Zondag, 13 Augustus 2017

AC Milan wendt zich voor ‘plan C’ tot Ajax

Manchester City en Fabian Delph zitten niet op één lijn. De Engelsen hebben biedingen van dik vijftien miljoen euro ontvangen, maar de middenvelder wil het Etihad Stadium liever een seizoen op huurbasis verlaten. (Daily Mail)
Manchester United en Internazionale praten toch weer over een eventuele transfer van Ivan Perisic naar Old Trafford. De club uit Milaan hield tot dusver stevig vast aan de vraagprijs van 55 miljoen euro. (Corriere dello Sport)
/
Als Nikola Kalinic en Pierre-Emerick Aubameyang onhaalbaar blijken, schakelt AC Milan over op Kasper Dolberg. Zijn waarde is gedaald na de Champions League-uitschakeling van Ajax en wordt geschat op 30 tot 35 miljoen euro. (Tuttosport)
Het komt niet als een verrassing, maar Real Madrid heeft ook deze zomer een streep door de naam van David de Gea gezet. De doelman was twee jaar geleden heel dicht bij een overgang naar het Santiago Bernabéu. (Sunday Express)
Newcastle United doet de komende weken wellicht twee keer zaken met Arsenal. Rafael Benítez weet dat Jack Wilshere voor een relatief laag bedrag kan worden gekocht en hoopt landgenoot Lucas Pérez te kunnen huren. (Daily Mail)
AC Milan gaat Patrick Cutrone waarschijnlijk tijdelijk bij een andere Serie A-club stallen. De pas negentienjarige aanvaller is in beeld bij voornamelijk Crotone, maar ook bij Bologna, Torino en Hellas Verona. (Corriere dello Sport)Poll

Denk jij dat Kasper Dolberg deze zomer gaat vertrekken bij Ajax?


44 reacties (laatste reactie door xajacfa)

Strik om Dolberg en weg laten gaan voor 35 miljoen. Leeft potentie genoeg maar komt er niet uit op dit moment. Mooi bedrag wat bij geschreven kan worden voordat Dolberg helemaal niets meer presteerd en niks meer waard is. Lopen genoeg goede spitsen rond van 27/28 jaar die wel willen komen voor het juiste bedrag en loon.

13 augustus 2017 om 12:09

Zal me niets verbazen als ook Dolberg en Ziyech deze transferperiode weg zullen gaan bij Ajax. Overmars zal dan wel meer met z'n praatjes komen dat hij ze niet zal verkopen, maar ik denk dat als Ziyech en Dolberg aangeven dat ze gewoon willen vertrekken, dat Overmars makkelijk over stag gaat en de rode loper voor ze uitlegt, net als nu het geval is bij Sanchez.

13 augustus 2017 om 12:14

Ook al verkoopt ajax voor 60 miljoen.. zullen ze nog steeds een spitsje kopen van max 10 mil dat een salaris accepteerd onder de 2 mil. Ik snap Ajax niet. Gun je je supporters dan ook niks

13 augustus 2017 om 13:28

Ajax speelt FM in real life. Allemaal jonge spelers een kans geven. Ze beter maken. Resulataat steeds of niet overuigend kampioen worden (2011, 2012, 2013 en 2014) of net 1 puntje/overwinning te kort komen voor de titel (2010, 2016, 2017). In FM kun je nog aanvinken om je sterren te houden bij Ajax worden ze elke zomer verkocht. Er komt weer een 18-jarige op die plek. Die maakt weer fouten. Vervolgens word je dus weer net niet of net wel kampioen terwijl ze met een beter selectiebeleid elk jaar met 2 vingers in de neus kampioen kunnen worden.

13 augustus 2017 om 13:46

De goede jonge spelers komen juist naar Ajax omdat ze dit weten. Als Ajax dwars gast doen komen dit soort jongens helemaal niet meer...

13 augustus 2017 om 13:50

Ben er ook niet per direct tegen, maar Kluivert en De Ligt zijn er nog niet klaar voor. Schone (Europees) en Younes komen te kort en Veltman hoort centraal te staan. Nou kan je Orejuela natuurlijk rechtsback zetten en Veltman centraal en Neres ipv Kluivert, maar dat doen ze dus niet en joost mag weten waarom.

13 augustus 2017 om 13:53

@elpistolero16

Je schrijft: "in FM kun je nog aanvinken om je sterren te houden bij Ajax worden ze elke zomer verkocht".

Dat is het verschil tussen fictie en realiteit. Tussen de schijnwereld en de echte wereld. In de schijnwereld komen dromen uit, in de echte wereld zijn ze 9 van de 10 keer bedrog.

13 augustus 2017 om 14:24

Ja klopt scepticus. Dat was ook mijn punt. Ajax wil met een soort FM stijl weer een grote club worden, maar het kost de afgelopen 2 jaar alleen maar prijzen (2015 was psv met afstand de beste). Met een iets beter selectiebeleid en ervaring had je niet van willem 2/ roda en de graafschap verloren (voor het gevoel). Kijk je kan best met Van de Beek, Dolberg, De Ligt spelen, maar als ze ondersteund moeten worden door Younes, Schone en Veltman dan gaat er wat mis en van Kluivert, Sanchez en Onana kan je ook niet verwachten dat ze alles neerzetten. Op die plekken moet je ook een Ziyech van 23-26 neer zetten. Een speler met veel kwaliteit die veel fouten kan oplossen of ongedaan kan maken door briljante acties waar goals uit voorkomen en/of zo'n jonkie kunnen aansturen zoals Klaassen dat deed. Die spelers heeft Ajax niet. Daar gaat het mis. Vervolgens draaien een paar talenten een leuk seizoen en worden ze weer verkocht en dan krijgt een A-junior van h'veen de kans. Investeer gewoon is in 2 versterkingen op de plek van Schone en Younes. Haal De Ligt er uit en zet Veltman centraal. Blijf niet zo krampachtig vasthouden aan Kluivert om dat het eigen jeugd is en geef Neres is de kans. Onana, Orejuela, Sanchez, Veltman, Viergever, ?, Ziyech, Van de Beek, Neres, Huntelaar/Dolberg, ? zou al zoveel constanter presteren dan met De Ligt, Kluivert, Veltman op de back, Dijks, Schone en Younes.

13 augustus 2017 om 13:14

Kijk dan ook eens naar zijn aanvoer. Zelfs in zijn mindere wedstrijden weet hij de spaarzame ballen die hij krijgt nog goed te verwerken. Maar met Younes (egoïstisch) en Kluivert (matige voorzet), is het lastig als spits. Daarnaast hoef je het van de backs ook al niet te verwachten en met Klaassen is degene die steeds bij hem aansloot ook verdwenen. Van de Beek en Ziyech zouden hem kunnen bijstaan, maar zij gaan beiden zo veel mogelijk voor het afstandsschot.

13 augustus 2017 om 14:54

Niet mee eens. Bij voorzetten staat Dolberg er vaak ook gewoon niet en in het meevoetballen wil het ook niet lukken. Gisteren had hij in de combinatie met Donny ook gewoon twee keer kunnen scoren.

Ajax presteert gewoonweg momenteel niet waardoor een daling in waarde van spelers geen vreemde zaak is. Je onderhandelingspositie is minder goed ook al is het niveau van talent hetzelfde. Dolberg struikelt als spits zijnde ook te vaak op de verkeerde momenten, gebeurt dit niet dan had hij er gisteren misschien wel 1 kunnen scoren. Door het missen van CL en maar de vraag of dit team Rosenborg kan verslaan zorgt er ook voor dat spelers eerder geneigd zijn te vertrekken.

13 augustus 2017 om 13:14

Gelijk een goede reden om hem nu niet te verkopen.

Zou echt dramatisch voor ajax zijn kans dat dan 3 van hun 4 beste spelers vsn vorig seizoen weg gaan (dolberg, sanches, klaassen) is alleen ziyech nog over. Ik als psver zou het nie erg vinden😊

13 augustus 2017 om 12:12

Snap dat je het niet erg vind. Maar voor de Eredivisie is het natuurlijk rampzalig.

13 augustus 2017 om 14:56

Als ajacied zijn dit zure tijden. Klaassen weg, geen vervanger gehaald, totale voorhoede uit vorm, geen buitenspeler gehaald, Sanchez wil weg, verdediger is niet gehaald (ja een onbekende colombiaan), matige trainer aangesteld zonder enig charisma, als dan Dolberg ook nog weg gaat, kan Ajax de titel absoluut vergeten. Er zijn veel te veel jonge spelers, en de oudere Schone doet het niet meer. Heel erg balen dit allemaal.

Dat Dolberg niet altijd uit de verf komt ligt vooral aan de twee vleugelspelers. Maar als ik Overmars zou zijn zou ik nu nog na Sanchez, Dolberg, Ziyech, van de Beek en de Jong verkopen. Dan heb je een mooi gelijkwaardige selectie op het veld staan, waaraan het huidige technische hart zich moeiteloos aan kan passen. Middelmaat troef, Bosz was inderdaad een dissonant.

13 augustus 2017 om 12:22

Dat ligt ook aan Dolberg zelf dat hij minder presteert. En zo vreemd is dat niet. Die jongen heeft net 1 seizoen op niveau gespeeld. Een terugslag is dan logisch bij een jonge speler. Zagen we bijvoorbeeld ook bij Bazoer en Tete. Nou Overmars, verkopen dan maar weer en weer een tevreden rvc en aandeelhouders. Ajax is gewoon een bedrijf dat als belangrijkste missie winst maken heeft. Jonge spelers goedkoop kopen of uit de eigen jeugd laten doorstromen. 'Waarde' toevoegen en ze (liefst zo snel mogelijk) weer met veel winst te verkopen. Helaas is dit de realiteit en gaat dit ten koste van de sportieve ambities.

13 augustus 2017 om 12:52

En ook jij doet weer vrolijk mee aan de mythe... de vereniging Ajax is 73% aandeelhouder en delta lloyd 10%. Deze aandelen zijn niet verhandelbaar. Het overige deel is in handen van supporters, Ajax heeft daarnaast nog nooit dividend betaald. Kortom, Ajax doet niets voor zijn aandeelhouders. Prima om harde kritiek te hebben op Ajax, lijkt me ook terecht. Maar doe dat dan wel op de juiste fronten en ga geen onzin verkopen.

Wat een stomme tekst, een voetballer is x waard.. dat is geen daghandel en hangt ook niet af van een Champions League. Dat is gewoon de waarde die een biedende partij er voor over heeft. Verwacht dat Ajax hem voor 35 Mio echt niet verkoopt. Sanchez bijvoorbeeld zal vast voor meer dan 50mio te koop zijn. Dat kan Ajax simpelweg niet weigeren, Dolberg ook iets dergelijks.

Ik lees overal dat Van Geel het goed doet en natuurlijk een paar goede aankopen maar verkopen gaat hem wel minder af dan Marc ondanks het kampioensschap

13 augustus 2017 om 13:19

50 miljoen voor dolberg hou toch op voor sanchez is het al veel dan wordt hij de duurste verdediger terwijl hij nog veel tekort komt in spel inzicht ik snap dat je ajax fan bent maar je moet wel realistisch kunnen blijven de waarde van manolas is 50/60 miljoen sanchez moet nog aardig wat stappen maken

14 augustus 2017 om 09:03

Als Barca 222 vangt dan is 50 Mio reeel. De waarde gaat alleen maar omhoog als de Uefa/fifa niets doet

Dat zou zo dom zijn, Cutrone is een enorm talent als je hem te licht schat om er een heel jaar op te rekenen als back-up voor André Silva dan haal je toch niet nog een talent dat net hetzelfde zal doen.

Voor mij zijn er 2 opties, of je haalt een topspits en dan laat je André Silva voorlopig back-up zijn en leen je Cutrone uit, of je geeft Cutrone een kans. En na deze voorbereiding heeft hij die meer dan verdient!

Vind Dolberg in de competitie al geruime tijd tegenvallen, goed begin gehad maar daarna enorm teruggezakt en lijkt het niet te lukken, Europees vond ik hem dan wel weer sterk spelen tegen Lyon bijvoorbeeld.

Laatst ook tegen Nice, hij is onzichtbaar en als die dus niet scoort levert die heel weinig aan het spel van Ajax. Zal dus wel wat moeten doorontwikkelen in mijn ogen en zit misschien wat in een dip die elke jonge speler wel heeft.
Potentie zat maar zal moeten leren als die niet scoort dat die dan ook nog steeds belangrijk kan zijn met een assist of iets, verbergt zich nu nog teveel en te vaak in een wedstrijd als die niet scoort.

13 augustus 2017 om 12:29

Ach alsjeblieft zeg, Dolberg krijgt alleen maar kutballen van Ziyech en Younes, de kansen die hij krijgt maakt hij 9 vd 10 keer af...

13 augustus 2017 om 12:34

dit is gewoon feitelijk onwaar. hij heeft in 51 wedstrijden voor ajax 23 keer gescoord. je kan het altijd wel afschuiven op andere spelers maar zelf creeert hij ook gewoon te weinig en verliest veel ste veel duels.als je 30-35 miljoen voor hem kan krijgen moet je het gewoon doen dat is meer dan dat hij op dit moment toevoegt.en dan gewoon zoeken naar een goede bewegelijke spits die de concurrentie aan kan gaan met huntelaar.
ik ben het gewoon eens met v-watcher begon erg veel belovend maar naarmate het seizoen vorderde bakte hij er weinig van.

Ik hoor alweer verontrustende berichten. Er zou een bod op Dolberg gedaan zijn. En het bedrag dat Ajax weigerde op Sanchez zou niet 40 miljoen zijn maar 22 miljoen. En dat Ajax en Tottenham een akkoord over Sanchez naderen voor een bedrag van slechts 33 miljoen dat nog wat kan oplopen met bonussen. Ajax laat zich weer piepelen!

13 augustus 2017 om 12:58

Ik ben benieuwd naar jou bron. Als dit het geval is dan doet Ajax echt hele slechte zaken.

13 augustus 2017 om 13:08

Ik mag bronnen niet vermelden volgens mij hier maar het gaat om een bekende voetbalnieuwssite. Moet je even op het internet rondzoeken.

13 augustus 2017 om 13:11

Ik baal er ook van dat het de Spurs weer zijn. Ze hebben ook Vertongen en Eriksen voor een te laag bedrag gehaald, ik zou liever geen zaken meer met ze doen.
Helaas wil Sanchez daar zelf naar toe, hoewel ik hem Alderweireld niet uit de basis zie spelen.

13 augustus 2017 om 13:27

Tottenham speelt de laatste tijd met 3 achterin, Alderweireld, Vertongen en Dier. Mocht Sanchez komen dan zal Dier naar het middenveld doorschuiven.

13 augustus 2017 om 13:25

leuke poging onrust te stoken als overmars hem voor 30 of mindee verkoopt kan hij razende supporters verwachten

13 augustus 2017 om 13:45

Slechts voor 33 miljoen wilt hij hem verkopen. Met eventueel nog bonussen.

Dat zou echt triest Zijn als dolberg ook nog weggaat ook al speelt hij de laatste tijd ook slecht dan blijft er voorin weinig over. Overmars trek je portemonnee is een keer want alleen met jonkies red je het niet .

Het liefst zie ik dat Ajax niemand verkoopt. Als ze dan toch een speler willen verkopen dan heb ik vrede met Dolberg voor 30/35 miljoen. Hij heeft veel potentie maar hij heeft (nog) niet de pannen van het dak gespeeld.

Dolberg is nog te licht voor een topcompetitie. Hij kan beter met Huntelaar proberen wedstrijden voor ajax te winnen dit seizoen en aan kracht te gaan groeien.

Als ik Dolberg was zou ik nog niet gaan, want hij is er niet klaar voor. Ik vraag me af of zelfs Sanchez er klaar voor is. Het is leuk een goed salaris, maar 2 of 3 slechte wedstrijden en je bent bankzitter, waardoor je je niet meer kunt ontwikkelen. Klaassen was er wel aan toe, hij is heel belangrijk bij de afgelopen 3 wedstrijden van Everton, die gaat echt niet banken.
Verder is dit gewoon het resultaat van de huidige situatie in het voetbal. Goede spelers aantrekken blijft een probleem voor elke Nederlandse club, of je moet iemand hebben die alleen maar naar jouw club wil (lozano) of je moet uit een slechtere vijver vissen(feyenooord). Het is gewoon niet anders. Ajax wil natuurlijk voor het allerbeste gaan, maar dat maakt het erg moeilijk.
Gelukkig zijn er nog ruim 2 weken waarin je echt nog wel wat kunt doen.

13 augustus 2017 om 13:16

Spelers als Lozano willen echt wel naar Ajax komen maar Ajax wil zulke spelers niet belonen met een fatsoenlijk loon. Als je goede spelers wil moet je goed betalen,maar goed betalen en Overmars gaan nooit samen in een zin passen. Zie Richardson.

Straks kan Ajax bij wijze van spreken Neymar kopen als ze Sanchez, Ziyech en Dolberg verkopen. Maar Overmars zal het wel weer op de bank laten staan met 0,1 procent rente. Krijgt Ajax toch maar weer 240.000 per jaar erbij met die rente.
Dat is toch weer een gratis Dolbergje per jaar zal Overmars denken. En na twee jaar verkoopt hij hem weer door met 34,76 miljoen winst.

Het zou voor Dolberg slecht zijn om te gaan. Bij Ajax wordt het geaccepteerd dat hij ook veel mindere wedstrijden heeft. In een top competitie krijg je niet zo veel kansen om je te bewijzen.

Ik denk dat het beter is dat Dolberg zich verder gaat ontwikkelen bij Ajax! Super talent alleen heeft het nog niet altijd laten zien! Ben bang dat Dolberg niet geschikt is voor het Italiaanse voetbal.. Daarnaast is de stap nu gewoon veel te groot! Net als het bedrag dat Ajax er voor wilt vangen..

Volgens Ajax watcher Valentijn Driessen moet de club die Sanchez wilt hebben zo'n 50 a 55 miljoen voor hem neerleggen. Als Dolberg dan ook nog eens 35 miljoen oplevert dan kan Ajax zo'n 85-90 voor deze twee spelers opstrijken en wellicht kan dat nog verder oplopen richting de 100 miljoen als ze ook nog bonussen en een doorverkooppercentage kunnen regelen voor deze twee spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Swansea City voert gesprekken met Manchester City over de komst van Bersant Celina. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren