PSV trekt in spektakelstuk aan het langste eind tegen AZ

Zaterdag, 12 augustus 2017 om 20:22

PSV is het nieuwe seizoen begonnen met een driepunter. In een aantrekkelijke wedstrijd tegen AZ trok de ploeg van Phillip Cocu aan het langste eind: 3-2. Het was een welkome overwinning, na een zwakke voorbereiding en de uitschakeling in de derde voorronde van de Europa League. AZ maakt zich vooral zorgen om Calvin Stengs, die een op het oog zware blessure opliep in de openingsfase.

Vooraf waren de camera's vooral op zoek naar Diego Maradona, die met zijn club Al-Fujairah SC op trainingskamp is in Nederland en op de tribune van het Philips Stadion zat. De Argentijnse legende zag dat de wedstrijd voor AZ dramatisch begon. Stengs kwam te laat bij een duel met Santiago Arias en schreeuwde om hulp. Het toptalent raakte geblesseerd aan zijn knie en moest per brancard van het veld worden gehaald. Dabney dos Santos was zijn vervanger en de invaller liet zich al gauw gelden met het openingsdoelpunt. Kort nadat Hirving Lozano een enorme kans miste op de 1-0, sloeg Dos Santos toe aan de overzijde.

Jeroen Zoet had geen antwoord op het van richting veranderde schot van de linksbuiten, nadat Joris van Overeem een slim overstapje deed. PSV speelde niet slecht en kwam via Lozano langszij. De Mexicaan trok het strafschopgebied binnen, stuurde Ron Vlaar het bos in en schoot raak in de korte hoek. Hij had er nog meer moeten maken: Jonas Svensson greep acrobatisch in nadat Lozano doelman Marco Bizot al had gepasseerd en even daarna schoot Lozano in een één-op-één-situatie op de lat. Niet alleen PSV trof het aluminium, want een afstandsschot van Alireza Jahanbakhsh spatte uiteen op de paal.

Ook in de tweede helft lag het tempo hoog. PSV kwam op een 2-1 voorsprong dankzij Gastón Pereiro, die Svensson te kijk zette met een fraaie actie en vervolgens met succes uithaalde. De bal leek houdbaar voor Bizot, maar de keeper kreeg het leer niet onder controle. Even daarna liet Wout Weghorst een enorme kans op de gelijkmaker onbenut. Na een heerlijke pass van Van Overeem liet de afronding van Weghorst te wensen over. Jeroen Zoet had vervolgens moeite met een knal van Jahanbakhsh en kon ternauwernood redding brengen in de korte hoek.

AZ bleef dus zoeken naar de 2-2, maar kwam een kwartier voor tijd op een nog grotere achterstand. Na een kopbal van Pereiro, die werd gekeerd door Bizot, kon Marco van Ginkel in tweede instantie eenvoudig binnenwerken. De wedstrijd leek beslist, maar AZ vond toch weer de aansluiting. Kort na zijn doelpunt beging Van Ginkel volgens arbiter Björn Kuipers een overtreding op Jahanbakhsh in het strafschopgebied. Weghorst bleef koel vanaf elf meter, waarna PSV overeind bleef in de spannende slotfase. Jürgen Locadia liet na om de wedstrijd in het slot te gooien.


Poll

Verdiende PSV de overwinning?


Gerelateerd

126 reacties (laatste reactie door ischav2)

Zo zie je maar weer hoe belangrijk een goede keeper is. Bizot heeft PSV echt geholpen vandaag. Niet dat de overwinning niet verdiend was, maar als de afstemming tussen Weghorst en Jahanbaksh wat beter was geweest, had AZ er ook zomaar twee kunnen maken. Locadia ook weer vervelend. Hij doet alsof die BA Baracus is met 14 picasso's in zn nek. Hij kan wel tegen Kluivert gaan staan, Weghorst aan zn oor te trekken en Pereiro verrot schelden, maar een beetje opladen voor een wedstrijd lukt m niet. Vandaag was ie ook volledig afwezig. Overigens genoten van Lozano. Wellicht kan hij nog een 2e plek van PSV veilig stellen, want met deze achterhoede zijn ze volkomen kansloos voor de titel.

12 augustus 2017 om 20:27

Ach hou toch op psv had er zelf ook 7 kunnen maken

12 augustus 2017 om 20:31

Verdedigend leek het bij beide kanten echt op F-pupillen. Dan weer een counter waar psv met 4 man tegen 3 van az kwam en vervolgens az die opeens met 5 tegen 4 stond.

12 augustus 2017 om 20:35

Arias en Zoet hebben gewoon zeer sterk gespeeld. Die waren gewoon op niveau aan het spelen. Paal was ook niet slecht en viel sterk in. Schwaab, Isimat en Brenet vielen wel hopeloos door de mand. Waarbij ik Schwaab en Brenet er echt vond uitspringen qua slecht wegwerken en slecht verdedigen.

12 augustus 2017 om 20:38

Dat ontken ik toch ook niet? Ik zeg dat deze overwinning verdiend is, maar dat er flink werk aan de winkel is. Kampioen ga je niet worden met deze achterhoede.

12 augustus 2017 om 20:40

Vond paal ook niet bepaal sterk spelen, maar vergeleken met brenet lijkt het al snel op wat. Als az zo naïef gaat spelen zie ik ze weer zo 7de worden. Bizar hoeveel ruimtes die aan de flanken gaven, maar goed vd brom zet zijn achterste linie altijd zwak neer in topwedstrijden.

12 augustus 2017 om 20:45

Hij hield zich in ieder geval staande wat al een prestatie is. Het is niet zijn vaste plek en hij is nog erg jong. Hij krijgt van mij in ieder geval een voldoende voor vandaag

Brenet was wel een armoede troef op de linksback positie. Als tweede rechtsback een prima speler, maar voor dit moment niks meer dan dat.
Gelukkig zijn ze ook opzoek naar een vervanger van Willems. Ik hoop op weer een Zuid/midden Amerikaans talent alla Arias.

12 augustus 2017 om 20:28

Je bedoelt dat az er twee meer had kunnen maken.

12 augustus 2017 om 20:28

Bizot heeft het goed gedaan voor psv, maar wat een slecht niveau zeg van beide kanten lozano top speler die had ik graag bij Ajax gezien. Maar wat heb ik me irriteert aan meerdere psv spelers wat een irritante trekjes richting de AZ spelers provoceren en janken bij de scheids continu. Conclusie psv komt te kort voor de titel

12 augustus 2017 om 20:40

Dat mag jij vinden, zoals velen de spelers van ajax irritant vinden richting de scheidsrechters en tegenstanders. Laten we eerst nog even zien hoe ajax en Feyenoord de seizoen starten, voordat we een conclusie trekken.

13 augustus 2017 om 03:01

Nou ja, het zegt nog niet veel, maar voorlopig staan we 3 punten los. 😂😂😂
Waar ik mij bij PSV veel meer zorgen om maak is het wederom missen van enorme kansen.. dat moet echt beter.

12 augustus 2017 om 20:29

De achterhoede wordt ook nog versterkt. Ik zie nog een linksback komen, een linksbenige centrale verdediger en nog een aanvaller voor de breedte. Gewoon een mooie pot op de mat gelegd door PSV. Van die Lozano gaan we nog flink smullen dit seizoen als deze wedstrijd een voorbode is. Aanval en middenveld goed en de verdediging uitermate zwak.

12 augustus 2017 om 20:33

Psv word kampioen cocu heeft het licht gezien en zijn systeem verandert. Een goede linksback en een cv er nog bij en Psv gaat kampioen worden. Dat denk ik omdat Psv geen Europese wedstrijden hoeft te spelen voor de rest weinig verschil tussen de top 3.

12 augustus 2017 om 20:36

Dat is nog voorbarig om te roepen. De transferperiode is nog niet om en er kan nog van alles gebeuren. Pereiro op het middenveld was natuurlijk een verademing waar eigenlijk de hele PSV aanhang al 2 jaar om ligt te roepen.

12 augustus 2017 om 20:50

Snapte alleen de wissels van Cocu niet echt. Met Bergwijn en Lozano had je juist 2 snelle aanvallers en dan gooit hij het weer om met Ramselaar voor Bergwijn. Vond Ramselaar trouwens prima invallen, maar toch had ik het laten staan.

12 augustus 2017 om 22:10

@pieterpost:

Ik vond alle wissels juist erg logisch.

Paal voor Brenet: Brenet speelde dramatisch. En het was goed dat Cocu een signaal uitzond: we zijn te lang te lief geweest, wie nu nog verzaakt mag inrukken.

Ramselaar voor Bergwijn: Wat mij betreft had deze wissel al voor de wedstrijd plaats mogen vinden. Ik zie het gewoon niet zitten in Bergwijn. Het ziet er allemaal best leuk uit wat Bergwijn laat zien, maar het levert tot nu toe ontzettend weinig op. Ramselaar heeft toch wat meer pit.

De Wijs voor Lozano: PSV oogde achterin te kwetsbaar. Ik vond een verdedigende wissel op zich wel logisch. Al zou ik dan wel eerder Pereiro eruit hebben gehaald dan Lozano.

12 augustus 2017 om 20:33

AZ heeft natuurlijk die 2e goal cadeau gekregen. Wat een belachelijk gegeven penalty was dat zeg! Rondje Jupiler voor de scheids (Kuipers) volgend weekend?

12 augustus 2017 om 20:42

Ja, AZ was de hele tijd aan het uitdelen en daar werd niet voor gefloten. Van Ginkel duwt ligt en het is gelijk een penalty. Slecht gefloten vandaag door een doorgaans sterk fluitende Kuipers. Zonde.

12 augustus 2017 om 21:01

Nou jij kan ook overdrijven zeg. Bizot heeft psv alleen in het zadel geholpen met de tweede treffer. PSv had op eigen kracht er voor rust al 5 moeten maken en dan overdrijf ik niks.
Overigens ben ik het helemaal mee eens dat de verdediging ronduit dramatisch was met uitzondering van zoet en arias. Hopelijk staat luckassen er snel in samen met isimat.
Isimat vind ik over het algemeen wel degelijk, vandaag was het minder. En ja de linksbacks positie is echt een probleem geworden. Paal probeerde het maar het is gewoon geen back. En brenet, daar hou ik over op. Prima back up voor rechts meer niet. Swaab wil ik zo snel mogelijk weg hebben. bah bah

Voor de rest een zeer aantrekkelijke wedstrijd in het stadion gezien, met name de eerste helft was leuk.
De voorhoede van psv staat mij wel aan met lozano, locadia, bergwijn en pereiro. Pereiro op 10 was leuk de eerste helft, leuke creative oplossingen en met goede pasjes.

12 augustus 2017 om 21:37

Locadia zorgt wel voor beweging voorin. Waar Luuk vooral in de 16 gaat staan met zijn hand in de lucht zie je dat Locadia samen met Lozano en Bergwijn voor beweging zorgt waarbij Pereiro weer kan zorgen voor de spelverdeling. Bergwijn blijft alleen een beetje een lomp paard met oogkleppen en Lozano mag wat scherper. Er zat wel een idee achter in plaats van continu blind de bal de 16 in pompen.

12 augustus 2017 om 20:28

Ik heb alleen de eerste helft gezien, en daar was hij echt goed. Komt Veel dreiging van af en komt vaak in scoringspositie. Goede aankoop van PSV

12 augustus 2017 om 20:30

Speelde een sterke westrijd creëerde een hoop kansen, daar gaat PSV nog van genieten

12 augustus 2017 om 20:30

Heel goed. Hij dolde vaak met de verdediging van AZ en als hij wat secuurder was met afwerken had hij een hattrick op zijn naam staan vandaag.

13 augustus 2017 om 00:04

Je kunt het ook wel een beetje overdrijven, met je 'dolde vaak' Kwam er een paar keer aardig voorbij. Daarnaast had hij tot twee keer de bal af moeten leggen. Bij iemand die gebombardeerd word als superaankoop, mag je wel verwachten dat hij de rust en overzicht bewaard en zulke momenten ziet.

PSV verdiende te winnen op basis van de eerste helft. Lozano had er 4 moeten maken. Dan heeft AZ wat pech in de afronding maar dat doet niet af aan die kansen van Psv. Terecht, maar het oogde absoluut niet goed. PSV zeer zwak in de verdediging net als AZ trouwens. Dit gaat PSV echt nog opbreken.

12 augustus 2017 om 20:31

Echt de verdediging was abnormaal. Soms was er wel 30 meter tussen de linies van verdediging en middenveld.

12 augustus 2017 om 20:55

Verdediging wordt nog wel beter met een nieuwe linksback en Luckassen voor Schwaab. En hopelijk nog een nieuwe Lcv.

12 augustus 2017 om 21:38

Ja want het geld groeit ze op de rug momenteel in Eindhoven. Er zal eerst verkocht moeten worden.

12 augustus 2017 om 22:18

Wellicht heb je het gemist, maar Pröpper is al verkocht

Wat wordt er ontzettend slecht verdedigd bij PSV.. Terechte uitslag verder. Lozano speelde redelijk goed. Dat wordt wel een leuke speler!

12 augustus 2017 om 21:06

Lozano is echt een aanwinst, enige minpunt is het afwerken op goal en de overzicht soms behouden bij dat soort momenten, maar van wat ik gezien heb gaat Psv er nog wel plezier aan beleven.

Verdedigend gezien matig van beide kanten. Aan beide kanten was het gatenkaas en dat valt ook wel aan het scoreverloop te zien. Locadia kon zich zeker niet motiveren voor deze wedstrijd want hij was behoorlijk onzichtbaar.

12 augustus 2017 om 21:06

Ik vraag me af of de Jong dan niet handig is in zulke duels, die wint tenminste kopduels.

Fantastische wedstrijd van PSV! Aanval en middenveld staat goed. Lozano, Hendrix, Arias en Zoet veruit de beste vandaag, vooral Lozano is een parel. Ik maak me alleen nog zorgen over de verdediging, een LB en een CV is nodig en vooral een LB.

12 augustus 2017 om 20:29

Heb jij oog kleppen op alleen lozano voldoende de rest matig

12 augustus 2017 om 20:32

Aaaah kijk. Iemand die denkt verstand te hebben van voetbal. Welke kwalificaties heb jij om beter te beoordelen dan Mcgarrison?

12 augustus 2017 om 20:32

Jij legt de lat erg hoog zeg. Alleen Brenet een 2, Isimat een 5, Locadia een 5. Verder allemaal voldoende imo. Pereiro, Arias ook erg goed. Zoet en Van Ginkel erg degelijk..

12 augustus 2017 om 20:36

Ach als je na deze wedstrijd zegt dat PSV fantastisch was dan twijfel ik ook aan zijn beoordelingsvermogen. Locadia was echt drama. Brunet niet voor niets voor rust al gewisseld. Was wel leuk om naar te kijken maar alles lag open aan beide kanten en het niveau was niet best. Gelukkig voor PSV dat Bizot 2 blunders maakt. Zoet was daarentegen wel prima. Lozano wel een heerlijke speler hoor.

12 augustus 2017 om 20:30

Ja als eerste een lb. Op dit moment hebben we eigenlijk geen linksback. Carolina is eigenlijk nog een betere optie dan Paal daar neer zetten. Ondanks dat hij niet veel gespeeld heeft vond ik De Wijs goed invallen en zie hem liever spelen dan Schwaab.

12 augustus 2017 om 20:30

Fantastisch? PSV heeft nog een hoop werk als ik het zo zie..

12 augustus 2017 om 20:30

Fantastische wedstrijd van Psv? Lol, als je dit fantastisch vindt dan verwacht je heel weinig van Psv.

12 augustus 2017 om 20:31

Nee, gewoon nee. Geen beste wedstrijd van PSV hoor. Die kansen waren meer te danken aan het zwakke verdedigen van AZ. PSV speelde zwak en was verdedigend zeer slecht. 3-3 had zomaar gekund maar was niet terecht geweest. Vond het vooral raar hoe PSV zich helemaal terug liet zakken. Ze waren gewoon bang om te verliezen.

12 augustus 2017 om 20:31

Fantatstisch? Dan ben je wel heel snel tevreden.

Het is dat AZ nog al eens de verkeerde keuzes maakte in de tweede helft (niet de verdienste van Psv), anders had PSV de eerste averij kunnen oplopen. PSV oogt defensief heel kwetsbaar.

12 augustus 2017 om 20:36

Gezien de scoreverloop en het aantal kansen aan beide kanten was het behoorlijk erop of eronder. Ik zou nou niet spreken van een 'fantastische' wedstrijd. Fantastische wedstrijd voor de neutrale supporter in ieder geval.

Na afgelopen weken verwachtte ik er niet veel van. Groots was het niet, maar ik ben blij met de punten. Lozano en Hendrix waren voor mij de uitblinkers. Lozano moet nog echt aan zijn doelgerichtheid werken, maar brengt toch snelheid en wendbaarheid in de voorhoede, en daar hadden we behoefte aan. Hendrix had goede ingrepen. Zoet ook een aantal keren met goede reddingen.

Absolute dieptepunt was Brenet. Wat hoop ik dat Brands snel met de beloofde vervanger van Willems komt, want dit kan echt niet.

Maar goed, 3 punten. Dat is voor nu even wat telt.

12 augustus 2017 om 20:32

Ik vond Arias ook weer een puike wedstrijd spelen, die mag zeker niet vergeten worden en die moet PSV zeker houden deze transferperiode. Inderdaad kon brenet echt totaal niet op linksback, ik hoop dat volgende week de nieuwe linksback in de basis staat.

12 augustus 2017 om 20:34

Die was ik inderdaad, geheel ten onrechte, vergeten. Ik hoop dat hij blijft.

12 augustus 2017 om 20:35

Arias speelde inderdaad sterk! Die sliding die hij maakte in de tweede helft was echt subliem. Hopelijk speelt volgende week Douglas Santos aan de andere kant!

12 augustus 2017 om 21:55

Mocht PSV hem toch kwijtraken dan mogen ze wat mij betreft wel bij AZ aankloppen voor de rechtsback. Die speelde een erg goede wedstrijd. Krijgen ze Brenet er gratis bij.

aaai dat zag er niet goed uit met Stengs die kan wel is het hele seizoen eruit liggen. Hoop dat hij weer na zijn blessure zijn niveau heeft het is zo jammer voor hem.

12 augustus 2017 om 20:34

Paal een sterke wedstrijd?? Als er 1 ding duidelijk is geworden is dat PSV heel snel een linksback moet kopen

13 augustus 2017 om 02:24

Ik kan wel janken. Hoe zuur moet dat voor deze jongen zijn, zoveel potentie, zo erg in vorm, zo jong, eerste basisplaats in de eredivie en een heel seizoen voor de boeg...... Daarnaast ook verschikkelijk voor heel az

Wat een wedstrijd! Een waar spektakel. Niet alles was goed, maar PSV heeft zich goed herpakt na het debacle in Kroatië.
Voorin was PSV dreigend. Met Lozano, Pereiro en Locadia heb je gewoon een redelijk goede aanval staan.
Achterin is veel over gesproken en werd weer pijnlijk duidelijk dat daar alle investeringen naartoe moeten gaan. Dat zag je al door de vroege wissel van Brenet. Paal speelde overigens een erg sterke wedstrijd.

Al met al ben ik toch aangenaam verrast, er valt nog veel te doen maar het begin is gemaakt tegen AZ!
Come aan PSV er is nog steeds hoop op een mooi seizoen!

12 augustus 2017 om 20:37

Hahaha dit was een spektakel doordat er zo slecht verdedigt werd. Nu snap ik wel dat psv zoveel moeite had in de europa league. Elk compact goed team heeft een zwaar voordeel op psv.

12 augustus 2017 om 20:47

Klopt helemaal.. Er werd ook bijzonder slecht verdedigd. Er komt ook een linksback aan bij PSV dus wees gerust. Ze hebben Luckassen ook nog die hopelijk gaat verassen. Schwaab mag zo snel mogelijk banken. Hopelijk komt er ook een ervaren CV bij. Dan is voor het grootste gedeelte de problemen al opgelost. Al is de spoeling op het middenveld ook dun mocht er iemand uitvallen (van Ginkel of Hendrix)

12 augustus 2017 om 21:01

Vergeet Bergwijn niet te noemen die speelde ook zeker sterk vooral de eerste helft. Pereiro was alleen goed als cam tweede helft als rechtsbuiten op een gegeven moment was het weer niks,

Psv wint met hakken over de sloot, Az verdiende hier minimaal en punt. Der is echt werk aan de winkel voor Cocu.

12 augustus 2017 om 20:31

Het was wel een krappe overwinning maar wel meer dan terecht hoor. PSV had de grootste kansen in de eerste wedstrijd. In de tweede helft hadden ze het ook kunnen beslissen en werd er een dubieuze penalty aan AZ toegedicht. AZ speelde wel zeer sterk met vlagen en de gelijkmaker had kunnen vallen.

Schwaab, Brenet en Ismit en af en toe ook Paal hadden het erg moeilijk met de aanvallers van AZ.

12 augustus 2017 om 20:39

Nou nou, als we toch hypothetisch aan het doen zijn met 'az minimaal een punt', dan zeg ik: duel had ook in 8-4 kunnen eindigen in voordeel van psv. Zo reeel moet je wel zijn he. Werk aan de winkel voor cocu? Goh. Dat is een ding wat zeker is.

Die laatste penalty van AZ was wel wat dubieus, maar dat maakte uiteindelijk toch niets uit.

Leo driessen is heerlijk voor AZ hebben we net kunnen horen. PSV verdiend gewonnen. Lozano prima aanwinst en verdediging gaat een dingetje blijven zo.

12 augustus 2017 om 20:51

Leo Driessen is vooral anti-PSV. Ik kan me nog de wedstrijd herinneren tegen Twente waarin Twente een goal onterecht was afgekeurd. Leo Driessen heeft dit ongeveer nog 40 keer herhaald tijdens de wedstrijd. Een vreselijke commentator.

12 augustus 2017 om 21:03

Ik snap ook niet dat Fox sports deze man zulke wedstrijden toe bedeeld. Er is toch wel iets beters te vinden. Amateuristisch als een commentator zo partijdig is.

12 augustus 2017 om 21:09

Helemaal eens, en dan ook meerdere keren zeggen dat AZ meer verdiende, en had moeten winnen, etc. Terwijl de statistieken van kansen en doelpogingen toch allemaal in het voordeel waren van Psv, en ik ook vond dat PSV de betere kansen kreeg. AZ speelde aanvallend een goede wedstrijd, en verdedigend zijn beide teams zwak, maar als je dan toch een winnaar moest aanwijzen (naast het publiek), dan was dat toch Psv. Dat vond Ronald de Boer na afloop ook, maar Driessen kan met zijn anti-PSV sentimenten niet meer nuchter analyseren lijkt het wel.

wooh deze wedstrijd vergeet je ook niet snel. de verdediging is echt een zwakte op de nederlandse velden. soms kon een verdediger tot de 16 meter lopen
stonden nog niet echt sterke ploegen nog op het veld. van psv snap ik nu wel dat ze het zwaar hadden in de europa league

Heb de wedstrijd zelf niet kunnen zien, ging het gelijk op of was er wel een betere ploeg in Eindhoven?

12 augustus 2017 om 20:32

AZ was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg. De keeper heeft ze de drie punten gekost. Aan de andere kant moet ook gezegd worden dat als Lozano en Locadia iets scherper waren geweest, PSV er hier een stuk of zeven had gescoord.

12 augustus 2017 om 20:57

PSV terecht gewonnen. Beide partijen kregen veel kansen. PSV iets meer en was ook iets scherper. Het is dat AZ bij 3-1 een penalty cadeau kreeg waardoor het nog even spannend werd. Anders had PSV het rustig uit kunnen spelen.

Spannende, maar toch wel erg slechte wedstrijd. Vooral verdedigend aan beide kanten matig, met als enige twee uitzonderingen Arias en Svenson. Gelukkig heeft PSV aan het langste eind getrokken, want verdiend was het niet. Pereiro op 10 is een verademing, Hendrix speelde niet eens heel slecht. Komt alleen heel veel snelheid tekort. Mooi debuut verder voor Lozano. Ben benieuwd wat hij gaat laten zien dit seizoen. Hoop overigens dat de directe bij PSV nu wel is wakker geschud. Paal, Brenet, Isimat en Schwaab hebben allen niet het niveau. Nieuwe linksback en een centrale verdediger zijn echt een must!

Met veel dank aan Bizot, wat een miskoop zeg.

13 augustus 2017 om 02:26

Geen miskoop, blonk uit in de voorbereiding

13 augustus 2017 om 09:28

Pardon

Niemand praat ook maar over PEREIRO, zijken als hij het slecht doet maar op het moment dat hij een klasse pot speelt op cam hoor je niemand, als psv een linksbenige cv en een goede linksback koopt zie ik ze kampioen kunnen worden(wel met lammers in de spits)

12 augustus 2017 om 20:31

Ik zeik nog steeds, omdat hij nog veeeel beter kan dan dit. Hij oogt simpelweg veel te lui en soms is ie dat ook. Er moet meer druk op hem gelegd worden.

12 augustus 2017 om 20:35

Op 10 deed hij het heerlijk. Laten staan nu cocu!

12 augustus 2017 om 21:11

Pereiro is echt heerlijk op CAM om naar te kijken, had paar mooie voorzetjes in huis en scoort ook op een mooie manier.

13 augustus 2017 om 07:48

Ik snap niet dat alle supporters zo lyrisch zijn over Pereiro op 10. Hij verdedigt nul mee of weet niet hoe dit moet. Een speler als Veijnovic maakt daar weinig gebruik van omdat het een vrij statische middenvelder is, maar zelfs die liet Pereiro vaak lopen of dekte hij op 2-3 meter. Als hij een beweeglijke verdedigende middenvelder tegen zich heeft wordt het een drama.
PSV verliest daardoor de slag op het middenveld, waardoor AZ steeds gevaarlijk kon worden. Te vaak was de afstand tussen de linies te groot. We speelden gisteren meer 4-2-4 dan 4-3-3. In mijn ogen moet Pereiro helaas toch aan de buitenkant spelen en anders maar in de spits, want scoren ken ie wel.

Wat een speler is die lozano. Hij had er 5 kunnen maken, maar die bewegingen van hem in zijn eerste duel in de ED belooft heel veel moois. Verdediging was niet om aan te gleuren en dat gaf zoet de kans om zichzelf te onderscheiden met verve!! Chapeau! Maar met lucassen kan het in ieder geval niet slechter gaan. Brenet, isimat, schwaab EN locadia zijn totaal ongeschikt voor top 3 club. Locadia was met alles en iedereen bezig behalve met feit dat hij eindelijk een keer zijn belofte moet inlossen: scoren. De laatste kans kreeg hij op presenteer blaadje, maar faalde.dat had ermee te maken omdat hij niet gefocust genoeg is doordat hij alleen maar bezig was met gebaartjes richting ploeggenoten die aan het knokken waren voor 3 punten. AZ leuk en frisse ploeg. Ieder jaar weer, maar echt aanhaken bij top 3? Neen. Vlaar zei na afloop: dit creeren we zelf. Op de opmerking dat lozano snel was. Hahaha, pardon? Lozano spijkerde deze bejaarde aan de grond. Op naar heel veel moois van...lozano!!!

12 augustus 2017 om 21:13

Vergeet Pereiro ook niet, op 10 zien we zijn ware kwaliteiten en kan hij nog belangrijker zijn dan op de flank. Daarnaast vond ik Hendrix en ook Arias sterk spelen. Ginkel ook weer goaltje meegepikt.

Vermakelijke wedstrijd, met een goede Lozano (eerste helft), een afgrijselijk slechte Brenet. De CV's komen zwaar tekort. Paal daarentegen viel uitstekend in. Hendrix begon onzeker, maar naarmate hij ballen vooruit durfde te spelen werd het aanvallend beter. Er is nog wel veel werk aan de winkel voor Brands. Verdedigend is het een gatenkaas en de scorende spits is er ook nog niet. Locadia stelde toch ook wel teleur.

12 augustus 2017 om 20:34

Ja ik ga er ook vanuit dat die er gaan komen. Je kan mij en de rest van de PSV supporters niet wijs maken dat je niet ziet dat de verdediging zo lek is als een mandje. Schwaab en Isimat zijn geen sterk duo samen.
Er moet gewoon een sterke verdedigende centrale verdediger staan. Een leider achterin op de LCV positie. De linksback positie moet ook worden aangevuld. Brenet als reserve RB is prima wat mij betreft. Twee aankopen zijn dus essentieel voor de rest van het seizoen.

12 augustus 2017 om 20:55

Heel veel mensen in deze reacties hebben een andere wedstrijd gezien dan ik denk ik, paal goed? Ben wel benieuwd waar mensen dat vandaan halen, die speelde echt een dramatische wedstrijd miss nog wel slechter dan brenet

12 augustus 2017 om 21:07

Natuurlijk heeft ook Paal wel wat fouten gemaakt, maar hij was een stuk moeilijker te passeren dan Brenet. Die werd werkelijk aan alle kanten voorbij gelopen. Hij beet zich vast in zijn tegenstander. Als je nu denkt dat ik Paal goed genoeg vind voor een basisplaats: nou nee. Ik geloof nooit zo in gemaakte verdedigers. Een nieuwe LB is nog echt broodnodig.

Verdedigend is PSV zwak!! 😱 Leuk dat we winnen, maar dit gaat een moeilijk seizoen worden. Die twee achterin, Schwaab en Isimat beiden onzeker en onrustig. Mag echt hopen dat de Jong verkocht word en er nog geïnvesteerd word in een solide kracht achterin in het centrum. Locadia vind ik ook maar een rommelaar daar voorin. Een rustige iets wat behendiger spits bij huren of kopen zou ook niet verkeerd zijn.

12 augustus 2017 om 20:54

Linksback hebben we zeker nodig, het centrum kan ik wel mee leven en een aanvaller voor de breedte is ook wel mooi naar zie ik niet snel gebeuren

12 augustus 2017 om 21:20

Ben ik het niet met je eens. Schwaab word nu gedwongen om de 'ervaren kracht' achterin te zijn. Die man is allang blij wanneer hijzelf een degelijke wedstrijd speelt. En helaas hebben de andere 3 opties achterin (Isimat, Luckassen en de Wijs) allemaal een man naast hun nodig die kalmte uitstraalt en 'stuurt'

Lozano had weliswaar meer mogen scoren, maar het belooft wat voor de toekomst. Het werd wel duidelijk dat het zorgenkindje de verdediging is. Hopelijk wordt er nog een ervaren cv gehaald.

12 augustus 2017 om 21:15

En een fatsoenlijke linksback.

Aanvallend was het goed maar verdedigend moet er echt nog wat bij komen. Toch blij met de 3 punten. Kan een mooi seizoen worden met veel talenten en aanvallende voetbal. Verdedigend moet er wel echt iets bijkomen als we kampioen willen worden.

12 augustus 2017 om 21:16

In aanvallend opzicht mist PSV ook een scorende spits, want wat Locadia tot nu toe laat zien is ook niet echt geweldig te noemen.

PSV wint altijd van AZ, dus niet zo heel verrassend dat ze het vandaag weer eens doen. Leuke wedstrijd gezien. PSV aanvallend prima, waarom kan dat dan weer niet in Europa? Verdedigend is er wel nog een hoop werk te verrichten, maar dat wist je toen je Moreno en Willems liet vertrekken, zonder een serieuze vervanger terug te halen. PSV gaat gewoon meedoen om de landstitel.

Laten we hopen dat Cocu eindelijk inziet dat Pereiro op 10 hoort, en dat we geen blessures krijgen. Miss nog een aanvaller en een linksback erbij en dan zie ik dit somber begonnen seizoen toch weer goed in, het kampioenschap kan er best wel eens inzitten. Maar een linksback hebben we 100% nodig, brenet en paal waren allebei echt compleet hopeloos

12 augustus 2017 om 21:16

Paal is nog jong, maar Brenet speelde wel echt erg zwak.

Kuipers maakte het nog even spannend zeg, met die penalty. Gaat hij ook zo optreden bij elke corner en vrijetrap rond de 16? Want dan kan hij er nog veel gaan geven.

De linksbackpositie is momenteel Psv's grootste zorg. Brenet was waardeloos vandaag en Paal is normaal gesproken geen verbetering. Enig pluspuntje is dat hij wel linksbenig is. Hopelijk komt er vlug een aanwinst.
Vandaag genoten van Lozano. Wat een geweldige speler. Als hij eenmaal zijn draai gevonden heeft, dan zal hij de Eredivisie weer vlug achter zich laten.
En Pluisje op de tribune. Wow. Wat een eer dat zo'n grootheid in Eindhoven komt kijken. PSV is blijkbaar toch nog bekend over de wereld.

Maradona die in de pauze een levendig gesprek heeft met Gullit, met op de achtergrond (klasse van de regie in het stadion) de noten van Live is life van Opus. Wat een geweldig stukje nostalgie. En ook een heerlijke wedstrijd trouwens. Niet goed, wel vermakelijk, en dat was wel even nodig in Eindhoven.

Leuke wedstrijd om te kijken maar het Niveau was natuurlijk verdedigend gewoon dramatisch. PSV had deze wedstrijd met 5-1 op slot moeten gooien maar helaas blijft scoren toch altijd nog moeilijk voor Psv. AZ kreeg nog een cadeautje op 't laatst met een penalty maar goed, de wedstrijd was mooi om te kijken en m'n clubbie heeft gewonnen, daar gaat 't om!

Trouwens wel rot voor die Stengs zeg .. hopelijk valt z'n blessure mee, ziet er erg slecht uit. Had een van de betere voetballers kunnen worden van de Eredivise dit seizoen. Echt een talent.

Was een mooie wedstrijden van beide kanten Psv mag blij zijn met de overwinning 1e overwinning is binnen Nog 33 wedstrijden te gaan voor de aanstaande kampioenen

Jahanbakhsh had voor de rust al moeten banken. Geen eens een bal over 5 meter naar een medespeler kunnen brengen, wat een drama was dat zeg.

Zeer balen voor Stengs, ik hoop voor hem en AZ dat het niet al te ernstig is, want wat is hij een gemis.

1 wedstrijd en 2 doelpunten al tegen. Brands mag wel iets aan de verdediging doen en spits. Een spits moet doelpunten maken en dat lukte De Jong niet en met Locadia gaat dat ook moeizaam.

12 augustus 2017 om 22:00

PSV speelde fel en attractief en won met 3-2 van een altijd pittige tegenstander. En jij vindt de 2 tegengoals het belangrijkste feit van de avond? Neem nog een slokje azijn...

Ik vond het een hoopgevende wedstrijd van PSV vandaag. Ik zag eindelijk weer eens strijd en een drang naar de goal. En Lozano zou nog wel eens een sensatie kunnen worden. De verdediging rammelde nog wel behoorlijk, maar hier moet je bedenken dat Luckassen geschorst was en dat er wellicht nog een linksback zal komen.

Ik vond het vooral opmerkelijk dat Cocu aan de slag lijkt te zijn gegaan met bijna alle punten van kritiek die hij vorig seizoen kreeg:
- Locadia en Pereiro stonden eindelijk op hun echte posities.
- Hij wisselde een falende speler (brenet) al heel snel (doet hij doorgaans pas na 60-70 minuten).
- Hij zette De Jong op de bank.
- Hij liet veel eigen jeugd spelen (5 basisspeler + 2 invallers).

De eerste wedstrijd gelijk al 3 goals tegen, er zal toch kritisch naar de verdediging gekeken moeten worden

3 punten in de tas en nog heel veel werk aan de winkel voor Cocu en zijn mannen. Geen enkel probleem, in ieder geval ook veel positieve dingen gezien waar we verder op kunnen bouwen.

Heb het meest genoten van; Lozano, Pereiro, Hendrix en Arias! Ze speelden heel goed voetbal, Pereiro de perfecte nummer 10 voor psv als je t mij vraagt.

Ik was erbij in het station en ik heb genoten. Voor die €25 die ik heb betaald echt een waanzinnig gave pot gezien. Zoveel goals, zoveel mooie acties. Verdediging wel echt gatenkaas, maar goed dat was vooral de linksback kant. Hopelijk komt daar nog een versterking. Middenveld en aanval kon mij zeer bekoren. Al heb ik niet zoveel met Bergwijn. Ja heeft veel snelheid, maar doet er veel te weinig mee.

Wouw AZ , aanvallend zeer sterk .( 2ehelft) Wedstrijd PSV had totaal geen controle meer over de wedstrijd en gooide uiteindelijk Ramselaar erin.lozano mooie voetballer die in de loop van het seizoen het verschil kan maken. Ron Vlaar was de slechtste vandaag bij AZ, die heeft een draaicirkel van een tank. Beide keepers waren onzeker. Eerste helft had PSV de kansen moeten benutten, 2e helft met de staart tussen de benen.

Maradona zei het ook al: PSV was de terechte winnaar! Het is dat scheidsrechter Kuipers het nog spannend maakte door een wel heeel goedkope penalty aan AZ te geven. Als je daarvoor al fluit dan moet je wel 10 penalties per wedstrijd geven. Anders was het waarschijnlijk 4-1 geworden...

AZ had een goede voorbereiding de afgelopen weken en zou tegen PSV laten zien wat deze voorbereiding waard zou zijn. Aanvallend liet het zien dat het tot goed spel in staat is. Verdedigend was het tegen PSV echter ronduit zwak, waarbij de keeper en Ron Vlaar er niet goed uitzagen. Vlaar mag dan wel de naam op basis van een sterk verleden mee hebben, maar hij is zo statisch dat een kwalitatief goede aanvaller hem straal voorbij loopt......
Kortom leuk voetbal maar AZ gaat met deze verdediging veel punten verliezen van Ajax, Feijenoord, Utrecht en Vitesse.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

32 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3
2015/2016 Pachuca 40 12 6 1
2014/2015 Pachuca 35 7 2 0
2013/2014 Pachuca 16 2 0 1
Laatste voetbalnieuws

'Wij kunnen nee zeggen tegen een bod van vijftig miljoen op Lozano’

Mark van Bommel rekent erop dat hij komend seizoen gewoon over Hirving Lozano kan beschikken. De Mexicaans international heeft zich op het WK in Rusland van zijn goede kant laten zien...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Paris Saint-Germain mengt zich in de strijd om Frenkie de Jong. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren