Heerenveen bevestigt deal met Ajax: ‘Het is enorm jammer’

Vrijdag, 11 augustus 2017 om 13:56

Ajax heeft zich weten te versterken met Dennis Johnsen van sc Heerenveen, zo bevestigt de Friese club. De aanvaller van Heerenveen stond al lange tijd in de belangstelling van de Amsterdammers en kost Ajax volgens Omrop Fryslan twee miljoen euro. Over de transfersom doet Heerenveen geen uitlatingen.

Johnsen moet alleen nog medisch gekeurd worden. Zijn vertrek betekent een groot verlies voor Heerenveen, aangezien de club veel potentie zag in de Noorse buitenspeler. Daarbij is ook de verwachting dat de Eredivisionist spoedig afscheid gaat nemen van Sam Larsson. De Zweed wordt al weken hevig gelinkt met een transfer naar Celta de Vigo, maar van een overgang is nog geen sprake.

Johnsen werd naar verluidt gezien als ideale vervanger van Larsson, mocht de spelmaker Friesland inderdaad verlaten. De Noor, die in 2015 overkwam van Rosenborg BK en een contract tot medio 2018 had, liet in de voorbereiding namelijk een goede indruk achter bij trainer Jurgen Streppel. Omrop Fryslân meldde een maand geleden al dat Heerenveen moest rekenen op een vertrek van negentienjarige linksbuiten naar Ajax.

Technisch manager Gerry Hamstra betreurt de transfer. "Het is enorm jammer dat een talent als Dennis vertrekt, nog voordat hij zijn debuut heeft gemaakt", zegt hij op de website van Heerenveen. "Als club hebben we er alles aan gedaan om hem te behouden, maar helaas bleek dit niet mogelijk. Hoewel we hem liever langer in Friesland hadden zien spelen, wensen wij hem het allerbeste toe bij Ajax."


Poll

Is Dennis Johnsen een goede aankoop van Ajax?


Gerelateerd

155 reacties (laatste reactie door berliner80)

Ik ken hem niet? Is er iemand die me meer kan vertellen over deze jongen?!

11 augustus 2017 om 14:20

Hele technische jongen die dit seizoen leek door te breken. Heeft een prima schot en best wat snelheid. Leek bij Heerenveen mee te strijden om een basisplaats maar had ook nog maar een één jarig contract. Johnsen moest dus verlengen anders ging hij weg.. Helaas geen minuten bij Heerenveen gemaakt, want in de voorbereiding maakte hij een hele goede indruk. Wens hem veel succes bij Ajax! Voor Heerenveen is een jeugdspeler die niet wil verlengen zonder officiële minuten verkopen voor 2 miljoen toch top..

11 augustus 2017 om 15:03

Heerlijk bedrag voor een jeugdspeler idd! Wat dat betreft echt petje af voor Heerenveen. Waar bij ons alles voor een fooi de deur uitgaat is dat een provincie naast ons wel anders. Toch wel een bijzondere stap. Had een goede kans op een basisplaats. Verwacht dat ie bij Ajax meer in de JL te vinden is.

11 augustus 2017 om 16:10

Ehm, jeugdspeler? Hij kwam twee jaar geleden over van Rosenborg. Dat noem ik dus geen eigen jeugd, of gebruiken jullie in Friesland ook de Ajax norm qua eigen jeugd?

11 augustus 2017 om 16:16

Jeugdspeler ben je op je 19e nog ja. Niemand zegt dat hij eigen jeugd is.

11 augustus 2017 om 16:45

Eigen jeugd is wat anders dan jeugdspeler zoals dekator ook aangeeft. Hij heeft zijn debuut nog niet gemaakt. Weet niet hoe jij dat omschrijft?

11 augustus 2017 om 17:29

De Ajaxnorm voor eigen jeugd wordt meestal door niet-Ajacieden gebruikt om onzinnige discussies over al of niet eigen jeugd te voeren

11 augustus 2017 om 17:44

Je bent eigen jeugd als je tussen je 15e en 21e drie jaar bij een club hebt gezeten. Volgens de inschrijfregels voor de Europese toernooien dan.

11 augustus 2017 om 18:25

@robertcfg:"waar bij ons alles voor een fooi de deur uitgaat is dat een provincie naast ons wel anders." Groningen haalde meer op voor Zivkovic (2,5 miljoen), dan deze 2 miljoen voor Johnsen.

11 augustus 2017 om 18:41

Zivkovic had al gedebuteerd en veel gespeeld en gescoord op z'n 16/17e. Groot verschil dus.

11 augustus 2017 om 19:24

Toch snap ik zo'n jongen niet helemaal. Leek bij het (nagenoeg zekere) vertrek van Larsson af te stevenen op een basisplaats bij Heerenveen. Nu mag hij straks zijn minuten maken bij jong Ajax en is nog maar de vraag of hij ooit écht de kans zal krijgen om voor het eerste uit te komen. En Ajax is geen City dat dit soort talenten dikke contracten aanbiedt. Als ik hem was had ik gewoon 1 of 2 jaar verlengd bij Heerenveen. Misschien heeft Ajax een hele mooi carrièrepad voorgespiegeld, maar dan nog valt en staat alles met zijn eigen prestaties.

11 augustus 2017 om 14:01

Een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding, zou dit jaar door gaan breken.

11 augustus 2017 om 16:04

Maar een 19 jarige buitenspeler die zijn debuut nog niet heeft gemaakt voor met alle respect een club als Heerenveen kan nooit een aanwinst zijn voor Ajax

11 augustus 2017 om 16:07

Wat een voorbarige onzin Niels, heb je van blessure gehoord om maar wat te noemen als voorbeeld? Er kunnen meerdere factoren debet zijn, aan waarom een jeugdspeler nog niet gedebuteerd heeft in het eerste. 🤦🏾‍♂️

11 augustus 2017 om 16:29

Deze speler is 19 jaar en zit nog op de bank bij Heerenveen, dan heeft hij gewoon het Ajax niveau niet

11 augustus 2017 om 17:14

Dat zijn directe concurrent de grote ster van het elftal is is totaal niet relevant natuurlijk. Ik zou het even doorgeven aan Overmars als ik jou was want je hebt er duidelijk verstand van. Misschien heeft hij nog een baantje voor je.

11 augustus 2017 om 17:32

@nielsfleuren Wat een onzin. Jij verwacht dus dat hij er onmiddelijk moet staan. Schijnbaar is een zo' n talent dat ze verwachten dat hij dat niveau wel gaat halen

11 augustus 2017 om 17:40

Uit jouw woorden maak ik op dat je hem nog nooit heb zien spelen maar omdat hij het 1e nog niet gehaald heeft op zijn 18e is hij niet geschikt. Niet ieder talent is een Mathijs de Ligt, sommige hebben gewoon een traject nodig die wat langer is en dat heeft niets met wel of geen talent hebben te maken.

11 augustus 2017 om 17:45

Doorbreken is niet afhankelijk van leeftijd, maar van kwaliteit. Kan later altijd nog komen.

11 augustus 2017 om 17:50

Ik weet niet hoor, maar met larsson en zeneli voor m, kom je niet snel in de basis. Bij ajax zal hij ook eerst moeten rijpen in de JL. Dat is een prima niveau voor hem om zich te ontwikkele tot een 1e elftal speler. Maarja, als je alles gelijk afkraakt wordt t natuurlijk niks

11 augustus 2017 om 18:01

Larsson gaat weg en bij Zeneli is de vorm ver te zoeken, hij was op dit moment echt wel aan het strijden voor een basisplek

11 augustus 2017 om 18:18

Dit seizoen wel, maar vorig seizoen niet.

Weer een jonge speler. Wel goed dat hij uit de voeten kan als linksbuiten. Als ik Ajax was had ik wel wat meer ervaren jongens gehaald, dan alleen maar talenten, want die hebben ze genoeg. Heeft iemand meer info over hem? Is het een heel groot talent?

11 augustus 2017 om 14:12

Een ervaren buitenspeler voor jong Ajax? Want daar gaat deze speler natuurlijk eerst heen. Om vervolgens de concurrentie met Younes aan te gaan en op termijn die plek over te nemen. Prima beleid, dan heb je straks weer iemand voor het eerste die niet meer hoeft te wennen en de club kent. Dat maakt het toch een stuk makkelijker.

11 augustus 2017 om 16:11

Hakkie wat mij betreft vervangt hij Younes per direct, veel slechter kan hij sowieso niet doen. Zal hij zoveel minder zijn dan Younes van het afgelopen seizoen, en de voorbereiding? Younes is helaas is niet goed genoeg gebleken, en deze jongen heeft wel een enorm potentieel afgaande op de club Heerenveen en haar supporters.

De beste jongen heeft nog geen minuut in t Eerste gespeeld en word nu alweer weggekaapt. Speelde een goeie voorbereiding dat wel.

11 augustus 2017 om 14:08

Jullie hebben hem zelf uit Noorwegen gehaald bij RBK zonder dat die daar 1 minuut in het eerste heeft gespeeld. Wat is nu je punt?

Je hebt er iig 2 miljoen aan verdiend.

11 augustus 2017 om 15:17

Zeker waar, echter is het nog wel jammer dat hij nu al de overstap maakt.

11 augustus 2017 om 17:05

Het verschil is, dat hij toen nog maar 17 was en nu 19. Met 19 verwacht je toch wel, dat ze al wat minuten in het eerste hebben gemaakt.

Ik zag dit net al op verschillende sites voorbijkomen en ik moet wel zeggen dat ik echt verbaasd ben, mocht dit waar zijn. Ik ken deze speler niet en is hij dan gehaald voor Jong Ajax, om door te groeien naar het 1ste elftal, neem ik aan?

Hij heeft volgens mij zijn debuut bij Heerenveen in het 1ste volgens mij niet gemaakt. Of in ieder geval, dan is hij mij nooit opgevallen als hij dat wel heeft gedaan en wat voor type aanvaller is dit? Een vleugelaanvaller of meer echt een diepe spits?

Ajax betaald wel lekker forse bedragen voor de jeugdspelers die ze aantrekken, want die Danilo (heeft blijkbaar problemen met een werkvergunning, maar komt goed) daar betaalde Ajax ook iets van 2 of 3 miljoen voor en die begint ook in de jeugd bij Ajax, terwijl deze Johnsen dus waarschijnlijk voor 2 miljoen binnengehaald zal worden, maar daar tegenover kreeg Ajax in de winter volgens mij ook 'n vergelijkbaar bedrag voor Antonucci van Monaco.

11 augustus 2017 om 14:06

Neem aan van wel, afscheid nemen van Muric en deze jongen soms in laten vallen. Zal in zelfde situatie belanden als Cerny lijkt me. Heb hem maar 1x zien spelen en was deze voorbereiding met Heerenveen, viel me toen zeker niet tegen maar denk dat er andere zijn die hem beter kennen. Al lijken ze in Friesland er niet al te blij mee momenteel..

11 augustus 2017 om 14:12

Je betaald nu 2 a 3 miljoen voor goede talenten of 7 a 9 als ze echt zijn doorgebroken in het eerste van bijvoorbeeld Heerenveen (zoals Larsson). Dan beter 4 van 2 miljoen en hopelijk dat minimaal 1 er goed genoeg is voor het eerste van Ajax.

11 augustus 2017 om 15:07

Een beetje zoals bv Chelsea en Man City doen bedoel je? Veel jeugdspelers halen en hopen dat er wat doorbreekt? Niet echt sympathiek dan.
Hopelijk komt er van deze knul meer terecht dan van Sinkgraven.

11 augustus 2017 om 15:46

Op bepaalde vlakken lijkt het daarop ja en bepaalde vlakken weer helemaal niet.
Bij Ajax krijgt jeugd ook echt de kans om door te breken in het eerste. Die kans is bij Chelsea en Man.city heel klein.

En in principe doet Heerenveen hetzelfde als Ajax alleen doet Ajax het groter omdat ze ook meer financiële middelen hebben.

11 augustus 2017 om 17:11

Daar hopen ze dat ook. Alleen is daar het niveau tussen het eerste en de jeugdelftallen groter, dan hier in Nederland. De kans dat je hier doorbreekt is daarom velen malen groter.

11 augustus 2017 om 19:29

Het is een deel van de jeugd die de kans krijgt in het eerste. Slechts een klein deel van de jeugdspelers maakt minuten in het eerste van een Nederlandse topclub. De kans ie hier wel groter dan in Engeland vanwege het niveauverschil, dat klopt. Het merendeel van de jeugd in de opleidingen van de Nederlandse clubs is echter niet goed genoeg om in het eerste minuten te maken.

11 augustus 2017 om 14:43

Ik vind dit beleid veel beter, je moet tegenwoordig de hoofdprijs betalen voor gearriveerde spelers dus mi kan je die beter halen voordat ze echt doorbreken. Via dat beleid hebben we nu spelers als Onana, Dolberg, eigenlijk ook Sanchez(voordat ie in Europa speelde), f de jong, cerny en eerder eriksen bazoer etc in onze selectie. Dit beleid heeft ons geen windeieren gelegd! Kun je nagaan, we hebben miljoenen voor sinkgraven betaald omdat ie al 'gearriveerd' was en dan klopt nu f de jong aan de deur. Kan alleen maar blij zijn met dit beleid, kunnen ook steeds betere talenten aankopen omdat we mede door dit beleid steeds meer geld overhouden en dis kunnen uitgeven.

11 augustus 2017 om 17:28

Deze jongen gaat zeker wel in het eerste spelen, goed ook dat de opvolger van Younes is binnengehaald nu warmdraaien bij jong en wellicht wat invalbeurten en volgend seizoen voor die basisplek vechten. Van wat ik gezien heb, heb ik er vertrouwen in dat hij belangrijk gaat worden voor Ajax en zeker het risico van twee miljoen waard!

Leuk, Ajax zoy eignelijk moeten azen op mannen als Schone, Poulsen, Babel.. Spelers die transfervrij zijn, graag willen en ervaring meebrengen.

11 augustus 2017 om 14:20

Die mensen gaan alleen niet in de Jupiler League spelen, zoals deze jongen nu wel gaat doen.

11 augustus 2017 om 14:49

Helaas zijn de ervaren afbouwers met een meerwaarde en een reële salariseis zeer schaars.

11 augustus 2017 om 14:55

Tsja, dat blijkt ook best lastig te zijn. Daarnaast lopen Viergever, Veltman, Schone en Huntelaar ook al een tijdje mee dus er is best ervaring. Dat gezegd hebbende ik zou ook liever een directe versterking zien maar dat kost tegenwoordig al snel 15-20 miljoen.

11 augustus 2017 om 17:17

Nog meer spelers met grote carrieres, die dan totaal niet presteren bij Ajax en die duur zijn. Ook poulsen vond ik geen succes. Type poulsen zou nu totaal niet uit de verf komen destijds in het temp o van de boer ging dat prima nu speelt ajax een paar tempo's sneller

Goede aankoop met het oog op de toekomst. Blonk in de voorbereiding uit en zou Sam Larsson gaan vervangen. Al met al een goede aankoop op het juiste tijdstip, want volgende jaar zou die zomaar 6/7 miljoen moeten kosten

Marc is goed bezig! Jong Ajax weer goed aangevuld met goede talenten die het eerste van Ajax kunnen halen.

11 augustus 2017 om 15:20

Nu nog je eerste selectie versterken waar het nodig is, een linksback, een middenvelder en een centrale verdediger.

Leuk al die talenten aantrekken en laten doorstromen maar je hoofdmacht moet de hoogste prioriteit hebben.

11 augustus 2017 om 15:51

Met Sinkgraven Viergever en eventueel Dijks heb je al wat opties. Wel zou ik graag Dijks vervangen zien worden door Arana. Ik vond Sinkgraven vorig jaar echt niet slecht, sterker nog vind hem te vergelijken met Haps die erg goed word genoemd. Verdedigend beide niet heel sterk, aanvallend dragen beide hun steentje bij en zijn beide snel. Arana lijkt mij wel een versterking, verder heb ik geen idee wie er anders een versterking zou zijn.

Op het middenveld heb je ook opties. Ik verwacht erg veel van Frenkie de Jong maar na het drama van Nouri zou een extra middenvelder niet overbodig zijn. Toch staat de basis er, of Schone nu speelt of de Jong. Eiting vind ik ook een prima 6 dus kan er redelijk geschoven worden. Extra creativiteit kan geen kwaad.

Er word veel geroepen maar ook de selectie van Ajax 1 vind ik goed, zeker wanneer je de basisopstelling vergelijkt met die van het jaar ervoor.

Basisopstelling vorig jaar zomer:
Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Klaassen, Gudelj, Bazoer, Younes, Milik, El Ghazi.

vs.

Huidige basisopstelling:
Onana, Veltman, Sanchez, De Ligt, Sinkgraven, Schöne, Van de Beek, Ziyech, Younes, Dolberg, Kluivert/neres

Ziet er imo veel beter uit, ik ben dan ook erg blij met dit beleid.
Ik vergeet dan nog een dusdanig positieve transferbalans waar elke andere eredivisieclub alleen maar van kan dromen.

Overmars doet goed werk, kijkend naar het financiële plaatje van de club zullen versterkingen linksom of rechtsom gehaald blijven worden. De selectie is nu al op niveau anders speel je niet 2x gelijk tegen Nice en zit er gezien de jonge leeftijd nog erg veel rek in.

Kan niet wachten, gelukkig begint het morgen weer!

11 augustus 2017 om 17:10

'selectie is al op niveau anders speel je niet gelijk tegen Nice'??
Sorry hoor maar dat hangt er maar vanaf welk niveau je naar toe wilt. Wat mij betreft legt Ajax de lat wat hoger dan gelijkspelen tegen Nice en Champions League mislopen.
Denk ook dat het realistisch is om voor hoger te gaan. En ik vind dat Overmars het in het algemeen niet slecht doet, maar als je zoveel geld hebt en er gaat bijna niemand van de basis weg, dan moet je gewoon zorgen dat je op tijd (i.e. vóór het begin van het seizoen dus) sterker wordt, en dat is niet gelukt.
Doel moet altijd zijn om sterker te worden, en ze spreken bij Ajax ook uit dat ze structureel mee willen doen in de CL. Je moet ook een beetje realistisch zijn: 'het financiële plaatje' bij Ajax is juist heel goed, dus er mag best wat uitgegeven worden. En de 'rek' die nog in de jeugd zit, krijg je er nooit helemaal uit, want spelers als Sanchez, Onana en Ziyech bijvoorbeeld, zullen na volgend seizoen een stap hoger gaan. Ik had juist het idee aan het einde van het seizoen dat dit het jaar was waarop Ajax 2 a 3 topaankopen moest doen, zodat er in elk geval één heel seizoen met écht een goed elftal in de CL gespeeld kan worden...

Nou nou, ik heb even wat beelden bekeken van deze jongen en ik denk dat ajax hier heel slim aan doet. Mag van mij meteen op links in plaats van Younes. Veel beter dan je scheel betalen aan een Brazilliaan of Columbiaan. Klasse Marc, kan weleens een zeer goede investering zijn.

11 augustus 2017 om 15:46

Ja want de fischers en andersens van deze wereld heb je meer aan gehad dan de sanchez'...

11 augustus 2017 om 16:35

Ik denk met hem meer dan Cassiera of Neres. Ga je uitgerekend Sanchez erbij halen. Kijk gewoon ff op internet naar beelden van deze jongen en oordeel dan nog een keer.

11 augustus 2017 om 18:44

Neres doet het in het half jaar dat hij er is uitstekend. Hoog rendement, flair, meer kan je nog niet vragen.

Had dit seizoen minuten kunnen maken in de eredivisie maar gaat nu de jupiler league in. Gaat Younes, Neres of Kluivert er op korte termijn niet uit spelen. Rare keuze van Johnson. Lijkt me dat salaris dan doorslaggevend is. Heerenveen moest wel verkopen, laatste jaar en nog niet bijgetekend. Was voor zijn ontwikkeling wel beter geweest.

11 augustus 2017 om 14:32

Het kan gek lopen in de voetballerij. Een transfer van Younes, een blessure van Neres, je vlamt een paar weken dan ben je gewoon binnen. Deze jongen gelooft in zichzelf, we zullen zien hoe het gaat.

11 augustus 2017 om 14:57

Het kan zeker raar lopen, maar om daar je carrière op te gokken.... Had bij Heerenveen dus bij het eerste gezeten, wellicht mooi wat wedstrijden gespeeld en dus ervaring opgedaan. Afijn, we gaan het zien wat ervan komt.

11 augustus 2017 om 15:09

Ik heb niet veel gezien van hem maar wat ik heb gezien overtuigt mij ervan dat hij niet lang in de Jupiler zal spelen. Die komt er wel en heeft er slim aan gedaan om bij Ajax te tekenen. Younes kan zijn borst natmaken met deze aanwinst.

11 augustus 2017 om 15:08

Verbaast me dat Ajax hem niet een jaar uitleent aan Heerenveen? Je hebt de speler al binnen, maar ondertussen doet hij wel ervaring op in de Eredivisie, in dezelfde omgeving als waar hij al speelde. Nu zal hij toch ook niet veel gebruikt gaan worden bij Ajax?

11 augustus 2017 om 15:29

Heerenveen gebruikt het liefst zo weinig mogelijk huurspelers. Talenten ontwikkelen en doorverkopen is veel lonender gebleken voor de club. Niet opleiden voor andere club. Odegaard is daarin een uitzondering die ik gezien zijn status en toegekend potentieel wel begreep.

11 augustus 2017 om 15:52

Met alle respect, maar je leert het spelletje van ajax niet bij heerenveen. Dat is in de competitie al jarenlang een probleem voor ajax. Haal je spelers die al doorgebroken ijn, moeten ze goed hebben gespeeld bij hun club wat voor verwachtingen zorgt en dan kun je ze niet makkelijk laten wennen aan het spelletje. Sterker nog. 90% krijgt dat spelletje nooit meer onder de knie. Neem een zivkovic. Voelde zich veel te goed om het ajax spel onder de knie te krijgen bij jong ajax en tijdens de uitleenbeurten werd hij telkens verkeerd gebruikt voor ajax doeleinden. Dus wat heb je dan aan verhuren?

11 augustus 2017 om 16:25

Zivkovic is een heel slecht voorbeeld. Iedereen kon zien dat zivkovic niet bij Ajax past. Hij is een type counterspits die het moet hebben van ruimte achter de verdediging.

11 augustus 2017 om 19:34

Doe nou niet alsof dat Ajax spelletje zo bijzonder is. Ziyech heeft er niet zoveel moeite me, Sanchez ook niet. Dolberg deed het vorig jaar ook niet slecht.

11 augustus 2017 om 20:15

Doe nu niet net of dat Ajax spelletje niets voorstelt. Heb naar weinig teams in de EL thuis zo aanvallend en met druk zien spelen. Ook in de uit wedstrijden waar het een stuk minder ging met zoveel risico spelen is zeker wel bijzonder en niet zo snel ingeslapen in een heel team. Of het altijd de juiste keuze is betwijfel ik maar bijzonder was het afgelopen jaar in de 2e helft van de competitie wel.

11 augustus 2017 om 17:10

lijk me een verstandige keuze van deze jongen om op deze leeftijd voor Ajax te kiezen. Heeft denk ik niet alleen met salaris te maken maar ook met door groei mogelijkheden.
Als speler van Ajax ben je over het algemeen meer gewild dan als speler van Heerenveen. Tell daar bij op dat accommodatie en de hele structuur beter is dan bij een andere eredivisie club. En bij ajax krijgt de jeugd de kans

Deze speler wordt uiteraard gehaald met het oog op de toekomst. Er zijn veel jonge spelers doorgeschoven van Jong Ajax naar het eerste elftal. Deze speler is gehaald om dit gat op te vullen en staat bekend als een zeer groot talent.

Kon je net zo goed een paar miljoen erbij gooien en een gokje wagen met larsson.

11 augustus 2017 om 14:14

Laat dat nu een speler zijn die ik er totaal niet bij wil hebben, dan liever zo'n gokje voor kleiner bedrag voor een speler die op eerste oog zeer talentvol oogt.

11 augustus 2017 om 14:41

Wat moet je met zo'n arrogante kwal nee joh laat hem maar naar Spanje gaan

11 augustus 2017 om 18:31

@angwaterslang: Ajax heeft dat ook gedaan... een paar miljoen erbij gooien en 6 miljoen euro op Larsson geboden. Alleen dat vond Heerenveen niet genoeg, ze willen 8 miljoen hebben.

Top nieuws voor ons, natuurlijk balen voor Heerenveen! Speler met potentie die nu gehaald word voor 2 miljoen. Was volgens mij de beoogde opvolger van Larsson, benieuwd wat Heerenveen nu gaat doen. Toch 2 miljoen voor een speler die nog nooit eredivisie gespeeld heeft, wat dat betreft zou Heerenveen met dat geld wel een geschikte opvolger kunnen vinden?! Dat die jongen jong Ajax boven zijn debuut maken in Heerenveen 1 vind ik apart, of je moet zo overtuigd zijn van jezelf. Blij mee, kunnen wel een linksbuiten gebruiken. Benieuwd of hij het niveau aankan!

11 augustus 2017 om 14:22

Heerenveen heeft al twee vleugelspelers aangetrokken, denk dat om die reden er niet per se een extra speler hij gaat komen.

11 augustus 2017 om 14:26

Ok! Interesse was er al langer natuurlijk, slim op ingespeeld dan van Heerenveen! In de voorbereiding leuke dingen gezien van deze speler, denk jij dat hij het niveau (op den duur) van Ajax aan zal kunnen?

11 augustus 2017 om 14:29

Het is zeker een jongen met veel potentie! Hij heeft een prima dribbel, overzicht en een goed schot. Lijkt ook wel een goede kop te zitten. Maar dit heeft hij tot nu toe natuurlijk alleen op trainingen, jeugdwedstrijden en de afgelopen voorbereiding laten zien. Hij moet zich nu gaan bewijzen in officiële wedstrijden bij ik denk Jong Ajax. Maar de potentie is er zeker!

11 augustus 2017 om 14:45

Dank voor je reactie! Leuk, erg benieuwd! Weer een extra reden om jong Ajax te gaan volgen komend jaar! Tevens fijn voor jullie dat jullie reeds hebben ingespeeld op zijn en/of het vertrek van Larsson!

11 augustus 2017 om 14:52

Geen probleem, Jong Ajax is inderdaad erg leuk om te volgen! Ik wens ze veel succes, vooral tegen Cambuur natuurlijk

11 augustus 2017 om 15:59

Misschien is hij juist slim en denkt hij ook. Larsson doet het hiet goed, maar toch is er geen nederlandse topclub geinteresseerd vanwege het feit dat ze niet overtuigd genoeg zijn of hij de prijs die heerenveen vraagt wel waard is en of hij uberhaupt het niveau aan kan. Stel hij wil graag bij een nederlandse topclub spelen om uiteindelijk een stap naar een europese topclub te maken. Want via heerenveen red je dat niet, maar de kans dat je na heerenveen bij een ajax terecht komt is ook klein aangezien ajax amper spelers uit de eredivisie aantrekt tegenwoordig.

Ongelofelijk heerenveen! Hoe durf je de supporters dit nou aan te doen. Veelbelovende jongen die larsson perfect kon vervangen en dan verkoop je hem voor een domme 2 miljoen euro. Schaam je echt schaam je.

11 augustus 2017 om 14:18

Hij wilde toch niet bijtekenen? Dan loopt hij volgend seizoen gratis de deur uit. En een domme 2 miljoen voor een speler zonder ED ervaring vind ik niet zo heel dom hoor...

11 augustus 2017 om 14:18

Zijn contract liep nog maar één jaar en als Ajax zich meldt verlengt hij niet. Dus niet zo dramatisch roeptoeteren richting de club. Grow up.

11 augustus 2017 om 14:18

Hij had een 1-jarig contract. Had je liever gehad dat je hem een jaar klaarstoomt voor een andere ploeg die hem transfervrij overneemt? Die 2 miljoen kan je nu investeren in iemand die er wel voor een langere termijn zit.

11 augustus 2017 om 14:23

Erg jammer dat heel veel medesupporters zo kortzichtig zijn. Zoals hierboven beschreven had johnsen nog maar een eenjarig contract. Ik snap de teleurstelling maar dit helaas hoe het gaat als Heerenveen zijnde, tegen ajax kunnen wij niet op. En dit bedrag daar voor is bijvoorbeeld een Larsson gekocht destijds!

Ik zie net dat Stoch van Fenerbace naar Slavia Praag is verkast voor rond de 2,5 miljoen euro. Nou volg ik Fenerbace niet, maar Stoch was toch echt een smaakmaker in de Eredivisie Voor dit bedrag hadden PSV of Ajax hem zeker moeten overnemen, mits hij nog op het gewenste niveau is. Hij is ook pas 27, dus dat is een mooie leeftijd. Ik zie liever dit type spelers komen dan weer een talent.

11 augustus 2017 om 16:02

Maar moeten ajax en psv niet als doel hebben in ieder geval beter te zijn dan clubs als fenerbahce? Dan lijkt het me nogal onzinnig om afdankertjes van hun te kopen...

11 augustus 2017 om 16:27

Doch was een half jaar goed. Daarna kende iedereen zijn beweging en zijn beweging is niet goed genoeg om tegenstanders te verrassen (zoals Ribben dat wel kan)

Ik neem aan dat Ajax Cerny nu gaat verhuren. Die jongen moet speeltijd krijgen en het ziet er naar uit dat het niet bij Ajax is. Deze Johnsen kan je bij Jong Ajax laten spelen, maar bij Cerny kom je daar niet mee weg.

11 augustus 2017 om 14:29

Cerny verhuren of verkopen (als Larsson weggaat) aan Heerenveen lijkt me een goede optie

11 augustus 2017 om 15:17

Sowieso een goede optie voor Cerny zelf die op deze leeftijd toch echt wel een spelen toe moet komen. Lijkt wel alsof ze in hem geen vertrouwen meer hebben.

11 augustus 2017 om 15:20

Cerny gaat nergens heen. Die gaat dit jaar vlammen. Onbegrijpelijk dat hij nu al afgeschreven wordt. Hij is nog hartstikke jong en heeft een vervelende blessure achter de rug. Maar hij blijft een toptalent en is gewoon van de generatie Vd Beek, de Jong en Nouri. Waarom schrijft iedereen hem wel af en de rest niet terwijl die ook geen vaste basisplek hadden/hebben?

11 augustus 2017 om 19:10

Nee word Cerny zijn beste jaar na zijn rug perikelen gaat nergens heen

11 augustus 2017 om 15:12

Nee Cerny word niet verhuurd geeft keizer zojuist aan in de persconferentie. Gelukkig, zie hem namelijk in 34 wedstrijden meer goals en/of assist geven dan younes. Heeft daarnaast meer diepgang, ik ben dan ook blij dat cerny niet verhuurd word. Cassierra daarentegen ben ik liever kwijt dan rijk Johnson begint in jong, volgend jaar zal hij afhankelijk hoe hij het doet bij de selectie zitten of niet, ga ik vanuit

Doodzonde, dit zijn talenten waarvoor ik naar het stadion kom.. speelde een ijzersterke voorbereiding, had hem graag nog een seizoen bij Heerenveen zien spelen. Zonde dat een grote club als Ajax zo'n jongen nu al wegkaapt (en waardoor hij waarschijnlijk niet wilde bijtekenen..). Erg jammer!

11 augustus 2017 om 16:28

Als Ajax zijnde natuurlijk gewoon slim. Iedereen ziet zijn potentie... als hij zou bijtekenen en een goed seizoen zou draaien dan kost hij ineens 8 miljoen. Een goed seizoen draaien en niet bijtekenen en hij loopt gratis de deur uit. Al met al begrijpelijke keuze van beide clubs.

Baal hier heel erg van. Zeker een groot talent met een fantastische individuele actie in huis plus frivoliteit. Ik heb hem deze voorbereiding vaker zien spelen en hij maakte echt veel indruk. Ik zie hier voor hemzelf en eigenlijk ook voor Heerenveen geen belang bij om hem te verkopen.

11 augustus 2017 om 16:29

Voor H'vee geen belang om hem te verkopen? Dan loopt hij volgend jaar gratis de deur uit. Nu heb je een mooi bedrag voor een speler zonder enig ED ervaring.

Leuk al die reacties dat dit zo'n veelbelovende jongen zou zijn. Hij is zo veelbelovend dat ie zijn debuut in het eerste van Heerenveen nooit gemaakt heeft. Hij is niet beter of meer talentvol dan wat er al rondloopt bij Ajax.

11 augustus 2017 om 14:27

Had met Larsson dan ook een speler voor zich die in de Eredivisie bij de topspeler hoor in statistieken betrokken bij doelpunten en opzetten van doelkansen. Had dit jaar zijn minuten wel gemaakt bij Heerenveen.

11 augustus 2017 om 14:35

Nu snap ik best dat een speler van 19 niet direct basis speelt bij SC Heerenveen, maar als hij echt zo goed is, dan hadden een paar invalbeurten voor de hand gelegen. Een Kik Pierie heeft bijvoorbeeld vorig seizoen ook mogen debuteren op 16 jarige leeftijd.

11 augustus 2017 om 14:28

Hij moest Larsson voor zich dulden.

11 augustus 2017 om 15:05

Wie weet. Frenkie de Jong speelde ook niet in de basis bij willem 2 toen hij vorig jaar gekocht werd. Nu zou hij met afstand de beste speler van de selectie zijn.

11 augustus 2017 om 15:17

Je kunt niet alleen maar versterkingen voor Ajax 1 halen! Jeugdopleiding moet ook sterk zijn, dus ook jong Ajax. Daarnaast hebben we meerdere spelers/sterkhouders in de selectie zitten die op jonge leeftijd gekocht zijn die later zijn doorgestroomd naar Ajax 1. Geef mij nog maar 20 frenkie de jongs of eriksens! Of wil je spelers die zich in de eredivisie reeds bewezen hebben en dus veel kosten: sinkgraven, alle spelers van az. Doe mij maar een mix, dus ik ben erg blij met deze aankoop! Als younes volgend jaar vertrekt heb je er een optie bij voor 2 miljoen.

Zooo die Marc is goed bezig opeens! Met Orejuala, Cuesta, Barac en deze Johnsen (erg blij dat Younes nu concurrentie heeft) krijgt Ajax er opeens 4 versterkingen bij. Nu ook nog Nigel De Jong binnen halen voor de ervaring op het middenveld en dan is de selectie compleet:

Onana
Veltman Sanchez De Ligt Viergever
VdBeek Schone Ziyech
J. Kluivert Dolberg Younes

Reserves:

Van Leer
Orejuala Cuesta Barac Dijks
F. De Jong N.De Jong Sinkgraven
Neres Huntelaar Johnsen

Wel rijst er de vraag waarom Overmars het nu wel lukt om versterkingen binnen te halen maar niet voordat de voorronde CL begon.

11 augustus 2017 om 14:29

Omdat Ajax CL niet haalde. Als dat wel t geval zou zijn dan hadden ze grotere kans op Richarlison. Nu aandacht verlegd naar opkomende spelers ipv hele grote talenten (uit Brazilië) scheelt 10mln en een berg salaris

11 augustus 2017 om 14:37

Die aandacht hadden ze al moeten verleggen voor de voorronde CL. Richarlison was geen pure noodzaak omdat Ajax Younes en Cerny al heeft.

11 augustus 2017 om 16:31

Younes en Cerny zijn beide niet stabiel genoeg op het moment. Zelfde geldt voor Kluivert en Neres.

11 augustus 2017 om 18:37

Barac ? Als ik het goed had gevolgd komt deze speler niet. Hij kwam niet door de keuring heen. Men vermoedt hartproblemen.

Hè bah, waarom dit nu weer. Minstens flink doorverkooppercentage neem ik aan. Of terughaal garantie. Weet t niet hoor, doodzonde dit.. zo langzamerhand kunnen we beter met 2 spitsen gaan spelen. Met Odegaard als valse rechtsbuiten zitten we daar toch al bijna op. Echt heel jammer...gozer gaat waarschijnlijk in de JL spelen en dat is nergens voor nodig

11 augustus 2017 om 15:51

Verwacht van niet. Twee miljoen is een groot bedrag voor een jeugdspeler met een eenjarig contract. Daar zal Ajax vast geen doorverkooppercentage bij doen. En een terugkoopclausule is al helemaal onrealistisch....

11 augustus 2017 om 16:04

Een terughaalgarantie wanneer je een transfer van heerenveen naar ajax maakt?

Beetje hetzelfde verhaal als met Frenkie de Jong. Werd ook als een groot talent gezien maar vertrok uit eindelijk naar Ajax. Ik zelf ken deze speler niet goed maar de berichten zijn veel belovend.

Heb deze jongen in de voorbereiding aan het werk gezien. Is, net als van der Heide, een knaap met potentie. Heeft alles wat Ajax van speler wil zien: technisch, snel, balvaardig en ook wel doelgericht. Hier val je je niet een buil aan.

11 augustus 2017 om 15:13

hij heeft een voorzet in huis die ik Younes nog niet heb zien doen. Daarbij is hij groter, sterker en heeft hij meer dan 1 passeerbeweging. Denk dat dit een hele goede aankoop is.

Als het goed is worden er vandaag dus twee nieuwe aanwinsten vastgelegd door Ajax met Orejuala en deze Johnsen. Ben benieuwd of Ajax dan ook nog voor die Cuesta en Barac gaat waar ze mee in onderhandeling zijn.

11 augustus 2017 om 16:32

Cuesta wss wel, Barac grote kans van niet.

Geweldig Talent, prachtige speler voor het oog.
Goede voorbereiding gedraaid, naar mijn mening een type ajax speler.
Klasse beter dan Larsson in potentie, gaat ajax veel plezier aanbeleven.

ajax heeft weer goede aanwas voor de toekomst gehaald.
Daarom heet het jeugdkomplex de toekomst, maar we hebben het toch over het volwassen team van Ajax.
ik bedoel te zeggen, had nou nog minimaal een ervaren speler gehaald. bijvoorbeeld een nigel de jong op schone zijn plaats.

11 augustus 2017 om 14:59

Allebei halen zou ik zeggen! Op beide posities kan Ajax wel versterking gebruiken. En zo hoeveel kost het niet.

Weer een talentvolle Scandinavische jongen waar Ajax in investeert en die het uiteindelijk waarschijnlijk weer niet gaat maken. Al zo vaak gezien, Overmars mag z'n aankoopbeleid wel eens aanpassen. Had 5 miljoen extra weggelegd en een volwaardige 1e elftal speler gekocht.

11 augustus 2017 om 16:06

Noem eens zo een speler. Die in ieder geval niet in nederland speelt dus. Die komen namelijk allemaal tekort. Ga je gang.

Prima aanwinst! Was een tijdje terug al spraken van een overgang naar Ajax, en lijkt nu dus officieel door te gaan.

Wel jammer dat deze aankoop waarschijnlijk ten koste gaat van Cerny. Die zal niet nog een jaar met Jong Ajax willen voetballen. Ajax zal hem dus moeten verhuren of zelfs moeten verkopen.

11 augustus 2017 om 15:23

Ik denk persoonlijk dat Cerny dit seizoen achter Younes zal gaan concurreren, deze jonge zal zijn plek over gaan nemen bij Jong Ajax. Teminste, dat lijkt me het meest voor de hand liggend.

11 augustus 2017 om 16:35

Keizer heeft vandaag aangegeven dat hij Kluivert ook als optie voor links ziet. Cerny zal dan op rechts blijven neem ik aan.

11 augustus 2017 om 16:27

Cerny zit bij de selectie van het eerste morgen. Younes heeft aangegeven dat hij eigenlijk nog niet goed uitgerust is na de confed cup. Dus ik hoop dat cerny morgen en de eerste wedstrijden basis staat. Die gast heeft zoveel potentie.

Hoezo niet mogelijk als hij gewoon een contract heeft? Hij kan hoogstens werk gaan weigeren als speler. Dan laat je hm op de tribune wegkwijlen.

11 augustus 2017 om 16:36

Dan loopt hij volgend seizoen gratis weg. Dan kan je zeggen "niet bijtekenen is banken" maar dan is 2 miljoen heel veel geld voor H'veen. Zeker voor een speler zonder ED ervaring.

Tja Ajax-supporters het niet graag, maar Ajax gaat steeds meer lijken op de Engelse topclubs die het zelf verafschuwd om hun handelswijze. Alles kopen wat los en vast zit en maar kijken waar het schip strandt. Begrijp mij niet verkeerd, prima aanwinst, maar hoeveel vleugelspelers heeft Ajax nu al?

11 augustus 2017 om 17:15

Klopt. De groten eten de kleinen op. Zo haalt Heerenveen de talenten ook bij de minder draagkrachtige clubs. Is een race to the bottom. En bij Ajax worden ook talenten weggekaapt of spelers die amper in het eerste elftal hebben gespeeld. Wil je het anders? Zijn de diverse voetbalorganisaties voor nodig, en zo lang het geld - vooral daar - regeert, verandert er weinig. Dus moeten we hier (helaas) mee leven.

En dat is de zoveelste aankoop sinds het overlijden van Cruijff, kan dan wel allemaal gericht zijn omdat "er niets in de jeugd" rondloopt maar daar geloof ik niets van. Beleid volgens Cruijff had ik niet zo snel richting prullebak zien gaan.

Valt me op dat Ajax na een lange tijd de beurs op de knip gehouden heeft,ineens wel heel veel geld investeert in talenten uit het buitenland.

11 augustus 2017 om 21:11

Hangt ervan af hoe je het bekijkt in dit geval. Is Johnsen een talent uit het buitenland of een talent of niet. Natuurlijk heeft hij de Noorse nationaliteit, maar hij is binnen Nederland gescout en gekocht. Er is dus sprake van een binnenlandse transfer. Toch anders als een Colombiaan, Braziliaan of een Kroaat halen uit hun eigen competitie. Het hangt er dus vanaf hoe je deze context bekijkt.

Vanuit de context nationaliteit zou ik persoonlijk niet zo heel erg willen kijken. Ajax zal echt niet gedacht hebben: ''een Noorse spelers, die hebben we nog niet''. Ajax zoekt op kwaliteit, nationaliteit speelt eigenlijk een beperkte rol van betekenis. Als die al van betekenis is dan gaat het meestal om het salaris technisch aspect. En laten we eerlijk wezen, de kans dat de meest geschikte spelers die Ajax zoekt buitenlands zijn is enorm groot, aangezien er ruim 7,4 miljard mensen zijn zonder de Nederlandse nationaliteit op misschien 18 miljoen mensen die de Nederlandse nationaliteit wel hebben.

Zonde, zonde, zonde. Hele goede buitenspeler. Behendig. Uitermate snel. Deze speler gaan wij missen. Had een jaar uit kunnen blinken in de Eredivisie. Moet zich nu bewijzen in de Jupiler League. Maar voor een zakje geld is hij niet ongevoelig. Van Rosenborg naar Heerenveen was al hetzelfde verhaal

11 augustus 2017 om 23:50

Beetje flauw om het alleen op geld te gooien. Als je bij Heerenveen speelt en Ajax komt langs, is het echt niet zo makkelijk om nee te zeggen. Sportief gezien is Ajax natuurlijk een veel grotere club, en het is een club waar jonge spelers de kans krijgen. Misschien was het beter geweest voor hem om te blijven, maar dat weten we waarschijnlijk pas over 2-3 jaar.

Deze speler zou na een paar wedstrijden in jong Ajax, het younes heel moeilijk kunnen maken hij heeft het onbevangen van fisher maar is gelijk ook 3 klassen beter als fisher. Deze jongen zal wel continu ze niveau kunnen houden dat zie je aan alles , daarnaast is hij ook echt zeer compleet en snelheid en actie maken overzicht bewaren hij beheerst het allemaal, en ze schot is ook prima, ik verwacht dit seizoen ook heel veel van Cerny leuke speler. Daarnaast word het smullen met die Braziliaanse spits, Jensen als tweebenige middenvelder en dan deze jongen op de vleugel links en lang op rechts ja jong Ajax heeft dan weer een leuk maar ook wel duur team staan voor Jupiler begrippen 😉💶

Die zien we over een aantal jaar weer terug bij gae. En dan hiermee de supporters tevreden proberen te houden terwijl de echte sterkhouders waar mensen voor naar het stadion komen, voor een appel en een ei verkocht worden. Wat moeten we hier nou mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Paris Saint-Germain mengt zich in de strijd om Frenkie de Jong. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren