OGC Nice stelt teleur na presentatie van Wesley Sneijder in stadion

OGC Nice heeft vrijdagavond opnieuw een competitienederlaag geleden. Zes dagen na het verlies bij Saint-Étienne (1-0) verloor het team van Lucien Favre voor eigen publiek van Troyes: 1-2. De Zuid-Fransen speelden zonder de nog niet wedstrijdfitte Wesley Sneijder, die voorafgaand aan de wedstrijd in het stadion werd gepresenteerd, en de geblesseerde Mario Balotelli.

Na een eerste helft zonder doelpunten kwam het scorebord zeven minuten na een rust in beweging. Benjamin Nivet stuurde een lange bal richting Adama Niane, die profiteerde van miscommunicatie tussen Dante en doelman Yoan Cardinale en het leer met een lob in het doel werkte: 0-1.

Troyes kon nog geen tien minuten van de voorsprong genieten. Pierre Lees-Melou ging na licht contact met Oswaldo Vizcarrondo gewillig naar de grond en de dienstdoende arbiter wees naar de stip. Mamadou Samassa raadde de intenties van Alassane Pléa, maar kon niet voorkomen dat de aanvaller vanaf elf meter raak schoot: 1-1.

Vijf minuten voor het einde ging het mis voor OGC Nice. Cardinale had geen antwoord op een prachtige krullende inzet van Saif-Eddine Khaoui en zodoende stapte de ploeg van Favre wederom als verliezer van het veld.