Update: Seizoen AZ-talent Calvin Stengs na één speelronde voorbij

Maandag, 14 augustus 2017 om 17:07

Niet de nederlaag tegen PSV, maar de blessure van Calvin Stengs kwam zaterdagavond het hardst aan bij AZ. Het toptalent stond voor het eerst in de basis in de Eredivisie, maar zijn optreden duurde slechts vijf minuten. In een duel met Santiago Arias liep Stengs een op het oog ernstige knieblessure op. John van den Brom verwacht voorlopig geen gebruik te kunnen maken van de achttienjarige rechtsbuiten.

Voor de camera van FOX Sports noemt Van den Brom het uitvallen van Stengs 'vele malen erger dan deze nederlaag'. De oefenmeester voegt eraan toe dat het slecht gaat met zijn jonge pupil. "We verliezen, dat is vervelend. Maar we verliezen ook Calvin met een blessure die er, zoals het er nu naar uitziet, heel slecht is. Die zijn we voorlopig wel even kwijt. Het is even afwachten, maar de dokter was er heel negatief over."

"Het is een kind van achttien dat hard ligt te huilen op een brancard", vervolgt de geëmotioneerde Van den Brom. "Dat gaat wel even door je heen. Ik kon niet meer doen dan hem een hart onder de riem steken. Het doet pijn. Dan voel je met elkaar mee." Volgens de trainer is AZ 'echt een groep' en komt de blessure daarom hard aan. "We zijn bezig met een nieuwe start en daar heeft Calvin een belangrijke rol in gespeeld."

"Hij is op zeer jonge leeftijd al een belangrijke speler. Als hij dan zo vroeg wegvalt, doet dat ook iets met zijn maatjes. Complimenten over hoe ze ermee zijn omgegaan", aldus Van den Brom. Een van die maatjes is AZ-middenvelder Guus Til, die zag dat Stengs een onnatuurlijke beweging maakte. "Ik zag meteen dat het niet goed was. Hij maakte ook direct een handgebaar naar de kant. Vreselijk. In de voorbereiding hebben we ons samen in de basis geknokt. Er zit wat meer gevoel bij dan normaal."

Update 14 augustus 17.07 uur - Seizoen AZ-talent Calvin Stengs na één speelronde voorbij
Calvin Stengs komt dit seizoen niet meer in actie voor AZ, zo hebben de Alkmaarders dinsdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Het talent raakte zaterdagavond in de wedstrijd tegen PSV al vroeg in de wedstrijd geblesseerd na een botsing met Santiago Arias en uit nader onderzoek is gebleken dat hij zijn voorste kruisband heeft afgescheurd.Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door reds1965)

Vreselijk dit. Ik zat een tijd geleden die Europese playoff wedstrijden te kijken van AZ en Stengs viel me op als een enorm talent. Ik keek er naar uit hem in actie te zien dit seizoen. Hopelijk komt hij sterk terug. Sterkte aan hem!

Verschikkelijk zeg! Dat de toptalent van az al in de eerste wedstrijd is uitgeschakeld voor een lange termijn, hij zal denk ik minimaal een kwart jaar uitgeschakeld zijn maar ik vrees voor het ergste...

12 augustus 2017 om 21:43

Denk dat zijn seizoen al zo goed als voorbij is. Misschien laatste een a twee maand nog spelend, als mn vermoeden waar blijkt. Heb t idee dat zn banden kapot zijn, afgaande op de beweging van die knie

12 augustus 2017 om 21:46

Daar lijkt het inderdaad wel op. Heb het zelf ook meegemaakt in eenzelfde soort situatie.

Ik vond het vreemd dat de commentator zelfs na 3 herhalingen bleef praten oven een knie op knie blessure en dat de pijn wel zou moeten trekken. Op de herhalingen kon je goed zien dat het heel erg foute boel was.

12 augustus 2017 om 21:54

İk vind dat jullie nog aardig optimistisch zijn. Dat zal er echt heel en heel erg vreselijk uit in de herhaling, en het is nota bene zijn knie. Dit kan gewoon einde cariere voor een voetballer betekenen. We moeten al blij zijn als hij ooit nog kan voetballen, of hij zijn oude niveau uberhaupt nog kan behalen zullen we daarna hopelijk zien.

12 augustus 2017 om 22:49

Ik denk dat hij op zijn minst zijn kruisband heeft afgescheurd. Ik heb dat ook gehad, en daar maakte ik zelf lang niet zo'n vreemde beweging als hem. Het zou me niet verbazen dat zo'n beetje alles wat je in je knie hebt beschadigd is bij hem. Die knie ging alle kanten op waar het niet moet kunnen gaan. Een nachtmerrie voor een voetballer. En nog maar 18, iemand die ik dit seizoen als één van de smaakmakers had verwacht. Heel erg dramatisch

Ik wist eerst niet wat ik hoorde van de commentator bij fox..schandalig dat hij maar liefst 3 herhalingen nodig had om ernst van blessure in te zien. Wat een pracht voetballer is Stengs. Kun je zo herkennen . met zijn aanname en lef. Hopelijk blijft het bij lichte beschadiging van kapsels oid.

12 augustus 2017 om 21:40

Vond ik ook. "Knie tegen knie, dat is zo weer over." Maar Leo Driessen is sowieso al diep triest. Ik was al aan het googelen wie in godsnaam Lozana was.

12 augustus 2017 om 21:49

Het commetaar was om te janken. De overtredingen ellebogen werden niet gezien. ook het vast houden werd niet bestraft met geel. en dan nog die penalty geven pffff daar gaan er nog veel volgen als ze zp licht gegeven worden. Kuipers en Jansen zijn bij deze hoop ik 4 weken geschorst want dit ruikt naar .......

12 augustus 2017 om 22:03

Ja we hebben de videoscheids niet nodig joh. Wachten gewoon nog een jaartje aldus de knvb

14 augustus 2017 om 17:33

Als je binnen een maand 9 miljoen leent aan de knvb en de scheidsen even goed instrueert staat het er gauw genoeg hoor! Paar regels eromheen verzinnen en we hebben het na de winterstop. Misschien is het wel in een weekendje geregeld! Kunnen we de volgende ronde ons al ergeren aan hoeveel tijd het kost en het daarna weer compleet afbranden!

12 augustus 2017 om 21:46

Ja die vent is niet 100. Eerste herhaling zie je t al verkeerd gaan. Maar die driessen komt wel vaker met vage uitspraken... lichte beschadiging aan kapsel mag ie zéér blij mee zijn, als seizoen over is zou t me echter niet verbazen

12 augustus 2017 om 23:15

Kun je vergeten, daar is 100% minimaal 1 kruisband kapot

13 augustus 2017 om 00:07

Het was nog geen eens knie tegen knie hij heeft pech met zijn val waardoor zijn knie dubbel gaat sterkte aan deze jonge voetballer gewenst

14 augustus 2017 om 19:08

Driessen is echt schandalig. Totaal niet van het niveau dat Fox zou moeten nastreven. Vaak ook nog eens partijdig als de pest. Echt ongelooflijk dat die man daar een aan heeft.

Zag er erg slecht uit! Je zag gewoon dat die knie anatomisch niet meer goed in elkaar zat toen het gebeurde. Leek een beetje op die foto van dat talent van Dortmund. Zijn carriere is nu voorbij. Laten we hopen dat dit nog enigzins meevalt.

Vooraf een grote mond, dat ze PSV wel even zouden verslaan en dan zo het veld afgaan. Alsof d'n Duvel ermee speelt... Erg triest voor die jongen.
Vooral op zo'n leeftijd zijn blessures onwenselijk. Altijd wel natuurlijk, maar dit is de tijd waarop zo'n jongen veel moet spelen en zich moet ontwikkelen. Niet in de lappenmand zitten. Zonde.

12 augustus 2017 om 23:22

Nou ja, wel even, dat zei hij toch niet? Hij was ervan overtuigd dat het kon en zei ook dat hij geloofde dat ze gingen winnen. Dat is gewoon vertrouwen, geen hoogmoed of iets.

Die zijn we voorlopig kwijt. Vreselijk voor die jongen.... Vrees dat zijn banden zijn afgescheurd. Dat onderbeen lag er niet goed bij hoor. Heel onnatuurlijk. Sterkte Calvin.

AZ zal nu toch echt een vervanger halen na de verkoop van Tankovic. Alleen Jahanbaksj en Dos Santos (meh) met García is niet genoeg om twee vleugels voorlopig te bezetten. Sowieso is Dos Santos niet op niveau. Ik hoop heel erg op Kuwas, zou ik een typische en goede AZ aankoop vinden. Zie hem tijdens het typen ook een mooie assist geven, goede speler voor het nieuwe AZ systeem.

12 augustus 2017 om 23:20

Dat is het enige positieve aan deze blessure; er komt nu sowieso wel een vleugelspeler bij. Voor de rest baal ik als een stekker. Dat we verliezen oke, maar dit is echt heel erg balen.

Zag er toch wel heel slecht uit. Ik vond 1 herhaling wel genoeg en keek daarna dus maar weg. Wat is het dan irritant dat zo'n rare man als Leo Driessen dan niet goed oplet en zegt dat het wel meevalt (zelfs na 3 herhalingen). Nu maar hopen dat de blessure enigsinds meevalt en dat hij in ieder geval ooit nog op niveau kan voetballen.

Het ergste is nog dat Dos Santos nu weer mag opdragen omdat Tankovic verkocht is en García er geen reet van kan. Dramatisch voor die jongen.

13 augustus 2017 om 00:59

Garcia is van de drie nog degene met de meeste potentie. Als je eens bij jong AZ kijkt dan kom je er achter. Daar loopt hij bij vlagen op zijn Messi's vier man voorbij alsof hij tegem de zesde klasse onderblok speelt. Tevens is hij het jongste van de drie genoemde

dat is het risico dat je neemt met een 18 jarige speler, ze zijn nog niet sterk en volgroeid, verkeerde draai en je knie is naar de knoppen, talent heeft ie en hij zal na revalidatie sterker terugkomen. zowel fysiek als mentaal . Hij is nog jong en talent heeft ie dus gaat weer goed komen

14 augustus 2017 om 17:15

Ik ben geen medicus, maar volgens mij heeft dit niets te maken met zijn leeftijd.

Ontzettend zonde van zo'n goede jonge speler! Laten we er met z'n allen op hopen dat 'ie sterker terugkomt en nooit meer dergelijke blessures zal oplopen in zijn carriere.

Vreselijk. Ik zag het meteen dat het niet goed was.

Alle sterkte gewenst.

Vreselijk zeg. Heb je zo'n goeie periode als ventje van 18 en gaat het zo mis. Heb ook altijd het idee dat het nu altijd een zwakke plek blijft en hij hier door z'n carriere heen meer last van gaat hebben. Heel zonde.

Heel vervelend voor die jongen natuurlijk. Dit zou het seizoen van zijn doorbraak worden en nu is hij al klaar voor de rest van het seizoen.

Heel erg triest zeg! Ik wens hem heel veel succes en sterkte in zijn revalidatie! Keihard werken elke dag en gewoon nog beter terugkomen!

Wat vreselijk voor die jongen, ik wens hem een spoedig en goed herstel. Echt een afgrijselijke blessure, en dat op zo'n leeftijd.

Ach vreselijk voor die jongen. Gun je niemand. Sterkte herstellen 😘

Dat het einde seizoen was leek me wel duidelijk. Het deed me erg denken aan de blessure die Jonathan Reis op liep. Ik hoop voor hem dat het niet zo ernstig is dat hij zijn potentieel niet meer bereikt.

Vreselijk voor die jongen, maar ik vind het positief nieuws. Ik had verwacht dat er nog mee schade aan zijn knie zou zijn.

Het enige positieve wat je hierin kunt zien is dat hij nog jong is, en de jaren dus nog wel voor zich heeft. Toch doodzonde van zo'n talent, en dat dan bij een droomdebuut in de ED. Sterkte aan hem.

Verschrikkelijk nieuws voor zo'n jonge jongen. Ik hoop voor hem dat hij een voorspoedig herstel heeft, en dat hij weer op zijn oude niveau weet te komen.

Echt zonde dat al onze talentjes ernstige blessures oplopen...

Doodzonde. Hadden we eindelijk weer eens 2 fatsoenlijke flankspelers met Jahanbakhsh en Stengs en dan krijg je dit. Ik hoop dat hij nog sterker terug kan komen. AZ moet nu in ieder geval de markt op om een directe versterking te halen.

Wat vreselijk voor zo'n jong talent! Ik wens hem alle sterkte voor zijn revalidatie! En Leo Driesen, ga je schamen!

Wat klote zeg! Wat een fantastische speler is het toch, met hem was az sterker dan psv, daarna werd het toch minder bij az vond ik. Dan zo'n blessure die je zo ver terug gooit qua ontwikkeling. Sterkte jongen! Hoop dat je sterk(er) terugkomt! Carrière kan zomaar over zijn, 2 talenten uit onze plaatselijke jeugd, de beste van de club waren na deze blessure nergens meer en hebben nooit meer de selectie gehaald. Hoop dat dit voor hem niet geldt, hoop op de beste begeleiding! Ook sterkte naar de az supporters, een speler waarvoor je naar het stadion komt uit zien vallen doet zeer.

Sneu voor die jongen zeg. Kan me wel herinneren dat hij vorig jaar met een knie brace speelde. Heeft hij al eerder iets met zijn knie gehad of gewoon zwakke een zwakke knie.

Veel sterkte voor dit talent. Zou dezelfde revalidatie moeten krijgen met de fysiotherapeut die Ruud van Nistelrooy er 2 keer bovenop kreeg.

Doet mij denken aan Andrej Rendla bij Twente. Mogelijk het grootste talent dat Twente ooit heeft gehad maar scheurde meerdere keren zijn kruisbanden. Natuurlijk nog lang niet zo ver en hoop op het beste voor Stengs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

5 fans
Middenvelder, 19 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Swansea City voert gesprekken met Manchester City over de komst van Bersant Celina. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren