Keizer: ‘Van mij hoeft hij niet weg, er moet wat worden uitgesproken’

Zondag, 13 augustus 2017 om 08:03

Zónder Davinson Sánchez verloor Ajax zaterdagavond met 2-1 bij Heracles Almelo. De verdediger wordt sinds enkele dagen met een miljoenentransfer naar Tottenham Hotspur in verband gebracht en meldde zich zaterdag op het kantoor van directeur spelersbeleid Marc Overmars om over een eventuele transfer te praten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Davinson Sánchez deze zomer bij Ajax vertrekt?


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door holala)

Bizar wat er de laatste weken allemaal bij Ajax gebeurt, na zo'n positief en sterk seizoen als vorig jaar. Bosz weg, tragische ongeval met Nouri, ongelukkige uitschakeling CL, nu gezeur rondom Sanchez en verlies bij Heracles. Ik denk dat er wel meer moet gebeuren dan even de situatie uitspreken met Sanchez meneer Keizer. Bijvoorbeeld je belachelijke idee om gister je verdediging gewoon op te offeren met je wissels. Wat een onkunde was dat!

13 augustus 2017 om 08:27

Achteraf is dat makkelijk praten. Als het goed was uitgepakt was hij een held en hadden alle supporters gezegd dat Keizer tenminste aanvallend durft te spelen. Je kunt iig niet zeggen dat hij niet probeerde te winnen en met alle respect zou Ajax tegen Heracles best 1 op 1 moeten kunnen spelen achterin.

13 augustus 2017 om 08:58

@100%meijer
Maar gek genoeg verklaarde hij op tv bij de NOS dat het dom was om bij een 1-0 voorsprong te blijven aanvallen. Leuk voor het aanvallende voetbal zei hij maar niet reëel.
Dan denk ik "wie is hier dom?" Mijneer Keizer zelf toch? Hij beslist toch de tactiek?
Nee hou jij je ogen maar dicht.

13 augustus 2017 om 08:42

Zo bizar is het niet, los van de tragedie Nouri. Het is gewoon voetbal. Het 'positieve sterke' vorige seizoen kende ook een hobbelige start, zoals meestal bij Ajax. Toch is Ajax de enige club die consequent in de top twee eindigt en dat zal ook dit jaar weer gebeuren. Moet erg gniffelen om mensen die nu alweer zenuwachtig worden of het hoofd van de trainer willen zien. Er gebeurd niks nieuws. We kunnen allemaal roepen dat een speler niet weg mag, maar dit is de eredivisie en daar is simpelweg iedereen te koop en helaas tegen de juiste prijs ook op ieder moment van de transferwindow. Dat is nooit anders geweest. Bovendien, geen club is in staat een speler te behouden, als die zelf zijn zinnen op een vertrek heeft gezet. Zelfs Barcelona niet.

13 augustus 2017 om 10:58

haha, nu komt men erachter. Een tactisch onbenul, die Marcel Keizer. Het is ook niet voor niets dat hij het tot aan Ajax nooit verder geschopt heeft als Cambuur enz.
Keizer was weer eens de zoveelste zuinige oplossing van het technisch hart, en nu gaan we daar weer de rekening voor gepresenteerd krijgen.

Beste Marcel, jij weet net zo goed dat Sanchez gewoon verkocht gaat worden. 40 miljoen (en 35 miljoen winst) doet iedereen, behalve de fans, glimmen in Amsterdam ...

Zoals zo vaak moet Ajax in de laatste 2 weken in actie komen om Ajax op sterkte te krijgen.

Jammer dat we in die tussentijd al uitgeschakeld zijn in de CL en een domper hebben opgelopen in Heracles. Sommige dingen veranderen nooit...

13 augustus 2017 om 08:34

Volgens Mike Verweij en de Telegraaf heeft Ajax een bod van 40 miljoen afgewezen en Sanchez een uniek 5 jarig contract aangeboden waarmee die door het salarisplafond gaat. De bal ligt dan bij Sanchez. Hopelijk tekent die en blijft die dan nog minimaal 1 seizoen.

13 augustus 2017 om 09:08

Een uniek contract voorstel is allemaal leuk en aardig als Ajax zijnde hoor maar bij Tottenham zal hij nog veel meer kunnen verdienen. Maar deze jongen verlaat Ajax niet alleen omdat die daar meer kan verdienen ook CL, betere spelers, betere competitie en Spurs is een betere opstap naar de absolute top dan Ajax! Daarnaast lijkt deze jongen er ook wel klaar voor! Daarnaast geeft Tottenham niet zo maar zulke bedragen uit dus de kans op minuten is zeer groot. Al met al denk ik dat Sanchez vertrekt.

13 augustus 2017 om 08:36

Dat denk ik ook, het enige wat Ajax kan doen is met deze Miljoenen naar Zuid Amerika gaan en drie nieuwe Sanchezen kopen.

En dan maar niet kijken op een miljoentje meer of minder..

Het pijnlijke is wel dat je weer een valse start maakt van het nieuwe seizoen met mogelijk weer geen prijzen en dat gaat zeker duur worden..

Wat een verschil met gudelj hé... als die zegt dat hij niet gemotiveerd is om te spelen.... 😉

13 augustus 2017 om 08:44

Haha...daar krijg je wel een duimpje voor.
Niettemin is het natuurlijk wel een andere trainer, het was op zich wel mooi geweest als Peter Bosz er nu nog had gezeten.

13 augustus 2017 om 08:45

Het verschil is dat Gudelj niet voldeed en Sanchez wel voldoet en wel speelt..
De timing van Sanchez is ook een beetje lullig op de eerste wedstrijd dag en vlak voor een cruciale el wedstrijd.

13 augustus 2017 om 08:56

Was Gudelj niet gemotiveerd om te spelen? Heb je een link? Volgens mij kwam hij op de bank te recht. En daar had hij de motivatie niet voor😂

13 augustus 2017 om 09:02

Gudelj was niet gemotiveerd om op de bank te zitten.
Hij werd door iedereen wat Ajax minded is bws opgehangen, verguisd.
Hoe durft hij, niet gemotiveerd!
Sanches is ook niet gemotiveerd.................
Maar ja, zoals ik al zo vaak zei: Ajacieden kunnen alles zo verdoemd goed omdraaien en schoonpraten.

13 augustus 2017 om 09:26

@holala maar dat is allebei toch wat anders? Als je week in week uit de slechtste van het veld bent en je vindt jezelf vervolgens te goed om op de bank te zitten. Of je bent een dragende kracht en een Engelse topclub biedt 40 miljoen. Dan kun je er wel bijhalen dat "Ajacieden dingen verdomd goed kunnen omdraaien en schoonpraten" om duimpjes te krijgen, maar het zijn toch echt twee best wel verschillende situaties.

13 augustus 2017 om 09:34

@martijn12

Als je week in week uit (minstens 2 seizoenen) de slechtste speler op het veld heb staan.
Dan heb je ook week in week uit de slechtste trainer voor de groep als hij dat week in week uit niet ziet?
En dit bedoel ik dus met alles verdraaien en recht lullen wat krom is.

13 augustus 2017 om 11:21

@holala, probeer je nu je gelijk te halen door een ander argument in te brengen? Nogal zwak natuurlijk.

Niet accepteren dat je naar de bank moet, of nogal in de war zijn van transferperikelen juist omdat je zo goed presteert lijkt me iets totaal anders.
Dat heeft verder helemaal niets te maken met een trainer die het wel of niet goed doet.

13 augustus 2017 om 13:05

@holala hoe kom je ineens bij die (minstens 2 seizoenen)? 1 seizoen bestaat namelijk ook uit meerdere weken. Gudelj heeft het best een tijdje prima gedaan. Maar zijn laatste seizoen sloeg werkelijk nergens op. En ja, dan is het inderdaad slecht van de trainer om hem op te blijven stellen. Maar nogmaals, waar zit dan het stukje dat ik (wij) dingen recht lul wat krom is? Je bent het toch met me eens dat Gudelj niet goed speelde? Je bent het toch hopelijk met me eens dat hij het verdiende om op de bank te komen? Is het dan echt zo vreemd dat Ajacieden het dan minder goed pikken als hij zich te goed voelt voor de bank en zich niet meer kan motiveren? Of moeten we iedereen binnen de voetbalwereld precies gelijk behandelen als het gaat om "motivatieproblemen", ongeacht de oorzaak? Gelijke monniken, gelijke kappen. Maar dit zijn twee verschillende gevallen. Moeten we anders Vilhena en Feyenoord of eigenlijk ook de gehele selectie van Ajax afvallen aangezien zij zich niet konden focussen voor wedstrijden na persoonlijk drama. De reden waarom iemand niet 100 procent gemotiveerd/gefocust is kan erg verschillen per situatie. Dus als jij dan telkens andere argumenten erbij wil gaan verzinnen om jouw standpunt alsnog recht te lullen, prima. Maar "wij" lullen echt niet recht wat krom is hier.

13 augustus 2017 om 14:03

@holala Haha! En dan verwijt jij Ajacieden de boel te verdraaien en recht te lullen wat krom is. Ik weet niet of jij jouw eigen reacties terugleest voor je reageert? Maar, dat zou misschien een goede tip zijn

14 augustus 2017 om 10:52

Afrankapf

leer eerst mijn reacties te begrijpen.
Kom dan terug met je reactie en zul je zien wat ik ermee bedoel.

14 augustus 2017 om 10:58

@jaake
Welk ander argument?
Of kan jij ook al niet begrijpend lezen?

Hoezo in de war zijn?
Hij zei letterlijk (woorden van Keizer!) niet gemotiveerd te zijn om te spelen.
Ook al omdat het op kunstgras was en hij niet weer de kans op geblesseerde knieèn wilde riskeren.
Of Keizer moet liegen, dan trek ik mijn woorden weer in.

14 augustus 2017 om 11:06

@martijn12
In het begin speelde boillessen prima wedstrijden en werd hij gezien als een groot talent. Iedere Ajax supporter ging er in mee.
Later was volgens diezelfde supporters hij niet goed genoeg en werd hij verguisd.
Gudelj kwam en velen waren er zeker van dat Ajax zo'n speler nodig had.
Later wilden ze hem het liefst laten rotten.
Ziyech ging naar Twente maar Ajax en haar achterban wist zeker dat Sinkgraven een betere versie was.
Nu zit hij op de bank en Ziyech is de man bij Ajax.
Bazoer, Riedewald en ja zelfs Tete werden gouden tijden voorspeld door iedereen die Ajax minded was maar nu bleken ze toch niet goed genoeg en zijn ze "blij" dat ze vertrokken zijn.
Ach ja.....maar te zwijgen over de Kishna's, Fishers, El Gazhi's etc etc.
En als een niet Ajacied vroeg van hoe kan dat kregen we altijd wel een weerwoord tegen dat het altijd wel klopte hoe de gang van zaken ging.
En dat bedoel ik met recht lullen wat krom is.

13 augustus 2017 om 10:33

Gudelj was juist wél gemotiveerd om te spelen, hij wilde niet op de bank zitten, das wat anders. Bovendien is dit een situatie waar Ajax nog een marktconforme vergoeding aan overhoud en hebben we Sanchez zelf niet gehoord

13 augustus 2017 om 11:51

Een vergelijking die slaat als Dirk op Jaap. GUdelj was te slecht maar kom de bank niet opbrengen . Sanchez is te Goed en zit nu in transfer perikelen .

13 augustus 2017 om 13:57

Ja het verschil is zeer groot. De een zegt niet gemotiveerd te zijn om op de bank te zitten. De ander wordt door de coach buiten de selectie gelaten omdat hij met de td over de transfer wilde praten.

Bijzonder hoe iedereen hier kritiek uit op Keizer en Overmars, en blijkbaar niemand op de gedachte komt om het gedrag van Sanchez in twijfel te trekken. Dan heb je als club al drie jaar op rij, met de hoogste begroting en meeste financiele mogelijkheden, overal naast gegrepen en weer CL misgelopen, dan hoort de enige focus te liggen op het goed starten in de Eredivisie. Maar nee hoor, meneer Sanchez meldt zich op de wedstrijddag bij de clubleiding om over een transfer te praten. Op de wedstrijddag! Hoe haal je het in je hoofd? Dan ben je gewoon alleen met jezelf bezig, en niet met de club die jou een vorstelijk salaris betaalt. Alle begrip dus voor de beslissing van Keizer, dit was het enige juiste.
En dan moeten we niet net doen alsof het ontbreken van Sanchez de oorzaak is van de nederlaag in Almelo. Dat was gewoon het gevolg van andermaal een pover optreden buitenshuis, tegen een tegenstander die nota bene zijn veruit beste speler miste.
Strik eromheen en weg met Sanchez zou ik als Ajax zijnde zeggen, en proberen de hoofdprijs eruit te halen. Want dit wordt een stoorzender binnen de club.

13 augustus 2017 om 08:40

"strik eromheen en weg met Sanchez zou ik als Ajax zijnde zeggen, en proberen de hoofdprijs eruit te halen. Want dit wordt een stoorzender binnen de club."

Dat zal ook wel gebeuren, als Sanchez naar de rechter stapt lijd je ook nog gezichtsverlies en heb je slechte reclame. Hij kan zijn positie verbeteren dus dat wint hij altijd..

13 augustus 2017 om 09:07

@johan78

Hoe durft hij....hahahahahaha
Al die andere spelers die hem voor gingen wat niets met Ajax te maken hadden die hetzelfde "overkwamen" werd altijd verteld dat ze in hun recht stonden.
Nu betreft het een Ajacied en is uit den boze?
Natuurlijk joh.
Voorbeeld?
Ruiz toendertijd bij Twente op de speeldag en laatste dag van transferwindow vertrokken!
Nog meer voorbeelden? Google maar eens en wat zal jij schrikken!

13 augustus 2017 om 14:46

Sanchez moest gewoon een dagje langer geduld hebben dan kon hij rustig deze week om de tafel met iedereen. Maar nee, meneer ziet eurotekens en wil snel denken

Zo te horen wil Sanchez graag weg.
En nu is er ook al een conflict met de trainer
Zal zijn waarde niet goed doen.

Davinson blijft in Ajax. Maar hij baalt dat ie niet in Tottenham kan spelen. Nu moet hij weer gaan focussen. Nou dat is ech lastig als je droomt van Tottenham en al het geld wat hij nu niet kan krijgen. Maar volgende seizoen zit ie opeens in Barcelona of Real. ik vind het sneu voor hem maar blij voor Ajax dat hij blijft dus.

13 augustus 2017 om 08:47

Waar lees jij dat hij blijft?
Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat hij blijft.
Dus het is vooral sneu voor Ajax.

13 augustus 2017 om 08:54

Het is lekker makkelijk van Keizer om te zeggen dat hij niet de focus had maar je had toch gewoon een eventuele transfer over het weekend heen kunnen tillen nee hoor we laten hem buiten de basis , de hele voorbereiding is hij erbij en nu vlak voor de competitie wedstrijd moet hij even de bijdehante trainer uithangen en Sanchez er naast zetten nou dat is hem dam duur komen te staan en loop je gelijk achter de feiten aan , dit maak je mij niet wijs dat keizer dit alleen heeft beslist je hebt toch ook een spelersgroep die wat te zeggen heeft , nee dit heeft alles te maken met het niet oplopen van een eventuele blessure en zo gaat het ieder jaar en weer heeft Ajax zijn zaakjes niet op orde nu ben je straks je beste verdediger kwijt en zit je opgescheept met Veltman en Viergever nu daar gaat de concurrentie van schrikken hoor .

Ajax moet eens duidelijk zijn en gewoon geen spelers verkopen wanneer het seizoen begonnen is. Dan weet de speler ook waar hij aan toe is.

13 augustus 2017 om 09:10

Dan zal er waarschijnlijk geen (topspeler) meer bij Ajax tekenen.
Kom op zeg, je weet toch onderhand wel hoe de voetbalwereld in elkaar steekt!

13 augustus 2017 om 09:15

Dat is niet waar. Ajax kan best nee zeggen. Hadden the spurs maar eerder moeten aankloppen. Daarnaast kan Ajax sanchez beloven volgend jaar wel zo'n bod te accepteren.

Ligt heeft Sanchez naast zich nodig.Groot talent maar maakt nog veel fouten.Maakte gisteren weer een kapitale fout bij de 1-1. Ajax zonder Sanchez wordt een groot probleem.

13 augustus 2017 om 09:30

Sterker nog: De Ligt is toch niet zo'n topper zoals de media doet denken.
Sinds zijn debuut minstens (wat mij nu in mij opkomt) bij 4 tegendoelpunten in de fout gegaan.
Een echte topper overkomt dat niet in zo'n korte tijd!

13 augustus 2017 om 10:01

De Ligt staat wel verkeerd te verdedigen, maar in eerste instantie mag Dijks de voorzet niet laten trappen.

13 augustus 2017 om 10:22

Dat is echt onzin, ook goede verdedigers als Chivu en Frank de Boer hebben in hun begintijd vergelijkbare fouten gemaakt. Een fout van een verdediger heeft zelfs een poos een Frank de Boertje geheten... de Ligt komt er wel. Gewoon niet te snel afbranden.

Het is misschien wat vroeg, maar ik denk niet dat Keizer het in zich heeft. Tuurlijk spelen ze aardig voetbal en dat is zijn verdienste, maar het voetbal gaat tegenwoordig wel om winnen van wedstrijden en daar hoort goed verdedigen, omschakelen en op het juiste moment de juiste tactische ingrepen kunnen doen ook bij. Wanneer je al met 10 man op de helft van de tegenpartij speelt, veel beter bent,en het is 1-1 dan zou ik met een kwartier te gaan in ieder geval eerst geen goal tegen willen hebben. De kansen waren er zowieso wel. Mooi dat je dat dan risico neemt voor een overwinning, maar na afloop heb je geen punten en begin je weer met drie punten achterstand. Deze verdedigers zonder sanchez kunnen gewoon niet best spelen met veel ruimte in hun rug en daarnaast lopen ze rond de 16 meer achteruit dan vooruit. Het middenveld schakelt niet om bij balverlies en dan kun je er op wachten. Verdedigen is net zo belangrijk als aanvallen, ondanks dat het er niet zo spectaculair uitziet. In de succes elftallen van Ajax hadden ze ook verdedigers en middenvelders die konden verdedigen.

Tja, Ajax... Ik had er gezien de financiã«le positie van de club op gerekend dat ze nu in ieder geval spelers als Sanchez en Dolberg kunnen behouden door gewoon de knip te trekken. Maar nee, we komen weer op de proppen met Dijks (hoe belachelijk is dat eigenlijk) en Huntelaar. We kopen Neres voor miljoenen, maar zetten hem op de bank omdat die Kluivert zogenaamd veel beter is. Younes blijft voor zichzelf spelen en natuurlijk is de nieuwe aanvoerder beter dan al die spelers die weg moesten op de verdedigende positie. We blijven lekker klooien met een veteraan op het middenveld en overgieten het met een lekker sausjes van de trainer. Die heeft gisteren een uitstekende beurt gemaakt met zijn wisselbeleid. Iedere sukkel die niets van voetbalcoachen weet kon zien dat het wel eens fout kon aflopen. Waar gaat dat naar toe. Gaat Ajax PSV achterna? Oh zo jammer voor het Nederlands voetbal. Als er op dit moment een club met z'n jeugdopleiding en financiã«le middelen het hoofd enigszins boven water kan houden in het ,,europese geweld'', dan is het Ajax. Maar klaarblijkelijk blijft het ,,potten'' op de spaarrekening belangrijker dan te investeren in het elftal en is het management niet daadkrachtig en kwalitatief goed genoeg om Ajax naar een hoger plan te tillen. Dat Ajax een soort van ,,handelshuis'' is begrijp ik nog wel, maar dat ,,het handelen'' in spelers nu de belangrijkste activiteit is bij Ajax kun je t.o.v. al die supporters niet maken. Of toch wel....

het is nu natuurlijk makkelijk scoren om Keizer af te branden, maar heb hem in korte tijd toch een aantal dingen zien doen waar ik grote twijfels over heb.
Ben benieuwd hoe dit verder gaat.

Er moeten een aantal dingen worden uitgesproken...

Waar slaat dit op ? Er wordt net gedaan of Sanchez een ernstig strafbaar feit heeft gepleegd.
Keizer begint steeds meer op een autoritair persoon te lijken.

Laat hem nou eerst zorgen dat die het team aan voetballen weet te krijgen want voorlopig lijk het nog nergens op

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

63 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Swansea City voert gesprekken met Manchester City over de komst van Bersant Celina. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren