Mendy krijgt kritiek na tweet: ‘Het is respectloos richting een medeprof’

Zondag, 13 augustus 2017 om

Benjamin Mendy heeft kritiek gekregen voor een tweet die hij zaterdagavond plaatste. De zomeraankoop van Manchester City ontbrak in de seizoensouverture tegen Brighton & Hove Albion (0-2 winst), maar volgde de wedstrijd wel. De 0-2 kwam voort uit een eigen doelpunt van Lewis Dunk en daar dreef Mendy de spot mee op sociale media.

"Bullet header", schreef Mendy met enkele lachende emoji's. "Mijn excuses richting de paar mensen die zich beledigd voelden. Het was een grap en niets persoonlijks", tweette hij anderhalf uur later. De analisten bij BT waren niet te spreken over het voorval. Steven Gerrard houdt niet van zulk gedrag, zei hij. "Het is niet nodig. Er komt dit seizoen een moment waarop Mendy in de fout gaat en dan wordt hij onder vuur genomen."

Frank Lampard sloot zich daarbij aan. "Ik ben het eens met Stevie. Waarom wacht je niet een paar tellen om na te gaan of je zo'n bericht wel moet versturen?", vroeg de ex-middenvelder van onder meer Chelsea en Manchester City zich af. "Wat Stevie zegt, klopt volledig. Hij moet dit seizoen nog spelen en op een gegeven moment is er iemand die wel over hem wil tweeten."

Volgens Gerrard moet aanvoerder Vincent Kompany een gesprek voeren met Mendy over het incident. Als het had plaatsgevonden toen Gerrard nog captain was van Liverpool, dan zou hij dat zelf wel hebben gedaan. "Ik zou voorzichtig zijn, omdat je jezelf een doelwit van kritiek maakt. Het is respectloos richting een medeprofessional en het was totaal niet nodig."


Poll

De kritiek is...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Pff wat een gezeik om niks zeg, en dan heb je twee moraliserende analisten die zoiets aangrijpen om witte voetjes te halen, tja, waar ze zich druk om kunnen maken. Die Dunk zal er vast ook wel om kunnen lachen, en als ie dat niet kan moet ie maar zorgen dat hij de volgende keer in het juiste net kopt, wanneer Mendy eens in de fout gaat zal hij ook commentaar krijgen, en dan waarschijnlijk ook van "collega's" (snap dat trouwens nooit dat voetballers van andere teams als collega's worden gezien, maar goed) en analisten die dit nu bekritiseren.

13 augustus 2017 om 09:37

Ze hebben gewoon gelijk een eigen doelpunt is menselijk maar niet wenselijk. Om een collega daarom af te branden gaat nergens over. Plus ze geve aan dat mocht jij in zo een schuitke belanden je ook op forse kritiek mag rekenen, niks verkeerd aan!

13 augustus 2017 om 09:45

Collega? Ik werk bv bij de delhaize en ik bekritiseer de fruitafdeling van de AH omdat daar redelijk war rotte appels in de rayon liggen, bekritiseer ik dan ook een collega? Mendy en Dunk zijn geen collega's, ze beoefenen alleen dezelfde sport. Niks meer niks minder.

En afbranden? Hij grapt er amper over, is helemaal niets afbranden aan.

13 augustus 2017 om 09:48

Af te branden? Het was een fucking grapje. Er zijn letterlijk tienduizenden tweets over dat eigen doelpunt. Grappige tweets, boze tweets, beledigende tweets. Maar wanneer een voetballer het doet, is het fout?! Als Mendy een fout maakt, komen er ook tienduizenden tweets. Niemand die zich daar aan ergert...

13 augustus 2017 om 10:14

Twee personene die hetzelfde beroep uitoefenen is de tekstboekdefinitie van het woord "collegas". Of je dezelfde werkgever hebt, is daarbij totaal niet relevant. Verder is de ophef zoals gebruikelijk weer zeer overdreven, maar dat neemt niet weg dat de actie van Mendy fout en respectloos is. Mendy zal het zelf misschien wel grappig vinden, maar Dunk ziet op social media dat hij wordt bespot en uitgelachen door iemand die hij niet kent en die ook nog eens een redelijk grote aanhang heeft. Dan kun je je toch wel voorstellen dat dat voor Dunk meer als een publieke vernedering aanvoelt dan als grap, toch?

13 augustus 2017 om 15:19

Concollega's zul je bedoelen. plus bij ons voetbalteam maken we ook grapjes als iemand van ons een eigen doelpunt maakt. Totaal overtrokken zoals de Engelse media graag doet, ik kan er de humor wel van inzien.

13 augustus 2017 om 10:52

Niet toevallig Gerrard. Blijkbaar steken de spottende reacties na zijn slippertje nog. Hoewel dat niet geheel onbegrijpelijk is, want daar wordt er nog steeds mee gelachen, maar dit is inderdaad 2x niks.

Belachelijke, overtrokken reactie.

Lekker boeiend. Als iemand bij ons een eigen goal maakt lachen we hem ook uit na de wedstrijd.

13 augustus 2017 om 09:47

Migi

Echt dan he, zoiets doe je zelfs bij ploegmakkers, waarom mag dit dan niet? De voetbalwereld slaat door in haar moralistisch gezeur, maar is wel door en door verrot met andere onzuiverheden, hypocriet.

Mijn hemel wat ze weten in Engeland overal een groot probleem van te maken zeg. Alles wordt onder een vergrootglas gelegd.

Zou leuk zijn als jullie ook zo met de uitspraken van Locadia zouden omgaan. Zie alle moralistisch geneuzel in zijn draadjes hier. Pffff.
Het lijkt wel of je bijna niet meer kunt zeggen als voetballer. Triest.

Geheel terecht deze kritiek. Het is gewoon niet netjes om de spot te drijven met collega's die de fout in gaan. Als voetballer heb je toch een voorbeeldfunctie, maar de heren voetballers van tegenwoordig lijken dit totaal niet meer te begrijpen.

13 augustus 2017 om 15:16

Het zijn geen collegas. Als heftruckchauffeur bv bn je toch ook geen collegas met andere chauffeurs van een fabriek ergens 500km verderop. Ik vind dit wel sneu van Mendy. Klein grapje ja, maar wel op een ongepast moment. Ik zou er ook niet van gediend zijn als ik zo n eigen doelpunt maak en iemand anders er om zie lachen of grappen om maakt.

En dan zit hij nog op de bank ook Mendy, was toch bij Monaco gebleven dan had je gewoon elke week gespeeld echt stom die spelers. Geld he liever dan wekelijks spelen. Bernardo Silva net zo en Bakayoko ook.

13 augustus 2017 om 16:01

Hij zat niet op de bank, lees het artikel.

It was just banter, zoals ze daar zo goed kunnen zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren