‘Ik zal Sánchez zeggen dat hij moet blijven, maar ik weet niet of hij luistert’

Zondag, 13 augustus 2017 om 09:38

Donny van de Beek zou een vertrek van Davinson Sánchez bij Ajax betreuren. De jonge middenvelder wil Sánchez ervan overtuigen bij Ajax te blijven, maar betwijfelt of zijn pleidooi het gewenste effect gaat sorteren. Sánchez maakte zaterdagavond geen deel uit van de selectie voor het duel met Heracles Almelo en dat lijkt een signaal dat een transfer ophanden is.

Van de Beek noemt een eventuele transfer van Sánchez 'heel vervelend'. De Colombiaan is volgens Van de Beek een goede en heel belangrijke verdediger. Ik hoop dat hij blijft. Wat ik tegen hem ga zeggen? Ik weet niet of ik hem nog zie", vertelt Van de Beek aan de NOS. "We zullen hem vast nog wel op de club zien. Ik zal wel tegen hem zeggen dat hij moet blijven, maar ik weet niet of hij gaat luisteren. Ik hoop in ieder geval dat hij blijft."

Klaas-Jan Huntelaar wil de absentie van Sánchez niet opvoeren als excuus voor de 2-1 nederlaag tegen Heracles. "Dat is niet ideaal, maar iedereen was gefocust op de wedstrijd", verzekert de ingevallen spits in gesprek met FOX Sports. "We kregen dat vandaag (zaterdag, red.) te horen. Uiteindelijk is de wedstrijd leidend, dus probeer je je niet door andere dingen af te laten leiden of wat dan ook."


Poll

Met welk bedrag moet Ajax akkoord gaan?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door 4ever4ajax)

Iedereen hoopt dat ie blijft en hij blijft ook. Tottenham krijgt hem dus niet. Nou ben ik wel klaar met de vele kleine berichten over hem. Er zijn ook nog andere clubs met nieuws vind ik. Maar ja ik kan het wel begrijpen.het was de grootste transfer ooit van Ajax. Maar gelukkig niet nu.

13 augustus 2017 om 09:52

Zo jij hebt vertrouwen. Ajax kennende verkopen ze hem 30 augustus 23:00 uur.

13 augustus 2017 om 09:54

Dit wordt niet alleen de grootste Ajax transfer ooit maar überhaupt van de hele Eredivisie. Als je zelfs dan zo'n gast niet laat gaan dan gaat dat vroeg of laat wat doen met hem tussen de oren.

13 augustus 2017 om 10:00

Tenzij jij me kunt vertellen dat Marc overmars dit tegen je heeft uitgesproken is deze transfer gewoon rond.

Wat moet van debeek nou zegge ? Davinson please blijf in onze team ! nou leuk.
Ik denk dat over een maand iedereen der over lacht en Ajax veel wint gewoon met Davinson die ech niet zomaar weg is.

13 augustus 2017 om 09:58

Tottenham is wel de perfecte stap voor Sanchez die de Eredivise al ontgroeid is. Mooie club met een trainer die jonge spelers altijd de kans geeft en dus zal hij zeker zijn kansen krijgen op een hoger niveau waardoor hij alleen maar beter kan worden

13 augustus 2017 om 10:02

Ajax heeft het bod van Tottenham alleen van tafel geveegd. Real en Barca willen hem ook inlijven. Dat hij gister niet speelde was niet vanwege Tottenham, maar de transferperikelen rondom hem in het algemeen.

13 augustus 2017 om 10:10

Man, iedereen die even goed presteert is altijd de Eredivisie ontgroeid. Wat een onzin. De competitie is zo goed als je beste spelers en zo slecht als de slechtsten. Er is niks mis mee als er een groepje wat beter is. Hij heeft Ajax nog niet eens naar het kampioenschap weten te leiden.

13 augustus 2017 om 10:41

Echt hè, zodra er iemand presteert, staat iedereen (media voorop!) Klaar om zo'n jongen naar het buitenland te praten. Om een week later weer te klagen dat het niveau in NL zo pover is en achteruit gaat. Probeer de besten eens iets langer te houden, dan kan de rest zich ook optrekken aan die besten.

Overmars is gek op sparen. Prive ook! Hij was niet de grootste Nederlandse voetballer ooit, maar wel de rijkste! Geeft niks uit als het ook niet een veelvoud oplevert, investeert, spaart. Niks mis mee, leuk wanneer je zelf vindt een prima leven te hebben met al dat geld op de bank en dat je kinderen straks nooit meer wat hoeven te doen. Maar bij Ajax heb je te maken met Supporters, het is het geld van de club. Dat geld moet nuttig besteed worden en niet opgepot worden voor 'later'. Dus ik mag hopen dat hier de grens is, dat er nu flink wordt uitgegeven om het Stadion eigen te maken en de club weer van de Supporters en niet de aandeelhouders. Daar is nu ruimschoots geld voor. Dan heeft Marc een mooie fundering neergezet voor de toekomst en is hij voor elke Ajacied ook zakelijk een held!

13 augustus 2017 om 10:22

Ik ben het helemaal met je eens, op de aandeelhouders na. Gisteravond kwamen daar ook allemaal gekke dingen voorbij. De vereniging Ajax is 73 aandeelhouder en samen met de 10 van Delta Lloyd zijn deze niet vrij verhandelbaar. De rest zijn gewoon supporters, geen investeerders. Ajax heeft ook nog nooit dividend uitgekeerd, kortom word je niet 'verwend' als aandeelhouder. En prima om van de beurs te halen hoor, daar heb ik geen probleem mee. Maar het is niet zo dat Overmars maar alles doet voor de aandeelhouder. Die doet daar namelijk heel weinig voor.

13 augustus 2017 om 15:33

Er is wel eens dividend uitgekeerd.
Beschikbaar gesteld dividend EUR 1,467 miljoen. Door de Vereniging Amsterdamse Footballclub 'ajax' Amsterdam is afgezien van
EUR 1,071 miljoen dividend. Uit te keren dividend EUR 0,396 miljoen, zijnde EUR 0,08 per aandeel van nominaal EUR 0,45.
Komt uit jaarverslag 2014/2015. In seizoen 2015/2016 werd er weer geen dividend uitgekeerd. Aandeelhouder van Ajax ben je inderdaad niet voor het rendement zoals sommige mensen denken

13 augustus 2017 om 21:16

Je hebt gelijk, ik zie dat ze 1x dividend in die tijd hebben uitgekeerd, waarbij de vereniging heeft afgezien van de dividend. Precies wat je zegt is toen 4 ton dividend uitgekeerd. Dit is een mooie uitzondering op de regel zeg maar en illustreert dat aandeelhouders van Ajax alles behalve een doel hebben om maar zoveel mogelijk eraan te verdienen.

13 augustus 2017 om 11:41

Denk dat Overmars niet overal de schuld van kan krijgen... Er is immers een complete directie en een technisch hart. Ik vind alleen wel dat Ajax zijn gezicht niet moet verliezen: de jeugd moet op het veld staan, behalve als het niet goed genoeg is, of dat ze iemand met heel veel kwaliteit kunnen kopen. Met al die transfers van 5 miljoen denk ik niet dat die beter zijn dan wat er in de jeugd rondloopt... Vind het jammer dat toen Feyenoord en PSV problemen hadden er veel jeugd op het veld staat en dat bijvoorbeeld Feyenoord nu weer alles uitgeeft aan kopen.

Dat hij gisteren liet mee deed, is een duidelijk signaal dat hij hoogst waarschijnlijk weggaat. Al zal Ajax er 50 miljoen voor krijgen. Een speler van dat niveau ga je niet meer terugvinden. Zeker niet met het budget waar Overmars mee shopt. Tevens komt het einde van de transfermarkt steeds meer in zicht.

om dit soort dingen in de toekomst te voorkomen moeten de clubs met de uefa gaan praten dat de transfermarkt anders moet dat transfers alleen nog maar net na de laatste speeldag tot halve wegge juni zodat als clubs de voorbereiding in gaan ze zeker weten dat de spelers moeten blijven en niet zoals nu dat je een elftal hebt staan waarmee je hebt voorbereid en dan ineens spelers gaan lopen zodat je in de competitie eerst weer nieuwe spelers moet inpassen dat kost gewoon punten

O o wat was ik sinds jaren weer enthousiast over het spel van Ajax het afgelopen seizoen. Met vlagen kregen zo ik zo nu dan in de Europa Leaque de euforische gevoelens, dat ik ervaarde van '95. En wat was ik er ziek van dat Bosz ons al na 1 seizoen verliet voor een subtopper in europa. Daarna het verschrikkelijke nieuws van Nouri. Nu Ons beste speler, die dreigt ons na 1 seizoen alweer te verlaten.
Klap op klap als Ajax-supporter.

Ik vraag heel erg af. Is ajax nou echt met een geniale project bezig waarin ze honderden miljoenen gaan sparen en ze misschien wel daarmee uiteindelijke 't salarisplafond aanzienlijk gaan verhogen. Waardoor ze wel weer structureel aansluiting zullen krijgen met de internationale top.
Of is dit echt wat veel mensen denken een beurs genoteerd bedrijf. Waarbij de stakeholders please'n basisbehoefte nummer 1 is.

De toekomst zal het uitwijzen echter als ontwetende ajax supporter is dit killing. Vooral de passieve houding op het gebied van aankoop en ter gelijker tijd het etaleren op het gebied van verkoop. Op de korte termijn zal dit veel geld in het laadje brengen maar voetballend mogen we niet al te veel succes verwachten. Vorig jaar viel alles welliswaar op z'n plek maar ik ben bang dat helaas in incident was.

Nogmaals, de toekomst zal het uitwijzen.

13 augustus 2017 om 10:47

Wat betreft de stakeholders: ajax keert geen dividend uit, heeft het nog nooit gedaan en zal dat ook niet doen. Ik denk dat ze wel degelijk met een groot plan bezig zijn, maar ze slaan af en toe wel een beetje door. Wat het plan ook is, het mag m.i. nooit ten koste gaan van het 1e elftal.

13 augustus 2017 om 11:09

Misschien dat ze de arena gaan kopen.

13 augustus 2017 om 11:45

Wat er met het geld gaat gebeuren is inderdaad een grote vraag want je hebt ook te maken met Ffp. Ajax kan dus niet zomaar het salarisplafond verhogen en heel veel salaris gaan betalen want daar zijn de inkomsten niet hoog genoeg voor en dus ga je dan verlies maken. Hetzelfde geldt voor grote uitgaven die je ook niet zomaar meer kan doen ookal heb je er het geld voor. Dus wat dat betreft heb je volgens mij vrij weinig aan geld op de bank...

13 augustus 2017 om 14:03

Ik snap je opmerking wat betreft Ffp toch hangt er wel het een en het ander samen volgens mij. Grote spelers binnen halen zorgt ook weer voor extra inkomsten zoals bijvoorbeeld marketing: het merk "Ajax" kijkende naar China. Daarnaast zullen grotere sponsors meer betalen. Merchandise zal boost krijgen wanneer wel namen als bijv. "Balotelli" gehaald kunnen worden.

13 augustus 2017 om 15:29

@dammie

Je schrijft: "wat er met het geld gaat gebeuren is inderdaad een grote vraag want je hebt ook te maken met Ffp. Ajax kan dus niet zomaar het salarisplafond verhogen en heel veel salaris gaan betalen want daar zijn de inkomsten niet hoog genoeg voor en dus ga je dan verlies maken. Hetzelfde geldt voor grote uitgaven die je ook niet zomaar meer kan doen ookal heb je er het geld voor. Dus wat dat betreft heb je volgens mij vrij weinig aan geld op de bank"

Alles dat je zegt, snijdt hout, alleen ben ik het niet met je eindconclusie in de laatste zin eens. Ajax zou met een deel van het eigen vermogen de Arena kunnen kopen en de exploitatie ervan in de eigen begroting kunnen opnemen zodat die flink omhoog kan. Dat zal waarschijnlijk ook wat meer bestedingsruimte opleveren waarmee je de salarissen iets kunt verhogen of dat je kunt gebruiken om betere spelers te kopen. Het zal daarbij om bescheiden bedragen gaan waarmee je niet ineens kunt concurreren met Europese top, maar je kunt je de concurrentie in NL er wel nog verder op afstand mee zetten. Als Overmars zijn lucratieve aan- en verkoopbeleid de komende jaren weet vol te houden of misschien zelfs nog verder uit te bouwen, zou Ajax het geld zeg maar binnen een jaar of 10 ook kunnen gebruiken om er in eigen beheer een heel nieuw stadion mee te laten bouwen. En dan wordt het natuurlijk een heel ander verhaal en zou de begroting wel spectaculair kunnen worden opgekrikt, door bijv. meer en luxueuzere businessunits te creeren. Met geld kun je geld maken en dat geldt uiteraard ook voor een Bvo.

13 augustus 2017 om 15:14

@maxx

Je schrijft: "ik vraag heel erg af. Is ajax nou echt met een geniale project bezig waarin ze honderden miljoenen gaan sparen en ze misschien wel daarmee uiteindelijke 't salarisplafond aanzienlijk gaan verhogen. Waardoor ze wel weer structureel aansluiting zullen krijgen met de internationale top".

De reden waarom veel supporters keer op keer teleurgesteld worden en gefrustreerd raken, is hun gebrek aan realiteitsbesef. Het salarisplafond aanzienlijk verhogen is financieel onmogelijk en als het dat wel zou zijn is het een druppel op de gloeiende plaat vergeleken bij de lonen die men in het buitenland bereid is te betalen. Het salarisplafond bij Ajax bedraagt ruim 1 miljoen bruto en daarvan gaat 52 naar de fiscus en komt slechts 48 in het loonzakje van de spelers terecht. Zelf als de club dat zou verdubbelen naar zeg maar 2,6 miljoen bruto houdt de speler daar nog maar 1,2 miljoen netto van over en dat staat in bijv. Engeland gelijk aan het minimum jeugdloon. En dat terwijl het salaris verdubbelen ook nog eens volstrekt onmogelijk is omdat Ajax in 2016 al 51 miljoen aan salarissen betaalde en dat bij een verdubbeling zou betekenen dat bij de huidige begroting het beschikbare budget alleen al ontoereikend is om de lonen te betalen, laat staan de andere kosten. Als de club die salarisverhoging uit het eigen vermogen zou (kunnen) betalen is dat over 2 en een half jaar op.

Je verwachting is dan ook volstrekt onrealistisch. Ajax is een modale opleidingsclub die haar grootste talenten altijd zal moeten laten gaan als kapitaalkrachtige clubs als Spurs zich melden en ze zelf ook de overstap willen maken. Het enige dat je dan als club kunt doen, is er zoveel mogelijk geld uit te peuren zodat je dat weer in de opleiding kunt steken en kunt gebruiken om nieuwe talenten aan te trekken of een langlopend contract aan te bieden. Ajax zou in de toekomst bij een goede lichting spelers wellicht een incidenteel internationaal succesje kunnen behalen, maar dat zou van hele korte duur zijn omdat de spelers onmiddellijke weer zouden worden weg gekocht. Het is een illusie om te denken dat de club er ooit weer in zou kunnen slagen om aansluiting bij de top te bewerkstelligen, terwijl de financiele verschillen alleen maar groter worden. En ook de Nederlandse competitie steeds meer van haar aantrekkingskracht verliest, terwijl die al niet bijster geweldig is. Dat kan alleen als er iets revolutionairs gebeurt dat niemand heeft voorzien en dat een gunstig effect sorteert voor de kleinere clubs. Maar dat zie ik niet snel gebeuren.

Heel de filosofie van Johan in de prullenbak gegooid. Haal spelers die een directe versterking zijn ipv halfwas jongetjes van 17/18/19 jaar en zet ze in de basis. Bij Feyenoord klopt de verhouding als bij geen ander,jeugdspelers aangevuld met ervaren 27+ spelers. Zie Neres ,gehaald voor 13 miljoen en zit op de bank om Kluivertje en Younes vervolgens 90 minuten lang laten verzuipen. Kluivert gewoon in jong Ajax laten rijpen,De Ligt idem dito. Ervaren spelers moeten er komen en het liefst 2 in de verdediging, 1 op het middenveld en een ervaren links of rechts buiten. Komt dit er niet speel je vanaf het begin een verloren competitie want Rosenborg versla je niet met deze kleuters.

Het begint bij Ajax, aardig op een rommelzooi te lijken.
Terwijl dit toch onnodig is, met zoveel geld op de bank.
Dat heeft niets, met verlies van gisteren avond te maken.
Ook niet met het geval Sanchez, want dat weet je nou eenmaal van te voren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

63 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Swansea City voert gesprekken met Manchester City over de komst van Bersant Celina. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren