wk2018

Update: Keizer: ‘Ik heb gehoord dat de transfer van Barac niet doorgaat’

Vrijdag, 11 augustus 2017 om 13:47

Het blijft onduidelijk of Mateo Barac een transfer naar Ajax maakt. Volgens de vrijdageditie van De Telegraaf is de club bereid om vandaag of morgen met de verdediger van NK Osijek en zijn zaakwaarnemer om de tafel te gaan. Het is de belangenbehartiger die alles in het werk stelt om de overstap rond te laten komen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Mateo Barac alsnog naar Ajax gaat?


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door frits1948)

Niet meer doen.De zaakwaarnemer komt natuurlijk met een ander rapport.Deze wil uiteindelijk de speler verkopen.Na het tragische geval met Nouri geen risico nemen lijk me

11 augustus 2017 om 06:58

En ja zo slecht schat ik echt sommige zaakwaarnemers in .

11 augustus 2017 om 07:33

Die tests worden door artsen gedaan, dus het hangt er vooral vanaf hoe onafhankelijk die arts is. Als dat de clubarts van zijn huidige club is, dan hecht ik er ook weinig waarde aan. Maar als het gewoon een externe, onafhankelijke arts is, dan kan het zomaar kloppen.

En Nouri staat hier volledig los van. Een tragische gebeurtenis, maar het zegt niks over andere spelers.

11 augustus 2017 om 12:44

Ik zou het juist klasse van Ajax vinden, als zij nog een onderzoek. Nu heb je twee (betrouwbare maar) tegenstrijdige uitkomsten. Dan kan jij beter nog een keer kijken en honderd procent achter jou keuze staan. Want mocht die jongen echt hartproblemen hebben zal dat zijn loopbaan enorm veranderen.

Was er jaren geleden niet ook dat Ajax Arouna Koné wilde kopen maar er na de medische keuring problemen met het hart gevonden zouden zijn waardoor het niet doorging? Later heeft hij zich nog laten onderzoeken en bleek hooguit dat hij een vergroot (sport)hart had. Een jaar later ging hij naar Psv.

Als dit een goede voetballer is zou ik het zonde vinden als Ajax hem nu laat lopen en hij vervolgens zonder problemen bij andere clubs aan de slag gaat.

Begint op deze manier wel een soap te worden voor Ajax. Ik betwijfel of Ajax nog wel het risico wilt nemen door hem alsnog te kopen, dus ik ben benieuwd hoe de komende dagen gaan verlopen. Voor Barac is het natuurlijk een grote stap voorwaarts in zijn carriere, dus voor hem is het te hopen dat er niks aan de hand is.

11 augustus 2017 om 08:51

Een soap is wel erg overdreven. Dit zijn vaak standaard procedures na een mislukte transfer door het niet behalen van de medische keuring. Je wil dan altijd een second opinion aangezien het om je gezondheid en toekomst gaat.

11 augustus 2017 om 09:06

Het begint inmiddels wel lang te duren, want het was geloof ik vorige week al rond. En nu hoor je elke keer welles nietes verhalen en komt er inmiddels een derde medische keuring, dus het duurt nu wel vrij lang. Ik snap dat gezondheid en toekomst belangrijk is, maar misschien is het beter voor Ajax om door te schakelen naar een alternatief.

11 augustus 2017 om 14:44

Die welles/ nietes verhalen komen niet van Ajax . Tot nu toe zijn er helemaal geen officiële verklaringen door Ajax afgelegd. Keizer is de eerste official die ik er over hoor. Verder alleen maar speculaties op Twitter en door buitenstaanders . Vind het juist grote klasse van Ajax dat veel transfers gewoon op de achtergrond worden afgesloten en als grote verassing worden aangekondigd als ze eenmaal officieel zijn . Dat was vroeger wel anders.

Zou Ajax deze speler halen en ook nog die jonge Colombiaan? Of wordt het 1 van de 2?
Verder dus die rechtsback zo goed als binnen. Lijkt me niet dat ze 3 verdedigers gaan halen..

11 augustus 2017 om 09:55

Denk wel dat ze 3 verdedigers halen als Barac door de keuring komt althans. 1,5 miljoen euro is natuurlijk een schijntje voor Ajax en op deze manier heb je alle posities in de achterste linie dubbel bezet en speel je alvast in op een mogelijk vertrek van Sanchez. Bovendien kan het geen kwaad om spelers eerst een tijdje te laten rijpen bij de beloften.

11 augustus 2017 om 10:18

CM is dringender nodig na 2 aankopen voor de verdediging en een buitenspeler natuurlijk.

Juve heeft dit ook gehad met schick laatst. Later heeft hij een extra test gedaan en bleek alles goed te zijn. Snap niet wat er mis gaat tijdens de medische keuring.

Ajax haalt toch nog een extra Colombiaan, las ik? Is dat vanwege het niet doorgaan van de transfer van Barac, of staat dat los van elkaar? Het lijkt er dan toch op dat Ajax ook de noodzaak ziet om volwaardige versterking voor de defensie te halen. Daarnaast nog een type Poulsen op de 6 positie en een volwassen linksbuiten, die er direct kan staan en een garantie is voor een paar meer doelpunten dan Younes, want de voorhoede van Ajax scoort gewoon te weinig. Het is niet zo moeilijk, Marc;-))))

11 augustus 2017 om 10:51

Dit is vanwege dat Sanchez nog gaat vertrekken schat ik in. Geen fan wil dat maar de Ajax top gaat sowieso voor het geld.

11 augustus 2017 om 13:56

@pinko: dat weet niemand behalve de Ajax-top. Op zich is de positie van De Ligt dezelfde positie als die van Sanchez. Als Sanchez vertrekt is het dan ook het meest logische dat De Ligt naar zijn eigen positie gaat. Dan zou de vervanger juist wel een linksbenige verdediger kunnen zijn (bijvoorbeeld Vierger of Barac). Ik weet niet of die Colombiaan (cuestra dacht ik) linksbenig is of niet.

En zoals Keizer het nu zegt, is voor mij nog niet 100% waterdicht. Hoop dat Overmars later vandaag wel gewoon een 100% antwoord kan geven. Ik denk dat Barac een goede versterking kan zijn. Liever had ik natuurlijk al een gearriveerde LCV of linksback gezien, maar die zijn blijkbaar onhaalbaar.

Ik vraag me af of dit nog wel goed gaat komen. Je leest verschillende verhalen, en het lijkt me dan ook vooral interessant waneer deze transfer als nog tot stand komt. Een transfer ketst niet voor niets af lijkt me, hartproblemen blijft altijd een risico met topsport.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren