij te licht is gaat spelen, hij had twee goede schoten op goal, maar zijn primaire taak is nog altijd verdedigen..

De ligt is een groot talent maar Viergever is absoluut geen mentor want die heeft het al druk genoeg met niet verzuipen, vind daarom ook niet dat het een fout van de Ligt alleen was.

Hoop niet dat VZ weer mijn bovenste reactie verwijder, de waarheid is soms hard, maar als die onderbouwt is vind ik het kinderachtig om hem te verwijderen..

13 augustus 2017 om 13:02

Sanchez kan nou eenmaal ergens anders meer verdienen en heeft ambities om in het buiteland te voetballen, dan kun je het moeilijk kwalijk nemen dat hij niet meer gemotiveerd is om bij Ajax te voetballen. Zo gaat dat nou eenmaal.

De Ligt gaat de nare gevolgen van het wegvallen van Sanchez ervaren dit seizoen. Dat was de speler die ervoor zorgden dat een de Ligt op de been bleef. Daar staat nu Viergever, een speler die niet goed genoeg is om als cv bij een Nederlandse topclub te fungeren. Erg benieuwd hoe Ajax dat probleem gaat verhelpen.

13 augustus 2017 om 18:00

Deed het anders prima naast Sanchez in de eerste helft van vorig seizoen.

Ik denk dat Overmars nog wel wat te doen heeft. Ik vind dat er nog een speler al a dzsudzsak (in zijn tijd bij psv, weet niet hoe hij het nu doet) moet komen, die maakt er als buitenspelen 12 en geeft net zoveel assist. Dat is goed voor Dolberg en voor de concurrentie. Nu heeft Ajax geen buitenspelen waarvan ik zeg dat die er 12 in schiet dit jaar. Ook denk ik dat er een type al a Nigel de Jong moet komen die je in kan brengen bij een magere voorsprong als slot op de deur (zoals gisteren bij die 1-0). Allemaal leuk die voetballers op het middenveld, maar soms heb je beukers nodig. Hoewel ik het Dijks niet slecht vond doen gisteren denk ik niet dat hij die lijn door kan trekken. Daarom nog een linksback halen die er wel direct kan staan (dan ga ik er van uit dat Sanchez vertrekt). Op het middenveld met de 2 meest aanvallende middenvelders blijf ik het wel mager vinden. Daar hebben we alleen Frenkie die in kan vallen toch? Al kan Schone daar ook wel spelen maar dan nog. Ben benieuwd wat er nog gaat komen.

Ik wil het wel een fout noemen, want dat was het ook. Jammer dat die zelfreflectie ontbreekt bij de Ligt, die sowieso nog een hoop fouten maakt. Is niet erg op die leeftijd, maar als je hem een seizoen lang alle wedstrijden moet laten spelen heb je een probleem als club. De rol van sterkhouder in het centrum van de verdediging kan hij echt nog lang niet aan.

Dit gaat nog een lastig seizoen worden voor Ajax en ik ben benieuwd hoe Keizer het zal doen met Ajax.

En nee, ik roep dit niet sinds gisteravond, maar al vanaf het moment dat Bosz vertrok, riep ik al dat Keizer zeker een van mijn keuzes zou zijn, maar dan echt wel een van mijn laatste keuzes en ik had liever gezien dat Ajax Tuchel aanstelde als trainer en natuurlijk verdiende Tuchel bij Dortmund een beter salaris, maar als ik dan gister lees dat Ajax Sánchez 'n salaris van 60 duizend per week (ruim 3 miljoen per jaar) wilde bieden, dan denk ik dat Tuchel ook wel haalbaar zou zijn voor Ajax?

Die verdiende bij Dortmund ook iets rond de 3 miljoen per jaar en ik zou hem dan geen 3 miljoen bieden, maar eerder 'n salaris van 1 tot 1,5 miljoen en dan nog eventueel met bonussen bij bepaalde doelstellingen.

Voordat er weer reacties komen dat Tuchel is ontslagen bij Dortmund: hij is ontslagen, na onenigheid met het bestuur. Op zijn prestaties was niet veel aan te merken, want hij is 2 seizoenen coach geweest bij Dortmund, presteerde prima, speelde goed voetbal, werd in z'n 1ste seizoen 2de met Dortmund, bereikte de finale van de Duitse beker en verloor de finale tegen Bayern München na penalty's en bereikte de kwartfinale van de Europa League, waar hij werd uitgeschakeld door Liverpool (wat geen drama is) en het afgelopen seizoen werd hij 3de met Dortmund, won hij de Duitse beker en bereikte hij de kwartfinale van de Champions League, waar Monaco het eindstation was, maar dat had denk ik ook te maken met de aanslag die op de spelersbus van Dortmund werd gepleegd.

Momenteel geef ik Keizer zeker nog wel het voordeel van de twijfel, maar ik voorzie als Ajacied een moeizaam seizoen voor Ajax. Wel moeten er echt nog wel versterkingen komen, want nu Ajax had al geld genoeg en Sánchez zal zo goed als zeker vertrekken en dan is er al helemaal geld genoeg en dan zie ik graag een centrale verdediger, een linksback, een middenvelder en een vleugelaanvaller komen.

Natuurlijk had hij iets feller het duel aan moeten gaan. Dit ging wel erg gemakkelijk. En inderdaad , weer een voorsprong weggegeven. Maar ja dat is ook al niks nieuws.
Ajax speelde niet met de echte bezieling om deze wedstrijd winnend af te sluiten.
Ajax is gewoon niet goed bezig op de transfermarkt. Vorig seizoen zijn ze goed bezig geweest, maar zo als vaak is het moeilijker om dit voort te zetten.

De eerste fout lag bij Dijks die niet kort genoeg dekte. En bij de tweede goal maakte Viergever dezelfde fout door naar achteren te lopen.

ik snap niet waarom ze Tete weg sturen en Riedewald en dan komen nog steeds met de Ligt en Veltman ben ik nou de enige die ziet dat alle fouten en zwakke punten van Ajax door deze 2 achterin komt. Echt waar niemand is beter dan wij Ajaxieden zo geweldige team en dan krijg je elke keer die Veltman en de Lig. Maar nu moet Overmars gewoon achterin spelers aantrekken die ervaring hebben en hun mannetje bij kunnen staan niet met Veltman. bij elke overtreding gaat die erbij zitten lachen ik ben 32jaar Ajaxied maar dit is toch belachelijk Overmars en keizer moeten hun ogen echt open gaan doen. We mogen echt dit seizoen het niet laten liggen

13 augustus 2017 om 12:56

Als je, zoals je beweert, echt een Ajacied bent, dan zou je weten dat Tete en Riedewald beiden weg Wilden en niet weggestuurd zijn, zoals je zegt. Daarbij is het makkelijk praten; ja, er mogen/moeten wat ervaren spelers bij, maar goed, die spelers die je in gedachten hebt als technische staf zijnde moeten wel Willen komen...

13 augustus 2017 om 14:32

Ik hoop toch wel dat je Riedewald gisteren hebt zien spelen he ,dat was precies de reden dat hij er bbij Ajax niet in stond zwak inspiratieloos langzaam en niet bepaald een organisatie talent ,cristal Palace verloor dan ook kansloos met 0-3

Hij liet zijn tegenstander anders toch wel zeer makkelijk voor zich komen. Erg pijnlijk voor een international.
Maar hij heeft wel gelijk dat het niet alleen aan hem ligt. De hele verdediging is waardeloos (voorhoede ook met die buitenspelers, maar dat is een ander verhaal). Zeker met het wegvallen van Sanchez. En dan is Veltman nog aanvoerder ook. Drama. Derde plaats is het hoogst haalbare voor Ajax dit seizoen. PSV en Feyenoord gaan beslissen wie er kampioen wordt.

Ajax allemaal mooie talenten, maar talenten zijn verre van constant. De ligt maakt gewoon een fout, maar met zijn leeftijd zou ik dat niet eens zo erg vinden. Hoort erbij.

Die eerste goal van Heracles was misschien geen fout, de 2de goal zeker wel, hij mag voor de 2 de (!) keer in korte tijd opkomen om op goal te schieten, iedereen kijkt hoe die hem (overigens wel heel mooi) achter Onana schiet, maar dat ze staan te kijken terwijl iemand zomaar mag uithalen is onbegrijpelijk. De hele verdediging is een rommel, geen enkele communicatie en als ze niet snel dingen gaat veranderen gaat het een hopeloos seizoen worden.

Opbouwend en voetballend speelt de ligt slecht. Als dat de as is van Ajax, dan gaat Ajax weer niets winnen.

13 augustus 2017 om 18:03

Opbouwend speelde hij slecht?? Heb je een andere westrijd zit ten kijken? Opbouwend is 1 van zijn sterkste punten.

De Ligt is nog niet goed genoeg voor Ajax maakt teveel fouten als een basisspeler. Eigenlijk hoort hij gewoon 3e cv te zijn achter een ervaren man om veel te leren en dan volgend jaar te knallen. Maar ja we hebben niet beter dan Viergever en de Ligt. Sanchez gaat weg en dat wordt een aderlating. Er moet een nieuwe cv bijkomen anders wordt dit een zwaar seizoen.

Je mag schijnbaar bij ajax geen fouten maken, vandaar ook de angst om dit woord überhaupt in de mond te nemen. Op dit niveau je tegenstander zo laten schieten en scoren, dat is gewoon een fout. Punt!
Is overigens ook niet zijn eerste fout. Is ook helemaal niet erg, gezien zijn leeftijd. Alleen draai er niet omheen en, trainert en medespelers, help die jongen gewoon verder te groeien, hij heeft potentie zat om echt een hele goeie te worden!

Ajax verkoopt zijn beste verdedigers met Tete en Sanchez en blijft zelf zitten met die slappe ingrijpers. De hele achterste linie staat nu vol met slappe hap. Dan verbaast het me niet dat er fout op fout gestapeld wordt. Overmars heeft dit weer laten gebeuren met zijn aankoopbeleid. Hij had allang twee spijkerharde backs in huis moeten halen. In plaats daarvan haalt hij Dijks terug die tot twee keer toe te licht is bevonden. Dan snap je er dus niet veel van als TD. Overmars is dus volledig verantwoordelijk voor de malaise die er aan zit te komen voor de verdediging.

De ligt heeft de lat voor fouten natuurlijk wel vrij hoog gelegd met die blunders van hem afgelopen seizoen. Hij heeft me ook net wat teveel babbels voor zo'n jonge jongen, die bij vlagen prima speelt, maar ook een hoop fouten maakt. Al lijkt het me wel degelijk een (hele) goede speler voor in de toekomst.

13 augustus 2017 om 14:38

Nu Sanchez verkocht wordt zal ook de foutenlast bij De Ligt hoger worden omdat hij nu alles moet oplossen wat Sanchez eerst deed.

13 augustus 2017 om 15:22

Op zich is hij geen verkeerde voetballer. Ja, hij maakt fouten, maar hij is ook pas 18. Hij ligt onder een vergrootglas dankzij Blind. Die vond het nodig om hem op te roepen en te laten debuteren voor Oranje na een handjevol wedstrijden bij Ajax (net zoals Tete, Bazoer, El Ghazi en Riedewald).

ja maar de reden dat ze weg wilden is dat ze niet bals basis spelers werden gekozen kijk maar naar Bazoer, EL Ghazi goeie spelers maar die zijn ook weggegaan. Neres wordt gehaald maar toch kiest die voor Kluivert terwijl je eigenlijk Neres rechts moet hebben en Kluivert links want ik zie laatste wedstrijden geen leven in het spel van Amin Younes terwijl ik dol ben op hoe hij speelde vorige jaar.

Toppertje die de ligt!!! Maakt alleen maar fouten waar goals uit komen! Nog geen goede wedstrijd zien spelen waarom speelt ie eigenlijk?

Zonder sterkhouder Sanchez is de achterhoede van Ajax (al seizoenenlang!) bijzonder matig. En dat is ook heel goed verklaarbaar: de Ligt is een aankomend talent en kan best functioneren met 3 goede verdedigers om zich heen, maar zowel Veltman (manman...), Viergever als Dijks zijn gewoon niet goed genoeg voor het niveau Ajax. Zelfde gold voor Riedewald. Tete was blijkbaar niet houdbaar en zit nu te verpieteren op dr bank in Lyon. Was na Sanchez nu juist wel een verdediger die voor Ajax bruikbaar was. De Ligt kost zo langzamerhand wel veel doelpunten en is nog niet een rustgevende factor achterin. Gelukkig voor de Ajax fans zien de toppers van technische hart dit anders. En die hebben er veel meer verstand van dan ik. Daarom is het niet meer dan logisch dat Overmars de hand op de knip houdt. Gisteravond heeft iedereen kunnen zien waarom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

49 fans
Verdediger, 18 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

De Ligt waarschuwt Ajax: ‘We moeten onszelf niet gaan overschatten’

Matthijs de Ligt heeft blij verrast gereageerd op het aantrekken van Dusan Tadic en Daley Blind door Ajax. De verdediger is enthousiast over de komst van het tweetal, maar erkent evenwel...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Swansea City voert gesprekken met Manchester City over de komst van Bersant Celina. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren