wk2018

Ziyech stellig: ‘Ik denk we als team verder zijn dan Feyenoord en PSV’

Zaterdag, 12 augustus 2017 om 09:30

Ajax start het seizoen zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers hebben inmiddels al drie seizoenen geen prijs weten te winnen, maar haalden vorig seizoen wel de finale van de Europa League. Volgens Hakim Ziyech is het de hoogste tijd dat Ajax weer eens een prijs gaat winnen.

“Ajax is een club die ieder jaar een prijs hoort te pakken. Dit is de afgelopen drie jaar niet gelukt en dat wordt nu wel weer eens tijd. Wij vinden als ploeg ook dat het moet”, zegt de middenvelder in gesprek met de NOS. Gevraagd welke prijs hij dan het liefst in de wacht zou willen slepen, antwoordt hij scherp. “Welke denk je? Als je een beetje logisch nadenkt, lijkt me dat heel duidelijk. Dan heb ik het over het kampioenschap.”

Ziyech denkt dat de Amsterdammers komend seizoen de beste papieren hebben om bovenaan te eindigen. “Ik denk dat we als team verder zijn dan Feyenoord en PSV. We kunnen de stijgende lijn van vorig jaar doorzetten. Ik schat onze kansen veel groter in”, vervolgt de middenvelder zijn verhaal. “Ik heb een redelijk eerste seizoen gehad in Amsterdam. Het kan altijd beter. Van alles, ik kan nog een completere speler worden.”

Met Marcel Keizer arriveerde deze zomer een nieuwe trainer bij Ajax, nadat Peter Bosz naar Borussia Dortmund was vertrokken. Ziyech is goed te spreken over Keizer, die er volgens hem kort op zit. “Dat is wel goed voor zo’n jonge ploeg. Hij heeft een goede visie en dat brengt hij over naar het team”, aldus Ziyech, die gelijkenissen ziet tussen Bosz en Keizer. “Ze hebben dezelfde visie, qua persoonlijkheid verschillen ze misschien wat. Qua voetbalvisie niet, daar zijn we wel blij mee.”


Poll

Gaat Ajax kampioen van Nederland worden komend seizoen?


Gerelateerd

120 reacties (laatste reactie door robuspokus)
12 augustus 2017 om 09:36

Hierbij moeten we wel niet vergeten dat de selectie nu verder is dan vorig jaar deze tijd, toen hadden we na een maand thuis verloren van Willem II en gelijk tegen Roda, vanuit dat oogpunt zijn ze verder dan ze zelf waren vorig jaar en aangezien ze tweede seizoenshelft goed hebben gepresenteerd en al 2 wedstrijden die ergens om gaan in de benen hebben (tov Feyenoord, PSV heeft zelfde) denk ik dat dit niet zo'n rare uitspraak is. Vorig jaar was PSV ook verder dan zowel Feyenoord als Ajax dachten we en dat pakte ook anders uit.

12 augustus 2017 om 10:17

Ach, zo is de selectie van Feyenoord ook verder. Team is weer wat langer bij elkaar, concurrentie is groter geworden in de selectie en ze weten wat er nodig is om kampioen te worden. ;-)

12 augustus 2017 om 10:27

@wolterx Persoonlijk denk ik dat een Ajax zonder Klaasen altijd minder ver is dan met Klaasen. Hoe groot het verlies van Peter Bosz is zal ook nog moeten blijken.

12 augustus 2017 om 10:34

Naja dante Ajax is 1 dragende kracht kwijt, feyenoord 3/4 (bepaal zelf of je kuyt mee telt) en psv 3 (tel willems niet mee). Vooralsnog heeft Ajax de basis wel het meest intact gehouden.

12 augustus 2017 om 10:56

Ik was niet aan het vergelijken. Ik reageerde puur op de opmerking van wolterx dat hij denkt dat de selectie nu verder is. Ik geef aan dat ik denk dat Klaasen (en ook de trainer die voor zijn vertrek ongeveer de nieuwe Johan Cruyff genoemd werd) een dusdanig groot verlies zou kunnen zijn dat dat misschien niet het geval is. Voor wie er daadwerkelijk het meeste veranderd is zullen we de competitie moeten afwachten, al heeft Ajax iig al laten zien niet vrolijk op dezelfde voet verder te gaan. In de vorm van einde afgelopen seizoen hadden ze imo de eerste ronde wel overleefd.

12 augustus 2017 om 11:36

Volgens mij heeft Ajax verloren van een Franse club welke nog op 0 punten staat..

12 augustus 2017 om 11:43

Verloren? 2x gelijk. En de comp is daar net 1 wedstrijd bezig. Bijzonder.

12 augustus 2017 om 11:47

En de opvolger van Klaassen heeft in 2 officiële wedstrijden al 2 goals gemaakt (helaas was het niet genoeg) en zal dus ook Klaassen's rol in de ED, ofwel regelmatig een goal meepikken, netjes overnemen ga ik vanuit. Als Ziyech en Dolberg (en fe buitenspelers) dan allemaal ook ietsje meer gaan scoren, wat voor Younes en Ziyech bijna gegarandeerd gaat gebeuren maakt Ajax al weer meer goals dan vorig seizoen.

12 augustus 2017 om 13:12

@ 3*ajax : Ik respecteer elke mening. Maar tis wel handig als het ook juist is. OGC Nice heeft 0 punten uit 2 wedstrijden

12 augustus 2017 om 13:15

Precies . Objectief. OGC Nice heeft 2 wedstrijden gespeeld en 0 punten - 2x verloren dus.

12 augustus 2017 om 17:16

@3*ajax

Als je basisspelers (en semi-basisspelers) vergelijkt:

Ajax:
- Weg: Klaassen, Traore, Riedewald, Tete
Erbij: Neres, Huntelaar, Orejuela

Feyenoord:
Weg: Kuyt, Kongolo, Karsdorp en Elia
Erbij: Haps, St. Juste, Amrabat

Psv:
Weg: Propper, Moreno, Guardado en Willems
Erbij: Lozano, Luckassen

Hieruit zou ik concluderen dat Ajax er het beste uit komt, dan Feyenoord en Psv doet het matig. Echter, die Lozano kan wel eens de beste speler van de Eredivisie worden en dan ziet het aan- en verkoopbeleid van Psv er ineens vele malen beter uit.

Gelukkig is voetbal nogal onvoorspelbaar.

In 2015:
- Feyenoord: zoals gewoonlijk ergens rond de derde plaats.
- Psv: lijkt eredivisie ontgroeid.

In 2017:
- Feyenoord: meest compleet en stabiel, titelfavoriet.
- Psv: 2 dramatische jaren, matig perspectief

Ook in Engeland heb je dit, wat het leuk maakt.
In Italie en Duitsland is het veel minder spannend, ook al hebben ze meer geld en betere selecties.

12 augustus 2017 om 09:37

Dat zeidem ze in de 2e seizoenshelft en Ajax was toen ook verder. Met een drukker programma dan Psv en Feyenoord hebben ze toen veel meer punten verzameld.

12 augustus 2017 om 11:03

Zozo, ze hebben in de tweede seizoenshelft welgeteld vier punten meer dan Feyenoord binnengehaald. Dat noem ik niet veel meer. Wel knap, gezien het aantal punten dat Feyenoord haalde (40 in laatste 17 wedstrijden) en het EL-programma tussendoor.

12 augustus 2017 om 10:05

Ik hoor ook niets liever dan ajacieden die denken dat ze verder zijn, dan weet je dat een slechte reeks nooit ver weg is. Al gun ik Ajax dit jaar op zich wel wat meer dan afgelopen jaren, ook na die tragedie met Nouri, en ze staan nu al een aantal seizoenen droog geloof ik.

12 augustus 2017 om 10:13

Ze zijn niets verder, ze liggen weer uit de CL voordat die begonnen is. Ik moet nog zien of Ajax de lijn van de eerste helft van dit jaar door gaat trekken, dat is voor mij geen abc-tje.Ik hou het vooralsnog op Feyenoord en ook PSV sluit ik niet uit.

12 augustus 2017 om 10:39

Ach ja dat Feyenoord de Cruijff schaal heeft gepakt en Derksen Feyenoord als nummer 1 ziet biedt mij dan weer wat hoop voor de titel. Zo halen we allemaal ergens vertrouwen vandaan toch?

12 augustus 2017 om 10:51

Als je PSV niet uitsluit ben je al niet meer serieus te nemen. Ik denk dat het realistisch is dat PSV zich druk moet gaan maken om Utrecht/Vitesse niet om Ajax en Feyenoord.

12 augustus 2017 om 11:09

En vorig seizoen was Feyenoord kansloos. Er moest een gat gedicht worden van 20 punten met opa Jones, altijd reserve geweest en enkel een redelijk seizoen bij NEC. Botteghin en Van der Heijden zouden geen topmateriaal zijn en veel te traag voor de hoge defensieve lijn die gehanteerd werd. Vilhena was een postbode die zich alleen maar vast kon spelen. De buitenspelers zouden te wisselvallig zijn, Berghuis te langzaam en Elia te kinderachtig. En er waren best redenen om dat destijds te denken. Maar gelukkig voor mij en velen met mij wist Feyenoord wel te presteren. Kort verhaal lang: ik sluit nooit een team bij voorbaat uit. En iemand die dat wel doet vind ik eerder niet serieus te nemen.

12 augustus 2017 om 13:09

alledrie de topteams zijn naar mijn mening verzwakt.psv vloog eruit door 2 dode spelsituaties voor de rest zijn ze niet echt in de problemen gekomen.psv al uitsluiten voordat het seizoen begint slaat nergens op.
ajax zou overigens elk jaar makkelijk kampioen moeten kunnen worden veruit de grootste begroting.het is knapper van psv en feyenoord dat ze het ajax bijna altijd lastig kunnen maken/.

12 augustus 2017 om 10:37

Op dit moment ben ik het wel eens met Ziyech. En ik verwacht niet dat Feyenoord een echte rol gaat spelen dit jaar. Vorig jaar erg sterk en stabiel en alles zat ook mee natuurlijk. Ik denk dat psv gewoon 2e gaat worden, ondanks dat niemand daar op dit moment rekening mee lijkt te houden.

12 augustus 2017 om 10:53

Zat alles mee? verklaar je nader. Over 34 wedstrijden heeft Feyenoord net zo veel pech als geluk gehad als elke andere eredivisieploeg.

12 augustus 2017 om 11:13

Kan je mij vertellen hoe het komt dat je PSV hoger inschat dan Feyenoord en er zelfs redelijk van overtuigd bent dan PSV 'gewoon' tweede gaat worden? Niemand houdt daar rekening mee, omdat het heel onwaarschijnlijk lijkt gezien aankopen/verkopen en de voorbereiding. Maar ik ben wel benieuwd naar wat jij dan goed ziet gaan bij PSV en fout bij Feyenoord.

12 augustus 2017 om 11:14

Dat blijft men maar als argument aanvoeren, 'alles zat mee', maar ik kan voor iedere club meer dan genoeg momenten noemen waar het mee zat. Echt een kulargument.

12 augustus 2017 om 11:47

Feyenoord heeft vorig jaar behoorlijk wat zware blessures gehad en dat Jones het zo goed deed was ook een geluk bij een ongeluk. Dus niet perse alles zat mee. Ze waren gewoon het constants over het gehele seizoen. Of ze dat dit seizoen ook kunnen moeten we nog zien. De druk is nu hoger want het legioen zal meer verwachten en CL voetbal zal ze behoorlijk wat energie kosten.

Ik denk dat het tussen Ajax en Feyenoord gaat. Als ik PSV in de voorronde EL zal spelen hebben ze een wonder nodig om nu alles al op de rails te hebben, tenzij ze de EL bewust hebben laten lopen.

12 augustus 2017 om 11:53

"Al een tijdje geen kampioen geworden", haha 3 jaar geen kampioen waarvan 1 toen PSV oppermachtig was, 1 laatste speeldag weggegeven en 1 op 1 puntje vorig jaar (laatste 2 met prima puntenaantallen) en ook nog een EL finale er naast. Dit lijkt in geen enkel opzicht op Arsenal vriend.. Ook vergeten dat voor die 3 jaar, Ajax 4x op rij kampioen was, of?

12 augustus 2017 om 13:49

prijs boven een 2de plek
Ajax zit in een slop, al 3 jaar geen prijs!
Feyenoord een Knvb Beker, kampioenschap en een JC Schaal in slechts 2 jaar!

12 augustus 2017 om 11:37

Feyenoord zal eerst komende 5 jaar geen kampioen worden. Dat geluk zal niet meer komen. Ajax zal dit jaar met kop en schouders kampioen worden van Nederland. Spelen ook het beste voetbal van Nederland. Ziyech zal weer een bepalende rol spelen maar zal wel meer moeten scoren. Is wel een baas. Mr 1 baas van Nederland

12 augustus 2017 om 11:45

Als je niet van Nice kunt winnen speel je nooit goed voetbal.

12 augustus 2017 om 13:31

Als je in eigen huis niet langs Vitesse kan komen wel wil je zeggen?

12 augustus 2017 om 13:02

@tactic,

Blijf vooral hoop houden. Vergeet alleen niet dat Feyenoord nu veel meer wedstrijden speelt dan vorig jaar, en je kan er donder op zeggen dat in minstens 2 á 3 van de speelronden na zo'n extra wedstrijd punten gemorst gaan worden. Als je je dan ook nog eens beseft dat 1 zo'n speelronde afgelopen seizoen het verschil had kunnen maken zonder ook maar extra te hoeven spelen kun je nog wel eens van een koude kermis thuis komen.

Ik ga het wel zien...

12 augustus 2017 om 13:23

Waarom speelt Feyenoord meer wedstrijden dan vorig seizoen? Volgens mij speel je in de EL net zoveel wedstrijden als in de CL.

Op basis waarvan? Ik vind Feyenoord en Ajax ongeveer gelijk. PSV (iets) erachter. Het gaat erom spannen.

Hoe vaak Ziyech vorig seizoen wel niet heeft geroepen dat Ajax kampioen zou worden, hij lijkt weer opnieuw te beginnen. Zelfvertrouwen is prima, maar je hoeft niet telkens de concurrenten er zo bij te betrekken. Heeft vorig jaar iig niet echt gewerkt.

12 augustus 2017 om 09:38

Ik denk toch echt dat Ziyech zelf bepaald wat hij zegt. Net zoals jij ook zelf.bepaald wat jij zegt. Ieder ziin eigen mening.

12 augustus 2017 om 09:46

Feitelijk gezien had Ajax na de komst van Ziyech wel het beste team, maar toen had het "De Boer" team al domme punten laten liggen thuis tegen willem 2 en roda.

12 augustus 2017 om 09:53

Nee feitelijk hadden Feyenoord en Ajax in speelronde 14 beide 33 punten. Feyenoord sloeg in gat eind November en December.

12 augustus 2017 om 09:59

"Na de komst van Ziyech."

12 augustus 2017 om 09:59

Wat eind Augustus was... Speelronde 14 is maandje voor de winterstop.

12 augustus 2017 om 10:02

Fcdc, denk dat Ajax wel degelijk het beste team had nadat het beetje was ingespeeld en alle poppetjes op de plaats stonden, pakte tot dusverre in 2017 ook de meeste punten maar hadden eerste seizoenshelft gewoon teveel punten laten liggen (Twente, Roda en Willem II in bijzonder) het gat was al geslagen de eerste maand, dat is tijdelijk gedicht en weer geslagen door Feyenoord. Sinds speelronde 18 presteerde Ajax beter maar bleek het gat simpelweg te groot.

12 augustus 2017 om 10:07

eigenlijk zouden we die schaal gewoon terug moeten brengen naar Amsterdam. We stonden weliswaar 34 speelrondes onafgebroken aan kop, iets dat maar zelden is vertoond, maar Ajax had een beter team en daardoor zouden zij eigenlijk de terechte kampioen zijn.

12 augustus 2017 om 11:16

Relatief waren de verschillen net zo groot hoor. Feyenoord versloeg een Inter Milan dat absolute top was en Dortmund dat net kampioen van Duitsland was geworden. Ajax verloor van zo'n beetje het slechtste Manchester United (waar Feyenoord overigens wel van kon winnen, in tegenstelling tot) in 20 jaar, maar zoals Njfromvol al zegt: gefeliciteerd ermee!

12 augustus 2017 om 11:20

zit wel een kern van waarheid in en dat weet jij ook wel daarom ga je ook totaal niet inhoudelijk op hem in. ik ben zelf voor ajax maar vind zn opmerking niet al te sterk als ik me bedenk dat feyenoord een jaar geleden nog won van die finalist maargoed ik snap zn punt wel. het niveau is nu een stuk hoger dan toen ajax nog de cl kon winnen of feyenoord de el maargoed het niveau van de tegenstanders natuurlijk ook. de geldverschillen vielen toen nog wel mee.

12 augustus 2017 om 11:23

En een Schalke dat tegen degradatie streed.... Overigens was Lyon uitschakelen wel een knappe prestatie.

12 augustus 2017 om 10:45

Het was ook een aantal keren om de druk een beetje op te voeren op Feyenoord en het was ook bijna gelukt ook. Of ben je vergeten wat voor een voorsprong Feyenoord nog weg heeft gegeven. Blijkbaar had het wel effect maar net niet genoeg.

12 augustus 2017 om 13:08

Ja dat komt uiteraard door de gepeperde uitspraken van Zyech. Als je het zo vaak blijft roepen word je een karikatuur en is het niet meer serieus te nemen. Het seizoen moet nog beginnen en hij begint al weer...

12 augustus 2017 om 18:47

alle beetjes helpen en of zijn uitspraken daar aan mee hebben geholpen zullen we nooit weten. maar als het andersom was geweest had feyenoord dat geprobeerd dat is gewoon menselijk in het topsport. de jaren dat het tussen psv en ajax ging deden ze dat ook bij elkaar. dat ziyech dat doet bij een club die al 18 jaar moest wachten lijkt me daarom ook niet heel vreemd

12 augustus 2017 om 18:10

Dus volgens jou moet hij emo gaan doen en vertellen feyenoord kampioen gaat worden

Ik verwacht dat het tussen Ajax en Feyenoord gaat. Feyenoord en Ajax hebben goed ingekocht en daarbij elke positie sterk en dubbel bezet.

12 augustus 2017 om 09:48

Dubbel bezet ? De buitenspelers heb je basacikoglu ofzo iets, boetius en toornstra ( die geen echte buitenspeler is ) vilhena en el ahmadi zijn goede middenvelders maar noem de andere 2 die goed zijn en daardoor dubbel bezet. Ik kan er geen opnoemen

12 augustus 2017 om 10:05

Amrabat en Tapia, terwijl Toornstra ook nog op de plek van Vilhena kan. Dus dat is gewoon dubbelbezet.

12 augustus 2017 om 10:08

Middenveld is gewoon volledig dubbel bezet met Tapia, Amrabat en Hansson.

12 augustus 2017 om 10:20

Vergeet niet Schuurman, die hebben we ook nog. Ik denk dat Hansson meer potentie heeft dan Schuurman, maar Schuurman heeft al meer ervaring.

12 augustus 2017 om 10:30

Berghuis vergeten?

12 augustus 2017 om 10:47

St. Juste kan uiteraard ook nog op het middenveld terecht, heeft ie vaak gestaan bij Heerenveen.

12 augustus 2017 om 10:56

ja wij hebben een niet renderende buitenspeler op de bank zitten (basa), Ajax in de basiself (younes)

Ik denk ook tussen Feyenoord en Ajax en daarbij geef ik Ajax iets meer kans.
Maar dat is puur mijn gevoel. PSV moet je niet onderschatten natuurlijk maar die geef ik weinig kans. Maar we zullen het wel weer zien.

Qua talent klopt het wel, denk ik, maar pas als Ajax de dalen in het presteren weet te beperken, zullen ze kampioen worden.
Ik heb er iig weer zin in...

12 augustus 2017 om 13:25

Kijk hier ben ik het volledig meer eens. Was wij mij betreft ook zo aan het begin van vorig seizoen, maar zo zie je dat talent alleen niet alles bepalend is. Feyenoord zal dit jaar gewoon wederom een zeer solide ploeg zijn. Alleen is het programma van Feyenoord nu misschien wat zwaarder dan vorig jaar.

Ik denk dat de verdediging van Ajax niet verder is dan die van Feyenoord en Psv.
Dat wordt een groot probleem als Sanchez en de Ligt zou blijven verdedigen.
Centrum ligt telkens helemaal open. Als dat zo blijft dan wordt het een lang seizoen voor Ajax en wordt top 3 zelfs lastig.

12 augustus 2017 om 10:03

Baseer je dit op de partij tegen nice? Je snapt dat nice hier ook zou meedoen om de titel toch? Dus als ze daar een paar goals tegen krijgen is dat toch niet direkt een ramp? Geeft aan dat het beter kan, maar ik denk dat de aanvallers van nice zeker 3 klasses beter zijn dan de gemiddelde eredivisie aanvaller.

12 augustus 2017 om 10:03

Ik neem aan dat je een grap maakt? Ik als psv supporter vind zelfs dat de defensie van ajax 10x beter is dan psv

12 augustus 2017 om 10:03

Het centrum ligt misschien open tegen teams die goed kunnen combineren. Voor de eredivisie teams is dat al een hele opgave. Ajax heeft voldoende kwaliteit alleen is de selectie nog vrij jong en is het de vraag hoe stabiel blijft het gedurende het seizoen. Jonge spelers hebben vaak te maken met up en downs.

12 augustus 2017 om 10:16

Mojojo heeft gewoon gelijk. Een centrum met de Ligt en Sanchez is gewoon kwetsbaar. Je merkt dat Sanchez minder speelt met de Ligt naast hem, niet gek ook. Nu moet hij de Ligt coachen terwijl Sanchez normaliter werd gecoachrd door Viergever. Sanchez moet zich nog ontwikkelen in deze leidende rol terwijl hij ook op zijn eigen spel moet focussen.

12 augustus 2017 om 13:27

Deels gelijk, want we moeten natuurlijk nog maar zien hoe Botteghin en van der Heijden zich zouden houden tegen Nice of ver in de Europa League. De verdediging van PSV is toch zeker wel de minste van de 3 en bovendien 2 basiskrachten kwijt (net als Feyenoord overigens).

12 augustus 2017 om 16:25

Waarom haal je nu direct Feyenoord en PSV er bij als ik vragen mag? Ik geef alleen aan wat er fout is aan een centrum van Sanchez - de Ligt.

Overigens vind ik een centrum van Sanchez - de Ligt minder dan een centrum als Botteghin - van der Heijden. Ajax wordt wel soort van gedwongen door met Sanchez - de Ligt te spelen omdat de linksback gewoon te matig is waardoor Viergever hier moet spelen.

PSV is de minste van de drie, heeft (te) veel ingeleverd met de verkoop van Moreno. Ze hebben hier ook geen klasbak voor terug gehaald.

12 augustus 2017 om 10:53

Wat ik me dan afvraag als je zoiets typt: ben je serieus? PSV heeft een verdediging staan die uitblinkt in fouten. Hou op hoor. PSV word netjes 4e/5e dit jaar.

12 augustus 2017 om 11:11

Oke en waar baseer jij je op?
Voor zover ik weet zijn de twee tegen doelpunten tegen Osijek voort gekomen uit standaard situaties.

Terwijl het bij Ajax toch echt gewoon niet goed stond.
Op papier heeft Ajax de beste verdeding van de Top 3, maar in werkelijkheid is het op dit moment gewoon niet om aan te zien.

12 augustus 2017 om 11:58

Maar je kan Nice toch niet vergelijken met Osijek?

12 augustus 2017 om 11:16

Ik zie Ajax echt niet buiten de top 3 vallen hoor. Tegen de meeste ploegen liggen er dan allang 3 in, terwijl die teams drie keer zoveel kansen nodig hebben om te scoren als Nice.

12 augustus 2017 om 11:22

Hier ben ik het wel mee eens mbt de kansen/doelpunten verhouding

Wanneer hebben we dat nu eerder gehoord? Haha

De basis van Ajax is inderdaad het meest intact. Hoewel de backs ronduit middelmaat zijn hebben ze veruit het beste blok centraal achterin, vergeleken met Feyenoord en Psv. Op het middenveld hebben ze Klaassen natuurlijk verloren, maar Donny van de Beek is in de grond denk ik een betere speler en een prima vervanger, die wellicht wel eens Ajax' grote verrassing kan worden. Omdat de linie verder niet is veranderd en de aanval in de breedte alleen maar sterker is geworden denk ik dat Ajax de topfavoriet is.

Feyenoord heeft ook uitstekend ingekocht en zijn de grootste bedreiging voor Ajax. Achterin ondanks het vertrek van Kongolo en Karsdorp er niet op achteruit gegaan denk ik en het middenveld is met Amrabat erbij in de breedte alleen maar sterker geworden. Voorin ben ik benieuwd of Boetius zijn kans waarmaakt, maar al met al is het elftal in Rotterdam een goed uitgebalanceerd geheel.

PSV gaat daarentegen een rampjaar tegemoet. Om in het jargon van Toon Gerbrands te spreken is het voor 'een club waar geen excuses gelden' en het creëren van een 'topsportniveau' volstrekt onacceptabel dat je een topclub met zo'n zwakke verdediging aan de titelstrijd laat beginnen, laat staan dat je niet meer creativiteit aan de dag weet te leggen dan al drie weken het verhaal verkondigen dat je op een uitgerangeerde linksback van een degradatiekandidaat in Duitsland zit te wachten. Maar PSV heeft oogkleppen op en denkt dat de buitenwacht achterlijk is. Smile and wave, alles gaat volgens plan. Dat plan was een zogenaamde voorsprong op de transfermarkt uitbuiten, maar de concurrentie heeft zijn schaapjes op het droge. PSV kent echter een waardeloze voorbereiding met een selectie van jeugd- en wisselspelers, heeft zelf geen idee wat de beste formatie is om mee te beginnen, heeft geen enkele speler die wekelijks een 7 haalt en is niet in staat snel te schakelen zodra sterspelers naar obscure clubjes in het buitenland vertrekken.

PSV denkt dat het alleen wat modder op zijn broekspijpen heeft, maar voor komend seizoen (met wellicht verstrekkende gevolgen voor de lange termijn) zit het nu al tot de nek in de blubber. Als ik de selecties van FC Utrecht en Vitesse bekijk, zou ik me eerder zorgen maken dat ik geen vierde of vijfde wordt, dan dat ik loop te dwepen met titelaspiraties.

Juist als team denk ik dat Feyenoord hoog scoort . Ajax heeft meer een getalenteerde en jonge groep. Psv heeft op dit moment geen identiteit.

12 augustus 2017 om 13:04

Wat vooral een rol zal gaan spelen is hoe Feijenoord om kan gaan met de (waarschijnlijk, ze zitten in pot 4) zware CL loting. Dat zijn toch wedstrijden die het uiterste kunnen gaan vergen van de selectie.

Ajax is precies de juiste club voor Ziyech. Maar aan praatjes heb je niet zoveel. Zeg zulke dingen als je aan het eind van het seizoen met een beker of schaal omhoog houd.

Was het niet dezelfde Ziyech die vorig seizoen hetzelfde uitkraamde? Als het uiteindelijke resultaat hetzelfde is is het helemaal goed Hakim. Geen woorden maar daden. Voorlopig praat Ziyech vrij veel en wint hij weinig prijzen. Ik zeg hou dat vooral vol Hakim.

Deze Ajax selectie heeft zoveel meer talent dan Feyenoord of Psv, nu afwachten of het eruit komt.
wel heb ik het gevoel dat Feyenoord meer ervaring heeft, maar ook die hebben ingeleverd.
Ben het wel met Ziyech eens dat Ajax op dit moment de meeste potentie heeft, je zag ook duidelijk dat Ajax de afgelopen tweede seizoenshelft steeds beter ging spelen. Als ze deze lijn vasthouden is Ajax voor mij favoriet, zo niet, dan denk ik Feyenoord of een eenmalige outsider. Heb het vermoeden dat PSV dit seizoen niet zoveel in de melk te brokkelen heeft.

De transfermarkt sluit eind van de maand, laten we nog maar afwachten wat er allemaal nog gaat gebeuren.

Er zullen vast nog wel spelers verkocht worden, na 31 augustus is er wat meer te zeggen over de selecties en de daaraan gekoppelde verwachtingen.

Wordt wel tijd dat Ajax weer de titel pakt.

Ziyech kan dit natuurlijk zeggen maar het zijn altijd een beetje zinloze uitspraken, de transferperiode is nog niet eens voorbij dus er kan nog van alles bijkomen of vertrekken. Van Geel heeft zijn werk alvast gedaan en Gio traint in principe al een tijdje met de groep zoals die het hele seizoen zal zijn terwijl Ajax nog bezig is met nieuwe spelers en misschien vertrekkende spelers dus in principe is Feyenoord als groep verder.

Ja, dat hebben we kunnen zien tegen Nice. Iedereen begint gewoon weer op 0. Na een paar wedstrijden kunnen we pas zien, waar iedereen een beetje staat.

Ik denk dat als Bosz gebleven was, Ajax me twee vingers in de neus kampioen was geworden.Met Keizer moet ik het allemaal nog maar zien, vind hem wat slapper overkomen dan Bosz.Voor deze speelwijze heb je volledige overtuiging nodig, anders wordt het veld veel te groot wat we hebben gezien tegen Nice. Ik zie trouwens mensen klagen over het centrum De ligt- Sanchez, maar de reden dat dot open lag tegen Nice kwam maar door 1 persoon; Schone! Veel te sloom en kan het niet meer belopen. Daarom hoop ik eigenlijk op anita/blind of een zelfde typ voor de nummer 6 positie, aangezien dit absoluut de belangrijkste positie in het elftal is. Dat hebben we onder de Boer en Bosz elk jaar weer gezien: zet de juiste man op 6 en het gaat lopen. Vorig jaar was dat schone, maar vooral in europa kan dat echt niet meer!

ze moeten nog maar eerste zien europaleuage te halen

Denken? Denken kun je beter doen op basis van informatie, dit is er nog niet volledig. Vooralsnog is het speculeren.

Niet denken, voetballen! Je won met je club 3x niks afgelopen seizoen!

Ajax moet die aankoop van Willem 2 op de plek van Schone zetten. De Jong. Ik ging regelmatig naar wedstrijden van Willem 2 en heb zelden zo'n goeie speler gezien.

Pfffff...... en daar gaan we weer. Zei jongetje Ziyech dat vorig seizoen ook al niet!!! Net als zijn ploeggenoot Schone!!!

Dat denk ik maar ook afhankelijk van de concurrentie want Ajax is twee spelers met een goed rendement kwijt geraakt, Klaassen en Traore.

Vraag is of Kluivert die rendement wel heeft, naar mijn mening meer in de richting 'leuke voetballer'.

Als Ajax een spelers heeft die sterk is in rendement zie ik ze wel kampioen worden.

Hoe positiever de spelers en de coaches zijn , des te negatiever ga ik het zien. Het lijkt wel of ze zichzelf moed in praten. natuurlijk is de ploeg bij elkaar gebleven voor het grootste gedeelte, maar dat geeft een garanties.
Het zou geen overbodige luxe zijn om nog tenminste een of 2 versterkingen te halen. Een verdediger en een aanjager op het middenveld

Daar ben ik het momenteel mee eens. Feyenoord is zoekende en dat heeft met de backs te maken. Vorig seizoen wisten de centrale verdedigers dat ze zouden worden gecorrigeerd door hun backs als er een dieptepass kwam. Nu zie je de angst weer een beetje terugkomen en daardoor wordt het veld te groot. Dat merkte Berghuis ook terecht op nav de wedstrijd tegen Vitesse.

Als Feyenoord heel de wedstrijd compact weet te spelen en beter in conditite komt zoals vorig seizoen waardoor ze teams op het einde helemaal kapot kunnen spelen zie ik het seizoen met vertrouwen tegemoet.

12 augustus 2017 om 13:31

Ajax het vorig jaar ook het grootste potentieel, maar Feyenoord bleek constanter en meer solide. Ajax is wel nagenoeg intact gebleven tot dusver, dus je mag meer constantheid verwachten en eisen van de spelers. Mocht dat gebeuren, dan denk ik dat Ajax heel dominant gaat zijn in de competitie. De Europese campagne zal ook wel weer een rol gaan spelen, als je ver komt heeft dat bijna altijd gevolgen voor de competitie

12 augustus 2017 om 13:36

Aan de andere kant speelt Ajax met veel jeugdige spelers en dat houdt in dat ze niet altijd constant zullen zijn. Dat zal ongetwijfeld geniale winst partijen opleveren maar wellicht ook gevoelige nederlagen.

Hij zegt toch niets geks. Met de grootste begroting moet je ieder jaar een prijs pakken. Ajax heeft individueel de beste spelers. Alleen hadden ze de afgelopen drie jaar niet het beste team. Kijken of ze dat dit jaar wel hebben. Ik zou mijn geld op Ajax zetten, maar dat deed ik vorig jaar ook.

Tja, waaruit maakt hij dat in hemelsnaam op ? Omdat ze kampioen zijn geworden? Oh nee dat was toch echt Feyenoord !

Het is te zien haha. PSV gewonnen en jouw ploeg verloren van Heracles. Net als vorig jaar met dit soort uitspraken ben je voortaan dus niet meer serieus te nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

200 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
2014/2015 FC Twente 31 11 4 0

In de wandelgangen

Dinsdag 17 juli
TSG Hoffenheim wil Justin Hoogma aankomend seizoen op huurbasis elders stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren