wk2018

Viergever: ‘Nu heeft Ajax in ieder geval genoeg centen om wat leuks te doen’

Zondag, 13 augustus 2017 om 08:32

Nick Viergever ligt niet wakker van de mogelijke transfer van Davinson Sánchez. De Colombiaanse verdediger bleef zaterdagavond uit de selectie van Ajax in de wedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1 nederlaag), omdat zijn club rekening houdt met een verkoop. Op het veld nam Viergever de positie van zijn ploeggenoot in, terwijl Mitchell Dijks opschoof naar de linksbackpositie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Ajax een goede vervanger voor Davinson Sánchez haalt?


Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door pinko)

Staat weer wat "leuker" op de bankrekening waarschijnlijk. Op richting de 200 miljoen op de bank!

13 augustus 2017 om 09:15

Elk jaar hebben we te maken met hetzelfde liedje, Ajax is een kweekvijver voor Europa en zal altijd met een jong elftal en het met eigen jeugd moeten doen. Het blijft eenmaal moeilijk om goede spelers aan te trekken want je moet wel iemand kopen die beter is dan wat je hebt want anders is het gewoon kapitaalvernietiging. Ze mogen dan wel genoeg geld op de bank hebben maar wie moet je halen die wat toevoegt en graag in de eredivisie wil spelen?

13 augustus 2017 om 09:19

Dat is toch ook aankoopbeleid.. Als je altijd maar spelers van 16 - 18 koopt dan blijft dat zo

13 augustus 2017 om 09:26

Ja maar zoals ik aangaf wie wil er komen en wie voegt wat toe? Het is toch dom om spelers te halen van 15 miljoen die niks toevoegen, met Sanchez hebben ze een schot in de roos maar daar heb je er geen 10 per jaar van.

13 augustus 2017 om 10:23

Psv en feyenoord halen beiden toch ook spelers in die leeftijdscategorie die iets toevoegen? Zo duur waren kuyt, el ahmadi, jones, botteghin, moreno en guardado niet

13 augustus 2017 om 10:24

Als Feyenoord het lukt om Berghuis, haps en Elia te halen en PSV Lozano bijvoorbeeld moet Ajax dat toch ook kunnen... van Geel en Brands zijn daar gewoon creatiever in. Met veel tekengeld of oplopende bonussen bovenop het salaris

13 augustus 2017 om 10:49

Wij vinden het helemaal niet prima dat Viergever centraal achterin staat. Hij is samen met Veltman absoluut niet geschikt om het hart van de verdediging te vormen. Sanchez was een baas achterin. Na Alex van Psv de beste verdediger die we in Nederland gehad hebben afgelopen jaren. Dat zegt wel genoeg lijkt mij.

13 augustus 2017 om 11:02

Darkraver. Precies dat. Moreno was nooit gekomen zonder Guardado, Lozano wss zelfde verhaal. Als je voor Nederlandse begrippen grote spelers haalt, zal dat een sneeuwbal effect geven, waardoor je opeens, bijv, 21-jarige A-internationals (Lozano) kan halen. De keuze in welke spelers je investeert heeft meer effect dan alleen op het veld

13 augustus 2017 om 13:26

Zoek net als Feijenoord het dan in een andere leeftijdscategorie - naast het halen van jeugdige talenten, wat op zich prima is.

Uit de woorden van Viergever maak ik op dat Sanchez dus wel weg zal gaan, of in ieder geval dat hij het waarschijnlijk acht. Mooie winst kan Ajax dan maken, ik vraag me alleen wel af of je dit met De Ligt kan opvangen, die is toch wel een mindere versie van Sanchez, kijk naar snelheid bijvoorbeeld.

Ik heb hier de afgelopen weken veel discussies gezien over wiens selectie de sterkste was, ajacieden leken toen helemaal niet ontevreden en velen schatten hun selectie minimaal gelijkwaardig aan die van Feyenoord en Psv. En nu lees ik van diezelfde mensen dat de selectie niet op niveau is. Het kan snel verkeren. Ik denk dat Ajax op bepaalde posities echt te zwak is, en helaas zijn dat wel de jonkies zoals De Ligt, Dolberg en Kluivert. Viergever en Veltman hebben ook hun beperkingen, net als Schone, maar ik denk wel dat die erg belangrijk zijn voor het elftal. En dan ook nog Dijks die zijn derde herkansing krijgt en Younes die weinig variatie kent. Ik heb me verbaasd over de passiviteit op de transfermarkt in vergelijking met Feyenoord, hoe kan het dat zij een maand eerder al op niveau zijn terwijl ze meer spelers zagen vertrekken? En terwijl ze minder geld hebben. Dat is iets dat het bestuur van Ajax zich moet afvragen.

13 augustus 2017 om 09:07

De selectie van Ajax is heus niet minder dan dat van psv of Feyenoord, echter is de verdediging zonder Sanchez gewoon zwaar verzwakt. Heb je de psv verdediging gezien ? Is heus niet beter...Ajax heeft verreweg het meest te besteden dus als je beste speler wordt verkocht, dan moet je herinvesteren. Je kunt dan net zo goed je minder goed bezette posities (lb en lw) ook versterken en voorzien van vers bloed.

13 augustus 2017 om 09:18

Je vergelijking met Feyenoord aankopen vind ik onterecht. Feyenoord verloor meer basisspelers en moest dus ook meer spelers halen. Ajax verloor alleen Klaassen uit de basis (gekozen om intern op te vangen met vd beek die het ook gewoon prima doet) en traore (zijn vertrek werd al vorig seizoen op ingespeeld met het aantrekken van Neres). Verder heeft Ajax kjh en 2 nieuwe keepers gehaald voor Ajax 1. Bankzitters tete en riedewald zijn vertrokken, echter was de selectie vorig seizoen te groot. Tenminste dat bleek uit gezeik vd spelers die maar niet aan de bak kwamen. Nu heeft Ajax een vervanger voor Kenny gehaald. Voor riedewald hoef je toch echt niemand te halen? Zowel viergever als de ligt kunnen spelen op zijn positie. Dijks is teruggekomen als lb. De enige positie waar Ajax echt wel iemand voor had moeten aantrekken voordat het seizoen was begonnen. Helaas was niemand goeds beschikbaar. Dat gaven ze tenminste aan of het waar is weet ik niet. Younes won met Duitsland de cup en speelde gewoon een sterk toernooi. Alsof je dan als Ajax zijnde verwacht dat hij zo slecht zal spelen (misschien vermoeid weet ik veel). In ieder geval dacht Ajax het wel te kunnen doen met younes, cerny, Neres en kluivert. Helaas zijn ze zo wisselvallig als maar kan. Normaal gesproken zijn 4 vleugels gewoon genoeg. Als controleur op het middenveld speelt schone. Daarachter staan jeugdspelers. Ook daar is voor gekozen. Ik ben het er niet mee eens, maar dat terzijde.

13 augustus 2017 om 09:21

Lee de selectie is wel minder maar geeft niet. Ik zou me als Ajacied wel vreselijk storen aan het aankoop beleid. Het was vorig jaar precies hetzelfde toen moest Ziyech toch nog komen want het was allemaal niet best. Dit jaar weer voor de voorronde cl moet je al spelers gehaald hebben en dan praat ik niet over een talent van Heerenveen voor 2 mil. Ajax profiteert optimaal van het feit dat de bedragen omhoog gaan. Alleen overmars heeft een hekel aan uitgeven . Ja er word 15 mil uitgegeven aan een rechtsbuiten die nu 3 de rechtsbuiten is. Overmars moet directe versterkingen halen anders heb je voor het vierde jaar op rij geen prijs en dat kn niet voor een club ala Ajax. Het aankoop beleid is niet goed

13 augustus 2017 om 09:21

Ik vind als Ajacied juist dat de selectie wel minder is dan die van Feyenoord en gelijkwaardig aan de verzwakte selectie van PSV, dat zegt ook wel het één en ander. Dit elftal mist sturing, ervaring en een middenveld dat de jeugdige voorhoede en verdediging aan elkaar lijmt. Leuk dat de jeugdige helden de ene week fantastisch spelen, maar de consistentie is de andere week weer ver te zoeken en dat breekt je op aan het eind van het seizoen. Kluivert was tegen Nice fantastisch, maar gister was hij mij ook niet voorbij gekomen. Uiteindelijk wordt de ploeg kampioen die het meest consistent is, en dat dat niet werkt met de meest jeugdige ploeg hebben PSV en vorig seizoen Feyenoord wel bewezen.


Het ontbeert dit Ajax echt aan kwaliteit. En aan bestuurlijke rust. Hoe Dijks, ondanks dat hij het gister niet onverdienstelijk deed, op LB is beland vind ik tekenend. We vinden niets? Mag hij het nog eens proberen, ook al was hij al meer dan eens afgeschreven.

13 augustus 2017 om 09:23

Ik denk dat de selectie van Ajax op veel plekken minder is. PSV kan ik slecht inschatten, maar tov Feyenoord zie ik toch echt wel zwakke plekken. En de situatie is ook anders, bij Ajax is vd Beek de gedroomde opvolger van Klaassen, maar hij mist tov Klaassen toch ook wel wat aspecten. Er is niet echt een verdedigende middenvelder, Schone lijkt toch veel wedstrijden moeite te hebben. vd Beek is volgens mij ook niet ideaal, hij kan makkelijk scoren maar is niet bijster snel. eigenlijk vrij traag. Dat kan als verdedigende middenvelder, maar op de andere posities lijkt het me een belemmering. De flanken worden ingevuld bij Ajax door spelers die nog diepe dalen kennen, Younes zakt soms maanden weg, Kluivert is de ene keer goed de andere keer volstrekt waardeloos, dat hoort bij de positie en de leeftijd. Dolberg scoort te weinig, niet verrassend met die aanvoer. Huntelaar is al even zo zeer afhankelijk van aanvoer. In de verdediging zijn op de backs problemen, De Ligt is een enorm talent maar eentje met beperkingen, denk aan snelheid. Het middenveld loopt nog niet zoals met Klaassen, kortom in elke linie zijn er problemen, alleen de keeper staat boven elke discussie.

Ik weet niet hoe Feyenoord er nu voor staat, ik sta niet gek te kijken als ze vanmiddag verliezen, maar de selectie vind ik toch veel uitgebalanceerder dan die van Ajax. Terwijl die veel meer te besteden hebben en dat is erg opmerkelijk vind ik. En nu weer vreemd kijken dat er nog spelers weggaan, het lijkt wel of ze helemaal nieuw zijn in de voetballerij soms.

13 augustus 2017 om 09:42

Ja zeker mannen. De linksback positie is echt al jaren gewoon te min. Daar had gewoon iemand moeten staan. Schijnt dat die Colombiaan ook daar uit de voeten kan, maar dat weet ik dus niet. Ken de speler niet. Eens er ontbreekt zeker fysieke kracht op het middenveld. Daarom hoop ik al weet ik veel hoe lang op Nigel de jong die ook een mentor kan zijn voor de jonge jongens. Velen zeiden (not me) dat de 4 genoemde Ajax vleugels het wel ff met elkaar kunnen uitvechten. Nu zie je maar hoe bagger het gaat. Al de gehele voorbereiding imponeert geen 1 vleugel constant. Dat moet toch echt zorgwekkend zijn voor het TH? Oke Ajax was ook bezig met die Braziliaan, maar hij kwam dus niet. Dan verwacht je dat er geschakeld m wordt naar een andere en geen Heerenveen talent. Met alle respect, maar dat is jong Ajax materiaal. Voor Ajax 1 moet er een vleugel bij. Linksback, cdm en indien Sanchez vertrekt rcv. Hoe ik dit allemaal typ vind ik de basis van Feyenoord beter. Goede aanval (vond ik vorig seizoen ook). Werkethiek en leiderschap op het middenveld evenals scorend vermogen. Verdediging weet ik niet, want ze hebben twee goede backs verloren. Daarom vind ik de selectie van Ajax niet minder, omdat er aan alle 3 ploegen wel wat mankeert. Ajax is dan de enige van de 3 die gewoon echt het geld heeft om er wat aan te doen.

13 augustus 2017 om 09:53

Ik moet het ook nog afwachten met onze backs en Diks maakt allerminst een goede indruk tot nu toe, al verwacht ik dat Nieuwkoop zal gaan spelen als hij herstelt is. Maar zelfs al voldoen ze niet, dan nog denk ik dat ze niet of nauwelijks minder zijn dan de backs van Ajax. Haps lijkt me echt beter dan Dijks, Viergever of Sinkgraven, terwijl de rechtsback misschien Veltman beter is, al speelt hij niet bepaald goed, maar ik verwacht een grotere ontwikkeling bij Nieuwkoop.

13 augustus 2017 om 10:07

Het is idd te hopen dat Nieuwkoop snel herstelt . En ja in de breedte kan en moet Feyenoord ook sterker. Moet eigenlijk nog een buitenspeler bij aangezien ze el hankouri willen verhuren. Maar even terug op Ajax als Ajax in elke linie 3 echte versterkingen halen dan is het gewoon goed. Wel ervaring uiteraard. Alleen je mag het overmars toch wel kwalijk nemen dat dat ju jog moet gebeuren? Je belangrijkste 2 wedstrijden zijn alweer geweest. Ja vorig jaar was goed in Europa mooie finale plek echter zal dit net als Feyenoord de uefa cup won een incident zijn je kans aar niet verder op leunen. En ik denk dat de supporters cq de aandeelhouders toch wel weer een tastbare prijs willen pakken?

13 augustus 2017 om 10:15

Baard,

Het is niet zozeer de selectie. Ga me ajb niet vertellen dat de selectie van Heracles beter is. Je hoort Heracles gewoon op te rollen, bij wijze van spreke ben je met de rust al klaar geweest.

Deze trainer zeurt al om versterkingen, maar hij moet dan meteen maar paniekvoetbal spelen op het moment dat het gelijk wordt? Er was totaal niets aan de hand, maar deze zenuwlijder grijpt verkeerd in en timing is bijzonder matig. Hij heeft teveel bosveltjes, heeft de learning curve van een stoeptegel en is totaal Ajax onwaardig die nu net als Jol toen zwakzinnig loop te janken om versterkingen. FDB moest het jaren doen met jeugd en matige aankopen. Nee het was niet oogstrelend, maar safety first en 80% van het geld op de bank is te danken aan de prestaties van De Boer.

De staf, in het bijzonder Spijkerman, wat moet het vorig seizoen toch een hel zijn geweest voor hem. Leeft nu helemaal op en kan nu eindelijk de baas spelen zonder geslachtofferd te worden. Man, laat hem lekker vooral de wedstrijdinformatie enkel doorgeven maar alstublieft geen inspraak hebben op de vorderingen rondom de wedstrijd.

Keizer moet nu een streep zetten en zijn eigen gang gaan. Het kan dus finaal misgaan, maar dan ga je tenminste ten onder door je eigen visie, wat nog altijd beter is dan dat er een enorme bananenschil onder je schoen wordt geworpen door je "assistent".

13 augustus 2017 om 10:31

Uiteraard had Ajax het sowieso moeten winnen, al is het misschien niet verkeerd dat de pijnpunten zo snel mogelijk duidelijk worden. Ik heb me ook enorm verbaasd over de aanstelling van Keizer en zag dat zelf als een verkeerde beloning richting de assistenten. Een ervaren trainer die zichzelf heeft bewezen zou niet dit soort noodgrepen doen, terwijl Keizer nu nog geen officiële wedstrijd heeft gewonnen en gisteren koste wat kost wilde winnen. Dat was Ajax denk ik ook wel gelukt met een beetje de duimschroeven aan te draaien, of door een zondagsschot van Schone, niet met risicovol verdedigen. Juist de linie die zo verzwakt is zet je daarmee onder druk.

14 augustus 2017 om 06:23

Tete was normaliter ook basis maar meneer bosz is een apparte die het volgens Mij niet snapt want tete is beestig goed op de back. En Ajax eigen schuld dat ie nu weg wou . Gewoojln kut beleid straks vangen ze 60mil € vpor Sanchez en dat ga lekker op de bank want mars die geef niks uit alleen verkopen😫

13 augustus 2017 om 10:43

Feyenoord heeft zijn selectie al op niveau, maar dat is niet het niveau wat Ajax na streeft. Jaren lang hebben ze de betere spelers van de ED gekocht, maar de meeste blijken het niet te halen. Nu zoekt Ajax verder dan de ED en dat duurt langer en kost meer geld. Ajax heeft nog steeds de beste selectie, ook zonder Sanchez.

13 augustus 2017 om 11:06

je hebt verloren gister van Heracles. Leg mij maar uit hoe in godsnaam je de beste selectie hebt. Als Sánchez weggaat, hebben jullie echt een probleem. Zoals het praktisch al jaren gaat bij Ajax, allemaal veel talent en potentie. Maar dat is niet beter.

13 augustus 2017 om 11:12

Ik weet niet of dat niet het niveau is dat Ajax nastreeft, ik denk dat ze dan hun eigen niveau overschatten. Een Haps is beter dan wat Ajax heeft op linksback en ik denk dat Amrabat bij Ajax echt niet had misstaan, ik vind namelijk dat ze als verdedigende middenvelder het nodige missen terwijl Feyenoord daar drie betere opties heeft met Vilhena, El Ahmadi en Amrabat. Misschien vd Beek daar zetten, maar wie heb je dan op zijn plek? En Kluivert is een talent, maar is hij beter dan Boëtius of Berghuis? Ik denk namelijk niet dat zijn huidige niveau hoger is, eerder lager. En De Ligt, een groot talent, maar op dit moment duidelijk minder dan Botteghin. Natuurlijk kan hij een betere speler worden, maar dat duurt even en het is de vraag of hij dat niveau bij Ajax haalt of pas bij zijn vervolgstap. Maar De Ligt, en ook Kluivert, Younes en wellicht zelfs Dijks zijn op dit moment wel het basismateriaal van Ajax. Je kan nog zo'n hoog niveau nastreven, je moet zorgen dat je huidige selectie van niveau is, en dat is het niet. Wat je nastreeft is leuk om over te mijmeren, maar je krijgt er geen enkel punt voor.

Davinson blijft dus want trainer Keizer zeg dat hij dingen met hem moet bespreken. En dat hij weer moet focussen na de teleurstelling. Heel mooi dus. Maar wel sneu voor hem maar volgende seizoen zit hij in de Spaanse zon te lachen.

Het faillissement van Ajax. Zo gaat deze sportclub, want dat zou het primair moeten zijn, met haar eigen supporters om. Een verkoop is belangrijker dan de punten. Zolang de aandeelhouders maar tevreden zijn. Zo zwart wit zal het wellicht niet wezen maar is wel het Ajax van de laatste jaren.

13 augustus 2017 om 09:07

Wat enorm negatief en weinig verstand heb ik het idee. Niet de aandeelhouders, maar de spelers moet je tevreden houden. In dit geval kun je dan een dergelijk hoog bod moeilijk weigeren als de speler in kwestie zelf graag wil.

13 augustus 2017 om 09:18

Niets negatief. Zo negatief is de sport dus blijkbaar. Hoezo moet de speler tevreden zijn. Wat is er aan de hand.. Is hij soms ontslagen? Ontvangt hij zijn salaris niet meer? Zit hij op de tribune?

13 augustus 2017 om 09:18

Nou waarom negatief hij heeft toch deels gelijk Ajax is gewoon ordinair een handelshuis dat is op zich niet erg maar heb dan ook geen ambities en strooi dan niet de supporters zand in de ogen met het bezig van een Brazilaan van 12 miljoen die uiteindelijk toch niet komt en liever voor meer geld op de bank zit bij Watford , dat is in mijn ogen het in de maling nemen van de aanhang waarvan ik er ook een ben en nu weer met Sanchez en ik zie ook Dolberg nog weggaan ik vind dat kwalijk want ook ik verleng ieder jaar mijn kaart en iedere keer wordt vlak voor de competitie de beste spelers weggehaald , en inderdaad ik denk dat het geld belangrijker is dan de punten zeker voor de raad van commissarissen want die zitten al weer in hun handen te wrijven terwijl wij als supporter het moeten doen met middelmaat als Viergever, Veltman , Younis, .

13 augustus 2017 om 10:56

Maar wat als jij als Administratief medewerker bij de AH in een keer een soortgelijke baan bij bijv. Bayern Munchen krijgt aangeboden.

Zou je toch ook niet fijn vinden als de AH jou overgang blokkeert?

13 augustus 2017 om 11:10

Je moet een werknemer niet vergelijken met een voetballer. Een voetballer is een product en heeft een veel hogere waarde dan een gemiddelde werknemer. Die zijn niet vergelijken. Appels en peren.

13 augustus 2017 om 12:38

"maar wat als jij als Administratief medewerker bij de AH in een keer een soortgelijke baan bij bijv. Bayern Munchen krijgt aangeboden"

Betaald Bayern Munchen dan ook 40 miljoen euro aan Albert Heijn?

Het grappige is dat de zwakste schakels Viergever en Veltman zich uitlaten over transfers. Dat terwijl zij degene zijn die structureel falen achterin de verdediging! Als ik op mijn werk niet fuctioneer maar wel een goed salaris opstrijk, zou ik ook niet om een andere collega vragen die mijn plek inpikt. Maar deze 2 gastjes denken natuurlijk dat ze wereldpartijen op de mat leggen.

13 augustus 2017 om 09:14

Viergever is imo geen zwakke schakel, hij is juist afgelopen seizoen erg bepalend geweest met enorme inzet en weinig fouten. Veltman is inderdaad geen topspeler

13 augustus 2017 om 09:15

Toch zijn dit wel spelers die qua leeftijd wel zijn gebleven, waar jongere spelers vertrokken. Voor Veltman is interesse geweest door de jaren heen, en voor Viergever nog deze zomer. We klagen aan de ene kant dat we willen dat spelers tot hun 25ste of 26ste blijven, maar het zijn wel vaak de spelers uit die leeftijdsklasse die de gebeten hond zijn. Kluivert en De Ligt hebben meer krediet nu, terwijl die af en toe ook bijzonder diep afzakken. Ik denk dat het voor talenten zo alleen maar minder aantrekkelijk wordt om te blijven bij Ajax, want stel dat straks Tete, Bazoer, Riedewald en El Ghazi schitteren over de grenzen, terwijl Veltman wordt verguisd (ooit ook een groot talent, er waren zelfs Ajacieden die hem hoger dan de Vrij inschaalde), Dijks weg mag en Schone net als Viergever tekort komt. Het had qua beleid allemaal wel wat beter gekund dat geef ik toe, maar de spelers die zijn gebleven verdienen ook respect voor hun keuze. Hun ontwikkeling is door het bij Ajax blijven denk ik wel wat minder snel gegaan dan spelers die wel de transfer maakten. En hun bankrekening is ook minder gevuld.

13 augustus 2017 om 09:29

Maar veltman en viergever zijn wel de mensen die iig een zes halen. Het probleem is de ondergrens van de rest van de selectie. Geweldige talenten, maar een topclub mag niet afhankelijk zijn van grillige talenten. Die moeten een extraatje zijn, geen sterkhouders. Dan heb je nog het dilemma zyech. Met het vertrek van Klaassen lost niemand meer zijn vuile werk op. Dat werd gisteren pijnlijk duidelijk. Ik vraag mij zelfs af of je zyech, je beste speler, wel kunt handhaven in de basis zolang er geen stofzuiger achter hem staat.

Er zit bij Ajax ieta goed mis qua spelersbeleid.
Meedere spelers roepen openlijk op om versterkingen.
Dit doe je als speler niet meteen openlijk maar intern, aan het aantal spelers te zien die nu ineens openlijk aangeven versterkingen te willen, lijkt het wel afgesproken werk om de directie onder druk te zetten.
Dit zal waarschijijk komen omdat die lamzakken overmars en co die alleen dit jaar nog rond de 40 miljoen inkomsten hebben van transfer weer gezegd hebben hier gaan we het mee doen.
Schandalig.
Het ergste is nog dat beide backs overduidelijk al een heel seizoen het zwakste punt nog niks maar dan ook niks gehaald is ja een speler voor ajax 2 je word er toch kotsmisselijk van.
En reken maar dat Sanchez verkocht word, dan hoop ik dat ze komende potten verliezen laat de pleuris maar eens uitbreken verdomme.
met dit budget dien je structureel kampioen te worden in Nederland.

Lijkt een beetje alsof Viergever er niet echt rouwig om is als hij weggaat..

13 augustus 2017 om 09:28

Iets met eiggenbelang.

Hij wacht natuurlijk ook nog op een verlenging.

Dan kunnen ze spelers als Hoedt, Fosu-Mensah (al zit die net bij FdB), Aké, Blind o i.d. gaan halen voor de verdediging. Geen onbekende 19 jarige zuid-amerikaan (wat af en toe eens goed uitpakt), maar bij voorkeur Nederlandse bekende spelers (met ervaring die er gelijk staan). Er is geld genoeg, dus investeer eens.

13 augustus 2017 om 09:27

Geen van die spelers is haalbaar voor Ajax. Ze zitten allemaal in een betere competitie dan Ajax en Hoedt en Blind ook bij een beter team (en over die andere twee kan je twijfelen). Als je bekende spelers wilt als Ajax zal je die waarschijnlijk uit de eredivisie moeten halen, al had Van Drongelen nu denk ik ook nog te kort gekomen bijvoorbeeld. En een onbekende Zuid-Amerikaan kan wel een jaar later 9 keer in waarde zijn gestegen, dus zo slecht is die optie niet.

13 augustus 2017 om 09:34

Het gaat om de categorie waaruit ajax moet proberen te halen. Sanchez was een buitenkans maar daar zijn er niet 10 van te vinden. Veel andere spelers hebben een hoog risico gehalte en ik denk dat ze iemand moeten halen die er gelijk zal staan.

13 augustus 2017 om 09:50

Maar zie jij zo'n speler in de eredivisie? Want Ajax maakt het zichzelf ook niet makkelijk met het spelsysteem wat schijnbaar moeilijk is aan te leren. Sanchez begon ook in het tweede vorig jaar bijvoorbeeld.

13 augustus 2017 om 09:39

Ik denk dat de enige haalbare optie N de jong is. De voorbeelden die jij noemt zitten bij betere clubs/competities of hebben net een transfer gehad.

Het is echt allemaal exact hetzelfde als vorig jaar;

Iedere Ajacied vraagt om versterking.
Onnodig uitgeschakeld worden in de voorrondes.
Onnodig puntverlies in de competitie (2016 Roda en Willem 2 / 2017 Heracles)
En nu zal er op t laatste moment, nu t eigenlijk alweer te laat is wat bij komen (2016 Ziyech)

Heel Amsterdam schreeuwt om Nigel de Jong, iedere ezel ziet dat Ajax die heel hard nodig heeft, en Overmars en Sar komen eind augustus een keer uit hun zomerslaap.

Hoe kan je nou met 4 middenvelders aan een seizoen beginnen??

En nog erger; maar 2,5 verdediger die Ajax waardig zijn. De Ligt is pas 18, Sanchez en Veltman wil ik het voordeel van de twijfel nog wel 1x geven..... Dijks, Dankerlui, Zeefuik en Viergever zijn (nog) geen Ajax niveau en Sinkgraven is altijd geblesseerd!

Viergevers gebreken werden gister wel duidelijk toen Sanchez niet naast hem stond... daarnaast stond hij toen Ajax 3-3-4 ging spelen meer in de spits dan linksachter.

13 augustus 2017 om 10:41

Ik snap ook echt niet waarom ze niet Sneijder hebben benaderd om Nouri op te vangen. Hoe erg het ook is, je moet wel een voltallige selectie hebben natuurlijk. Daarnaast hoop ik dat ze voor cv inderdaad eens N de Jong gaan vastleggen. Dit allemaal had 2 weken geleden al gekund, maar ze hebben bij Ajax liever een jeugdelftal en veel geld op de bank.

Ajax zal de Arena wel kopen, neem ik aan. Of ze willen in 1 klap ook van de beurs af. Ze hebben namelijk al genoeg geld voor de Arena. €110mln overmaken aan de andere participanten en klaar. Kun je ruim 10mln afhalen van de jaarlijkse kosten en miljoenen bijschrijven aan kantoorverhuur, horeca en evenementen. Dan heb je zeker in 10 jaar die investering weer terugverdiend en kan je op een grotere begroting werken, ca. €20mln meer..en gaat er geen winstuitkering meer naar de aandeelhouders, smerige graaiers. Ook dan gaan de kosten omlaag. Dat zal ongeveer 60mln kosten. Ze hebben nu het geld om beide te doen en een kleine buffer te houden, mits Sanchez en Dolberg verkocht worden. Voor samen €75mln. Kun je nog steeds 30mln investeren in de selectie. Lekker Janssen halen, Nigel de Jong, Vertonghen, en een goede linksback. Dan ben je financieel en sportief weer top en heb je goede perspectieven!

13 augustus 2017 om 09:58

Die aandeelhouders die jij smerige graaiers noemt zijn gewoon supporters die de club op deze manier steunen. Als ze uit waren op winst was Ajax wel ongeveer het laatste bedrijf waar je aandelen van gaat kopen, volgens mij hebben die al jaren geen dividend uitgekeerd. Ze schermden ooit met dat het niet mocht wettelijk, maar het mag wel degelijk en daarna maakten ze bekend het gewoon niet te willen.

Daarnaast moet je wel rekening houden met groeiende kosten bij aankoop van de Arena, een stadion wordt elk jaar wat ouder en daarmee ook duurder in onderhoud.

Overigens vraag ik me af of Vertonghen haalbaar is voor Ajax, ik heb hem niet gevolgd de laatste jaren, maar hem én Janssen halen lijkt me te veel van het goede. Of je doet het met gesloten beurzen met Sanchez, maar dan nog doet Tottenham een slechte deal lijkt me. Ik denk zelfs dat het je niet lukt een van die twee los te weken.

13 augustus 2017 om 11:41

Haha nee Vertonghen zal wel even naar Ajax komen. Vorig jaar 33 wedstrijden bij Spurs in het eerste gevoetbald maar die wil vast terug naar Ajax

Martín Cáceres is echt een gemiste kans voor Ajax. Was transfervrij en kan zowel als Back als centrale verdediger uit de voeten. Tekent nu een contract bij het gepromoveerde Hellas Verona. Ben benieuwd Wat ajax zal doen met de 'centen'.

Centen hadden ze ook voor de aanstaande verkoop van Sanchez.

Had liever gezien dat ze jou en Veltman hadden verkocht en er nog een sanchez bij hadden gekocht. Beide zijn heel erg matig en horen niet in Ajax 1. Dit gaat heel veel punten kosten. En over in Europa nog maar te zwijgen.

Ajax maakt er een zooitje van we hadden een prima selectie kunnen hebben met oude spelers en en een aantal top talenten voor de balans in het team. Sneijder was een prima desnoods tijdelijke opvolger en leider geweest voor Klaassen en hadden we misschien wel gewonnen van Nice. Emanuelson hadden we gratis kunnen ophalen. Een krachtpatser als De Jong hadden we binnen moeten halen. Er word alleen maar gedacht aan winst maken. Nu zit je weer met een onervaren trainer en selectie wat donderdag ook niks klaar gaat spelen met deze selectie. Echt toppie weer! Gister nog zo blij dat ik weer foxsports heb inmiddels ben ik in staat om het weer op te zeggen. Ik had al weinig zin in het seizoen maar nu pfffff echt. Elk jaar hetzelfde liedje

Moeten ze wel vervanger halen. Met Viergever en de Ligt centraal gast t m niet worden.

Om iets leuks mee te doen? Ja, Viergever zelf en die knuppel op rechts vervanger voor wat beters. Maar dat zou ik sowieso al doen, en Sanchez behouden. Het is me totaal onduidelijk waarom Ajax zijn steunpilaar achterin zou laten vertrekken. De pieken klotsen in Amsterdam toch al tegen de plinten omhoog. Voor het inkomende transferbeleid heeft Ajax sowieso al genoeg centen - de gereserveerde 12 miljoen voor Richarlison zijn nog steeds beschikbaar voor een andere versterking lijkt me - en als Ajax denkt met 40 miljoen de brug te kunnen leggen richting de absolute top: dream on! Twee jaar geleden was dat bedrag een forse kraker, nu is het voor Engelse en Spaanse topclubs al een schijntje.

Ajax wilde toch eens in de vijf jaar echt ver gaan komen in de Champions League? Zijn gelijke vinden in de groten der aarde? Kies dan een keer voor het sportieve succes nu! Sanchez is een sportieve goudmijn voor de ploeg die uiteindelijk Chelsea moet verslaan in de CL kwartfinale de komende jaren! Bouw daarnaartoe in plaats van dat het geld renteloos op de bank staat te verpieteren! Bovendien: gun je supporters eens iets meer dan Viergevertjes en Veltmannetjes!

Je moet gewoon als ajax bekend komen te staan om je beleid spelers altijd 3 jaar te houden. Bieden is zinloos in die periode en daarna staan de topclubs in de rij. Spelers die komen weten dan ook waar ze aan toe zijn. Geen zin 3 jaar vast te zitten? Dan kom je maar niet.

Probleem alleen is Nick, dat Overmars alleen van geld binnen halen is en niet van het geld uitgeven.
Bereid je maar voor dat de defensie dit jaar zal zijn Veltman, De Ligt, Viergever en Dijks. Dat is voetbal technisch een stap van een jaar of 5 terug in de tijd, maar de kas van Ajax blijft tot de nok toe gevuld. Ik was voor het plan Cruijff, maar Overmars en co zijn hier mijlen ver in doorgeslagen. Ik kan me ook niet voirstellen dat dít de bedoeling van Cruijff was.

Dat ze Viergever maar snel verkopen, lig daar ook niet zo wakker van.. Sanchez moet blijven want wat er nu beschikbaar is is gewoon te mager

Het bedrag dat Ajax geweigerd zou hebben schijnt slechts 22 miljoen te zijn. En Ajax en Tottenham zitten dicht bij een akkoord over Sanchez voor een bedrag van slechts 33 miljoen wat nog wat kan oplopen met bonussen. De Ajax fans worden weer gepiepeld!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

31 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren