De Ligt blijkt spelletjesfanaat: ‘Daardoor ken ik alle clubs en alle spelers’

Zaterdag, 12 augustus 2017 om 08:34

Matthijs de Ligt is een wandelende voetbalencyclopedie. De vandaag achttien jaar geworden verdediger van Ajax speelde in zijn jongere jaren heel veel spelletjes, van FIFA op de PlayStation tot Online Soccer Manager op de computer. "Daardoor ken ik alle clubs en alle spelers", vertelt De Ligt in gesprek met De Telegraaf. De tiener probeert het de laatste tijd iets los te laten en het voetbalnieuws minder op te zuigen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Matthijs de Ligt is het grootste talent in de A-selectie van Ajax


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door johnq)

er lopen genoeg dertigers rond die nog steeds in een fifa cocoon zitten en leven van ps4 xbox and pc gaming

18 jaar is niet meer dan normaal dat je op zoek gaat naar jezelf en van alles nog moet ontdekken

Nou zie je ma fifa spelen heeft nut voor je toekomst😉

12 augustus 2017 om 08:43

Nut? Hij geeft juist indirect aan dat het geen nut heeft 🤔?

12 augustus 2017 om 09:08

" daardoor ken ik alle clubs en alle spelers"

12 augustus 2017 om 09:16

maar vervolgens geeft hij aan dat hij wilt stoppen met deze informatie op te zuigen🤔!

12 augustus 2017 om 16:28

Ikea

Of het nut heeft laat ik even in het midden maar hij wil niet stoppen. Er staat "de tiener probeert het de laatste tijd iets los te laten en het voetbalnieuws minder op te zuigen".

Blijkbaar denk jij er anders over maar proberen om het iets los te laten en minder op te zuigen is in mijn beleving toch totaal iets anders dan ermee te stoppen.

Egamer de ligt haha osm top

Bijzonder zeg, een gezinnetje inplannen en dat zo relatief jong! Dacht dat voetballers altijd zo jong kinderen kregen wegens naiviteit, maar hier wordt het op zijn 18e al gepland 🙊

12 augustus 2017 om 08:46

Huh, hij zegt rond me 22/23ste en dat hij dan op dat moment zich zelf ook nog bij Ajax verwacht.

12 augustus 2017 om 09:33

Rond je 22e/23e een gezin is best jong toch? Toen ik 18 was was ik echt nog niet aan t nadenken over kinderen over een paar jaar.

12 augustus 2017 om 11:45

Ik dan weer wel, hangt van persoon tot persoon af.

12 augustus 2017 om 08:48

Ik meen dat er trainers/coaches zijn die dit ook echt aanmoedigen, om zo jong al kinderen te krijgen. Dit in verband met het verantwoordelijkheidsgevoel, dat (logischerwijs) toeneemt als je kinderen krijgt. Dat zien de coaches weer als groot voordeel op het voetbalveld.

12 augustus 2017 om 08:51

Ah, begrijpelijk. Ook omdat dit natuurlijk ook meet ritme met zich meebrengt. Zou het dan toch jammer vinden als zoiets erin gefluisterd wordt vanuit de club zelf.

12 augustus 2017 om 09:24

Haha dat is natuurlijk dikke onzin dat het wordt aangemoedigd. Jonge gasten zijn nog in ontdekkingsfase, ook privé, en dan denk jij dat ze geadviseerd worden door een coach en met het eerste beste meisje moeten trouwen en kinderen krijgen, vanwege toename verantwoordelijkheidsgevoel??? Dat zit in je of niet, door je opvoeding, door de juiste mensen om je heen waar je van leert. Het zou logisch moeten zijn dat je dat gevoel toe laat nemen, maar laat nou juist bij jonge mensen die een kind krijgen dat nou ontbreken... waarom? Omdat de meesten het niet kunnen handelen, zelf nog 'kind' zijn, weinig realiteitsbesef. Voetballer scheiden daarom ook sneller, doordat ze alles snel snel snel willen.

12 augustus 2017 om 09:59

Je hoeft het niet met mij eens te zijn, maar om nou gelijk mijn inbreng als onzin te verkondigen vind ik te ver gaan. Er is hier namelijk een artikel geweest op vz, waarin een coach zei dat hij grote voordelen zag voor het hebben van kinderen op een wat jongere leeftijd. Dat is wat ik wilde zeggen als reactie op IKEA. Niet dat elke coach zijn spelers loopt aan te praten dat ze allemaal kinderen moeten hebben op jonge leeftijd.

12 augustus 2017 om 10:31

@ manutd-real. Je hebt helemaal gelijk! Wanneer spelers een gezin hebben is er minder tijd voor negatieve afleiding. Jaren geleden heb ik ook zulke berichten vanuit de clubs gelezen en het klinkt ook heel logisch

12 augustus 2017 om 11:46

Manitd real

Nou dat geld niet voor iedereen hoor, er zijn zat mensen die kinderen hebben maar daarbij nooit een verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelen, jammer genoeg.

12 augustus 2017 om 09:07

Voor voetballers is jong kinderen krijgen niet zo raar. "Normale mensen" wachten meestal een tijdje omdat ze nog aan het studeren zijn of nog niet genoeg geld verdienen om een kind te kunnen onderhouden. Voetballers hebben dat probleem alleen niet. Dat is waarschijnlijk de reden dat sommige voetballers zo jong al kinderen nemen.

12 augustus 2017 om 12:04

Daar heb je helemaal gelijk in natuurlijk, maar toch heb ik -wellicht zwaar onterecht- vaak het gevoel dat er ook veel vriendinnen/vrouwen maar graag zo'n profvoetballer aan zich binden d.m.v. een kind Of zo'n spelers nou pas 21 is en nog zwaar kinderachtig of niet, gegarandeerd inkomen for life! Dit is puur een gevoelskwestie hoor na een aantal keren in de business lounges te hebben mogen rondhangen waar je vaak ook veel spelersvrouwen ziet, dus vergeef me mijn vooroordelen

12 augustus 2017 om 10:14

Kinderen zijn duur, voetballers hebben geld dus kunnen ze sneller aan kinderen beginnen, de meeste mensen beginnen pas eind 20e jaren daar aan want dan is de studie klaar en is er een normaal inkomen.

12 augustus 2017 om 13:06

Er zijn meerdere voetballers die relatief vroeg kinderen krijgen. Financieel zitten zij zo comfortabel als maar zijn kan, daar kan het niet aan liggen.

Geloof mij, als 22,23 al een gezin, wacht daar mooi mee, en geniet nog van je jonge leven.

12 augustus 2017 om 09:03

Het is maar wat je ondef genieten verstaat. Daarnaast heeft jong ouder zijn ook veel voordelen (indien je er mentaal en financieel klaar voor bent natuurlijk). Zo kun je als je jong vader bent al rond je 45-52ste genieten van t leven omdat je kinderen al volwassen zijn. Jij in je dertige jaren volop sporten met je kind en alle technologische ontwikkelingen en uitdagingen waar ze mee zitten begrijpen. Terwijl iemand die op zn 40ste zijn 1ste kind krijgt straks nog moet hollen en rennen in speelparken. Ik ken iemand die 57 is en bewust eerste kind op 54 heeft gekregen. Pffff

12 augustus 2017 om 12:07

Je maakt een goed punt hoor, maar vergeet niet dat er naast het voordeel van jong vader zijn (o.a. het fysieke aspect) ook een groot nadeel kan zijn. De manier hoe je je kind opvoedt is echt anders als je zelf over meer levenservaring en wijsheid beschikt en je kan dan ook best stellen dat het voor sommige mannen juist veel beter is om later kinderen te krijgen. Aan de andere kant, sommige mannen worden nooit wijzer haha, dus daarbij maakt het niet veel uit.

12 augustus 2017 om 09:19

Ik heb 3 jonge kinderen en geniet daar elke dag van, meer van wat anders dan ook. Juist jong een gezin is dus wat mij betreft kiezen voor genieten van het leven en de mogelijkheden die je hebt als voetballer omdat je al jong geld genoeg hebt.

12 augustus 2017 om 10:42

Sowieso is kinderen nemen je leven kapot maken! in de eerste jaren heb je een chronisch slaap tekort. de jaren die volgen is de NEE periode. als ze 5-12 zijn, zijn ze leuk maar dan begint de pubertijd. Al die tijd wacht je het moment dat ze het huis uit gaan. Dan komt de studie eraan. je ziet ze nauwelijks maar mag wel blijven betalen. in al die jaren ben je je vrije tijd kwijt, alles draait om de kinderen. Ga je een dagje naar het strand, moet je rekenining houden met de kinderen( geen zon, ze vervelen zich, je mag zelf niet te veel bier drinken etc) om nog maar over de financiele kant te zwijgen.. Kinderen is iets dat door de maatschappij wordt aangemoedigd maar het ontbreken van kinderen heeft vele voordelen!! Je vrijheid, je hobby's, je geld, je (seks)relatie, je sociale contacten etc etc

12 augustus 2017 om 12:20

Haha jij hebt zo te zien spijt

12 augustus 2017 om 11:49

Ik ben pas gaan genieten na dat mijn kindje er was, ik wilde zelf ook gewoon een jonge nog vitale papa zijn, vrienden en collega's van me die later met kinderen beginnen benijd ik niet hoor, tegen dat je zoon het huis uit is kan je dan zelf bij wijze van spreken al naar het tehuis, nee bedankt. Jonge vitale vader zijn heeft zo zijn voordelen, en als ik voor het eerst opa word (ooit hopelijk) zal ik een jonge opa zijn die nog veel kan doen met zijn kleinkinderen.

Haha, kan mezelf hier ook al aardig in herkennen. Al die uurtjes in Football Manager of FIFA zorgen er snel voor dat je nog de meest verwonderlijke wisselspeler van een willekeurige 2e Divisie club 'kent'. En genoeg voetballers natuurlijk die het (ook op oudere leeftijd) nog lekker spelen als ontspanning.

12 augustus 2017 om 09:37

Hahah ja echt hè! CR7 kopen in football manager toen ie in het jeugdteam van Sporting zat 😁 On: snap wel dat de Ligt er een beetje afstand van wil nemen.. hij zit nu immers zelf in dat voetbalgeruchtencircuit en in de spelletjes.

Wat een leuk interview. Ik vind het trouwens wel verstandig om niet te gaan tennissen. Als er 1 sport is waarbij je makkelijk blessures op kan lopen dan is het tennis wel.

12 augustus 2017 om 11:19

en Robben denk fuck it. Van een strandwandeling kan ik nog geblesseerd raken, dan kan ik net zo goed gewoon doen wat ik leuk vind. Overigens denk ik dat het zeker op leeftijd van de Ligt wel goed is om meerdere sporten te doen.

12 augustus 2017 om 12:04

Een strandwandeling is iets anders als tennis (mooie open deur dit). Bij tennis is de kans op een enkel die dubbelklapt of zoiets gewoon veel groter. Natuurlijk is er niks mis met sporten naast je topsport carrière maar ik snap wel dat De Ligt er voor kiest niet te tennissen.

12 augustus 2017 om 12:35

In het geval van Robben maakt het niks uit. Die is nog in staat om geblesseerd te raken als ie uit bed stapt

"de Ligt heeft buiten het voetbal zijn vriendin, maar verder weinig hobby's."

Dus zijn vriendin is een hobby

Dit interview vind ik prachtig zeg, je vergeet bijna dat het nog een tiener is, Matthijs word echt een hele grote speler denk ik, maar heerlijk dat je nog ziet dat het maar een 18 jarig jochie is, en dan zo voetballen!

Als Ajacied vind ik het prachtig dat de tijden van stropdassen met nummer 1 erop en onsympathieke spelers echt achter ons liggen. Prima gozer die de Ligt, heel nuchter en bescheiden maar wel met de Amsterdamse bluf. Spelers als (voorheen) Klaassen, Viergever, Schone, Veltman en zelfs Ziyech vind ik gewoon prima Ajax vertegenwoordigen. Dat is weleens anders geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

49 fans
Verdediger, 18 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

De Ligt waarschuwt Ajax: ‘We moeten onszelf niet gaan overschatten’

Matthijs de Ligt heeft blij verrast gereageerd op het aantrekken van Dusan Tadic en Daley Blind door Ajax. De verdediger is enthousiast over de komst van het tweetal, maar erkent evenwel...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Swansea City voert gesprekken met Manchester City over de komst van Bersant Celina. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren