‘Meerdere spelers hebben tegen Overmars gezegd dat er spelers bij moeten’

Zondag, 13 augustus 2017 om 07:00

Joël Veltman heeft zaterdag na de pijnlijke en verrassende nederlaag tegen Heracles Almelo (2-1) benadrukt dat Ajax behoefte heeft aan versterkingen. Het zit de Amsterdammers in de eerste weken van het nieuwe seizoen niet mee, na de eerdere eliminatie in de derde voorronde van de Champions League en het mogelijke vertrek van Colombiaans international Davinson Sánchez.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ajax dit seizoen kampioen van Nederland gaat worden?


Gerelateerd

66 reacties (laatste reactie door rolo1984)

Merkwaardig? De neuzen staan toch niet helemaal dezelfde kant op in Amsterdam. De ene speler zegt dat Ajax verder is dan de concurrentie en volgens de andere moeten er spelers bij?

13 augustus 2017 om 07:22

Sanchez scheelt een slok op een borrel ;-)

13 augustus 2017 om 07:33

Maar die is niet weg. Toch?

13 augustus 2017 om 07:35

Vind ik ook. Met Sanchez zie ik het zonnig in, die geeft rust en zekerheid, ook goed voor De Ligt en De Jong, de mensen om hem heen. Benieuwd naar de nieuwe Noor en Colombiaan. Echter als but nog een sterkhouder (Sanchez of Onana of Ziyech) vertrekt doe je een jas uit en staat het gelijk aan opnieuw beginnen.

13 augustus 2017 om 08:02

Zelfs met Sanchez zie ik het weinig zonnig in. Geen geschikte backs voor het spel dat je speelt, een CVM die niet geschikt is en twee vleugels die de ene week een 8 en de andere week een 3 scoren waardoor ook je spits amper tot niet in het spel wordt betrokken.


Het technische hart heeft weer eens belachelijk hard gefaald en de selectie niet op orde nu het seizoen is begonnen. Maar goed er wordt verkocht en centjes binnen geharkt. Zonder het kapitaal op het veld terug te zien. Dit wordt weer een paniekaankoop als Ziyech om er aan het eind van het seizoen achter te komen dat de punten die je in augustus hebt verloren heel duur zijn geweest. Vorig seizoen 2.0.

13 augustus 2017 om 08:09

@manodedios
Ook met Sanchez is Ajax te zwak. Vorig seizoen was al zichtbaar dat we op linksback en linksbuiten kwaliteiten tekort komen. Daar heeft Ajax zich nog steeds niet versterkt.

Zoals gisteren al gepost; het is leuk om steeds talenten voor jong-Ajax te kopen, die wellicht een mooie versterking zijn voor de Toekomst. Maar het eerste elftal wordt onder het huidige Technische Hart te vaak vergeten. Topclub onwaardig.

De komst van Huntelaar en Van Leer waren een mooi begin. De tijd en energie in de komst van Lamprou vind ik onbegrijpelijk. Daarnaast had de komst van Orejuela veel eerder moeten plaatsvinden als concurrent voor Veltman en vervanger van Tete.

Dijks had al eerder aangetoond dat hij tekort komt voor Ajax-1. Was verhuurd aan Norwich, kwam terug, mocht weg en nu staat hij in het eerste als linksback. Hij deed het gisteren niet eens onaardig, maar het blijft een onbeholpen draver. Was schuldig aan het te ruim dekken bij de 1-1. Uit zijn aanvallende acties komt zelden gevaar of assists.

En dan Younes.... Gelukkig ging hij 1x buitenom als verrassing en dat betekende de 1-1. Maar het blijft een draaitol, spelvertrager zonder diepgang.

Kortom we zijn in augustus al uitgeschakeld in de CL en hebben de 1e competitieronde met alle respect voor Heracles al verloren. Half Augustus en we hebben de boel niet op orde, zijn dus niet ingespeeld. Het lijkt op een soort van deja vu....

13 augustus 2017 om 08:52

Welnee de concurrentie speelt niet ieder seizoen even constant als het vorige, er is niks aan de hand. Ik vind in tegenstelling tot anderen dat de selectie er goed uitziet — mits deze intact blijft, moet zeker kunnen volstaan voor de landstitel. Ben het wel eens dat Schone niet meer kan, gooi De Jong maar voor de leeuwen. Vorig jaar zijn we ook verrast door een stel tieners, ik heb goede hoop dat er genoeg kwaliteit is, geef ze wat vertrouwen en ritme en Keizer blijkt ineens zo een slechte keuze niet.

13 augustus 2017 om 09:25

Je kunt niet een heel seizoen bouwen op Frenkie. Heerlijke voetballer, maar hoort nog in de schaduw van een soort mentor te spelen vind ik. Daarnaast zie ik een middenveld ziyech-Frenkie en donny niet zitten. Lijkt me echt niet in balans. Schone ipv Frenkie vind ik nog minder in balans. Klaassen was overal. Donny niet. Logisch is niet zijn manier van spelen. Je zult dus gewoon meer werkethiek op het middenveld moeten plaatsen sommige wedstrijden.

13 augustus 2017 om 09:59

Heb je ze gisteren zien druk zetten? Nee ik herken meer de speelstijl voordat Bosz kwam en daar ligt het eraan.

13 augustus 2017 om 11:39

Zolang Lasse nog mee doet, spel je telkens met een.man minder. Hoe durven mensen te klagen over de andere spelers als je met iemand moet spelen, die in alles tekort komt. Zeveren over jonkies enzo, terwijl de oudste het grootste drama aller tijden in een Ajax shirt is. Was die vorig jaar maar opgehoepeld naar Kopenhagen, wat die overigens ook niet meer zou spelen.

13 augustus 2017 om 11:48

@petervermeulen: ik hoop dat je de wedstrijd hebt opgenomen, zodat je hem terug kan kijken. Wellicht is het je teleurstelling. Maar ajax zette gister echt heel goed druk. Dat heracles is amper op de helft van ajax geweest en als ze de bal hadden waren ze hem heel snel kwijt.

HEt ging mis toen keizer besloot de jong voor dijks te brengen en Huntelaar voor schone. Hierdoor waren er veel te veel mensen voor de bal en dan kan je niet goed druk zetten

Ja zonde dat daar niet wat eerder op ingespeeld kan worden. Bij veel spelers wist je het al dat ze vertrokken en daar is niet even adequaat op gereageeerd. Het wordt nu ook alleen maar moeilijker om vervangers te strikken als zelfs de EL geen zekerheid is. Het is spijtig om weer mee te maken.. Hopen dat in ieder geval het voetbal van afgelopen seizoen enigzins voortgezet kan worden.

Dat er verdedigers bij moesten wisten we al maanden. Veltman zelf is een groot probleem achterin. Om hem captain te maken is lachwekkend. Buiten Sanchez en de Ligt heb je achterin geen spelers op niveau. Als je ziet het amateurisme rond Dijks kan je concluderen dat dit geen beleid is. Deze ploeg hunkert naar versterkingen, maar de hand is op de knip gebleven. Nu staat Rosenborg voor de deur en kan dit een tweeluik worden die voor een negatieve explosie gaat zorgen. En Keizer moet dit gaan managen...Een onervaren trainer die het een jaartje fantastisch deed bij jong Ajax... Sorry, maar dit was te verwachten, toch?

13 augustus 2017 om 08:45

EENS. Vele Ajacieden hebben het over blijven 'steunen' van Ajax... wanneer steunen Overmars en co ons?

13 augustus 2017 om 09:40

Hij is met de beste spelersgroep van de JL 2e geworden? Hoezo fantastisch gedaan. Nu roept hij van het begin af aan op dezelfde manier door te gaan als zijn voorganger, alleen vind hij wel dat als he mt 1-0 ze niet vooruit moeten blijven lopen! Bosz zou dat nooit zeggen. Hij heeft het niet voor niets nooit verder geschopt dan de JL. Het technisch hart faalt ook. Verkopen kunnen ze goed maar verder houdt het helaas op!

Zodra de spelers zelf inzien dat ze het met de huidige selectie niet gaan redden dan weet je al hoe laat het is. Helaas denk ik dat men zich blind staart op de verdediging, nou ook de aanval is matig. We hebben geen 1 vleugel waarvan je betrokken bij minimaal 15 goals in 1 seizoen verwacht. Eerlijk gezegd vind ik dat een Ajax vleugel moet eindigen op 10 goals en 10 assist minimaal. Niemand zie ik dat halen. Zo een lozano zie ik zeker 10 goals maken. Je ziet gewoon aan zijn manier van spelen dat hij graag scoort. Jpb zal echt wel 10 assist geven. Hoort bij hem. Younes man als er 1 iemand wen concurrent nodig heeft dan is hij hee wel. Staat vaak 1 op 1, maar zoekt zelf dubbele dekking op, omdat hij zo graag naar binnen moet. Ik word er totaal niet goed van. Kluivert is jeugdig. Bassisplasts hoort hij niet te hebben. De ene x geweldig de andere x zeer matig. Hoort bij zijn leeftijd. Zo iemand moet net als in de FIFA games sporadisch spelen. Neres krijgt amper een kans, maar zodra hij speelt laat hij meer dan de huidige vleugels zien. Kortom graag een snelle technische winger met de wil om te scoren erbij. Verder een goede cdm. Nigel de jong halen. Te veel brave jongens op het middenveld. Sierpaarden. Donny is geen cdm. Mensen in de jeugd speelde hij nog aanvallender dan appie. Frenkie heeft niet de power. Wel de techniek om de bal geweldig te verdelen, maar ook van hem mag je amper wat verwachten. Achterin een linksback en een rcv, want de ligt ipv is gewoon klassen omlaag en Veltman weer centraal kan m'n hart echt niet aan. Dus 4 nieuwe spelers graag. Linksback, rcv, cdm en een linker vleugel. Ziyech mag overigens ook op scherp gezet worden. Speelt echt slecht die vent. Zijn balverlies leide uiteraard de 2-1 in. Niemand die hem daarop aanspreekt. Sjees wat mis ik Klaassen zeg.

13 augustus 2017 om 07:34

*De ligt ipv Sanchez is gewoon klassen omlaag hoort hier te staan*. Verdere aanvulling. Ikzelf ben nooit een voorstander van het ontslaan van trainers, maar ik denk dat keizer de kerst niet haalt. Zodra het publiek begint te klagen, dan lijken de spelers beschermd en kijkt men direct naar de trainer. Eerlijk gezegd zie ik amper een idee achter het spel van keizer. Bij Bosz zag je in ieder geval dat het balletje snel moest rollen. Ook toen we verloren van willen II zag je dat. Het werd alleen bagger uitgevoerd toen, maar Bosz eiste een bepaalde manier van spelen. Bij keizer zie ik amper wat. Kijk ff hoe ziyech speelt. Energieloos. Onder Bosz was deze sierpaard gewoon een werkpaard geworden. Nu speelt hij met nog minder energie dan een sierpaard. Hij lijkt wel een eenhoorn op dit moment. De rol van de backs binnen dit systeem begrijp ik niet. Wat is hun doek aanvallend? Is donny nou cdm of rm? Wat is schone zijn rol? Hopelijk veranderd dit met de tijd, maar ik hou m'n hart vast.

13 augustus 2017 om 07:36

Haha in 1 comment bijna je gehele elftal de grond in stampen, chapeau! Ik mis nog wel een stukje over Dolberg, die moet veel beter kunnen, zelfs met die dramatische aanvoer van Younes en co.

13 augustus 2017 om 07:41

Wat dolberg? Hij doet gewoon z'n ding vind ik. Maakt acties en gaat duels aan. Helaas bagger in de afronding gisteren, maar that's it. De huidige vleugels spelen gewoon niet goed genoeg evenals ziyech op het middenveld. Dat Sanchez gemist wordt lijkt me logisch en een linksback ontbreekt al weet ik veel hoe lang....

Als Ajax Sanchez daadwerkelijk verkoopt neigt dat naar minachting van haar eigen supporters. Waarom zou je je publiekslieveling verkopen terwijl deze nog jaren vastligt en je financieel alles op orde lijkt te hebben? Een speler met zoveel talent levert je volgend seizoen, zonder blessures, alsnog tientallen miljoenen op. En die flauwekul dat Ajax niets aan een ongemotiveerde speler heeft vind ik lachwekkend, het is namelijk in zijn eigen belang dat hij zich blijft profileren bij Ajax.

13 augustus 2017 om 07:33

Het kan ook zo zijn dat Sanchez gehoord heeft wat hij in de PL kan verdienen en dat de motivatie om in de eredivisie te spelen flink gedaald is daardoor. Clubliefde vanuit spelers is nog maar erg zeldzaam tegenwoordig. Alles draait alleen om geld, helaas.

13 augustus 2017 om 07:41

Ja, dat snap ik ook wel. Ik bedoelde dat hij in principe niet zoveel te willen heeft aangezien hij zelf met zijn volle verstand een contract getekend heeft voor een x aantal jaren. Mogelijk dat er dan zon rechtzaak volgt maar ik zou er alles aan doen om een speler als Sanchez te behouden.

13 augustus 2017 om 07:51

Haha dus als jij ergens veel meer kan verdienen ga je ook niet omdat je een contract hebt bij een ander?

13 augustus 2017 om 09:12

Als jij ergens een contract hebt en je wordt ontslagen ga je toch ook verhaal halen bij je werkgever, of leg je er eenvoudig bij neer. Sanchez heeft met zijn volle verstand een contract getekend voor jaren. Had hij een zware blessure opgelopen dan had hij Ajax gehouden aan zijn contract

13 augustus 2017 om 07:45

Ach je ziet toch ook hoe het bij andere clubs gaat en spelers die weg willen? Geloof me aan een ongemotiveerde speler heb je niet veel. Het feit dat hij overmars meldt over een transfer lijkt me genoeg te zeggen. Wel had hij naar mijn mening gewoon moeten spelen gisteren, maar ja dat is makkelijk achteraf. Heracles uit moet je zonder Sanchez ook gewoon winnen.

13 augustus 2017 om 11:53

Ajax kan geen 40 mln weigeren. Dat is gewoon debiel om te doen. Wel kan je Overmars kwalijk nemen dat hij geen vervanger klaar heeft staan. Met het vertrek van Riedewald en tete had je al 2 spelers nodig.

De ligt is absoluut niet klaar voor een vol seizoen. Ik twijfel ook bij de ligt. Want zijn startsnelheid en sprintsnelheid liggen echt te laag. Hij is nog jong maar als hij een vol seizoen moet spelen in deze achterhoede dan is hij na dit seizoen ook afgebrand. Zoals van de beek is doorgebroken, dat is zoals het moet. Er eerst tegenaan zitten, vervolgens veel invallen en potjes spelen om vervolgens het over te nemen zodat hij verder in zijn rol kan groeien

Hier kun je duidelijk opmaken dat Technische Hart zijn werk, in alle opzichten, niet goed hebben verricht.

Niet de spelers moeten aankaarten bjj Overmars maar TH!

Waarom de spelers naar Overmars gingen... want Overmars kwam op voor Bosz, juist deze spelers zijn te spreken over Bosz. Volgens mij snapt Overmars wel maar zijn probleem is TH (Spijkerman en Bergkamp) die te veel macht heeft.

Het spel onder Keizer is ook steeds meer zichtbaar van het spel onder Frank de Boer. Onder Bosz spel is steeds meer gaan verdwijnen... Vraag is wel waarom de spelers naar Overmars gingen? Niet rechtstreeks Spijkerman of Bergkamp?

13 augustus 2017 om 11:57

Al eerder een reactie naar je gemaakt. Jjj kan helemaal niet zeggen dat het spel van Keizer meer op dat van de boer dan bosz lijkt. Zon groot verschil was dat ook helemaal niet. Dat word zo hard overdreven. Mensen vergeten even dat de boer het moest doen met Riedewald en veltman in het centrum. Spelers, die we allemaal niet goed genoeg vinden. Verder een middenveld met Bazoer en Gudelj, waar spelen die nu? Hij had geen Zyech of een Dolberg of een klaassen, die 2 jaar verder is

Ajax verliest de pot gister op kwaliteit niet op speelstijl. Tegen Nice heb je toch ook kunnen zien dat Ajax vol druk zet. Verschil is alleen dat er spelers weg zijn. Van de beek die klaasen vervangt is prima maar van de beek heeft nog lang niet het loopvermogen van klaasen. Traore gaf iedereen wel op af maar welk rendement heeft Kluivert tot nu toe?

13 augustus 2017 om 12:09

Dijks teruggehaald terwijl we weten dat hij geen speler is voor de kleine ruimte en niet de kwaliteit had om simpel te voetballen (te veel best doen en concentratie).

Schone speelt zeer behoudend op 6.

Geen 5 seconden regel gezien.

Veltman niet naar voren gezien omdat Kluivert daar staat (niet balvast kans groot balverlies).

Donny vd Beek weinig gezien bij druk zetten, meer behoudend.

Laatste 20 minuten Huntelaar ingezet als alle ballen op hem.

Dat is de tactiek van de Boer, Spijkerman als assistent.

Je zag ook aan de zijlijn dat Spijkerman de instructies gaf aan Dijks. Spijkerman is de degene die botst met Bosz.

Frank de Boer is geen trainer voor Ajax en dat hebben we gezien. Hij herkent de kwaliteit van de spelers matig en is tactiek niet sterk met oog op Ajax spel.

Veltman heeft helemaal gelijk! Gelukkig is er een rechter vleugelverdediger aangetrokken die hem kan vervangen. Grapje natuurlijk, want Veltman zal nooit uit de basis verdwijnen. Al helemaal niet nu hij de aanvoerder is. Nu sanchez weg gaat zal hij CV worden en die nieuwe Colombiaan rv. Verder hebben we goede buitenspelers nodig. Ook zouden een paar nieuwe middenvelders niet misstaan. De enige die op dit moment echt een goede indruk maken zijn van de Beek en F de Jong. Hopelijk krijgt die laatste ook snel een basisplaats.

Ben eerlijk gezegd geschrokken van Viergever gisteren. Deed bij de laatste goal alleen aan schijn verdedigen en liet hem zo schieten. Schone en Younes waren ook weer matig, zoals al langer het geval is. Waarom zij zoveel crediet hebben snap ik niet. De jong en neres verdienen nu wel een kans.

13 augustus 2017 om 08:07

Hij speelt lang als linksback en nu ineens LCV, ook niet lekker zeker als je ervoor Schone hebt, die heeft niet de conditie om vuile werk op te knappen.

5 seconden voetbal is niet meer herkenbaar maar steeds meer in de richting voordat Bosz kwam.

Dat de spelers naar Overmars, die voor Bosz was, gingen om versterking te vragen is mij een raadsel. Juist Veltman is lovend over Bosz, trek de conclusie maar.

Je zag ook aan de zijlijn dat Spijkerman de instructies geeft aan Dijks en op de training is Spijkerman meer en meer zichtbaar. Juist deze Spijkerman is lovend over Frank de Boer. En nog zag Bosz Dijks niet zitten...

13 augustus 2017 om 12:01

ik durf met jou de weddenschap aan te gaan dat ajax, op het moment dat heracles de bal had (de eerste 70 min) 90% van de keren de bal binnen 5 sec. had. Ik ben bereid daar elk bedrag op fe zetteb

Leuk al die verhalen achteraf nu we al uitgeschakeld zijn in de CL en meteen in de 1e speelronde al verloren hebben met alle respect van Heracles.

Fantastisch dat we 35 miljoen winst gaan maken op Sanchez. De aandeelhouders zullen dik en dik tevreden zijn. Maar sportief is deze aderlating ongekend.

De Ligt zal als zeer groot talent Sanchez vervangen. De Ligt heeft bijna alles om uit te groeien tot een klasbak eerste klas. Maar het robuuste, de over-mijn-lijk-mentaliteit en zijn snelheid-tackle ga je echt missen. Daar Viergever ook niet 1 van de snelsten is.

Dijks is een sympathieke gozer en echte Ajacied. Maar hij komt echt te kort voor Ajax. Hij blijft een draver, die verdedigend tekort komt. En uit zijn aanvallende rushes komt zelden gevaar of een assist.

Schöne heeft zijn kwaliteiten getoond bij Ajax, maar hij moet per direct vervangen worden door Frenkie de Jong. Die heeft snelle ogen en de kwaliteiten om nu al in Ajax-1 te staan. Van de Beek zal een linie zakken. En met Ziyech en De Jong heb je 2 creatieve vormgevers, alleen bikkelend kom je daar wat te kort, maar dat zou met het doorschuiven van Viergever kunnen compenseren.

Younes vind ik een heuse draaitol. Leuk dat hij de bal zo snel en kort kan bewegen en bij zich houden. Maar het gebrek aan diepgang breekt Ajax meer op. Gisteren ging hij als verrassing 1x buitenom (die rechtsback was weliswaar half geblesseerd) en meteen kwam daar het gevaar uit. De Technische staf zou dat moeten zien. Op de flanken ligt de ruimte, waarom allemaal de trechter in ?

Bergkamp wordt zo geroemd om de klik met de technische staf en het aanleren van techniek bij de jonge spelers. Laat hem eens met Kluivert op voorzetten trainen. Want het vervolg van Kluif is te pover, maar hij heeft de potentie om door te groeien. Aan Bergkamp deze taak om dat over te brengen.

Als Sanchez verkocht wordt, dan zal het geld aangewend moeten worden aan een snelle en kopsterke Rcv; een snelle felle linksback en een technische linksbuiten (die buitenom kan passeren). We hebben nog ruim 14 dagen....

13 augustus 2017 om 08:31

Voorzetten trainen? Volgens mij is Dijks hier al jaren op getraind. Nee je hebt het of je hebt het niet. Het gaat om kwaliteit. Sanchez als rechtsbuiten laten voetballen, dat lukt als je erop traint? Nee het gaat erom of je die kwaliteit hebt!

13 augustus 2017 om 08:41

Je hebt gelijk. Maar toch wil ik het niet helemaal op Dijka afschuiven. Dolberg was bij geen voorzet in de 16 te bekennen. En Kluivert en Younes zijn ook geen koppers. Ik denk dat KJH meer raad had geweten en vaker op de goede plek stond. Maar goed, dat vergt ook een andere manier van spelen. Bij de meeste spelers past een snel spel over de grond het best. Ik hoop wel dat er weer een duidelijke visie gaat worden gehanteerd. Anders kijken we straks weer naar hetzelfde spel als het laatste frank de boer jaar. Van alles net niks, alleen veel balbezit.

Het is allemaal niet zo moeilijk. Je weet al weken dat als er een verdediger wegvalt, er geen diepte is om dat op te vangen. Je ziet het meteen als Sanchez wegvalt. Dan mag je een harakiri tactiek spelen met Veltman-de Ligt-Viergever-Dijks. Daar zijn ze niet goed genoeg voor en ook nooit geweest. De Boer en Bosz hebben ook niet met dergelijke risico's gespeeld.

Dit seizoen wordt het dus helemaal niks met Ajax. Ook niet met versterkingen. Vorig seizoen heb weggegeven in de eerste serie wedstrijden en nu doe je dat dus weer. Met deze tegenstanders in de Eredvisie mag je heel weinig punten laten liggen en zijn er heel weinig mogelijkheden om puntverlies als dit goed te maken. Ondertussen zit je met een trainer die niet leert van zijn fouten, want alle tekortkomingen zijn 1 op1 dezelfde als waar jong Ajax tegenaan liep vorig seizoen. Ook die konden regelmatig achterin de boel niet dichthouden.

Ajax heeft er gewoon de spelers niet voor om te voorkomen dat de tegenstander zo makkelijk weet te profiteren van de ruimte die Ajax weg geeft. Schone kan het niet belopen en is verder te langzaam. Ziyech kan niet verdedigen bij knullig balverlies. De verdediging van Ajax pakken zelden de aanvaller aan die de bal heeft. Tegen Nice was dat ook. Een aanvaller mag gewoon schieten of een voorzet geven. Tja dan vraag je er ook om hoor. De tegendoelpunten zeggen genoeg.

Ze mogen dan wel genoeg geld op de bank hebben maar wie moet je halen die wat toevoegt en graag in de eredivisie wil spelen?

13 augustus 2017 om 09:22

Ik denk als Marc wat eerder in de voorbereiding aan de slag was gegaan. Dat er toch het een en ander mogelijk was. Richarlison, Sneijder, Larsson, Munir, Nigel de jong,Een fatsoenelijke linksback, al vond ik dijks redelijk spelen

Ik irriteer me dood aan die Veltman wat een bagger aanvoerder die zijn team vaak in de steek laat. Ook voor de camera altijd dat arrogante toontje en het ligt nooit aan Ajax zelf bla bla...

13 augustus 2017 om 10:06

Het ligt niet aan Veltman maar aan TH. Nu heeft Veltman te maken met Kluivert ervoor. Kluivert is verdedigend zwak, Veltman heeft liever Traore want hij is balvast en Veltman kan meer naar voren maar dat kan bij Kluivert niet.

Laat die Europa league maar schieten dan hoeven ze zich alleen maar te focussen op het kampioenschap we beginnen ieder geval weer dramatisch aan het seizoen

Zeker de spelers die liever op de bank willen, Veltman, schone, Younes.

Ajax is zo voorspelbaar. Younes die altijd naar binnenkomt. 1x buitenom en er ontsaat een goal. Kluivert die niet 1x diep gaat. Schone die onder druk te traag handelt. En dan nog een verdediging die ajax onwaardig is. En dan heb je ook nog onze aanvoerder. Die fout op fout maakt en bijna iedere wedstrijd een onvoldoende scoort. Tel daarbij de onervarenheid en wisselkunsten van Keizer bij op. En tot slot Marc, die erg goed is in het verkopen van spelers. Maar met DAADWERKELIJKE versterkingen de plank volledig mis slaat. Bijvoorbeeld Lozano. Die laat bij psv direct zijn waarde zien. Natuurlijk blijf ik mijn club steunen. Maar een ieder kan zien, dat het een chaos is op dit moment!

Zou Peter Bosz wel in de gaten hebben gehad dat het technisch hart niet goed functioneert. Viergever en Veldman voldoen al een tijdje niet. Schone is te langzaam. Een voetballer die voor 15 miljoen gehaald is wordt op de bank gehouden. C.L. al uitgeschakeld, Nederlandse competitie loopt men alweer achter de feiten aan. E.L. is men volgende week ook uitgeschakeld. Kennelijk heeft men nog niets geleerd van vorig jaar. Spelers verkopen en het geld op de bankzetten en daarvoor geen spelers halen is je elftal verzwakken. Sanchez is vorig jaar niet voor niets na de uitschakeling in de C.L. gehaald. Spelers halen na de voorbereiding van het seizoen is rijkelijk laat. Spelers van 15 miljoen op de bank zetten ten fsfure van een speler die dit jaar net als vorig matig presteert is een dood zonde

13 augustus 2017 om 10:09

Joris Mathijssen functioneert alleen goed als hij goede middenvelders voor zich heeft. En dat is bij Viergever, De Ligt en Veltman niet: Schone. Daar ligt het eraan.

Het vertrouwen in de kansen dit jaar bij Ajacied was toch best groot? Ziyech vertelde gisteren nog dat zeverder zijn dan de concurrentie. Wat zo'n eerst uit Nederlaag in 52 jar tegen heracles wel niet kan doen zeg.

13 augustus 2017 om 10:13

Ik ben met hem mee eens maar het voetbal dat Ajax speelt is weer herkenbaar onder Frank de Boer. Als je zoals onder Bosz speelt dan kan dat wel. Dijks heeft die kwaliteit niet want hij is positioneel niet sterk om druk te zetten. Schone naar voren zien voetballen, totaal niets. Ik herken Schone op 6 als onder de Boer, niet onder Bosz zoals meer naar voren.

Ik snap er helemaal niks meer van. Eerst looft iedereen van Ajax Overmars voor de beste TD. Blijkbaar denkt daar zijn eigen selectie heel anders over

13 augustus 2017 om 10:14

Overmars is een goede TD en was voor Bosz. Maar hij is afhankelijk van Bergkamp en Spijkerman.

Ajax zou meer risico moeten nemen. Zet een trainer met aanzien/status voor de groep, zodat het interessant wordt voor spelers om te komen en investeer gewoon flink in je basiself. Dan scoor je ook qua aanzien in Europa. Het geld is er. Als je op deze manier het seizoen begint loop je al enigszins achter de feiten aan.

13 augustus 2017 om 10:16

Meer risico ja maar dat durft Spijkerman simpelweg niet. Schone gisteren gezien? Ik herken hem op 6 onder de Boer speelstijl en niet die van Bosz. Bij Bosz is dat Schone meer naar voren speelt tijdens druk zetten.

Nu er een rechtsback bij is zou ik Veltman op 6 opstellen ipv schone . Denk dat je middenveld dan veel meer balans heeft. Veltman heeft denk ik de kwaliteiten om daar goed uit de verf te komen, vooral zijn gevoel voor positiekiezen zou een uitkomst zijn op die positie. met een speler als Ziyech die veel risico neemt op t middenveld lijkt me Veltman op 6 een grote vooruitgang .

13 augustus 2017 om 12:03

Ja laten we een speler, die voetballend amper iets toevoegt op de 6 zetten///////

Voor mij is het onbegrijpelijk dat Ajax al een paar seizoenen met een matige achterhoede speelt. De enige uitzonderingen op dit moment zijn dan Sanchez en Onana ( hoewel soms ook onvoorspelbaar) Er moeten toch wel een aantal betaalbare achterhoede spelers te vinden zijn . Trouwens ook onbegrijpelijk dat een Neres gekocht wordt en niet speelt.

Meer spelers hebben gereageerd Gvd heel Nederland heeft gereageerd straks komen spelers van Roda gratis hun aanbieden omdat ze het zielig vinden. Geef is geld uit geldwolf Gvd het is half augustus 😡

Gaat Ajax opeens een koopclub worden? Wat verwachten de spelers nu.....laat ze gewoon eens beter hun best doen...ze hebben toch naar eigen zeggen de beste selectie.

Probleem is dat Overmars alleen in naam technisch directeur is. Wat Overmars namelijk echt is is een zakenman. Een zakenman is in de eerste, tweede en derde plaats bezig met hoe hij zo veel mogelijk financiële winst kan maken. Hij prachtige miljoenen bedragen verdient met de verkoop van belangrijke spelers. Alleen zou er dan met dat verdiende geld weer geïnvesteerd moeten worden. Een echte techinische directeur zou dat ook doen. Ik heb schijt aan Van Geel, maar die heeft de centjes toch weer goed besteed aan behoorlijk spelers materiaal. Maar investeren, dat is nou niet bepaald de sterkste kant van een zakenman. Overmars is een meester in het sluiten van de mooiste deals, maar als een soort Dagobert Duck, keert hij elke cent een keer of 10 om alvorens hij er iets van uit geeft. De naam Marc Netto heeft hij destijds niet voor niets gekregen. Daarnaast, het is heel mooi dat er nu talenten door komen, maar het is wel heel naïef dat alleen die talenten het wel kunnen gaan doen, zoals nu een beetje de gedachte lijkt te zijn. Dat is meteen ook het gevaar als je de trainer van Jong Ajax promoveert tot hoofdtrainer. Die zal altijd eerst uitgaan van de, zeker in zijn ogen, grote talenten waarmeehij zo geweldig heeft gewerkt in de jeugd. Ook hij zal riepen dat er talent genoeg is en dat aankopen niet de eerste prioriteit hebben. Hij heeft die talenten zelf mee opgeleid, dan ga je niet roepen dat er spelers van elders moeten worden gekocht.

13 augustus 2017 om 12:04

Laten we er een directeur neerzetten, die zijn geld verkwist aan slechte aankopen.

Wat ik als Ajacied frappant vind dat iedereen gelijk super negatief is ! Gewoon zitten bel houden en afwachten

13 augustus 2017 om 12:06

Amen, ik wacht het ook rustig af. Ook ik heb mijn bedenkingen maar de transfermarkt is ook gek geworden. Niemand dacht dat Sanchez voor 40-50 verkocht zou kunnen worden en nu bied een club 'gewoon' 40 mln op een eredivisie speler.........

Dit zegt toch wel alles dat zelfs de spelers kritiek hebben op het aankoopbeleid van Overmars. Ze gaan hem nu zelfs adviseren wat hij moet halen! Overmars is gewoon ongeschikt voor zijn functie!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

166 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Een belangenbehartiger van Ante Rebic heeft zijn vakantie in Italië opgeschort om te kunnen onderhandelen met Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren