Van de Beek moet aan de bak bij Ajax: ‘Ik probeer te doen wat hij deed’

Zaterdag, 12 augustus 2017 om 14:28

Ajax nam onlangs afscheid van Davy Klaassen, die voor 27 miljoen euro naar het Everton van Ronald Koeman vertrok, en besloot de vervanging van de aanvoerder intern te zoeken met het doorschuiven van Donny van de Beek. De twintigjarige middenvelder viel al op met belangrijke doelpunten in de voorronde van de Champions League en weet dat het geen eenvoudige taak zal zijn om Klaassen te doen vergeten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Donny van de Beek net zoveel doelpunten gaat maken als Davy Klaassen vorig seizoen?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door lilywhitenl)

Maar Van de Beek is geen Klaassen. Klaassen was enorm productief voor een middenvelder en zo een speler is Van de Beek niet. Ik zou dan ook eerder Van de Beek op 6 zetten en De Jong een kans geven naast Ziyech. Ik denk dat hij eerder kan uitgroeien tot een speler die tien goals en assists levert.

12 augustus 2017 om 14:42

Vooralsnog scoort hij 2 uit 2, dus even afwachten.

12 augustus 2017 om 14:45

Nooit, Donny is geen nr 6. Veel te veel drang om naar voren te gaan. Daar ligt ook zijn kracht. Ik zie nog eerder Frenkie op die plek staan. Maar, er moet een CDM bij

12 augustus 2017 om 14:49

Gaan geen CVM halen, Schone kan er, Vd Beek kan er, Eiting is daar op zijn best. Denk dat als ze iemand halen dat het volgend seizoen is als Schone tekort komt en je alleen Eiting hebt want Vd Beek nietmeer van 8 af gehaald zal worden.

12 augustus 2017 om 15:30

Eiting vergeten, dat kan de toekomst inderdaad zijn. Schone vind ik ontzettend tegenvallen in de eerste wedstrijden, eind van vorig seizoen eigenlijk al. Ik weet het niet, een leider op die plek is niet verkeerd.

12 augustus 2017 om 16:50

Ik ben het er wel mee eens maar denk dat je geen 2 jaar moet wachten met Eiting invoegen, hele slimme speler die iets zekerder is defensief en opbouwende zeer goed. Uitgelezen kans voor de 6 positie als hij stappen blijft zetten, meest underrated talent dat we momenteel hebben.

12 augustus 2017 om 14:48

Heeft tegen Nice 2 keer de gelijkmaker gemaakt. Vind dat al zeer productief en het waren ook belangrijke goals. Klaassen had zijn productie pas in de laatste 2 seizoen omhoog gekrikt terwijl Van de Beek net begint.

Van de Beek kan je inderdaad boven Schone verkiezen in de grote wedstrijden, samen met De Jong in de basis. Hopen dat Keizer wat meer balans brengt in het elftal de komende tijd.

12 augustus 2017 om 16:55

Ik heb even gekeken, maar volgens de VZ statistieken heeft Klaassen in 2013/2014 al 10 doelpunten gemaakt in de Eredivisie. Volgens mij was hij toen net zo oud als Van de Beek nu... dus ik ben benieuwd of Donny dit jaar ook het net veelvuldig weet te vinden.

12 augustus 2017 om 17:28

Ach ja.. die een op een vergelijkingen gaan uiteindelijk altijd mank. Het gaat om het collectief, als Donny minder scoort dan Klaassen hoop ik dat Ziyech eens wat vaker raak prikt en vooral Dolberg zijn ontwikkeling voortzet. Slotsom is vooralsnog dat Ajax geweldige zaken heeft gedaan door de onhoudbare Klaassen mooi te verkopen terwijl de meest geschikte opvolger aan de deur klopt. Perfecte timing. Heb wel vertrouwen dat VD Beek het goed gaat invullen. Hoop net als velen dat Keizer op tijd ingrijpt en Schone anders gaat inzetten.

Aangezien hij een krachtig schot en goed kan koppen gaat hij denk ik meer goals maken dan Davy

Van de Beek lijkt me technisch zelfs beter dan Klaassen. Pakt denk ik ook zijn doelpunten wel mee. Verdedigend en met zijn actie radius scoort Klaassen beter. En Klaassen heeft een supermentaliteit. Of vd Beek dat ook heeft gaan we zien. vd Beek heeft nog geen vol seizoen met basisplaats gespeeld in Ajax 1.

Vooralsnog doet hij in ieder geval met het maken van belangrijke doelpunten. Daarmee doorgaan en je bent al een heel eind.

Op technische vaardigheid is hij Klaassen al voorbij. De mooie en functionele sleep van hem tegen Nice was erg belangrijk toen en heel aangenaam om naar te kijken. Van de Beek heeft veel rek nog en het is nu tijd om dat te gaan ontplooien. We gaan van hem genieten dit seizoen.

Vanavond begint het weer in de ED. Veel zin in. Hoop dat de laatste linie nu beter is afgesteld. Als Sanchez wat volwassener gaat spelen is dit de volgende grote miljoenenklapper voor Ajax.

Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar ik vind Donny aanvallender dan Davy. Dat betekent dat er nog meer druk komt te liggen op de CDM; Schone. Het zou geen specht idee zijn om de portemonnee te trekken voor een groeibriljantje op die plek. En dan denk ik aan een speler a la Kanté, Seri. Iemand die kan controleren maar ook een fatsoenlijke pass / snelheid in zijn spel heeft. Dat zou rust in de tent brengen.

12 augustus 2017 om 14:50

Een groeibriljant voor 6 heeft Ajax al met Eiting. Hij maakte op mij in de jeugd en jong nog meer indruk dan van de Beek. Het middenveld voor de langere termijn wordt ook absoluut van de Beek met de Jong en Eiting. Echter hebben we nu Ziyech nog en wordt het middenveld anders wel erg jong en onervaren.

12 augustus 2017 om 15:32

Behoefte aan een leider op die positie. Nr 6 is de schakel van alles op het veld

12 augustus 2017 om 15:19

Eens. Kijk naar Real Madrid, die kunnen zonder Casemiro spelen, dan spelen ze net zo aanvallend als Ajax, met alleen maar technische middenvelders. Maar Ajax mist een Casemiro, in sommige wedstrijden (als je op hoog niveau speelt de meeste wedstrijden) brengt dat veel meer evenwicht in je ploeg. Maar een 6 die verdedigend sterk is maar voetballend ook meerwaarde heeft zijn schaars. Nigel de Jong kan het tempo niet bijbenen, dat kon Riedewald ook niet (tegen sterke tegenstanders). Schone kan het vaak 60 minuten. Het terughalen van Anita kan een idee zijn?

Wij moeten ook niet verwachten dat hij nu al zo goed is als Davy. Hij is 4 jaar jonger en moet ook de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. Ik denk dat hij uiteindelijk beter kan worden dan Davy aangezien hij op een aantal vlakken meer talent lijkt te hebben dan Davy. Hij kan op 6 spelen, heeft een sterke passing en is technisch goed onderlegd. Davy moet het vooral hebben van zijn werklust en zijn neusje voor de ruimte en zijn timing daar in. En natuurlijk zijn doelpunten. Laten we Donny de tijd geven, zolang hij speelt zoals hij nu doet is hij absoluut geen zwakke schakel in het elftal en lijkt er voor mij geen reden te zijn om hem er niet in te zetten.

Donny was de eerste 60 minuten tegen Nice in de Arena echt zeer sterk, maar viel daarna ook erg terug. De laatste 30 minuten heb ik hem nog maar 2 keer gezien en liet hij constant zijn mannetje lopen. Heeft nog veel meer inhoud nodig om Klaassen te kunnen vervangen. Hopelijk kan hij dit seizoen die inhoud kweken. Dit is overigens geen verwijt aan Donny want Klaassen stopt enorm veel energie in zijn wedstrijden en heeft ook een jaar nodig gehad om die inhoud te kweken. Hier en daar een wedstrijd rust dit seizoen zal Donny waarschijnlijk veel goed doen.

Voor als nog loopt hij 1 op 1 en scoort hij net als Klaassen belangrijke doelpunten voor Ajax. Vd Beek is dan ook nog een stuk jonger en zal nog veel moeten leren. Klaassen verkocht voor min. 27 miljoen, en een jeugdspeler er voor in de plaats, oh zo fijn dat hij moeiteloos mee kan met het eerste.

Ondanks dat Ajax aankopen doet staat er ook nog steeds veel eigen jeugd in de selectie en die kort achter de selectie zitten. Een goede mix van eigen talenten, aangekochte talenten en aankopen. Wel mag er nog wat ervaring bij. In elke linie moet je eigenlijk minimaal 1 ervaren speler hebben lopen die ook echt wat toevoegd aan het basiselftal. Het streven zou moeten zijn om dat elk jaar verplicht te moeten hebben. Stap voor stap bezig blijven om Ajax op een hoger niveau te krijgen.

Donny vd Beek zijn sterkste punt is mentaliteit en meer aanwezig in het spel, hij kan langer aan de bal terwijl Klaassen vaak de bal snel weggeeft aan zijn medespelers.

Ook is de schot techniek bij vd Beek veel beter dan Klaassen, zoals steekpass, lob, cross pass, slimme bal, etcc... Klaassen is dat alleen strakke schot.

Klaassen heeft ook mentaliteit, qua werklust en drukte maar rust aan de bal heb ik hem nooit zien doen.

12 augustus 2017 om 15:35

Klaassen scoort niet zoveel door alleen zijn strakke schot. Klaassen heeft een supergevoel voor positie. Staat gewoon vaak goed. Gaat op het juiste moment diep of juist niet.

12 augustus 2017 om 15:48

Zie je Klaassen mooie schottechniek schieten? Mooie boogbal? Stift? Bekeken schot? Die heb ik bij hem niet gezien, alleen hard strakke schot. Bij Donny kan dat wel heb ik hem in de jeugd gezien.

12 augustus 2017 om 16:26

Dat hoor je mij toch niet zeggen. Zeg alleen dat hij vaak scoort door zijn gevoel voor positie. Technisch vind ik vd Beek ook beter dan Klaassen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

49 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
2014/2015 Ajax 0 0 0 0
2015/2016 Jong Ajax 13 2 2 1

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Als Alphonse Aréola vertrekt, brengt Mino Raiola Gianluigi Donnarumma mogelijk naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren