Kraay jr.: ‘Spelers tekenen graag hún vijfjarige contract, voor hún miljoenen'

Zondag, 13 augustus 2017 om 11:40

Davinson Sánchez signeerde vorig jaar een contract voor vijf seizoenen bij Ajax, maar lijkt al na een jaar te vertrekken. De Colombiaanse verdediger bleef zaterdagavond uit de selectie in de wedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1 nederlaag), omdat zijn club rekening houdt met een verkoop. Volgens Pierre van Hooijdonk is het niet verstandig om spelers met een vertrekwens tegen te houden.

De analist buigt zich bij De Tafel van Kees over de transferdossiers van spelers als Virgil van Dijk, Ousmane Dembélé en Sánchez. "Als een speler weg wil, moet je accepteren dat het einde daar is. Mits je er de juiste prijs voor krijgt", zegt Pi-Air. "Ik kan me Van Dijk en Dembélé wel voorstellen, al speelt Dembélé wel al bij een echte topclub. Maar wat moet je nu met een speler die ergens speelt waar zijn hart eigenlijk niet ligt? Als je een heel grote zak geld krijgt, verkoop je zo'n jongen. Of ik verwacht dat Sánchez weggaat? Ja."

Tafelgenoot Hans Kraay jr. vindt dat clubs zich krachtiger mogen opstellen. "Spelers tekenen altijd graag hún vijfjarige contract, voor hún zekerheid en miljoenen", geeft hij aan. Kraay jr. snapt dat het moeilijk is om een speler te behouden die weg wil. "Maar ik vind het ook wel goed dat een club zegt: 'Even normaal doen jongen, je hebt hier nog drie jaar te gaan en wij bepalen waar je naartoe gaat en wanneer'. Het is tweerichtingsverkeer. Het moet niet zo zijn dat spelers voor vijf jaar tekenen en na twee jaar kunnen gaan en staan waar ze willen."


Poll

Moet Ajax bereid zijn mee te werken aan een vertrek van Davinson Sánchez?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door infodesk)

"spelers tekenen altijd graag hãºn vijfjarige contract, voor hãºn zekerheid en miljoenen"

Tja, dat is de ene kant. De andere kant is dat Ajax minimaal factor 8 mag bijschrijven. Zo werkt het nu eenmaal. Je kan niet zeggen dat dit -financieel gezien- een slechte deal is/was voor Ajax.

13 augustus 2017 om 11:48

Sportief wel en daar gaat sport om. Contract is een contact jammer dat dat tegenwoordig niks meer voorstelt.

13 augustus 2017 om 12:27

Sportief gaat het helaas al jaren niet meer om bij het beursgenoteerde bedrijf. Winst maken is het belangrijkste. Dit doen ze door jonge spelers goedkoop te kopen (of uit de eigen opleiding te laten doorstromen). 'Waarde' toevoegen en ze zo snel mogelijk met veel winst weer te verkopen. Vooral ook geen ervaring aankopen voor de basis, want daar kan een talent staan, die nog geld moet genereren. Dit is helaas de realiteit van ons Ajax.

13 augustus 2017 om 13:36

Opzich ook logisch toch, voorheen verkochten nederlandse clubs hun spelers voor een zakje drop, nu beginnen we meer te vangen voor spelers uit NL. En dat werd wel tijd, vooral nu topspelers tegenwoordig standaard 40+ miljoen kosten en wij nog steeds rondhingen met bedragen van 15-16 miljoen. Niet dat de prijzen van tegenwoordig een juist beeld geven, de inflatie op de spelersmarkt is te gek voor woorden, maar als dit geld nu ook op goede manieren geinvesteerd word, krijgen we een eredivisie die een stuk interessanter is voor spelers. Ook als springplank naar de top.

13 augustus 2017 om 17:53

Dat is nog maar de vraag, stel je haalt wel gewoon het kampioenschap zonder Sanchez, dan heb je het extra goed gedaan en ook weer meerwaarde voor bv. Veltman gecreeerd. Met of zonder Sanchez is Ajax een titelkandidaat, speelde in Almelo prima en bovendien hebben ze dan geld te spenderen.

Ik hoop dat hij nog een seizoen blijft, misschien een deal maken om hem komende zomer te verkopen of nog een jaar terug te huren.

13 augustus 2017 om 11:49

Kwaliteit is belangrijker dan geld wat mij betreft

13 augustus 2017 om 11:55

Leg dat maar uit aan Overmars! Volgens mij vind hij geld belangrijker dan kwaliteit.

13 augustus 2017 om 12:08

Ach kom op. Ze hebben 40 miljoen afgeslagen en gezien de interesse kan er maar zo 50 miljoen betaald worden. Dat is 10 miljoen duurder dan de duurste Nederlandse speler ooit (Overmars naar Barcelona) en dat voor een Eredivisie verdediger. Blijf wel realistisch. Als ze Sanchez verkopen kan ik het volledig begrijpen. Alleen dan mogen ze dat geld wel investeren, want op de plekken van Younes, Schone en op linksback heb je een versterking nodig. Op die 3 plekken moeten ze zich adequaat versterken en Neres mag van mij ook wel is een kans krijgen boven Kluivert. Er staat op dit moment een veel te onevenwichtige en dunne selectie helaas en blijkbaar is een A-junior die een leuke voorbereiding draait bij h'veen het hoogst haalbare, want op Huntelaar zijn het vooral toekomst aankopen.

13 augustus 2017 om 14:16

Wat een dom gezwets. Welke andere td Hiero had 40 miljoen geweigerd nadat CL is misgelopen? Tell me..... Overmars vindt geld helemaal niet belangrijker. Je kraamt maar wat uit.

13 augustus 2017 om 14:40

Beide behoud je hoogstens nog een jaar. Als je geen kampioen wordt dan heb je prachtige bedragen afgeslagen met het risico dat je komend seizoen minder vangt. Van mij mogen beide, Dolberg en Sanchez, tegen de hoofdprijs weg. Samen 80 mln ofzo. En dan met dat geld het eigen stadion terugkopen zodat je de begroting fors kan opschroeven voortaan en daarmee ook hogere salarissen kan betalen. Wellicht dat je dan in de toekomst ook Europees weer een rol van betekenis kan gaan spelen en dat meer gevestigde namen naar Ajax toe willen komen.

13 augustus 2017 om 11:57

Het blijft toch altijd een lastige discussie. Ik zou als Ajax in.dit geval toch echt zeggen; Sorry vriend maar jij blijft hier, we houden je aan je contract. Ben je niet gemotiveerd, dan kun je die op de training terug proberen te vinden. Dan komt ie echt wel weer terug op niveau als zijn loopbaan hem lief is. Het is ook een beetje bluf. Hoort bij zaken doen. In het geval van dembele en van Dijk zeg ik echter wel meteen verkopen. Het ligt aan de situatie.

13 augustus 2017 om 12:02

En als ze niet bijtekenen ruim een jaar voor het einde van hun contract mogen ze ergens wegrotten op de tribune bij een jeugdteam. Die contracten zorgen ervoor dat de club een mooie transfersom krijgt, ik vind het wel erg simpel dat Kraay naar de speler wijst, want een club en zeker Ajax kan zelf ook de speler behoorlijk pijn doen, zie Boilesen. Ik denk dat dit een mooi moment is om Sanchez te verkopen, want ik vraag me af of je volgend jaar nog 40 miljoen voor hem gaat vangen. Ik denk van niet eerlijk gezegd, de kans op een terugval is nog steeds aanwezig en de kans dat Ajax zich Europees weer zo presenteert acht ik bijzonder klein. En toen er zo'n enorm bedrag voor Bazoer werd geboden dacht ook iedereen dat hij alleen maar meer waard zou worden, een half jaar later was hij nog maar een fractie van het geboden bedrag waard.

13 augustus 2017 om 13:30

Maar is het erg als Ajax volgend jaar minder krijgt voor sanchez? Ik denk dat de meeste supporters liever zien dat sanchez volgend jaar vertrekt voor 25 miljoen. Dan nu voor 40 miljoen. Ajax moet gewoon (en misschien doen ze dat ook wel soms) een traject afspreken. Gewoon zeggen luister kerel. We willen je niet na 1 jaar al kwijt. Dit jaar willen we met jou als belangrijke schakel kampioen worden. Volgend jaar werken we mee aan een verkoop als er een redelijk bedrag wordt geboden

13 augustus 2017 om 16:26

Ajax koop ook geen speler van 15 miljoen en geeft m vervolgens een 1-jarig contract waarna hij gratis de deur uitloopt. Dat is nml in feite wat jij nu voorstelt.

13 augustus 2017 om 12:08

Pff moet t helemaal mooi worden. Zoals jij het beschrijft is het definitief Finito met elke mogelijk ambitie van welke Nederlands/belgische club dan ook.

Als Ajax factor 8 voldoende vindt. Dan is het goed. Dat vinden ze niet dus heeft de speler pech.

In de huidige markt is het ook gewoon niet voldoende. Zo'n klasse speler die ook een EU League finale heeft gespeeld? Daarbij is hij nog maar 1 jaar in dienst bij Ajax.

Je moet gewoon ff normaal doen. Ajax heeft niets aan factor 8. Ze geven toch niets uit en hebben meer dan voldoende op de bank staan.

Daarnaast hebben we ons met het verkoop beleid sinds 1995 ontzettend weggecijferd. Doordat de sportieve resultaten tegen zijn gevallen, hebben we inmiddels geen CL meer en hebben we ook geen kans op goede financiele investeerderd en sponsoren. Ook de TV gelden blijven ver achterblijven.

Dus of 40 miljoen nou echt zo goed is als je al die sportieve ambities niet meer waar maakt? Nee. We onderschatten de waarde gewoon van goede spelers, want we hebben echt nooit meer adequate vervangers staan. Elke keer als een speler verkocht wordt, loopt de kwaliteit dramatisch terug. Kijk maar hoe de Eredivisie er nu bij staat. We zijn al jaren leeg gekocht, kunnen niks meer internationaal waarmaken, verliezen steeds meer tickets tot Cl/eu League, clubs moeten zoals ze zeggen noodgedwongen op kunstgras spelen en stadions zitten nauwelijks meer vol.

Allemaal om die paar centen die je kan bijschrijven met een transfer. Goede spelers behouden tot het laatste jaar van hun contract is financieel en sportief aantrekkelijker. Denk dat je er veel meer mee verdient dan die ene transfer. Maar goed; als je slechts kijkt naar het nu en niet naar de lange termijn, tsja dan is het financieel erg aantrekkelijk.

13 augustus 2017 om 14:09

Ik ben het met veel punten van je eens behalve die stadions en die sponsors. De stadions in nl zijn erg goed gevuld met een bezettingsgraad van rond de 90 en dat ia toch prima lijkt me. De sponsors zijn wel lastig te krijgen, maar dat geld niet voor Ajax. De deal met ziggo is noemenswaardig in europa en daarnaast heedt Ajac nog erg goede deals met bedijven zoals abn amro en huawei en tot kort geleden is er ook een eerste stap gezet met sponsering op de azitische gokmarkt. Het is dan vooral ook het tv geld wat ajax de nek om doet draaien tov andere landen.

13 augustus 2017 om 12:09

Ajax heeft weinig aan dat geld als het je straks weer een titel kost doordat je verdediging teveel verzwakt is. Ajax heeft nog maar twee weken om vervangers te halen die gelijkwaardig zijn, dat is erg lastig.

13 augustus 2017 om 12:20

Betere vervangers voor Younes, Schone en Dijks is toch niet heel lastig met 90 miljoen op zak mocht Sanchez verkocht worden? Als je die Yerry Mina kan halen voor Sanchez heb je net zo'n beest als Sanchez, maar geloof dat Barcelona de 1ste optie had, maar misschien heeft Mina wel oren als hij zie hoe snel het met Sanchez is gegaan.

13 augustus 2017 om 12:22

Andersom heb je geen garantie dat de club niet een andere speler voor je positie koopt en jou op de tribune zet, als je netjes dat contract wilt uitdienen.

13 augustus 2017 om 13:22

Ajax kan dan wel factor 8 misschien bijtekenen maar dat is dan de keuze of Ajax dat wilt of niet. Je moet je dan als speler ook kunnen neerleggen bij de keuze van een club zoals bv Borussia. Die zeggen nee hij wordt nu niet meer verkocht dan moet zo'n speler dat ook accepteren want de club heeft hem wel voor meerdere jaren vast gelegd en hij heeft de mogelijkheid gehad om zich bij die club door te ontwikkelen. Daarnaast moet Uefa gewoon die transfermarkt inkorten zeg gewoon dat de markt van half juni tot half juli open is (of 1 juni tot 1 juli als alle competities dan klaar zijn). Clubs moeten dan op tijd bekijken wie ze willen hebben en sneller onderhandelen zodat een club daarna nog een maand de tijd heeft om met hun elftal aan elkaar te wennen voor het nieuwe seizoen. Je krijgt nu dat een club een team gevormd heeft en dat hij aan het begin van het seizoen wijzigt op cruciale punten en zie dan nog maar weer eens een goede vervanger te halen die er ook direct staat.

Beide hebben een goed punt. Kan me voorstellen als speler dat je maar al te graag een vet (maar ook lang) contract tekent. Je loopt altijd het risico dat je een carrière eindigende blessure oploopt. Consequenties zijn wel dat een club je er aan eist te houden.

13 augustus 2017 om 13:24

Dat je het risico loopt dat je carrière eindigt is aan de ene kant onzin want je kan mocht je niet meer kunnen voetballen genoeg andere dingen doen. Maar veel spelers richten zich alleen maar op voetbal en veel geld verdienen en super luxe leven en vergeten helemaal dat andere dingen ook belangrijk zijn zoals scholing.

13 augustus 2017 om 13:48

Je ziet inderdaad ook genoeg voetballers die na hun voetbalcarrière failliet raken door verkeerde investeringen of verslavingen. Echter wat de topvoetballers per week verdienen zullen ze in de maatschappij jaren voor moeten werken. Kan me daardoor ook goed inbeelden dat ze een lange contract graag ondertekenen.

Spelers doen geen clausule of kort contract, omdat het hun miljoenen kost. Vrij makkelijk dan ook om te zeggen dat spelers maar een clausule in het contract hadden moeten zetten als ze weg wilde.. Daarnaast zijn die clausules extreem hoog, waardoor het een nutteloos iets is.

13 augustus 2017 om 11:51

De clausule van Neymar was niet zo nutteloos hoor .

13 augustus 2017 om 12:02

Een clausule is onderhandelbaar. Je kunt niet vooraf zeggen of het nutteloos is. Van dijk had bijv best een clausule van rond de 40m in zn contract op laten nemen en 4 ipv 6 jaar contractduur, Dat was nu handig geweest. Maar dan had hij 1 of 2 miljoen minder per jaar verdiend en daar was hij te gierig voor. En waarom ook niet als je tegenwoordig toch gewoon een vertrek kunt forceren.

13 augustus 2017 om 12:07

Als je als speler zo'n clausule afspreekt en zegt dat je de eerste twee seizoenen sowieso blijft waarna de clausule in gaat is er niets aan de hand lijkt me. Je moet als club geen ontevreden spelers willen maar je moet als club wel laten merken dat niet de spelers bepalen wanneer ze vertrekken, dat hoort in overleg te gaan.

13 augustus 2017 om 12:23

Maar aan de andere kant, gaat de club dan ook in overleg met de speler als ze een nieuwe speler voor zijn positie willen gaan halen?

maar als een speler nog een jaar contract heeft en niet wil verlengen wordt ie ook weggepest of op bank gezet .

13 augustus 2017 om 12:08

Ligt er aan of je nodig bent of niet. Viergever en Dijks stonden gisteren gewoon in de basis, Moisander stond ook in de basis. Boillessen was niet nodig en moest wel gaan banken.

Hij is een groot tallent en zal zeker gemist worden defensief bij Ajax maar 40 miljoen is ook een zeer mooi bedrag voor Ajax. Barca en Real zouden interesse hebben. Maar Barca zou ook al geintresseerd zijn in Inigo Martinez die ook rond de 35 of 40 zal moeten kosten. Daarnaast is er ook nog Mauricio Lemos waar Barca vorig jaar even interesse in had en kan ook misschien iets goedkoper zijn dan Davinson Sanchez. Davinson lijkt mij wel terecht ook duurder te zijn dan Lemos.

Langdurig contract betekend zekerheid en inkomsten voor beide partijen. De club kan namelijk z'n poot stijf houden en de hoofdprijs vragen.

Verkoop Dolberg en Sanchez beide voor 50 mio (dus tot 100) en betaal Feyenoord de afkoopsom van 10 Mio die in het contract staat voor Jorgensen. Zo verzwak je Feyenoord en heb je een spits erbij die er bij Ajax ook wel 25 in schiet (en anders doet Huntelaar dat wel en zet je hem op de bank).

Haal dan ook Kuwas (3 Mio) voor de breedte (niet alleen om gisteren hoor), Rashica of Larsson (9 Mio), en als cake op de taart Stefan de Vrij voor 35 Mio en je verdediging staat weer als een huis en kwalitatief ga je er op vooruit, zeker in de breedte. Dan moet je alleen nog een verdedigende middenvelder erbij hebben lijkt me.

13 augustus 2017 om 12:26

Leuke tactiek. Maar Feyenoord hanteert geen afkoopsommen in contracten. En Jorgensen moet zelf ook willen..... Idem dito voor ras Feyenoorder de Vrij, die net zo goed bij Lazio kan blijven. Haha.

13 augustus 2017 om 14:09

Wat een raar beleid man. Wat heb je in vredesnaam aan larsson en kuwas?

13 augustus 2017 om 17:58

Wanbeleid om Dolberg op de bank te zetten, met Huntelaar en Casseirra erachter is die prima bezet. Ajax moet naar zichzelf kijken. Kuwas vind ik tekort komen voor de top en die anderen ook, wat er nu staat is al beter en met Johnson heb je iemand een soort gelijk niveau maar dan voordat hij doorbreekt en voor een goede prijs.

De vrij komt niet terug, niet naar Ajax en ook niet voor 35 miljoen, wat bovendien grote fin. problemen gaat opleveren, zeker voor een blessuregevoelige speler. Je moet de nieuwe Sanchez (naast Orejuela) halen maar dan een linkspoot voor het centrum, Viergever en Veltman naar het centrum en dan heb je daar 4 prima Cvs.

VM lijkt mij ook een goede en mogelijk een LB, maar ik vond Sinkgraven daar ook goed.

Ik vind dat het ook tijd wordt dat de UEFA de transferdeadline veranderd. De competitie is begonnen dus waarom zou een Nederlandse club nog moeten meewerken? Van mij part mag Ajax ook tegen hun spelers zeggen dat ze meewerken met een transfer tot een bepaalde datum. We moeten ons nog weten te kwalificeren voor de Europa League en dan vertrekt de beste verdediger zomaar? Ik ben pislink op Overmars en z'n vriendjes die voor de zoveelste keer er een potje van maken, maar dat betekent niet dat ook Sanchez moet begrijpen dat Ajax ambities heeft. Het mes moet echt aan twee kanten snijden.

Andersom als spelers niet willen verlengen en gratis de deur uit lopen is het weer zogenaamd respectloos en ondankbaar tegenover de club die je zoveel mogelijkheden heeft geboden. En dan is het zogenaamd acceptabel dat clubs spelers uit selectie zetten. Bij de genoemde spelers zojn bedragen geboden die meer dan acceptabel zijn om het verlies mee op te vangen. Neem je winst, en ga door met de orde van de dag. Een speler die weg wil krijg je toch niet meer gemotiveerd. En uiteindelijk heb je meer aan die miljoenen dan een geschorste en ongemotiveerde speler. Balans in werksfeer is sowieso al verstoord.

Dat verbaast me niets dat Pierre van Hooijdonk dit vindt. Een grotere broodvoetballer moet er nog komen. Pierre is zowat overal transfervrij en/of met gezeik weggegaan om zelf flink pieken op te strijken.

'maar wat moet je nu met een speler die ergens speelt waar zijn hart eigenlijk niet ligt?'

Gewoon: opstellen. Zo'n Dembele of Coutinho, die jongens zou ik wel eens willen zien spelen nadat ze hun kont al tegen de krib hebben gegooid. Zullen ze werkelijk in het midden van zo'n stadion vol met supporters de boel saboteren en de hoon van hun teamgenoten riskeren?

Ik vind het belachelijk dat spelers langlopende samenwerkingen aangaan om daar vervolgens na een jaar alweer onderuit te willen. Zo'n contract is dan niets waard en clubs van Nederlands formaat kunnen op geen enkele manier beschermd worden om sportief iets op te bouwen; al onze topclubs zien er om de drie jaar totaal anders uit - hoe is dat Financial Fair Play dan? De jeugdopleidingen worden door Engelse clubs leeggeroofd, die alle parels verdeeld over vier beloftenelftallen bij elkaar brengen om er vervolgens eentje door te laten stromen naar het eerste en de rest heeft hun cruciale ontwikkelingsjaren op een lager niveau doorgebracht. Als van het restant waar Nederlandse clubs het mee moeten doen nog iets moois overblijft moeten ze die na twee jaar voor een prijs van de hand doen die verbleekt bij het buitenlandse transfergeweld. Wanneer wordt hier eens perk en paal aan gesteld? Laat de Uefa eens een voorbeeld nemen aan de Mls!

Wij vergeten nog weleens dat ook bijvoorbeeld Ajax speler koopt, die nog een langlopend contract hebben bij hun club.

Sanchez werd op zijn 19e (meen ik) weggekocht uit Colombia. Denk dat ze dat bij zijn toenmalige club (hun supporters!) ook helemaal niet leuk vonden.

Big fish eat little fish.

Zo gaat dat nu eenmaal.

13 augustus 2017 om 13:21

ajax heeft veel geld en hoeft niet te verkopen. En als je een bigfish wilt worden dan moet je niet gelijk je beste spelers verkopen .

13 augustus 2017 om 16:54

Kansloos.

Wanneer een speler bij een andere club, uit een veel en veel grotere competitie netto ca vijf maal zoveel kan verdienen, is Ajax kansloos.

Je kunt wel tegen zo'n speler zeggen dat hij niet weg mag, maar dan is er ruzie in de tent.

Vraag maar Liverpool, die hebben nu zo een gevalletje met Coutinho.
Ook Liverpool en ook Spurs ( Walker ) kunnen er niet tegenop.

Niet realistisch.

13 augustus 2017 om 19:45

helemaal niet kansloos 2 a 3 jaar houden dat is toch altijd de plan als je een speler haalt. Of denk je dat toen ajax 5 milj voor hem neer telde, dat het was voor 1 seizoen.
En natuurlijk gaan de goede spelers weg, maar als elke goede speler na 1 seizoen vertrekt dan heb je nooit een team.
Dan pas ben je kansloos

infodesk
3 juni 2017 om 21:11
#8
0
important edit
als Bos weg gaat vrees ik een leegloop van deze mooie selectie. Net dat je denkt eindelijk weer iets moois en leuks voor de aankomende jaren te hebben ,komt er na 1 jaar al weer een einde aan. Zegt veel over nl compt. Zal nooit top worden op deze manier. Beetje triest

Lees meer op www.voetbalzone.nl

infodesk
2 augustus 2017 om 23:06
#308
0
important edit
kluivert eruit halen was een grote fout ik snapte niks van die wissel, hij was beste op het veld. ook de leiding heeft een grote deel bij deze uitschakeling. Ik zei het een tijdje geleden al ajax moest alles doen om bosz te behouden vooral met oog op champl. Als ze hem gewoon een nieuw verbeterd contract had aangeboden(vanwege europal) dan waren we nu nog verder, in plaats van opnieuw beginnen. jammer dit. En wat ik toen ook zei was als ze geen champl voetbal halen,. dan vrees ik voor een leegloop. Mark my words dit ajax gaat veel spelers verliezen nu ze geen champl gaan spelen. En dan ben je nog verder weg, want als ajax weer geen kampioen word dan is veel voor niks geweest. En ik vind dat de leiding hier grotendeels verantwoordelijk voor is,door een trainer te laten gaan vanwege een persoonlijke iets. Het sportieve hebben ze voor lief gelaten, goed aanvallend voetbal waar jeugd de kans krijgt Echt Ajax. 1 keus kan soms zoveel bepalen. Bosz laten gaan was heeeeel dom die trainer van nice kon ook gaan, en hij wou gaan. Maar ze lieten hem niet gaan!
en die werd 3 in frankrijk. Ajax laat een trainer gaan die de europal finale heeft gehaald met mooi voetbal,

Aangepast op 2 augustus 2017 om 23:11 door infodesk.

Lees meer op www.voetbalzone.nl

dit waren mijn vorige reacties dit zag ik al aankomen bosz laten gaan was het begin van het einde van het nieuwe seizoen dank je wel overmars en co

Sanchez gewoon laten gaan, als die wil. anders heb je er beide niks meer aan.
Gewoon meer investeren in de scouting en sneller handelen.
er zijn genoeg goede spelers in de wereld, die het niveau van Sanchez hebben.

Kraay heeft in die zin gelijk, dat zo lang het nog om al dan niet serieuze belangstelling gaat en er dus nog geen officieel akkoord is met een andere club, een club zijn speler moet verplichten tot die tijd gewoon zijn werk te doen. En zo niet, dan gaat zo'n speler terug naar Jong Ajax en wordt er met geen enkele club meer onderhandeld. Mbt Ajax, met hetgeen Ajax nu op de bank heeft staan en dus niet hóeft te verkopen, moeten ze veel meer dit soort ballen tonen. Ik bedoel, Sanchez maar buiten de selectie laten omdat hij door een mogelijke mooie trsnsfer motivatie problemen heeft, dat moet natuurlijk volledig uit den boze zijn. 'Wij snappen heus dat het ern mooie club is en dat er echt wel een transfer gaat komen, maar die tijd doe je gewoon voor de volle 100% jd werk. Zo niet, dan werken wij ook nergens meer aan mee.' Daarvoor heb je echter wel een op voetbal gerichte technisch directeur nodig en niet een zakenman als Overmars die de dollar tekens al weer in z'n ogen heeft staan.

Dit soort gezeur vermijd je toch door in elk contract van te voren een gelimiteerde transfersom per contractjaar vast te stellen? Ondertekend door club en speler. Verplicht. Klaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

63 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Swansea City voert gesprekken met Manchester City over de komst van Bersant Celina. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren