Ajax slaat terug: ‘We hebben hem een topaanbieding gedaan’

Zaterdag, 12 augustus 2017 om 11:08

Ajax gaat het gevecht met Tottenham Hotspur aan om Davinson Sánchez te behouden. De Telegraaf meldt zaterdagochtend dat the Spurs zich met een bod van veertig miljoen euro in de Johan Cruijff ArenA hebben gemeld, maar dat Ajax niet van plan is om zich zonder slag of stoot gewonnen te geven. Het bod is afgewezen en de Colombiaan kan een verbeterd contract ondertekenen waardoor hij door het salarisplafond heen schiet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ajax moet een bod van veertig miljoen euro accepteren


Gerelateerd

232 reacties (laatste reactie door bliek)
12 augustus 2017 om 11:15

Heel lekker ja. Als dit hem lukt doet hij hele goede zaken. Dit is ook het moment km plafond te doorbreken met 130 mln aan eigen vermogen.

12 augustus 2017 om 11:19

Precies. Jarenlang spelers als Alderweireld, Eriksen en Blind 1 jaar te kort gehouden. Daarom kon je niet groeien. Idem met Milik. Sanchez nu nog 1 of 2 jaar behouden zou geweldig zijn en dan moet Tottenham ook echt met een waanzinnig bod van 60 miljoen komen. Anders blijft hij lekker bij Ajax.

12 augustus 2017 om 11:23

Zelfs 40 miljoen is hoog. Gewoon de helft van je begroting. Is echt ongekend voor een ED verdediger. Maar ja wat hebben we eraan. 60 miljoen indd accepteren. Zelfs 50 miljoen eerlijk gezegd. Hopelijk waardeert Sanchez dit gebaar en wilt hij blijven.

12 augustus 2017 om 11:24

Als je milik niet voor 30 miljoen verkocht had toen aan napoli, had je nooit meer zo'n bedrag kunnen vangen. Dat was echt een nu of nooit situatie.

12 augustus 2017 om 11:27

Milik was daarentegen niet een speler waar je dat beetje extra's zag. Sanchez is dat wel.

12 augustus 2017 om 11:28

Geweldige actie van Marc, eindelijk een goed signaal van Ajax.

Op naar het kampioenschap, is een mooie stap in die richting.

12 augustus 2017 om 11:31

Milik was inderdaad een wonder dat je een bod van boven de 30 miljoen kreeg. Want hij was bij Ajax goed maar niet zoals Sanchez onmisbaar en elke week één van de besten. Ajax heeft gewoon goud in handen. Als dit daadwerkelijk tot een transfer komt kan Ajax financieel nog meer afstand nemen van PSV en Feyenoord.

En dan heb je nog spelers als Ziyech etc die ook veel transferwaarde hebben. Feyenoord en PSV moeten financieel echt aanhaken anders gaat er een moment komen dat geld een kampioenschap beslist. Tien miljoen begroting meer is niet beslissend maar als dat richting 25 of 30 gaat kan je daar niet tegen opboksen.

12 augustus 2017 om 11:42

Niet helemaal. Als je ziet dat fc de loodgieters twee keer van PSV kan winnen met een vele malen kleinere begroting...

12 augustus 2017 om 11:53

3*ajax Ik snap wel wat je bedoeld, vind Sánchez ook geschikter voor de top dan milik op basis van de resultaten bij Ajax! Maar milik had nooit het volle vertrouwen en ik heb dat beetje extra wel gezien. Noem op Messi na een linkspoot die harder kan schieten en gerichter (bijna alles tussen de palen) dan milik. Ook bale en griezman zie ik dat niet zo doen weliswaar op een hoger niveau. Uiteraard hebben deze 2 andere kwaliteiten waardoor ze beter zijn dan milik. Voor zijn blessure was milik mijn gelijk aardig aan het bewijzen want hij begon geweldig bij napoli! Ik hoop dat hij net zo terugkomt want ik zie echt een nieuwe higuain in hem.

12 augustus 2017 om 12:22

Klopt niet wat je zegt, Ajax heeft altijd al de hoogste begroting en pakt de meeste prijzen maar het kampioenschap van Feyenoord, Twente en AZ hebben al lang bewezen dat een lager budget niet hoeft te betekenen dat je kansloos bent. PSV heb ik bewust buiten beschouwing gelaten omdat zij qua budget structureel gezien niet heel erg ver van Ajax af zitten en Feyenoord begint ook stappen te zetten en als dat nieuwe stadion eindelijk eens zou komen dan gaat het met echt grote stappen.

12 augustus 2017 om 12:53

@ramaondiaz, PSV had het afgelopen seizoen de hoogste begroting en Feyenoord heeft tot aan het bijna faillisent van 10 jaar geleden altijd min of meer dezelfde begroting gehad als Ajax en Psv. Wat dat betreft hebben Ajax en PSV statistisch gezien veel beter gepresteerd als Feyenoord.

Overigens betekent een hogere begroting hebben niet dat je een hogere omzet draait; Ajax hengelt tegenwoordig veel meer geld binnen dan PSV of Feyenoord. Dat verklaart ook het bijna faillisement van Feyenoord, de verkoop van de grond van PSV en het feit dat PSV Propper nu moet verkopen. Ajax begroot veel conservatiever dan de andere clubs.

Ook Twente en AZ hebben de titels gekocht en hebben de grenzeloze ambitie bijna moeten bekopen met een faillisement. In Italie zijn kampioenschappen weleens afgenomen omdat er gesjoemeld werd. Zou de Knvb ook eens moeten doen, onder het mom van Fair Play, begin bij jezelf.

@w.s., eigen vermogen is geen geld, maar de waarde van alle bezittingen min schulden in geld uitgedrukt. Je kan dat dus niet uitgeven, hoewel je er bv wel een lening door zou kunnen afsluiten om geld uit te gaan geven. Daarnaast heeft E.v. niet heel veel met de begroting te maken. Ik noem dat omdat het ophogen van het salarisplafond alleen kan als de jaarlijkse omzet struktureel stijgt. En dat moet je hard kunnen maken en dat kan niet op basis van uitgaande transfers, want je weet niet of je volgende boekjaren weer voor grof geld verkoopt. Alleen door hogere inkomsten van sponsoring, tv gelden, merchandising en ticketverkoop kan je het salarisplafond verhogen. Je kan ook geen voorschot nemen om Sanchez zijn transfersom, want je weet niet of hij zijn been verbrijzeld of iets dergelijks waardoor je niets vangt omdat hij moet stoppen, terwijl je wel zijn salaris door moet blijven betalen.

12 augustus 2017 om 13:45

@doncoxxx Helemaal mee eens. Daarom ben ik enorm blij dat Ajax haar belang in de Arena dit jaar vergroot en hopelijk is het stadion snel helemaal in eigen bezit. Dit scheelt jaarlijks een heleboel geld en daarnaast zou de kwaliteit van de grasmat ook moeten verbeteren. Er zijn wat dat betreft niet zoveel andere dingen die Ajax kan doen met al dat geld wat boven de omzet ligt.

on: Heerlijk dit bericht. Ook eerlijk dat hij zegt een transfer niet te kunnen uitsluiten. Iedereen heeft een prijs en als je in Parijs aanklopt zal dit bijv een miljard zijn en bij Sanchez zal dit rond de 50 liggen schat ik. Door 40 af te wijzen en Sanchez een fikse verhoging aan te bieden weet je in ieder geval dat je 50 of meer eruit haalt óf Sanchez verlengt, hoe dan ook een uitstekende prestatie!

Indien Sanchez weggaat zie ik toch 1 klein voordeel: We hebben teveel centrum verdedigers en geen goed voetballende backs en door zijn vertrek zou bijv Veltman naar het centrum kunnen waardoor er ruimte ontstaat om bijv Arana te halen. Uiteraard gaan we er dan op achteruit als je Sanchez tegen Veltman afweegt, maar we zouden er zomaar op vooruit kunnen gaan als we straks 2 heel goed voetballende backs hebben. Als je dan nog pak hem beet 40 miljoen winst maakt is dat uitmuntend beleid.

Ten slotte lees ik hier dat Ajax en Overmars de schuldige zijn dat er geen sterke uitgebalanceerde selectie staat bij aanvang voorronde CL wat natuurlijk grote onzin is. Al jaren word er gelobbyd om de transferwindow een maand in te korten. Er zijn maar een paar clubs met de luxe om in Juli hun selectie rond te hebben en het komt door diezelfde clubs dat de huidige opzet in stand word gehouden. Fair play is een leuk slogan maar ieder jaar weten ze het weer een stukje minder fair te maken. Het is dweilen met de kraan open maar Ajax wapent zich uitstekend afgelopen jaren.

12 augustus 2017 om 14:41

Doncoxx

"ook Twente en AZ hebben de titels gekocht"

Vertel mij eens wie er dan nog meer titels hebben gekocht zouden hebben en hoe ze dat hebben gedaan want dat is mij nog niet helemaal duidelijk. Graag een goed en duidelijk verhaal met feiten waarheden en geen onsamenhangend geleuter wat aan elkaar vast gebreid is met leugens, domme aannames en zelfverzonnen nonsens.

12 augustus 2017 om 15:20

@don

Eigen vermogen is geen geld, ???

Nee, wat denk je dan dat het is? Als ik bij Ajax op de balans kijk per 30 juni 2016 staat daar een post "liquide middelen" ad 70 miljoen. Dan zijn gewoon kas (en vooral) banktegoeden, direct opneembaar.

12 augustus 2017 om 16:00

Don heeft gelijk wat betreft eigen vermogen. Kijk maar in het jaarverslag daar staat vermeld dat het eigen vermogen 108 miljoen is. Eigen vermogen is dus meer dan alleen liquide middelen. Dat is wat Don bedoelt denk ik. Maar het klopt dat het eigen vermogen van Ajax voor een heel groot deel bestaat uit liquide middelen.

12 augustus 2017 om 16:03

@njfromvol, misschien moet je de hele zin lezen. Eigen Vermogen is activa - schulden. Activa zijn alle bezittingen uitgedrukt in geld. Liquide middelen zijn een deel van het Eigen Vermogen, maar EV wordt steevast verward met liquide middelen.

@kaassie, Ik doel hiermee op het feit dat de rijkste clubs de meeste titels pakken, en dat je daarom een titel ' koopt' . In nederland pakken Ajax en PSV 8 tot 9 van de 10 titels, in Duitsland doet Bayern dat en in Spanje Real Madrid en Barcelona.

Ik weet niet precies waarmee ik jou geschoffeerd hebt, maar misschien is het wijs dat je je eens in gaan lezen in de recente geschiedenis, dus over het AZ van Scheeringa en het Twente van Munsterman voordat je mij de meest verschrikkelijke dingen verwijt. Ik ga dit namelijk niet voor je uitkauwen

12 augustus 2017 om 17:13

Toch heeft Feyenoord met een beduidend kleinere begroting 3 prijzen in de laatste 15 maanden gewonnen, ajax in 3 jaar 0.
Begroting zegt dus niet alles.
Heeft ook met juiste in- en verkoop te maken (balans leeftijd enz) en met de trainer die er een collectief van kan maken.

12 augustus 2017 om 17:23

Ja en toen Feyenoord daarvoor dieper in de shit zat? Hoeveel wonnen ze toen ook alweer? Juist ja, begroting zegt dus niet alles, maar staat in jouw geval wel degelijk debet aan het verbeteren van de prestaties.

12 augustus 2017 om 11:18

Dit is inderdaad goed nieuws. Je ziet het beleid van Ajax langzaam maar zeker veranderen en daar naartoe gaan waar we het willen hebben. Er zijn jaren geweest van geld besparing, waardoor Ajax nu enorm kapitaalkrachtig is geworden. Nu zie je dat er steeds meer met het kapitaal gedaan gaat worden. Enerzijds op transfergebied, maar anderzijds (volgens mij nog veel belangrijker) door spelers als Sanchez te kunnen gaan behouden door het salarisplafond op te krikken. Hopen dat dit gaat lukken.

12 augustus 2017 om 11:32

Ik weet niet helemaal hoe het werkt maar volgens mij kan je geld voor transfers niet zo maar gebruiken voor meer salaris bij spelers. Het salarisplafond doorbreken haalt wel wat uit maar niet veel omdat je nooit concurrentie aan het buitenland kan bieden helaas! Daarnaast moet je je afvragen of dat niet vervelende dingen op gaat leveren is dit een uitzondering alleen voor Sanchez want er zijn nog wel een paar spelers die meer mogen verdienen hoor Ziyech, Onana en Dolberg.

12 augustus 2017 om 11:44

Onana heeft al een verbeterd contract getekend, dolberg komt pas uit de A en ziyech moet constanter worden.

12 augustus 2017 om 11:51

Voor spelers die zich hebben bewezen in het Ajax shirt moet je idd het salarisplafond doorbreken en compitatieve salarissen bieden waardoor spelers mogelijk langer blijven en zodoende een nog hogere transferwaarde gaan vertegenwoordigen. Ajax moet nooit spelers halen, zoals Kinkladze, doe bij aankoop al in de buitencategorie zitten.

12 augustus 2017 om 12:05

Het is uiteindelijk wel goed voor de Eredivisie dat dit gebeurd. Zolang ze de topspelers langer kunnen behouden zou het mooi zijn in ieder geval.
Ajax zou best eens dezelfde kant op kunnen gaan als de topclubs in Portugal.

Goede tendens dat Nederlandse clubs meer durven te vragen!

12 augustus 2017 om 11:34

Goed dat ze dit doen maar waarom zeggen ze niet gewoon ''nee''. Net zoals LFC doet met Coutinho, Dortmund met Dembele en Arsenal met Sanchez.

Als je nog voor 2-3-4 jaar vast ligt heb je weinig te zeggen. Even beteuterd kijken en dan weer verder voetballen.

12 augustus 2017 om 11:40

Heb je toevallig ook gezien hoe die spelers daar op reageren? Niet de juiste manier.

12 augustus 2017 om 11:45

En dan is Sanchez opeens ziek. En hoe zo nee? 55 miljoen of zo wordt waarschijnlijk een ja en terecht.

12 augustus 2017 om 11:46

Houd er ook effe rekening mee dat Ajax net poten aan de grond heeft op de Columbiaanse markt, en dat met enorm geruzie snel ook weer kwijt kan raken. Die gasten zien Ajax als springplank. Dan moet je ze tzt ook laten springen. Dat moment is nu echter nog net te vroeg. Je moet zorgen dat Sanchez dat zelf ook vind. Zoals bij Dolberg bijvoorbeeld.

12 augustus 2017 om 13:21

@stlx

Ik ben eerder pro-speler dan club en van mij mag er ook best gehandeld worden maar dan moet ook het uiterste er uit gehaald worden. Wat Ajax bv. met Bazoer niet gedaan heeft wanneer ze hem voor +20 miljoen euro hadden kunnen verkopen. Dus doe het goed en vraag het absolute maximum en zet clubs tegen elkaar op (spurs vs Barca vs ...).

Verder ben ik inderdaad benieuwd hoe het bij Ajax en andere clubs gaat aflopen.

Ik hoop echt dat Coutinho/dembele/sanchez blijven om te zien wat er dan gebeurt. Sanchez had een aflopend contract dus hij vertrekt sowieso en ik vermoed dat Dembele en Coutinho toch nog deze zomer vertrekken en anders sowieso volgend seizoen.

12 augustus 2017 om 11:16

Als Sanchez tekent inderdaad ja. Hopelijk doet hij dat. In ieder geval een geweldig signaal van Ajax naar hem toe.

12 augustus 2017 om 11:20

Gewoon met hem afspreken dat als hij nu een contract tekent ze over 1 of 2 jaar mee werken, maar dat hij nu te belangrijk is om weg te doen. Moet ook niet gekker worden dat we onze toppers niet langer dan 1 jaar kunnen houden.

12 augustus 2017 om 11:26

Klopt. Al geven ze hem 2 miljoen per jaar. Zo een speler moet je pleasen. Denk dat de andere Ajacieden wel begrijpen dat Sanchez meer vangt. Te belangrijk die vent. Net als Klaassen vorig seizoen.

12 augustus 2017 om 11:58

Je moet juist niet afspreken om hem dan voor gereduceerd tarief te laten gaan

12 augustus 2017 om 12:27

Ja, en dadelijk wordt Ziyech heel belangrijk, en Kluivert, en De Ligt etc. Die willen dan ook wel 2 miljoen..

12 augustus 2017 om 12:37

Ajax heeft toch geld zat, kan je die ook "pleasen"

12 augustus 2017 om 12:38

Als er clubs komen die ook voor hen 40-50 miljoen willen neertellen is dat ook een prima deal zou ik zeggen

12 augustus 2017 om 12:38

Ja. Prima toch? Het salarisplafond moet gewoon omhoog.

12 augustus 2017 om 12:58

Tja, als je je beste spelers echt wilt houden moet dat op den duur idd maar. En dan is zo'n EL finale van afgelopen seizoen misschien geen incident meer maar kan je steevast dergelijke prestaties neerzetten.

12 augustus 2017 om 13:09

fr12jules Nou dan moeten ze dat op termij afdwingen. Ajax zal elke zomer wel 1 of 2 klappers maken, dus dan is dat zeker mogelijk.

12 augustus 2017 om 13:12

Nou dan geef je hen ook 2 miljoen. Als zij allemaal belangrijk worden, dan staat er vast een sportieve prestatie tegenover.
Zolang er geen club komt met 40 miljoen voor die spelers, dan is er weinig aan de hand voor Ajax. Allen liggen lang vast dus...

12 augustus 2017 om 14:41

Daarmee willen wel alle andere toppers als zyech ook door het plafond. Goede spelers willen ook meer geld want hun collega verdient 3 keer zo veel, mindere spelers willen dan ook meer wn uiteindelijk wilt iedereen tot aan de reservespelers meer. Je kunt niet zo maar voor 1 of 2 spelers hele hoge salarissen geven . Nou ja , het kan wel , maar dan moet je wel heel goed oppasen dat je geen scheve gezichten binnen de selectie krijgt.

12 augustus 2017 om 14:55

Als ze 40 miljoen opleveren dan mogen ze er twee verdienen

12 augustus 2017 om 14:58

Ziyech heeft vooralsnog niet laten zien 2 miljoen te moeten verdienen, daarvoor is ie nog echt te wisselvallig. Daarnaast staan de clubs ook niet voor hem in de rij..

Goede zaak, vastleggen en voortborduren op de basis!

Kijk kijk kijk! Het heeft een hoog FM gehalte, maar dit gaat de goede kant op!

Heel goed! Investeringen zoals deze betalen zich echt wel terug.

Goed nieuws. Doorbreek het salarisplafond ook eens. Als je spelers tevreden wil houden in deze tijd is 1 miljoen netto niet genoeg.

12 augustus 2017 om 11:47

Mee eens, maar als Ajax iedere speler in de selectie 2 miljoen moet betalen is dat onmogelijk.

12 augustus 2017 om 12:21

Kun je dat onderbouwen?

12 augustus 2017 om 12:22

Voor gevallen zoals deze weet ik dat nog niet zo. Als je de speler langer kan binden is het contract duurder om af te kopen. Daarnaast heb je met een sterkere selectie meer kans op succes en daardoor meer inkomsten.

12 augustus 2017 om 12:40

Kan wel zijn, maar je hebt de rest van je selectie ook tevreden te houden. Als je 1 iemand 5x zoveel betaald als de rest krijg je scheve gezichten en voelen anderen zich ondergewaardeerd

12 augustus 2017 om 12:50

Het maakt juist de onderhandelingspositie van de spelers sterker als er interesse komt. Ze weten hierdoor dat er nog een stap te maken is bij Ajax en blijven dan juist langer. Ze krijgen beter betaald en behouden een basisplaats waar. Ze gaan pas als ze ook een belangrijke rol in een topcompetitie kunnen hebben. Ajax verlaten na 1 seizoen is gewoon te vroeg. Salarisplafond omhoog is the answer.

12 augustus 2017 om 13:36

In principe ben ik het met je eens myvision. Maar er moet toch een financiële reden zijn dat Ajax dat niet doet? Blijkbaar kan Ajax het zich niet permitteren om het plafond te verhogen. Ik bedoel het blijft ook niet bij 1 speler en 1 jaar. Als sanchez bijvoorbeeld 2 miljoen gaat verdienen wil een ziyech dat misschien ook. Dan wil een veltman en schone misschien 1.5 miljoen. Enzovoort enzovoort. Uiteindelijk wil iedereen dan een half tot 1 miljoen meer gaan verdienen. En om dat structureel te doen moet je wel zeker weten dat je je dat kan veroorloven als Ajax zijnde. Ook als je een jaar geen champions league voetbalt en misschien geen of weinig inkomsten hebt uit transfers

12 augustus 2017 om 14:01

Volgens mij is Ajax al sinds dat salarisplafond extreem voorzichtig. Ajax kan zich behoorlijk wat permitteren en denk dat gezien de transferbedragen ook omhoog gaan, de salarissen van de basiself prima omhoog kunnen.

12 augustus 2017 om 14:46

Wat suc6magnet zegt : 1 speler ver boven het plafond uit betalen is financieel gezien geen enkel probleem voor Ajax . Maar je krijgt al heel Gauw dat iedereen dan meer geld wilt en dus je hele salarishuishouding structureel met 30-40% stijgt , en dat wordt wel een probleem.

Goed bezig! Willen we richting de top dan moeten we concurreren met de top. De aanval is de beste verdediging is hier het toepasselijke spreekwoord

12 augustus 2017 om 17:23

Erg uitkijken met het salarisplafond, dat is er voor een enorm goede reden. Veel belangrijker dan 40 miljoen.

Als Sanchez 2 bijv. miljoen gaat verdienen, waarom zouden Ziyech, Dolberg, Onana, De Ligt etc. niet net zoveel verdienen als ze net zo belangrijk zijn?

Wat te doen als meerdere spelers beter presteren dan Sanchez? Ga je hen 3 miljoen per jaar geven of ontevreden wegdoen?

Dat kost gigantisch veel. Liever Sanchez voor te weinig weg dan salarisplafond doorbreken.

Lekker bezig! Hopelijk kiest Sanchez voor nog een tijdje zichzelf ontwikkelen en niet voor op de bank zitten in een topcompetitie.

12 augustus 2017 om 13:02

denk je dat een club 40 miljoen wilt betalen om hem vervolgens op de bank te zetten? Scouts zijn niet dom hè, hij heeft gewoon extreem veel kwaliteit. Op de Nederlandsche velden loopt er geen betere rond en in het buitenland zijn er ook maar weinigen zo goed! Overmars en van de Sar is de eerste voetbal directie in NL die het snappen, je speelt voetbal om te winnen en je moet als club groeien. In Nederland zie ik alleen maar clubs hun spelers verkopen om gaten te dichten en de supporters en het sportieve aspect lijkt bij deze clubs minder belangrijk. Bij Ajax zeggen ze: ik verkoop niet want wij willen groeien, wil je toch kopen? Bam de hoofdprijs!

12 augustus 2017 om 14:52

Moet je natuurlijk wel eerst in die positie zitten . Ajax is de Enige club in NL die het Geld niet perse nodig heeft en het zich dus kan permitteren zich hard op te stellen. En het grappige is dat ze daardoor inderdaad ook meer krijgen . Overmars moet die Levy van Tottenham gewoon vertellen dat hij best langs mag komen maar overmars alleen tijd voor hem vrij maakt als de onderhamdelingen beginnen bij 55 miljoen.

Maak gewoon een uitzondering voor deze unieke verdediger! Spelers zullen dat ook wel terecht vinden na zo'n seizoen als vorig jaar. Enige kritiekpunt is dat hij soms nog nonchalant over kan komen .

Goed bezig! Ze lijken het eindelijk te begrijpen! Toppers gewoon behouden en hoger salaris!

Dit is daad bij woord voegen. Heel sterk Overmars, denk dat er op de Nederlandse velden voor uitgaande transfers geen betere TD is dan Overmars. Mocht dit niet getekend worden, haalt 'ie er vermoedelijk nog 10/15 miljoen meer uit.

12 augustus 2017 om 12:19

Ligt denk ook aan de financiële positie van de club. En ook nog eens een bepaalde status die Ajax heeft. Tuurlijk js knap wat hij doet maar laat hem hetzelfde kunstje bij Willem 2 doen dan lukt dat niet..

12 augustus 2017 om 13:05

Pff wat een reactie zeg... De TD van United kan toch ook alleen maar Pogba halen door de financiële positie en status van de club? Laat hem dat bij Bournemouth proberen, lukt m niet. Overmars kan gewoon goed verkopen, punt.

12 augustus 2017 om 14:57

Helemaal geen domme reactie van bliek, shorty1991. Natuurlijk maakt het uit dat je het geld niet perse nodig hebt. Dan kun je veel harder onderhandelen . Feyenoord heeft spelers als De Vrij veel te goedkoop moeten laten gaan omdat destijds het geld gewoon keihard nodig was om de rekeningen en salarissen te betalen: En een club als Willem II kan echt niet zeggen...40 miljoen...nee doen we niet. De opmerking van bliek was dus volstrekt logisch, het is stukken makkelijker onderhandelen als je het
Geld niet perse nodig hebt.

13 augustus 2017 om 19:08

Shorty als jij genoeg geld heb en je kan betalen kan je elke speler halen ook als je Ajax ben. Dus Ajax zou pogba ook kunnen halen als he maar geld heb. Kijk wat er in China gebeurd denk jij echt dat die spelers daar heen gaan vanwege de status.?

Je mag mij reactie dom vinden hoor maar vind die van jou dommer. En je redenatie helemaal.

12 augustus 2017 om 14:12

Als hij nu ook de inkomende transvers wat beter gaat doen, dan komt het helemaal goed! Overigens vond ik sanchez tegen nice niet zo sterk overkomen als afgelopen seizoen

Gaat het dan alsnog een spannend slot van de transfermarkt worden van de negatieve kant bekeken. Je hoopt snel te lezen dat er een mooie versterking bij komt, niet dat je rots in de verdediging weggaat.. hoop dat hij het verbeterde contract spoedig tekent.

Sanchez gaat nooit 40 miljoen opleveren zeiden velen en zie nu! Ronald de boer kraamt onzin uit ? Goed van overmars. Doe er alles aan om deze topper te behouden. Minimaal 50 miljoen overigens!

12 augustus 2017 om 11:46

Hahaha 50 miljoen. Zo geweldig was die de 2e seizoenshelft niet. Strik erom en weg ermee

12 augustus 2017 om 11:55

Als Sánchez zijn 2e seizoenshelft niet zo goed was is De ligt 100 miljoen waard en viergever 50.... je staat niet voor niets in de finale van de Europa league.... je zorgt wel voor een lach op mijn gezicht!

12 augustus 2017 om 12:37

40 is duidelijk te weinig. Dit is een van de grootst verdedigende talenten ter wereld. Noem 3 meer getalenteerde verdedigers.

12 augustus 2017 om 12:54

Jammer dat veel mensen vergeten dat Sanchez 1,5 seizoen achter elkaar heeft gespeeld, sterker nog, Sanchez is van de finale Copa libertadores (Zuid Amerikaanse CL) naar ajax gegaan om wederom aan het eind van de rit weer een finale te spelen. Dat zijn veel wedstrijden met weinig rust erom heen. Ik ben het met je eens dat zijn 2e seizoenshelft minder was, maar dit in je achterhoofd vond ik het nogal meevallen. Had echt verwacht dat Sanchez minder zou spelen. Denk juist hierdoor dat zijn waarde hoog genoemd mag worden, top clubs zien dit graag denk ik, dat spelers zonder blessures dit kunnen volhouden, dat betekent dat je gewoon goed fit bent. Toch vond ik m een beetje tegenvallen tegen Nice, of lag dat aan mij? Iedergeval hij leek soms wat veel ruimte weg te geven

12 augustus 2017 om 15:06

Met dit soort kleinzerig spruitjesgedrag en Zichzelf omlaag praten moeten we dus in Nederland gaan afrekenen . Ja 50 miljoen, wn das het beginpunt van de onderhandelingen. Zo niet , dan houdt Ajax hem toch lekker zelf..dan verkopen ze hem volgend jaar wel voor meer dan 50 miljoen. In de PL zie je momenteel dagelijks transfers voor 30-40-50-60 miljoen voorbij komen, waarom zou Ajax de beste speler van de ED in vredesnaam voor minder dan 50 laten gaan. Stap af van die kleine jongens mentaliteit "oei ik zal toch niet te veel vragen"..

12 augustus 2017 om 12:34

Haha inderdaad. Bij 40mil+ zouden we dan teveel door onze Ajax bril kijken, we zouden niet objectief zijn etc. Blijkt wel weer dat we de markt gewoon beter kennen dan vele anderen.

12 augustus 2017 om 13:03

er is nog geen officieel bod geplaatst alleen maar speculaties in kranten?40 miljoen moet je gewoon accepteren en door selecteren haal dan 3 nieuwe spelers van rond de 10 miljoen en versterk het hele team en word met twee vingers in de neus kampioen.

12 augustus 2017 om 13:16

Ja laten we lekker meteen 3x10 miljoen uitgeven en er vanuit gaan dat die spelers hun waarde vast houden. Zoals neres en cassiera. Alsof 10 miljoen tegenwoordig betekend dat een speler goed is. Man steek er dan de kachel mee aan weet je tenminste zeker dat je er nog iets aan hebt. Het is of verkopen en één vervanger of De Ligt voor de leeuwen. Niks uitgeven

12 augustus 2017 om 13:17

Is gewoon een officieel doorgeven aan Ajax hoor. Ajax moet niks! Als je eerste bod 40 miljoen is, waarom zal je als Ajax zijnde 2 weken voor het sluiten vd markt dit accepteren? Joh een topper nu aantrekken wordt moeilijker. Gewoon 55 miljoen vragen of zo. Ajax zwemt in het geld en dan kun je gewoon 40 miljoen euro weigeren.

12 augustus 2017 om 14:27

omdat als je 40 miljoen niet accepteerd en ajax word weer geen eerste en gaat er vroeg uit in europa geen club gek genoeg is om dat bedrag meer op tafel te leggen.
je kan zoveel zwemmen in geld als je wilt als je niks inversteerd wordt je ook niet beter.3 jaar achter elkaar al geen kampioen als club met veruit de grootste begroting.ajax zou makkelijk het bayern van nederland kunnen zijn maarja lijkt dat ze hier genoegen mee nemen.ze hebben liever dikke bankrekening als een topelftal

12 augustus 2017 om 14:59

Grappig dat je zegt dat Ajax afgelopen jaren met veruit de grootste begroting werkt, terwijl PSV vorig jaar een begroting van 85 miljoen hanteerde en Ajax een van 80 miljoen..

12 augustus 2017 om 15:35

Praat geen onzin kerel, want Ajax investeert het meest van alle clubs. In zowel jeugd als eerste elftal....

12 augustus 2017 om 15:36

Ze zeggen nee bij verkoop Sanchez. Denk jij dat Brands geen ja zei tegen 40 miljoen? Het feit dat Ajax nee zegt is een teken van sportieve ambitie.

12 augustus 2017 om 16:05

Dat compenseert dan mooi het gebrek aan ambitie wat ze voor mij uitstralen met het bij de selectie halen van Dijks

12 augustus 2017 om 12:46

Je snapt wel dat er nu 40 miljoen geboden wordt omdat de markt op hol is geslagen na de 222 miljoen van Neymar?
De markt is geëxplodeerd en iedereen betaald nu grof geld voor spelers. Clubs doen mee met de ratrace en daar profiteert Ajax nu ook van.

Het is een goede en talentvolle verdediger, dat zeker. Maar voor deze speler was 2 jaar geleden misschien de helft geboden.
Ik hoop dat de Fifa hier wat aan gaat doen. Anders wordt het gat tussen de grote clubs en de kleine clubs alsmaar groter en worden de nationale en Europese competities en stuk minder interssant om naar te kijken.

12 augustus 2017 om 12:51

@ Protukker, bod op v Dijk van meer dan 60 mil was al voordat Neymar was verkocht. Rekening houdend met hem en de verdediger van Benfica dje naar ManU is gegaan was het inschatten van de waarde van Sanchez niet zo moeilijk.

12 augustus 2017 om 13:57

Virgil van Dijk is 26 jaar en heeft het al 2 jaar laten zien in de Premier League en daarbij international van Oranje. Daarbij hebben meerdere topclubs in Engeland/europa al interesse in hem getoond.

Sanchez is 21 jaar en speelt een goed jaar bij Ajax.

De waarde van Sanchez is in mijn ogen zeker flink gestegen niet zozeer door zijn kwaliteiten maar door de gekte op de transfermarkt van de afgelopen weken.
Ik denk niet dat Tottenham 40 miljoen voor hem had geboden aan het eind van afgelopen seizoen.

Niet dat ik zijn kwaliteiten wil afzeiken want het is een prima en hele talentvolle verdediger.

12 augustus 2017 om 13:50

And the hyping goes on! Blijven gewoon belachelijke bedragen voor middelmatige spelers. Oh wacht, heeft hij nou een Ajax shirt aan? Dan is het een wereldtopper!

12 augustus 2017 om 14:03

De waan van de dag.
Ik kan mij herinneren dat Dolberg aan het begin de hemel in werd geprezen en 'hij al 30 miljoen waard was'. In zijn mindere periode een paar maand later was het 'moeten blij zijn als hij 15 miljoen oplevert.

Nu lees ik veel verhalen dat hij (sanchez) al 50 - 60 miljoen waard is en dat zogenaamd vanwege zijn kwaliteiten. Iedereen ziet toch dat de markt op hol is geslagen en dat er nu in een paar maanden tijd opeens 30 procent meer voor spelers wordt gevraagd en geboden?

Dit mag ik graag zien! De topspelers proberen te behouden! Zon speler als sanchez moet je ook gewoon boven het salarisplafond een aanbieding doen op momenten als deze. Schouderklopje voor Overmars!

KIJK klasse Marc dit hebben we nodig. We hebben hem nosig

12 augustus 2017 om 11:43

Hij heeft volgeñs mij 2 weken geleden gezegd 40 mil zo als ajax zijnde gewoon 10 mil extra vrageñ elke week dat er bij komt voor 31 augustus

Het zou hem sieren als hij het contractaanbod accepteert en nog minstens een jaar bij Ajax blijft. Marja voetballers en centjes....

12 augustus 2017 om 12:07

Als hij echt voor de centjes ging had hij Barcelona wel boven Ajax gekozen vorig jaar. Natuurlijk spelen dit soort jongens voor hun familie thuis en willen ze geld zien. Maar de keuze van vorig jaar laat wel zien dat Sanchez weet waar hij mee bezig is en niet slechts een geldwolf is.

12 augustus 2017 om 13:09

Vraag me af of ie bij Barca als tweede elftal speler of bankspeler nou daadwerkelijk zoveel meer toucheert dan bij Ajax eigenlijk.

Dus Ajax heeft geen salaris plafond meer. Logisch dat ze deze speler willen behouden, maar dat salarisplafond is dus gewoon onzin als je je daar niet aan houdt.

12 augustus 2017 om 11:18

Onzin er is vaak gecommuniceerd dat Ajax best bereid is om uitzonderingen te maken. Sanchez is dit waard.

12 augustus 2017 om 11:19

Dat plafond was geen onzin. Jaren lang was dat ook echt een keihard maximum. Maar er moest een moment komen om er voor bepaalde spelers vanaf te stappen om verder te groeien, en dat is dus blijkbaar nu.

12 augustus 2017 om 11:29

1 jaar 0.5 - 1 miljoen meer uitgeven aan salaris voor een van je sterkhouders en publiekslievelingen of hem bij het eerste bod weer laten vertrekken (weliswaar 30+M winst maar daar hebben we niks aan) omm vervolgens geen deugdelijke vervanger te halen en misschien weer geen kampioen te worden? Ik ben blij met Marc ipv jou op de stoel van TD. Spelers van het kaliber Sánchez moet je te allen tijde proberen te behouden nu het nog kan. Met 100M eigen vermogen zou het juist 'gewoon onzin' zijn om hem te verkopen zonder zelf alles uit de kast te halen om hem binnen te houden..

12 augustus 2017 om 11:52

Klopt. En daarnaast moet je niet alleen kapitaal op de bank hebben maar ook op het veld. De transferwaarde van de spelers van Ajax zijn altijd al iets meer vanwege de naam en geschiedenis maar ze hebben nu ook veel jeugd met potentie. Als ik dan kijk hoe ze bij mijn PSV met uitgaande transfers omgaan en met de huidige spelers gaat het weer een jaar of 7 duren voordat ze goed en wel aanhaken.

12 augustus 2017 om 11:50

We moeten in Nederland gewoon meer gaan vragen voor onze spelers. Wat dat betreft lopen we mijlenver achter op alle omringende landen. Meer inkomsten maakt het ook mogelijk een hoger plafond te hanteren en betere spelers aan te trekken. We verliezen de strijd met steeds meer kleine landen op de manier waarop we het nu doen.

12 augustus 2017 om 12:10

Maar om meer te vragen moet je de financiele ruimte hebben om die gok te kunnen veroorloven. Ajax is financieel nu zo kapitaal krachtig dat ze een bod van 30 miljoen kunnen weigeren, maar ik denk dat geen andere Nederlandse club dat kan veroorloven en vooral financieel verantwoorden. De financiele situatie van Ajax is bekend, dus clubs weten wel dat de nood niet hoog is.

12 augustus 2017 om 12:29

We? Ik denk dat de financiële situatie bij Ajax onvergelijkbaar is als die bij psv. En je kunt pas meer vragen als je spelers hebt die meer waard zijn

12 augustus 2017 om 12:41

PsvChamps heeft wel gelijk. Heb altijd het idee (enkele uitzonderingen na gelaten) dat Nederland echt wel iets hoger in de boom mag gaan zitten qua transferbedrag.

12 augustus 2017 om 14:38

Christian Eriksen ging ook voor een schamele 13 miljoen naar the spurs. En op dat moment heerste hij zwaar in de eredivisie. Moeten gewoon flink cashen nu. Het is klaar met dat lieve gedoe

12 augustus 2017 om 21:48

Thapocalypse: Ik doel hier niet enkel op Psv, maar op de gehele competitie. Dat jij dat zo wilt lezen, puur op aanname van mijn naam en clubvoorkeur, moet je dan weer zelf weten... Een speler is tegenwoordig zoveel waard als de gek die het ervoor geeft en dat moeten we meer gaan uitbuiten in Nederland.

12 augustus 2017 om 12:14

Dat plafond getuigd van meer financieel verstand dan een speler als Albert Luque meer dan 2 miljoen per jaar geven geven terwijl die in 2 jaar maar 16 potjes speelt.

Het is bovendien niet zo dat het plafond nu weg is.

12 augustus 2017 om 15:44

Atleticofc,

Jij leeft blijkbaar nog in het verleden?

"bij Ajax lijkt het maximumsalaris van éã©n miljoen euro bruto niet meer heilig. "er is in de directie en met de rvc een discussie gaande of we het salarisplafond moeten verhogen”, aldus directeur voetbalzaken Marc Overmars.

"intern wordt gekeken hoe we kunnen opboksen tegen het geweld van de grote clubs in Europa. Al zal 1,5 miljoen euro salaris ook niet het verschil maken. Het is voor mij hoe dan ook belangrijk dat er geen gekkigheid in de kleedkamer ontstaat door scheve salarissen. Spelers weten van elkaar wat ze verdienen.”

De Telegraaf 2016

Ook heeft Ajax vorig seizoen ca. 45 miljoen euro verdiend aan transfers en dit seizoen ca. 35 miljoen euro. Denk je dan werkelijk dat Ajax niets zal gaan doen om hun salarissen bij te stellen? Ajax wilt hogerop en meedoen in Europa. Dan zullen ze toch wat moeten doen met de salarissen en Ajax heeft daar nu ook de middelen voor, want uiteindelijk heeft Ajax in 2 jaar tijd gewoon 80 miljoen euro verdiend aan aankopen en verkopen van spelers.

Dat salarisplafond waar jij nog aan denkt, is toen ingesteld omdat Ajax nog uit de rode cijfers moest en na mijn weten zit Ajax al een lange tijd niet meer in die rode cijfers.

Poeh, als ze 40miljoen echt weigeren, dan zou me dat wel verbazen. Ik snap dat ze ambitie hebben, maar 40miljoen is veel geld. Mocht hij dit seizoen minder presteren, dan krijg je dat bedrag nooit meer. Het is altijd de vraag hoe een speler zijn tweede seizoen draait.

12 augustus 2017 om 11:23

Tja of hij ontwikeld zich door speelt beter en beter en je pakt volgend jaar 50-60 mil of hij kent een minder seizoen en je pakt 20-25mil dan nog heb je een redelijk goeie deal aangezien die slechts 5mil koste

12 augustus 2017 om 11:24

Klopt, maar we verkeren in de luxe dat we zulke bedragen kunnen weigeren. In een heel slecht scenario levert ie volgend jaar 15 op (zoals bij Propper). Maar weet hij nog een seizoen zo te presteren, dan komt 50 of meer dichter in de buurt...

12 augustus 2017 om 11:26

Over 1 jaar met een hopelijk goed WK en een titel met Ajax vang je sowieso nog wel 35 miljoen. Denk dat hij hoe dan ook nog wel minimaal 25 miljoen gaat opleveren. Hij heeft 5 miljoen gekost. Nog steeds 20 miljoen winst. Ik zeg doen.

12 augustus 2017 om 12:08

Als je goed leest kun je lezen dat ze het bedrag ook daadwerkelijk geweigerd hebben. Goed nieuws! Een bedrag van 40 miljoen is op te lepelen voor heel veel clubs tegenwoordig. Tegenwoordig valt dat bedrag (helaas) wel mee, kijk naar de uitgaven van bijvoorbeeld watford en je ziet dat je zulke bedragen niet moet noemen voor je topspelers want die zijn dan zo weg. We leven nog een beetje in het verleden of onder een steen wat betreft bedragen die wij als nlse clubs vragen voor onze spelers. Hoop dat dit een omkentering zal betekenen, Marc noem aub nooit meer minimumbedragen voor spelers, je snijdt jezelf daarmee alleen maar in je vingers.

12 augustus 2017 om 13:14

Als hij een nieuw contract ondertekent staat ie gewoon 5 jaar onder contract, dan mag ie zelfs een minder seizoen hebben. Ajax gaat heus geen verlies lijden in zake Sanchez, tenzij ie z'n benen verliest ofzo.

Potverdorie Marc, al jaren krijg je commentaar, maar wat heb je jezelf verbeterd en wat ben je de laatste tijd toch goed bezig! Chapeau!

Het is mooi dat we die salarisplafond nu eindelijk doorbreken. We hebben het geld. Nu alleen hopen dat hij bijtekent.

Als dit waar is dan geef ik echt complimenten aan Overmars, hij is goed bezig de laatste tijd en ze moeten Sanches echt houden want hij is te belangrijk voor Ajax.

40 miljoen is 35 winst. Denk niet dat hij zo maar gaat bijtekenen. Er zal ongetwijfeld nog een bod komen. Voor Ajax mooi dat hij blijft maar als paaltje bij puntje komt dan is hij weg

12 augustus 2017 om 11:22

Is ook niet gek, zou bizar zijn als je hem gaat houden als hij 10 miljoen over je duurste transfer ooit heen zou gaan. De markt heeft dit jaar gewoon al eens bizar bedrag erin gepompt gekregen en dat is nu uit aan het vloeien. Als je nu niet je graantje meepikt moet je hopen dat volgend jaar weer een kans zich voordoet. Dit is gewoon te veel geld om te weigeren, ja, we hebben het geld niet nodig maar om even in perspectief te zetten dit is vergelijkbaar met de bedragen die er voor Eriksen en Suarez samen vingen. Binnen 12 maanden van 5 miljoen 40+ maken is een groei die je nooit meer gaat verwezenlijken op hem. Stel je voor hij gaat niet mee naar WK en Ajax heeft een minder jaar dan raak je hem nooit voor meer dan 20 meer kwijt. Laat ze maar lekker opbieden maar op een bepaald punt moet je overstag, we zijn niet in de positie mee te gaan in het transfergeweld.

12 augustus 2017 om 11:39

Als hij bijtekend ligt hij tot 2022 vast. Als hij een slecht jaar heeft dan kan je hem alsnog in 2019 of 2020 na een goed jaar verkopen.

12 augustus 2017 om 12:17

Hoezo we zijn niet in de positie?.. volgens mij heeft Ajax geen tekort maar een enorm overschot en geen tekort op de begroting. Dus inderdaad poot stijf houden en niet verkopen tenzij ze n absurd bedrag van 60 miljoen bieden.

Geen geld nodig. Laat hem a.u.b nog mininaal een jaar blijven..

Lekker bezig Overmars. Spurs staat ook niet bekend om jonge spelers bizarre salarissen te betalen. Als Ajax hem dan aan boord kan houden voor 1.5M ofzo, gelijk doen! Deze man is zo extreem belangrijk achterin, kan nooit vervangen worden. Hopelijk beseft Davinson dat hij het hier prima heeft, vaste basisplek, nog 1 jaartje, kampioen worden en dan naar zijn geliefde Barca!

12 augustus 2017 om 15:37

Schijnt al richting de 3.1 te gaan

Yes, eindelijk hebben ze het lef gevonden om hert salaris plafond te doorbreken. Het geld was er langer om een paar spelers meer te geven. Dit is echt eem belangrijke stap richting structureel een hoger niveau.

Dat salarisplafond is uit een andere tijd. Nu zul je dat af en toe moeten doorbreken. En als Van Dijk 57 miljoen moet kosten dan is Sanchez dat ook minstens waard.

12 augustus 2017 om 14:40

Salarisplafond helemaal eens, dit zorgt er voor dat je betere spelers blijven en dat ze ook meer opleveren. Dit moeten ze doorzetten.
Dat Sanchez evenveel waard is als van Dijk gaat ook niet op, v Dijk is ouder, maar heeft zich wel bewezen in de PL.

Als hij blijft doet Ajax hele goede zaken. Sterke verdediger die ook nog eens een handvol (belangrijke) doelpunten heeft gemaakt.

Toch een bod van 40 miljoen? Waar zijn al die betweters die aangaven dat Ajax nooit zo'n bedrag zou krijgen? Goed nieuws! Al blijf ik het dom vinden om een minimum bedrag van 40 miljoen te noemen, wat heeft Ajax eraan dat bedrag te noemen? Je ziet dat het geen megabedrag is, is al op te lepelen door elke club uit de pl laat staan topclubs. Noem gewoon geen bedrag, dat ie niet te koop is. Over 2 jaar levert ie alsnog een bedrag als deze op. Wat heeft Ajax eraan? Meer winst maken? Ze investeren dat hele bedrag toch niet in nieuwe spelers, winst word ook belast dus hou je minder over, nee wat mij betreft halen we nog wat spelers. We hebben al genoeg verkocht, absoluut een doodzonde mocht je vertrekken.

12 augustus 2017 om 11:23

Winst word belast??? Ik denk dat jij opnieuw economielessen mag gaan volgen. Winst word helemaal niet belast, alleen als je het uitkeert. Wat per definitie niet kan bij een voetbalclub als ajax omdat deze geen eigenaar heeft en de aandeelhouders krijgen geen winstuitkering

12 augustus 2017 om 11:35

Vennootschapsbelasting!

12 augustus 2017 om 11:36

Je krijgt als club geen belastingheffing? Kan zijn dat ik er naast zit! Ik baseer dit op een spel, heb helemaal geen economie gedaan dus ik kan er prima naast zitten Het gaat mij erom dat ik zo'n bedrag eerder zou accepteren als er een gat gevuld moet worden, dit is bij Ajax absoluut niet het geval. 40 miljoen noemen is ook een te laag bedrag, gelukkig geeft overmars nu zijn fout toe in de tekst en geeft ie aan dat 40 miljoen niet het bedrag is wat betaald moet worden voor Sanchez. Een bedrag van 40 miljoen is niets, is bijvoorbeeld zelfs op te lepelen door een club als watford!

12 augustus 2017 om 11:51

@wedge Lol iemand terug naar school sturen en zelf zo verschrikkelijk mis zitten! Zoals Lee aangeeft wordt winst belast met vennootschapsbelasting. Bij winst van meer dan €200000 is dat 25 procent. Als er dan nog dividend uitgekeerd zou worden, wordt daar nog dividendbelasting over betaald.

12 augustus 2017 om 11:59

Goed te lezen dat ik niet volledig de plank mis sla. Dank voor je bericht, weer wat geleerd! Wel goed dat overmars inmiddels aangeeft dat 40 miljoen niet genoeg is, het genoemde bedrag is tegenwoordig gewoon te laat als je een speler niet kwijt wilt dat blijkt nu. Geef gewoon aan; niet te koop zoals Nice deed toen bvb interesse had in favre. Als Nice het kan...

12 augustus 2017 om 13:10

Ach als iemand in 1 zin zegt dat Ajax geen eigenaar heeft en vervolgens doorgaat over de aandeelhouders .. Dan weet je het wel

Ja het hangt van veel zaken af. Misschien dat het salaris van een trainer bij Nice niet zo ver af zit van Bvb. Dat speelt een grote rol. Als je Sanchez een miljoen (ik zeg maar iets) per jaar biedt en iemand anders biedt hem 4m of zo, dan is het lastig. Persoonlijk denk ik trouwens dat hij gewoon nog een jaar bij Ajax blijft. En al helemaal als Spurs de enige naam is die genoemd wordt. Best een zuinige club, waar de centrale verdediging helemaal geen prioriteit is.

12 augustus 2017 om 13:20

Je hoeft echt niet economisch onderlegd te zijn om in te zien dat je echt wel belasting betaald over een dikke winst. Lachwekkende reactie van Wedge21. Nergens voor nodig om zo te reageren.

12 augustus 2017 om 13:38

@Dante, Benenbreker Man man man ben ik nou de enige die op heeft gelet tijdens economieles??? Ja Ajax betaald eenmalig belasting als de balans positief is, echter mag deze belasting worden afgetrokken van de gemaakte kosten. Wanneer deze kosten worden gemaakt doet er niet toe, je mag altijd aftrekken, zelfs als je negatief staat. Dat betekend dat zodra de balans van Ajax zakt, de belasting weer terugvloeit (want verlies gemaakt). Uiteindelijk betaald Ajax dus 0 euro belasting over "winsten" die worden opgepot. Pas bij uitkeren (wat bij elk normaal bedrijf wel gebeurd, bijv bonus voor de directeur of opheffing bedrijf) betaal je belasting over de winst! Anders zorgt elk bedrijf er voor dat ze verlies (of net kiet) gaan draaien op papier, nu worden bedrijven gestimuleerd om te investeren in het bedrijf (belastingvrij) in plaats van de zakken van de directeur (zwaar belast). En ajax als NV heeft meerdere aandeelhouders wat betekend dat een "directeur" niet zo maar de winst aan zichzelf kan laten uitkeren. Google maar verder als je het nog niet begrijpt - het komt er op neer dat Ajax 0 euro belasting betaald onder de streep.

12 augustus 2017 om 13:41

Uiteraard betaald ajax (de spelers) wel Loonbelasting over de lonen en BTW over de verkoop van shirtjes, horeca etc etc. Alleen de winst die overblijft komt onbelast op de rekening en kan verrekend worden zoals boven beschreven.

12 augustus 2017 om 13:41

Uiteraard betaald ajax (de spelers) wel Loonbelasting over de lonen en BTW over de verkoop van shirtjes, horeca etc etc. Alleen de winst die overblijft komt onbelast op de rekening en kan verrekend worden zoals boven beschreven.

12 augustus 2017 om 14:00

@wedge Nu zeg je iets heel anders. Net zei je dat winst niet belast werd. Nu zeg je dat je geen belasting betaald als je op papier geen winst maakt. Nogal een verschil.

En in het geval van Ajax ook onzin. Ajax maakt namelijk jaarlijks dik winst. Dus er valt niets te schuiven met verliezen om het resultaat naar 0 te brengen.

Slechts 1 ding dat je zegt klopt echt. Je mag altijd aftrekken. Maar je kunt beter je huiswerk doen

12 augustus 2017 om 14:18

@wedge21: echt een hoop onzin kraam je uit. Ja, je mag verliezen compenseren, maar alleen met het jaar ervoor (vroeger voor meer jaren). Je haalt een balans erbij, die niets heeft te maken met belasting. Je bedoelt de Verlies en Winstrekening. Als Ajax winst maakt, betaalt Ajax gewoon, net als elk ander bedrijf, vennootschapsbelasting. De aandeelhoudersvergadering bepaalt vervolgens wat er met de winst gebeurd. Mochten ze bepalen dat dividend wordt uitgekeerd, wordt over dat bedrag dividendbelasting betaald. Dit is mijn uitspraak en daarmee moet u het doen... 😜

12 augustus 2017 om 16:01

Dante, vergis ik me of zei jij gisteren dat Ajax hem absoluut zou verkopen bij een bod van 30 miljoen? Ik zei dat Ajax hem niet kwijt wilde en volgens mij reageerde jij met 'je kletst'.

12 augustus 2017 om 16:26

@kyle Zullen we even afwachten wat er daadwerkelijk geboden wordt en wat er daadwerkelijk mee gebeurt? Ik denk idd dat als er een bod van boven de 30m binnenkomt en een flinke aanbieding voor de speler, het lastig wordt voor de club dit af te wijzen. Ervan uitgaande dat er geen manier is het bod te verhogen natuurlijk.

12 augustus 2017 om 17:28

Dante, Ajax heeft bekend gemaakt dat er een bod van 40 miljoen is gedaan en geweigerd. Dus...

13 augustus 2017 om 03:01

@kyle Nogmaals ik zou ff afwachten

Schitterend nieuws als het lukt en dit kan alleen maar door goed beleid. 1 financieel de mogelijkheid te hebben om dit te doen 2. Speler ala sanchez hakim en nu ook weer spelers uit het buitenland te halen. 3. Jong ajax aan te vullen met talenten vanuit binnen en buitenland. Kortom organisatie staat en ontwikkeld zich steeds meer en meer naar het europees niveau wat we willen nastreven.

12 augustus 2017 om 11:53

en ook maar zo snel als mogelijk Nicolas Benedetti halen, dan hebben we er ook een goede 20 jarige aanvallende middenvelder bij.

Landgenoten zijn er al, dus de taal is geen beletsel.

Hoe dan ook deze zomer niet verkopen ! Normaliter komen die grote clubs volgende zomer opnw terug. Contractverlenging zou ideaal zijn, daarmee doen Ajax als Sanchez goede zaken.

Dat lijkt mij ook wel een goed plan.

Het zou natuurlijk mooi zijn om hem nog een á twee jaar te kunnen behouden voor Ajax. Ten eerste omdat ik vind dat hij zelf nog niet uitgeleerd is bij Ajax en ten tweede omdat we waarschijnlijk toch geen betere vervanger voor hem kunnen halen.

Dan zou het ideaal zijn om die Carlos Cuesta nu al naar Amsterdam te halen. Dan heeft hij mooi een tijdje om te wennen aan Nederland en het Nederlandse voetbal en kan hij mooi klaargestoomd worden om (wederom) als opvolger van Sanchez te fungeren komend jaar of het jaar erop.

12 augustus 2017 om 13:59

Precies die Carlos Cuesta meteen halen is jong al aanvoerder en heeft er al een seizoen op zitten bij de oude club van Sanchez.

40 mln? Weg doen! Daarvoor haal je ook 2 nieuwe stoppers of investeer je het in andere zaken. Voor 40 mln zou ik Sanchez verkopen. Hij is belangrijk voor het team, maar zo belangrijk dat je 40mln weigert? Denk dat Ajax hem toch verkoopt als Tottenham met meer geld komt.

12 augustus 2017 om 11:30

Ajax heeft de transfersom niet nodig, dus waarom meteen 40 miljoen accepteren? Deze zomer staan we al 35 miljoen in de plus qua transfersommen en vorig seizoen was er ook al een plus van meer dan 40 miljoen. Dus wat zou nog een extra plus van 40 miljoen toevoegen? De vervangers op de scoutingslijst staan ook nog niet klaar, als je ziet hoe moeizaam het gaat qua inkomende transfers momenteel. Dat ligt niet aan een gebrek aan financiele middelen.

Het is natuurlijk leuk en prijzenswaardig dat Marc het probeert, maar tegen dit soort kapitaalkrachtige clubs kun je ook met een verbeterd contract niet op. Spurs hebben nog geen cent uitgegeven deze transferperiode en hebben Walker voor meer dan 50 miljoen verkocht. Op een gegeven moment kom je echt op bedragen die niet te weigeren zijn en met een bod van 40 miljoen, zitten ze al heel dicht in de buurt van dergelijke bedragen.

12 augustus 2017 om 11:27

Je moet nagaan dat Sanchez een veel groter salaris bij Barcelona afwees omdat hij zich wilden ontwikkelen en niet op de bank wil zitten. Dus hij maakt geen keuzes gebaseerd op geld. Natuurlijk is 50 miljoen niet te weigeren maar voor 38 á 40 kan je nog nee zeggen. Sanchez lijkt mij het niet het type wat een transferverzoek indient en kosten wat het kost weg wilt.

12 augustus 2017 om 13:44

Salaris verschil tussen een jonge barcelona B speler en ajax valt mee. Barca weet dat iedereen zich graag wil profileren dus ze hoeven niet de hoofdprijs te betalen

Symbool politiek. Als de directie hem wilt houden, kunnen ze gewoon 'nee' verkopen. En om hem dan wel gemotiveerd te houden evengoed zijn contract flink verbeteren.
Voor het einde van de maand is Sanchez weg. Let maar op.

Heel vervelend maar je kunt zo'n jongen de stap niet weigeren. Hij gaat 3x zoveel verdienen en ajax houd 40 mil over.

De kost gaat voor de baat. En aan Sanchez val je geen buil, dat blijkt nu al. Dus gewoon salaris dubbel- of verdriedubbelen. En na volgend seizoen (of 2, maar dat zal wel niet lukken) verkopen voor de hoofdprijs. Dan kun je nu alvast kijken naar een opvolger voor hem. De Ligt moet dan + opvolger klaar zijn voor Rcv. En aub niet Veltman daarvoor in aanmerking laten komen. Kwaliteit, daar gaat het om!

Lekker Ajax gaat dus meer verdienen als een veltman of huntelaar. Daar ga je scheve gezichten van krijgen. Laat lekker gaan of voor meerdere spelers het plafond op krukken.

12 augustus 2017 om 11:39

Als er voor Veltman of Huntelaar ook een bod van 40 miljoen op tafel ligt krijgen ze ook een flinke contractverbetering.

12 augustus 2017 om 11:41

Die twee zullen dus nooit hetzelfde gaan verdienen als Sanchez. No way dat daar zoveel voor geboden gaat worden.

12 augustus 2017 om 11:49

Ach man iedere blinde kan toch zien dat Sanchez van buitencategorie is. Veltman weet zelf ook dat Sanchez 2 klasses beter. Huntelaar heeft al 7 jaar 5 miljoen per jaar binnen geharkt bij Dortmund en bij Ajax, Real en AC zat hij vast ook niet op zwart zaad.

12 augustus 2017 om 11:49

Dortmund? Wauw het is nog ochtend. Schalke natuurlijk.

12 augustus 2017 om 12:17

Ja maar dat vind ik Ziyech, Onana en Dolberg ook! Kijk het is toch een wereldje waarin het allemaal om geld draait en status en als een speler 2 keer zo veel verdient dan levert dat gewoon scheve gezichten op! Bij een Huntelaar en Veltman is dat misschien wat anders maar die andere jongens zijn ook toptalenten.

12 augustus 2017 om 13:15

Dat kan op termijn toch ook? Onana is van een jeugdcontract naar 1 miljoen per jaar gegaan 2 maanden geleden. Ziyech verdiend misschien al meer dan 1 miljoen p.j. aangezien het de op 1 na duurste speler ooit is. Dolberg zou ik niet zo weten, maar denk dat Ajax niet onwelwillend tegen een verlenging zou staan.

12 augustus 2017 om 15:28

Doelmannetje,

Precies, "verdienen". Sanchez verdiend het gewoon om een hogere salaris te krijgen dan Veltman.

Eindelijk zien we het beleid van Overmars aan het werp. Heb ook kritiek gehad, maar het is wel echt hulde hoe ze het nu doen.

Qua salaris kan Ajax nooit op tegen clubs als Tottenham. Waarom niet nu verkopen voor 40 miljoen, met de afspraak dat hij nog een jaar bij Ajax speelt. Heeft Ajax er nog een jaar plezier van, Sanchez kan zich nog een jaar in NL doorontwikkelen en Tottenham hoeft over een jaar geen strijd aan met andere geïnteresseerd clubs. Ideale situatie voor iedereen, hij kan dit jaar ook inzakken, wat ik niet verwacht maar het kan altijd, dan is hij volgend jaar nog geen 20 miljoen waard.

Goed dat het salarisplafond verhoogd wordt maar waar leg je de grens bij wie het wel en wie het niet waard is? En wanneer ga je het geven, na een seizoen goed presteren of pas als er serieuze interesse is zoals nu?

Ben erg benieuwd of je belangrijke spelers nu ook kunt houden want meer verdienen is leuk maar voor hetzelfde geld tegen Man United, Man City, Chelsea en Liverpool spelen in grote volle stadions is ook erg leuk natuurlijk.

Marc Overmars begint het te leren. In dit uitzonderlijke geval moet hij Sanchez zien te behouden, behalve wanneer de speler zelf zegt a la Virgil van Dijk of Sam Larssen, dat ie weg wilt, dan pak je de 40 of 50 miljoen.
Sanchez wil liever gezellig bij zijn landgenoten Cassierra en Orejuela blijven.
Klasse Marc, ik ben trots op je.

Dit soort acties zijn wel nodig als je wilt doorpakken. Het is jammer dat Ajax geen CL speelt en dat de titel dit jaar geen CL oplevert maar als Ajax de komende jaren met Europees voetbal en het verkopen van spelers nog meer miljoenen pakt dan moet je gewoon net als Bayern de competitie gaan domineren.

Hier zie je het resultaat van het beleid van de laatste jaren. Eerst een aantal zaken op orde stellen en dan stap voor stap uitbouwen om met de Europese subtop te concurreren. Afscheid nemen van spelers die niet goed genoeg zijn of zich te goed voelen om te knokken en tegelijkertijd weer nieuw jong talent binden. Grote klasse

Dit is slim handelen van Overmars, of hij nu wel of niet tekent dit drijft linksom of rechtsom de transferwaarde omhoog, het bedrag en Ajax komen in de media en dat wordt in de voetbalkringen wel opgepikt.het is een goede voetballer en in dit knotsgekke wereldje waar bakken met geld de deur uitvliegt tijdens de transfers durf ik niet eens te denken voor hoeveel geld hij eens verkocht gaat worden.

Benieuwd wat dat salaris dan wordt. Als ze door het salarisplafond heen gaan zal dat wel richting 2mln of meer worden dan.
Gevaar is dat op een gegeven moment andere spelers ook meer willen hebben.

Nou doe er 50 miljoen erbij om Sanchez helemaal te behouden kijk naar neymar € 222 mille daar zit een luchtje aan wettelijk en statistisch gezien dus de uefa kan zoveel onderzoeken alleen op den duur is het een naald in een hooiberg zoeken i.v.m neymar en zelfs in de pl zitten er clubs met zoveel schuldenlast waaronder the spurs dus als ik overmars zou zijn not for sale i.v.m Sanchez.

eigenlijk is het wel duidelijk, dat we niet op Sanchez kunnen rekenen dit seizoen bij ajax.
die gaat weg.
maar goed, dan moet Overmars maar het maximale eruit halen. minimaal 50 miljoen!
ik hoop dan wel, dat er al een vervanger/aankoop klaar staat. daar heb ik mijn twijfels over, aangezien te laat reageren op de transfermarkt.

Verdedigend zeer sterk en opbouwend zwak..in een sterkere competitie kan hij zich beter ontwikkelen .

Voetbal is niet voor supporters, is voor sponsors en in dit geval aandeelhouders. Het maximale er uit willen halen is leuk, maar morgen een knieblessure en het kost 30 miljoen aan transfereerde. Nu kunnen pieken is nu verkopen.

Waarom moet je hem een sterk verbeterd contract geven ?? Kan hem toch sowieso nog een jaar behouden. Snap de logica niet.

Of t genoeg is zal moeten blijken maar deze insteek van Ajax is iig erg goed nieuws. Ik was al bang dat ze weer liever t geld op de bank hebben dan op t veld. Goed beleid dit!

Een club als Tottenham denkt dan van oh accepteer je geen bod van 40 miljoen? Dan leggen we toch lachend een bod van 50 miljoen neer?

12 augustus 2017 om 12:51

En dan nog KAN Ajax lachend "no thanks" zeggen... Wat is je punt ?

12 augustus 2017 om 13:00

Dat er op gegeven moment toch een niet te weigeren bod op tafel komt bij Ajax.

12 augustus 2017 om 13:48

Tuurlijk, maar Ajax heeft toch Altijd het laatste woord ? Daarbij valt het maar te bezien of bijv. Spurs bereid is om 10 miljoen meer te bieden; ook daar zit een TD /bestuur, dus een maximaal bedrag dat uit te geven is bestaat ook...

12 augustus 2017 om 15:23

Als we spreken over een "niet te weigeren bod" dan denken we aan dat we het geld nodig hebben. Sanchez is 21 jaar oud en heeft bij Ajax nog een contract tot 2022. Denk je dat een club kan komen met een niet te weigeren bod voor de belangrijkste speler in de achterhoede?

We hebben lang niet zon goede verdediger gehad. Ik hoop dat hij blijft. Voor het geld hoeft het niet we hebben Sanchez echt nodig. Hij haalt zoveel ballen eruit, dat is niet normaal. Alleen zou ik het jammer vinden maar ook begrijpen als hij naar spurs zou gaan.

In de T. staat: "als er door tegen elkaar opbiedende clubs nog hogere bedragen worden geboden, kan een halsstarrig "nee" een onaanvaardbaar bedrijfsrisico vormen. En wat als Sanchez zijn zinnen op Spurs zet en zich net zo opstelt als werkweigeraar Virgil van Dijk bij Southampton? "not for sale", valt in de Arena zoals eerder bij Andre Onana, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en Kasper Dolberg wel, dan ook niet te horen. Maar met de voor Nederlandse begrippen ongekende aanbieding voor Sanchez probeert Ajax zich in elk geval maximaal te wapenen tegen het transfergeweld uit (met name) Engeland".

De hoogste belastingschijf in NL is 52. Dus als ze hem er een miljoen bijgeven, hetgeen bijna een verdubbeling van de hoogste salarisschaal is, houdt hij er minder dan 5 ton van over. In Engeland betalen ze lachend 4 of 5 miljoen. Dus denk ik niet dat dit veel effect gaat sorteren. De vraag is wat Sanchez zelf wil. Wil hij weg dan is hij weg. En willen Spurs niet meer dan 40 miljoen betalen, zal Ajax dat moeten accepteren om te voorkomen dat hij zijn contract bij de rechter laat ontbinden en de club maar een fractie van dat bedrag krijgt. Zo simpel is het. De stoere taal van Overmars ten spijt, zijn zijn mogelijkheden door de Nederlandse wetgeving vrij beperkt.. Dat weet Overmars natuurlijk ook, zoals hij ook weet dat hij de strontkar over zich heen krijgt als hij Sanchez zomaar laat gaan. Daarom zet hij zijn hakken in het zand en probeert hij te redden wat er nog te redden valt. Zodat hij bij een vertrek van Sanchez kan zeggen dat hij er alles wat in zijn mogelijkheid lag aan heeft gedaan. Maar dit is het lot van een club als Ajax. Het is zelfs bij een verbintenis die nog 4 jaar doorloopt, zo goed als onmogelijk om een speler binnenboord te houden als die perse weg wil. Door dat langlopende contract houdt de club er een mooi bedrag aan over, maar vind maar eens een nieuwe speler van dat kaliber die in NL wil komen spelen. Hoe dan ook, Sanchez gaat zijn contract niet uitdienen of dat nu tot 2021 of 2022 doorloopt. Als hij besluit om nog even te blijven, zal dat waarschijnlijk hooguit voor een jaar zijn en het is de vraag of dat het risico dat ook andere spelers hun salariseisen flink gaan opschroeven in ruil voor hun handtekening, wel waard is.

Toch is het beleid bij Ajax, met Overmars voorop, uitstekend te noemen.

Sanchez is nog maar 1 van de vele goudmijntjes die Ajax in handen heeft, dat allemaal dankzij uitmuntend scoutingswerk en een top jeugdbeleid.

Als zo´n beleid bij iedere Nederlandse club zou worden gevoerd zouden er gouden tijden voor het Nederlands voetbal aanbreken.

De voorbereiding voor de nieuwe competitie is al voorbij, dus moet Ajax gewoon minimaal 55 miljoen euro vragen, niet minder klaar.

We willen geen geld, we willen kampioen worden!

Dit is een beest van een verdediger . Groot sterk snel athletisch en kan ook goed voetballen . Nog 1 jaar op de nederlandse velden aub . Jammer dat er al veel ploegen voor europa league en of champions league zijn uitgschakeld inclusief mijn FC ben ik bang . Want het nederlands voetbal zit echt in de lift vindt ik . Grote spelers leveren meer op betere voetballers zien we op onze velden . Doorpakken me ze allen en langzaam terug naar boven !

Het salaris plafond hoef je niet te doorbreken maar geef de speler 10% of 15% van de toekomstige transfersom mee. Max 1.25 mil netto per jaar als salaris en voor de rest met bonussen werken. Dit gaat in het gewone leven op hoog niveau ook zo met top managers.

Spierballen taal in Amsterdam. Ik hoop alleen maar voor ze dat hij dit jaar ook goed speelt.
Als hij dit seizoen zo speelt als in de voorbereiding levert hij nog maar de helft op.

Zo zie je maar weer wat spaarzaamheid op de langere termijn kan opleveren. Ajax is zo vermogend geworden dat ze spelers meer hoeven te verkopen en als ze het toch doen dan zit daar een behoorlijk prijskaartje aan vast en dat weten de buitenlandse clubs maar al te goed.. Zelfs bij een bod van 40miljoen word niet eens meer met de ogen geknipperd sterker nog, Ajax doet Sanchez een aanbieding die ver door hun salarisplafond zal gaan maar die investering zal op de lange termijn ruimschoots terug verdiend worden. Zoals gewoonlijk is Marc weer zakelijk heel goed bezig en denkt alweer aan overmorgen.

Lekker Marc! Dat zien we graag, dit is dus precies wat veel ajacieden al jaren lang roepen, het wordt tijd dat de beste spelers een salaris moeten gaan krijgen die boven de maximale norm ligt. Sanchez is dit dubbel en dwars waard en zal niet zo maar uit Amsterdam vertrekken, mocht die wel weg gaan heb je er in ieder geval alles aan gedaan om hem te kunnen behouden.

Nu zie je niemand over Overmars klagen. Die man levert al jaren puik werk en hij krijgt alleen gezeik van de supporters. Dat Ajax cl niet haalt ligt aan de voetballers op het veld. Met iedere selectie die ajax had konden afgelopen jaren allemaal cl kunnen worden gehaald + strijden tot het eind mee met het kampioenschap. Niks meer dan respect voor Overmars hoe hij de chaos bij Ajax heeft weggepoetst naar een stabiele club financieėl maar ook zeker kwalitatief gezien goede selecties neer heeft gezet.

12 augustus 2017 om 13:41

Overmars heeft, na een stroef begin, zich uitstekend ontwikkeld als technisch directeur. Op Overmars zelf is weinig op aan te merken. Echter, naar mijn mening wordt die teveel gehinderd door personen als van der Sar en Bergkamp etc.
Ook de aanstelling van Keizer bijvoorbeeld, waar Overmars op tegen was, is hem door de strot geduwd door van der Sar & Co.

@apjo

Je schrijft: "het salaris plafond hoef je niet te doorbreken maar geef de speler 10% of 15% van de toekomstige transfersom mee. Max 1.25 mil netto per jaar als salaris en voor de rest met bonussen werken".

Jij bent echt een grappenmaker. Je zegt "het salaris plafond hoef je niet te doorbreken", en vervolgens stel je voor om hem een salaris van 1,25 miljoen netto te geven, hetgeen meer dan een verdubbeling ten opzichte is van het salarisplafond bij Ajax. Het salarisplafond bij Ajax is ruim 1 miljoen bruto en een nettosalaris van 1,25 miljoen bij een belastingschijf van 52% is bruto ruim 2,6 miljoen.

Ik vind het niet erg om bewezen spelers een hoger salaris aan te bieden. Vroeger ging dat mis met oa. Luque en Atouba. Die tijden liggen achter ons. Sanchez is zeker een salarisverhoging waard.

12 augustus 2017 om 13:27

Op de dramatische periode Jaakke/v/d Boog na heeft Ajax altijd een salarisplafond gehad waar in principe niet overheen gegaan werd. Er is 1 geval bekend waarbij Ajax een uitzondering maakte en dat was bij Zlatan.

Dit is duidelijke en harde taal van Ajax richting geïnteresseerde ploegen.
Goed bezig.
Onderste uit de kan halen,top.

Daarom is die Orejuela gehaald: Sanchez wordt verkocht en dan gaat Veltman centraal.
Nog 50 miljoen extra op de bank.

Met afstand de allerbeste verdediger van de Eredivisie! Zijn verlies is onmogelijk op te vangen voor Ajax. Al vangen ze 200 miljoen...spelers met zijn kwaliteiten en talenten kiezen normaliter never nooit niet voor de Eredivisie. Zeer begrijpelijk dus dat Ajax deze speler wil behouden. Verkoop je Sanchez, ga je er dusdanig hard op achteruit dat ik zelfs denk dat de Ligt vervolgens heel hard door de mand gaat vallen.

We beginnen vanavond de competitie. Om hem nu te laten gaan vind ik niet kunnen. Volgende zomer nieuwe kans! Ajax heeft het geld niet nodig.

Ajax is wel goed bezig met het opdrijven van de prijzen voor hun spelers de laatste tijd. Dit jaar hebben ze gewoon twee keer een speler voor 30 miljoen verkocht, en er wordt nu 40 miljoen geboden op een verdediger. Dat is een goede zaak, ze laten zien dat die spelers niet meer voor een prikkie opgehaald kunnen worden.

OT: weet iemand wat Ajax van plan is met al het geld dat op de bank staat?
Het schijnt iets van 140 miljoen te zijn. Een tijdje geleden werd er nog wel eens gesuggereerd dat ze van de beurs af willen en/of het stadion willen kopen, maar je hoort er eigenlijk niets meer over.

Goede zaak Ajax. En dit hoeft helemaal niet voor scheve gezichten te zorgen Zodra niemand xx mil biedt voor Jantje mag Jantje gewoon genoegen nemen met het salarisplafond

Vandaar dat Ajax interesse heeft in Cuesta. Ze willen snel kunnen inspelen op een mogelijk vertrek van Sanchez.

12 augustus 2017 om 14:13

Sanchez houden en Cuesta alvast halen en laten wennen in jong Ajax.

Ach ja, 50 mln is prima. Niet alsof met Sanchez opeens alle prijzen binnenstromen. Kunt altijd nog iemand oppikken voor een leuk prijsje

jongens maken jullie je niet druk dit jaar gaan we presteren en laten we zien dat we de enige club zijn in Nederland die kwaliteit heeft en kan spelen Feyenoord PSV niemand kan ons tegen houden dit is onze jaar beetje onze jongens aanmoedigen. ik wed mijn leven dat Ajax kampioen wordt en ver komt in Europa .We moeten alleen proberen de team bij elkaar houden alle spelers zodat we een van komende jaren de Champions League gaan pakken

13 augustus 2017 om 12:01

Te veel gedronken zeker... Een CL pakken, kijk even om je heen. Juventus Barcelona Real Madrid PSG en Bayern. Een CL pakken kan het nog arroganter? Denk na dit zit er voor geen 1 Nederlandse club meer in, never nooit niet. Die andere ploegen zijn een 1000 klasses beter en financieel tot meer in staat.

Ja mooi een jaar blijven contract een jaar verlengen en volgend seizoen voor 50 miljoen verkopen. Als dat lukt heeft Overmars en Ajax het goed gedaan.

Het beleid begint steeds meer vorm te krijgen. Absolute toppers gewoon gaan behouden en meer gaan betalen. De financiële huishouding is zeer goed, talenten staan op en zijn ook echt getalenteerd (De Jong, Van de Beek, Kluivert, De Ligt, Dolberg) en de aankopen van de afgelopen jaren zijn ook prima. Verder wordt er goed gewerkt aan de Arena en is het stadion steeds meer van ons en staat Ajax ook nog eens op het punt om een groter aandeel in ons stadion te krijgen. Ik vond dat Overmars, Van der Sar en de overige bestuursleden gewoon erg lekker en goed bezig zijn! Hopelijk kunnen we de komende jaren zo doorbouwen. We zijn nu al een gezonde Nederlandse topclub. Hopelijk worden we in de toekomst, door fantastisch beleid, weer een gezonde Europese topclub...... dromen mag toch?

Geweldig signaal van Overmars, we meoten hem gewoon houden, we meoten toch wel meer dan 1 jaar onze spelers kunnen behalen. Tottenham kan opzouten. Sanchez is gekomen naar Ajax voor speeltijd, bij Tottenham is dat niet gegarandeerd,bij ons word je door alles en iedereen geprezen, hij kan ook nog genoeg verbeteren eerst nog een jaar ballen.

Ze hadden hem moeten verkopen. Topper in NL maar dertien in een dozijn voor de grotere competities.

Dat Ajax het aanbod van Spurs heeft afgewezen, zegt helemaal niets en is pure onderhandelingsstrategie. Onderhandelen is wat dat betreft, net pokeren. Het is duidelijk dat Ajax Sanchez niet kwijt wil. Als de club het bod zou accepteren, is men Sanchez kwijt en gaan de Spurs niet meer bieden. Door het bod te weigeren, lokt Overmars een reactie uit van zowel Sanchez als de Spurs. Wat die willen, zal uiteindelijk bepalen hoe het verhaal zich zal ontwikkelen. Als Sanchez aangeeft te willen vertrekken, zal hij vertrekken. De reactie van de Spurs zal bepalen hoe hoog de transfersom zal zijn. Spurs mag niet met Sanchez of zijn zaakwaarnemer praten zolang Ajax daar geen toestemming voor geeft. Wat de club wel mag doen, is een indicatie geven van hoeveel hij daar kan verdienen. De vraag is wat Sanchez wil en of hij bereid is een breuk te forceren. Een andere vraag is welk bedrag de Spurs over hebben om hem te contracteren. Op dit moment ligt de regie van het geheel nog bij Ajax, maar dat zal veranderen op het moment dat Sanchez bepaalt wat zijn plannen zijn. En zolang dat niet bekend is, is er geen peil op te trekken hoe dit zal eindigen. Mijn inschatting is dat als Sanchez aangeeft te willen vertrekken, Ajax daaraan zal meewerken en de transfersom zal accepteren. Voor de vorm zal er wellicht nog bonussen en een doorverkooppercentage worden bedongen.

Die gaat gewoon weg, al doet Ajax naar hun een mega aanbieding. Denk dat The Spurs toch meer kunnen bieden dan Ajax ooit zal kunnen. Daarnaast gaat het nu denk ik echt losbarsten qua bedragen, want nu zullen ook andere clubs moeten gaan bieden en die zullen elkaar overbieden. Die jongen is dus gewoon weg.

Ja of dadelijk een minder seizoen Vliegt er zo ff 20 mil af En dan bij jezelf denken van shit was ik maar niet zo hebberig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

63 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Als Alphonse Aréola vertrekt, brengt Mino Raiola Gianluigi Donnarumma mogelijk naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren